toja3003 05.10.05, 08:59 a na koniec przywalić gościowi motyką w łeb żeby zrozumiał, że wizyta w takiej knajpie powoduje moralny ból głowy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
homo-sapiens Re: Café Pol Pot 05.10.05, 11:20 Przecież na pierwszy rzut oka widać, że to jest bajer dla turystów. No cóż jakoś trzeba zarabiać na życie, a w Kamboży raczej nie jest to proste... Tam się sprzedaje to co da się sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: uważam, że taki jadłospis jest NIESMACZNY 05.10.05, 11:38 Komunisci wietnamscy zlikwidowali rezym pol pota, a wiec on nie mogl byc komunista... Takze w PRL go napietnowano jako politycznego zboczenca. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: uważam, że taki jadłospis jest NIESMACZNY 05.10.05, 11:42 komunista Stalin zlikwidowal komuniste Trockiego, a potem wytluk cale KPP i to jedyna jego zaslugo historyczna. A twoje wnioski beznadziejne glupie i ahistoryczne Bye Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: uważam, że taki jadłospis jest NIESMACZNY 05.10.05, 13:07 Dokładnie. Komuniści żarli się między sobą: Lenin z mienszewikami Stalin z Trockim, Kamieniewem, Zinowiewem itp. Chruszczow z Berią Chruszczow z Żukowem Breżniew z Chruszczowem Breżniew z Mao A co do jadłospisu: Jak wygląda hamburger po rosyjsku? Kartka na mięso między dwiema kartkami na chleb. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: uważam, że taki jadłospis jest NIESMACZNY 05.10.05, 16:02 jankowski1960 napisał: > Komunisci wietnamscy zlikwidowali rezym pol pota, a wiec on nie mogl byc > komunista... Komunisci czescy zlikwidowali Slanskiego, a wiec on nie mogl byc komunista. Komunisci sowieccy zlikwidowali Trockiego, a wiec on nie mogl byc komunista.;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: uważam, że taki jadłospis jest NIESMACZNY 05.10.05, 17:43 A jak zinterpretować wykończenie Jeżowa przez Berię? a) zbrodniczy zamach stanu Berii, czy też b) usunięcie zbrodniczego Jeżowa przez Berię Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: Café Pol Pot 05.10.05, 12:09 coz... wszelakie lewackie "ideologie" sa niestety pupulane wsrod pewnej (na szczescie malej) czesci zachodnich spoleczenstw... to dla takich kretynkow otwiera sie takie "atrakcje"... choc cios motyka w glowe na dowidzenia, dla podniesienia klimatu, powinien byc obowiazkowy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Inny pomysł! 05.10.05, 13:17 Koło Kętrzyna, obok byłego Wolfschanze można otworzyć restaurację "III Reich". Kelnerzy w mundurach z tej epoki. Goście witani i żegnani w wiadomy sposób. Odpowiednia dekoracja wnętrza. Przykłady dań: - Erbse und Speck aus der Gulaschkanone (była pieśń wojskowa pod tym tytułem) - talerz wegetariański a la Adolf - golonka w piwie a la Göring (porcja XXL) - kociołek a la Kesselring - kociołek po kijowsku - kociołek po charkowsku - koktail mleczny a la Milch (Erhard, też marszałek Luftwaffe) - mrożone mięsko po stalingradzku - koźlęcina a la von Bock - szampan "Blitzkrieg" - koktail gorzki "bedingungslose Kapitulation" może ktoś ma inne pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: tak, mam - po "uczcie" wieszać na haku rzeźni 05.10.05, 13:42 Czyli wędlina a la Plötzensee? Może być jeszcze gulasz a la Stauffenberg Odpowiedz Link Zgłoś
jabez Re: Inny pomysł! 05.10.05, 15:08 zigzaur napisał: > Koło Kętrzyna, obok byłego Wolfschanze można otworzyć restaurację "III Reich". > > Kelnerzy w mundurach z tej epoki. > Goście witani i żegnani w wiadomy sposób. > Odpowiednia dekoracja wnętrza. > Przykłady dań: > - Erbse und Speck aus der Gulaschkanone (była pieśń wojskowa pod tym tytułem) > - talerz wegetariański a la Adolf > - golonka w piwie a la Göring (porcja XXL) > - kociołek a la Kesselring > - kociołek po kijowsku > - kociołek po charkowsku > - koktail mleczny a la Milch (Erhard, też marszałek Luftwaffe) > - mrożone mięsko po stalingradzku > - koźlęcina a la von Bock > - szampan "Blitzkrieg" > - koktail gorzki "bedingungslose Kapitulation" > > może ktoś ma inne pomysły? > Danie rybne : R(Y)ibbent(r)op(f), podawane razem z super coctail'em pod nazwa Molotow. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Inny pomysł! 05.10.05, 18:24 Proponuję zmodyfikowanie nazwy: Rübentopf = gęsta zupa z rzepy doskonale pasuje z koktailem Mołotow Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: Inny pomysł! 05.10.05, 15:33 kiszka ziemniczana "General Gouvernement" pierogi ruskie "Fall Barbarossa" żurek "Fall Weiss" jajecznica "Fall Gelb" lody z bitą śmietaną ;-) "Eva Braun" chleb ze smalcem "Werwolf" Odpowiedz Link Zgłoś
jabez Re: Inny pomysł! 05.10.05, 15:44 Pieczen - "Sauerbraten a la Kursk" Pieczen z wielblada "Rommel" Miesa z rusztu "Remagen" Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Inny pomysł! 05.10.05, 16:00 za $6.00 dolcow to wolalbym sobie kupic rolke papieru toaletowego z portretami Pol-Pota. Dowcip z baru mlecznego... -Czy sa ruskie? -Juz wyszly. Zostaly tylko leniwe! Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Inny pomysł! 05.10.05, 16:06 dowcip brzmi troche inaczej -"kto prosil ruskie?" -"Nikt nie prosil,same wlazly" Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Inny pomysł! 05.10.05, 17:15 Brawo za te lody a la Eva Braun !!!! Dalsze propozycje: chlebek ze smalcem "szmalcownik" gęsi pipek wędzony w (produkt IG Farben) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Inny pomysł! 05.10.05, 17:44 I jeszcze jedno danie: galareta a la Volkssturm Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Inny pomysł! 05.10.05, 17:46 I kolejne danie: kluch w szarym sosie po niemiecku to jest: Kloss im (feld)grau Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Inny pomysł! 05.10.05, 17:51 Jestem nie do zdarcia!!!! pasztet z Tygrysa albo z Pantery Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 PYCHA!!!! 05.10.05, 17:48 zigzaur napisał: > I jeszcze jedno danie: > > galareta a la Volkssturm Nie kontynuuj! Tego nawet sam nie przebijesz! PYCHA! (dowcip, nie galareta!) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 A propos Suchoja na Litwie! :-) 05.10.05, 17:51 P.S. Ogloszenienie w dzienniku "Krasnaja Zwiezda": "Zamienimy rosyjskiego pilota na amerykanski F-16cie! - MON" Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: PYCHA!!!! 05.10.05, 18:04 I kolejna potrawa, aktualna także dziś: kaszana a la Festung-Europa Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: PYCHA!!!! 05.10.05, 18:07 kolejne dania: specjalność szefa Otto S Korzeny oraz absolutny HIT: organy Stalina Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: PYCHA!!!! 05.10.05, 18:09 Przypomniales mi z gry polslowek: STOJ HALINA! Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Inny pomysł! - Kociolek a la Gdansk (1970) 05.10.05, 16:12 W szwabskiej knajpie moglby sie nazywac Kociolek a la Danzig! Tamze: Kohl a la Kraut w koreanskiej: Salatka trawowa a la Kim Jong-il w stolowce FSB: Dioxine a la Yushchenko! w Laplandii: Potrwka z renifera a la Chernobyl w Petersburgu: Fillet homo sovieticus a la Leningrad Na Kamczatce Fried Chicken Arsenal (flambee) Wino Igristoje -"Kursk" i bomba lodowa a la Sakhalin! Odpowiedz Link Zgłoś
gosc.z.korony NO TO W KAMBODŻY SZYBCIEJ POJĘLI NA CZYM MOŻNA 05.10.05, 16:14 ZARABIAĆ NIŻ MY! MY SIĘ Z NASZYCH PZPR-KOMUCHÓW ŚMIEJEMY, ALBO NIMI GARDZIMY. ALE DLA GOŚCI ZE ,,STARYCH'' KRAJÓW UNII ALBO USA TO PRAWDZIWA ATRAKCJA. Przyjeżdżają do Nowej Huty i ich to nieźle rajcuje. I gdyby znaleźli tam jeszcze knajpki, hoteliki w stylu z epoki, to by tu przyjeżdżali częściej i zostawiali pieniądze. Ale nie... lepiej się naśmiewać niż mieć kasę. Pewnie. Głupi pomysł, głupi tak tak. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 specjalnie dla zigzaura i krystiana 05.10.05, 16:27 Podchodzi facet do ulicznego wozka z syfonem i mowi: -Poprosze wode bez soku! -Bez jakiego soku? -Moze byc bez malinowego! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: he! he! he! 05.10.05, 17:12 Raz w restauracji (już nie pamiętam, gdzie, chyba pod Tarnowem na "czwórce") chciałem zamówić jakiś rumsztyk ale w karcie było napisane, że z pieczarkami. Zapytałem kelnerkę, czy może być bez pieczarek. Odpowiedziała: "Oczywiście, mogę podać rumsztyk BEZ NICZEGO". Odpowiedziałem: "Skoro tak, to bardzo proszę, ale czy nie za zimno?" Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: specjalnie dla zigzaura i krystiana 05.10.05, 16:46 uliczny wozkek z syfonem to saturator :)))) Ogladasz czasami Kiepskich? Powaznie pytam,bo ostatnio obsmialem sie jak norka... Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: specjalnie dla zigzaura i krystiana 05.10.05, 17:32 Nie, bo u nas nie ma TVP, tylko najwyzej "Polonia" i Polsat. Nawet ten najnowszy POPiS musialem obejrzec z tasmy! ;-((( Przychodzi baba do lekarza z kosa w plecach i galazka w d... -Co Pani jest- pyta lekarz. -KOSODRZEWINA! Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: specjalnie dla zigzaura i krystiana 05.10.05, 17:37 zaluj,zreszta ferdek jest na Polsacie, wiec cos krecisz:))) Przychodzi pol baby do lekarza, a lekarz pyta -Co pani jest? -Maz mnie przerznal. -A gdzie druga polowka? -Wypilismy Przychodzi baba do lekarza z murzyniatkiem na reku,a lekarz na to -Kto pani taka ciemnote wcisnal! Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: specjalnie dla zigzaura i krystiana 05.10.05, 17:40 U mnie na kablu jest tylko TV Polonia ( a i to tylko przez 2 godz.). Przychodzi baba do lekarza z wielorybem. -Co pani jest? -Panie doktorze, mam juz dosyc tego walenia! Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Nazwy czopkow przeciw hemoroidom 05.10.05, 17:38 Jak sie komus nie podoba "Iron Fist" (kryptonim ofensywy w Anbar), to moze- pewnie zigzaurowi sie spodoba- "Panzerfaust"? Odpowiedz Link Zgłoś
jabez Re: kiedys byly modne : 05.10.05, 19:13 " Moskaliki z Kabulu " , ponoc "bombowe" Odpowiedz Link Zgłoś