Dodaj do ulubionych

Manny załtwmy sprawę honorowo - nie bądź tchórzem

26.05.05, 16:47
Zrobimy tak, to będzie pojedynek na uczciwość i wskazanie kto z nas ma honor
a kto nie ma go.
Twierdziłeś swego czasu iż powiedziałem, że... (Papież) Jan Paweł II jest
heretykiem. Koniec kropka.

Ja odnosząc się do tego stwierdzam, że po prostu łżesz i manipulujesz - nigdy
nie użyłem takich słów, kiedyś za to przytoczyłem cytat (zaznaczając że to
jest cytat) - K. Poradowskiego:
cyt.: "Żydzi byli inspiratorami prześladowań chrześcijan za czasów Nerona, aż
do czasów rewolucji francuskiej, a bardziej jeszcze w okresie rewolucji
bolszewickiej w Rosji.
Nazywanie więc Żydów "starszymi braćmi w wierze" jest bluźnierstwem!
Przecież sam Chrystus Pan wyrzucal im brak wiary starotestamentowej i
oskarzał ich o satanizm, mówiac: "Wy z ojca diabla jestescie..." (Ew.Sw.Jana
8:44)

www.polonica.net/Starsi_bracia_w_wierze.htm#top
Teraz próbując "ratować twarz" "Manny" siegasz do innych stron netowych na
których znalazłeś taką wypowiedz Ks. Poradowskiego - cyt.: "Nie można mówić,
że chrześcijanie i żydzi wierzą w tego samego Boga, a kto tak twierdzi jest -
z punktu wiary katolickiej - albo ignorantem albo heretykiem."

www.naszawitryna.pl/ksiazki_25.html
I wyciągasz z tego wniosek - skoro Ks. Poradowski powiedział cyt.: ""Nie
można mówić, że chrześcijanie i żydzi wierzą w tego samego Boga, a kto tak
twierdzi jest - z punktu wiary katolickiej - albo ignorantem albo
heretykiem." to Ks. Poradowskiego nazwał... (Papieża) Jana Pawła II
heretykiem a skoro zacytowałem Ks. Poradowskiego ("nie ważne" że inny cytat i
z innej witryny i "nie ważne" że zaznaczyłem że to cytat) to znaczy, że uja
(tzn. stranger) uważam Jana Paweła II za heretyka (a tak przy okazji "Manny"
dlaczego nie oskarżasz Ks. Poradowskiego że nazwała Jana Pawła II...
ignorantem? Przecież tam masz funktor alternatywy cyt.: "albo ignorantem albo
heretykiem."

Reasumując "Manny" wzywam cię do podania rzekomego mojego cytatu gdzie
powiedziałem, iż Jan Paweł II jest/był heretykiem (ja twierdzę, że tego nie
zrobisz bo to jest kłamstwo - nigdy nie użyłem takich słów) albo publicznego
przeproszenia za swoje kłamstwo i manipulację.

Manny masz honor - czy znowu w odpowiedzi powiesz cyt.:

*)"nawet w obliczu faktow jestes bezkregowa gnida ktora nie przyzna sie do
swych pomowien i insynuacji"

*)"nie ma nic takiego kojotku co by mnie wzruszylo w przeciwienstwie do
Ciebie mam chromosom Y"

*)"stranger jestes niemoralnym tchorzem ktory pomawia za pomoca slow innych i
umywa rece od odpowiedzialnosci.
Jestes taki Pilat a pewnie jakby byla dana Ci mozliwosc to stalbys sie i
Judaszem"

Nie boję się prawdy, a ty "Manny"?
No udowodnij swoją męskość i podaj link w którym zawarte są rzekomo moje
słowa, że Jan Paweł II jest heretykiem?
Obrażanie nic ci nie pomoże ani nie zniechęci mnie - jesteś oszustem i
manipulantem... Powiesz to nieprawda (lub co tym razem wymyślisz by mówic
nie na temat - może to, że masz jaja? Czyżby) to... podaj cytat i link
rzekomych moich słów, że Jan Paweł II jest heretykiem.
Obserwuj wątek
    • manny_ramirez Re: Manny załtwmy sprawę honorowo - nie bądź tchó 26.05.05, 18:25
      Ta sprawe zalatwic bedzie mozna tylko wtedy jesli
      1.przyznasz ze kryjac sie za slowami innych pomawiasz i szkalujesz
      2. ze uzywajac slow Poradowskiego pomawiasz sw. pamieci Papieza o herezje i
      bluznierswo
      3.ze dotychczas tchorzowsko odmawialas sie do tego przyznac
      4. ze przestaniesz tak sie zachowywac w przyszlosci, ze bedziesz jak dorosly
      czlowiek bral odpowiedzialnosc za swe slowa i pomowienia a nie zachowywal sie
      jak dzieciak albo Pilat

inaczej nie ma w ogole nie ma o czym mowic
      • manny_ramirez ps 26.05.05, 18:29
        ostatecznie jeszcze gotowy jestem zaakceptowac Twoje przyznanie sie do braku
        umiejetnosci laczenia faktow . Byc moze naprawde Twoja inteligencja jest
        rzeczywiscie na takim poziomie ze nie widzisz scislego zwiazku miedzy slowami
        Poradowskiego a oczernieniem dzisiejszej hierarchi katolickiej lacznie z
        papiezem o herezje i bluznierstwo
        • stranger.pl Manny gdzie jest cytat i link? 26.05.05, 18:45
          Podaj link i cytat rzekomych (moich) słów gdzie pozwiedzałem, jak twierdzisz,
          że Jan Paweł II jest heretykiem. Czy ta prośba przekracza twoje możliwości
          intelektualne?

Po co twoje wodolejstwo skoro nie opowiadasz na temat?

Mówisz cyt.:
          „Ta sprawe zalatwic bedzie mozna tylko wtedy jesli
          1.przyznasz ze kryjac sie za slowami innych pomawiasz i szkalujesz”

Skoro tak to ujmujesz to dlaczego wcześniej kłamałeś mówiąc że to moje słowa a
          teraz uciekasz do stwierdzenia że cyt.: "kryjac sie za slowami innych pomawiasz
          i szkalujesz"?

„2. ze uzywajac slow Poradowskiego pomawiasz sw. pamieci Papieza o herezje i
          bluznierswo”

Ks. Poradowski nie mówił o konkretnej osobie - powiedział cyt.: "Nie można
          mówić, że chrześcijanie i żydzi wierzą w tego samego Boga, a kto tak twierdzi
          jest - z punktu wiary katolickiej - albo ignorantem albo heretykiem." To
          że "powiedział" tak o Janie Pawle II to tylko twoje słowa wkładane w usta Ks.
          Poradowskiego. Dwója z logiki i materiału dowodowego. Co z tego że
          prawdopodobnym autorem słów/twierdzenia "Żydzi- starsi bracia chrześcijan" jest
          Jan Paweł II skoro Ks. Poradowski nie stwierdził tego wprost. Mówiąc tylko
          cyt.: „Nie można mówić, że chrześcijanie i żydzi wierzą w tego samego Boga, a
          kto tak twierdzi jest - z punktu wiary katolickiej - albo ignorantem albo
          heretykiem.” Twoje wnioskowanie to już twoja sprawa – nie wkładaj w cudze usta
          swoich „mysli”.

„3.ze dotychczas tchorzowsko odmawialas sie do tego przyznac”

Jakie tchórzostwo? O czym ty mówisz? Nigdy nie nazywałem Jana Pawła II
          heretykiem a ty kłamiesz że tak powiedziałem - to ma być przykład mojego
          tchórzostwa? Miałeś do szkoły pod górkę czy masz nierówno pod sufitem?

4. ze przestaniesz tak sie zachowywac w przyszlosci, ze bedziesz jak dorosly
          czlowiek bral odpowiedzialnosc za swe slowa i pomowienia a nie zachowywal sie
          jak dzieciak albo Pilat

No to bierz odpowiedzialność za swoje słowa i podaj cytat i link moich słów
          gdzie jak twierdzisz powiedziałem że Jan Paweł II jest heretykiem.
          • manny_ramirez stranger napisale Ci juz 26.05.05, 18:47
            na mnie inwektywy nie dzialaja
            albo jestes mezczyzna albo baba, albo raczej dzierlatka w przedszkolu, zreszta
            calkiem szczerze przyznam ze w przedszkolu w ktorym byla moja corka wszystkie
            dziewczynki wiecej mialy niz Ty i inteligencji i odwagi
            • stranger.pl Manny gdzie jest cytat i link? 26.05.05, 18:50
              O czym ty mówisz? - ja cię nie obrażam. Podaj proszę cytat i link rzekomych
              moich słów gdzie powiedziałem że Jan Paweł II jest heretykiem - wszak
              twierdziłeś że tak powiedziałem?
              Taką prośbę uważasz za obrażanie?
              • manny_ramirez dziecko 26.05.05, 18:53
                uczciwie przyznaj zes tchorz i bedziemy kwita a tak to adios
                • stranger.pl Manny gdzie jest cytat i link? 26.05.05, 18:56
                  Podaj proszę cytat i link rzekomych moich słów gdzie powiedziałem że Jan Paweł
                  II jest heretykiem - wszak twierdziłeś że tak powiedziałem?

Obrażanie mnie nic ci nie pomoże! Bądź mężczyzną i podaj cytat i link albo
                  przyznaj że łgałeś.
                • i-love-2-bike Re: dziecko 26.05.05, 18:56
                  manny_ramirez napisał:

> uczciwie przyznaj zes tchorz i bedziemy kwita a tak to adios

he,he ale kino manny i kto to mowi,ten co wirtualnie kobity po pysku wali. a tos
                  mi bohater,niczym wladimir i.lenin w poroninie. co nie stac cie na przytoczenie
                  linku o ktory stranger cie prosi,czy poprostu tego linku nie ma i sam wyszedles
                  na sliskiego,plytkiego szczekacza forumowego i taniego prowoka. ales ty tani,jak
                  wczorajszy obiad.
                • explicit Re: dziecko 26.05.05, 20:31
                  Daj mu ten link, albo przestan pie..c i sciagac post manowce ,... Facet
                  wyraznie prosi o link , gdzie rzekomo nazwal Papieza heretykiem , masz to daj,
                  jak nie dasz, to jestes gnida,...

uklony

==============================================================================

uczciwie przyznaj zes tchorz i bedziemy kwita a tak to adios
                  • manny_ramirez No to juz cale Towarzystwo Bezmyslnego 26.05.05, 20:37
                    Gnidzenia chyba w komplecie
                    • explicit Re: No to juz cale Towarzystwo Bezmyslnego 26.05.05, 21:39
                      Nie pie..nanny, daj mu ten link a ja pierwszy odszczekam co napisalem na
                      temat gnid ,... Deal ?

uklony

Gnidzenia chyba w komplecie
    • bazyliszek_i_jego_pies stranger, jedno pytanie nie na temat... 26.05.05, 18:49
      czy oglądałeś kiedykolwiek film "Shoah" Lanzmanna?
      napisałeś bowiem, że jest on manipulacją, o czym świadczy to, że nakręcony
      został na czarno-białej taśmie. miało to rzekomo ułatwić wmontowanie w niego
      kadrów z filmów dokumentalnych z czasów II wojny światowej.
      tymczasem film "Shoah" jest filmem kolorowym. od początku do końca...
      • manny_ramirez tez nie na temat 26.05.05, 18:51
        Wiwat Liverpool!!!
        • bazyliszek_i_jego_pies Re: tez nie na temat 26.05.05, 19:05
          powiem krótko. oglądałem setki spotkań, ale to co wydarzyło się w środowy
          wieczór przeszło wszystko.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=31&w=24392543
      • stranger.pl Re: stranger, jedno pytanie nie na temat... 26.05.05, 18:53
        Faktycznie to nie jest na temat. więc nie odpowiem - temat wątku: "Manny
        załatwmy sprawę honorowo - nie bądź tchórzem" - czyli twierdzenia
        Mannego_ramireza" że na FŚ nazwałem Jana Pawła II słowem heretyk.
        • manny_ramirez wlasnie 26.05.05, 18:54
          nastepny przyklad tchorzostwa
        • bazyliszek_i_jego_pies Re: stranger, jedno pytanie nie na temat... 26.05.05, 19:01
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=24284025&a=24347664
          może jednak zaszczycisz mnie odpowiedzią. tu, albo na tamtym wątku. głupio
          byłyby zakładać osobny wątek dla tak błahej (?) sprawy...
          • stranger.pl Re: stranger, jedno pytanie nie na temat... 26.05.05, 19:06
            Widziałem i się pomyliłem - chodziło mi o inny film. Tyle na ten temat.

Powiedz mi "bazyliszeku_i_jego_pies" czy to jest uczciwe wkładać w cudze usta
            słów które nigdy nie były powiedziane ?- mało tego nazwanie Jana Pawła II
            (wówczas jeszcze żyjącego - głowy suwerennego państwa i wyznania Kat.)
            słowem "heretyk" jest w Polsce przestępstwem.
            A to co uczyni "manny_ramirez" to... oszczerstwo, publicznie głosił że nazwałem
            Jana Pawła II heretykiem - to bardzo poważne przestępstwo w RP. "Manny" za to w
            realnym życiu mógłby dostać 5 lat kibla.
            • manny_ramirez tylko sie nie poplacz 26.05.05, 19:14
              nianka wyszla??
              • stranger.pl I jak wygląda twoja wiarygodnośc oszuście? 26.05.05, 19:18
                Takiś bohater? - popatrz ile piszesz w tym wątku a brak ci odwagi... przyznać,
                że skłamałeś mówiąc, iż nazwałem Jana Pawła II heretykiem.

Twierdzisz że nie skłamałeś i cię obrażam - to podaj proszę cytat i link gdzie
                mówiłem o Janie Pawle II że jest heretykiem.

I jak wygląda twoja wiarygodnośc oszuście?
                • manny_ramirez po raz ostatni 26.05.05, 19:28
                  stranger czy Ty naprawde jestes taki denny ze nawet nie wiesz jakiego idiote z
                  siebie robisz??
                  Zal mi Ciebie no ale jak tak wolisz to dalej brnij w to bagno tchrzostwa i
                  debilizmu
                  Ja czuje pogarde dla Ciebie, Twego tchorzostwa, braku kregoslupa, pogladow
                  Twoich guru ktore tu rozpowszechniasz i wszystkiego za czym stoisz
                  eta vsio
                  • stranger.pl Manny gdzie jest cytat i link? 26.05.05, 19:39
                    Nie rozumiem? Mówisz że cyt.: "jestes taki denny ze nawet nie wiesz jakiego
                    idiote z siebie robisz?"? Bo proszę o padanie cytatu i linku moich rzekomo
                    słów gdzie miałem powiedzieć że... Jan Paweł II jest heretykiem? Przecież
                    twierdzisz że tak powiedziałem! Proszę podać dowód. I ta moja prośba (pytanie o
                    cytat i link) to... idiotyzm?

I ta prośba powoduje u ciebie cyt.: "czuje pogarde dla Ciebie, Twego
                    tchorzostwa, braku kregoslupa, pogladow Twoich guru ktore tu rozpowszechniasz i
                    wszystkiego za czym stoisz eta vsio"

Kto cię tak skrzywdził że przyłapany na kłamstwie mówisz "ja" nie kłamca,
                    kłamie ten kto mnie przyłapał na kłamstwie? A może nikt cię nie skrzywdził bo
                    nie potrafisz odróżniać dobra od zła? uczciwości od bycia oszustem?
                    Zal mi ciebie - takie cwaniaczki jak ty dostakją prędzej czy póżniej w du.ę.
                    Jak będziesz otrzymywał najbliższy kopniak to pamiętaj - to równiez w moim
                    imieniu dupku.
            • bazyliszek_i_jego_pies Re: stranger, jedno pytanie nie na temat... 27.05.05, 01:35
              dziękuję za odpowiedź.
              nie śmiem już prosić o tytuł tego innego filmu...
          • manny_ramirez on Ci odpowie 26.05.05, 19:13
            ale musi najpierw poczekac az naszawitryna, ND, Mysl Polska, lub jakas inna z
            jego stronek na ten temat cos napisza
            • stranger.pl Manny gdzie jest cytat i link? 26.05.05, 19:15
              Podaj proszę cytat i link rzekomych moich słów gdzie powiedziałem, że Jan Paweł
              II jest heretykiem - wszak twierdziłeś że tak powiedziałem?
              • i-love-2-bike Re: Manny gdzie jest cytat i link? 26.05.05, 19:25
                stranger.pl napisał:

> Podaj proszę cytat i link rzekomych moich słów gdzie powiedziałem, że Jan Paweł
                >
                > II jest heretykiem - wszak twierdziłeś że tak powiedziałem?

i myslisz,ze ten tani bezkregowiec go ma,jakby mial toby juz dawno go podal. nie
                babraj sie w te jego intrygi forumowe,on je robi z kazdym tak samo. wzor
                dzialania jest ten sam,te same glupie chwyty i te same okrzyki zranionej
                dziewicy pod koniec, cos jak timur i jego druzyna z dawnego zartu. lepiej z tego
                typu pseudo znawcami sie nie wdawac w pyskowy,bo to poziom krasuli,jego
                boga,ktory to za punkt honoru uznaje wysmiewanie sie z czyjegos kalectwa.
                oczywiscie to manniemu jako wzorowemu katolikowi nie przeszkadza.
      • explicit Re: stranger, jedno pytanie nie na temat... 26.05.05, 21:10
        Pomylil z Schindler's list, big fuckin' deal, what's your problem ??? Tyle tego
        holocaust-industry crap naprodukowali, ze sie jebie w pamieci,...

Manipulacja jest pod tym wzgledem ze Lanzmann mial setki (jesli nie tysiace)
        godzin wywiadow na przestrzeni 7-miu lat, z szerokiego przekroju spoleczenstwa,
        a do filmu wstawil tylko tych, ktorymi udalo mu sie manipulowac pytaniami -
        Prostych ludzi z papierosem w zebach, ktorzy mieli problemy ze skleceniem
        zdania,...

Scena egzekucji Zydow pod sciana w gettcie przez policje w rogatywkach robiona
        przez szpare w scianie, sugerujaca ze filmowano to z ukrycia mowi sama za siebie
        kim Lanzmann jest i o co mu chodzilo w tym paszkwilu ,...

uklony

czy oglądałeś kiedykolwiek film "Shoah" Lanzmanna? napisałeś bowiem, że jest on
        manipulacją,

• bazyliszek_i_jego_pies Re: stranger, jedno pytanie nie na temat... 27.05.05, 01:47
          ze strangerem, mimo kolosalnych różnic między nami, potrafię się dogadać sam,
          więc nie sądzę by potrzebował on adwokata. zwłaszcza tak marnego jak ty -
          "Lista Schindlera" to trzygodzinny, czarno-biały film fabularny. "Shoah" to
          trwa trzy razy dłużej i jest kolorowym filmem dokumentalnym. nie sądzę by była
          choć jedna osoba na świecie, która pomyli te dwa filmy. zwłaszcza, że ten
          Schindler wygląda zupełnie jak pewien znany seksulog...

nie wiem zresztą czy jest z tobą dyskutować, bo jeśli widziałeś w filmie
          Lanzmanna scenę "egzekucji Zydow pod sciana w gettcie przez policje w
          rogatywkach robiona przez szpare w scianie", to znaczy, że jesteś kolejnym
          krytykiem filmu, który go nie widział. w tym filmie, misiu, nie ma żadnej sceny
          przemocy. tylko słowa i kręcone współcześnie zdjęcia miejsc kaźni...

najśmieszniejsze jest to, że ludzie, ktorzy tak zarzucają Lanzmannowi
          antypolonizm nie widzieli tego filmu...

• mosze.rabejnu stranger, 26.05.05, 19:14
      Jest pan zwyklym poldym klamczuchem!
      Cytuje pan nieistniejace urywki z Talmudu.
      Cytuje pan niesitniejace wypowiedzi slynncyh ludzi.
      Powoluje sie pan na zrodla ktore sa zwyklymi falszerstami i podrobkami.
      Klamie pan czesto jak najety o tym co pan czytal lub widzial.

Jednym zdaniem jest pan nedznym klamczuchem z ktorym zaden porzadny czlowiek
      nie chce miec nic do czynienia.
      • i-love-2-bike Re: stranger, 26.05.05, 19:22
        mosze.rabejnu napisał:

> Jest pan zwyklym poldym klamczuchem!
        > Cytuje pan nieistniejace urywki z Talmudu.
        > Cytuje pan niesitniejace wypowiedzi slynncyh ludzi.
        > Powoluje sie pan na zrodla ktore sa zwyklymi falszerstami i podrobkami.
        > Klamie pan czesto jak najety o tym co pan czytal lub widzial.
        >
        > Jednym zdaniem jest pan nedznym klamczuchem z ktorym zaden porzadny czlowiek
        > nie chce miec nic do czynienia.

powiem ci jedno perry, ja nie jestem hitorykiem,ale w przeciwienstwie do wielu z
        was,ktorzy po pierwsze rzucaja inwektywy czesciej niz inne slowa w stosunku do
        kazdego,kto ma inne niz wy zdania, stranger cytuje obszerne fragmenty,zawsze
        poparte referencjami i rzadko bluzga. mozesz sie nie zgadzac z jego
        interpretacja,zrodlami historycznymi czy opinia,ale nazywanie jego klamca i
        tchorzem, podczas gdy tacy przedstawiciele twego narody jak
        fredek,arap,mamzerek,dana czy inni dzien w dzien pluja tu na wszystkich i
        dowolne brednie pisza jest lekko mowiac-smieszne. na tym forum nikt przewodow
        doktorskich nie otwiera,tylko ludzie wymieniaja opinie z ktora ty mozesz sie
        zgodzic,czy nie,ale te patetyczne slowa rzucane przez wasza grupe pod katem
        kazdego piszacego tu polaka sa chyba nie na miejscu.zawsze cenilam cie za to,ze
        potrafiles byc inny i widziec troche szerzej,ale widze,ze wszystko wraca w swoje
        utarte ,stare korytko a szkoda.
        • tkuprian Stranger potrafi podać 27.05.05, 10:13
          link do strony, którą kończy stwierdzenie (skracam): wszystkie powyższe dane
          wskazują, że Holocaust był mitem.

To wszystko.
          • krystian71 Re: Stranger potrafi podać 27.05.05, 10:22
            czemu go sam o to nie zapytasz?
            Mozesz sie latwo przekonac.
            Poza tym , tkupriam, to przeciez nie o to chodzi.Sam wiesz,ze sa strony i
            strony, bardziej wiarygodne i zupelnie nie wiarygodne, nie robmy z LINKOW
            jakiegos bostwa.
            W tym wypadku chodzi o cos innego,stranger prosi o link na SWOJA WLASNA
            wypowiedz,poniewaz twierdzi,ze ktos wsadza mu w usta slowa , ktorych nie
            wypowiedzial.Taki link- o czyms swiadczy.Odmowa jego podania - rowniez
          • stranger.pl Re: Stranger potrafi podać 27.05.05, 10:32
            Owszem potrafie podać linki do stron w których jak to ujałeś "którą kończy
            stwierdzenie (skracam): wszystkie powyższe dane wskazują, że Holocaust był
            mitem."
            Mogę podać (ale nie podam z wielu powodów - m.in. by nie ułatwiać pisanie
            donosów) ale z tym się nie zgadzam - zagłada Żydów to nie jest mit, to się
            wydarzyło. Mam watpliwości co do ilości ofiar i "techniki zabijania" ale to
            zupełnie coś innego.
            Dziadek mi opowiadał jak Niemcy i Ukraincy mordowali Żydów w Małopolsce
            Wschodniej - widział to na własne oczy, widział co się działo w gettach
            żydowskich etc.
      • stranger.pl Re: stranger, 26.05.05, 19:26
        Zanim ponownie coś napiszesz zastanów się nad takimi słowami - "Lepiej jest nie
        odzywać się i wydawać się głupim, niż się odezwać i rozwiać wszelkie
        wątpliwości."
        Cytaty z Talmudu były autentyczne, słowa tzw. wielkich ludzi również - mało ci?
        To masz tu inne przykłady:

Giordano Bruno (1548-1600), włoski astronom i matematyk:
        "Żydzi stanowią taki zadżumiony, trędowaty i niebezpieczny dla wszystkiego ród,
        że na nic innego me zasługują, jak na wytępienie jeszcze przed urodzeniem.
        Żydzi są wyrzutkiem ludzkości, najbardziej zepsutym i niegodziwym narodem na
        świecie, o mentalności i skłonnościach najpodlejszych i najbrudniejszych".

Denis Diderot (1713-1784), agnostyk, pisarz i filozof, autor m.in. Wielkiej
        Encyklopedii Francuskiej. Zydowscy pisarze narzekali, ze jego "Encyklopedia",
        biblia przedrewolucyjnego oswiecenia francuskiego, jest "antysemicka". Inne
        pisma Diderota sa podobnie nieprzyjazne Zydom:

"Ty, zły i brutalny narodzie, podły i wulgarny ludzie, niewolnicy godni jarzma,
        które dźwigacie... Idźcie, weźzcie swoje księgi i odejdźcie. (...)
        Talmud nauczył żydów kraść własność chrześcijan, uważać ich za dzikie bestie,
        popychać ich w przepaść... zabijać ich bezkarnie i co rano rzucać w nich
        bluźnierstwem".

Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832), największy poeta niemiecki:
        "Naród żydowski nigdy nie był wiele wart, jak mu to zresztą po tysiąc razy
        zarzucali jego wodzowie, sędziowie i prorocy. Mało posiada szlachetnych
        przymiotów, a wszystkie wady razem wziąwszy innych narodów".

Napoleon I (1769-1821), Cesarz Francuzów, generał;
        Reflexions z dn. 7.V.1806r:
        ”Żydzi dostarczyli ludzi do mojej armii w czasie kampanii w Polsce, ale powinni
        zwrócić mi koszty: szybko przekonałem się, ze nie nadają się do niczego oprócz
        sprzedawania starych lachów (...) Należy wszędzie ogłosić, ze ogólny dobry stan
        jest zagrożony. Rząd nie może patrzeć obojętnie, jak jeden zasługujący na
        pogardę naród obejmuje w posiadanie wszystkie prowincje Francji. Żydzi maja być
        traktowani szczególnie. Tworzą oni państwo w państwie. Nie może naród francuski
        skończyć pod rządami najlichszego z narodów. Żydzi to główni rabusie doby
        współczesnej; to sępy ludzkości... Należy ich traktować z polityczna
        sprawiedliwością, nie sprawiedliwością obywatelska. Nie są to prawdziwi
        obywatele (...) Żydzi praktykują lichwę od czasów Mojżesza i uciskali inne
        ludy. Chrześcijanie tylko czasem trudnili się lichwa, popadając tym samym w
        niełaskę. Powinniśmy odsunąć Żydów od handlu, ponieważ nadużywają swoich
        praw ... Zło tkwiące w Żydach nie wynika z cech poszczególnych ludzi, ale z
        podstawowej wady tego narodu”.
    • remekk Nie sądze aby wezwanie do honorowego rozstrzy... 26.05.05, 19:36
      ...gnięcia było skierowane pod własciwy adres ... .
    • krystian71 do mannego 26.05.05, 20:04
      a wlasciwie,czemu nie podasz tego linku , albo nie napiszesz,ze sie po prostu
      pomyliles.Kazdemu wolno.A tak poki co , wszystko to co piszesz i czym obrzucasz
      strangera w coraz gorszym swietle cie stawia.
      • manny_ramirez Re: do mannego 26.05.05, 20:08
        bo sie nie pomylilem, facet nie czuje grosza odpowiedizalnosc za slowo, watpie
        wogole ze jest facetem
        bron go do upadlego jak chcesz ale z kim przestajesz takim sie stajesz
        zreszta demgagogiem jestes bo gdzies mi tam o fredkach piszesz

wiec wprost
        tluklem i arapowi i fredkowi ze mie pisali durnot ale przestalem, przestalem i
        juz nie bede

chyba ze Ty napiszesz strangerowi ze jest tchorz, debil i manipulant, wtedy moze
        • stranger.pl Re: do mannego 26.05.05, 20:15
          Skoro nie pomyliłeś się to udowodnij, że bezpodstawnie oskarżam cię o oszustwo -
          podaj cytat i link moich (rzekomo) słów, iż Jan Paweł II jest/był heretykiem?

Taki cytat załatwia sprawę - no proszę podaj cytat i adres linku? Co się
          krępujesz? Boisz się - ależ nie, bo ty nie podasz tego cytatu i linku bo tylko
          potrafisz obrzucać błotem a pytany o dowody odpowiadasz... to demagogia.

"Manny" jesteś pospolitym prowokatorem, oszustem i kłamcą.
        • krystian71 Re: do mannego 26.05.05, 20:29
          ty manius straciles wszelkie poczucie propoecji,straszne glupoty walisz, a
          spojrz na to z boku.
          Co tu ma fredek do rzeczy.Tamten jego watek jest super i hiper , niech wisi jak
          najdluzej , bo tylko swiadczy o tym , co doskonale wiemy o Zydach i ich
          stosunku do innych religii.Chcesz powiedziec,ze to towarzystwo w sam raz dla
          ciebie?Prosze bardzo,wolna wola.
          Za to widze,ze za Ojcem Swietym ujmujesz sie z duzym zaangazowaniem , zwlaszcza
          wowczas,gdy dotyczy to Jego pogladow na temat Zydow.
          Opluwanie twojego Boga ci zwisa.
          Widzisz te proporcje.
          Zreszta Manius,przypominam ci jako neofita,ze Papiez jest nieomylny TYLKO w
          sprawach wiary i sprawach dogmatow a nie genealogicznych.Wiec jesli Stranger
          tak napisal,to jego sprawa,on zaprzecza ,wiec daj link.
          • manny_ramirez neofityzm wychodzi z Ciebie na kazdym kroku 26.05.05, 20:36
            moj drogi, stranger kiedys napisal ze nie ma zadnych sladow Starego testamentu
            we mszy. Czy Ty tez tak myslisz?

a poniewaz jestem manipulantem wiec skoncze tak: ja wierze ze my wierzymy w
            tego samego Boga co Zydzi, tak jak uczy i papiez i kosciol i tradycja, fredek
            zas szkaluje jakiegos boga poganskiego innego do ktorego ja sie nie poczuwam,
            kapisz moj drogi?

na koniec, ja sie w Twoje walki forumowe nie wtracam Ty zas usilnie w moje. Nie
            wiem dlaczego tak sie we mnie zakochales ale raczej mysle ze wynika to stad ze
            sam najlepiej wiesz jacy tepi sa Ci co bronisz no wiec czujesz sie w obowiazku
            ich dowartosciowywac

inaczej nie rozumiem dlaczego sie znizalbys do takiego kretynskiego poziomu
            • krystian71 Re: neofityzm wychodzi z Ciebie na kazdym kroku 26.05.05, 20:46
              1/nie wazne Manny , co ty piszesz co stranger kiedys powiedzial.
              Musialbym ciebie o link poprosic, i wysluchalbym tych wszystkich
              obrzydliwosci , ktore tu wypisujesz.
              Tyle na temat starego testamentu w mszy
              2/fredek nie szkaluje zadnego poganskiego boga,tylko samo SEDNO EUCHARYSTII.
              a ty o tym doskonale wiesz.Coz to jest za poganski bog , ktory mowi-"bierzcie i
              jedzcie z tego wszyscy,oto jest cialo...",te slowa fredek cytuje,moze zatem
              ustalisz i podasz mi , z jakiej to niby religii pochodza?
              3/odzywam sie do ciebie manny srednio pare razy w tygodniu, i tylko wtedy gdy
              musze.gdy np.zauwazam jak sobie gaworzysz na watku,"katolicy a kanibale"-o
              przepraszam mialo byc "poganie a kanibale"
              Zenada,juz sie nie bede znizal >do takiego kretynskiego poziomu
              >

• manny_ramirez Re: neofityzm wychodzi z Ciebie na kazdym kroku 26.05.05, 20:48
                Twoj wybor zgodnie z zasada lepszy zydozerca idiota niz filosemita, gratuluje
                • manny_ramirez ps 26.05.05, 20:51
                  kiedys gucio tak samo zaatakowal Ewangleie, nie widzialem aby Towarzystwo
                  Wzajemnego Bezrozumnego Gnidzenia go wtedy objechalo. Prawdopodobnie dlatego
                  aby postepowac z wyzej wymieniona zasada
                  • krystian71 a kto to jest gucio? 26.05.05, 20:57
                    he,he , moze chcesz link.
                • krystian71 Re: neofityzm wychodzi z Ciebie na kazdym kroku 26.05.05, 20:55
                  czy ty potrafisz odpowiedziec na proste pytanie?
                  Zwyczajnie podac link?
                  Znowu, z przydlugiego twojego postu wysuplalem stwierdzenie , ze fredzio obraza
                  jakiegos poganskiego boga(ktory zreszta mowi bierzcie i jedzcie z tego wszyscy)
                  Wiec, bierz odpowiedzialnosc za slowa, ktore tu poszesz i wytlumacz, jakiego
                  poganskiego boga masz tu na mysli.
                  A raczej fredzio mial na mysli.
                  Wiesz co, olsnilo mnie.
                  Ja juz sam widze jakimi meandrami twoj umysl pracuje, na moich oczach w dwoch
                  postach to udowodniles.
                  I pewien jestem,ze stranger nic takiego nie napisal.
                  Bo pewien jestem,ze interpretacje watku Fredzia TEZ stworzyles AD HOC , dla
                  wlasnych potrzeb.
                  I wiesz co jeszcze, pewien jestem,ze ty rzeczywiscie w tego poganskiego boga,
                  jak go nazywasz , nie wierzysz.
            • explicit Re: neofityzm wychodzi z Ciebie na kazdym kroku 26.05.05, 21:36
              Gdzie, nanny, "katoliku" ,... Pokaz mi !

Za moich czasow, nikt nie mial Bibli w domu, i nie mial pojecia o Starym
              Testamencie, tym bardziej co bylo, a co nie z tej czesci Pisma Swietego we
              Mszy - Ci co mieli Biblie (stary i nowy testament) do dyspozycji na codzien
              byli tylko "Jechowcy" imie Boga pod tym samym imieniem bylo czyms obelzywym ,...

uklony

moj drogi, stranger kiedys napisal ze nie ma zadnych sladow Starego testamentu
              we mszy. Czy Ty tez tak myslisz?
              • manny_ramirez Re: neofityzm wychodzi z Ciebie na kazdym kroku 26.05.05, 21:51
                o pierwszym czytaniu i psalmach nie slyszales?
    • abstrakt2003 Cóż za bzdura! 26.05.05, 20:19
      Heretykiem i bliźnierą jest Ks. Poradowskiego!
    • explicit Re: Manny załtwmy sprawę honorowo - nie bądź tchó 26.05.05, 20:34
      Aty mogles tu skonczyc, po jaka cholere sie dalej rozwodzisz ?

uklony

Zrobimy tak, to będzie pojedynek na uczciwość i wskazanie kto z nas ma honor
      a kto nie ma go.
      Twierdziłeś swego czasu iż powiedziałem, że... (Papież) Jan Paweł II jest
      heretykiem. Koniec kropka.
      • stranger.pl Re: Manny załtwmy sprawę honorowo - nie bądź tchó 26.05.05, 20:53
        Teoretycznie mas rację - to "drobnostka" ale... jakże znamienna. Ponadto nie
        lubię jak mnie pouczają gostki które mają za pazurammi brud - takie
        jak "manny".
        Dogmat w kat. okresla zakres tego co nie mozna negować. Rzeczy nie związane z
        dogmatami wiary (np. stosunek do żydów i ujęcie ich etykietką "starsi bracia w
        wierze") stanowią przedmiot nauczania (społecznego KK) i może być przedniotem
        krytyki bo w tym zakresie papieże mogą byc omyli w dogmatach wiary nie.
        To bardzo niefortunne okreslenie pod adresem żydów "starsi bracia w wierze" -
        m.in. dlatego że sami zydzi uważają to za coś... obrażliwego.
        Dla nich chrześcijanie to nie "młodsi bracia w wierze" tylko zwykli poganie.
        Chrześcijanie są nazywani w Talmudzie w różny sposób - Nocrim (nazareńczycy), a
        także nazwami określającymi ogólnie nie-Żydów: akum, minim, edom (coś jak
        bękart) i goim.
    • atp1 Re: Manny załtwmy sprawę honorowo - nie bądź tchó 26.05.05, 20:59
      Stranger, sprawy honorowe to nie z nimi. Oni tylko uznaja sile
      i przemoc oraz klamstwo i falszerstwo, nie wspomne juz o zlodziejstwie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka