Dodaj do ulubionych

Kolejni eurodeputowani wydaleni z Kuby

20.05.05, 07:49
Piszecie: "Reuter przypomina, że w przyszłym miesiącu Unia Europejska będzie
musiała zadecydować..." Rozumiem, że chodziło Wam o "Reuters". GW nie powinny
zdarzac sie takie blędy:)
Obserwuj wątek
    • dupekzoledny Re: Kolejni eurodeputowani wydaleni z Kuby 20.05.05, 08:17
      tez bym aresztował chuliganów.pojechali tam specjalnie szukając aresztowania.
      • rechott Re: Kolejni eurodeputowani wydaleni z Kuby 20.05.05, 09:10
        fidel sobie gola samobója strzela???
        • niestaly_czytelnik Gola samobója - wcale NIE! 20.05.05, 11:23
          Nie. On po prostu chroni swój kraj przed obcą agresją i przed próbą kolejnej
          kolorowej rewolucji. I za to mu chwała - co nie oznacza akceptacji dla jego
          komunistycznych poglądów i działań. Widocznie nie chce, aby nagle budżet
          państwa wyparował w postaci podatków niezapłaconych przez hipermarkety i różne
          zagraniczne firmy. Na pewno też chce aby jego kraj był rządzony przez
          kubańczyków a nie przez pobratymców jakiegoś Blumsztajna.
          • sidorskis Zamiast piany trochę logiki 20.05.05, 12:52
            Cytat: "nagle budżet
            państwa wyparował w postaci podatków niezapłaconych przez hipermarkety i różne
            zagraniczne firmy".
            Budżet państwa paruje raczej, kiedy wydaje pieniądze np. na pensje lub zasiłek
            dla różnych ludzi, dla mniej i bardziej ociężałych...
            • niestaly_czytelnik Re: Zamiast piany trochę logiki 20.05.05, 13:38
              Otóż są błędy w rozumowaniu. Nie jestem za rozwiniętym socjalem, jak usiłujesz
              mi imputować - chodziło mi tylko o wakacje podatkowe przydzielane w sposób
              korupcyjny obcym inwestycjom, a także o wykazywanie strat przez hipermarkety,
              makdonaldy, złodziejskie prywatyzacje, afery, tzw. luki prawne, itp., itp. Mam
              prawo domniemywać, że gdyby Kuba się poddała - byłoby tak samo u nich - i tylko
              o to mi chodzi. Aha, nie jestem aż tak naiwny, żeby wierzyć we frazesy o
              obronie praw człowieka, etc. Za długo żyje i za dużo rewolucji ze skutkami j/w
              miało już miejsce za mojej pamięci, żebym uwierzył, że tym razem będzie
              inaczej. To samo tyczy się Białorusi - nie bronię żadnego dyktatora, jeżeli nim
              rzeczywiście jest - chodzi tylko o to, żeby inne narody nie doświadczyły tego
              czego my (Polacy) doświadczamy.
              • js23 [...] 20.05.05, 14:10
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • 1b1r1m1t.von1ungern_1sternberg Nie patyczkowac sie z bandytami... 20.05.05, 16:02
                Ale nie zapominajmy o Rosji i Uzbekistanie!!!
              • dasanudasa Popieram 20.05.05, 16:38
                Po co drażnić Rosję, skoro inni tego nie robią...Tu nie tylko chodzi o
                politykę...polacy nie mają teraz żadnej kultury, a chcą coś narzucić zza pleców
                tych, którzy niczym nie pomogą Polsce, chyba, że dadzą bomby i inne straszne
                rzeczy...Rosja ma atomówki, w każdej chwili może odpalić...czy ktoś o tym
                myśli...spełnić dobrze rolę psa, będąc odstrzelonym-po co to komu.
                • robert4321 jacy to eurodepy... to agenci CIA ! 20.05.05, 18:08
                  a Blumsztajn od kiedy jest polskim dziennikarzem ?????
          • mazen17 Re: Gola samobója - wcale NIE! 20.05.05, 13:47
            To splywaj do tego twojego fidela i zostan tam u niego na stale, jak ci sie tak podoba. Polska, ktora juz doswiadczyla komunizmy nie chce takich "obroncow" jak ty. Kuba to dla ciebie miejsce odpowiednie, moze sie troche nauczysz jak masz w Polsce dobrze.
          • noadam Gol!!! sam bója - NIE! 20.05.05, 15:22
            Ale to zaprezentowaliście, hehe - wielkie czerwone litery, ostatni sms
            'porwanych' i zdjęcia pt: "Patrzcie jacy byli szczęśliwi kiedy jeszcze żyli!"
            A w rezultacie - ...deportacja...
            • davidmors [...] 20.05.05, 15:49
      • patman [...] 20.05.05, 09:16
        • x-y-z Re: Ja proponuję aresztowanie ciebie 20.05.05, 13:05
          patman napisał:
          > Za dużo myślisz - pół roku w pace za pisanie na forum powinno ci wybić takie
          > głupoty z głowy. Wyroki za kolejne manifestowanie swoich poglądów powinny być
          > sumowane - im więcej piszesz, tym więcej odsiadki, więc lepiej już nie
          odpowiadaj.

patman, a podobno próbujesz budować i popierać demokrację, gdzie wszyscy mogą
          wyrażac swoje zdanie na dowolny temat ..... cóż to za demokrację budujesz i
          wspierasz? ..... zastanowiłes sie nad tym ?..... dla kogo ma być ta
          demokracja?.... mieliśmy już takie czasy w Polsce, gdzie za wypowiedziane lub
          napisane slowo sie siedziało i bylo prześladowanym .... tak, tak to czasy,
          kiedy próbowano u nas budować silny związek z ZSRR, z krajami
          socjalistycznymi..... teraz wygląda mi na to samo, tylko partner inny
          • patman Re: Ja proponuję aresztowanie ciebie 20.05.05, 14:20
            To smutne, że nie zauważyłeś ironii w moim tekście - chodziło mi dokładnie o tę jedną sprawę: zamykanie ludzi za poglądy, czemu jestem całkowicie przeciwny, a co mój adwersarz najwyraźniej popierał. Poza tym, jakiś jeszcze większy [piiiiip] wpadł na pomysł, żebym wygumować mojego posta, co również jest przejawem myślenia antydemokratycznego.
            Pozdrawiam
      • konread Re: Kolejni eurodeputowani wydaleni z Kuby 20.05.05, 09:28
        dupekzoledny napisał:
        > tez bym aresztował chuliganów.pojechali tam specjalnie szukając aresztowania.

Przewodnia siła narodu u nas przez lata chuliganami nazywała opozycje. Czyżbyś
        był byłym członkiem PZPR???
        • jankowski1960 Re: Kolejni eurodeputowani wydaleni z Kuby 20.05.05, 11:08
          A napiszecie cos o Posadzie Carriles, tym przestepcy?
      • rosolina Kuba 20.05.05, 10:36
        Ci Kubańczycy to pewnego dnia tego Fidela wykastrują!
        • niestaly_czytelnik [...] 20.05.05, 11:27
    • wojec SZUKAJĄ GUZA???? 20.05.05, 09:01
      ..ma Fidel rację -gonić zadymiarzy!!!
    • walesal [...] 20.05.05, 09:07
      • poenari Re: Blumsztajn? Ale to Polsko brzmi ;) 20.05.05, 09:12
        ... a Ty Puchatku orientujesz się, co robił Seweryn Blumsztajn, zanim
        uwolniliśmy się od "radzieckich" ? Dla mnie może być Żydem ale respekt dla
        niego, bo niezły z niego zawodnik.
      • hanyska2 [...] 20.05.05, 09:52
      • szczypiorkowski [...] 20.05.05, 10:18
    • rsrh No to "Powrót do przeszłości - Panowie" 20.05.05, 09:09
      A jeszcze wczoraj na tym forum prezentowali swoje poglady "uczeni" fani Fidela !!
    • balloon Re: Kolejni eurodeputowani wydaleni z Kuby 20.05.05, 09:10
      ...i teraz bedą bohaterów zgrywać
    • elguapo Znasz sie na tym jak swinia na gwiazdach! 20.05.05, 09:14
      Blumsztajn siedział za wolność gdy połowa polskich politykó strzelała jeszcze z
      procy
      • niestaly_czytelnik Re: Znasz sie na tym jak swinia na gwiazdach! 20.05.05, 11:39
        elguapo napisał:

> Blumsztajn siedział za wolność gdy połowa polskich politykó strzelała jeszcze
        z
        >
        > procy

Mówisz Partia - myślisz Lenin, mówisz Lenin - myślisz Partia. Blumstein może i
        siedział - ale nie za wolność, tylko za unię wolności, zwaną
        wtedy "komandosami", kor-em - pies drapał o ich nazwę. Na pewno siedział za
        krótko i nic go to nie nauczyło. Może teraz posiedzi dłużej...
    • zona.kinooperatora Re: Kolejni eurodeputowani wydaleni z Kuby 20.05.05, 09:16
      Ale plama, nie wiecie nawet jak sie wasi dziennikarze nazywaja!
    • baltazarus [...] 20.05.05, 09:16
    • zuzannaniedziela CO ROBI TYGODNIK PODHALANSKI NA KUBIE? 20.05.05, 09:20
      Castro powinien troché postraszyc i wypuscic
      by nie robic z dotrychczas nieudaczników bohaterów.

Bardziej smieszy niz przeraza mnie taka informacja,
      powinna znalezc sie w Deserze.

Z powazaniem dla "bohaterów"

Zuza
      • zuzannaniedziela Re: CO ROBI TYGODNIK PODHALANSKI NA KUBIE? 20.05.05, 09:22
        poza tym pan Seweryn Blumsztaj nyglada jak elf.

zn

• chris30 [...] 20.05.05, 09:33
          • tornson Czep się Uzbekistanu pachołku Ameryki! 20.05.05, 11:17
            Ta tzw. opozycja na Kubie to banda żałosnych dupków którzy za palerą dolarów od
            CIA sprzedaliby własną matkę a co dopiero własny kraj.
      • kropekuk Sa zatrzymaniu w wiezieniu deportacyjnym 20.05.05, 13:34
        I O CO cala afera? Posiedza do najblizszego lotu w kierunku powrotnym. I po
        krzyku!
      • pyosalpinx Re: CO ROBI TYGODNIK PODHALANSKI NA KUBIE? 20.05.05, 14:24
        ...pisza artykul o goralach z Santa Clara, rdzennych mieszkancach Cuby (tylko
        bez ciupag)
    • menuet1 uzdrawiacze 20.05.05, 09:29
      Jak przez stulecia... właśnie Polacy muszą pakować swoje 3 grosze w kazde
      miejsce na świecie.Jak ćmy. Samobójczo.
      Jest też w tym zachowaniu trochę kunktatorstwa, bo czym usprawiedliwić brak
      reakcji Polaków na zamiary amerykańskie w stosunku do Kosmosu, do protokółu z
      Kioto, do Trybunału w Hadze, do Koranu , itd. itd. Widać ,że łatwo się bije
      już leżącego , jak np. Kubę [od lat z restrykcjami USA], czy też Białoruś ,
      gdzie opozycja składa sie w 70% z Polaków, ...szabelka została z nami na
      zawsze.
      P.S
      A może warto ,dla spokoju własnego sumienia , napisać szczegółowo o jenieckich
      obozach w 1920 roku. Jeśli tak będziemy postępować to doprowadzimy do sytuacji,
      w której Polacy litewscy już są.
    • meylec Nie jestem fanem Fidela ani Kuby Batisty bis 20.05.05, 09:31
      A podejrzewam, że po tzw. demokratycznych przemianach Kuba stanie się prywatną
      własnością kilkunastu tamtejszych Chodorkowskich.
      • niestaly_czytelnik Re: Nie jestem fanem Fidela ani Kuby Batisty bis 20.05.05, 11:45
        Ja nie podejrzewam. Jestem pewny, że tak by się stało.
      • r0b0l albo michników ;-)) 20.05.05, 11:57
    • turbogenerator Zabic Castro, oswobodzic Kube! 20.05.05, 09:40
      Problemy nie rozwiazuja sie same jak lewica mysli. Trzeba dzialac.
    • mangold Panie Blumsztajn, Tybet też na pana czeka !!!! 20.05.05, 09:43
      Ale tam może być gorzej, tam tak łatwo nie puszczają.. a swoja drogą ciekawe co
      by nasze oszołomki powiedziały gdyby przyjechali tu Kubańczycy szerzyć swoją
      wersję komunizmu..??
      • m15 Re: Panie Blumsztajn, Tybet też na pana czeka !! 20.05.05, 10:54
        cóz takiego zlego uczynili ci tybetanczycy ze zydów na nich chcesz
        naslac ,wstydz sie
        • mangold Re: Panie Blumsztajn, Tybet też na pana czeka !! 20.05.05, 10:55
          Co Ty tak dzisiaj z tymi Żydami ?? Odbiło Ci ??
          • m15 Re: Panie Blumsztajn, Tybet też na pana czeka !! 20.05.05, 11:01
            wnerwil mnie taki jeden i to z samego rana ,sorki cóz reszta winna
    • ugarit Re: Kolejni eurodeputowani wydaleni z Kuby 20.05.05, 09:46
      mam nadzieję, że ta pomoc naszego konsula dla pismaków nie będzie kosztowała
      nas zbyt dużo...
      Fidelowi coś się popierniczyło. Podrzędnym pismakom robić reklamę???
    • ankecenamon Re: Kolejni eurodeputowani wydaleni z Kuby 20.05.05, 09:47
      Ja bym byl za tym żeby pojechała na Kube cała GW.
      Zawsze twierdziłem że Fidel jest przyjacielem Polski.
      A tak wogóle to bardzo sie wam z wyborczej nie podoba że naród kubański wyzwolił sie z amerykańskiej niewoli że kubańczycy nie chcieli być sprzataczkami i pomywaczami a kubanki prostytutkami w amerykańskich burdelach.a że masa kubańczyków chce uciec do Usa to dlatego ze nie wie co ich tam czeka a po zatym u nas jest niby wolnośc i demokracja(przynajmniej według wyborczej) a jak by zniesć wizy to by pól Polski wyjechało
      • meerkat1 Jak to na Kubie prostytucje zlikwidowano.:-))))))) 20.05.05, 10:21
        A tak wogóle to bardzo sie wam z wyborczej nie podoba że naród kubański
        wyzwolił sie z amerykańskiej niewoli że kubańczycy nie
        chcieli być sprzataczkami i pomywaczami a kubanki prostytutkami.

Bylem na Kubie 3 lata temu. Kubanczycy nadal bardzo lubia Jankesow, a Kubanki
        jeszcze bardziej.

Kazda przwodniczka (obowiazkowa, jak w ZSRS) miejscowego "inturistu", po
        upewnieniu sie ze nie ma do czynienia z lewakiem ( to dla nich bardziej
        niebezpieczne niz HIV, bo moga zadenuncjowac!) i wyrecytowaniu obowiazkowych
        sloganow z malej czerwonej ksiazeczki Fidela Castraty, wlaczala glosno kazete z
        makarena i proponowala zaciesnienie stosunkow z USA juz od $20.00 w gore!
        ( mniej niz w Tajlandii!).

Te naprawde ladne (a niektore byly sliczne!)towarzyszki braly $50 za cala noc,
        ale z tego musialy $10.00 odpalic portierowi w recepcji za to, ze ich w hotelu
        nie widzial, a $20.00 szefowi(alfonsowi) swego biura turystycznego, zeby je
        znowu Hamerykanom przydzielil.
        Strasznie slodkie byly. Moze od nadmiaru tej trzciny cukrowej?
        • mangold Re: Jak to na Kubie prostytucje zlikwidowano.:-)) 20.05.05, 10:23
          meerkat1 napisał:

>
          > wlaczala glosno kazete z
          >
          > makarena i proponowala zaciesnienie stosunkow z USA juz od $20.00 w gore!
          > ( mniej niz w Tajlandii!).
          >
          > Te naprawde ladne (a niektore byly sliczne!)towarzyszki braly $50 za cala noc,
          > ale z tego musialy $10.00 odpalic portierowi w recepcji za to, ze ich w hotelu
          > nie widzial, a $20.00 szefowi(alfonsowi) swego biura turystycznego, zeby je
          > znowu Hamerykanom przydzielil.
          > Strasznie slodkie byly. Moze od nadmiaru tej trzciny cukrowej?

Widzę, że troche kasy puściłeś.... :-))) Badałeś się juz ??
          • meerkat1 Re: Jak to na Kubie prostytucje zlikwidowano.:-)) 20.05.05, 10:34
            badales sie juz?- pyta mangold.

I tak to robie regularnie, np. po kazdej wizycie w Polsce czy w Tajlandii.
            NB Kubanki sa b. czyste, nie tylko ideologicznie! :-)

A poza tym... slyszales o czyms co Anglicy nazywaja French Letters a Francuzi-
            capote anglaise?

P.S. Dla b. strachliwych jest tez tzw. metoda Klintusia! :-)))
            Wydatek (dla dziewczyny)- tylko na proszek do prania!
            • ugarit Re: Jak to na Kubie prostytucje zlikwidowano.:-)) 20.05.05, 10:48
              jadę. Biorę urlop i jadę poprawić po pismkach obraz Polaków ....
          • meerkat1 Re: Jak to na Kubie prostytucje zlikwidowano.:-)) 20.05.05, 13:47
            Jak to na Kubie prostytucje zlikwidowano.:-)))))))

Przeczytaj komentowany artykuł »
            meerkat1 20.05.2005 10:21 + odpowiedz

A tak wogóle to bardzo sie wam z wyborczej nie podoba że naród kubański
            wyzwolił sie z amerykańskiej niewoli że kubańczycy nie
            chcieli być sprzataczkami i pomywaczami a kubanki prostytutkami.

Bylem na Kubie 3 lata temu. Kubanczycy nadal bardzo lubia Jankesow, a Kubanki
            jeszcze bardziej.

Kazda przwodniczka (obowiazkowa, jak w ZSRS) miejscowego "inturistu", po
            upewnieniu sie ze nie ma do czynienia z lewakiem ( to dla nich bardziej
            niebezpieczne niz HIV, bo moga zadenuncjowac!) i wyrecytowaniu obowiazkowych
            sloganow z malej czerwonej ksiazeczki Fidela Castraty, wlaczala glosno kazete z
            makarena i proponowala zaciesnienie stosunkow z USA juz od $20.00 w gore!
            ( mniej niz w Tajlandii!).

Te naprawde ladne (a niektore byly sliczne!)towarzyszki braly $50 za cala noc,
            ale z tego musialy $10.00 odpalic portierowi w recepcji za to, ze ich w hotelu
            nie widzial, a $20.00 szefowi(alfonsowi) swego biura turystycznego, zeby je
            znowu Hamerykanom przydzielil.
            Strasznie slodkie byly. Moze od nadmiaru tej trzciny cukrowej?
            • widzek Re: Jak to na Kubie prostytucje zlikwidowano.:-)) 20.05.05, 13:51
              potwierdzam, sprawdzilem. mniam, mniam .....
    • q_vw Kto z Was, oszołomy, wie jak się zyje na Kubie ?! 20.05.05, 10:00
      Irytujące są niektóre tutaj wypowiedzi... Ilu z Was było na Kubie, ilu
      interesuje się sprawami kubańskimi ? Ilu rozumie, co tam naprawdę się dzieje, co
      myślą ludzie i w jakich warunkach żyją ? Otóż reżym kubański jest cholernie
      opresyjny, od co najmniej 1989 gospodarka kubańska jest gospodarką stanu
      wyjątkowego, co oznacza, że racje są iście głodowe, wszystko na kartki i w
      takiej ilości, że tylko przeżyć można ledwie, ledwie. Zatem jak kubańczycy to
      robią, że jeszcze żyją ? Ano dzięki swym rodzinom w USA, jakkolwiek od niedawna
      znów posiadanie dolarów i handel nimi na tzw czarnym rynku są surowo karane (to
      cecha każdej dyktatury), wolno owe dolary wymienić tylko po państwowym, niskim
      kursie (kto pamięta peerel, ten wie w czym rzecz). kto wie, że na Kubie sa tzw
      komitety mieszkańców w każdym budynku, których zadaniem jest śledzenie
      współobywateli, donoszenie na milicję i do bezpieki. Wolno wyznawac jedynie
      poglądy Fidela, internetu nie ma, wolności słowa nie ma, niczego nie ma. Kuba
      się sypie, stara Hawana, piekna architektura, bezpowrotnie niszczeje... Kuba
      Fidela to bankrut niszczaćy swoich obywateli. Unia Europejska powinna jak
      najszybciej skończyc swój flirt z Kubą, zakazać unijnych inwestycji w turystyke
      na wyspie i dać wreszcie upaść komunizmowi na wyspie. Przecież Fidel, by mieć
      dolary, to nawet wspiera handel narkotykami !
      • ugarit Re: Kto z Was, oszołomy, wie jak się zyje na Kubi 20.05.05, 10:10
        w Polsce natomiast coraz więcej osób ze łzawą nostalgią wspomina kartki.....
        Piep..yć taką wolność i demokrację dla królika i jego znajomych.

Z tą całą redakcją GW to nie jest zły pomysł. Ratujcie swoich koledzy z GW!!!
      • mangold Re: Kto z Was, oszołomy, wie jak się zyje na Kubi 20.05.05, 10:11
        Naprawdę żal mi Kubańczyków, strasznie żal.. ale powiedz mi dlaczego Kubą nie
        zainteresuja się wielcy tego świata ?? Bo nie ma ropy ?? Bo nie ma złota i
        platyny ?? Tylko nasze 'orły" jada się pokazać....
      • r.p.mcmurphy Re: Kto z Was, oszołomy, wie jak się zyje na Kubi 20.05.05, 10:34
        komu Ty to tlumaczysz?? przeciez ta banda oszolomow to grupa bankrutow,
        frustratow zyciowych, ktorzy nic nie osiagneli i nie osiagna, pluja zolcia na
        prawo i lewo, marzy sie im komunizm, USA i innych poteznych i bogatych tego
        swiata nienawidza do tego stopnia (za to ze potrafia byc silni) ze zrobiliby
        wszystko byle im dop...yc, wlacznie ze zjedzeniem g..a czy popieraniem fidela i
        innych zbrodniarzy.
        argumenty o tym ze ktos tam cierpi, gloduje, jest gnojony, katowany czy umiera
        sa dla nich bez znaczenia - przeciez ich lewaccy idole nic innego nie robili
        cale zycie niz to co castro, tylko wszyscy krocej wiec castro to taki
        megabohater hehe
        • ugarit Re: Kto z Was, oszołomy, wie jak się zyje na Kubi 20.05.05, 10:54
          Synku. Jak wychylisz łeb na chwilę z netu to może też dostrzeżesz to co ja na
          codzień widzę. Pisząc o kartkach piszę o realnym życiu wielu ludzi w naszym
          kraju. Nie wycieram sobie gęby ideałami. Jeśli nie wierzysz to proponuję byś te
          swoie słowa powtórzył gdzieś na "ścianie wschodniej" lub w Bieszczadach.
          Słuchacze namacalnie Ci udowodnią, że pieprz... bez sensu....

PS; Co do osiągnięć to jakoś dziwnie jestem przekonany, że mógłbyś za mną
          teczkę nosić....
          • r.p.mcmurphy Re: Kto z Was, oszołomy, wie jak się zyje na Kubi 20.05.05, 13:28
            > Synku. Jak wychylisz łeb na chwilę z netu to może też dostrzeżesz to co ja na
            > codzień widzę. Pisząc o kartkach piszę o realnym życiu wielu ludzi w naszym
            > kraju. Nie wycieram sobie gęby ideałami. Jeśli nie wierzysz to proponuję byś te
            >
            > swoie słowa powtórzył gdzieś na "ścianie wschodniej" lub w Bieszczadach.
            > Słuchacze namacalnie Ci udowodnią, że pieprz... bez sensu....

no tak, za komuny wszyscy mieli wszystkiego wbrod, po prostu kraina mlekiem,
            miodem i wazelina plynaca - wszystkiego wbrod, poza wolnoscia...ale co Tobie po
            niej, przeciez "pieprzysz wolnosc". mozna bylo coponiektorym, sponiewieranym
            przez te troskliwa wladze, w twarz napluc bez wiekszych konsekwencji, a jakby
            oddali to przeciez bylby to jawny przejaw reakcyjnosci - w koncu partyjniaka
            bije. jak Ci tak teskno do tej idylli proponuje wpasc na Bialorus, moze sie
            pamiec odswiezy...

chyba ze zal Ci juz tych mitycznych wrecz "osiagniec"...

> PS; Co do osiągnięć to jakoś dziwnie jestem przekonany, że mógłbyś za mną
            > teczkę nosić...

tylko jesli bylaby wypchana brudnymi, kapitalistycznymi, splamionymi potem
            robotnikow banknotami, bo jestem zdeklarowanym bezideowcem, ktory wprost
            podskakuje z radosci i klaszcze jak widzi wyzysk mas pracujacych (tylko juz nie
            pamietam przez ktora wladze)
        • m15 Re: Kto z Was, oszołomy, wie jak się zyje na Kubi 20.05.05, 11:07
          ale ci nawsadzal, no i co mangold glupio ci teraz ,zmienisz chyba wreszcie
          poglady
          • mangold Re: Kto z Was, oszołomy, wie jak się zyje na Kubi 20.05.05, 11:09
            m15 napisał:

> ale ci nawsadzal, no i co mangold glupio ci teraz ,zmienisz chyba wreszcie
            > poglady

no... na Twoje .. cieszysz się ??
            • m15 Re: Kto z Was, oszołomy, wie jak się zyje na Kubi 20.05.05, 11:15
              piszesz to bez przekonania i do tego te kropki pomiedzy wyrazami ,to nie to
              • mangold Re: Kto z Was, oszołomy, wie jak się zyje na Kubi 20.05.05, 11:24
                Chciałem Ci przyjemnośc zrobić...
                • m15 Re: Kto z Was, oszołomy, wie jak się zyje na Kubi 20.05.05, 11:33
                  przestan ,przestan ,tylko bez takich
      • r0b0l a co mnie Kuyba obchodzi??? 20.05.05, 11:48
        wkurza mnie jedynie fakt że nasi politycy, dziennikarze wpieprzają się w cudze
        sprawy a w kraju jest syf i nędza
        Obraz kraju który naprawiać próbuje wszystko a sam jest na granicy upadku
        państwowości nie sprzyja niczemu dobremu. jesteśmy pośmiewiskiem.
        nie należy się wpieprzać między wódkę a zakąskę bo jak się jest słabym to można
        dostać w zęby
      • x-y-z Art.I-1 i I-41 traktatu konstytucyjnego unii 20.05.05, 16:06
        ARTYKUŁ I-3 Cele Unii
        4. W stosunkach zewnętrznych Unia umacnia i popiera swe wartości i interesy.
        Przyczynia się do pokoju, bezpieczeństwa, stałego rozwoju naszej Planety, do
        solidarności i wzajemnego szacunku (...)

[czy naprawiając inne kraje, unoa zadaje sobie pytanie, czy te wartości komuś
        odpowiadają]

ARTYKUŁ I-41 Postanowienia szczególne dotyczące wspólnej polityki
        bezpieczeństwa i obrony
        1. Wspólna polityka bezpieczeństwa i obrony stanowi integralną część
        wspólnej polityki zagranicznej i bezpieczeństwa. Zapewnia Unii zdolność
        operacyjną, opierając się na środkach cywilnych i wojskowych. Unia może z nich
        korzystać ____w przeprowadzanych poza Unią misjach utrzymania pokoju,
        zapobiegania konfliktom i wzmacniania międzynarodowego bezpieczeństwa____,
        zgodnie z zasadami Karty Narodów Zjednoczonych

misje utrzymania pokoju?.... takie jak na Kubie i Bialorusi
    • mangold Jutro w Gazecie Wyborczej Kulinarny Atlas Świata 20.05.05, 10:03
      ..kuchnia kubańska i karaibska... ;-)) Smacznego !!!
    • koopa Czemu wszedzie nas nie lubia. A to na Bialorusi, a 20.05.05, 10:11
      to w Rosji, a to na Kubie. Moze nalezy przestac siac zamet w obcych krajach?
      • pinia1a Re: Czemu wszedzie nas nie lubia. A to na Bialoru 20.05.05, 10:37
        Po co pchamy swoje trzy grosze do polityki innych krajów.
        Wszędzie nas znienawidzą. Róbmy porzadek u siebie.
        Może zaczniemy czyścić znów Polskę od Żydów.Powtórzymy 1968 rok - chcecie tego!?
        Jak widzę znów redaktorek o żydowskim nazwisku, miesza się w politykę. Najpierw
        Wilstein a teraz znów ten Blumstein. Co wam przyjdzie kundle z tego podburzania.
        Żydom zawsze komunizm pasował i zawsze robili zamęt.
        Zajmijmy się porządkowaniem swojego podwórka!
        Co nas obchodzi Białoruś,Uzbekistan czy Kuba!
        • meerkat1 Czemu nikt nie lubi komuchow i zydozercow? 20.05.05, 10:51
          "Najpierw
          Wilstein a teraz znów ten Blumstein. Co wam przyjdzie kundle z tego podburzania.
          Żydom zawsze komunizm pasował i zawsze robili zamęt."

No, dales, smyku, doskonaly przyklad dwoch polskich Zydow, ktorym
          komunizm "pasowal" ;-)

W odroznieniu od Prawdziwych Polakow, takich jak Moczar, Kepa, Jaruzelski,
          Kiszczak, ktorym komunizm NIGDY nie pasowal, i nigdy zametu nie siali! ;-))))))

Czy was tam w tym przedszkolu niczego nie ucza?
          • niestaly_czytelnik Re: Czemu nikt nie lubi zydów? 20.05.05, 12:23
            Przepraszam, jeżeli mogę ad-vocem, to Jaruzelski i Kiszczak są przecież ludźmi
            honoru według Twojego idola - nadredaktora.
          • pinia1a Re: Czemu nikt nie lubi komuchow i zydozercow? 20.05.05, 12:31
            Nie jestem małolatem - niestety.Dalej uważam, że Żydzi w Polsce tylko mącą.
            • mangold Re: Czemu nikt nie lubi komuchow i zydozercow? 20.05.05, 12:34
              pinia1a napisała:

Dalej uważam, że Żydzi w Polsce tylko mącą.

To lepiej sobie Pis poobserwuj... to sa dopiero mąciciele...
              • pinia1a Re: Czemu nikt nie lubi komuchow i zydozercow? 20.05.05, 12:38
                Wcale PIS-uaru nie popieram.Kaczory wysłałabym na Syberię albo dalej!
                Mam nadzieję,że Kaczyńskiego nikt nie wybierze na prezydenta.
                • mangold Re: Czemu nikt nie lubi komuchow i zydozercow? 20.05.05, 12:40
                  pinia1a napisała:

> Wcale PIS-uaru nie popieram.Kaczory wysłałabym na Syberię albo dalej!
                  > Mam nadzieję,że Kaczyńskiego nikt nie wybierze na prezydenta.

Święte słowa.. !! Amen...
      • r0b0l Re: Czemu wszedzie nas nie lubia. A to na Bialoru 20.05.05, 11:30
        im większy bajzel na zewnątrz tym mniej razi własny w kraju.
        spadamy na dno więc wypada pociągnąć kogo się da za sobą.
        coś mi się wydaje że świat się zezłości na polskę i wstawi ją do kąta.
        na kolejnych 130 lat
        i będzie można przestać się wstydzić że się jest Polakiem
    • konstantynek KIEDYŚ PROMOCJA SOCJALIZMU-TERAZ DEMOKRACJI 20.05.05, 10:13
      1.Kiedyś gdy Centrala była w Moskwie Polacy i dziennikarze promowali socjalizm.

2.Dzisiaj po Busha przemówieniu o walce o demokrację, Polacy wystawiają się na
      konflikty wyłącznie:

-z Białorusią, Kubą , i tak dalej .
      -Nietrudno sie domyśleć że następna będzie Korea...

3.Ale takie działanie "oszołomów" - efekt odwrotny dla Polski i Polaków.
      4.Wyważeni Amerykanie, Francuzi czy Niemcy - ok, robią interesy.

To tylko Polacy wszędzie tworzą konflikty.
      A przecież z Castro można się dogadać - Finansjera Amerykańska i Zachodnia robi
      interesy na Kubie , inwestycje się rozwijają.
    • siewa_z_mohylewa Re: Kolejni eurodeputowani wydaleni z Kuby 20.05.05, 10:13
      Po cofnięciu z Kuby red. Stasinskiego red. Blumsztajn wiedział po co leci. Jest
      na pewno ubezpieczony i wiedział co mu grozi. W końcu Fidel w morzu go nie
      utopi i nie bedzie przypalać cygarami
      Gorzej Blumsztajn z Michnikiem mieli u nas za komuny. Tylko szkoda, ze
      zurnalisci az tak bardzo koncentruja sie na sobie. Kierowca autobusu nie mowi,
      ze nie pojedzie, bo moze byc wypadek. Gornik nie odmawia zjazdu na dol, bo
      raptem bedzie zawal. A ci placza, ze ktos ich aresztowal. taka praca - za to
      wam placa.
    • violletta4 Re: Kolejni eurodeputowani wydaleni z Kuby 20.05.05, 10:15
      dlaczego nasi nawiedzeni posłowie dziennikarze jadą wywoływać wojny na całym
      świecie zajmijcie sie biedą jaka jest w kraju , głod , brak pracy co wy tam
      robicie tylko awantury , niech was zamykaja Zrobiliście wraz z inni
      nawiedzonymi nędze w kraju i chcecie to roznosic na świat , kazdy widzi co jest
      w polsce nedza , złodziejstwo na potęge ale my musimy nieśc
      sztandary "demokracji" jak w skeczu mówił Smoleń dawniej też kradli ale tak jak
      w tej demokracji to na pewno nie , teraz jest juz dno ...
    • tszche Łapy precz od Kuby! 20.05.05, 10:20
      Afganistan, Irak, Ukraina, Gruzja, Polska już straciły swoją niezawisłość.
      • rsrh Łapy precz od Korei! 20.05.05, 10:32
        Studenci do nauki
        Uczniowie do szkoły
        Chłopi do pługa
        Górale do gór
        Syjoniści do Izraela
        Stonka do ziemniaków

Debile do forum
        • mangold Re: Łapy precz od Korei! 20.05.05, 10:33
          rsrh napisał:

> Debile do forum

Witaj.... !!!
    • mangold Może ich na Haiti deportują .... 20.05.05, 10:25
      ..przeprosza przy okazji tubylców za Legiony Dąbrowskiego ... hehe
      • m15 Re: Może ich na Haiti deportują .... 20.05.05, 10:47
        przeciez legiony byly polske to za co zydzi maja tubylców przepraszac ,niech
        przeprosza nas ,moze palestynczyków i....
    • rosolina SMS 20.05.05, 10:30
      Panie Kochany Redaktorze, po polsku mówi się: wysłać SMS, a nie esemesA, bo to
      nie człowiek (tak mnie uczyli w polskiej szkole)!
      • m15 Re: SMS 20.05.05, 11:19
        ty sie chyba czepiasz, wszak wiadomo od dawna ze zydzi potrafia wyslac
        wszystko, nawet esemesa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka