mazia_79 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:04 Dziekujemy za to, ze zawsze o Nas pamietal, nawet teraz w obliczu smierci. Za to, ze zawsze moglismy czuc jego obecnosc, jego sile i wiare, za to... za pomogl zjednoczyc Polakow i caly swiat. Nie tylko wczoraj i dzis, ale przez caly swoj pontyfikat... Za to, ze byl naszym bratem, ojcem, dziadkiem, spowiednikiem i powiernikiem w jednym...za to, ze byl i jest w naszych sercach i zawsze w nich pozostanie!!! Nigdy juz nie bedzie takiego Polaka jak Jan Pawel II... Zegnamy go pomalu z tego swiata, ale pamiec o nim bedzie wieczna!!! Kochamy Cie Karolu Wojtylo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
patja ZA WSZYSTKO DZIEKUJE... 02.04.05, 14:04 ...za dobroc, milosc, wiernosc i pogode ducha :) Kocham Cie Ojcze Sw. Odpowiedz Link Zgłoś
pletwonurek Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:05 Dziękuję za to,że w tych zwariowanych czasach pokazał nam jak żyć... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Dziekuje TOBIE , ZE BYLES WSROD NAS !!! 02.04.05, 14:14 Na zawsze bede pamietal nasze spotkanie z Toba w Perth, w Western Australii.Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
vinola Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:05 DZIĘKUJĘ BOGU ZA CIEBIE ! DZIĘKUJĘ ZA CAŁE DOBRO , KTÓRE UCZYNIŁEŚ NAM WSZYTSKIM I MNIE SAMEJ . DZIĘKUJĘ ZA JEDNOCZENIE ŚWIATA W MIŁOŚCI ! BĄDŹ Z NAMI NAWET GDY ODEJDZIESZ Z TEGO ŚWIATA . KOCHAM CIĘ ! Odpowiedz Link Zgłoś
jackie_b Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:06 Za wszystko!! Za słowa, za polskość, za wiarę! Odpowiedz Link Zgłoś
jkonik Do Zobaczenia 02.04.05, 14:14 Dziękuję Ci , ze jesteś i będziesz z nami. Nauczyłeś mnie wiele. Pokazałeś jak "Przekroczyć próg nadziei", próg przed którym teraz stanąłeś i w spokoju ducha chcesz przekroczyć. Wiem, że ani Bóg ani Ty nie zostawisz nas sierotami. Tak jak Bóg mówi o sobie JA JESTEM, tak wiem , że i Ty zawsze będziesz z nami. Dalej pokazuj na jak żyć i wypraszaj u Boga ochronę przed głupotą własną i innych. Dziękuję i mam nadzieję DO ZOBACZENIA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
babedoll2 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:08 Dziękuję za to że Byłeś, Jesteś i Będziesz... Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka13 Re: dzięki za... 02.04.05, 14:08 dziękuję Ci za to że wywtrwałeś tak wiele i przyczyniłeś się do zmiany ustroju w Polsce. Za to że zjednoczyłeś wszystkie religie, że próbowałeś to zrobić. Jesteś niesamowitym człowiekiem zrobiłeś dla nas wszystkich tak wiele...nidgy Cię nie zampomnę...tak trudno mi patrzeć na to co się z Tobą dzieje, ale ta sytuacja zwraca mi nadzieję na nawrócenie mojej rodziny... DZIĘKI ZA WSZYSTKO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mmaaggddaaa Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:09 Ja chcialabym podziękować Bogu, że dał nam takiego człowieka Jakim jest Karol Wojtyła, człowieka niezwykle silnego, ogromnie wierzącego ale również niezmiernie wesowłego i pogodnego. Papież wiedział, że świat należy teraz do młodzieży i to do niej kierował swoje słowa...Ja mając 17 lat wierzę w Boga ale nie jestem przekonana co do instytucji kościoła, ale Papież jest dla mnie osobą niezwykle ważną i jedyną którą uznaję w całej instytucji kościoła...bez Niego nic nie bedzie juz tak samo...legnie w gruzach mój jedyny i najwiekszy autorytet, jednak jak sam powiedział nie możemy się smucić ponieważ On jest szczęśliwy i właśnie za to chcę Mu podziękować... Dziękuję Ci Ojcze ŚWIĘTY Odpowiedz Link Zgłoś
jedruch mmaaggddaaa 02.04.05, 14:16 Takie moje małe słówko odpowiedzi - może nie na miejscu, ale poczytaj trochę, co Twój autorytet pisał o Kościele, a przekonasz się do 'instytucji'. Poza tym jesteś jeszcze młodziutka i masz młodzieńcze spojrzenie na rzeczywistość. Było ze mną podobnie - zachwycałem się Karolem Wojtyłą jako pełną werwy postacią, ale od czasu jak zacząłem się zastanawiać, czego On od młodego człowieka wymaga, urzekła mnie Jego mądrość i uporządkowanie. Warto się wczytać nawet w najtrudniejsze Jego pisma - naprawdę, pomagają żyć po ludzku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jedruch Dziękuję 02.04.05, 14:10 - za mądrość zawartą we wszystkich dziełach: encyklikach, listach, przemówieniach, adhortacjach, konstytucjach i dziełach literackich; - za nieugiętość i konsekwencję w mówieniu prawdy, przewodzeniu Kościołowi; - za te ostatnie kilkanaście godzin, podczas których pokazuje, jak godnie żyć i jak godnie umierać; Jesteś Wielkim Świętym! Odpowiedz Link Zgłoś
jane505 DZIĘKUJĘ 02.04.05, 14:16 Prawdziwy Człowiek - prawdziwie żyje, prawdziwie odchodzi. Dziękuję Ci, Ojcze Święty, że pokazałeś nam Prawdziwego Człowieka. Pokazałesjak żyć i się nie bać. Odpowiedz Link Zgłoś
bezoar Za Wszystko... 02.04.05, 14:12 Wiara... Nadzieja... Miłość... Udźwignięcie Krzyza chrystusowego w tak trudnych czasach... Gdy zaczne wymieniac po kolei, to nie skończe... Dziękuje Ci za wszystko Ojcze Święty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiekmk Re: Za Wszystko... 02.04.05, 14:52 Dziekuję Ci Ojcze Święty za obudzenie głosu sumienia w moim sercu,jak i dużej części rodzaju ludzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
minus83 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:12 Ja chciałem podziekowac Papie za to ze przestałem pic wódke..obiecałem Mu to ! Odpowiedz Link Zgłoś
wazow Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:13 Za fantastyczną pracę dla Kościoła przez ostatnie kilkadziesiąt lat. Za całkowite poświęcenie swojego życia służbie innym. Za bycie papieżem całego Kościoła i całej Polski, zarówno konserwatystów jak i liberałów. Odpowiedz Link Zgłoś
lucia33 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:13 ..Miałam 6 lat wtedy , pamietam jak dzis radosc , błysk nadziei w oku rodziny , sasiadow... społecznosci :) blokowiska .. Dzieki Tobie Ojcze nauczyłam sie kochac Boga powrotami, znow wracam... i nie chce juz wiecej tak daleko odchodzic . Dziekuje bardzo .. Odpowiedz Link Zgłoś
croc49 Re: Dziękuję 02.04.05, 14:13 Dziękuję za wszystkie Twoje słowa i czyny. Dopiero teraz do mnie dotarło jak Wielkim jesteś człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ersatz11 Re: Dziękuję 02.04.05, 14:16 Za wszystko, za to co zrobiłeś dla Polski, dla świata. Za to, że byłeś papieżem wszystkich ludzi, a nie kimś zamkniętym w Watykanie. Za to, że byłeś tak dobry i że potrafiłeś przywołać do porządku. Wtedy, gdy padały Twoje słowa nie rozumiałem ich, teraz wszystkie one stają się jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna.wendling Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:15 za to, że dajesz mi wiarę Odpowiedz Link Zgłoś
kazetka1 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:15 Dziękuję za wszystko, za to, że jak ktoś to powiedział - Papież kochał każdego i dobrego i przeklętego. Odpowiedz Link Zgłoś
minoya Ojcze Dziękuję 02.04.05, 14:15 za wszystko..... za to kim jesteś kochamy Cię Ojcze Śwęty Odpowiedz Link Zgłoś
slony1 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:15 za to wszystko co zrobil dla Nas ludzi,dla wszystkich Polakow w kraju i na Swiecie.Nie ma drugiego tak Wielkiego czlowieka. Zawsze bylem,jestem i pozostane dumny z teho faktu,ze pochodzi z Polski. Wielki,wspanialy czlowiek. Wielka,nieodzalowana strata dla nas wszystkich,dla wszystkich Polakow,ale i dla miliardow ludzi na calym Swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
pikselka Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:16 Miliony Cię żegnają, a przecież inne miliony oczekują po tej drugiej stronie...Taraz, Ojcze, będziesz jeszcze bliżej nas i nareszcie każdy będzie mógł się zbliżyć do Ciebie osobiście. Dziękuję całym sercem za Twoją posługę! Odpowiedz Link Zgłoś
elula Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:17 Ja dziękuję za wszystko, za ogromne serce, za wielki dar miłości i ekumenizmu, za to że Jest. Odpowiedz Link Zgłoś
amost To TY dałeś NADZIEJĘi MIŁOŚĆ 02.04.05, 14:17 Dzięki TOBIE, OJCZE ŚWIĘTY, mamy nadzieję stać się lepszymi ludźmi. Życzę Ci, abyś patrząc na nas z góry, cieszył się, że słusznie w nas wierzyłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
woman4 ja tez dziekuje... 02.04.05, 14:18 za to ze byles, jestes i zawsze bedziesz WIELKIM CZLOWIEKIEM dla mnie. DZIEKUJE Odpowiedz Link Zgłoś
poczwar86 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:19 Za wszystkie dobre słowa i pielgrzymki do Polski, zwłascza Gniezno 97 i Bydgoszcz 99 . Za miłosć do młodzierzy i za to że wymagał od siebie tylu rzeczy, ze normalny człowiek nie podołąłby.Bóg zapłać Odpowiedz Link Zgłoś
dumny_z_czewy Wiem że i tak nikt tego nie przeczyta ale... 02.04.05, 14:23 ...Dziękuje Ojcu Świętemu, że pomógł obalić rządy totalitarne, za ten piękny Światowy Dzień Młodzieży w Częstochowie i za wszystko co zrobił. Póki nie ma ostatecznego komunikatu mam nadzieję, że Papież jeszcze odwiedzi nasze Święte Miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
alajna Re: Wiem że i tak nikt tego nie przeczyta ale... 02.04.05, 15:01 Mylisz się!!!! Ja przeczytałam, tak jak wiele innych ludzi, którzy kochają Naszego ojca...czytam te wszystkie podziękowania i płaczę... ale bardziej z radości niż ze smuku, bo widzę jak wielkim człowiekiem dla wszystkich ludzi jest Ojciec Świety i jak wiele dla Nas zrobił. Teraz my zróbmy coś dla Niego... MÓDLMY SIĘ ZA NIEGO I DLA NIEGO!!! Ja równiez mam nadzieję... Ala, lat 21 Odpowiedz Link Zgłoś
rany_julek6 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:20 Dziekuje, dziekuje, po 100kroc dziekuje za to co dla swiata, dla Polski, dla mnie uczynil.... Odpowiedz Link Zgłoś
anje10 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:21 Dziękuję za homilię wygłoszoną w czasie Mszy św. odprawionej dla alumnów, młodzieży zakonnej i służby liturgicznej 6 czerwca 1979 roku Odpowiedz Link Zgłoś