Dodaj do ulubionych

czy ktos wie o co tu chodzi?

24.03.05, 11:49
dzieki nieznosnemu :))) zwyczajowi Rachelki cytowania swego przedmowcy
wylapalem taki kawalek:

manny_ramirez napisał:

> nie chce Ci sie bo pewnie takich w ogole nie ma. Jestem tu czytelnikiem od
> dawna i nie widzilem ani razu aby manny_ramirez, bo to chyba chodzi o niego,
> komus ublizal.

Nie mam na mysli urazonej swietosci tego delikatnego niewiniatka, a fakt , ze
zwraca sie mowiac o cobie per manny ramirez.
Schizofrenia , rozdwojenie jazni czy jak dawno podejrzewalem zaplatanie w
niezliczonych uzywanych przez niego nickach ,
Obserwuj wątek
    • ranny_ramirez jedno moge z pewnoscia potwierdzic 24.03.05, 12:15
      znam ich obu od paru tygodni i choc czasami ze soba sie nie zgadzaja, nigdy nie
      mowia o sobie nawzajem zle.
      • marny_ramirez ja w kazdym razie 24.03.05, 12:17
        obserwuje was trzech juz dluzej niz trzy tygodnie i swoje przy tym sobie
        mysle...
    • biedronka24 Krystian 24.03.05, 12:36
      slabosci demokracji krytykuja wszyscy inteligentni ludzie. Nie dlatego
      oczywiscie ze alternatywa sa dla nich komuchy. Wrecz przeciwnie.
      Wspolczesne demokracje sa generalnie ospale i socjalistyczne.
      Ale to jakie sa zalezy od tego co daja ze soba robic ludzie w srodku. Jesli w
      ramach poprawnosci zaczniesz nazywac swoja zone partnerem, tudziez zaliczysz
      rasizm wszelaki do podzbiorow antysemityzmu, albo zgodzisz sie z teza ze wszyscy
      ludzie wierzacy to potencjalni pedofile to sam bedziesz sobie winien. I tu sie
      calkowicie zgadzam z rachelka.
      Co do mannego to masz racje. On sam czasem twierdzi ze jest od dawna a czasem ze
      krotko. Niby sie zgadza, a potem twierdzi ze ´nie wszystkie feministki sa zle´ ?!
      Ale mnie to juz naprawde przestalo tu obchodzic. Sam to przeciez zauwazyles.
      To forum- jakie jest wszyscy (raczej ci nieliczni ;) widza.
      Ja musze znow popracowac wiecej przy kompie wiec chyba nie pozagladam.
      Twierdze ze przyszlosc nie w mlodziezy a w naszych dzieciakach. Jesli je dobrze
      wychowamy. Nie trzeba do tego internatow- wystarczy ze my bedziemy miec dla nich
      czas, aby nie zajely sie nimi komuchy. Szkoda go tracic na takie miejsca jak to.
      Ja po mekach- ostatecznie do tego doszlam.
      Moje potomstwo szaleje w Polsce na koniach i ma z tego frajde. Tym samym
      zwyciezylam bo choc nie uczy sie baletu to przynajmniej nie karate. Nauczy sie
      moze tez wytrwalosci charakteru i panowania nad plochliwoscia zwierzecia a to
      zawsze cos wnosi. Wiecej to u nas nie jest jeszcze drogie i prestizowe jak gdzie
      indziej i warto z tego korzystac.
      Poza tym do Polski idzie pogoda parno letnia i bryzy morskie- tak tu jest
      przynajmniej.
      W szkole zbliza sie zebranie wszystkich wspoludzialowcow - wiec klamcow
      wywalimy. Jak widzisz mimo wszystko jestem pelna optymizmu i naprawde nie
      potrzebuje do tego nianiek gazetowych.
      Wesolych swiat Tobie i bliskim a zwlaszcza calej tej tradycji ktora u nas
      istnieje.. Moja mama wlasciwie obchodzi dopiero w maju, ale i tak woli w Polsce
      bo u nas ta tradycja taka pelna uroku i wyrazista.
      A ja jeszcze strasznie lubie nasze mazurki- i bardzo mi ich bedzie tu brak...
      • manny_ramirez biedronko 24.03.05, 12:44
        Ty tez juz zaczynasz pomawiac?
        Tu jest moj post wedle tamtek sprawy
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=21818220&a=21823518
        chyba jasne jakie jest moje tu stanowisko nie wydaje Ci sie???

a jesli chodzi o dlugosc mojego pobytu na forum to moglabys podac konteksty
        tych wypowiedzi bo moze sie okazac ze roznica byla calkiem na miejscu
        np rozmowa z kims ko jets na tym forum dluzej ode mnie a rozmowa z kims kto
        jest krocej

no ale widze ze ty jak niektorzy tez zaczynasz pomowiac bez konkretow
        • biedronka24 to bylo odniesienie w stosunku do mnie 24.03.05, 12:59
          twierdziles ze jestes dlugo. I ty jestes uprawniony w zwiazku z tym do jakiegos
          tam wniosku a inni- Krystian, ja - nie - chociaz jestesmy (rowniez zgodnie z
          twoim twierdzeniem) tyle samo lub dluzej.
          Zawsze sie tez pojawiasz w tzw odpowiednich momentach. Np twierdzisz ze piszesz
          ze stanow a piszesz w godzinach ktore jak na stany sa jakby to powiedziec- dosc
          wczesne?!
          NO sam widzisz...
          Ja nic nie zarzucam. To forum to na pewno nie miejsce do obdarzania kogokolwiek
          zaufaniem.. Z wielu powodow. Chocby faktow zwiazanych z sama gazeta..
          Mam do ciebie pytanko- czy niejaki Urban to wg ciebie prawica?
          Tak sie uzalales nad tym ze tu prawicy nikt nie broni.
          No wiec nie wiem co rozumiesz przez te swoja osobliwa prawice..
          W kazdym razie interesy feministek, podobnie jak zwiazkow zawodowych, tudziez
          mniejszosci ze stabilnym funkcjonowaniem firm wiele wspolnego nie maja. Jesli to
          raczej na zasadzie przeciwstawnej. Podobnie sie ma rzecz korupcji do interesow
          panstwa. Poniewaz place tez czesc podatkow panstwu polskiemu, a jako rodzina
          placimy tez calkiem spore czuje sie tez udzialowcem w tym panstwie- jesli mnie
          dobrze rozumiesz i to co sie dzieje z pieniedzmi panstwowymi tez bardzo mnie
          interesuje...
          Chcialam ci wiec powiedziec ze jakkolwiek moje stanowisko staram sie oddac jak
          najbardziej jasno tak twoje mimo ponoc wyksztalcenia historycznego - na jakie
          sie powolujesz jawi mi sie cokolwiek zagmatwanie...
          • manny_ramirez Re: to bylo odniesienie w stosunku do mnie 24.03.05, 13:13
            twierdziles ze jestes dlugo. I ty jestes uprawniony w zwiazku z tym do jakiegos
            > tam wniosku a inni- Krystian, ja - nie - chociaz jestesmy (rowniez zgodnie z
            > twoim twierdzeniem) tyle samo lub dluzej.
            = daj ten link prosze

A pisze ze Stanow wczesnie bo pracuje od 6 rano do 3 po poludniu a jestem na
            nogach od piatej mego czasu. Przyszlo Ci do glowy aby pomyslec o takiej
            mozliwosci zanim zaczelas pomawiac.

I co znaczy ze pisze w odpowiednich momentach??? To samo mozna napisac o
            kazdym.

Urban to skonczony lajdak, ale co on tu ma do rzeczy??? Chyba nie napiszesz
            znowuz ze JA zasugerowalem ze to prawica co???=No wiec nie wiem co rozumiesz
            przez te swoja osobliwa prawice==tym zdaniem jakos to sugerujesz==chcialbym
            abys to udowodnila

Mi nie zalezy jak Ty chesz holdowac tym teoriom spiskowym to Twoja sprawa ale
            widze powodu aby mi sie podobalo pomawianie
            • biedronka24 to osobliwe jak na Stany 24.03.05, 13:19
              zwlaszcza z wyksztalceniem historycznym... Jestes kustoszem?!
              A gdzie ja cie pomawiam? Czy nawolywanie do okreslenia swoich pogladow to
              pomawianie?
              Pisujesz na forum gazety ktorej naczelny obsciskuje sie z Urbanem. Nie czytalam
              zadnej twojej wypowiedzi, w ktorej bys to potepial a skarzysz sie na brak
              prawicowosci..
              Co jest bardziej dziwne- moje watpliwosci i brak zrozumienia dla takich
              rozstrojonych pogladow oraz prosba o samo okreslenie czy to - ze w tej kwestii
              ANI RAZU sie nie wypowiedziales?!

Wybacz - ale w zadnym miejscu cie tu nie pomawiam o nic. Przyko mi. Pudlo

Zart z poczatku - to tez pytanie. Mozesz odpowiedziec prawde lub cos wymyslec.
              Co za roznica?
              • manny_ramirez Re: to osobliwe jak na Stany 24.03.05, 13:30
                Pracuje w bibliotece prawniczej jako researcher. Poniewaz zajmuje sie w duzej
                czesci Europa to pracuje w takich godzinach aby byc na czasie. No ale to juz
                moje sprawy. Ty mozesz wierzyc albo nie.
                Ty tez pisujesz na tym forum. Co to ma do rzeczy? Ty tez piszesz ze jestes za
                prawica wiec w czym rzecz???
                I w jakiej kwestii sie nie wypowiedzialem, GW??????????? czy komuny????????????
                wypowiedzialem sie wielokrotnie, ze nie raczysz tego zuwazyc to Twoja rzecz
                widac ze bardziej Ci po prostu przeszkadza to ze bronie Izrael i Zydow. Zaraz
                robi to ze mnie w Twoich oczach komucha.

To wiesz co. Bardzo dobrze. Mysl sobie tak.
                To jest bezsensowana dyskusja
                • biedronka24 Aaaa- gdzie tu masz ze pisze 24.03.05, 13:38
                  ze przeszkadza mi to ze bronisz Izraela i zydow. Wcale zreszta nie jestem taka
                  pewna. Czy wierzacy zydzi lubia feministki?
                  Ja ci pisalam wielokrotnie ze te sprawy nie sa dla mnie kluczowe. Kluczowa jest
                  sprawa mojego panstwa w swiecie wiec co maja do rzeczy twoje poglady na sprawe
                  jakiegos innego panstwa i jakiegos wyznania?!
                  Ja uwazam ze bronie wyznan- jako takich wiec moim zdaniem tez i zydow. O co wiec
                  chodzi? A to ze ty jako ten samozwanczy ´filo´twierdzisz bezpodstawnie ze ja cos
                  twierdze - to juz inna historia. Moj stosunek do religii okreslilam jasno- do
                  poczatku mojej bytnosci tu na forum. Jest pelen szacunku. Wiec skad to bezprawne
                  POMOWIENIE. Bo to juz jest pomowienie?
                  Sorry ale musze wracac do pracy.
                  a do tego co pisalam o nickach dodaj sobie z laski swojej ze czyjs stosunek do
                  jakiegos panstwa czy jakiegos wyznania nie interesuje mnie dopoty - dopoki nie
                  jest bezpodstawnym i nieuzasadnionym obrazaniem. Wtedy biore pod uwage to w
                  ocenie danej osoby. Niemniej PRZEDE WSZYSTKIM interesuje mnie czyjas uczciwosc i
                  poglady zwiazane z moim panstwem i jego miejscem w swiecie..
                  Czy teraz staszku jest to dla ciebie jasne?
                  • manny_ramirez chyba zartujesz 24.03.05, 13:42
                    najpierw Ty mi zarzucasz rzeczy kompletnie bezpodstawnie a teraz oburzenie.
                    Dobrze biedronko mysl co chesz, mnie to malo naprawde obchodzi
                    • biedronka24 Wiec ja i tez nie do ciebie pisze a do Krystiana 24.03.05, 13:43
                      bo ze ci malo obchodzi od dawna podejrzewalam. Czego tez sie mozna spodziewac po
                      kims dla kogo autorytetem jest rozhisteryzwany nich zwany tu potocznie danusia ;)
                      • manny_ramirez wyszlo jednak szydlo z worka 24.03.05, 13:49
                        wiec moim przestepstwem jest to ze nie przeszkadza mi dana. Za ten Twoj post
                        bardzo dziekuje. Wystarcza on za cokolwiek ja sam moglbym w swej obronie
                        napisac. Niech inni sobie z niego i tego co napisane bylo wczesniej wyciagaja
                        wnioski.Do widzenia biedronko
                        Mam nadzieje ze bedziesz miec mile swieta
                        • biedranka24 raczej nie szydlo a piercing tej osoby 24.03.05, 13:53
                          bo ona przekuwa sobie worek mosznowy drutami. Sama to przyznala. Tym razem
                          trafiles w przyslowiowy worek.
                          • biedronka24 <a href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=2203" targe 24.03.05, 13:56
                            to jest ten wasz kochani gazeciarze ´piercing´
                            Bolesny zapewne jak i wiele innych tego typu spraw, wiec trzeba sie glupio bronic.
                            Powodzenia
                        • biedronka24 <a href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=2203" targe 24.03.05, 13:54
                          szydlo to jest to- ze odwracasz uwage od postu w ktorym wyrazam po raz kolejny
                          na tym forum twoje zdanie..
                          A ten ktos o nicku dana - juz dawno ani mnie grzeje ani ziebi.
                          To ty go poruszyles- wiec nawiazalam.
                          Poza tym z laski swojej nie pisz ze cie nie interesuje a potem ze wiazesz ze mna
                          jakies nadzieje bo to brzmi smiesznie....
                          Ja ci wobec tego zycze tradycyjnych polskich swiat a nie mieszano babelowskich -
                          nawet gdyby jednorazowo mialo cie to zranic...ale wierze gleboko, ze wiele
                          krzywdy ci nie przyniesie.
                          Ot tak na pozegnanie
                          • manny_ramirez Re: <a href="<a href="https://forum.gazeta.pl/forum/72," target 24.03.05, 13:59
                            Biedronko, rzeczywiscie masz racje , wiazanie sobie nadzieje z kims co nie
                            widzi jak najmilsze jej forumowe osoby bez przerwy pomawiaja innych i urabiaja
                            im pochodzenie to rzeczywsice bylo glupota. Zycie Cie kiedys nauczy tego co
                            bylo a nie bylo prawda
                            zal mi ciebie
                            • biedronka24 na razie to ty mnie pomawiasz 24.03.05, 14:25
                              wybacz - nie wiem czy w twoim slowniku to jest rownowazne ´najmilszym´.
                              Co zas sie tyczy danusi(sia) ktora(ego) wymieniles to w mojej opinii jest
                              histerykiem tudziez histeryczka- i nie dlatego ze tak bylo z mojego zalozenia-
                              ale na to sobie zapracowala wobec mnie. Z cala pewnoscia ta osoba nigdy nie byla
                              mi zyczliwa wiec nie rozumiem dlaczego ja mialabym byc jej? O co ci naprawde chodzi?
                              A zycie z pewnoscia i nauczy i wiele juz nauczylo.
                              Jeszcze raz powtarzam CZYTAJ CO PISZE. Moj stosunek do innych osob nie jest tu
                              kluczowy ale moje poglady- tak mi sie dotad wydawalo. Twoje pochodzenie - takie
                              czy inne nic tu nie zmienia i mnie nie obchodzi i nie obchodzilo. Komu i co
                              wmawiasz?
                              Skad ty wiesz kto jest moj najmilszy?! Wariactwo czlowieku. Ja sie tylko moge z
                              kims zgadzac lub nie. Jesli sie zgadzam lub nie- to mowie. Jesli mnie cos
                              uderza- np czyjes klamstwo lub niekonsekwencja wypowiedzi to pytam. Wiem na
                              pewno ze nie umiesz przed soba przyznac nawet tego co jest faktem a wiec tego -
                              ze niemasz mi nic do zarzucenia i sam siebie oklamujesz bo nie sadze bys w to
                              wierzyl co mowisz...W takim razie musisz wszystkich za swych wrogow uwazac. To
                              rzeczywiscie musi bolec..
                              Jesli chcesz juz mnie zalowac (bo musisz) to pozaluj tego, ze nie skosztuje
                              mazurkow w tym roku i nie pojde do kosciola, gdzie nieczesto bywam- ale choc od
                              swieta, nie spotkam rodziny i przyjaciol, ktorzy do dawna na mnie czekaja. Ale
                              zapewniam - przezyje a poza tym nie jest zle bo przynajmniej dzieciaki moga sie
                              tym wszystkim nacieszyc. Poki jeszcze ta tradycja istnieje.
                              No coz- teraz naprawde musze juz isc. Swiat jest pelen ludzi i masz szanse
                              spotkac kogos kto ci zaufa. Nie musze to byc ja. Za to co z tym zrobisz
                              odpowiadasz przed soba prawem ludzkim i Bogiem. Jak wszyscy. A jesli nie mialam
                              racji to sie tez o tym przekonam. W kazdym razie - to nie ja bede przyciskac te
                              guziki i to ja akurat wiem na pewno...Wiem tez ze bede wytrwale bronic swoich
                              dzieci przed klamstwem i pomagac im, gdy same beda sie uczyc je rozpoznawac-
                              najlepiej jak umiem.
      • marny_ramirez czy ktos moglby uspic albo zatluc ta biedronke? 24.03.05, 12:45
        zaplace...
        • dana33 Re: czy ktos moglby uspic albo zatluc ta biedronk 24.03.05, 15:45
          manny, ona jest nie do zdarcia. pisalam jej juz, zeby czytala co pisze, zanim
          robi klik, ale nie chce uparcie... :))) no i ciagle mowi, ze nie ma czasu, ale
          potem wystrzeliwuje post za postem przez godzine, jak nasz uzi.... :)))
          ja ja czytam, jak jestem w zlym humorze..... :)))
          • manny_ramirez Re: czy ktos moglby uspic albo zatluc ta biedronk 24.03.05, 15:47
            wlasnie Ci emaila poslalem ale widze ze sama dotarlas:)
            • krystian71 Re: czy ktos moglby uspic albo zatluc ta biedronk 24.03.05, 15:50
              ja ci tez wyslalem , bys odwody sciagal , ale widze , ze sam na to wpadles
              buhahahaha, jak mowi Marcuss
          • krystian71 Re: czy ktos moglby uspic albo zatluc ta biedronk 24.03.05, 15:53
            :))) no i ciagle mowi, ze nie ma czasu, ale
            > potem wystrzeliwuje post za postem

sa tu tacy , ktorzy sie juz dawno z forum pozegnali , nawet mowili , ze to
            forum bojkotuja :))))
            Zegnali sie i zegnali tak przez pare dni, jeszcze mi lzy z zalu nie obeschly ,
            a tu znow zawitali.:))))
          • i-love-2-ski Re: czy ktos moglby uspic albo zatluc ta biedronk 24.03.05, 16:02
            dana33 napisała:

> manny, ona jest nie do zdarcia. pisalam jej juz, zeby czytala co pisze, zanim
            > robi klik, ale nie chce uparcie... :))) no i ciagle mowi, ze nie ma czasu, ale
            > potem wystrzeliwuje post za postem przez godzine, jak nasz uzi.... :)))
            > ja ja czytam, jak jestem w zlym humorze..... :)))

tu pare przypadkow jest nie do zdarcia,wlaczamy do tych nawet tych,ktorzy
            rzewnie sie odgrazajac na chamskie forum antysyjamow zegnali sie z nami w iscie
            szekspirowskim stylu pare miesiecy temu,odgrazajac sie,ze nigdy juz tu nie
            wroca.ach,gdzie te mile czasy,jak szybko one przeminely.
            • krystian71 Re: czy ktos moglby uspic albo zatluc ta biedronk 24.03.05, 16:11
              co nie , rachelko ?Tez z sentymentem wspominam te pare tygodni wzglednej
              kultury :)))
              Ale , chyba zgodnie z prawda uznali , ze nieobecni nie maja racji i wrocily
              marnotrawne dzieci.
              Podobnie jak manius , ktory paru dni nie mogl spokojnie przezyc z mysla , ze
              TYLKO dla niektorych forumowiczow jest przezroczysty.:)
              • i-love-2-ski Re: czy ktos moglby uspic albo zatluc ta biedronk 24.03.05, 16:15
                krystian71 napisała:

> co nie , rachelko ?Tez z sentymentem wspominam te pare tygodni wzglednej
                > kultury :)))
                > Ale , chyba zgodnie z prawda uznali , ze nieobecni nie maja racji i wrocily
                > marnotrawne dzieci.
                > Podobnie jak manius , ktory paru dni nie mogl spokojnie przezyc z mysla , ze
                > TYLKO dla niektorych forumowiczow jest przezroczysty.:)

manius to ofiara mojej podlosci,moge przypiac sobie jeszcze jeden pasek nad moim
                biurkiem:)) ach te kobiety, nawet za mankiem wstawila sie dancia i negev,widzisz
                jak to prawdziwych przyjaciol poznaje sie w biedzie. no nic,ale za mna wstawil
                sie perry,poczytaj watek bo ja mam uczulenie na linki,drgaja mi rece jak slysze
                te slowa i klawiature zuzywam, gniotac ja jak ciasto drozdzowe:))
                • krystian71 Re: czy ktos moglby uspic albo zatluc ta biedronk 24.03.05, 16:21
                  czytalem perrego!!! To on mnie zdopingowal do odtajnienia maniusia i licznych
                  jego nowalijek.
                  Zaciekawilo mnie to , co sie tu dzieje, ze az perry musi sie za toba wstawiac ,
                  i prawde mowiac , szlag mnie trafil.
                  Ale po ostatniej polajance pani Rachelci przedszkolanki , staram sie trzymac
                  fason i on juz ode mnie nic gorszego od tego BECIKA nie uslyszy.:))
                  • manny_ramirez Re: czy ktos moglby uspic albo zatluc ta biedronk 24.03.05, 16:24
                    no i ktoz sie tu bawi w dziecinne szpiegostwo. Odtajnianie maniusia. czlowieku
                    nawet nie wiesz jak choro brzmisz
                    zenada
                    • krystian71 Re: czy ktos moglby uspic albo zatluc ta biedronk 24.03.05, 16:31
                      Manius , chyba cie buty cisna , jak prostego zdania nie rozumiesz, tego co dla
                      wszystkich jest jasne.
                      Ukrylem twoj nick na pare dni ? Zgadza sie ?
                      No to teraz odkrylem , innymi slowy ODTAJNILEM ? Zgadza sie ?
                      A cozes TY sobie beciku pomyslal?Ze prowadze tu jakas skomplikowana dzialalnosc
                      antywywiadowcza?
                      Pisze to co wiem od dawna , i co teraz potwierdza sie , bos sie sam wkopal.
                      I tylko na temat tytulowego watku , manius , tylko na temat .I ciebie prosze ,
                      trzymaj sie tematu.
                      A wogole , co tu znowu robisz .Jak sobie grzecznie rozmawiam z Dana -wtracasz
                      sie, jak sobie grzecznie rozmawiam z Rachelka , tez wtykasz swoj nos.
                      Nie napisze , ze DLUGI , bo to bedzie uznane za antysemityzm i znow tu wpadnie
                      gosc z daleka.Tylko jego jeszcze tutaj brakuje.Chyba nie dostal twojego
                      maila.:DDDDDDDDDDDDD buhahahahaha ( od rana mam dobry humor-to taka piosenka)
                      • manny_ramirez Re: czy ktos moglby uspic albo zatluc ta biedronk 24.03.05, 16:37
                        watek jest do mnie wiec sie wtykam
                        a o zmianach nicku juz napislaem gdyby nie Twoja dziecinada z wygaszaniem bo
                        duma osobista zostala zadrasnieta to by tego nie bylo, a nwet by nie bylo z
                        gdybys nie pomawial jak maly dzieciak
                        jak mowie ta cala hucpa z wygaszaniem to tylko i wylacznie efekt zadrasnietej
                        osobistej dumy, lepiej pomawiac niz starac sie myslec krytycznie
                        • krystian71 Re: czy ktos moglby uspic albo zatluc ta biedronk 24.03.05, 16:52
                          Manius , stosujesz stare chwyty na litere ż ( mam nadzieje , ze gosc z daleka ,
                          jest jeszcze daleko)
                          Jaka znowu hucpa z wygaszaniem , to jest moje niezbywalne prawo forumowe
                          zalogowanego uzytkownika.
                          Jesli nie chce twych wypocin czytac , to mam do tego prawo.
                          Rowniez dlatego , ze nie interesuje mnie rozmowa w stylu , jaka wlasnie
                          prowadzisz.Nie interesuje mnie rowniez wieczna wymiana inwektyw.To malo tworcze
                          i pouczajace.
                          Zgadzalismy sie w paru tematach-Rosji , czy XVII wiecznej RON , a nawet
                          gdybysmy sie nie zgadzali , to tym bardziej rozmowa bylaby plodna i ciekawa ,
                          pod warunkiem , ze sie interlokutora idiota i antysemita nie nazywa, samemu ,
                          albo przez swoich podstawionych klonow.
                          Jak ja mam z toba dalsze dyskusje prowadzic , skoro wiem , ze ten co mnie przed
                          chwila oplul to TEZ TY , lub w najlepszym razie , ktos przez ciebie twoim
                          ulubionym MAILEM napuszczony.
                          Czy ja musze Zydow kochac , a przede wszystkim ich kraj , tak jak TY , ktory
                          sobie glupawy nick ILOVEISRAEL na pierwsze wejscie wymysliles???
                          Chyba nie , na tym polega wolnosc wypowiedzi i ciekawosc tego forum, na ktorym
                          nioe sposob rozmawiac tylko z tymi , co maja te same co ty poglady.
                          Ale z toba i z twoimi klonami najwyrazniej sie nie da.
                          • manny_ramirez Re: czy ktos moglby uspic albo zatluc ta biedronk 24.03.05, 17:01
                            znowu obracasz kota ogonem, Ty najechales z obrazami pierwszy , a potem
                            wygasiles moj nick i po dziecinnemu zaczales sie chwalic innym jaki to z Ciebie
                            gosc.

Do widzenia krystian, mam wlasne dziecko do wychowania
                            • krystian71 Re: czy ktos moglby uspic albo zatluc ta biedronk 24.03.05, 17:20
                              manius , zegnasz sie ze mna juz od paru godzin , badz wreszcie mezczyzna.
                              O dzieciach do wychowania tez pierwsza napisala Rachelka.
                              Czarno to widze, oj czarno
                  • i-love-2-ski Re: czy ktos moglby uspic albo zatluc ta biedronk 24.03.05, 16:26
                    krystian71 napisała:

> czytalem perrego!!! To on mnie zdopingowal do odtajnienia maniusia i licznych
                    > jego nowalijek.
                    > Zaciekawilo mnie to , co sie tu dzieje, ze az perry musi sie za toba wstawiac ,
                    >
                    > i prawde mowiac , szlag mnie trafil.
                    > Ale po ostatniej polajance pani Rachelci przedszkolanki , staram sie trzymac
                    > fason i on juz ode mnie nic gorszego od tego BECIKA nie uslyszy.:))
                    a mnie zaciekawil fakt,ze czlowiek i jakby nie bylo ojciec dziecka pisuje pod
                    tymi nickami (jesli to prawda) tego typu poezje. a potem grupa rusza na mnie,ze
                    ja be,be bo nie chce z kims tam rozmawiam ani wczepiac miliona linkow bo tu jak
                    wiadomo nikt niczego nie wie,a jak podasz to i tak nie te. zupelne radio erewan.
                    teraz biedronka jest obrabiana,a jak wiadomo byla faworytna az do czasu. nie to
                    co ja ja zawsze bylam okropna i tak juz zostanie.
                    • krystian71 Re: czy ktos moglby uspic albo zatluc ta biedronk 24.03.05, 16:40
                      > teraz biedronka jest obrabiana,a jak wiadomo byla faworytna az do czasu. nie
                      to
                      > co ja ja zawsze bylam okropna i tak juz zostanie.

nie zawsze Rachelciu , nie zawsze.Mialas pare tygodni wytchnienia , gdy
                      diaspora bojkotowala i przez ten krotki okres , ktory minal jak piekny sen ,
                      przynajmniej szmatelka nie bylas.
                      Ja mam glupio dobra pamiec i te szmatelke autorstwa Dany pamietam od pierwszego
                      twojego postu.Tak cie nazwala, a ty szlachetnie jeszcze stajesz w jej obronie ,
                      gdy to mnie za bardzo jednorazowo ponioslo.Uklony Rachelko, prawdziwa Polka z
                      dworku o bialych scianach z ciebie:))) Nie mysl , ze tego nie doceniam!!!
                      O , i jeszcze gdy fredzia gdzies wcielo , tez przestalas byc arabskim materacem.
                      Nalezy doceniac te drobne chwile oddechu.:)
                      A propos Fredzia, jesli dobrze pamietam , twoj pierwszy post mial wlasnie jego
                      w tytule."kto kocha fredzia?" , czy cos w tym rodzaju.
                      • i-love-2-ski Re: czy ktos moglby uspic albo zatluc ta biedronk 24.03.05, 16:51
                        krystian71 napisała:

> > teraz biedronka jest obrabiana,a jak wiadomo byla faworytna az do czasu.
                        > nie
                        > to
                        > > co ja ja zawsze bylam okropna i tak juz zostanie.
                        >
                        > nie zawsze Rachelciu , nie zawsze.Mialas pare tygodni wytchnienia , gdy
                        > diaspora bojkotowala i przez ten krotki okres , ktory minal jak piekny sen ,
                        > przynajmniej szmatelka nie bylas.
                        > Ja mam glupio dobra pamiec i te szmatelke autorstwa Dany pamietam od pierwszego
                        >
                        > twojego postu.Tak cie nazwala, a ty szlachetnie jeszcze stajesz w jej obronie ,
                        >
                        > gdy to mnie za bardzo jednorazowo ponioslo.Uklony Rachelko, prawdziwa Polka z
                        > dworku o bialych scianach z ciebie:))) Nie mysl , ze tego nie doceniam!!!
                        > O , i jeszcze gdy fredzia gdzies wcielo , tez przestalas byc arabskim materacem
                        > .
                        > Nalezy doceniac te drobne chwile oddechu.:)
                        > A propos Fredzia, jesli dobrze pamietam , twoj pierwszy post mial wlasnie jego
                        > w tytule."kto kocha fredzia?" , czy cos w tym rodzaju.
                        >
                        tak,tak to byl moj pierwszy wpis rachelkowy,gdyz oczom nie moglam uwierzyc,ze
                        taki fredzio istnieje i podbij me serce, a te jak wiesz bywa zwodnicze.
                        dobrze,ze towarow meskich az za duzo w mym domostwie do wykochania,kazdy sie
                        ciska,ale nie forumowo na szczescie, wiec jest gdzie lzy otrzec. ja bronilam
                        dany,gdyz nie lubie jak ktokolwiek uzywa wulgarnych slow na siebie,a w
                        szczegolnosci do kobiety, w tym wypadku lepiej milczec niz sie staczac na dno.
                        to moje prywatne zdanie, w koncu w takim srodowisku sie wychowalam i zawsze
                        bylam na szczecie otoczona takimi mezczyznami,inni nie mieli szans przetrwania:))
                        • krystian71 Re: czy ktos moglby uspic albo zatluc ta biedronk 24.03.05, 16:56
                          no widzisz , dobrze pamietam , slowo daje , ze bez wyszukiwarki.
                          Eh , gdziesz te czasy naiwnych pierwszych wzruszen ,
                          Te same odczucia mna targaly.
                          Glowe bym dal , ze to jakis marny prowokator, antysemita pelna geba , ktory
                          uparl sie zydow na tym forum osmieszac.A tu prosze , taka niespodzianka...
                          • i-love-2-ski Re: czy ktos moglby uspic albo zatluc ta biedronk 24.03.05, 17:03
                            krystian71 napisała:

> no widzisz , dobrze pamietam , slowo daje , ze bez wyszukiwarki.
                            > Eh , gdziesz te czasy naiwnych pierwszych wzruszen ,
                            > Te same odczucia mna targaly.
                            > Glowe bym dal , ze to jakis marny prowokator, antysemita pelna geba , ktory
                            > uparl sie zydow na tym forum osmieszac.A tu prosze , taka niespodzianka...

no wlasnie po jakims czasie dochodzisz do wniosku,ze oprocz grupy ludzi,ktora z
                            takich,czy innych wzgledow chce sobie porozmawiac siedza tu zawodowcy,dolewajacy
                            oliwy do ognia,naprowadzajacy na tematy,slowem moderatorzy tematow i rozmow.
                            maja oni swoja swite i swoje plany i jak im pozmieniasz szyki to zaraz jest
                            wrzask i rzucanie miesem po stole. w sumie jest to dosyc wstretne,ale tak sie
                            dzieje. co do niektorych nickow to na prawde lepiej odpuscic bo jak wiadomo
                            glowa sciany nie przebijesz,a kazda rozmowa konczy sie na tym samym. to mamy
                            rozmawiajac z naszymi dziecmi:)),ale ostatnio jest nadzieja na poprawe:)))
                            zaraz lece,u nas snieg znowu napadal, wiec ostatnie calowania stoku:)))
                      • dana33 Re: czy ktos moglby uspic albo zatluc ta biedronk 24.03.05, 18:22
                        ja to wszystkim niki zmieniam, krystianski, jeszcze nie zauwazyles? znaczy sie
                        wszystkim "prawdziwym polakom". i to z zadowoleniem... :)))
                        a rachelcia, to kiedy sie zachowuje jak szmatelcia, to rachelka-szmatelka, a
                        jak ma przeblyski normalnosci, to tylko rachelcia. ona wie.
                        • krystian71 Re: czy ktos moglby uspic albo zatluc ta biedronk 24.03.05, 18:44
                          klamiesz kotusiu , i to jest TO co robisz zawsze , a nie zmiana nickow.
                          Doskonale pamietam pierwsze wejscie Rachelki na jej wlasnym watku ,kto jeszcze
                          kocha fredzia i twoja pierwsza do niej odzywke.
                          Obejrzyj sobie ten watek drogocenna szkatulko na zle monety , ktorymi odplacasz
                          ludziom.I nie truj glupot.
          • migselv Re: czy ktos moglby uspic albo zatluc ta biedronk 24.03.05, 18:46
            Czy nie prosciej krzyzowki rozwiazywac? Albo jakies pismo humorystyczne
            poczytac?:))) W nich przynajmniej jest jakis sens:)))
      • manny_ramirez a z ta podroba co sie tu panosi 24.03.05, 12:47
        to teraz najlepiej widac kto jakie formy walki stosuje i w stosunku do kogo

jak Wam zalezy na tego typu zachowaniach to Wasza sprawa , ja nie musze i nie
        bede juz wiecej udowadnial ze nie jestem wielbladem
        • krystian71 Re: a z ta podroba co sie tu panosi 24.03.05, 13:11
          drogi maniusiu, ( to swieta mnie tak dobrotliwie nastawiaja , zauwaz)
          To sa dwie rozne sprawy.Ktos, kto nazwal sie marnym ramirezem , nawiazujac do
          twojego nicka i zawartosci intelektualnej twoich postow , nie jest w rzeczy
          samej zadna podrobka , bo jest latwy do rozpoznania , a jego wpisy sluza
          rozrywce a nie wprowadzaniu w blad.
          Ktos , kto jak TY uzywa ROZNYCH nickow , zawsze latwych do rozpoznania ze
          wzgledu na tresc i styl, robi tylko sztuczny tlok , i w zenujacy sposob promuje
          swoja wlasna osobe.
          Z tego co pamietam , za naszych lepszych czasow , przyznales sie oficjalnie do
          uzywania nicka ILOVEISRAEL, staszek i manny ramirez.
          Z jarema wisniowieckim , czy tez ksieciem jarema rownie podobnie wpadles jak
          wczoraj, ale nie bede sie przy tym upieral.
          Natomiast, bo grzesze dobra pamiecia , bardzo ubawily mnie na poczatku twojej
          bytnosci posty , np. do Dany , w ktorych manny ramirez skarzy sie na zle
          traktowanie przez niektorych forumowiczow takiego np.FILOSEMICKIEGO staszka.
          I to sa twoje slowa,jesli zechcesz podam ci link.
          • manny_ramirez Re: a z ta podroba co sie tu panosi 24.03.05, 13:22
            Ja ci otwarcie wyslalem liste moich nickow przez email, dlaczego nie raczysz tu
            tego napisac? Prawda jest taka ze jak wsadzisz te inne nicki do wyszukiwarki to
            zobaczysz ze stanowia one moze 1 % wszystkiego co pisalem.

Poniewaz tez jestem nastrojowy wiec Ci wytlumacze ze dana mnie zna wiec
            WIEDZIALA ze to byl zart

a jesli chodzi o meritum, Tu mozemy sobie tak odbijac pileczki pingpongowe.
            Problem w tym ze TY zawsze dostajesz huzia jak przychodzi do krytycznego
            msylenia. Cala hucpa poszla o to ze chcialem abys wyklarowal swoja pozycje. I
            ta cala dziecinnada z wygaszaniem nickow a potem trabieniem na caly swiat jaki
            jestem nudny. Wysoka klasa nieslychanie rzeczywiscie. Z toba zawsze konczy sie
            na epitetach i urabianie teorii. Wiesz wole byc nudny i marny niz cham,
            pomawiacz i zakompleksiony. To tyle ode mnie. Wiec udowadnial ze nie jestem
            wielbladem nie bede.
            Zycze Ci Wesolych Swiat
            • krystian71 Re: a z ta podroba co sie tu panosi 24.03.05, 14:00
              Drogi Maniusiu, wyjatkowe bogactwo i wielowatkowosc twojego wpisu zmusza mnie
              do odpowiedzenia starannego , w punktach.
              1/listy nickow wyslales mi dlugo po fakcie, gdy zauwazylem sam twoje pod nimi
              wystepowanie i z tego powodu zaczalem cie podszczypywac.Uwazalem ,ze to nie
              jest w porzadku , gdy ktos sam sobie w ten sposob robi klake i wtedy nazwalem
              cie BECIKIEM , co cie tak bardzo ubodlo.
              2/post dla Dany wyslany byl na publicznym forum i na pewno nie byl zartem , nie
              byl to zreszta JEDYNY post w takim samochwalczym i lizydupskim stylu , ale
              zdecydowanie najzalosniejszy , stad utkwil mi w pamieci.
              I prosze nie naruszac opatentowanej przez jotke metody , ze wszystko co nie
              pasuje w jego czy twoich postach nalezy uznac za zart.
              3/gdy prosilem , bys podal mi przyklady mojego chamstwa( z duma zaznaczam, ze
              moje posty prawie nigdy nie byly kropkowane)przyczailes sie i z duma
              wyskoczyles z tym "zydkiem", choc tlumaczylem ci , ze okreslenia tego uzywam
              tylko i wylacznie bezposrednio sprowokowany , ganiajacymi za mna rowniez jak ty
              wielonikowcami typu lechu-zbik,etc.
              Ktorzy ZAWSZE nazywaja mnie ARABKIEM, czy Mahmudem.Ja sobie o "zydkach "
              przypominam co dziesiaty raz.
              Raz przyznaje sie puscily mi nerwy i obluzgalem Dane , gdy roztaczala na forum
              wizje nowej wojny ,zreszta swiatowej , atakow atomowych na Iran , itp.
              Kropka sie chyba w tym tez polapala, bo chociaz moj post rzeczywiscie malo mial
              wspolnego z dobrym wychowaniem , ostal sie jako wyraz wzburzenia .
              Kto ma dzieci i jest czlowiekiem , ten zrozumie.Tobie trzeba to wyraznie
              napisac.
              4/nie wiem skad ciprzyszlo do glowy , ze ilosc przerodzi sie w jakosc , a
              mnogosc nickow zaswiadczy o twojej glebi umyslowej.Takim ostrzezeniem powinna
              byc dla ciebie dola tych wymienionych powyzej lechow,wojow,zbikow
              Zawsze to samo , zawsze jednym zdaniem ,zawsze z malym odzewem.
              Rowniez zycze Wesolych Swiat.
              Aha, Manny , a propos swiat , robisz pewien psychologiczny , delikatny blad w
              sposobie podkreslania swojej wiary.
              Prawdziwy katolik robi to bardzo rzadko , raczej wrecz wywolany do tablicy,
              Nie opowiada ni z gruszki... o popiele w Srode popielcowa , czy wielkanocnej
              spowiedzi.Wierz mi , znam sie na tym troszke.Zle cie wyszkolono?
              To sa takie drobne niuanse, a przeciez bez trudu SAM wykrylbys roznice miedzy
              katolikiem a apostolskim z natury Jehowa.Co nie?
              • manny_ramirez Re: a z ta podroba co sie tu panosi 24.03.05, 14:09
                wobec calego steku bzdur wyssanych po to aby znowu stworzyc nastepna teorie
                spiskowa to napisze Ci tylko to:
                a. przypomnij sobie kto to przypisuje pochodzenie w sytuacji gdy brakuje innych
                argumentow
                b. Jak ktos podchodzi do swej wiary to jest jego osobista sprawa, ja tu o
                religii napisalem moze dwa razy, jak uwazasz ze klamie to wejdz do wyszukiwarki
                i sprawdz, To co Ty piszesz to jest po porstu mydlenie ludziom oczu
                c. A komu ja chce wchodzic w tylek to juz moja osobista sprawa nic Ci do niej

Jedno co wiem to to ze ja nie czuje zadnych wyrzutow z powodu uprzedzen do
                innych

Zycze Ci Wesolych Swiat
                • krystian71 Re: a z ta podroba co sie tu panosi 24.03.05, 14:17
                  ja tez cie lubie.
                  A ty , lubisz mnie troszke? Czy tylko neg'a?Tak na poczatek prawdziwej meskiej
                  przyjazni, buhahahahahaha*

*cyt.Marcuss,Dziela Wszystkie,t.I,str.1
                  • manny_ramirez Re: a z ta podroba co sie tu panosi 24.03.05, 14:28
                    zalosny jestes,
                    zostaje tylko napisac slowami rachelki, nie czujesz bluesa
                    tylko i wylacznie teorie spiskowe
                    pa krystian, czekaja na mnie w centrali
                    • krystian71 Re: a z ta podroba co sie tu panosi 24.03.05, 14:39
                      gdy w rytm bluessa
                      manius sie porusa
                      z zachwytu
                      kwicy ma dusa

Pa, manius, tylko zdaj w Centrali wszystkie swoje zbedne legitymacje i wystepuj
                      juz pod jedna.
                      A propos , czy to ty gdzies tutaj nie napisales,ze holduje spiskowej teorii
                      dziejow?W tym steku twojego belkotu i obserwacji jak wijesz sie , by zmienic
                      temat , cos mi sie omsklo.
                      A moje usilowania,by cie zdekonspirowac , maja byc dowodem na te teorie
                      spiskowa?
                      Buhahahahaha, Manius jako spiskowiec, trzymajcie mnie , pisze lezac na podlodze.
                      Toz ty sie sierotko marysiu do zadnych spiskowych tajnych organizacji nie
                      nadajesz!!!Wpadasz,jak tylko buzie raz otworzysz.
                      Pa , manius , bardzo cie lubie , reszte wysle ci mailem :)))
                      • manny_ramirez Re: a z ta podroba co sie tu panosi 24.03.05, 14:43
                        no to przysylaj
                        a tu bardzo prosze napisz mi jak to zmieniam temat
                        Tobie tez sie przydalby nowy nick, pomowcachorobliwy
                        • krystian71 Re: a z ta podroba co sie tu panosi 24.03.05, 15:22
                          > Tobie tez sie przydalby nowy nick, pomowcachorobliwy

dziekuje , nie skorzystam, nie potrzebuje wlasnego klakiera na zawolanie, jak
                          mi sie cos glupiego napisze, zawsze biore za to odpowiedzialnosc.Nie ukrywam
                          bardziej chamskich uwag pod innym nickiem, co nie Manius?
                          • manny_ramirez Re: a z ta podroba co sie tu panosi 24.03.05, 15:28
                            jak pisze pomowca chorobliwy
                            daj krystian dowod o chamstwie pod ktorymkolwiek z moich nickow
                            takim prawdziwym chamstwie a nie cos w stylu pociumciaj, ani znow ten jeden
                            raz co strangera obrazilem, ale i zaraz potem przeprosilem
                            daj mi jakis inny, bardzo cie prosze
              • dana33 Re: a z ta podroba co sie tu panosi 24.03.05, 16:02
                krystianku, zlotko, gdzie ja to roztaczalam wizje 3 wojny swiatowej? jak ty w
                takim dobrym humorku i laskawy, to moze dasz mi linka???? to samo co do atakow
                atomowych na iran..... daj linka, zlotko, niech poczytam sobie...
                • manny_ramirez Re: a z ta podroba co sie tu panosi 24.03.05, 16:03
                  oj da Ci, da
                  wtedy jak da te linki gdzie to ja taki chamski i prostacki
                • krystian71 Re: a z ta podroba co sie tu panosi 24.03.05, 16:08
                  fajowo, ze dotarl do ciebie mail mannego i moglas mu ruszyc na odsiecz :)))
                  A watek poszukaj sobie sama, chcesz mnie znowu zdenerwowac??? :)))
                  To byl ten o tym,ze Israel planuje ataki na iranskie instalacje, a ty z
                  zamknietymi oczami wierzysz,ze to co twoj rzad postanowi , to bedzie dobre.
                  Jak jeszcze nie pamietasz, to jest ten watek , w ktorym nazwalem cie stara
                  Zydowa.
                  • manny_ramirez Re: a z ta podroba co sie tu panosi 24.03.05, 16:09
                    jak zawsze, duzo pomowien malo konkretow
                    nic tylko lekarz sie klania
                    • krystian71 Re: a z ta podroba co sie tu panosi 24.03.05, 16:14
                      manius , czy ty czujesz jakis wewnetrzny imperatyw stukania w klawiature ,
                      nawet wtedy gdy nie do ciebie pisze i wtedy , gdy juz nic nowego nie masz do
                      dodania.?Napisales to juz pare razy , obiecuje na odczepnego , ze przemysle
                      twoje sugestie.Wyluzuj.
      • manny_ramirez zeby biedronko bylo jasne , jest rozncia miedzy 24.03.05, 12:49
        manny a marny
        sama pomyslisz o tym i wnioskuj
        • marny_ramirez do biedronki 24.03.05, 12:53
          manny_ramirez napisał:

> manny a marny

Roznica niby jest choc na jedno wychodzi
        • biedronka24 zeby bylo jasne 24.03.05, 13:10
          oceniam nicki pojedynczo. Nawet jak sa do siebie podobne. I dobrze pamietam co
          pisales pod manny. To mnie tez - i tylko to aktualnie interesuje. Jakies inne
          nicki ani nie uwiarygadniaja tego nicka ani tez go nie podkopuja. Niestety jedno
          z drugim nie ma zwiazku. Jakbys byl na tym forum dluzej wiedzialbys ze byly juz
          postaci ktore notorycznie scigane byly przez inne nicki. Problem w tym ze nie to
          tu jest istotne a to - co ten nick sam ma o sobie do powiedzenia, jak np
          zamilowanie do wulgaryzmow. U ciebie - niepokoi mnie ta niespojnosc i brak
          konkretnych pogladow. Nie musze zupelnie brac pod uwage ani faktycznej
          manipulacji ani tez sztucznej manipulacji symulujacej manipulowanie dana postacia..
          Jeszcze naleze do tego pokolenia ktore dobrze zna takie zagrywki dlatego ani
          mnie ziebia ani grzeja.. Ale tu jakos panuje na tym forum taki dziwny trend
          (ciekawe przez kogo zainspirowany), ze to czy ktos jest atakowany naprawde czy
          na niby ma jakies kluczowe znaczenie.. Ono moze miec - dla kogos kto tu wejdzie
          przez przypadek. Na poczatku. Niestety nie wtedy gdy takie metody notorycznie
          sie powtarza..
          Biorac pod uwage faktyczny wydzwiek GW i jej artykuly moge sadzic ze takie
          manipulacje to raczej nie inspiracja ludzi z zewnatrz a jej wlasna. To wszystko
    • samsone Re: czy ktos wie o co tu chodzi? 24.03.05, 12:47
      mnie jeszcze nie znudzil temat Jagielly, ktorego ktos tutaj pedefilem usilowal
      zrobic, a moze tez batorego gerofilem ,aby pewnego znanego pedofila i gerofila
      ( z Mekki) usprawiedliwic.
      • krystian71 Re: czy ktos wie o co tu chodzi? 24.03.05, 13:14
        TY, wsadz sobie nogi do miednicy i sie zrelaksuj.A potem daj grabe ramirezowi.
        Wyszczegolnianie twoich wszystkich wcielen zbyt duzo czasu by mi zajelo.
        A temat jest taki , a nie wejscie Turcji do UE , czy biblioteki w krajach
        muzulmanskich.
        Sio mi stad
      • negevmc Dam Wam zagadke to moze sie zajmiecie... 24.03.05, 13:15
        czyms pozytecznym przynajmniej bo zagadka jest ciekawa i trzeba nieco
        pomyslec zamiast udowadniac, przytaczac, oskarazac...
        gdy ojczyzna w potrzebie !!! ;-)

Wiec moge Wam te zagadke dac ale musicie napisac czy chcecie
        bo to chwila pisania a na darmo nie mam ochoty.
      • biedranka24 Re: czy ktos wie o co tu chodzi? 24.03.05, 13:20
        Sam temat Jagielly uwazam za bardzo inetesujacy. Zadaje sobie jednak pytanie
        czy przy uwzglednieniu mechanizmow ksztaltujacych z ukrycia to forum dyskusja o
        nim lub o gerofilu ma sens. Nie zrozum mnie zle. Juz od dawna obserwuje dosyc
        interesujace prawidlowosci na tym forum, ktore mnie jako matce i Polce daja
        bardzo duzo do myslenia. Powiazania Jagielly z gerofilem lub innymi pedefilami
        moga w takiej sytuacji bys w bardzo roznoraki sposob interpretowane. Moga nawet
        byc nadinterpretowane, co okreslonym osobom a nawet ugrupowaniom na tym forum
        bardzo byloby na reke. Dawno to juz przejzalam i dlatego nie zamierzam tym
        ludziom lub ugrupowaniom dostarczac okazji do zaatakowania mnie. Mysle, ze
        rozumiesz co mam na mysli.
        Z kwetia usprawiedliwiania Jagielly nie do konca moge sie zgodzic. Teoria ta
        idzie moim zdaniem zdecydowanie za daleko. Nie mozna usprawiedliwiac czegos co
        wymyka sie naszym kryteriom oceny wydarzen z tego czasu. A wydarzenia z czasow
        Jagielly bez watpienia musza byc oceniane inaczej niz na przyklad rozdwojenia
        mannego ramireza i niespojnosc jego pogladow. Musze teraz troche popracowac ale
        na pewno jeszcze kiedys rozwine ten temat.
        • biedronka24 ty kolego zajmij sie czyms pozytecznym 24.03.05, 13:26
          np linkiem do jakiejs gry innej niz kolejnego testu dla samoutwierdzenie sie w
          przekonaniu (czesto mylnym)ze sie nie ma rozumku rownego i gladkiego jak rozumek
          homo erectus, ktory doszedl do etapu kolczykowania sie...
          Jak dopiszesz sobie Käfighaltung i pomalujesz to tam od spodu na teczowo-
          bedziemy rozmawiac..
          Ja wiesz zyje - jakos tak i zupelnie spelniam sie bez koniecznosci kandydowania
          do roli pierwszej kobiety przy ambonie tudziez nawet malowania paznokci. Wyobraz
          sobie ze nie mam nawet uszu przekutych i dzieki temu moge je do bardzo wielu
          celow wykorzystac i nawet mam szanse, ze nie zgubie kawalka ucha np na plywalni..
          Taka pewnosc- wierz mi - tez czasem fajna jest - moze dzis dla mniejszosci - ale
          co tam.....
          • biedranka24 ty kolego nie wysilaj sie tak 24.03.05, 13:51
            bo kazdy sam na wlasne oczy moze sie przekonac po ktorej stronie stoisz. Niby
            piszesz, ze uszu nie przekuwasz ale kto i dlaczego mialby w to wierzyc? Napewno
            nalezysz do tych, ktorzy dzialaja z ukrycia przekuwajac sobie penis lub worek
            mosznowy. Zgadlam? Takich jak ty wyczuwam na kilometr. Pelno ich tu w
            Magdeburgu niby niepozorni a w rzeczywistosci sfrustrowani i chyhajacy na
            nadazajaca sie okazje.
            Myslisz, ze znalazles we mnie nowy zer niczym padlinozerca? Jesli tak myslisz
            to mysl sobie. To co mysli ktos z przekutym penisem jest mi zupelnie obojetne.
            Smieszy mnie raczej tak samo jak i twoje proby stworzenia odpowiedniego
            klimatu, sytuacji w ktorych uczciwych forumowiczow bedzie mozna szkalowac.
            Wiem nie od dzis ze na tym wlasnie polegaja wasze metody.
            • biedronka24 no wiec jak z tymi ogorkami? 24.03.05, 14:01
              lubisz mizerie?
              Pani Sroda z pewnoscia o Ciebie sie skarbie zatroszczy...
              A ja z przyjemnoscia popatrze jak cie wystawi do wiatru.
              Jezeli o mnie chodzi- to mnie ogorki sa obojetne- o to pytasz?
              co do reszty - napisalam- wybacz - powtarzac sie nie bede....
              A do czytania prac naukowych jak sadze nie aspirujesz- wiec nie chce cie zanudzac.
              Pa.
    • negevmc Tu miala byc .. ta zagadka. 24.03.05, 13:16
      czyms pozytecznym przynajmniej bo zagadka jest ciekawa i trzeba nieco
      pomyslec zamiast udowadniac, przytaczac, oskarazac...
      gdy ojczyzna w potrzebie !!! ;-)

Wiec moge Wam te zagadke dac ale musicie napisac czy chcecie
      bo to chwila pisania a na darmo nie mam ochoty.
      • ranny_ramirez wypchaj sie ze swoja zagadka 24.03.05, 13:21
        wcale jej tu nie chcemy
        • krystian71 to ja opowiem kawal z broda 24.03.05, 14:31
          przychodzi czlowiek do Urzedu i mowi:
          -"chcę zmienic nazwisko.Chcę nazywac sie Nowak."
          -"a jak sie pan obecnie nazywa?"
          -"Potocki"
          -"Oszalal pan, chce pan takie ladne nazwisko na tak pospolite zamienic?"
          -"A jesli mnie ktos spyta, jak sie poprzednio nazywalem, to co ?Powiem , ze
          Rozenzweig?
          • negevmc Re: to ja opowiem kawal z broda 24.03.05, 15:18
            krystian71 napisała:

> przychodzi czlowiek do Urzedu i mowi:
            > -"chcę zmienic nazwisko.Chcę nazywac sie Nowak."
            > -"a jak sie pan obecnie nazywa?"
            > -"Potocki"
            > -"Oszalal pan, chce pan takie ladne nazwisko na tak pospolite zamienic?"
            > -"A jesli mnie ktos spyta, jak sie poprzednio nazywalem, to co ?Powiem , ze
            > Rozenzweig?

Gdybym wiedzial, ze nie lubisz czulentu to pomyslalbym, ze sie go najadles,
            masz wzdecie i dlatego puszczasz baki ;-))))

A tak serio: zastanawiales sie kiedys dlaczego Zydzi tak chetnie zmieniali
            nazwiska ? Ja zreszta tez mysle o zmianie na jakis hebrajko-brzmiace bo mam
            juz dosc literowania swojego za kazdym razem.
            • krystian71 tak , zastanawialem sie , 24.03.05, 15:32
              kiedys nawet watek na ten temat zalozylem , gdy bylem jeszcze bardziej ugodowy
              i glodny tylko wiedzy.
              Jak zwykle oberwalem tylko po glowie , wszakze to nie byla akurat
              slawna "padlina"Dany, ale cos bliskiego.
              -bo po pierwsze primo , to jest nieprawda, ze Zydzi czesciej niz inne nacje
              zmieniaja nazwiska
              -bo po drugie primo, jestem Mahmud i arabek , a to jak wiesz sa bardzo
              przekonywujace i ulubione argumenty.

Ten kawal , chyba z tego watku pochodzi, bylem serio zainteresowany ,
              obserwujac fakt, ze np w Polsce duzo jest nazwisk plebejskich , obco
              brzmiacych , smiesznych , czy nawet obrazliwych , a ludzie nosza je z duma ,
              sympatia i sa do nich przywiazani,dorabiajac sobie rozne legendy , ze oni
              np.wlasnie z tych Świnków pochodza , co wydali arcybiskupa :)))
              Bo to jest sui generis wiez, ktora laczy ich z przeszlymi pokoleniami
              Same zmiany sa rzadkie, podobnie w innych krajach ,gdzie sa rowniez niemile
              widziane, ewentualnie jakies dopasowanie pisowni, rezygnacja z polskich znakow
              • manny_ramirez a emaila, 24.03.05, 15:48
                ciagle nie ma:(((((((((((((
                • negevmc Re: a emaila, 24.03.05, 15:53
                  manny_ramirez napisał:

> ciagle nie ma:(((((((((((((

na gazeto-wyborczej poczcie nie masz co polegac.
                  Kiedys wymienilem kilka maili z tego adresu - przychodzily z kilkudniowym
                  opoznieniem !!!!
                  • krystian71 Re: a emaila, 24.03.05, 16:17
                    neg , masz dobre kontakty z tym becikiem ?
                    Powiedz mu prosze ode mnie , ze z tym mailem to byl zart.
                    On polowe swoich postow konczy zapowiedzia maila , lub prosba o mail.
                    Nie mam nic do dodania czego nie moglbym powiedziec publicznie.
                    W przeciwienstwie do mannego
                    • negevmc nie badz dziecinny krystian n/t 24.03.05, 16:20
                    • manny_ramirez i coz 24.03.05, 16:21
                      niestety znow klamiesz , ile razy dawales tu cynk ze maila do pewnych ludzi
                      wysylasz,
                      Ty cale swoje zycie wszystkim tu opowiadasz na forum krystian?
                      czy moze Cie trawi ze do ciebie nie pisze
                      idz krystian bo moze jestes dorosla osoba ale tylko fizycznie chyba
                      • negevmc o rany! chlopaki dajcie se juz spokoj n/t 24.03.05, 16:23
                        • i-love-2-ski Re: o rany! chlopaki dajcie se juz spokoj n/t 24.03.05, 16:27
                          scuzemla ja jeszcze baba jestem negev, a w dodatku niegrzeczna, wiec nie dodawaj
                          mnie tego i owego bo danuske ruszysz.a to bedzie juz koniec:))
                      • krystian71 Re: i coz 24.03.05, 16:24
                        chloopie , opanuj sie , ja sobie maile prywatnie wysylam , dla przyjemnosci.
                        I tobie na zlosc zaraz to zrobie.
                        Slyszysz Rachelka , mail do ciebie w drodze!!!!
                        A ty w kazdym watku , w polowie postow.
                        Wiec sobie zakpilem , jesli glupio , to przepraszam.
                        • manny_ramirez Re: i coz 24.03.05, 16:28
                          a ja w jakim celu myslisz?
                          sluchaj ja NAPRAWDE zaczynam sie bac o Twoje zdrowie
                          • krystian71 a ty powaznie , nt 24.03.05, 16:58

• i-love-2-ski Re: i coz 24.03.05, 16:28
                          krystian71 napisała:

> chloopie , opanuj sie , ja sobie maile prywatnie wysylam , dla przyjemnosci.
                          > I tobie na zlosc zaraz to zrobie.
                          > Slyszysz Rachelka , mail do ciebie w drodze!!!!
                          > A ty w kazdym watku , w polowie postow.
                          > Wiec sobie zakpilem , jesli glupio , to przepraszam.

juz wychodze na dwor i patrze jak leci,moze zlapie maila w rece:)))
                          • krystian71 Re: i coz 24.03.05, 17:22
                            to sie ubierz cieplo , bo napisze jak z Maniusiem skoncze , a to sie zapowiada
                            ciekawie.On sie ciagle zegna , i ciagle to samo wtyka :)))
                            • dana33 Re: i coz 24.03.05, 18:31
                              ciagle zegna to sie nasza ania. ja tez nie duzo lepsza, ale przynajmniej zegnam
                              sie raz na pare miesiecy. ona natomiast zegna sie w kazdym watku wiele razy.
                              jest w tym po prostu mistrzynia.
                              • krystian71 Re: i coz 24.03.05, 18:47
                                no to jeszcze wspomnij o jotce, ( tym razem gdzies go wcielo)
                                On sie tez zegna , ale tylko w wygodnych dla siebie momentach , gdy juz nie
                                moze zwalic na literufke , albo , ze jego wymyslny post byl tylko zartem.
                                • i-love-2-ski Re: i coz 24.03.05, 20:10
                                  krystian71 napisała:

> no to jeszcze wspomnij o jotce, ( tym razem gdzies go wcielo)
                                  > On sie tez zegna , ale tylko w wygodnych dla siebie momentach , gdy juz nie
                                  > moze zwalic na literufke , albo , ze jego wymyslny post byl tylko zartem.

poRZegnac ciag dlaszy,czyli saga w 3 aktach bez konca. kogo dzisiaj RZegnamy,czy
                                  witamy?
                              • migselv Re: i coz 24.03.05, 18:57
                                Kto to jest "nasza ania"?

Ja zegnam sie codziennie, jak z pracy wychodze:)
                                Przeciez nikt nie mowi "dzien dobry", czy "witam" lub podobne, jak sie na forum
                                pokazuje:))) po co, wiec zegnac sie? :)))

• dana33 Re: i coz 24.03.05, 21:48
                                  biedronka24 nazywa sie ania, przynajmniej pisala pod tym imieniem. wiec ja ja
                                  nazywam nasza ania.....
              • negevmc Re: tak , zastanawialem sie , 24.03.05, 15:51
                krystian71 napisała:

> Ten kawal , chyba z tego watku pochodzi, bylem serio zainteresowany ,
                > obserwujac fakt, ze np w Polsce duzo jest nazwisk plebejskich , obco
                > brzmiacych , smiesznych , czy nawet obrazliwych , a ludzie nosza je z duma ,
                > sympatia i sa do nich przywiazani,dorabiajac sobie rozne legendy , ze oni
                > np.wlasnie z tych Świnków pochodza , co wydali arcybiskupa :)))

Prawde mowiac nie pamietam gdzie ale slyzalem, ze niemiecko brzmiace
                nazwiska pochodza z okresu kiedy w Niemczech - nie wiem ktory wiek to byl,
                XV czy ktorys tam - zadano od Zydow aby zmieniali hebrajskie na niemicko
                brzmiace. Bylo to proba asymilacji na sile chyba.
                W Polsce jest dla mnie jasne dlaczego chetnie zmieniano nazwiska a wiem to z
                wlasnego doswiadczenia. Jest ono jednoznacznie rosyjsko brzmiace choc wcale nie
                popularne za Bugiem. Zawsze krystian ale to zawsze padalo pytanie o moje
                pochodzenie z domniemaniem rosyjskiego a po chwili przygladniecia sie mojej
                fizjonmii dopuszaczno takze bulgarskie czy gruzinskie - to bylo meczace wierz
                mi. Nawet jesli w tym nie bylo zlosliwosci.
                Regularnie bywam sluzbowo w Anglii i przedstawiam sie po nazwisku, rozmowcy nie
                zawsze wiedza, ze akurat z Izraela jestem a nigdy jeszcze nie spotkalem sie z
                podobnym pytaniem.

• krystian71 Re: tak , zastanawialem sie , 24.03.05, 16:03
                  neg, ja cie rozumiem, ale to jest chyba ta przyslowiowa zydowska
                  nadwrazliwosc , albo brak przywiazania do nazwiska , ktore sie krotko nosi i
                  latwo zmienia.
                  Przeciez to samo co ty moze powiedziec szczesliwy posiadacz nazwiska typu
                  RUCHAŁA , Stryczek, Gburek , czy Pindel , to sa autentyczne przyklady ze
                  szkoly , sasiadow , lub dalszej rodziny.Kpiny w zywe oczy , lub za plecami.
                  Jak rowniez ze szkoly pamietam sekowanego przez glupawego wychowawce chlopaka o
                  nazwisku Bucholtz- bylo to w okresie tzw laczenia rodzin , gdy wielu Niemcow
                  nasz kraj opuszczalo.I typek wprost sie chlopaka czepial.Kolega mieszka do dzis
                  w Polsce i do dzis nazywa sie i pisze Bucholtz , jak jego dziadek i pradziadek.
                  Zeby bylo smieszniej nasz wychowawca uczyl ruskiego i nosil nazwisko o ruskim
                  brzmieniu P...tko.
                  • negevmc Re: tak , zastanawialem sie , 24.03.05, 16:18
                    krystian71 napisała:

> neg, ja cie rozumiem, ale to jest chyba ta przyslowiowa zydowska
                    > nadwrazliwosc , albo brak przywiazania do nazwiska , ktore sie krotko nosi i
                    > latwo zmienia.

Gdybym mial typowo zydowskie nawisko nie podawal bym wlsnego przykladu wiedzac,
                    ze latwo zarzucic mi nadwrazliwosc. Chodzi o to, ze nikt z zydowstwem mnie nie
                    kojarzyl tylko z Ruskimi, Bulgarami, czy Gruzinami.
                    Przezwiska Czapajew, Chaczaturian byly na pozadku dziennym - ale nie zrozum
                    mnie zle ja to nawet lubilem nie chodzi mi o przezwiska. Chodzi mi o powaznych
                    ludzi, nauczycieli akademickich czy to normalne, zeby dopytywac sie o narodowosc
                    na kazdym kroku ? To bylo w czasach kiedy odpowiedz: "Nie nie jestem
                    Rosjaninem, jestem Zydem" zamykala czowiekowi gebe i juz to z powodu
                    zarzenowania swoim fault pas juz to z calkiem odwrotnych gosc nie chcial ze mna
                    miec nic wspolnego - a mi to szkodzilo. Rozumiesz ? To nie jest wina
                    przewrazliwienia ani antysemityzmu ale takie feralne nazwisko polaczone z
                    wygladem moze szkodzic i to wcale nie w sposob zamierzony.
                    • krystian71 Re: tak , zastanawialem sie , 24.03.05, 17:34
                      bede upieral sie przy twoim przewrazliwieniu , wlasnie dlatego ,ze jestes Zydem
                      i wmowiles sobie , ze ludzie zle reagowali gdy to wyjawiales.
                      Mialem kumpla , ktorego nazwisko zaczynalo sie na de.Polowa nauczycieli
                      akademickich opuszczala ten niedemokratyczny dodatek , a on z uporem maniaka
                      wstawal i prostowal jak sie naprawde nazywa.A juz w 100% kazdy pytal o
                      pochodzenie ojca , tak z czystej ciekawosci.Dana twierdzi , ze w Israelu tez to
                      jest na porzadku dziennym i dzieci w szkole wlasne drzewko rysuja.Coz w tym
                      dziwnego.
                      W mojej okolicy mnostwo przesiedlonych Grekow mieszka , nie slyszalem o
                      zadnym , ktory by nazwisko zmienil , dzieciom po wojnie , w Polsce urodzonym ,
                      tez greckie imiona nadawano i pelno Jorgasow, Janisow.Aristidisow sie kreci...
                  • migselv Och, te nazwiska:))) 24.03.05, 16:41
                    Facet, w czasie wojny uciekajac przed niemcami, chcial przedostac sie na
                    rosyjska strone. Na granicy zatrzymal go rosyjski pogranicznik i poprosil o
                    dokumenty. Facet w pospiechu wyciagnal pierwszy lepszy papier. Pogranicznik
                    czyta - Analiza moczu -"ty ukrainie?" "da". To ty nasz? Prochodzi".
      • krystian71 Re: Tu miala byc .. ta zagadka. 24.03.05, 13:22
        moze byc i zagadka , o ile sie bedzie trzymala tematu watku.
        Manis , dla mnie zagadka nie jest , rozpoznaje go bez pudla po paru linijkach
        tekstu.
        Trudno powiedziec , zeby mi sie to podobalo .
        Wobec tego zadam pytanie.
        Czy swiadczyc to rowniez bedzie o moim antysemityzmie , jesli takie manipulacje
        i sztuczki z czesta zmiana nazwiska nazwe zydowskim trendem i zydowskim
        brakiem oporow przed takimi zmianami?
        • biedronka24 Krystian jedno jest pewne 24.03.05, 13:50
          to z cala pewnoscia komuchowski trend. A poniewaz komuchy wpadly na pomysl
          miedzynarodowki...
          Grunt ze to sa metody mafijne.. I to dla wielu jest jasne. Naprawde nie ma co tu
          sie wysilac. Ten antysemityzm to wiesz taka przyneta.. Dla odwrocenia uwagi.
          Fakty sa takie, ze nikt nikomu w Polsce w rodowod nie zaglada. To sie praktykuje
          w Stanach dla prestizu (:))).
          Ja za to korzystajac z okazji raz jeszcze dziekuje serdecznie p. Wildsteinowi za
          to ze poruszyl ten kamyczek do pieczary tak istotnych narzedzi jakimi byly te
          tajemnice dla jednych a instrumenty dla drugich...
          Oby tak dalej..
          Bawic sie umiemy i lubimy wszyscy ale jest taki momencik w zyciu kiedy trzeba
          byc powaznym. Np wtedy gdy mowimy prawde o zyciu jakichs ludzi.
        • negevmc no to juz wole nic nie mowic 24.03.05, 13:55
          krystian71 napisała:

> moze byc i zagadka , o ile sie bedzie trzymala tematu watku.
          > Manis , dla mnie zagadka nie jest , rozpoznaje go bez pudla po paru linijkach
          > tekstu.
          > Trudno powiedziec , zeby mi sie to podobalo .
          > Wobec tego zadam pytanie.
          > Czy swiadczyc to rowniez bedzie o moim antysemityzmie , jesli takie
          manipulacje
          >
          > i sztuczki z czesta zmiana nazwiska nazwe zydowskim trendem i zydowskim
          > brakiem oporow przed takimi zmianami?

zastanawiam sie jedynie co Cie w tym wszystkim bawi po tak dlugim pobycie na
          forum. Lubie forum ale nie bawia mnie personalne "dochodzenia" kto jest kim.
          Lubie mannego a nikogo kto nie posluguje sie tym nikiem za niego nie biore
          i problem mam za glowy.

Co do antysemityzmu mam wlasna jego definicje w ktorej ktorej pzypisywanie
          czestej zmiany nazwisk do cech "zydowskich" nie wyczerpuje znamion
          przestepstwa. Jest nim natomiast pierdzenie w towarzystwie Synow Narodu
          Wybranego.

Zycze milej zabawy.
          • carlos_jihados Arabek "krystian" swiruje jak zwykle i oskarza 24.03.05, 14:00
            a w Iraku zatlukli okolo 100 terrorystow islamskich ,no i jak tak popleczniku
            terrorystow dzisiaj sie czujesz ?
          • manny_ramirez negev 24.03.05, 14:01
            Przyznaje Ci sie otwarcie. Jestem zydem, cenzorem GW i agentem Mossadu. Lubisz
            mnie ciagle??:)
            • negevmc Re: negev 24.03.05, 14:05
              manny_ramirez napisał:

> Przyznaje Ci sie otwarcie. Jestem zydem, cenzorem GW i agentem Mossadu.
              Lubisz
              > mnie ciagle??:)

Ty tam od razu lubisz/nie lubisz. Mi wszystko jedno, udaje tylko sympatie
              dla wlasnych partykularnych celow. A wlasnie... moglbys mnie jakos wkrecic do
              Mossadu ? Niezle placa podobno.
              • manny_ramirez Re: negev 24.03.05, 14:10
                placa bardzo dobrze za ta hucpe co robie tu na forum:)))
              • manny_ramirez ps do negev 24.03.05, 14:17
                dales mi znac ze ta przesylka byla zlej jakosci wiec wyslalem jeszcze raz , mam
                nadzieje ze o lepszej jakosci:))
                • negevmc Super n/t 24.03.05, 14:28
          • krystian71 Re: no to juz wole nic nie mowic 24.03.05, 14:11
            To mamy cos wspolnego.Ja tez lubie forum , ale tylko jak mnie uczy lub mnie
            bawi.
            Nie lubie natomiast , gdy ktos wysyla swoje drugie ego , by mowilo w
            zastepstwie.
            Nie lubie , gdy ktos sie czepia pieszczotliwego zydka , udajac , ze nie widzi w
            bezposrednim sasiedztwie, ze osoba zostala nazwana palantem i arabkiem ,
            wlasciwie bez zadnej przyczyny i dla zasady.O fredziowych polaczkach juz z
            litosci nie wspomne.
            Nie lubie tez , gdy w takim momencie natychmiast staja do apelu "bojkotujacy"
            te forum Dana i z daleka , i wlasnie balakaja cos o antysemityzmie.
            Czy to wyczerpuje aby znamiona przestepstwa?
            • krystian71 o,o,o zapomnialem o jihadosie 24.03.05, 14:12
              patrz wyzej , to tez przyczynek do moich przemyslen.
              Spinaczem , i do akt mozna go przypiac.
              • manny_ramirez Re: o,o,o zapomnialem o jihadosie 24.03.05, 14:19
                na widzenia powiem ci tylko ze jestes serio chory, i ta Twoja PRAWDZIWA
                religijnosc i troskas o Papieza w tym swietle tez bardzo sie wydaje naciagana
                • krystian71 Re: o,o,o zapomnialem o jihadosie 24.03.05, 14:26
                  wykladowca byl kiepski , czy uczen zbyt malo pojetny?
                  Czy to bedzie wyraz antysemityzmu , gdy za Kisielem napisze , ze Zydzi zawsze
                  staraja sie zmienic niewygodny im temat :)))
                  I jak cie tu zakwalifikowac, gdy JA ci tu na tacy podaje , przypietego
                  spinaczem do akt jihadosa, ktory WLASNIE (na poparcie mych slow)z arabkiem
                  wyskoczyl.Aha , jeszcze z terrorystami , rownie apropos jak ty w tym miejscu z
                  Papiezem.
                  Tez cie lubie, reszte wysle ci emailem, sprawdz,i odpowiedz,jesli uwazasz za
                  stosowne.
                  • manny_ramirez Re: o,o,o zapomnialem o jihadosie 24.03.05, 14:31
                    sprawdze i odpisze bo nie jestem dzieciak co sie obraza i pluje jak tylko cos
                    niemilego uslyszy
                    Bogu ducha winnych xavrasa i szpiega tez posadziles ze sa mna
                    a o religii juz zapomniales kto tu zaczal pierwszy pisac??
                    • krystian71 Re: o,o,o zapomnialem o jihadosie 24.03.05, 14:51
                      manius, nie wywoluj wilka z lasu .
                      Wg mnie xawras, to jest twoje bardziej chamskie alter ego.Szpion rowniez.
                      Powiedz im , zeby sie mieli na bacznosci, przy twoim roztrzepaniu, wpadka jest
                      NIEUNIKNIONA.
                      Pierw sobie sam zaczynasz mnozyc byty , a potem masz do wszystkich pretensje za
                      ich podejrzliwosc.

Przed chwila zajrzalem do poczty , rzeczywiscie , znowu mnie pamiec nie
                      mylila , o zadnej liscie twoich nickow wczesniej nie bylo mowy, ta lista
                      przyszla dopiero 21.03.Sorry , ale unikam tej skrzynki i rzadko zagladam
                      A TERAZ , odpowiedz mi zatem , dlaczego , gdy stwierdzilem , ze gasze twojego
                      nicka , wyskoczyl nagle na forum kniaz jarema z propozycja , bym jego nicka TEZ
                      sobie wygasil , w solidarnosci z toba?
                      Skoro jestescie jedna osoba , a ja i tak od dawna o tym wiem ...
                      Tys juz chlopie zupelnie zglupial.
                      Poszukac ci watkow , w ktorych NAMIETNIE gadacie ze soba razem.
                      ?
                      • manny_ramirez Re: o,o,o zapomnialem o jihadosie 24.03.05, 14:57
                        krystian czy ty juz nawet pomawiac nie umiesz jak dorosly?????????
                        kniazjarema DLATEGO wyskoczyl bo napisales ze zablokowales mnie jako manniego i
                        tam jasno przciez napisalem ze to ja i zebys tez to zablokowal i WTEDY od razu
                        poslalem Ci wszystkie moje nicki. Byc moze byl to 21.03 . '
                        Jak klamiesz to rob to przynajmniej z fantazja a nie na poziomie 5letniego
                        dziecka. To chyba ta moja uwaga ze nie umiesz myslec krytycznie Ciebie tak z
                        rownowagi wyprowadzila. ZLe z Toba, bardzo zle.
                        • krystian71 Re: o,o,o zapomnialem o jihadosie 24.03.05, 15:48
                          manius , zajmujesz sie wszystkim , co do ciebie nie nalezy , badasz moje
                          intencje, stan umyslowy , przekonania , roztrzasasz dobre czy zle wychowanie.
                          Badasz co mnie z rownowagi wytracilo i jaka TWOJA uwaga, ( nie przeceniaj sie
                          chlopie!!!)
                          A ciagle od paru godzin nie odpowiedziales nna zadane ci grzecznie pytanie.
                          PO CO TO ROBISZ , PO CO POD WIELOMA NICKAMI PISZESZ , PO CO SAM ZE SOBA
                          NAMIETNIE DYSKUTUJESZ.
                          Ja nie pytam DLACZEGO , tylko w tytulowym poscie cos zasugerowalem , nie
                          upieram sie przy tym , bo brak mi medycznych kwalifikacji.
                          I nie oczekuje od ciebie takiego potwierdzenia, przy takich jednostkach
                          chorobowych trudnoby bylo sie spodziewac AUTODIAGNOZY pacjenta.

Ja pytam PO CO ?w JAKIM CELU?

A teraz jeszcze jedna uwaga, skoro sam zaczales dywagacje na temat -co mnie
                          rzekomo z rownowagi wytracilo.
                          Odpowiem ci , choc trudno to nazwac jakims wytraceniem z rownowagi , raczej
                          koniecznoscia wzruszenia ramionami.
                          Zapowiedzialem ci , ze wygaszam twoje wszystkie nicki - lacznie z wyzyginem i
                          kniaziami.I tak zrobilem , by po paru dniach zauwazyc ze zdumieniem , gdy
                          chwilowo je wlaczylem, ze lazisz za mna i moimi wpisami jak zdradzony
                          kochanek :)))Wypisujesz rozne glupoty , komentujesz , cieszac sie , ze nie mam
                          mozliwosci ci odpowiedziec.Rachelka gdzies napisala to samo, widac podobne
                          odniosla wrazenie.Bede mial w swieta troche czasu , to ci taka liste zrobie ,
                          ale poki co prywatnie , by forum nie zanudzac.
                          I uczciwie , nie tak jak ty z tym "zydkiem " wyrwanym z kontekstu.
                          Wpis moj i twoja reakcja na niego .Ze tak powiem zza wegla.
                          • manny_ramirez Re: o,o,o zapomnialem o jihadosie 24.03.05, 15:52
                            sam ze soba nigdzie nie dyskutuje, moze podbijam swoje watkie czasami, chyba
                            dwa razy sie mi to zdarzylo i tyle

wygasiles nick ale potem laziles i pomawiales, dziecinada

a to ze Ty uwazasz ze Bogu ducha winni ludzie jak chocby xavras to tez ja to
                            juz objaw powaznej choroby
                            To moj ostatni post tutaj w tej sprawie, ze nie jestem wielbladem nie bede
                            udowadnial

czekam na tego emaila
                  • biedronka24 xavras bardzo przypomina palnicka 24.03.05, 14:39
                    a dla zagmatwania sytuacji dodam ze on tez w jakiejs naszej wspolnej dyskusji na
                    poczatku bardzo staral sie ukryc to ze jest histerykiem i probowal mnie
                    przekonywac o tym ze jest duchownym i osoba gleboko wierzaca ;).
                    Jakby mnie to interesowalo...
                    Mnie interesuje tylko spojnosc..
                    A tu mamy precedens swiatowy a nie to forum.. Choc dzieki niemu wiadomo, gdzie
                    szukac zrodel takiej ´mysli´.
                    Wroc do tej pani Srody.. Otoz w jednym roku w Szwecji twierdzi ze z religijnosci
                    i wiary chrzescijanskiej bezposrednio wyplywa zjawisko przemocy wobec kobiet a
                    juz kilka miesiecy potem- na lamach tej gazety twierdzi ze bardzo szanuje
                    tradycje chrzescijanska, nic przeciwko niej nie ma...
                    Hi, hi.
                    Krystian to JEST OCZYWISTE. Dla wszystkich ktorzy popatrza na to spokojnie z
                    boku. Dla kogos na wsi, znekanego przez te wszystkie krzyki i zamieszanie moze nie.
                    W kazdym razie w zgodzie ze staropolska i chrzescijanska tradycja zycze tez
                    spokojnych i pogodnych swiat- co wierze gleboko- nikomu nie moze zaszkodzic a z
                    pewnoscia pomoze jasno widziec fakty. Zwlaszcza ostatnie wydarzenia w naszym
                    kraju i nie tylko.. I tak nam dopomoz Bog (tak ten czuwajacy nad wszystkimi
                    ludzmi czystego serca, rowniez ulomnymi, a takze tymi malej wiary)..
                    Nie wiem czy tak powinnam to powiedziec ale tak to czuje- trzymaj sie i dbaj o
                    rodzine :)
                    • krystian71 Re: xavras bardzo przypomina palnicka 24.03.05, 17:37
                      to , to z tym wyzyginem , tez mi sie w oczy rzucilo.
                      Latal w parze z maniusiem i TEZ jak manius o swoim katolickim wyznaniu nawijal
                      nie pytany.Po co , na co , nie wiem , dlatego nigdy o nim nie myslalem , jak o
                      samodzielnym bycie.
                      Rowniez zycze Wesolych Swiat
                      • i-love-2-ski Re: xavras bardzo przypomina palnicka 24.03.05, 17:39
                        krystian71 napisała:

> to , to z tym wyzyginem , tez mi sie w oczy rzucilo.
                        > Latal w parze z maniusiem i TEZ jak manius o swoim katolickim wyznaniu nawijal
                        > nie pytany.Po co , na co , nie wiem , dlatego nigdy o nim nie myslalem , jak o
                        > samodzielnym bycie.
                        > Rowniez zycze Wesolych Swiat

pulkownik xavieruszka grozny to chyba nie manius,on zna nauki scisle a jak
                        wiadomo nasz kolega nie. moge sie mylic,ale tak czuje. co do pypcinskiego to cep
                        w nowej postaci,tez dziwny.
                  • manny_ramirez no i gdzie ten email 24.03.05, 14:39
                    czy to tez pic na wode na pokaz forum??
                    • manny_ramirez Re: no i gdzie ten email222 24.03.05, 15:19
                      czy to znow byl tylko przerost formy nad trescia
                      • krystian71 Re: no i gdzie ten email222 24.03.05, 17:39
                        no manny , przeciez pisalem ci , ze to zart i malpowanie twoich postow.
                        Ty napisales , ze tez nie brales tego powaznie , a tu widze , ze sie namolnie
                        upominasz , chyba ci musze cos skrobnac :(((
                        • manny_ramirez Re: no i gdzie ten email222 24.03.05, 17:46
                          sprawdz godziny postow

chyba ze to tez za trudne

nu, tylko zeby ta duma zas sie nie nadszarpnela
                          • krystian71 Re: no i gdzie ten email222 24.03.05, 17:54
                            widze te godziny , taki tepy nie jestem .
                            Rzecz w tym , ze pare godzin temu twierdziles, ze TEZ wziales to za zart.
                            Tak samo jak i to , ze sie ze mna zegnasz :))))
                            • i-love-2-ski Re: no i gdzie ten email222 24.03.05, 17:58
                              krystian71 napisała:

> widze te godziny , taki tepy nie jestem .
                              > Rzecz w tym , ze pare godzin temu twierdziles, ze TEZ wziales to za zart.
                              > Tak samo jak i to , ze sie ze mna zegnasz :))))

a ty do mnie cos wyslales,bo ja niczego nie dostalam,zaczynam miec syndrom manka
                              i jak nie linki to e-mail sprawdzam? cholera ta franca jest zarazliwa:))
                              • krystian71 Re: no i gdzie ten email222 24.03.05, 18:01
                                wlasnie mnie wylogowalo , jak pisalem do ciebie na forum , NIE na maila , zebys
                                sie cieplo ubrala skoro zamierzasz na mojego maila na dworze czekac :)))
                                Oczywiscie , ze napisze , ale nie teraz, to tak na zlosc maniusiowi
                                chlapnelem , zeby sobie pochlipal.
                            • manny_ramirez Re: no i gdzie ten email222 24.03.05, 18:03
                              ???????????????????????????????????????????????????????????
                              wiesz co ja to widze tak, mamy trzy wyjscia
                              1. pogodzic sie
                              2. dalej lazic za soba z glupimi oskarzeniami
                              3. umowic sie ze od teraz omijamy sie dalekim lukiem

jestes starszy, daje Ci wybor i sie zastosuje
                              • i-love-2-ski Re: no i gdzie ten email222 24.03.05, 18:03
                                manny_ramirez napisał:

> ???????????????????????????????????????????????????????????
                                > wiesz co ja to widze tak, mamy trzy wyjscia
                                > 1. pogodzic sie
                                > 2. dalej lazic za soba z glupimi oskarzeniami
                                > 3. umowic sie ze od teraz omijamy sie dalekim lukiem
                                >
                                > jestes starszy, daje Ci wybor i sie zastosuje

4.liczyc wrony na dachu-u mnie 3 siedza.
                                • krystian71 :)))) nt 24.03.05, 18:11

• manny_ramirez Re: :)))) nt 24.03.05, 18:13
                                    czy przez to mam rozumiec ze to twoja odpowiedz tez do mnie?
                              • krystian71 przemysle , nic pochopnie 24.03.05, 18:13
                                bosmy juz kiedys to przerabiali
                                • manny_ramirez Re: przemysle , nic pochopnie 24.03.05, 18:15
                                  nie przerabialismy, wtedy ja zaczalem i ja poprosilem o zgode
                                  teraz Ty zaczales i Ja ciagle daje reke
                                  wybor jest Twoj
            • negevmc Re: no to juz wole nic nie mowic 24.03.05, 15:06
              krystian71 napisała:

> To mamy cos wspolnego.Ja tez lubie forum , ale tylko jak mnie uczy lub mnie
              > bawi.
              > Nie lubie natomiast , gdy ktos wysyla swoje drugie ego , by mowilo w
              > zastepstwie.
              > Nie lubie , gdy ktos sie czepia pieszczotliwego zydka , udajac , ze nie widzi
              w
              >
              > bezposrednim sasiedztwie, ze osoba zostala nazwana palantem i arabkiem ,
              > wlasciwie bez zadnej przyczyny i dla zasady.O fredziowych polaczkach juz z
              > litosci nie wspomne.
              > Nie lubie tez , gdy w takim momencie natychmiast staja do apelu "bojkotujacy"
              > te forum Dana i z daleka , i wlasnie balakaja cos o antysemityzmie.
              > Czy to wyczerpuje aby znamiona przestepstwa?

Jesli puszczasz przy tym baki to oczywiscie, ze wyczerpuje ;-)

Teraz troche bardziej powaznie:
              Rozumiem Cie. Tez tego nie lubie ale musialem nauczyc sie to przelykac.
              Po kilku dniach czy tygodniach na forum chcialem je opuscic bo za bardzo sie
              przejmowalem. Jesli chcesz jakiejs rady to przyjmij (chocby zaciskajac zeby),
              ze ten co pisze jest tym za kogo sie podaje inaczej forumowe podejzenia
              stana sie obsesja i przestanie byc ono zabawne.
              Madrze sie tu, wiem o tym. Tym bardziej, ze wystarczy zeby ktos mnie nazwal
              hipokryta a dostaje bialej goraczki zamiast swobodnie goscia zignorowac.
              Nie dotyczy to oczywiscie rosadnej krytyki, ktorej wrecz nie wolno ignorowac.
              Zmienilem jednak co do niej nieco zdanie: nie musi byc wyrazana litrackim
              jezykiem. Nie pochwalam obelg ale sie na nie przestalem obrazac.
              Wyobrazam sobie, ze cos rzezbie. Wiory przy tym niesamowite leca bo najpierw
              piluje pniaki trakiem. Potem dluto, papier scierny, mlotkiem w palec w sumie
              boli i wszedzie kurz ale to cena cieszacej oko rzezby na koncu. Jesli
              zaplaczesz sie we wzajemne oskarzenia stracisz przyjemnosc.
              To tyle "profesorskiego" tonu a do symaptii i antypatii na forum oczywiscie sie
              przyznaje - jestem tylko czlowiekiem.
              Przyznam sie jeszcze do czegos. Sa forumowicze, na ktorych zdaniu mi zalezy.
              Wybor ich jest dla mnie samego niezbyt jasny a przynajmniej nie we wszystkich
              przypadkach i w dodatku wcale nie pokrywa sie jakas sympatia dla tych osob.
              Dlaczego na przyklad zalezy mi na zdaniu Rachelki a na biedronki nie albo na
              opinii rattlera tak a crassusa nie choc u obu ilosc jadu i zlosliwosci jest
              podobna. Dane, mamzerka i mannego musze postawic wogole poza konkurencja bo
              znam ich nie tylko z forum.
              • biedronka24 negevmc 24.03.05, 15:12
                ja ci podpowiem dlaczego ;)
                Klucz lezy w sposobie robienia literowek wiesz...
                Tak sie sklada, ze to Ciebie tez dotyczy.
                Alez macie meczaca pracke. Dzis was mniej kochani- bo najwyrazniej
                przedswiateczne przygotowania wymiotly paru- wspolczuje....
                Ciesze sie ze moge wypowiedziec to zdanie na ktorym panu negevmecowi zupelnie
                nie zalezy...(mimo zyczen i sympatii badz nie - ktore przekazywal z okazji
                (sic!) dnia kobiet - bardzo prawicowego zreszta ;)

Hi ,hi.
                • negevmc Re: negevmc 24.03.05, 15:28
                  biedronka24 napisała:

> ja ci podpowiem dlaczego ;)
                  > Klucz lezy w sposobie robienia literowek wiesz...
                  > Tak sie sklada, ze to Ciebie tez dotyczy.
                  > Alez macie meczaca pracke. Dzis was mniej kochani- bo najwyrazniej
                  > przedswiateczne przygotowania wymiotly paru- wspolczuje....
                  > Ciesze sie ze moge wypowiedziec to zdanie na ktorym panu negevmecowi zupelnie
                  > nie zalezy...(mimo zyczen i sympatii badz nie - ktore przekazywal z okazji
                  > (sic!) dnia kobiet - bardzo prawicowego zreszta ;)
                  >
                  > Hi ,hi.

Przyznam sie biedronko uczciwie. Nic nie zrozumialem oprocz tego, ze poczulas
                  sie urazona - a niepotrzebnie bo jak wyraznie powiedzialem to, ze mi na czyjejs
                  opinii zalezy czy nie nie ma nic wspolngo z sympatia czy jej brakiem.
                  Zyczenia z okazji dnia kobiet byly szczere i skierowane do wszystkich.
                  Przyczyny tego, ze nie zalezy mi na Twojej opinii upatruje w tym, ze
                  bardzo trudno mi ja zrozumiec. Mowie szczerze i wogole nie zlosliwie, porsze
                  nie posadzaj mnie o to. Po prostu mimo, ze rozumiem wszystkie slowa przez
                  Ciebie wpisane nie umiem ich polaczyc w sensowna calosc. Nie mowie, ze nie ma w
                  nich sensu !!! Jedynie, ze ja go nie lapie.
              • krystian71 Re: no to juz wole nic nie mowic 24.03.05, 17:51
                zaciekawiles mnie nev , gdzies ty zdazyl mannego poznac, on przeciez w USA
                rezyduje?
                Ale wiem , ze to glupie pytanie , z gatunku tych , na ktore sie nie odpowiada.
                I daj sobie nev powiedziec jedno.Twoja sytuacja na tym forum jest inna , o
                niebo lepsza.
                Piszesz rozne rzeczy , ja je czytam , nie zawsze dajac glos i nigdy nie
                zauwazylem by ktos cie po chamsku zaatakowal , tylko za twojego samego nicka.
                Jesli cos przegapilem , to daj cynk.Jesli dobrze pamietam , miales jakies
                starcie ze strangerem i zostales hipokryta.
                Moze sie myle , moze jestem stronniczy , ale ja naprawde nie widze
                po "polskiej"stronie tego forum tych nieustajacych wypadow osobistych ,
                nawiazania do rodziny , prowadzenia sie matki , corki ( co w swoim czasie
                spotkalo splita), tego namolnego i nuuudnego wciskania obcej religii i
                nadawania obcych imion.
                Bo po prostu - jak sie komus Israel nie podoba , to juz na pewno musi byc
                islamista , mahmutem i terrorystycznym arabkiem.I tak ciagle i ciagle , calymi
                miesiacami.Lechu,zbik,wojo,grom,maretino, to jak palcem po migdalkach.
                Nie mozna calego czasu przesiedziec z zacisnietymi zebami , czasami nerwy tez
                puszczaja.
                • i-love-2-ski Re: no to juz wole nic nie mowic 24.03.05, 17:57
                  krystian71 napisała:

> zaciekawiles mnie nev , gdzies ty zdazyl mannego poznac, on przeciez w USA
                  > rezyduje?
                  > Ale wiem , ze to glupie pytanie , z gatunku tych , na ktore sie nie odpowiada.
                  > I daj sobie nev powiedziec jedno.Twoja sytuacja na tym forum jest inna , o
                  > niebo lepsza.
                  > Piszesz rozne rzeczy , ja je czytam , nie zawsze dajac glos i nigdy nie
                  > zauwazylem by ktos cie po chamsku zaatakowal , tylko za twojego samego nicka.
                  > Jesli cos przegapilem , to daj cynk.Jesli dobrze pamietam , miales jakies
                  > starcie ze strangerem i zostales hipokryta.
                  > Moze sie myle , moze jestem stronniczy , ale ja naprawde nie widze
                  > po "polskiej"stronie tego forum tych nieustajacych wypadow osobistych ,
                  > nawiazania do rodziny , prowadzenia sie matki , corki ( co w swoim czasie
                  > spotkalo splita), tego namolnego i nuuudnego wciskania obcej religii i
                  > nadawania obcych imion.
                  > Bo po prostu - jak sie komus Israel nie podoba , to juz na pewno musi byc
                  > islamista , mahmutem i terrorystycznym arabkiem.I tak ciagle i ciagle , calymi
                  > miesiacami.Lechu,zbik,wojo,grom,maretino, to jak palcem po migdalkach.
                  > Nie mozna calego czasu przesiedziec z zacisnietymi zebami , czasami nerwy tez
                  > puszczaja.

negev jest inny,ale rowniez wybiorczy,moze to i dobre. owszem jakis rzydzio go
                  szarpal pare dni temu,ale jakby nie popatrzec jak danus,czy inni wala miesem po
                  mnie to armii zbawienia nie widac. wczoraj negev z danuska walczyli o
                  maniusia,jak widzisz prady sie sciaraja. ja dalej jestem ten zimny bengali,co do
                  dobre powietrze do Cape Town przynosi:)))
                  • krystian71 Re: no to juz wole nic nie mowic 24.03.05, 18:10
                    mowisz,ze rzydzio , a nie stranger , pewnie cos pochrzanilem.
                    I tu jest zreszta klu tego o czym w tym watku pisze.
                    O tym multiplikowaniu osob .Gdy jest to jedna i ta sama nawiedzona osoba ,
                    zwyczajnie jej unikasz.Gorzej jak sie zaczynaja mnozyc jak kroliki.I gdy
                    wreszcie nie wytrzymasz i cos im chlapniesz , wtedy jak na zawolanie zjawia sie
                    dyrygent z daleka i ci moraly o antysemityzmie zaczyna prawic.
                    Prawde mowiac, wieksze mam pretensje do takich gosci z daleka , ktorzy slowo
                    pisane rozumieja i jezyk polski znaja.Co do tej calej reszty nagonki i tak mam
                    podejrzenie , ze nie sa w stanie jednego postu do konca przeczytac i reaguja
                    tylko na nick jednymi i tymo samymi obelgami.
                    • i-love-2-ski Re: no to juz wole nic nie mowic 24.03.05, 18:14
                      krystian71 napisała:

> mowisz,ze rzydzio , a nie stranger , pewnie cos pochrzanilem.
                      > I tu jest zreszta klu tego o czym w tym watku pisze.
                      > O tym multiplikowaniu osob .Gdy jest to jedna i ta sama nawiedzona osoba ,
                      > zwyczajnie jej unikasz.Gorzej jak sie zaczynaja mnozyc jak kroliki.I gdy
                      > wreszcie nie wytrzymasz i cos im chlapniesz , wtedy jak na zawolanie zjawia sie
                      >
                      > dyrygent z daleka i ci moraly o antysemityzmie zaczyna prawic.
                      > Prawde mowiac, wieksze mam pretensje do takich gosci z daleka , ktorzy slowo
                      > pisane rozumieja i jezyk polski znaja.Co do tej calej reszty nagonki i tak mam
                      > podejrzenie , ze nie sa w stanie jednego postu do konca przeczytac i reaguja
                      > tylko na nick jednymi i tymo samymi obelgami.

rzydzio54,ale i tak te ataki w niczym nie przypominaja atakow na wiadome osoby:))
                  • dana33 Re: no to juz wole nic nie mowic 24.03.05, 18:36
                    alez rachelciu, nie nauczyli cie czytac? ja sie bilam z negevem??? ty myslisz,
                    ze ja masochistka? negev kawal chlopa, a ja malutka i drobniutka dziouszka,
                    gdzie ja tam bym sie z nim bila.... a o maniusia to my sie nie bijemy, bo od
                    razu na straconych pozycjach, rachelciu, on ma swoja najwlasniejsza
                    zapieczetowana, jemu tam jakies zydy z israela niepotrzebne..... uj uj, nic nie
                    kumasz, rachelciu....
                    • manny_ramirez Re: no to juz wole nic nie mowic 24.03.05, 18:40
                      :)))
                • negevmc Re: no to juz wole nic nie mowic 25.03.05, 00:00
                  krystian71 napisała:

> zaciekawiles mnie nev , gdzies ty zdazyl mannego poznac, on przeciez w USA
                  > rezyduje?

napisalem :
                  Dane, mamzerka i mannego musze postawic wogole poza konkurencja bo
                  znam ich nie tylko z forum.
                  Fakt, żle się wyraziłem. Znam ich oczywiście z forum tyle, że Dane i mamzerka
                  poznałem osobiście. Z manny'm wymieniamy bogatą korespondencje więc prawdą
                  jest, że nie tylko z forum. Wiesz, prywatna korespondecja to nie forumowa
                  wymiana myśli. I nie chodzi tu o dwulicowość czy robienie czegos "na pokaz" na
                  forum po prostu wyznania mogą byc bardziej osobiste a to daje możliwość
                  lepszego poznania się.

> I daj sobie nev powiedziec jedno.Twoja sytuacja na tym forum jest inna , o
                  > niebo lepsza.
                  > Piszesz rozne rzeczy , ja je czytam , nie zawsze dajac glos i nigdy nie
                  > zauwazylem by ktos cie po chamsku zaatakowal , tylko za twojego samego nicka.

Nie sądze żeby Ciebie atakowano za samego nika - nie bądź śmieszny!
                  To prawda, że rzadko mnie atakują ale to jest efektem mojej polityki
                  "zaciskania zębów" i mdłych polityczno-poprawnych poglądów.
                  Miałem kilka scysji. Na początku Split mnie dosłownie wyprowadził z równowagi i
                  odgryzłem się w bardzo parszywy sposób co Rachelka mi wypomniała (całkiem
                  słusznie) a teraz rattler może pisać co mu sie żywnie podoba a ja pozostane
                  niewzruszony. Zresztą ostatnio spuścił z tonu nieco. On zresztą budzi swoisty
                  respekt. Myslę, że gdybym go znał osobiście moglibyśmy sie dogadać czego na
                  przykład nie mogę powiedzieć o mirmilku czy goldbaumie. Tych dwóch po prostu
                  zupełnie ignoruje i to nie dlatego, że mają czy też nie mają racji a dlatego,
                  że nie da się z nimi rozmawiać. Nie reagują na żadne argumenty - więc po co
                  miałbym sie wogóle odzywać.

> Jesli cos przegapilem , to daj cynk.Jesli dobrze pamietam , miales jakies
                  > starcie ze strangerem i zostales hipokryta.
                  Miałem z rzydziem54. Nie znałem go wcześniej i popełniłem błąd odzywając się do
                  niego - zero możliwści resocjalizacji ;-)

> Moze sie myle , moze jestem stronniczy , ale ja naprawde nie widze
                  > po "polskiej"stronie tego forum tych nieustajacych wypadow osobistych ,
                  > nawiazania do rodziny , prowadzenia sie matki , corki ( co w swoim czasie
                  > spotkalo splita), tego namolnego i nuuudnego wciskania obcej religii i
                  > nadawania obcych imion.
                  > Bo po prostu - jak sie komus Israel nie podoba , to juz na pewno musi byc
                  > islamista , mahmutem i terrorystycznym arabkiem.I tak ciagle i ciagle ,
                  > calymi miesiacami.Lechu,zbik,wojo,grom,maretino, to jak palcem po migdalkach.

Nie wiem kim sa Ci co to robią i nie wiem czy reprezentują "nie polską" stronę,
                  że uzyję Twojego okreslenia. Ich "karząca a sprawiedliwa" ręka i mnie dosięgła
                  gdy ośmieliłem się "wyjawić" raport o bezprawnych osiedlach żydowskich -
                  zostałem zdrajcą.

> Nie mozna calego czasu przesiedziec z zacisnietymi zebami , czasami nerwy tez
                  > puszczaja.
                  Będe nudny krystian: Jeśli nie będziesz sie odgryzał po jakims czasie przestaną.
                  To jest - pozwól, że przybiorę ton patetyczno-moralizatorski - odwieczna prawda
                  i dowody na nią możesz zaobserwować wszędzie: na forum, w polityce,
                  w codziennym życiu i w fizyce (III zasada Newtona): każdej akcji towarzyszy
                  reakcja.
                  To zresztą część moich mdłych, politycznie poprawnych i naiwnych poglądów.
                  Ale chciałem Ci przypomnieć pewien wieczór kiedy niemalże popłakałem się
                  gdy kilka osób naraz wskoczyło na Izrael i zaprzeczyło jego podstawom.
                  Nie chodziło o mord, pogrom czy światowy spisek żydowski tylko o to, że nie mam
                  prawa życ tu gdzie żyje - byłeś jedynym (był jeszcze j-k ale on już chyba po
                  wprowadzeniu obowiązku logowanie przestał pisac), który przynał mi to prawo i
                  to nie z "zasiedzenia" czy "mniejszego zła" lub "łaski" ale zwykłej
                  sprawiedliwości - więc krystian nie jesteś tak do końca Ahmedkiem ;-)

Pozdrowienia
    • biedronka24 Ech Krystianie jeszcze jeden link 24.03.05, 15:08
      ostatni- ale smieszny. Ten pojawil sie natychmiast po tym jak sie wylogowalam.
      Doslownie natychmiast ;)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=22027962&a=22042075
      I spojrz jak ci ´admini niesprawiedliwi zupelnie nie przewidujac interesow
      danodana zamiescili nieszczesliwie te wypowiedz. Zupelnie nie pod wlasciwa
      osoba.. ;). A jakaz doskonala synchronizacja ja out- a tu natychmiast wypowiedz
      utajnionej osoby in.....

Hej ;)
      • dana33 Re: Ech Krystianie jeszcze jeden link 24.03.05, 16:20
        widzisz, nasza aniu, ten wpis pojawil sie natychmiast po twoim wylogowaniu, bo
        ja WIDZIALAM jak sie wylogowujesz, farsztejst? git.
        ja ci nie odpowiadam, ale czytam..... i zawsze mam ubaw nie z tej ziemi.
        szczegolnie ze slowek "skarbie", albo "jesli chcesz wiedziec, to ja... "
        chociaz nikt nie chce wiedziec.... albo "ja juz to dawno zrozumialam,
        przejrzalam, sprawdzilam...." i to wszystko jedno, o czym sie akurat mowi....
        musze powiedziec, nasza aniu, ze jestes absolutnie genialna osoba i nie znam
        nikogo, kto sie moze z toba porownac: nauka, praca, dom, dzieci, forum, no i
        jeszcze wiesz, czytasz, analizujesz, sprawdzasz absolutnie wszystko, wszystko,
        wszystko, od polityki przez psychike czlowieka kazdej rasy i koloru skory,
        najnowszych ksiazej, sztuk teatralnych, filmow, az do pieluch, przepisow
        kuchennych i ogrodnictwa. nu, nie ma to jak nasza ania.
        • i-love-2-ski Re: Ech Krystianie jeszcze jeden link 24.03.05, 16:23
          dana33 napisała:

> widzisz, nasza aniu, ten wpis pojawil sie natychmiast po twoim wylogowaniu, bo
          > ja WIDZIALAM jak sie wylogowujesz, farsztejst? git.
          > ja ci nie odpowiadam, ale czytam..... i zawsze mam ubaw nie z tej ziemi.
          > szczegolnie ze slowek "skarbie", albo "jesli chcesz wiedziec, to ja... "
          > chociaz nikt nie chce wiedziec.... albo "ja juz to dawno zrozumialam,
          > przejrzalam, sprawdzilam...." i to wszystko jedno, o czym sie akurat mowi....
          > musze powiedziec, nasza aniu, ze jestes absolutnie genialna osoba i nie znam
          > nikogo, kto sie moze z toba porownac: nauka, praca, dom, dzieci, forum, no i
          > jeszcze wiesz, czytasz, analizujesz, sprawdzasz absolutnie wszystko, wszystko,
          > wszystko, od polityki przez psychike czlowieka kazdej rasy i koloru skory,
          > najnowszych ksiazej, sztuk teatralnych, filmow, az do pieluch, przepisow
          > kuchennych i ogrodnictwa. nu, nie ma to jak nasza ania.

prawda,duzo lepsza niz nasza dania,co to gusta zmienia nie do poznania.
          • dana33 Re: Ech Krystianie jeszcze jeden link 24.03.05, 16:30
            nie nie, rachelciu, ja dlugo nie taka genialna, jak nasza ania, zawsze czegos
            nie doczytam, nie dogotuje, nie podleje kwiatkow, nie sprawdze, ciagle brak mi
            czasu, ale noje gusta jakie byly takie sa. ja juz za stara na zmienianie
            gustow, farsztejst? git.
            • i-love-2-ski Re: Ech Krystianie jeszcze jeden link 24.03.05, 16:46
              dana33 napisała:

> nie nie, rachelciu, ja dlugo nie taka genialna, jak nasza ania, zawsze czegos
              > nie doczytam, nie dogotuje, nie podleje kwiatkow, nie sprawdze, ciagle brak mi
              > czasu, ale noje gusta jakie byly takie sa. ja juz za stara na zmienianie
              > gustow, farsztejst? git.

to popracuj nad soba a dorownasz tym co i poleja kwiatki,i ugotuja, i poplotkuja
              i jeszcze maja czas na sporty,tylko nie maja czasu ani ochoty na podawanie
              linkow.z czegos trzeba zrezygnowac.
              • krystian71 i znowu buzka :)))) 24.03.05, 18:14

• dana33 Re: Ech Krystianie jeszcze jeden link 24.03.05, 18:24
                nie chce mi sie rachelciu, ja juz gac wypracowana, podoba mi sie to co jest.. :)
      • krystian71 Re: Ech Krystianie jeszcze jeden link 24.03.05, 17:59
        dziwne rzeczy , ja stracilem na godzine lacznosc z internetem , tez przwie
        natychmiast po tym jak zaczalem przegladac ten wielokroc wymieniany post od
        maniusia.Ale nie podejrzewam go tu o to , ze takie swinstwa jest w stanie robic.
        On za bardzo lubi ze mna rozmawiac , by sie tej przyjemnosci pozbawiac.
        A system tez mnie co chwile wylogowuje , kiedys takich problemow nie bylo :(((
        Chyba za duze obciazenie forum?
        • i-love-2-ski Re: Ech Krystianie jeszcze jeden link 24.03.05, 18:02
          krystian71 napisała:

> dziwne rzeczy , ja stracilem na godzine lacznosc z internetem , tez przwie
          > natychmiast po tym jak zaczalem przegladac ten wielokroc wymieniany post od
          > maniusia.Ale nie podejrzewam go tu o to , ze takie swinstwa jest w stanie robic
          > .
          > On za bardzo lubi ze mna rozmawiac , by sie tej przyjemnosci pozbawiac.
          > A system tez mnie co chwile wylogowuje , kiedys takich problemow nie bylo :(((
          > Chyba za duze obciazenie forum?

to sie zdarza,nie mysl,ze wszyscy tu tacy wazni:))
    • i-love-2-ski Re: czy ktos wie o co tu chodzi? 24.03.05, 15:40
      krystian71 napisała:

> dzieki nieznosnemu :))) zwyczajowi Rachelki cytowania swego przedmowcy
      > wylapalem taki kawalek:
      >
      > manny_ramirez napisał:
      >
      > > nie chce Ci sie bo pewnie takich w ogole nie ma. Jestem tu czytelnikiem o
      > d
      > > dawna i nie widzilem ani razu aby manny_ramirez, bo to chyba chodzi o nie
      > go,
      > > komus ublizal.
      >
      > Nie mam na mysli urazonej swietosci tego delikatnego niewiniatka, a fakt , ze
      > zwraca sie mowiac o cobie per manny ramirez.
      > Schizofrenia , rozdwojenie jazni czy jak dawno podejrzewalem zaplatanie w

jak widac gram na nerwach roznym i czasami zdenerwuje grupe,wiec nie dziw sie,ze
      ludzie wychodza ze skory,aby mi dociac. to niesty moja cecha od dziecistwa,ze
      potrafilam do bialej goraczki doprowadzac plec brzydka. moj nauczyciel w szkole
      zawsze do mnie tak nadawal w 3 osobie "niech nie mowi,bo jak mowi to ja caly
      chory jestem".ja mam dobre serce i chce co poniektorym oszczedzic przedwczesnego
      zawalu,wiec sobie te ptaszki swiergocace niewinne poprostu wygaszam.
      • wyrodnamatka Re: czy ktos wie o co tu chodzi? 24.03.05, 15:51
        oppppa i samba . woodoo w czystej postaci - ty salmo jedna , ty
        i blondyneczko
        • i-love-2-ski Re: czy ktos wie o co tu chodzi? 24.03.05, 16:03
          wyrodnamatka napisała:

> oppppa i samba . woodoo w czystej postaci - ty salmo jedna , ty
          > i blondyneczko

ta w rzeczy samej alladynku,tylko ja jeszcze nie sambuje,ale narty szykuje bo
          snieg spadl. a ty jak widze na warcie stoisz jak trza.
          • biedronka24 :) 24.03.05, 17:30
            a mazurki daj. Ale ja jestem ich smakoszem- to wiesz jak jest.
            Przynajmniej tyle mojego bedzie.
            • i-love-2-ski Re: :) 24.03.05, 17:37
              biedronka24 napisała:

> a mazurki daj. Ale ja jestem ich smakoszem- to wiesz jak jest.
              > Przynajmniej tyle mojego bedzie.

dam jak wroce:))
              biedronko nie daj sie tym tanim chwytom,nie dawaj latwej pozywki bakteriom,wiesz
              na czym one rosna i czego do zycia potrzebuja z mikrobiologii. wez sobie goraca
              eze i wyczysc naczynka,pamietasz jak sie to robi:))
            • krystian71 Re: :) 24.03.05, 18:25
              wlasnie, mazurki , chyba gdzies napisalas , ze bedzie ci ich brakowac.
              Nie ma nic prostszego , sam potrafie to zrobic.Podobnie jak szynke, czekolade,
              ciasto bez jaj, mydlo i oczywiscie bimberek .
              Co by nie powiedziec o kartkowej komunie , byl to najbardziej pouczajacy okres
              w moim zyciu , nigdy i nigdzie nie mialem szans aby tyle praktycznych
              umiejetnosci posiasc :))))
              Czy rachelka ma dac jakies przepisy ?
    • kotel_ha_maarawi o ten tramwaj co nie chodzi! 24.03.05, 16:11
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka