Dodaj do ulubionych

Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podziękujmy

• morenne Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:04
      Dziękuję za to, że BYŁ,JEST I BĘDZIE w naszych myślach, sercach, w każdej
      sekundzie codzienności. Dziękuję, że otworzył oczy światu, że potrafił dotrzeć
      do zakamarków naszych serc kierując nas ku Światłości, ku Prawdzie. Dziękuję-to
      za mało!
    • olgadapolga Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:04
      a ja za to, że przypomniał światu o naszym biednym kraiku, za to że jedgo
      ciepła, pogodna twarz wnosiła spokój w moje serce. DZIĘKUJĘ za świadomość, ze
      gdześ tam jest ktoś kto o mnie myśli...
    • betty42 Ojcze, dziękuję za to, że Jesteś... 02.04.05, 17:05
      Kochany Ojcze Święty! Dziękuję Ci za wszystko. Pamiętam, jak Cię wybrali... Mój
      tata, ciężko chory na Parkinsona - płakał ze wzruszenia i radości. Wszyscy w
      domu płakaliśmy tzn. jeszcze ja i mama. Dzięki Tobie Ojcze, żyje mój Ojciec,
      choć zmarł 23 lata temu... Nie odchodź jeszcze, nie zostawiaj nas... Szczęść
      Boże. Dziękuję, że Jesteś...
    • gosia_zalewska Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:06
      Dziekuje za naukę człowieczeństwa!
    • alexa244 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:07
      ZA JEGO GIGANTYCZNA SILE,MILOSC I WIARE
      ZA JEGO SLOWA KTORE NAPELNIALY SWIAT POKOJEM
      ZA TO ZE KOCHAL LUDZI BEZ WZGLEDU NA WIEK,STAN ORAZ WIARE,
      KOCHAL NAS ZA TO ZE BYLISMY
      DZIEKUJEMY
    • redzja Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:07
      Całe moje życie to Jego pontyfikat...Dziękuję,że w moim życiu pojawił się tak
      wspaniały Ojciec
    • mjp1021 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:08
      kocham Ciebie
    • bacinek Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:08
      Nie mam słów na wyrażenie tego co czuję, a słowo "dziękuję" to tak mało, ale
      może mówi najwięcej. Umiera największy Polak w historii świata. Dziękuję.
    • airwalk77 E--M--A--I--L--- D--O---P--A--P--I--E--Z--A!!!!!!! 02.04.05, 17:09
      johannes_paul_ii@vatican.va

PODANY EMAIL JEST Z SERWISU WWW.SPIEGEL.DE:

www.spiegel.de/panorama/0,1518,349126,00.html
    • paulus27 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:09
      dziekuje Bogu za to, że dał nam tak wspaniałego CZŁOWIEKA
    • jhani DZIEKUJEMY!!! 02.04.05, 17:09
      Karolu! DZIEKUJEMY!!!!!!!!!!!!! POLACY
    • klaudiuszmoszkiewicz Oremus pro Papa 02.04.05, 17:10
      Oremus pro Papa !!!!!!!!!!! Jeszcze żyje i będzie żyć wiecznie w naszych
      sercach. Dziękujemy za wszystko. Za nadzieję, wiarę, miłość do bliźniego i
      wszystko co nam przekazałeś i nauczałeś. Dzięki.
    • edol Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:10
      DZIĘKUJĘ ŻE BYŁEŚ JESTEŚ I BĘDZIESZ
    • dziewial Re: dziękuje 02.04.05, 17:10
      Dziękuje Ojcu Świętemu za to że nauczył nas kochać wszystkich, że tolerancja to
      nie wszystko.. za to co zrobił dla nas Polaków i za to co zrobił dla wszystkich
      ludzi na ziemi.. Dziękuje Janu Pawle II za to że oddał swoje życie dla nas..
    • amelija DZIĘKUJĘ 02.04.05, 17:12
      za wspaniałą politykę
      za wielkie przywództwo
      za odrzucenie nieomylności
      za wyciąganie ręki
      za bycie blisko ludzi
      za zrozumienie dla bycia niezrozumiałym
      za poczucie humoru
      za odwagę
      za zmiany dokonane i te co się dokonają
      za pierwsze wspomnienie z dziecństwa nie związane z mamą
    • patrickkolno Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:14
      Ja chcialem wyrazic uznanie za to, co papiez (ktorego nazywam zartobliwie z moim
      bratem "Papirusem") zrobil dla Polski - przyczynil sie do obalenia komunizmu,
      dodawal ludziom zamknietym za Zelazna Kurtyna otuchy i nadziei, za
      urzeczywistnienie czlonkowstwa Polski w NATO i w UE. Bardzo go cenie za probe
      nawiazania dialogu miedzy religiami tego swiata i za to, ze jako jeden z
      niewielu wypowiedzial sie przeciwko amerykanskiej agresji na Irak.
      Wczoraj bylem na uroczystym szabasie i wszyscy sie modlilismy za Jana Pawla II,
      bo jest on osoba szanowana nie tylko przez katolikow tego swiata, lecz takze
      przez ludzi innych wyznan.

Papirusie, bedziemy cie pamietac!
    • cubusek Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:15
      Ojcze Święty dziękuje Ci za wszystko co dla nas zrobiłeś. Jesteś taki dobry i
      zawsze pogosny. Zrobiłeś wiecej niż musiałeś dla nas i dla świata. Za to Cie
      kocham!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Urodziłem się jak juz byłeś papieżem i innego papieża sobie nie wyobrażam. W tym
      roku jadę do Rzymu i liczyłem na to że Cię zobaczę ale ty chociaż z nami już nie
      będziesz, będziesz miał lepsze życie tam w niebie w co wierzę. Zrobiłeś tyle że
      na kolejne 2 tysiace pontyfikatu by starczyło.l Kocham Cię Ojcze Święty
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Za twoją pogodę ducha nawet w ciężkiej
      chorobie.Kocham Cię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nasz Papo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • wiktoria53 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:17
      Dziękuje Papieżowi za wszystko: oddanie dla wiary, miłość do wszystkich
      narodów, ukochanie młodzieżzy, dobre słowa chorym, kalekim,udział w wejściu
      Polski w "Nową Erę".Papież pozostanie na zawsze w moim sercu.Dziekuję MU za to,
      że był z nami (jeszcze jest) całym sercem!
    • skorpionik13 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:17
      Podziękujmy za to ze BYŁ z nami jak GO potrzebowalismy. Teraz my badźmy z NIM ,
      kiedy nas najbardziej potrzebuje .........
    • enigma-2000 Dziekuje..... 02.04.05, 17:17
      Ja dziekuje za to, ze jest, ze byl i ze zawsze bedzie. Za slowa otuchy. Za
      wielka milosc do czlowieka. Do dzieci. Za wielkie milosierdzie. Za wielka
      wiare. Za niezlomnosc zasad. Za molranosc. Za Jego milosc do gor i za kremowki.
      Za teatr. Za poczucie humoru. Za wszystko.
      Ktos kiedys powiedzial, ze miara czlowieka jest nie tylko serce jego ale to ze
      zdobyl serca innych ludzi. Sam fakt, ze Ojciec Swiety zjednal sobie serca tylu
      ludzi, a zwlaszcza ludzi wyznajacych inne religie mnie najbardziej wzrusza.
      Ciesze sie, ze dotykalam tej samej rzeczywistosci. Ze dane mi bylo Go ogladac i
      sluchac nawet jesli moje uszy i dusza nie wszystko rozumialy, nie wszystko
      przyjmowaly. Dumna jestem ze polska ziemia dala nam Papieza Polaka,
      Najwiekszego Czlowieka w dziejach ludzkosci.
      Mimo iz rozumiem kolej rzeczy na swiecie, to zal serce sciska. Do oczu plyna
      lzy. W takiej chwili zdaje sobie sprawe, ze proza zycia jest naprawde malo
      istotna, ze sa rzeczy wazniejsze o ktorych na codzien sie nie pamieta, nie
      mysli sie.
      Dziekuje Ojcze Swiety za wszystko.
      Byles. Jestes. Zawsze bedziesz!!!
    • robertgrabusinski Nasz Papież odchodzi. 02.04.05, 17:17
      W takich chwilach brakuje słów, aby się nawet pożegnać. Nigdy nie wierzymy, że
      odchodzi ktoś Bliski. Taki właśnie był Nasz Papież.W moim życiu był zawsze,
      ponieważ urodziłam się 8 lat przed wyborem na Stolicę Piotrową. Widziałam
      Papieża na włane oczy podczas pielgrzymki do mojego Płocka. Nigdy Go nie
      zapomnę.Cała moja rodzina jest myślami i sercem przy naszym Wspaniałym Rodaku.
      Będzie dla nas wzorem do naśladowania. Kiedy pójdę na Wzgórze Tumskie, gdzie
      stoi okazały pomnik Papieża z dumą podniosę wysoko głowę i spojrzę Mu głęboko w
      oczy.DO ZOBACZENIA W BŁĘKICIE NIEBA.

M. R. Ł. J.
    • madmirx Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:19
      Ja dziękuję za to , że zawsze można na niego liczyć i że zawsze jest obok
      nas , choć tak daleko.
    • majat23 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:20
      ja dziękuję Papieżowi za to, że tyle zrobił dla świata, dla ludzi. Dziękuję też
      za to czego jeszcze będzie powodem, bo on tak naprawdę nigdy nie umrze...
    • che31 Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:23

Urodzilem sie pare miesiecy po wyborze na tron piotrowy Karola Wojtyły
      wiec dziekuje za to ze byles moim papiezem przez całe moje zycie.
      Zawsze mogłem byc dumny z tego i zawsze bede
    • m-o-n-i-k-a Re: Ech wy!!! JPII opłakujecie! A może tak podzię 02.04.05, 17:24
      dziękuję Janowi Pawłowi II za to ze jako jedyny wierzył w ten świat pomimo
      wszystkich okrucieństw wierzył że da sie to naprawić i co teraz co dalej...dla
      mnie nie ma juz życia nie chce takiego swiata wszystko sie doszczetnie rozpadnie
      byles jestes i bedziesz w moim sercu na zawsze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka