Gość: Kuba st-ce IP: 195.224.250.* 11.09.02, 15:25 Musze powiedziec, ze na sama mysl o tej tragedii - jeszcze teraz lzy mi do oczu naplywaja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cyr Re: Ameryka czci 11 września IP: 2.3.STABLE* / 126.17.25.* 11.09.02, 16:30 Wszelki komentarz jestzbedny GOD BLESS AMERICA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hindergarten taki h.j! Re: Ameryka czci 11 września IP: *.sup.waw.pl / 10.10.10.* 11.09.02, 18:54 Gość portalu: ZYD 'cyr' napisał(a): > Wszelki komentarz jestzbedny GOD BLESS AMERICA! GOD FUCK AMERICA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lowry Jeszcze raz: GOD FUCK AMERICA IP: *.biskupin.wroc.pl 12.09.02, 12:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZS Re: Ameryka czci 11 września IP: 38.250.168.* 11.09.02, 16:39 Widzialem z okna pobliskiego wiezowca te tragedie. Gineli tam koledzy z firmy, w ktorej pracuje. Potem byla niezliczona ilosc pogrzebow, placzu i ludzkiej rozpaczy. Ameryka musi to pamietac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OJCIEC 9/11dzien zydowskiej konspiracji przeciw USA IP: *.26.16.156.Dial1.Tampa1.Level3.net 11.09.02, 16:42 11 Wrzesien: dzien zydowskiej konspiracji przeciw USA. ----------------------------------------------------- Dlaczego 11 wrzesnia tylko 1 zyd zginol w WTC budynku?? Dlaczego 11 wrzesnia 175 zydow nie zglosilo sie do pracy w WTC budynku ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riza Re: 9/11dzien zydowskiej konspiracji przeciw USA IP: 217.153.118.* 11.09.02, 16:44 ojciec, jak chcesz taka tragedie uzywac do wyrazania rasistowskich opinii to sie lepiej zastanow dwa razy zanim sie zawstydzisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OJCIEC NIESTETY PRAWDA JEST PRAWDA. IP: *.26.23.29.Dial1.Tampa1.Level3.net 11.09.02, 16:51 Gość portalu: riza napisał(a): > ojciec, jak chcesz taka tragedie uzywac do wyrazania > rasistowskich opinii to sie lepiej zastanow dwa razy zanim sie > zawstydzisz ====================== NIESTETY PRAWDA JEST PRAWDA. A ZE TA PRAWDA ZYDOW W OKO KOLE TO JUZ INNA SPRAWA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgfh [...] IP: *.sup.waw.pl / 10.10.10.* 11.09.02, 18:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sterne Re: 9/11dzien zydowskiej konspiracji przeciw USA 11.09.02, 16:53 czy wszyscy pracowali w jednej firmie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OJCIEC Re: 9/11dzien zydowskiej konspiracji przeciw USA IP: *.26.23.29.Dial1.Tampa1.Level3.net 11.09.02, 16:57 sterne napisała: > czy wszyscy pracowali w jednej firmie?? ================ NIE Odpowiedz Link Zgłoś
sterne Re: 9/11dzien zydowskiej konspiracji przeciw USA 11.09.02, 17:05 jak na 10 000 pracowników 175 osób to niewiele Człowieku tam była 8.46 myslisz że Amerykanie są tak punktualni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: 9/11dzien zydowskiej konspiracji przeciw USA IP: *.HIP.Berkeley.EDU 11.09.02, 17:19 Po co dyskutowac z pierdolami? I dlaczego bezkrytycznie przyjmujecie co ktos palnie? Jeszcze pare miesiecy temu slyszalem, ze czterech zginelo, i mowiacy to mial na poswiadczenie "dokument poswiadczony przez ksiedza z Chicago". Juz im sie rachunki nie zgadzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX [...] IP: *.sup.waw.pl / 10.10.10.* 11.09.02, 18:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: 9/11dzien zydowskiej konspiracji przeciw USA IP: *.proxy.aol.com 12.09.02, 02:11 ojciec ,chcialbym "sprostowac" pewne niescislosci .czemu twierdzisz ,ze owego dnia nie zglosilo sie do pracy 175-iu zydow ?,skoro jedna z teorii pana PAJAKA mowi o 4-ch tysiacach ? a nawet jesli 175 osob nie przyszlo do pracy ,to pamietaj ze w calym kompeksie WTC pracowalo okolo 30 tys .ludzi ,okolo 200 ludzi dziennie na absencji nie powinno budzic zdumienia . po drugie ,czemu wiesz ze tylko 1 zyd zginal ? skoro polowa mieszkancow nowego yorku ma korzenie chasydzkie .... po trzecie w koncu terrorysci uderzajac w symbol swiatowej [zydowskiej ]finansjery spowodowali straty rzedu 60 miliardow ,czy myslisz ze ryzykowaliby oni takie straty ,znajac ich podejscie do interesu . come on ,ojciec ,wake up ,masz oczywiscie prawo do wlasnych pogladow ,ale moglbys je rozpowszechniac innego dnia ,anizeli rocznica 11--go wrzesnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arczyslaw Re: 9/11dzien zydowskiej konspiracji przeciw USA IP: *.sympatico.ca 12.09.02, 20:50 No niezuplenie. 9/11 zginelo 5 Izraelczykow. Dwoje w porwanych samolotach i trzech w Wiezy Polnocnej. Co do teorii "zydowskiej konspiracji" (tak popularnej wsrod Arabow) to mogla ona polegac na nie ujawnieniu informacji jakie wywiad izraelski mogl posiadac na temat przygotowan islamskich terrorystow do ataku na USA. Wydaje sie bowiem nieprawdopodobne by akcja na taka skale, do ktorej przygotowania trwaly ponad rok i w ktorej bralo udzial co najmniej kilkadziesiat osob, nie zostala przez nikogo wczesniej zauwazona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OJCIEC KU PAMIECI 11 WRZESNIA 2002 IP: *.26.23.29.Dial1.Tampa1.Level3.net 11.09.02, 16:48 KU PAMIECI 11 WRZESNIA 2002 KIEDY W KONCU ZYDZI I IZRAEL ODPOWIEDZA ZA SWE ZBRODNIE PRZECIWKO LUDZKOSCI SWIATA. NEVER FORGET, NEVER FORGIVE Nigdy im nie zapomniej, Nigdy im nie przebacz. Jeszcze nie pochowalismy i nie przebolelismy smierci naszych bliskich, ofiar zamordowanych 11 wrzesnia, a juz ten zydowski pacholek viceprezdent Dick zajadle nawolywuje do nastepnych morderstw cywilnej ludnosci Iraku i smierci naszych chlopakow sluzacych w US Armi. Do mordu naszej cywilnej ludnosci przez terorystow, bo te ataki bezprzecznie sie nasila po USA agresji na Irak. Dzis jest rocznica tragedii 11 wrzesnia, i co porabia Dick (kutas). On ukryl sie w jamie jak szczur razem ze swymi zydowkiemi $miliardami. Terrorystyczne zamachy na USA dotkną głównie zwyklych niewinnych obywateli. Opasle koty ze swymi kiesami wypelnionymi zydowskimi dollarami pozostana bezpiecznie ukryci w swych szczurzych norach. Tragedii 11 wrzesnia to bylo naprawde wstrzasajace wydarzenie dla nas. Jednak nalezy sie zastanowic dlaczego nas i Ameryke spotkala taka tragedia ? Dlaczego ta nienawisc ? Czemu nie Rosja, Francja, Niemcy, Hiszpania albo Polska ? Niedawna historja to wyjasni. USA zawetowalo 35 z 35 rezolucji ONZ potepiajacych izraelska agresje na bliskim wschodzie, bomby ktore zabily okolo 12 000 arabow w ciagu ostatnich 10 lat sa USA podarunkiem i sa "made in USA" i spadaja z F-16 i Apache (takrze USA podarunki dla Israela), 3 miliardy $$$ rocznie dla izraela, plus jeszcze tysiac Dzieki zydowskiej korupcji USA politycy stali sie parobkami Israela i amerykanskich zydow. I innych grzechow JewMeryki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riza Re: ojciec IP: 217.153.118.* 11.09.02, 16:51 także pisze sie przez ż z kropka, a jak chcesz propagowac falszywe antyizraelskie informacje, to znajdziesz i takie, ktore mowia ze nie 175 ale 4000 izraelczykow nie stawilo sie 9/11/02 do pracy w WTC. ale moze lepiej skoncz z tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OJCIEC PRAWDA JEST PRAWDA IP: *.26.23.29.Dial1.Tampa1.Level3.net 11.09.02, 16:55 ================== PRAWDA JEST PRAWDA. JESLI NIEWYGODNA DLA ZYDOW, TO ANYSEMITYZM. MY DOBRZE ZNAMY TEN BS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: PRAWDA JEST PRAWDA IP: *.qc.sympatico.ca 11.09.02, 17:13 Czy Wy juz nie macie innych zmartwien?Czy to wazne ilu Zydow, czy Izraelcvzykow sie pojawilo czy nie pojawilo w tym dniu w pracy?A co z cala reszta innych nacji ktorzy tego nieszczesnego dnia sie spoznilo do pracy bo metro czy inne srodki komunikacji byly spoznione?Wsrod tych co sie spoznili byla moja znajoma, Polka, czy ja tez ktorys z was zacznie posadzac ze wiedziala o ataku?Dzieki Bogu ze sie wiele ludzi spoznilo.Mniej ofiar wsrod i tak 3000 istnien ludzkich ktore zginely.Moze czas zadac sobie pytanie dlaczego ci mordercy atakuja niewinnych ludzi? Naprawde nie wazne jest wyznanie, narodowosc tych co zgineli.Wazny jest ogrom tragedii i dajmy rdzinom w spokoju przezyc ten dzien. Moze choc tego jednego dnia rasizm i wszystkie uprzedzenia zostawmy na boku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reinhold USA NA KOLANA IP: *.sup.waw.pl / 10.10.10.* 11.09.02, 18:53 Za krzywdy, za popieranie ruskich i zydow, za nienawidzenie Polakow, po 100x nalezy im sie za ich bute i lekcewazenie swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAMŁÓDŹ Re: PRAWDA JEST PRAWDA IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.09.02, 20:30 Gość portalu: kate napisał(a): > Czy Wy juz nie macie innych zmartwien?Czy to wazne ilu Zydow, czy Izraelcvzykow > sie pojawilo czy nie pojawilo w tym dniu w > pracy?A co z cala reszta innych nacji ktorzy tego nieszczesnego dnia sie spozni > lo do pracy bo metro czy inne srodki komunikacji byly > spoznione?Wsrod tych co sie spoznili byla moja znajoma, Polka, czy ja tez ktory > s z was zacznie posadzac ze wiedziala o > ataku?Dzieki Bogu ze sie wiele ludzi spoznilo.Mniej ofiar wsrod i tak 3000 istn > ien ludzkich ktore zginely.Moze czas zadac sobie pytanie > dlaczego ci mordercy atakuja niewinnych ludzi? > Naprawde nie wazne jest wyznanie, narodowosc tych co zgineli.Wazny jest ogrom t > ragedii i dajmy rdzinom w spokoju przezyc ten > dzien. > Moze choc tego jednego dnia rasizm i wszystkie uprzedzenia zostawmy na boku. A PRZEPRASZM CIĘ BARDZO? CZY TEN DZIEŃ JEST WAŻNIEJSZY CHOĆBY OD 1 WRZEŚNIA 1939 W KTÓRYM HITLEROWSKIE NIEMCY NAPADŁY NA POLSKĘ??? I ILU WTEDY ZGINĘŁO NIEWINNYCH LUDZI???A ILE JESZCZE JEST TAKICH TRAGICZNYCH DNI NA ŚWIECIE I NIKT TEGO NIE WIDZI??? BO NIE CHCE WIDZIEĆ...ALE JEŚLI COŚ STAŁO SIĘ ŻYDO-AMERYCE TO OD RAZU WRZAWA...TYM NA GÓRZE SIĘ NIE DZIWIĘ BOONI MAJĄ W TYM DUŻY INTERES ALE WY ZWYKLI LUDZIĘ??? CIEMNOGRÓD TO TYLKO JEDNO SŁOWO KTÓRE WAS OKREŚLA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: PRAWDA JEST PRAWDA IP: *.qc.sympatico.ca 11.09.02, 20:45 Gość portalu: ADAMŁÓDŹ napisał(a): > Gość portalu: kate napisał(a): > > > Czy Wy juz nie macie innych zmartwien?Czy to wazne ilu Zydow, czy > Izraelcvzykow > > sie pojawilo czy nie pojawilo w tym dniu w > > pracy?A co z cala reszta innych nacji ktorzy tego nieszczesnego dnia sie > spozni > > lo do pracy bo metro czy inne srodki komunikacji byly > > spoznione?Wsrod tych co sie spoznili byla moja znajoma, Polka, czy ja tez > ktory > > s z was zacznie posadzac ze wiedziala o > > ataku?Dzieki Bogu ze sie wiele ludzi spoznilo.Mniej ofiar wsrod i tak 3000 > > istn > > ien ludzkich ktore zginely.Moze czas zadac sobie pytanie > > dlaczego ci mordercy atakuja niewinnych ludzi? > > Naprawde nie wazne jest wyznanie, narodowosc tych co zgineli.Wazny jest og > rom > t > > ragedii i dajmy rdzinom w spokoju przezyc ten > > dzien. > > Moze choc tego jednego dnia rasizm i wszystkie uprzedzenia zostawmy na bok > u. > A PRZEPRASZM CIĘ BARDZO? CZY TEN DZIEŃ JEST WAŻNIEJSZY CHOĆBY OD 1 WRZEŚNIA > 1939 W KTÓRYM HITLEROWSKIE NIEMCY NAPADŁY NA POLSKĘ??? I ILU WTEDY ZGINĘŁO > NIEWINNYCH LUDZI???A ILE JESZCZE JEST TAKICH TRAGICZNYCH DNI NA ŚWIECIE I NIKT > TEGO NIE WIDZI??? BO NIE CHCE WIDZIEĆ...ALE JEŚLI COŚ STAŁO SIĘ ŻYDO-AMERYCE TO > > OD RAZU WRZAWA...TYM NA GÓRZE SIĘ NIE DZIWIĘ BOONI MAJĄ W TYM DUŻY INTERES > ALE WY ZWYKLI LUDZIĘ??? CIEMNOGRÓD TO TYLKO JEDNO SŁOWO KTÓRE WAS OKREŚLA. Wiesz ze nie wazne czy to 1 wrzesnia czy 11/09/01.I tu i tam zgineli ludzie.Roznica jest taka ze my jakos normalnie obchodzimy kolejne rocznice krwawych wydarzen w Polsce.A Amerykanie robia to na swoj sposob. Nie wiem dlaczego przy kazdej tragedii musi dojsc do glosu rasizm.Moze jestem naiwna , ale dla mnie wieksze znaczenie ma zycie ludzkie niz to czy ten ktory zginal byl Zydem, muzulmaninem czy katolikiem.Rok temu zginelo 3000 niewinnych osob.Czesc z nich dlatego ze weszla w ruiny zwalonych wiez WTC by ratowac innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: PRAWDA JEST PRAWDA/do Kate IP: *.we.client2.attbi.com 12.09.02, 02:55 Gość portalu: kate napisał(a): > Gość portalu: ADAMŁÓDŹ napisał(a): > > > Gość portalu: kate napisał(a): > > > > > Czy Wy juz nie macie innych zmartwien?Czy to wazne ilu Zydow, czy > > Izraelcvzykow > > > sie pojawilo czy nie pojawilo w tym dniu w > > > pracy?A co z cala reszta innych nacji ktorzy tego nieszczesnego dnia > sie > > spozni > > > lo do pracy bo metro czy inne srodki komunikacji byly > > > spoznione?Wsrod tych co sie spoznili byla moja znajoma, Polka, czy ja > tez > > ktory > > > s z was zacznie posadzac ze wiedziala o > > > ataku?Dzieki Bogu ze sie wiele ludzi spoznilo.Mniej ofiar wsrod i tak > 3000 > > > > istn > > > ien ludzkich ktore zginely.Moze czas zadac sobie pytanie > > > dlaczego ci mordercy atakuja niewinnych ludzi? > > > Naprawde nie wazne jest wyznanie, narodowosc tych co zgineli.Wazny je > st og > > rom > > t > > > ragedii i dajmy rdzinom w spokoju przezyc ten > > > dzien. > > > Moze choc tego jednego dnia rasizm i wszystkie uprzedzenia zostawmy n > a bok > > u. > > A PRZEPRASZM CIĘ BARDZO? CZY TEN DZIEŃ JEST WAŻNIEJSZY CHOĆBY OD 1 WRZEŚNI > A > > 1939 W KTÓRYM HITLEROWSKIE NIEMCY NAPADŁY NA POLSKĘ??? I ILU WTEDY ZGINĘŁO > > > NIEWINNYCH LUDZI???A ILE JESZCZE JEST TAKICH TRAGICZNYCH DNI NA ŚWIECIE I > NIKT > > TEGO NIE WIDZI??? BO NIE CHCE WIDZIEĆ...ALE JEŚLI COŚ STAŁO SIĘ ŻYDO-AMERY > CE TO > > > > OD RAZU WRZAWA...TYM NA GÓRZE SIĘ NIE DZIWIĘ BOONI MAJĄ W TYM DUŻY INTERES > > ALE WY ZWYKLI LUDZIĘ??? CIEMNOGRÓD TO TYLKO JEDNO SŁOWO KTÓRE WAS OKREŚLA. > Wiesz ze nie wazne czy to 1 wrzesnia czy 11/09/01.I tu i tam zgineli ludzie.Roz > nica jest taka ze my jakos normalnie > obchodzimy kolejne rocznice krwawych wydarzen w Polsce.A Amerykanie robia to na > swoj sposob. > Nie wiem dlaczego przy kazdej tragedii musi dojsc do glosu rasizm.Moze jestem n > aiwna , ale dla mnie wieksze > znaczenie ma zycie ludzkie niz to czy ten ktory zginal byl Zydem, muzulmaninem > czy katolikiem.Rok temu zginelo 3000 > niewinnych osob.Czesc z nich dlatego ze weszla w ruiny zwalonych wiez WTC by ra > towac innych. Dziekuje Ci !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutniak Re: PRAWDA JEST PRAWDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.02, 17:44 Mam do Ciebie pytanie jak mozesz porownywac te 2 dni?!!!!!!! na takiej samej zasadzie mozesz powiedziec biedna japonia bo amerykanie zrzucili na nich bomby atomowe!!!!!!! a moze niech Ci ktorzy krytykuja ameryke poucza sie troszke histori?!? japonia zaatakowala stany, wietnam polnocny zaatakowal wietnam poludniowy (ktory mial porozumienie z usa) i uczynil go jednym z najbiedniejszych krajow na swiecie!!!!! NIE POROWNUJ WOJNY SWIATOWEJ DO ZAMACHU TERRORYSTYCZNEGO!!!!!!!!!! gdyby nie usa to kraje arabskie umarly by z glodu i z braku lekarstw...!!!!! czy nikt z was nie umie tego zrozumiec???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAMŁÓDŹ SZKODA MI WAS... IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.09.02, 20:35 TYCH WSZYSTKICH KTÓRZY OCIEMNIALE PŁACZĄ CZY ZAPALILIŚCIE JUŻ MOŻE ŚWIECZKI W OKNACH?! PARANOIKI...ZOSTAWCIE JUŻ TO ROZPACZ IM AMERYKANOM TO ICH PRZYJACIELE ŻYDZI ICH TAK URZĄDZILI BO WIADOMO ŻE CHODZIŁO IM O TO BY SKIEROWAĆ NIENAWIŚĆ AMERYKANÓW W STRONĘ ŚWIATA ARABSKIEGO. JA NIE DZIWIĘ SIETYM NA GÓRZE U NAS BO ONI MAJĄ TAM SWOJE SZEMRANE INTERESY ALE WY ZWYKLI LUDZIE? JAKI MACIEINTERES BY PŁAKAĆ? W IMIĘ CZEGO? KAŻDY PROSTY AMERYKANIN NAWET BY WAS OSRAĆ NIE CHCIAŁ PRZEPRASZAM ZA WYRAŻENIE....CIEMNOGRÓD TO JEDYNE SŁOWO KTÓRE WAS OKREŚLA WAS PRZEŻYWAJĄCYCH... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: SZKODA MI WAS... IP: *.qc.sympatico.ca 11.09.02, 20:47 Gość portalu: ADAMŁÓDŹ napisał(a): > TYCH WSZYSTKICH KTÓRZY OCIEMNIALE PŁACZĄ CZY ZAPALILIŚCIE JUŻ MOŻE ŚWIECZKI W > OKNACH?! PARANOIKI...ZOSTAWCIE JUŻ TO ROZPACZ IM AMERYKANOM TO ICH PRZYJACIELE > ŻYDZI ICH TAK URZĄDZILI BO WIADOMO ŻE CHODZIŁO IM O TO BY SKIEROWAĆ NIENAWIŚĆ > AMERYKANÓW W STRONĘ ŚWIATA ARABSKIEGO. JA NIE DZIWIĘ SIETYM NA GÓRZE U NAS BO > ONI MAJĄ TAM SWOJE SZEMRANE INTERESY ALE WY ZWYKLI LUDZIE? JAKI MACIEINTERES BY > > PŁAKAĆ? W IMIĘ CZEGO? KAŻDY PROSTY AMERYKANIN NAWET BY WAS OSRAĆ NIE CHCIAŁ > PRZEPRASZAM ZA WYRAŻENIE....CIEMNOGRÓD TO JEDYNE SŁOWO KTÓRE WAS OKREŚLA WAS > PRZEŻYWAJĄCYCH... Wiesz Adam, prostak z ciebie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niełodzianin Ty z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.02, 00:39 Że w Łodzi mieszka najwięcej w Polsce prostaków bez sumienia i zrozumienia dla innych ludzi to juz sie przekonałem,bo miałem do czynienia z wami takimi właśnie człowieczkami z wypierdka w centrum Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM ŁÓDŹ Re: Ty z Łodzi IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.09.02, 09:06 Gość portalu: Niełodzianin napisał(a): > Że w Łodzi mieszka najwięcej w Polsce prostaków bez sumienia i > zrozumienia dla innych ludzi to juz sie przekonałem,bo miałem > do czynienia z wami takimi właśnie człowieczkami z wypierdka w > centrum Polski... PODEJRZEWAM ŻE TEWYPIERDKI Z CENTRUM POLSKI JESZCZE ZDĄŻYLI BY NAKRYĆ TWOICH ZIOMKÓW CZAPKAMI...PAJACU NAWETSIĘ NIE PRZYZNASZ SKĄD JESTEŚ BO I TAK NIKT O TYM NIE SŁYSZAŁ...IDŹ AMERYKANÓW W D...POCAŁUJ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luzo z Lodzi Re: Ty z Łodzi IP: *.retsat1.com.pl 12.09.02, 11:13 a od Lodzi ty sie odczep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mace Re: SZKODA MI WAS... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 12:11 ale z ciebie biedny, zakompleksiony i bezwartościowy tempak - więcej szkoda pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAMŁÓDŹ Re: SZKODA MI WAS... IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.09.02, 15:38 Gość portalu: Mace napisał(a): > ale z ciebie biedny, zakompleksiony i bezwartościowy tempak - > więcej szkoda pisać. SAMA KSYWA MÓWI ZA CIEBIE KIM JESTEŚ...I O MOJE ZAKOMPLEKSIENIE SIĘ NIE MARTW WCZYM TWOJA NIENAWIŚĆDO ARABÓW I TĘPOTA PRZEWYŻSZA MOJĄ PRAWDĘ O ŻYDACH. ZJEC LEPIEJ MACE MACE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo zginiecie i Wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.02, 17:03 rasiści i antysemici, amerokożercy i husajnofile.Jeśli nie w kolejnym zamachu, który zgotują wam ci których teraz tak bronicie, to w piekle na tamtym świecie bo dla takich jak Wy w niebie nie sądze aby było miejsce...Chyba że najpierw długa długa pokuta... :-) Spiski żydowskie, alez macie ograniczone umysły...O ile wiem to fanatycy arabscy zorganizowali zamachy,a Żydzi z WTC o tym wiedzieli tak...? Jesteście żałośni w swej niewiedzy i naiwności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolo Re: zginiecie i Wy IP: *.limstn01.de.comcast.net 11.09.02, 17:22 Przykro mi to slyszec ale ja uwazam podobnie jak Ojciec, ale w bardzej stonowany sposob. Arogancja i milosc do pieniedzy Amerykanow nie pozwala im spojrzec na sprawy Izraela i Zydow w ich kraju. Oni sie naprawde boja utraty dolarow do tego stopnia ze jest ciche przyzwolenie dla ich dzialania. Zydzi skubia ich jak sie tylko da. Potrafia manipulowac akcjami niszczyc zdrowe firmy i tanim kosztem zdobywac milirady(te nieoficjalne). O tych pieniadzach nie mowi sie nawet w Izraelu a i Oni zastanawiaja sie skad ich rzad ma pieniadze na utrzymanie i uzbrojenie takiej armii. W sprawe Iraku Zydow bym nie wplatywal a jedynie arogancje i milosc do pieniedzy USA, po prostu "Boimy sie o rope" czesc druga . Powiedzenie tu, w USA czegos antysemickiego graniczy z wydanie na siebie wyroku. To nie zart. Prwadopodobnie stracisz prace i innej szybko nie znajdziesz. My mozemy przeprosic za Jedwabne tak ochoczo przypminane przez srodowiska zydowskie wiec dlaczego innym zabrania sie ocene dzialan zydowskich? Pozdrawiam serdzecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karuna Re: zginiecie i Wy IP: 167.167.56.* 11.09.02, 18:05 No i co z tego ze USA utrzymuje Izrael, trzeba chronic swoich interesow, ale rowniez trzeba wybrac, Izrael to ostatni frontier w tej pierdolnietej czesci swiata! Jedyna czastka jakiejs ludzkiej niezacofanej cywilizacji... tych walnietych terrorystow wolisz wspierac, Ojciec?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolo Re: zginiecie i Wy IP: *.limstn01.de.comcast.net 11.09.02, 18:16 To znaczy ze zydzi zabili juz ponad dwanascie tysiecy Palestynczykow. Terroryzmyu nie popieram ale po obu stronach i zydowskiej i arabskiej. Tolo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RationalS Nigdy niewinni-zawsze pokrzywdzeni-ZYDZI pieprzeni IP: *.sup.waw.pl / 10.10.10.* 11.09.02, 18:57 Dobrze Tolo piszesz, ale chyba jestes jednak Antysemita, z tymi pogladami, Zyd nigdy nie jest winny, nie wiesz? Gość portalu: Tolo napisał(a): > To znaczy ze zydzi zabili juz ponad dwanascie tysiecy > Palestynczykow. Terroryzmyu nie popieram ale po obu stronach i > zydowskiej i arabskiej. > > Tolo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ofiara_zydokapitalu ad rem IP: *.sup.waw.pl / 10.10.10.* 11.09.02, 19:01 Ja wlasnie przez mahlojki zydowskie stracile robote w usa i z rodzina wypieprzyli mnie do Polski. Tolo ma racje. Powiem jeszcze, ze z moich bylych znajomych Polakow wszyscy okazali sie pacholkami zydowskimi. Gość portalu: Tolo napisał(a): > Przykro mi to slyszec ale ja uwazam podobnie jak Ojciec, ale w > bardzej stonowany sposob. > Arogancja i milosc do pieniedzy Amerykanow nie pozwala im > spojrzec na sprawy Izraela i Zydow w ich kraju. Oni sie naprawde > boja utraty dolarow do tego stopnia ze jest ciche przyzwolenie > dla ich dzialania. Zydzi skubia ich jak sie tylko da. Potrafia > manipulowac akcjami niszczyc zdrowe firmy i tanim kosztem > zdobywac milirady(te nieoficjalne). O tych pieniadzach nie mowi > sie nawet w Izraelu a i Oni zastanawiaja sie skad ich rzad ma > pieniadze na utrzymanie i uzbrojenie takiej armii. > > W sprawe Iraku Zydow bym nie wplatywal a jedynie arogancje i > milosc do pieniedzy USA, po prostu "Boimy sie o rope" czesc > druga . Powiedzenie tu, w USA czegos antysemickiego graniczy z > wydanie na siebie wyroku. To nie zart. Prwadopodobnie stracisz > prace i innej szybko nie znajdziesz. > > My mozemy przeprosic za Jedwabne tak ochoczo przypminane przez > srodowiska zydowskie wiec dlaczego innym zabrania sie ocene > dzialan zydowskich? > > Pozdrawiam serdzecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boguslaw Re: ad rem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.02, 21:36 Gość portalu: Ofiara_zydokapitalu napisał(a): > Ja wlasnie przez mahlojki zydowskie stracile robote w usa > i z rodzina wypieprzyli mnie do Polski. Biedactwo. A innych wypieprzaja przez mahlojki Polskie, Rosyjskie, Niemieckie, Szwedzkie. Myslisz, ze jestes bardziej od nich pokrzywdzony? Pochodzisz z narodu, w ktorym nie ma kompinatorow, wyzyskiwaczy, chamow. Tu nikt nie zabijal dla 5 zlotych, nie donosil na sasiada, nie wyrywal sobie kawalka narodowego sukna! Jestem Polakiem i nie musze szukac wad u innych, zeby sobie poprawic humor. Jak sie czegos nie rozumie, to trzeba znalezc "wroga", ktorego istnienie tlumaczyloby wszystkie nieszczescia. Dlatego pewien odlam homo sapiens wymyslil sobie wilkolaki, heretykow, czarownice, Zydow, bikiniarzy. Myslenie podobne rasistowskiemu i innym pokrzywdzonym przez los prowadzilo niewinne kobiety, dzieci i mezczyzn na stosy, szubienice i do komor gazowych. Dzisiaj nie wypada sie przyznawac do checi wprowadzenia takich rozwiazan, ale w szczerej rozmowie... Problem w tym, ze szukanie odpowiedzi na "dlaczego?" przerasta pana/pania. Dlatego szybciutko wykrzykujemy jedna, zawsze dobra odpowiedz: "ZYDZI!!!" i rozumek moze dalej spac spokojnie. Milego snu ofiarom kapitalu, Tolom i s-ce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolo Re: ad rem IP: *.limstn01.de.comcast.net 12.09.02, 09:33 Gość portalu: Boguslaw napisał(a): > Dlatego szybciutko wykrzykujemy jedna, zawsze dobra odpowiedz: "ZYDZI!!!" > i rozumek moze dalej spac spokojnie. > Milego snu ofiarom kapitalu, Tolom i s-ce. Boguslawie Jezeli intencja Twojego listu bylo uzmyslowienie nam wystepwania zjawisk kryminogennych wsrod roznych nacji, oraz przedstawienia Zydow jako winnych zlu tego Swiata w rownym stopniu z innymi to zgoda. Jednak Tolowi, nie wydaje sie byc sprawiedliwym, jednostronne przedstawianie w mediach, zwlaszcza amerykanskich, ktore staly sie jedyna forma ksztaltowania swiatopogladu, sprawy zydow. Rozum podpowiada, Stany pomagaly Europie, walczyly z z Arabami ale zawsze, podkreslam zawsze, w jednym celu. Obrona swoich interesow lub bezpieczenstwa. Tutaj, kazdy rozsadny czlowiek zada pytanie " Jaki interes ma USA w pomocy Izraelowi ?" Mamy dwie mozliwe(glowne ale nie jedyne)odpowiedzi: 1) srodowisko Zydowskie zajmuje na tyle wysokie stanowiska ze moze wspierac finansowo i militarnie Izrael poprzez stosowanie preferencji w nawiiazywaniu kontaktow handlowych, kozystne oferty sprzedazy broni i 2) USA tworzy enklawe militarna w celu lepszej kontroli terenow bliskiego wschodu, czyli wstep do kontroli obszarow roponosnych. Analiza historii i przekazow, sklania do refleksji.Specyfika narodu zydowskiego, o ktorej mozna mowic nie obrazajac niczyich uczuc, w odniesieniu do kazdego narodu, jest to ze potrafia sie doskonale zaaklimatyzowac, pomagac sobie nawzajem w stopniu jakiego mozna tylko pozazdroscic. Nie dziwi fakt ze skorzystali z szansy, jakia daje im USA czyli szansa na wlasne panstwo i dom w Izraelu. Jednak nie pozwolmy mierzyc ich nierowna miara, tylko dlatego ze silne koneksje finansowe i polityczne z mocarstwem odbiera nam to prawo. Nazwanie ich okupantami, jest prawda, i pomimo radosci biednych Palestynczykow,mieszkajacych na terenach przygranicznych i cieszacych sie z mozliwosci dodatkowego zarobku czesto jedynego, nie mozna stwierdzic ze dobrze sie dzieje. To nie biedni niewyksztalceni ludzie ksztaltuja swiadomosc i byt panstwa. Nie mozna uzywac tego argumentu. Nie mozna ukryc faktu istnienia silnego i wspieranego przez Zydow, prozydowskiego lobby w USA i na odwrot. Dlatego wiara w czyste intencje jest tu absuredm, tak samo jak supraaddycyjna mieszanka, jest milosc do pieniadza i chec stworzenia wlasnego panstwa. Jest to czesty powod wyglaszania roszczeniowych oskarzen w kierunku Zydow. Ja mowie zabijaniu i oszukiwaniu ale tez i bezpodstawnym oskarzeniom, nie. Tolo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fhdf ZYDOAMERYKA ZASLUZYLA NA TO. IP: *.sup.waw.pl / 10.10.10.* 11.09.02, 18:49 BO POPIERA ZYDOW ZAMIAST ZROBIC Z NIMI PORZADEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: ZYDOAMERYKA ZASLUZYLA NA TO. IP: *.eltur.com.pl 11.09.02, 19:16 Nie popieram przemocy w każdej jej formie, jednak troche macie Państwo racji w Waszych listach. Chciałbym dopisać skąd wynika to całe zło. Moim zdaniem wynika to z religii i kultury żdowskiej i islamskiej. Otóż w obu religiach w ich źródłoowych materiałach(Talmud i Koran)jest zapisane,że za zabicie niewiernego nie poniesie się kary przed Bogiem, że za oszukanie, wyzyskanie również nie ponosi się kary przed Bogiem. a więc Żydzi i Muzułmanie będą wszystko robić, żeby skorzystać z okazji i ogłupić, oszukać czy zabić niewiernego. Pozdrawiam mike Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: KU PAMIECI 11 WRZESNIA 2002 IP: *.mid.yu.edu 11.09.02, 19:04 Gość portalu: OJCIEC napisał(a): > KU PAMIECI 11 WRZESNIA 2002 > > KIEDY W KONCU ZYDZI I IZRAEL ODPOWIEDZA > ZA SWE ZBRODNIE PRZECIWKO LUDZKOSCI SWIATA. > > NEVER FORGET, NEVER FORGIVE > Nigdy im nie zapomniej, Nigdy im nie przebacz. > > Jeszcze nie pochowalismy i nie przebolelismy smierci > naszych bliskich, ofiar zamordowanych 11 wrzesnia, a > juz ten zydowski pacholek viceprezdent Dick zajadle > nawolywuje do nastepnych morderstw cywilnej ludnosci > Iraku i smierci naszych chlopakow sluzacych w US Armi. > Do mordu naszej cywilnej ludnosci przez terorystow, > bo te ataki bezprzecznie sie nasila po USA agresji na Irak. > > Dzis jest rocznica tragedii 11 wrzesnia, i co porabia Dick (kutas). > On ukryl sie w jamie jak szczur razem ze swymi zydowkiemi > $miliardami. > > Terrorystyczne zamachy na USA dotkną głównie zwyklych > niewinnych obywateli. > Opasle koty ze swymi kiesami wypelnionymi zydowskimi > dollarami pozostana bezpiecznie ukryci w swych > szczurzych norach. > > Tragedii 11 wrzesnia to bylo naprawde wstrzasajace > wydarzenie dla nas. > Jednak nalezy sie zastanowic dlaczego nas i Ameryke > spotkala taka tragedia ? > Dlaczego ta nienawisc ? > Czemu nie Rosja, Francja, Niemcy, Hiszpania albo Polska ? > Niedawna historja to wyjasni. > > USA zawetowalo 35 z 35 rezolucji ONZ potepiajacych > izraelska agresje na bliskim wschodzie, > bomby ktore zabily okolo 12 000 arabow w ciagu > ostatnich 10 lat sa USA podarunkiem i sa "made in USA" > i spadaja z F-16 i Apache (takrze USA podarunki dla Israela), > 3 miliardy $$$ rocznie dla izraela, plus jeszcze tysiac > Dzieki zydowskiej korupcji USA politycy stali sie parobkami > Israela i amerykanskich zydow. > I innych grzechow JewMeryki... > > > > "never forget, never forgive" tlumaczy sie na jezyk polski jako "nigdy nie zapomnij, nigdy nie przebacz" zapomnij pisze sie bez litere e historia pisze sie przez i krotkie a nie j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilia Re: KU PAMIECI 11 WRZESNIA 2002 IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 12.09.02, 10:11 Nie rozumiem i jestem wstrząsnieta, skąd w tym forum tyle wynaturzonych wypowiedzi. Ktoś napisał w któryms liście, że ma sie prawo do takich opinii, byle nie wypowiadanych w tym dniu. A ja mówię: NIE MA TAKIEGO PRAWA! I to niezależnie od dnia!Nie ma takiego prawa ani chory na nienawiść manipulant podpisujący sie "ojciec" (że tez nie zawahał sie przed wyborem podpisu), ani inni ślepi, obrzydliwie głupi pseudodyskutanci. Widzę, że niektórzy świetnie czują sie w bagnie. Mam nadzieję, że utoną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwaxka Re: Ameryka czci 11 września IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 19:12 W naszych mediach stanowczo zbyt wielki szum medialny wokół WTC,stanowczo niezachowano proporcji i dano się ogłupić amerykanom.Np. dzisiejszy egzemplarz GW ale i Duży Format itd a przecież porównajmy publikacje na bliższe nam tematy, których rocznice niedawno przypadły jak Powstanie Warszawskie czy wybuch 2-ej wojny światowej a liczba ofiar była nieporównywalnie większa. 11 września wart jest upamiętnienia ale z większym umiarem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apj Re: Ameryka czci 11 września IP: 2.3.STABLE* / 192.168.0.* 11.09.02, 20:24 Fakt, tragedia ale raczej amerykanska. Gdyby nie nieudolnosc sluzb amerykanskich odpowiedzialnych za bezpieczenstwo to pewnie mozliwe by bylo przynajmniej czesciowe przeciwdzialanie... Ale to nie jest najwazniejsze: wazniejsza jest ta zbiorowa histeria jaka opanowala wszystkie stacje tv / radio i gazety. Ciekawe dlaczego nie postawimy pomnika ofiarom powodzi... ale lepiej przekazmy pieniadze tym biedakom... Jak zwykle wszyscu wiedza co jest lepsze dla innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maksior Re: Ameryka czci 11 września IP: *.hrz.tu 11.09.02, 20:59 11.09., wojna z terroryzmem, wielka tragedia, "united we stand", strikes and stars (albo jakos tak, bo nie znam angielskiego...) - rzygac mi sie juz od tego wszystkiego chce. A Wam ? Maksior P.S. Dla przypomnienia - w wyniku sankcji nalozonych na Irak po Pustynnej Burzy zmarlo ok. 2 mln. ludzi, z tego 500.000 to dzieci. Bush senior zaniechal obalenia Husseina, bo Turcy bali sie ewentualnego niezaleznego panstwa kurdyjskiego na polnocy Iraku, poza tym Amerykanie chcieli zachowac bazy w Arabii Saudyjskiej. O Izraelu i Palestynie nie chce mi sie nawet wspominac. Wystarczy, zeby pare milionow ludzi na swiecie cieszylo sie, ze ktos w koncu spuscil (szkoda, ze taki maly, ale zawsze) wpierdol Ameryce ? Jesli paru kandydatom na terrorystow uda sie gdzies kiedys zdac na mikrobiologie, to za paredziesiat lat moze byc naprawde ciekawie (niestety nie tylko w Ameryce). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swiadek Ameryko wroc,zniszcz Jewmeryke bo ta niszczy swiat IP: *.nyc2.dsl.speakeasy.net 11.09.02, 21:14 Dlaczego NIC (Absolutnie NIC) nie zostalo zrobione zeby wyeliminowac powody ktore sa zrodlem tzw terroryzmu??? Dlaczego ten polglowek Bush robi tylko to co jest w interesie izraela a nie w interesie amerykanow ? Dlaczego nawet raz nie padlo pytanie dlaczego oni to zrobili? A jesli padlo nikt nawet nie probowal na nie odpowiedziec? Wydawane sa tryliony dolarow na security na zupelnie nowe agencje, na nowe zawody, na nowe urzadzenia majace zapewnic bezpieczenstwo spanikowanej ameryce, czy ktokolwiek myslacy uwierzy ze te wydatki obronia USA przed kolejnymi atakami??? Tylko idioci moga w to uwierzyc, a wystarczylo by zmienic polityke miedzynarodowa, dotrzymac obietnic z Oslo i Camp David. Pozwolic Palestynczykom miec swoj obiecany dawno temu kraj, odwiesic mordercze embargo zalozone na Irak, ktorego jedynym owocem jest glodowa smierc tysiecy niewinnych cywili. Jesli sie udaje przed swiatem policjanta to nie mozna jednych karac za te same czyny za ktore innych sie nagradza (izrael dostaje 3 miliardy $$$ rocznie za to za morduje palestynczykow). Czy to nie bylo by taniej? czy to nie bylo by na dluzej? A moze na zawsze? Ale wojna to biznes, szekel tu szekel tam. cala ta Wojna z Terroryzmem zabila w przyblizeniu 200 terrorystow, 4000 cywili i wyprodukowala nastepne SETKI TYSIECY nowych potencjalnych terrorystow. Jewmerica wrecz blaga na kolanach caly swiat o wiecej atakow, dawno juz postanowiona napasc na Irak spoteguje to jeszcze bardziej. Kiedy wrewzcie Ameryka sie obudzi i wroci , i pokona raka ktory ja zjada. AMERYKO wroc i zniszcz JEWMERYKE bo ta niszczy SWIAT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.a. Re: Ameryka czci 11 września IP: *.fun.net / 192.168.1.* 11.09.02, 21:10 Zapalam świeczkę ku pamięci tamtego strasznego dnia (i) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: Ameryka czci 11 września IP: *.home.cgocable.net 12.09.02, 14:37 Gość portalu: j.a. napisał(a): > Zapalam świeczkę ku pamięci tamtego strasznego dnia > (i) czy za 11 Wrzesnia 1973 takze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Ameryka czci 11 września IP: 192.88.11.* 11.09.02, 21:20 Bylem w Ameryce rok temu, jestem tu nadal. Wydaje mi sie, ze wiekszosc Amerykanow tak naprawde nie wie co i dlaczego zdarzylo sie 11 IX 2002. TV amerykanska prezentuje tylko amerykanski punkt widzenia na swiat, zatem wiekszosc ludzi odbiera ten akt terroryzmu wylacznie jako krzywde zadana narodowi amerykanskiemu. Wszedzie widac GOD BLESS AMERICA. Malo kto wiaze te wydarzenia z polityka bliskowschodnia USA. O relcji biedne/bogate narody nie wspominam, bo malo kto chce sie wyrzec dobrobytu w imie poprawy losu innych. Pamietacie ostatnia wypowiedz Powella w Johanesburgu? Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni mam dosc amerykanskiej propagandy!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.02, 21:41 Zginelo pare tysiecy ludzi, jest to straszne bo kazda smierc jest straszna! ale ludzie nie dajcie sie zwariowac!!! nie tylko Ameryka istnieje na tym swiecie!!! tu zaledwie zginelo 3 tys ludzi i wielka tragedia: jaki to cios zadano Ameryce!!! czy nikt nie pamieta, ze za pomoca amerykanskich wojskowych w 1945 w Japonii w ciagu minuty wyparowalo tysiace istnien ludzkich!!! Tysiace ludzi umieralo w meczarniach przez pozniejsze lata na chorobe popromienna. Kiedy juz nie trzeba bylo stosowac takich radykalnych metod, bo militaryzm japonski byl juz niczym - przy pomocy tysiecy ludzkich tragedii chciano pokazac swiatu jaka Ameryka jest silna. Tego juz oczywiscie nikt nie pamieta poza samymi Japonczykami. Czemu? Proste! Bo wiekszosc mediow nalezy lub jest finansowana przez Ameryke. Dlaczego dzisiejsze Wiadomosci na tvp1 byly wrecz reportazem na temat Nowego Jorku? Bo lizemy d*** Amerykanom! Zle mi sie robi na widok takiej hipokryzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Ameryka czci 11 września IP: *.dyn.optonline.net 11.09.02, 23:04 Co on mowi? A co, moze nie zgineli niewinni ludzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koral Re: Ameryka czci 11 września IP: *.biaman.pl 12.09.02, 01:16 Chociaż minął już rok, świat jednak nie zapomniał o tym co się stało. To dobrze, że pamiętamy, wielka w tym jest zasługa mediów. Powinnismy zachowac pamięć o tych wydarzeniach nie tylko ze względu na cześć ich ofiar, ale również ze względu na nas żyjących i tych co przyjdą po nas. Tragedia Jedenastego Września, gdzie w jednym prawie momencie zgasło nagle i niespodziewanie tysiące ludzkich istnień, jak mozaika ukazuje wartość życia. Nasuwa się taka refleksja, że należy na nowo spojrzeć na swoje życie i cieszyć się, że ono jest. Dla mnie wydarzenia sprzed roku uswiadamiają to, iż maksymy: "carpe diem" oraz "memento mori" nie stanowią wykluczających się wzajemnie alternatyw życiowych dróg, lecz są komplementarne jak dwie strony medalu. Oczywiście świadoma ocena tamtych zdarzeń budzi, bo powinna budzić smutek i żal z powodu pozornie bezsensownej śmierci wielu niewinnych, nie majacych szansy ratunku ludzi. Lecz w konsekwencji nie jest ona pozbawiona znaczenia. Każda śmierć jest elementem życia i w tym konkretnym przypadku oprócz bólu powinna też stanowić zasiew dla żyjących, którego konsekwencją będzie głęboka odnowa swiadomości w ocenie wartości życia nie tylko własnego, ale przede wszystkim życia drugiego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lew Dosc arogacji Jankesow... IP: 202.138.222.* 12.09.02, 01:34 ...wydawalo im sie ze sa niezniszczalni, namocniejsi, potega nad potegi...potega Rosji i Chin juz sie nie liczy...mozna ich zignorowa...patrz jak Hitler i Napoleon zignorowali ruskiego niedzwiedzia...Zginelo mnostwo niwinnych ludzi za glupote, za chciwosc, za arogancje, za panoszenie sie, za narzucanie amerykanskiego stylu zycia, za duszenie narodow, za zbrodnie USA...obudz sie amerykanski kolosie i wybaw sie z zydowskich kajdan.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Golem Re: Ameryka czci 11 września IP: *.sympatico.ca 12.09.02, 02:06 Do Gazety Wyborczej: dlaczego PAP podala wypowiedz Papierza okrojona, mimo tego ze mowil on po polsku i wy zacytowaliscie ta okrojona wypowiedz jakby specjalnie, podczas gdy Reuters podal szerszy cytat w ktorym mowia ze Papierz nawiazal do "olbrzymiej niesprawiedliwosci, ktora powoduje ze ludzie czynia akty desperacji"...? Czyzby na tej tak waznej dzisiejszej audiencji u Papeirza nie bylo zadengo dziennikarza GW ktory rozumie po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reksio Re: Ameryka czci 11 września IP: *.staszow.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 11:01 Gość portalu: Golem napisał(a): > Do Gazety Wyborczej: dlaczego PAP podala wypowiedz Papierza > okrojona, mimo tego ze mowil on po polsku i wy zacytowaliscie ta > okrojona wypowiedz jakby specjalnie, podczas gdy Reuters podal > szerszy cytat w ktorym mowia ze Papierz nawiazal do "olbrzymiej > niesprawiedliwosci, ktora powoduje ze ludzie czynia akty > desperacji"...? Czyzby na tej tak waznej dzisiejszej audiencji > u Papeirza nie bylo zadengo dziennikarza GW ktory rozumie po > polsku? Miejsce i forma wybrane nie najszczesliwiej, ale aluzja inteligentna ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Debile i uposledzeni umyslowo IP: *.proxy.aol.com 12.09.02, 03:45 Przeciez to prawie statystycznie niemozliwe zeby tylu debili zgromadzic w jednym forum. A jednak... Polak potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mace Zgadzam się IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 12:15 aż szkoda cokolwiek pisac i komentować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Ameryka czci 11 września IP: *.itti.com.pl / 195.117.211.* 12.09.02, 10:49 Wszystko rozumiem, tragedia i ból. Rok temu byłam przerażona mysląc o moich bliskich mieszkających w NY.Pytanie mam tylko jedno: Jak dlugo będziemy rozpamiętywać te chwile? Od roku mówi sie tylko o 11 września, wszyscy współczują Amerykanom - a kto nam wspóczul, kedy tego potrzebowaliśmy??Może by w końcu ta ogromna Ameryka z pomocą całego świata złapala tego jednego Bin Ladena??Ile jeszcze mamy czekać??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marucha Łzy do oczu napływają? IP: *.waw.cdp.pl 12.09.02, 11:12 35 tysięcy dzieci zmarło z głodu 11 września, 2001 roku ofiary: 35,615 dzieci (źródło: FAO) gdzie: biedne kraje specjalne programy tv: brak artykuły prasowe: brak prezydenckie przemówienia: brak papieskie przemówienia: brak akcje solidarnościowe: brak minut ciszy: nie zanotowano żałoby narodowe: brak zorganizowanych forum: brak giełda: olała sprawę euro: nie zmieniło kursu stan alarmowy: nie ogłoszono zmobilizowane armie: brak teorie spiskowe: brak główni podejrzani: bogate kraje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian DEMONSTRACJA ANTYAMERYKAŃSKA W KRAKOWIE IP: *.hestia.pl 12.09.02, 11:29 W środę popołudniu podczas demonstracji pod hasłem Bush, Ty Bin Ladenie, która miała miejsce w Krakowie, policja zatrzymała ok. 15 uczestników tamtejszej Federacji Anarchistycznej. Demonstranci zostali zatrzymani pod pretekstem działań prewencyjnych - na Plantach, podczas przechodzenia z miejsca, w którym rozdawano jedzenie, pod amerykański konsulat. Demonstranci, którzy nie zostali zatrzymani kontynuowali manifestację pikietując konsulat, który - w związku z rocznicą 11 września - został otoczony przez policję i przypomina twierdzę. a to wszytko z www.poprostu.pl serwisu wolnościowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mace do wszystkich antysemitów IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 12:19 Co jest z wami, już nie macie na kogo zwalić winy na swoją porażkę życiową, nieudolność, głupotę, brak pieniędzy, perspektyw w życiu i nie wiadomo za co jeszcze. Wiedzcie więc, że to tylko i wyłącznie wasza wina - zakompleksieni frajerzy, szkoda mi was.... ,choć po dłuższym zastanowieniu - raczej nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ansa Re: Ameryka czci 11 września IP: *.pkobp.pl 12.09.02, 13:29 Ja tez czczę tych którzy zginęli w tak okropny sposób z rąk fanatycznych islamistów.Ciagle myślę o tych którzy czekali w oknach na ratunek...śmierć?Chylę czoła przed nimi i bohaterstwem służb NY.I w tym momencie nie obchodzi mnie polityka - wiem że nikt nie zasługuje na śmierć zadaną w tak barbarzyński i tchórzliwy sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek bez politycznej poprawności IP: 195.117.192.* 12.09.02, 14:05 Kilka uwag na temat ataku na Amerykę z 11 września 2001 roku: telewizja - od rana do wieczora WTC i wałkowanie tematu aż do znudzenia. Prasa - zdjęcia, komentarze, wspomnienia, Amerykanie polskiego pochodzenia w Polsce i Polacy w WTC az do znudzenia. Radio - jak wyżej. Amerykański strazak mówi: "wyobraźcie sobie najwiekszy wypadek w Polsce i pomnóżcie to przez tysiąc". Zastanawiam sie czy ten człowiek zna historię. Owszem to wielka tragedia, prawie trzy tysiące ludzi zginęło bez powodu. Ale porównajmy to chociaż do II wojny światowej w Europie i przypomnijmy sobie miliony ludzi zamordowanych w różny sposób. Amerykańska tragedia wygląda przy tym jak mrówka przy słoniu. Oni nigdy nie mieli okupacji, najazdu obcego mocarstwa, itp. Mieli tylko jedna wojnę na swoim terenie - secesyjną. Teraz bardzo się krzyczy o ataku i wojnie z terroryzmem, itp. ciekaw jestem, czy ktoś bąknąłby choćby jedno słowo po roku czasu gdyby podobna tragedia wydarzyła się np. w Indiach. Odpowiedź: nie. Trąbi się o Ameryce, bo to wielkie mocarstwo i nasz tzw. sojusznik. Strażaków nazywa się "wielkimi bohaterami Ameryki". Kiedyś byli bohaterowie Związku Radzieckiego. Retoryka jest podobna. Media, szczególnie amerykańskie wykorzystały to wydarzenie jako pretekst do szukania wroga, działają wręcz jak komunistyczna propaganda. I jeszcze jedno: szum wokół filmu 11,09,01. Amerykanie są zdziwieni, że ktoś ośmiela się mieć inne zdanie niż oni i nie pokazuje w tle powiewającej dumnie amerykańskiej flagi przy dźwiękach ich osławionego hymnu. Oni chyba naprawdę uważają, że są najważniejsi na tym świecie, a pozostałe narody to pętaki, którymi nie warto się przejmować. Powinni wziąć pod uwagę jedną rzecz: zło nie bierze się z powietrza. Wszystko ma jakąś przyczynę. z całym szacunkiem do ludzi, którzy zginęli bezsensowną śmiercią osmielę sie powiedzieć, że reakcja Amerykanów przypomina zdziwienie napakowanego dresiarza, któremu broniąca sie ofiara przyłożyła kopniaka w krocze. Ale takich rzeczy oczywiscie nie wolno mówić, bo przecież Wielki Brat zza oceanu to nasz ukochany sojusznik. Bijcie mnie waszmościowie, ale mówię, co myślę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rose Re: bez politycznej poprawności IP: 193.109.223.* 12.09.02, 14:45 Gość portalu: staszek napisał(a): > Kilka uwag na temat ataku na Amerykę z 11 września 2001 roku: > telewizja - od rana do wieczora WTC i wałkowanie tematu aż do > znudzenia. Prasa - zdjęcia, komentarze, wspomnienia, Amerykanie > polskiego pochodzenia w Polsce i Polacy w WTC az do znudzenia. > Radio - jak wyżej. Amerykański strazak mówi: "wyobraźcie sobie > najwiekszy wypadek w Polsce i pomnóżcie to przez tysiąc". > Zastanawiam sie czy ten człowiek zna historię. Owszem to wielka > tragedia, prawie trzy tysiące ludzi zginęło bez powodu. Ale > porównajmy to chociaż do II wojny światowej w Europie i > przypomnijmy sobie miliony ludzi zamordowanych w różny sposób. > Amerykańska tragedia wygląda przy tym jak mrówka przy słoniu. > Oni nigdy nie mieli okupacji, najazdu obcego mocarstwa, itp. > Mieli tylko jedna wojnę na swoim terenie - secesyjną. Teraz > bardzo się krzyczy o ataku i wojnie z terroryzmem, itp. ciekaw > jestem, czy ktoś bąknąłby choćby jedno słowo po roku czasu > gdyby podobna tragedia wydarzyła się np. w Indiach. Odpowiedź: > nie. Trąbi się o Ameryce, bo to wielkie mocarstwo i nasz tzw. > sojusznik. Strażaków nazywa się "wielkimi bohaterami Ameryki". > Kiedyś byli bohaterowie Związku Radzieckiego. Retoryka jest > podobna. Media, szczególnie amerykańskie wykorzystały to > wydarzenie jako pretekst do szukania wroga, działają wręcz jak > komunistyczna propaganda. > I jeszcze jedno: szum wokół filmu 11,09,01. Amerykanie są > zdziwieni, że ktoś ośmiela się mieć inne zdanie niż oni i nie > pokazuje w tle powiewającej dumnie amerykańskiej flagi przy > dźwiękach ich osławionego hymnu. Oni chyba naprawdę uważają, że > są najważniejsi na tym świecie, a pozostałe narody to pętaki, > którymi nie warto się przejmować. Powinni wziąć pod uwagę jedną > rzecz: zło nie bierze się z powietrza. Wszystko ma jakąś > przyczynę. z całym szacunkiem do ludzi, którzy zginęli > bezsensowną śmiercią osmielę sie powiedzieć, że reakcja > Amerykanów przypomina zdziwienie napakowanego dresiarza, któremu > broniąca sie ofiara przyłożyła kopniaka w krocze. Ale takich > rzeczy oczywiscie nie wolno mówić, bo przecież Wielki Brat zza > oceanu to nasz ukochany sojusznik. > Bijcie mnie waszmościowie, ale mówię, co myślę. > Pozdrawiam. zgadzam sie calkowicie. czy amerykanie pamietaja o zapaleniu swieczek za dusze japonczykow ktorzy wyparowali w hiroszimie i nagasaki? czy pala swieczki co rok, 1 wrzesnia? czy pamietaja o tysiacach zabitych w wietnamie? niestety nie i to jest wlasnie dla nas, zwyklych ludzi to co nas najbardziej boli... typowe amerykanskie olanie... traktowanie nas jak ludzi drugiej kategorii... wspolczuje im tylko ze maja takich strazakow-bohaterow... pozdrawiam rowniez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: bez politycznej poprawności IP: 204.52.178.* 12.09.02, 17:57 Czy jedyna rzecza jaka Polacy umieja robic jest krytykowac innych? Pilnujcie swojego podworka i modlcie sie zeby Was przyjeli do Unii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: bez politycznej poprawności IP: *.proxy.aol.com 13.09.02, 03:07 Gość portalu: rose napisał(a): > zgadzam sie calkowicie. czy amerykanie pamietaja o zapaleniu swieczek za dusze > japonczykow ktorzy wyparowali w > hiroszimie i nagasaki? czy pala swieczki co rok, 1 wrzesnia? czy pamietaja o ty > siacach zabitych w wietnamie? niestety > nie i to jest wlasnie dla nas, zwyklych ludzi to co nas najbardziej boli... typ > owe amerykanskie olanie... traktowanie nas jak > ludzi drugiej kategorii... wspolczuje im tylko ze maja takich strazakow-bohater > ow... pozdrawiam rowniez Ty chyba zartujesz, zapalic swieczke za dusze japonczykow, a slyszala ty o Pearl Harbor? He? Moze ty pojebie zapalisz swieczke Hitlerowi i jego rodzinie. Skad tacy idioci sie biora? Trzeba was wszystkich zlapac w siatke, zasuszyc, przebic szpileczka i zawiesic w gablotce, wspaniale egzemplarze Idiotus Pospolitus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: bez politycznej poprawności IP: *.dyn.optonline.net 13.09.02, 04:04 Chyba tutaj jest jakies nieporozumienie. Atak na WTC jest symbolem nowej,wspolczesnej taktyki wojny, terroryzmu , ktory dopiero wlasnie w poczatku tego stulecia dal o sobie znac na tak wielka skale, i nie moze byc to tolerowane, czy tez porownywane do innych tragedii tego swiata. Jest to nowa forma zaglady ludnosci cywilnej,ktora sie wlasnie dopiero zaczyna rodzic. I dlatego trzeba ja stlumic zanim sie rozbuduje i zacznie zagrazac rowniez innym krajom. Ale jej stlumienie moze miec rozne formy; i tu wydaje mi sie jest glowny problem. Czy tlumic ja poprzez taka polityke jaka reprezentuja obecnie USA, czy tez tworzyc odpowiednie warunki polityczne na swiecie jak to niektorzy uwazaja, ze terroryzmu nie mozna wyeliminowac, ale tylko zmniejszyc, poprzez wlasnie te ustepstwa. Mnie sie wydaje ze USA ma jednak racje! Bo z terrorysta nie ma dyskusji,a wiec jak mu sie ustapi to zaatakuje od tylu jeszcze mocniej, gdyz jego celem jest zniszczenie, i tylko zniszczenie, poprzez co chce osiagnac cos, ale nie bardzo wie co, gdyz jest zaslepiony w swoja racje nie uznajac innych! Dlatego, wydaje mi sie ze ginac w ten sposob w czasie pokoju, to co innego niz ginac w czasie wojny, tradycyjnie rozumianej dotychczas. Dlatego rocznica ta jest wazna, gdyz jest rocznica wydarzenia nowego, dotychczas nieznanego i na nas wszystkich spoczywa obowiazek walki z terroryzmem jako slepa sila ktora niszczy, i niekontrolowana bedzie niszczyc coraz bardziej, nie zwazajac nawet na to ze niszczy tez siebie. To jest nasz humanitarny obowiazek, sprzeciwic sie tej zaslepionej sile niszczacej, dzialajacej w imie oblakanych ideologiii!!! obcy , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arczyslaw Re: bez politycznej poprawności IP: *.sympatico.ca 13.09.02, 17:40 Terroryzm jest przede wszystkim wyrazem beznadziei i skrajnej determinacji wynikajacej z braku mozliwosci na osiagniecie wlasnych celow (slusznych czy nie) innymi metodami. Po srodki terrorystyczne siegaja ci, ktorym odebrano prawo do wypowiadania sie i dochodzenia swoich racji, prowadzenia dialogu i prowadzenia dzialalnosci politycznej. Terroryzm bierze sie ze skrajnej dyskryminacji - politycznej, ekonomicznej lub religijnej.Nie jest przypadkiem, ze terroryzm jest zjawiskiem bardziej powszechnym w krajach okupowanych (Palestyna, Czeczenia)lub rzadzonych przez dyktatorow (Algeria, Egypt, Pakistan)lub demokratyczno-autokratycznych (policyjnych) (USA, UK, Francja) niz liberalno- demokratycznych (Canada, Scandynawia). Terroryzm to nie jest jednak "hobby" uprawiane przez szalencow i psychopatow. Nawet jesli metody dzialania polegaja na "slepym niszczeniu", to jednak o cos im chodzi. Im, oraz tym ktorzy im pomagaja, finansuja, popieraja, ukrywaja lub sprzyjaja. Nie dzialaja przeciez w izolacji. Zrozumienie celow i motywow jest wiec wazne, nawet dla podjecia skutecznej walki z terroryzmem. Ci ktorzy rozpoczeli i powadza "Wojna z terroryzmem" nie wydaja sie zbytnio zadawac sobie trudu w analizowaniu przyczyn i podjecia ewentualnego dialogu z "terrorystami". Utwierdzaja sie w przekonaniu, ze podjecie dialogu, to oznaka slabosci, ze "dobry terrorysta" to tylko taki ktory juz nie zyje. Jednym slowem, chca za wszelka cene odmowic terrorystom jakiejkolwiek racji bytu. Tym samym cele wojny z terroryzmem zostaly bardzo uproszczone i sprowadzaja sie do wyeliminowania "terroryzmu". Tak okreslony cel jest nie tylko calkowicie nierealny ale musi tez budzic niepokoj i podejrzenia, ze moze jednak chodzi o cos wiecej. Np. o nowy porzadek swiatowy, o kontrole nad surowcami czy tez o hegemonie i jeszcze wieksza dominacje nad tymi ktorzy " nie z nami". Slabe poparcie, ba opozycja, dla wojny z Irakiem bierze sie miedzy innymi z takich niepokojow. "Naszym humanitarnym obowiazkiem jest sprzeciwic sie sile dzialajacej w imie oblakanych ideologii." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Golem Re: Ameryka czci 11 września IP: *.sympatico.ca 13.09.02, 05:35 Odpowiedz do reksia: dziekuje. Acha, dziekuje tez za inteligntne zrozumienie. Na pewnym poziomie konwersacje nie mecza, mozna poweidziec ze sprawiaja przyjemnosc. Odpowiedz Link Zgłoś