alkud 22.08.05, 08:23 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tatek67 Re: Nie chcieli wpuścić Kasparowa do Rosji? 22.08.05, 09:12 Kiedy chodziłem do szkoły średniej nie chcieli mnie wpuścić na film „Wierna Żona” bo od 18 lat. Poradzę się prawników – czy to nie szykany PRL-lu i zakaz dostępu do światłej kultury zachodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
1cogito1 Re: Nie chcieli wpuścić Kasparowa do Rosji? 22.08.05, 10:56 Ile Ci płaci Putin i w jakej walucie za obronę bolszewizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
tatek67 Re: Nie chcieli wpuścić Kasparowa do Rosji? 22.08.05, 12:55 milosnicy Sylvii Kristel, bolszewicy oraz oponenci 1cogito1-go - łączymy się w uścisku!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r To straszne 22.08.05, 09:39 Kasparow był przetrzymywany przez 25 min. To jakiś horror. Odpowiedz Link Zgłoś
saturn5 Re: To straszne 22.08.05, 09:50 > To jakiś horror. Nie horror. Jakby byl horror to by zniknal i nikt by nigdy juz nie widzial. Biorac pod uwaga metody z ktorych ten kraj slynal w nie tak dalekiej jeszcze przeszlosci to rzeczywiscie Kasparow nie tylko nie powinin narzekac ale wyslac temu sluzbiscie bombonierke za wyjatkowa uprzejmosc i profesjonalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: To straszne 22.08.05, 09:58 saturn5 napisał: > > > To jakiś horror. > > Nie horror. Jakby byl horror to by zniknal i nikt by nigdy juz nie widzial. > Biorac pod uwaga metody z ktorych ten kraj slynal w nie tak dalekiej jeszcze > przeszlosci to rzeczywiscie Kasparow nie tylko nie powinin narzekac ale wyslac > temu sluzbiscie bombonierke za wyjatkowa uprzejmosc i profesjonalizm. Moze szachy powinien mu podarowac w nagrode.... Lub program szachowy aby oficer Putina pocwiczyl sie w grze ..... Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Wrog Putina - wrog Rosji? 22.08.05, 10:14 "25 minut nie mógł przejść kontroli granicznej" - to oczywiscie strasznie i dostojne uwagi "GW" i "alkuda". Ale czyim wrogiem jest nie mniej znany swiatowy szachista Robiert Fiszer , ktorego nie wpuszczaja do ojczyzny ... 25 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
efg Rosyjska "demokracja"- wyrzucili mnie z "innosmi" 22.08.05, 10:18 a ty skarzysz sie że ci jakies posty tu skasowali. Idź zobacz co pisałem " na ljaguszce putina", co w tym było złego ? Odpowiedz Link Zgłoś
philipp_k Re: Rosyjska "demokracja"- wyrzucili mnie z "inno 22.08.05, 11:31 efg, ja tez dzis mialem problemy z logowaniem do inosmi. To sie zdarza. Watpie zeby to bylo zrobione celowo. Teraz loduje sie juz normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
efg Faktyczne - zwracam honor, bo az nie chciałem 22.08.05, 12:15 wierzyc. Bardzo lubie to forum, za wyjatkiem kilku "jaskiniowców" jest miło. Tak sobie mysle...kto wie czy nie bedziemy jeszcze tesknic za sowieckimi jak dojda do władzy nacjonalisci, bo demokraci sa tam bez szans. Ciekawe ze ludzie którzy korzystaja na co dzień z dobrodziejstw demokracji, w stopniu nie mniejszym niz my, sa takim jej przeciwnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
sevaseva Re: Rosyjska "demokracja"- wyrzucili mnie z "inno 23.08.05, 09:27 a to dla mnie zaskoczenie, ze ktos tu czyta rosyjskie forum tak samo zreszta, ze GW powoluje sie na grani.ru, gdzie mam szczescie pracowac. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
sevaseva Re: tez pozdrawiam...zajrze i na wasze forum 23.08.05, 16:40 niestety, w tej chwili nie mamy forum, ale niedlugo bedziemy mieli strone blogow... Odpowiedz Link Zgłoś
efg Re: tez pozdrawiam...zajrze i na wasze forum 24.08.05, 13:27 Faktycznie, szkoda, ale fajny ponysł. Pozdrawia rusofil-antyimperialista. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Robert Fisher 22.08.05, 12:06 Robert Fisher podważał i krytykował w USA ten system, który dziś Kasparow chętnie wprowadziłby w Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Robert Fisher , jest lewakiem, kretynem i war 22.08.05, 17:22 I bardzo, bardzo przecietnym, w porownaniu do Kasparowa, szachista, nie bylby mu godny butow czyscic! Odpowiedz Link Zgłoś
maariuss GW w swoim repertuarze 22.08.05, 10:19 Kasparow czekał na granicy 25 min. Nie byle szarak (taki może sobie poczekać) ale wielki Kasparow, arcymistrz, czekał całe 25 min. Pełen oburzenia dzwoni następnie do adwokatów (nie jednego). Musi wyjaśnic z nimi tę kwestię. Wszyscy wiedzą, to przecież oczywiste, że w dyktaturach pierwsze co robisz to dzwonisz do adwokata. Czyli jak w USA. Z tą jednak różnicą, że w USA może to zrobić również szarak, a w Rosji narazie tylko arcymistrzowie. Kiedyś na polskiej granicy czekałem jakieś 10 min przy sprawdzaniu paszportu. Też były jakieś telefony, telefoniczne wyjaśnianie numerów paszportu (nie wiem, może czytnik się zepsuł), ale nie przypuszczałem, że byłem szykanowany, choć wnerwiony trochę byłem, bo wcześniej takich problemów nie było. Nerwowy chłop z tego Kasparowa. Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: GW w swoim repertuarze 22.08.05, 17:24 A ty... tak jakby malo... inteligentny... Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Rosyjska "demokracja"- wyrzucili mnie z "innosmi" 22.08.05, 10:53 Gdybym forum "BBC-GW" byl demokratycznym, a jego adminy objektywne, to bym Pan i z tego forumu byl "wyrzucony", poniewaz Pan nie moze dyskutowac bez steku wyzwisk, obelg i przekliestw. Zeby w przyszlosci Pan nie zrownywal kogos z kims niedorzeczne, niech Pan rosbiera sie do pasa i popatrzy w lustro na swoja pryszczowa twarz, zapadnieta piers, zwiedle miesieni... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Rosyjska "demokracja"- wyrzucili mnie z "inno 22.08.05, 11:05 > Zeby w przyszlosci Pan nie zrownywal kogos z kims niedorzeczne, niech Pan > rosbiera sie do pasa i popatrzy w lustro na swoja pryszczowa twarz, zapadnieta > piers, zwiedle miesieni... Napisal autor slow: > poniewaz Pan nie moze dyskutowac bez steku > wyzwisk, obelg i przekliestw. Pogratulowac konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
efg Gdzie te moje wyzwiska ? 22.08.05, 11:26 Widzę raczej popis twojej kultury. Naigrawanie sie z kogos za cechy fizyczne,to dno, szczególnie przy twoim zawodzie. A tak na marginesie to pewnie byś jeszcze si e zdziwił, potrafię nieźle w morde przylać. To jest typowa ruska metoda,pobić kogos jeszcze zniewazyc. Pobici dyplomaci byli oczywiscie pijani, nie chieieli zeznawc. Spadaj panie nacjonalisto, najgorsi sa neofici. Wiesz co chce powiedzieć, ale mam dośc kultury zeby nie wdawac sie w takie pyskówki. Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Gdzie te moje wyzwiska ? 22.08.05, 17:26 Przeciez to ruski agent, na bank pracownik ruskiej ambasady, zwroc uwage na to, jak nieudolnie to bydle posluguje sie jezykiem polskim. Za prace na forum wolodia putinokio placi mu swoista "wierszowke". Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 my jestesmy starzy "wyjadacze" i wiemy duzo o nich 22.08.05, 21:40 Im nikt nie płaci to sa tzw. "pozyteczni idioci". Ja nawet wiem gdzie ten koles pracuje ...moze i nazwisko znam...ale to zabawa patrzec jak sie miotaja. Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Robert Fisher , jest lewakiem, kretynem i wariatem 22.08.05, 13:21 Jak zawsze widza zdzblo w oku blizniego, a belki we wlasnym nie spoztrzegaja... Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Robert Fisher , jest lewakiem, kretynem i war 22.08.05, 17:27 Mowisz o sobie oczywiscie ? Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 to je velmi pekny priklad ruske kultury 22.08.05, 14:09 "Wolna" administracja forumu retuszuje opinie az bryzgi leca. Prawdopodobnie nadral im uszy "demokratyczny" wlasciciel gazety za przeszla biezczynnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 Re: to je velmi pekny priklad ruske kultury 22.08.05, 14:20 Skąd się takie mędziarstwo bierze na świecie ? Obrażasz tu ludzi nawet prywatnie - ( do "egf") takie u was zasady są ? Chłoptasiu, brak ci podstawowej kindersztuby, mamusia cię widać za rzadko po dupsku bijała. Skończ tą zawodowkę a potem przyjdź tu i pisz - może być nawet głupio i po rusku ale kulturalnie ! Panial ? ____________________________ najwiekszym wrogiem Rosji jest sama Rosja Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 takie u was zasady są ? 22.08.05, 14:52 ubu66, dopiero jak moralizowac, poczytaj posty swoje, swoich rodakow, w tym "efg" wobec innych... To wszystko z polskiego przyslowia, gdzie sa slowa "dzblo" i "belki" i z rosyjskiej basni Krylowa "czem kumuszek szczytac truditsia, nie luczsze li na siebia oborotitsia?"... Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 A co on takiego pisze ? Czytałem. 22.08.05, 15:50 Ze nie pisze tak jak bys chcial to ty mu zaraz osobiste jakies...ze jak wygląda...znasz go czy co ? A ty jestes taki piekny ? pokaz fotke. Według polskiej kultury mówienie komuś takich rzeczy to jest po prostu ŚWIŃSTWO ! Widocznie wg. ruskiej wszystko jest w porzadku ! A jak piszemy AZJA to sie obrazacie. Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: A co on takiego pisze ? Czytałem. 22.08.05, 17:29 Szkoda dyskutowac z ta tatarska dzika SWOLOCZA! Odpowiedz Link Zgłoś
sevaseva Re: A co on takiego pisze ? Czytałem. 23.08.05, 09:36 wedlug rosyjskiej kultury mowienie takich rzeczy to wlasciwie tez swinstwo, ale ne kazdy rosjanin potrawi we wlasciwy sposob swoja kulture reprezentowac. i nie ma po co w takiej sytuacji dyskutowac. pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Kasarow uznany za niebiezpiecznego... 22.08.05, 17:37 Kasparow uznany za niebezpiecznego Arcymistrz szachowy Garri Kasparow, organizujący nowe opozycyjne ugrupowanie Zjednoczony Front Obywatelski, odbył tygodniową podróż agitacyjną po południowych regionach Rosji. Większość zaplanowanych imprez nie doszła do skutku z powodu utrudnień ze strony lokalnej administracji: zarezerwowane sale okazały się dla niego niedostępne, hotele nie miały wolnych pokojów, lotniska odmawiały przyjęcia wyczarterowanego przez niego samolotu. W efekcie Kasparow spotykał się z mieszkańcami pod gołym niebem, w kilku miejscach młodzi ludzie ochraniani przez milicję obrzucali go jajkami i pomidorami. Media informowały o jego podróży wyłącznie w negatywnym świetle, akcentując rzekomo niechętne przyjęcie opozycyjnego polityka przez ludność. Po powrocie do Moskwy 4 lipca Kasparow zwołał konferencję prasową, na której oskarżył władze o blokowanie normalnej działalności opozycyjnej. Ostrzegł, że efektem zakazów jest nasilanie się nastrojów ekstremistycznych. Kasparow postuluje zjednoczenie sił opozycyjnych wokół takich wartości, jak wolne wybory, wolność mediów, niezawisłość sądów, delegowanie pełnomocnictw regionom, priorytety socjalne w budżecie i walka z korupcją. 2005.07.04, Interfax, PAP, www.ng.ru, www.ej.ru Napaść na lidera Komitetu 2008 Lider opozycyjnego Komitetu 2008, arcymistrz szachowy Garri Kasparow podczas spotkania z młodzieżą 15 kwietnia został uderzony szachownicą w głowę. Napastnikiem był młody człowiek, który wcześniej poprosił szachistę o autograf. Otoczenie Kasparowa jest zdania, że atak był inspirowany przez prokremlowski ruch młodzieżowy "Nasi". Miesiąc wcześniej Kasparow ogłosił, że kończy karierę sportową, zamierza poświęcić się polityce i walczyć z dyktaturą Putina. 2005.04.17, Interfax, PAP, www.lenta.ru, www.echo.msk.ru i pomysleć, że Kasparow był pierwszym sportowcem ZSRR, który - podczas meczu z Karpowem - odmówił gry pod czerwonym sztandarem. powiedział, że jest Rosjaninem i będzie występował pod flagą Rosji. dziś okazujue się, że tak naprawde jest zdrajcą i sprzedawczykiem, przed którym bronić będzie ojczyzny patriotyczna młodzieżówka czekisty Putina... Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Kasarow uznany za niebiezpiecznego... 22.08.05, 18:00 bazyliszek4 napisał > i pomysleć, że Kasparow był pierwszym sportowcem ZSRR, który - podczas meczu z > Karpowem - odmówił gry pod czerwonym sztandarem. powiedział, że jest Rosjaninem > > i będzie występował pod flagą Rosji. dziś okazujue się, że tak naprawde jest > zdrajcą i sprzedawczykiem, przed którym bronić będzie ojczyzny patriotyczna > młodzieżówka czekisty Putina... Kasparow nigdy nie mowil ze jest rosjaninem, ale tylko ze chcialby zostac obywatelem Rosji. Niestety jest zydem azerbajdzanskim, i mial zostac obywatelem Azerbajdzanu. Ale wiecej pienedzy widzial w Rosji. Szachista przeczez naprawde wybitny. Tylko polityk z nego do niczego. Mozno go poperac w Polsce, w USA... Dawac mu forse. Ume mowic. Pracowal w "Wall street journal", ma biznes w USA... Swoj czlowiek... Ale dla rosjanina - jest przybyszem, ktory za czasow poczatku Elcina byl jednym z zalozyczeli "Funduszu sportu", ktory przymyknal celni towarow na kolo 8-10 mlrd $ Kasparow wraz kumplami wedlog roznych ocen zarobil kolo 1 mlrd. A co czekawe, byly nprezes funduszu zginal. Kasparow wyjechal do USA. W Rosji bywal bardzo zadko. Ale jak czas dzialania przestepstwa zginal, zaczal znow wode brudzic. Nie ma zadnych szans. Nawet na duze zagranicne pienedzy. Bo jest jako polityk - zerem. A rozne PR - akcje czytaja sie ludzmi jako dzialanie samego azerbajdzanca, niz wladzy. Tylko smiech i brawada szchisty. Lepej by gral w szachy dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: Kasarow uznany za niebiezpiecznego... 22.08.05, 18:39 no tak - zapomniałem, że jak Kasparow wygrywał MŚ to był rosyjskim szachistą, a jak chce byc politykiem to jest już azerbejdżańskim Żydem. znamy to, znamy. jak to kiedyś skomentował Kołakowski atmosferę roku 1968 roku "Szewińska zdobyła medal, a Kirszenstein zgubiła pałeczkę"... Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Kasarow uznany za niebiezpiecznego... 22.08.05, 19:15 Dla nas - jest OBYWATELEM Rosji, ale nie rosjaninem. To roznica. Ale chyba mylesie, jak czytam rosjanin - uwazam rosjanin. A Pan wklada do tego - obywatel panstwa? W tym razie nie chodzi o to ze jest zydem. A tylko ze nie mowil ze chce byc rosjaninem. Tylko obywatelem. No i dostal obywatelstwo, choc straczil swego przyjaczela, kolege, Gejdara Alijewa. Ktory mu tej zdrady nie przebaczil. A dal mu bardzo wiele.No wygrywal cos, ale ostatnio nie bardzo. Jest znakomity w szachach, ale, powtarzam, nie jest politykem. Jest demagogem. Tak go widza u nas. No i te "fundusz sportu"... Teraz jusz patrza co czlowiek robil. Ne te czasy, kiedy siedzenie w wiezeniu dawalo preferencje w zyciu. Wiec, ma cala twarz "korupcyjna", wiec... A to ze jest zydem, i to azerbajdzanskim tez daje swoje "korzysci". Zreszta zydzi rosyjscy tych z Kaukazu poludniowego (nazywaja ich chyba tati, moge mylicsie) nie lubia. Wiec ma i tych przeciw sobie. Zyd na zyda. Tylko Berezowski mu pomaga. Ale jest christianinem. Jak u nes mowia - "wykrestom", czyli zydem ktory przyjal prawoslawie. Wiec Berezowski tez jest dla zydow nie swoj. Tak jak i Abramowic czy Wekselberg. A zydowskie organizacje sa do Kasparowa ostro nieprzyjaznie nastawione. Inni najlepej sa neutralne. Takim jest facetem, ze tak czesto porzucal kolegow, ze zostal sam. A co do zydow, mam pytanie. A czy w najleprzej "demokracji swiata", w USA, mogby zyd zostac prezydetem? Liberman sprobowal. I co? Co pisali w gazetach? "Zyd idzie na prezydenta!". A maja tak silne lobby zydowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
efg Re: Kasarow uznany za niebiezpiecznego... 22.08.05, 19:59 Faktycznie, zydzi w USA nie moga czuuc sie ponizenia,a o prezydenturze, nie pomarzy nawet żaden, tak jak czarny, albo kobieta. Te utrudnienia dla przy ogranizacji kampanii wyborczej, tak juz tam jest,nie sądze zeby jakies specjalne naciski były. Rosja jest jednak innym krajem, nie można porównywac jej z nami, tam demokracja musi "dojrzeć " ale .... oby dojrzała. Źeby znowu nie zapanował knut nad tym państwem. PS.Konieczne wyjasnienie. Piszac to nie uwazam ze w Rosji nie ma demokracji, jest bo i ja moge pisac na ich forum, ale jak to jest ze Rosjanie z demokracji korzystaja ale jej nie chcą..... Wypiłem dwa dobre piwa i sam nie wiem....a kto wie niech mi napisze (byle nie Nikola..(:( Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Kasarow uznany za niebiezpiecznego... 22.08.05, 20:25 To znaczy w Polsce, powiedzmy nie zyd, a poprostu, nie katolik, moze zostac prezydentem? I drugie pytanie - to w Polsce to sama "demokracja"? Widze duzo "jej" w prasie polskiej... Takie macze "demokratyczne" panstwo :) PS i chcialbym dodac, co to jest, ta promowana przez nektore panstwa i organizacje, ta "demokracja"? To co sie dzieje teraz w Iraku? W Gruzji? W Ukrainie? Nie maja korupcji, zabojstw, maja wolna prase, maja prawa obywatelskie nie zakrzywdzone zadnym ruchem wladzy????? O co chodzi? W Polsce to rozumiem. Aby kacapom dolozyc. Ale samym ukraincam, czy gruzinam??? A Irakcicy? O co im chodzi? demokracja sie nie podoba? Co sie dzieje? A Ghaiti? A takie demokratyczne panstwa Ameryki Latinskiej, ktore sa pod kapeluszem sasieda od wielu lat? Co maja? Dlaczego tak czagle chca cos zmienic??? A demokratyczny czarny kontynent??? O co chodzi tym nosiczelem "demokracji"??? Odpowiedz Link Zgłoś
pinokkio Re: Kasarow uznany za niebiezpiecznego... 23.08.05, 02:02 kacap_z_moskwy napisał: > To znaczy w Polsce, powiedzmy nie zyd, a poprostu, nie katolik, moze zostac > prezydentem? Obecny prezydent Rzeczypospolitej (drugiej już kadencji), Aleksander Kwaśniewski, nie jest katolikiem - jest bezwyznaniowcem, co deklarował publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
efg no wlasnie .u nas to nic zdrożnego ani wyjatkowego 23.08.05, 15:32 nota bene: a ten wasz jest wierzacy ? Odpowiedz Link Zgłoś
efg Mysle ze moze, był premier niedawno - protestant 23.08.05, 15:30 bardzo go lubiłem, choc inni sie wysmiewali(choc nie z jego wiary)tylko pewnej dobroduszności.. Potem przyszedł koles Miller i usmiech im minał szybko. A tak w ogóle to pisałem coś innego niz zrozumiałeś.... dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos A Rice? 24.08.05, 13:41 efg napisał: > Faktycznie, zydzi w USA nie moga czuuc sie ponizenia,a o prezydenturze, nie > pomarzy nawet żaden, tak jak czarny, albo kobieta.(...) Akurat ta czarna kobieta ma i ambicję i szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Kasarow uznany za niebiezpiecznego... 22.08.05, 18:50 > Nie ma zadnych szans. Nawet na duze zagranicne pienedzy. Bo jest jako polityk - > > zerem. Sam jestes ZEREM podobnie jak twoj, pozal sie Boze mocodawca putinokio, znawca historii najnowszej. Odpowiedz Link Zgłoś