Dodaj do ulubionych

Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podziękujmy

• mazia_79 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:04
      Dziekujemy za to, ze zawsze o Nas pamietal, nawet teraz w obliczu smierci. Za
      to, ze zawsze moglismy czuc jego obecnosc, jego sile i wiare, za to... za
      pomogl zjednoczyc Polakow i caly swiat. Nie tylko wczoraj i dzis, ale przez
      caly swoj pontyfikat...
      Za to, ze byl naszym bratem, ojcem, dziadkiem, spowiednikiem i powiernikiem w
      jednym...za to, ze byl i jest w naszych sercach i zawsze w nich pozostanie!!!
      Nigdy juz nie bedzie takiego Polaka jak Jan Pawel II... Zegnamy go pomalu z
      tego swiata, ale pamiec o nim bedzie wieczna!!!
      Kochamy Cie Karolu Wojtylo!!!
    • patja ZA WSZYSTKO DZIEKUJE... 02.04.05, 14:04
      ...za dobroc, milosc, wiernosc i pogode ducha :) Kocham Cie Ojcze Sw.
    • pletwonurek Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:05
      Dziękuję za to,że w tych zwariowanych czasach pokazał nam jak żyć...
      • edek47 Dziekuje TOBIE , ZE BYLES WSROD NAS !!! 02.04.05, 14:14
        Na zawsze bede pamietal nasze spotkanie z Toba w Perth, w Western
        Australii.Dziekuje.
    • vinola Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:05
      DZIĘKUJĘ BOGU ZA CIEBIE ! DZIĘKUJĘ ZA CAŁE DOBRO , KTÓRE UCZYNIŁEŚ NAM WSZYTSKIM
      I MNIE SAMEJ . DZIĘKUJĘ ZA JEDNOCZENIE ŚWIATA W MIŁOŚCI ! BĄDŹ Z NAMI NAWET GDY
      ODEJDZIESZ Z TEGO ŚWIATA . KOCHAM CIĘ !
    • jackie_b Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:06
      Za wszystko!! Za słowa, za polskość, za wiarę!
      • jkonik Do Zobaczenia 02.04.05, 14:14
        Dziękuję Ci , ze jesteś i będziesz z nami. Nauczyłeś mnie wiele. Pokazałeś jak
        "Przekroczyć próg nadziei", próg przed którym teraz stanąłeś i w spokoju ducha
        chcesz przekroczyć. Wiem, że ani Bóg ani Ty nie zostawisz nas sierotami. Tak
        jak Bóg mówi o sobie JA JESTEM, tak wiem , że i Ty zawsze będziesz z nami.
        Dalej pokazuj na jak żyć i wypraszaj u Boga ochronę przed głupotą własną i
        innych.
        Dziękuję i mam nadzieję DO ZOBACZENIA !!!
    • babedoll2 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:08
      Dziękuję za to że Byłeś, Jesteś i Będziesz...
    • kruszynka13 Re: dzięki za... 02.04.05, 14:08
      dziękuję Ci za to że wywtrwałeś tak wiele i przyczyniłeś się do zmiany ustroju
      w Polsce. Za to że zjednoczyłeś wszystkie religie, że próbowałeś to zrobić.
      Jesteś niesamowitym człowiekiem zrobiłeś dla nas wszystkich tak wiele...nidgy
      Cię nie zampomnę...tak trudno mi patrzeć na to co się z Tobą dzieje, ale ta
      sytuacja zwraca mi nadzieję na nawrócenie mojej rodziny... DZIĘKI ZA WSZYSTKO!!!
      • jamariush dzięki za słowa, czyny i przykład 02.04.05, 15:17
    • mmaaggddaaa Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:09
      Ja chcialabym podziękować Bogu, że dał nam takiego człowieka Jakim jest Karol
      Wojtyła, człowieka niezwykle silnego, ogromnie wierzącego ale również
      niezmiernie wesowłego i pogodnego. Papież wiedział, że świat należy teraz do
      młodzieży i to do niej kierował swoje słowa...Ja mając 17 lat wierzę w Boga ale
      nie jestem przekonana co do instytucji kościoła, ale Papież jest dla mnie osobą
      niezwykle ważną i jedyną którą uznaję w całej instytucji kościoła...bez Niego
      nic nie bedzie juz tak samo...legnie w gruzach mój jedyny i najwiekszy
      autorytet, jednak jak sam powiedział nie możemy się smucić ponieważ On jest
      szczęśliwy i właśnie za to chcę Mu podziękować...
      Dziękuję Ci Ojcze ŚWIĘTY
      • jedruch mmaaggddaaa 02.04.05, 14:16
        Takie moje małe słówko odpowiedzi - może nie na miejscu, ale poczytaj trochę,
        co Twój autorytet pisał o Kościele, a przekonasz się do 'instytucji'. Poza tym
        jesteś jeszcze młodziutka i masz młodzieńcze spojrzenie na rzeczywistość. Było
        ze mną podobnie - zachwycałem się Karolem Wojtyłą jako pełną werwy postacią,
        ale od czasu jak zacząłem się zastanawiać, czego On od młodego człowieka
        wymaga, urzekła mnie Jego mądrość i uporządkowanie.
        Warto się wczytać nawet w najtrudniejsze Jego pisma - naprawdę, pomagają żyć po
        ludzku. Pozdrawiam.
    • jedruch Dziękuję 02.04.05, 14:10
      - za mądrość zawartą we wszystkich dziełach: encyklikach, listach,
      przemówieniach, adhortacjach, konstytucjach i dziełach literackich;
      - za nieugiętość i konsekwencję w mówieniu prawdy, przewodzeniu Kościołowi;
      - za te ostatnie kilkanaście godzin, podczas których pokazuje, jak godnie żyć i
      jak godnie umierać;
      Jesteś Wielkim Świętym!
      • jane505 DZIĘKUJĘ 02.04.05, 14:16
        Prawdziwy Człowiek - prawdziwie żyje, prawdziwie odchodzi. Dziękuję Ci, Ojcze Święty, że pokazałeś nam Prawdziwego Człowieka. Pokazałesjak żyć i się nie bać.
      • wiolah Re: Dziękuję 02.04.05, 14:29
        Po prostu dziekuje...
    • bezoar Za Wszystko... 02.04.05, 14:12
      Wiara... Nadzieja... Miłość... Udźwignięcie Krzyza chrystusowego w tak trudnych
      czasach... Gdy zaczne wymieniac po kolei, to nie skończe... Dziękuje Ci za
      wszystko Ojcze Święty!!!
      • wiesiekmk Re: Za Wszystko... 02.04.05, 14:52
        Dziekuję Ci Ojcze Święty za obudzenie głosu sumienia w moim sercu,jak i dużej
        części rodzaju ludzkiego.
    • minus83 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:12
      Ja chciałem podziekowac Papie za to ze przestałem pic wódke..obiecałem Mu to !
    • wazow Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:13
      Za fantastyczną pracę dla Kościoła przez ostatnie kilkadziesiąt lat. Za
      całkowite poświęcenie swojego życia służbie innym. Za bycie papieżem całego
      Kościoła i całej Polski, zarówno konserwatystów jak i liberałów.
    • lucia33 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:13
      ..Miałam 6 lat wtedy , pamietam jak dzis radosc , błysk nadziei w oku rodziny ,
      sasiadow... społecznosci :) blokowiska ..

Dzieki Tobie Ojcze nauczyłam sie kochac Boga powrotami, znow wracam... i nie
      chce juz wiecej tak daleko odchodzic . Dziekuje bardzo ..
    • croc49 Re: Dziękuję 02.04.05, 14:13
      Dziękuję za wszystkie Twoje słowa i czyny. Dopiero teraz do mnie dotarło jak
      Wielkim jesteś człowiekiem.
      • ersatz11 Re: Dziękuję 02.04.05, 14:16
        Za wszystko, za to co zrobiłeś dla Polski, dla świata. Za to, że byłeś papieżem wszystkich ludzi, a nie kimś zamkniętym w Watykanie. Za to, że byłeś tak dobry i że potrafiłeś przywołać do porządku. Wtedy, gdy padały Twoje słowa nie rozumiałem ich, teraz wszystkie one stają się jasne.
    • hanna.wendling Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:15
      za to, że dajesz mi wiarę
    • kazetka1 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:15
      Dziękuję za wszystko, za to, że jak ktoś to powiedział - Papież kochał każdego
      i dobrego i przeklętego.
    • minoya Ojcze Dziękuję 02.04.05, 14:15
      za wszystko..... za to kim jesteś kochamy Cię Ojcze Śwęty
    • slony1 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:15
      za to wszystko co zrobil dla Nas ludzi,dla wszystkich Polakow w kraju i na
      Swiecie.Nie ma drugiego tak Wielkiego czlowieka.
      Zawsze bylem,jestem i pozostane dumny z teho faktu,ze pochodzi z Polski.
      Wielki,wspanialy czlowiek.
      Wielka,nieodzalowana strata dla nas wszystkich,dla wszystkich Polakow,ale i dla
      miliardow ludzi na calym Swiecie.
    • pikselka Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:16
      Miliony Cię żegnają, a przecież inne miliony oczekują po tej drugiej
      stronie...Taraz, Ojcze, będziesz jeszcze bliżej nas i nareszcie każdy będzie
      mógł się zbliżyć do Ciebie osobiście. Dziękuję całym sercem za Twoją posługę!
    • elula Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:17
      Ja dziękuję za wszystko, za ogromne serce, za wielki dar miłości i ekumenizmu,
      za to że Jest.
    • amost To TY dałeś NADZIEJĘi MIŁOŚĆ 02.04.05, 14:17
      Dzięki TOBIE, OJCZE ŚWIĘTY, mamy nadzieję stać się lepszymi ludźmi.
      Życzę Ci, abyś patrząc na nas z góry, cieszył się, że słusznie w nas wierzyłeś.
    • woman4 ja tez dziekuje... 02.04.05, 14:18
      za to ze byles, jestes i zawsze bedziesz WIELKIM CZLOWIEKIEM dla mnie.
      DZIEKUJE
    • poczwar86 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:19
      Za wszystkie dobre słowa i pielgrzymki do Polski, zwłascza Gniezno 97 i
      Bydgoszcz 99 . Za miłosć do młodzierzy i za to że wymagał od siebie tylu
      rzeczy, ze normalny człowiek nie podołąłby.Bóg zapłać
      • dumny_z_czewy Wiem że i tak nikt tego nie przeczyta ale... 02.04.05, 14:23
        ...Dziękuje Ojcu Świętemu, że pomógł obalić rządy totalitarne, za ten piękny
        Światowy Dzień Młodzieży w Częstochowie i za wszystko co zrobił. Póki nie ma
        ostatecznego komunikatu mam nadzieję, że Papież jeszcze odwiedzi nasze Święte
        Miasto.
        • alajna Re: Wiem że i tak nikt tego nie przeczyta ale... 02.04.05, 15:01
          Mylisz się!!!! Ja przeczytałam, tak jak wiele innych ludzi, którzy kochają
          Naszego ojca...czytam te wszystkie podziękowania i płaczę... ale bardziej z
          radości niż ze smuku, bo widzę jak wielkim człowiekiem dla wszystkich ludzi
          jest Ojciec Świety i jak wiele dla Nas zrobił. Teraz my zróbmy coś dla Niego...
          MÓDLMY SIĘ ZA NIEGO I DLA NIEGO!!! Ja równiez mam nadzieję...
          Ala, lat 21
    • rany_julek6 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:20
      Dziekuje, dziekuje, po 100kroc dziekuje
      za to co dla swiata, dla Polski, dla mnie
      uczynil....
    • anje10 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 14:21
      Dziękuję za homilię wygłoszoną w czasie Mszy św. odprawionej dla alumnów,
      młodzieży zakonnej i służby liturgicznej 6 czerwca 1979 roku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka