Dodaj do ulubionych

Francja: homoseksualiści przeciwko Kaczyńskiemu

• shygay GOMBROWICZA SŁÓW PARĘ 30.10.05, 09:55
      "[...]Tak to moi państwo, uśmiechacie się, mrużycie oczy; pieścicie jaskółki, a dręczycie żaby, czepiacie się nosa; nieustannie
      kogoś tam nienawidzicie, kimś tam brzydzicie się, to znów wpadacie w niepojęty stan miłości i zachwytu - a wszystko gwoli jakiejś
      Tajemnicy. Lecz co będzie, jeśli i ja zdobędę się na własną tajemnicę i narzucę ją waszemu światu[...]"
      • werter-6 Lub reflektorem w Mrok!!!!!!!!!!!!!! 30.10.05, 09:58
        Boy Zeleński
        • r0b0l Re: Lub reflektorem w Mrok!!!!!!!!!!!!!! 30.10.05, 13:11
          dajecie ( Wy powyżej )zbyt mądre przykłady
          Tu by trzeba wylożyć łopatą zamiast bawić się w jakieś żaluzje których lud zacietrzewiony nie załapie.
          Może by zacząć od ogólnej tolerancji którą na przykład szczyciła się Rzeczpospolita do początków XVIII wieku. Późniejsza to przywilej elit społecznych
    • gekon1979 a ja mam gdzies IV wladze, w ogole ja olewam 30.10.05, 11:00
      nie mam autorytetow, i co tam shygi i werterciu sobie w tych mediach zrobicie, mnie delikatnie mowiac nie obchodzi
      • shygay Re: a ja mam gdzies IV wladze, w ogole ja olewam 30.10.05, 11:05
        Ciebie nie musi to obchodzić. Ale władza... I, II i III :p
        • gekon1979 Re: a ja mam gdzies IV wladze, w ogole ja olewam 30.10.05, 11:09
          niedlugo, NS zrobia porzadek, i w IV beda tylko ci POPRAWNI IDEOLOGICZNIE
          • shygay Re: a ja mam gdzies IV wladze, w ogole ja olewam 30.10.05, 11:22
            Cóż. Wówczas trzeba będzie obrać inne metody...
            • gekon1979 Re: a ja mam gdzies IV wladze, w ogole ja olewam 30.10.05, 11:29
              jakie?
              takie z bombami?
              • shygay Re: a ja mam gdzies IV wladze, w ogole ja olewam 30.10.05, 11:31
                Niekoniecznie. Chociaż desperacji ludzi bym się nie dziwił.
                • gekon1979 Re: a ja mam gdzies IV wladze, w ogole ja olewam 30.10.05, 11:37
                  a zdajesz sobie sprawe, co beda mieli homo w Polsce, jak wybuchnie chociaz jedna taka bombka :>
                  nie wygracie tutaj, nie macie najmniejszych szans, ludzie nie w Polsce nie pozwola wam wprowadzac waszych destruktywnych utopi
                  • shygay Re: a ja mam gdzies IV wladze, w ogole ja olewam 30.10.05, 14:43
                    Pierwej wytłumacz mi proszę w jaki sposób zgoda na publiczne funkcjonowanie homoseksualistów, wpłynie destrukcyjnie na społeczeństwo?

Terroryzm jeśli już się zalęgnie, jest trudny do zwalczania - szczególnie jeśli jego podstawy etyczne, jego ideologia jest słuszna.
                    • krystian71 Re: a ja mam gdzies IV wladze, w ogole ja olewam 30.10.05, 15:52
                      nie radze ci przekonywac sie do slusznosci ideii terroryzmu w wykonaniu
                      homoseksualistow.
                      Szczerze ci nie radze, bo cofniecie swoje osiagniecia i wolnosci o 50 lat i
                      znow bedziecie musieli zejsc do kanalow.
                      A wystarczy tylko jedna bomba , co do ktorej nie bedzie watpliwosci kto ja
                      podlozyl.
                      Powiem wiecej-wystarcza tylko wyniki obecnego sledztwa w Warszawie...
                      Mozesz mi wierzyc , albo i nie...
                      • shygay Re: a ja mam gdzies IV wladze, w ogole ja olewam 30.10.05, 16:03
                        Przestraszyłeś mnie. Naprawdę...
                        Już będę grzeczny, już dam się poniżać, na powrót zostanę podludziem :p
                      • wiewiorzasta Re: a ja mam gdzies IV wladze, w ogole ja olewam 30.10.05, 16:15
                        krystian71 napisała:

> Powiem wiecej-wystarcza tylko wyniki obecnego sledztwa w Warszawie...

No ale co z tym śledztwem????
                    • gekon1979 Re: a ja mam gdzies IV wladze, w ogole ja olewam 30.10.05, 15:54
                      teroryzm nigdy nie ma slusznych podstaw
                      ma destruktywne dzialanie na spoleczenstow przykaldem jest zgnily zachod
                • avicula Re: a ja mam gdzies IV wladze, w ogole ja olewam 30.10.05, 11:56
                  shygay z nimi nie ma co gadac
                  nie dadza innym zyc normalnie wk****a ich to ze ktos chce byc wolny zyc po
                  swojemu wg swoich regul chca caly swiat przyporzadkowac swojemu choremu
                  kodeksowi postepowania ;/
                  zydzi masoni czerwoni pedaly kogo jeszcze poslalibyscie do gazu ?
                  • gekon1979 Re: a ja mam gdzies IV wladze, w ogole ja olewam 30.10.05, 12:03
                    ja nikogo bym nie posylal :)
                    co znaczy zyc wolno, spoleczenstwo to jest grupa w ktorej ma panowac konsensus, wy ten konsensus lamiecie
                    www.funiaste.net/image.php?image=\2005\pazdziernik\30\MastaDansa.wmv pozytywny wojownik, do sciagniecia
                    • avicula Re: a ja mam gdzies IV wladze, w ogole ja olewam 30.10.05, 12:10
                      to znaczy co maja na sile sie przystosowac ?
                      moze takie specjalne leczenie czytaliscie na pewno o tym jak leczono,
                      przyprowadzano pania ktora robila rozne rzeczy przy takich osobnikach.
                      doprawdy nie wiem o co chodzi
                      zyjemy wszyscy w jednym spoleczenstwie
                      jesli nikt z tych osob nie krzywdzi nikogo "normalnego" to o co ten krzyk
                      czemu nie mozemy zyc obok siebie
                      wychodzi na to ze jakbym byla homo to jedynym wyjsciem byloby rzucenie sie pod
                      pociag ;/
                      • gekon1979 Re: a ja mam gdzies IV wladze, w ogole ja olewam 30.10.05, 12:17
                        w Polsce jest miejsce dla gejow, nie ma miejsca dla ekstremy, jakiejkolwiek, tej rydzykowatej tez
                        • r0b0l Re: a ja mam gdzies IV wladze, w ogole ja olewam 30.10.05, 13:24
                          raczej jeszcze jest miejsce dla wszystkich myślących inaczej. Obawiam się jednak że już niedługo. Przeczytaj preambułę do projektu nowej konstytucji ( celowo z małych ), przeczytaj założenia programowe PIS...WWW.PIS.ORG/
                          W tym kraju ( celowo nie używam nazwy własnej bo ją rezerwuję dla swojej Ojczyzny ) będzie na siłę wprowadzana poprawność obyczajowa i polityczna wedle wzorców towarzyszy z partii przewodniej. To będzie powtórka z komuny plus wszechobecni strażnicy rewolucji moralnej, tolerancyjni jak ich duchowy przywódca Ajatollach Rydzyk.
                          • gekon1979 Re: a ja mam gdzies IV wladze, w ogole ja olewam 30.10.05, 15:55
                            nie dojdzie do tego pisuar jest za slaby, demonizujecie go niepotrzebnie
                        • shygay Re: a ja mam gdzies IV wladze, w ogole ja olewam 30.10.05, 14:33
                          A kim Ty jesteś, że wyrokujesz dla kogo jest miejsce w Polsce, a dla kogo go nie ma?
                          • gekon1979 Re: a ja mam gdzies IV wladze, w ogole ja olewam 30.10.05, 15:56
                            jestem czlowiekiem, milujacym spokoj, wiec bede przeciwstawial sie wszelkim formom faszyzmu, od jego bolszewickiej po NS forme
                • jerzyk444 Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i inne 30.10.05, 14:49
                  prawa też. Uważam, że Kaczor jest .... nie pozwalając na tę demonstrację, nie
                  mówię już o innych homofobach. Ale pisząc o "prawach" to trochę przeinaczyłeś
                  fakty. Nikt nikomu w Polsce nie zabrania odebrać za kogoś przesyłki na poczcie -
                  nawet syn musi mieć pełnomocnictwo od matki, żeby za nią odebrać, więc partner
                  może to zrobić za partnera, dalej: wybór leczenia - nie bardzo wiem o co Ci
                  chodzi, jeśli mówisz o eutanazji, to są takie same problemy jak w przypadku
                  hetero, spadek - tu również możesz wyłączyć od dziedziczenia swoją rodzinę i
                  zapisać wszystko partnerowi, wspólne opodatkowanie: idąc tym tokiem myślenia,
                  to każda para hetero chciałaby mieć taką możliwość...
                  • shygay Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 30.10.05, 15:24
                    Cieszę się, że przynajmniej nie odbierasz nam prawa do demonstracji.
                    1)Poczta
                    Owszem można posługiwać się pełnomocnictwem, tylko że pełnomocnictwo to musi być wystawiane każdorazowo i z tego co wiem, jest odpłatne.

2)Służba zdrowia
                    Nie chodzi mi o eutanazję, której jestem przeciwnikiem. Chodzi o możliwość odqwiedzin partnera i decydowania o sposobie jego leczenia. Problemu nie ma jeśli partner jest przytomny (chyba, że trafi się na lekarza-homofoba), bo sam może on zadecydować kogo chce widzieć, a kogo nie. Ale co w sytuacji kiedy trafia do szpitala nieprzytomny, w śpiączce etc. ? Wówczas lekarz nie ma obowiązku umożliwienia odwiedzin kogoś spoza rodziny, nie ma obowiązku udzielania informacji o stanie chorego etc. Partnerzy są traktowani jako całkiem obce sobie osoby.

3)Dziedziczenie
                    Każdy obywatel może na wypadek śmierci, swobodnie zadysponować swoimi prawami materialnymi i niematerialnymi, a także zobowiązaniami względem osób trzecich. Może z dziedziczenia wykluczyć rodzinę. Tutaj się zgadzamy. Jednak prawodawstwo cywilne wprowadza preferencje dla rodziny nawet wówczas, gdy ta została pominięta w testamencie. Istnieje bowiem instytucja zachowku, o który rodzina może się ubiegać. Oczywiście rodzina może także próbować obalić testament etc.
                    Istnieje także problem nieco innego rodzaju, mianowicie chodzi o możliwość zamieszkiwania pozostałego przy życiu partnera w ich dotychczasowym, wspólnym mieszkaniu nie-własnościowym.

Niestety mam świadomość, że powyższe postulaty są nie do przeprowadzenia przez najbliższe 5 lat. Dlatego obecnie musimy skupić się na obronie tego co jest, a co niektórzy politycy próbują nam odebrać. Przede wszystkim nie możemy pozwolić na ponowną gettoizację naszej społeczności (niektórzy o tym marzą, co widać i tutaj na forum). Musimy bronić prawa do zgromadzeń i przeciwwstawiać się dyskryminacji LGBT w niektórych profesjach zawodowych. Zakaz wykonywania pracy nauczyciela, psychologa, pediatry, kuratora... Wiadomo kto nie powinien wykonywać takich zawodów: PEDOFILE. Przypominam, że pedofilia jest penalizowana, a homoseksualizm - nie. Politycy i państwo, które chce wprowadzić tego typu zakazy dla homoseksualistów, de facto, zrównuje nas z pedofilami i umacnia panujące w społeczeństwie stereotypy.
                    • krystian71 Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 30.10.05, 16:10
                      czyli swiadomie chcesz lepszych praw i stawiasz sie ponad prawem.
                      Przypominam ci,ze instytucja obalemia testamentu oraz przyslugujacego nie
                      objetych w testamencie zachowku, bynajmniej nie byla utworzona z mysla o
                      homoseksualistach i obejmuje cale spoleczenstwo z ktorym ty wiezi nie czujesz.
                      • shygay Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 30.10.05, 16:14
                        W demokracji (normalnej demokracji) najważniejsze są prawa jednostki, a nie społeczeństwa. W tym także prawo do własności.
                        • gekon1979 Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 30.10.05, 16:28
                          nie w normalnej demokracji, decyduje wiekszosc
                          ona ustala prawa, jakimi ma sie kierowac panstwo i jej obywatele
                          • wiewiorzasta Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 30.10.05, 16:32
                            Gekonie, juz ci chuba mówiłam, żebyś się podkształcił w sprawach demokracji?
                            Dlaczego nie słuchasz dobrych rad starszych cioć? ;)
                            • gekon1979 Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 30.10.05, 16:37
                              starzec moze byc rownie tepy, co mlodzian :P
                              demokracja to sposob rzadzenia, poprzez glosowanie, jezeli pomysl jakiejs grupy nie podoba sie wiekszosci to nie wchodzi w zycie!
                              wiec nie gledz mi tutaj(starucho :PPPPPPPPPPPPPPp)ze demokracja to jakies szanowanie kogos tam, guzik prawda, prawo ustawiane jest dla wszystkich, i maja go przestrzegac, jak sie nie podoba, to mozna pojechac sobie za granice, np do holandi, szwecji, angli(cie dla golodupcow zamyka sie cale ulice, co by sobie pomaszerowali)
                              • shygay Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 30.10.05, 16:44
                                Masz rację. Prawo stanowione jest dla wszystkich. Także dla homoseksualistów. Także prawo do zgromadzeń.
                                • gekon1979 Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 30.10.05, 16:50
                                  ale ja nie odmawiam, tylko zadaje pytanie, czy ma sie to odbywac w takiej a nie innej formie?
                                  czy nie mozna tego zrobic z kultura, bez golodupcow, i obscenicznych aktow?
                                  i nie wyjezdzaj mi z kontrargumentem w stylu bo MW to i tamto, a co wy jestescie tacy sami?
                                  aha i PS do poprzedniego postu
                                  NIKT NIE BEDZIE MI MOWIL CO MAM MYSLEC
                                  • shygay Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 30.10.05, 16:54
                                    Temat wałkowany wielokrotnie. Powtórzę więc argument: nikt w Polsce nie robi obsceny.
                              • wiewiorzasta Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 30.10.05, 16:49
                                gekon1979 napisał:

> starzec moze byc rownie tepy, co mlodzian :P

Niektórzy to nawet jak coś wiedzą, to tak, jakby nic nie wiedzieli, bo nie
                                potrafia wiedzy przełożyć na rzeczywistość.

> demokracja to sposob rzadzenia, poprzez glosowanie, jezeli pomysl jakiejs grupy
                                > nie podoba sie wiekszosci to nie wchodzi w zycie!

A kiedy ostatnio rządziłeś poprzez głosowanie?

> wiec nie gledz mi tutaj(starucho :PPPPPPPPPPPPPPp)ze demokracja to jakies szano
                                > wanie kogos tam,

A o prawach człowieka słyszałeś jako jednym z filarów demokracji, czy
                                ograniczone głąbki kapuściane nie rozumieją takich pojęć?

> guzik prawda, prawo ustawiane jest dla wszystkich, i maja go p
                                > rzestrzegac, jak sie nie podoba, to mozna pojechac sobie za granice, np do hola
                                > ndi, szwecji, angli(cie dla golodupcow zamyka sie cale ulice, co by sobie pomas
                                > zerowali)

A jakie prawo zabrania w Polsce demonstrowania swoich poglądów na ulicach?
                                Możesz przytoczyć odpowiedni paragraf czy dalej nie wiesz, gdzie znaleźć
                                konstytucję kraju w którym mieszkasz?
                                Bo ja ci moge przytoczyć paragraf, który łamiesz. Życzysz sobie?
                                • gekon1979 Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 30.10.05, 17:00
                                  prawo mozna zawsze zmienic, wiec twoje paragrafy jutro nie beda wiele warte, beda nowe
                                  prawa czlowieka nie sa zadnym filarem demokracji, demokracja istniala dlugo przed karta praw czlowieka, wiec nie sciemniaj
                                  prawa czlowieka to piekna rzecz, szkoda ze glownie wykorzystywane do ochrony przestepcow i zwyrodnialcow, chronienia bandyty a nie jego ofiary, wykorzystywane przez lewakow ktorzy dla siebie go zagarneli, i pieprza je(te prawa) na okraglo, dlatego trzeba napisac nowe prawa czlowieka, i powinno byc tak ze morderca-gwalciciel dostaje czape
                                  chroni sie wiec mordercow, a odbiera swobodnie zycie nienarodzone, czy zabija sie osoby bezbronne - chorych i starcow
                                  jestescie zdziadziali, ale idzie nowe, i jak walec przemian, po obecnej europie sie przejedzie, to nic z tej zgnilizny nie zostanie
                                  • wiewiorzasta Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 30.10.05, 17:16
                                    gekon1979 napisał:

> prawo mozna zawsze zmienic, wiec twoje paragrafy jutro nie beda wiele warte,
                                    > beda nowe

A możesz powiedzieć - jakie? Dekrety prezia Kaczyńskiego wzorowane na dekretach
                                    prezia Łukaszenki, mające większą wagę niż konstytucja? Muszę cię rozczarować -
                                    to se ne vrati.

> prawa czlowieka nie sa zadnym filarem demokracji, demokracja istniala dlugo
                                    > przed karta praw czlowieka, wiec nie sciemniaj

Słonko, strasznie się kompromitujesz sadząc tu swoje wymysły. Mówiłam ci już -
                                    dokształć się.

> prawa czlowieka to piekna rzecz, szkoda ze glownie wykorzystywane do ochrony
                                    > przestepcow i zwyrodnialcow, chronienia bandyty a nie jego ofiary,
                                    > wykorzystywane przez lewakow ktorzy dla siebie go zagarneli,

A możesz przytoczyć jakieś przykłady takiego wykorzystywania praw człowieka
                                    przez lewaków w obronie przestępców i zwyrodnialców?

> i pieprza je(te prawa) na okraglo, dlatego trzeba napisac nowe prawa
                                    > czlowieka,

Rozbrajasz mnie, doprawdy. A jak te "nowe" prawa człowieka, które są niezbywalne
                                    i wynikają z jego godności miałyby wyglądać? Podzielisz się? Czy odeślesz do
                                    "Mein kampf"?

> i powinno byc tak ze morderca-g
                                    > walciciel dostaje czape
                                    > chroni sie wiec mordercow,

A to chyba regulują kodeksy karne? Czy może się mylę?

> a odbiera swobodnie zycie nienarodzone, czy zabija s
                                    > ie osoby bezbronne - chorych i starcow

A gdzież to się zabija chorych i starców?

> jestescie zdziadziali, ale idzie nowe, i jak walec przemian, po obecnej
                                    > europie sie przejedzie, to nic z tej zgnilizny nie zostanie

Już się jeden taki przejechał walcem po Europie, drugi też próbował po całej,
                                    ale tylko po połowie mu wyszło. Gratuluję wzorców - Hitlera i Stalina.

Dorośnij, chłopczyku.
                                    • gekon1979 Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 30.10.05, 17:19
                                      a co jak bedzie nowa konstytucja?
                                      • avicula Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 30.10.05, 17:21
                                        no na samym wstepie bedzie napisane jakim to dobrym wybranym i poboznym,
                                        narodem jestesmy
                                        wiec ja uwazam ze to bedzie bardzo dobra konstytucja
                                        • gekon1979 Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 30.10.05, 17:26
                                          i bedzie do Boga odwolanie i w ogole
                                          ale co szkodzi by za 4 lata nie bylo nowej konstytucji hahahahahahhahaha
                                          • avicula Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 30.10.05, 17:38

to moze wprowadzic kilka opcji konstytucji i za kazdym razem jak polacy zmienia
                                            swoje poglady bedzie konstytucja a b lub c.
                                            to jest tez brak szacunku dla dokumentu ktory kiedys ustanowili ludzie ktorzy
                                            mieli jakies idealy i ktorzy szanowali innych ludzi i ich zdanie
                                            czego nie mozna powiedziec o panach i wladcach dzisiejszej polityki
                                            • gekon1979 Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 30.10.05, 17:40
                                              nie, poprostu o konstytucji nie powinny decydowac ekstrema jak wy, kaczki, rydzyki, ikonowicze, jarugi i inne szyszki!
                                      • wiewiorzasta Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 30.10.05, 17:28
                                        Mógłyś odpowiedzieć na cały post, a nie na jakiś kawałek wyrwany z kontekstu.
                                        Chyba, że wstydzisz się (ale chyba nie powinieneś) przyznać sie do swoich idoli.

gekon1979 napisał:

> a co jak bedzie nowa konstytucja?

A co ma być?

Czytałeś w ogóle konstytucję? Czytałeś projekt PiSu? Wiesz w ogóle w jaki sposób
                                        można zmienić konstytucję? Czy znowu niekoniecznie?
                                        • gekon1979 Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 30.10.05, 17:38
                                          Slonce, wyluzuj zlosc pieknosci szkodzi!
                                          ja nie glosowalem na PiS, nie glosowalem na kaczki, nie zgadzam sie z tymi ludzmi, takze co do kwesti ich podejscia do problemu homoseksualnego
                                          mam swoje zdanie na ten temat
                                          nie nie czytalem konstytucji, nie czytalem projektu pisuaru, bo widzisz ja na papier gwizdze, bo to co na nim jest napisane jest mniej warte od niego samego
                                          jestem monarchista, mam kompletnie inne podejscie do wielu spraw, niz sobie wyobrazasz, i ktore wyznajesz,
                                          moimi idolami sa(jezeli juz pytasz)np Belizariusz, cala pijacka brac szlachecka z I RP, a nie hitler, jak chcesz mi przypisac,
                                          ja jakbys zauwazyla jestem przeciwny walce jakichkolwiek klas, dlatego protestuje przeciwko bezmyslnemu powolywania kolejnej walki klas przez lewakow!
                                          spokojny jestem, nie bije ludzi, nie znecam sie nad zwierzetami, lubie porzadek, ktorego w obecnych warunkach nie mozna zaznac, jest anarchia, burdel, wszyscy dra pyski DAJ DAJ JA JA MOJE MOJE, gardze czyms takim
                                          • wiewiorzasta Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 30.10.05, 18:15
                                            Możesz być sobie anarchistą, monarchistą, nawet komunistą możesz sobie być. Ale
                                            mieszkasz w jakimś systemie prawnym, do którego musisz się w taki czy inny
                                            sposób dostosować, a już na pewno przestrzegać prawa i zasad, które dobrze jest
                                            znać. Jeśli ci się te zasady nie podobają, to zawsze możesz próbować je zmienić,
                                            ale zawsze z zachowaniem obowiązujących zasad i prawa.
                                            Ty zasady obowiązujące w społecznościach łamiesz, np. gardząc innymi ludźmi i
                                            prawem, którego inni przestrzegają. Mam nadzieję, że tylko wirtualnie jesteś
                                            taki chojrak.

Nie chce mi się już z tobą rozmawiać. Mam ciekawsze rzeczy do zrobienia.
                                            Pa.
                                            • gekon1979 Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 30.10.05, 18:22
                                              i wy takze mieszkacie w pewnej przestrzeni, ktora widze chcecie zaburzyc
                                              wiec czego piszczysz?
                                              ja mam pewien poglad, i mimo tego zyje w tym spoleczenstwie, i nie laze paradowac, i drzec jak jakis cham buzie na ulicy!
                                              • wiewiorzasta Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 30.10.05, 18:27
                                                gekon1979 napisał:

> i wy takze mieszkacie w pewnej przestrzeni, ktora widze chcecie zaburzyc
                                                > wiec czego piszczysz?

A rozumiesz, co napisałam, czy znowu za krótki jesteś?
                                                Rozumiesz co znaczy _w_granicach_prawa_? Czy nie bardzo?

Zamiast ciebie wolę czytać książkę telefoniczną...
                                                • gekon1979 Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 30.10.05, 18:31
                                                  prosze bardzo, granice prawa lamie werterek na tym forum np.
                                                  ja nikogo nie obrazam, nie szkaluje
                                                  przedstawiam jedynie poglad, ze prawo jest takie samo dla wszystkich, wszystkich rozumiesz! a wiec i dla homo, i dla rydzoli, i dla wiewiorek itp
                                                  i zadna grupa nie powinna miec praw dodatkowych
                                                  tymczasem, ty probujesz mnie wmowic ze ja tutaj namawiam do egzekucji, wybicia kogos, bo mnie nie odpowiada, sama sobie te faze nakrecasz! bo ja niczego takiego nie twierdze
                                                  i prosze mi pokaz gdzie to ja zlamalem prawo
                                                  i gdzie jest takie prawo, ze nie wolno mi kogos.czegos lubic, nie lubic, lub gardzic czyms? co mnie osobiscie nie odpowiada!
                                                  masz racje poczytaj lepiej ksiazke telefoniczna, inne do ciebie raczej nie trafia
                                            • gekon1979 PS 30.10.05, 18:27
                                              ja moge gardzic kim chce, kto mi sie nie podoba
                                              co to jest, jest wolnosc slowa, a napewno wolnosc mysli!
                                              i ja tutaj chojraka nie zgrywam, groze komus?? czy co
                                              caly czas natomiast pogrozki sypia sie ze strony wertercia, moze tym wirtualnym chojrakiem bys sie zajela
                                              i to jest wasz lewakow problem, inni sa be, ale jak ktos od was cos zrobi, chorego, to nie on jest cacy
                                    • gekon1979 PS 30.10.05, 17:23
                                      prawo jakie powinno regulowac sprawy miedzy ludzmi, cywilne, masz w mojej sygnaturce www.bezuprzedzen.pl/czytelnia/boziewicz.shtml i tobie tez podam
                                      kazesz mi sie doksztalcac, ale ja mowie, o tym, ze nic nie trwa wiecznie, jak w Polsce ludzie chca kary smierci, to ma byc kara smierci, ale nie jakis typek z zachodu, ktory jest za eutanazja i aborcja, odrazu robi raban, ze my chcemy kary smierci
                                      mein kamf to grafomanskie wypociny ;/ lepszy jest mlot na czarownice, czytalas? to taki podrecznik dla inkwizycji i lowcow czarownic z 1614 roku
                        • krystian71 w dalszym ciagu masz problem z czytaniem ze 30.10.05, 16:48
                          zrozumieniem?
                          • shygay Re: w dalszym ciagu masz problem z czytaniem ze 30.10.05, 16:55
                            Piszesz nie na temat. I to nie pierwszy raz.
                            • gekon1979 a ty to miales sobie podobno juz isc? :[ 30.10.05, 17:04

• jerzyk444 Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 31.10.05, 09:54
                      1) dokładnie tak samo jest w przypadku hetero: jest jednorazowe, może być
                      ogólne, podlega opłacie skarbowej - prawo nie rozróżnia pełnomocnictw ze
                      względu na preferencje seksualne :), wszyscy płacą tak samo.
                      2) Lekarz nie ma obowiązku udzielani info nawet rodzinie hetero, ale
                      ewentualnie się zgodzę, tyle, że to kwestia nie przepisów a obyczjowości.
                      3)Zachowek przysługuje niezdolnym do pracy lub małoletnim, więc dyskryminacja
                      homo jest znikoma. Co mieszkania, to jak to sobie wyobrażasz? Jeśli para hetero
                      żyje razem, a tylko jeden partner ma prawo do mieszkania np. najem, to kiedy on
                      umrze to partnerka nie ma żadnego tyt. prawnego i musi się pakować. Więc
                      dlaczego partner homo miałby mieć większe prawa?

Nikt nie będzie ścigał homoseksualistów w pracy. W większości są dobrze
                      opłacani, pracują w dużych korporacjach. Na prześladowanie homo nie pozwalają
                      przepisy polskie, a jakby komuś było mało to może skorzystać z prawa unijnego,
                      przypominam, że należymy do UE.
                      Acha, jedyne co mnie by ewentualnie raziło w demonstracji/paradzie homo, to
                      całowanie się i obściskiwanie półnagich istot. Zresztą podobne zachowania par
                      hetero również jest niedopuszczalne. Mam nadzieję, że jak Kaczor się
                      przeprowadzi na Krakowskie to nowy Prezio stolicy pozwoli na paradę równości.
                      • shygay Re: Shygay, masz prawo do demonstracji, masz i in 31.10.05, 13:09
                        Jerzyk444 ja mówię o nierówności względem małżeństw :) Zgadzam się, że sytuacja prawna nieformalnych związków homo i heteroseksualnych jest taka sama. I właśnie dlatego należałoby wprowadzić instytucję nieco inną niż małżeństwo dla tych wszystkich, którzy bez względu na orientację wybrali związek inny niż małżeństwo. Można to nazwać "konkubinatrem", "związkiem cywilnym" bądź jeszcze inaczej... Co więcej, w takiej ogólnej regulacji możnaby było zawrzeć zakaz przysposobienia małoletnich przez pary homoseksualne.

Wrócę jeszcze do zachowku. Wiem, że prawo do zachowku przysługuje trwale niezdolnym do pracy lub małoletnim, co jest jasno wyrażone w art. 991 KC. Jednak czy sytuacje w których dzieci umierają wcześniej od rodziców, a ci są trwale niezdolni do pracy (czy to z racji wieku, czy zdarzenia losowego) należą do rzadkich? W przypadku osób homoseksualnych mamy do czynienia często z odrzuceniem przez rodziców (chociaż na szczęście w coraz mniejszym stopniu). Co nie przeszkadza jednak w potencjalnie możliwym ubieganiu się tychże o zachowek czy też całą masę spadkową na drodze obalenia testamentu.

Dyskryminacja w pracy. Nie wiem czy zauwazyłeś, ale w którymś ze swoich postów cytowałem za "Newsweekiem" deklaracje polityków PO i PiS dotyczące ograniczenia prawa do wykonywania niektórych zawodów :/ Jest to moim zdaniem głęboko niesprawiedliwe i pozbawione racjonalnego uzasadnienia.

Parady, marsze itp.
                        "jedyne co mnie by ewentualnie raziło w demonstracji/paradzie homo, to
                        całowanie się i obściskiwanie półnagich istot."

Te istoty to ludzie :/ a jeśli ci ludzie będą w pełni ubrani? Czy raziłaby Cię para homo trzymająca się za ręce?

"Zresztą podobne zachowania par hetero również jest niedopuszczalne."

Jednak bardzo często widuje się takie pary, a zjawisko to jest conajmniej tolerowane.

Pozdrawiam
            • tomxp Re: a ja? 30.10.05, 11:31
              a ja w promieniach warszawskiego slonica promieniwania sie kapie
              trzeba pewnikiem jakis krem ochronny. pali....
          • r0b0l Re: a ja mam gdzies IV wladze, w ogole ja olewam 30.10.05, 13:14
            czyli tacy jak Ty
            cała reszta za druty i za granicę.
            Szkoda że tych poprawnych politycznie będzie o kilka milionów mniej
    • krooooolik Akurat tu sie zgadzam z Kaczynskim 30.10.05, 12:09
      Nie lubie Kaczynskiego, glosowalem na Tuska, ale akurat w kwestii "homofobii" stuprocentowo popieram naszego nowego prezydenta....
      • tomxp Re: Akurat tu sie zgadzam z Kaczynskim 30.10.05, 12:19
        wyjatkowo to spojne
        ja nie zgadzam sie zesloncem warszawy.
        aby robic wyjatki trzeba miec dobre powody ku temu.
        powody a nie urojenia.
      • r0b0l po homo ateiści, lyberały, masoni, akwaryści... 30.10.05, 13:30
        i posiadacze psów bo brat prezia ma kota więc profilaktycznie...
        Święta trójca ( kaczor+Kaczor+Rydzyk ) w swej paranoi gotowi zamknąć pół kraju w obozach dla niepoprawnych. Dla rzekomego dobra państwa i obywateli.
        Jesteśmy na żywo świadkami jak w Polsce dokonuje się demokratyczny koniec demokracji
        • krystian71 dzisiejsza tabletke polknij troche wczesniej 30.10.05, 13:58

• r0b0l Re: dzisiejsza tabletke polknij troche wczesniej 30.10.05, 14:49
            jasne że tak zrobię, na haju da się poczytaćtwórczość miłośników kaczejkatokracji
      • jerzyk444 A wiesz ilu gejów jest w nowym rządzie? 31.10.05, 09:41
        ... przynajmniej dwóch. Jeden jest młody, bardzo młody:) Ciekawe co na to "Brat
        Panie Prezesie". Hipokryzja Kaczora sięga nawet jego własnego rządu.
    • katolik_polski1 [...] 30.10.05, 12:19
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • krzysztof3 Homoseksualnie walnięci łączcie się telepatycznie 30.10.05, 13:00
      albo intelektualnie, ale nie cielśnie.
    • shygay KONIEC DYSKUSJI 30.10.05, 16:35
      Wydaje się, że temat się wyczerpał, a pomiędzy forumowiczami nie doszło jak zwykle do porozumienia :p
      Dziękuję wszystkim za dyskusję. Poczekamy co życie pokaże i zapewne jeszcze nie raz wymienimy te same argumenty :p
      Pa :)
      • gekon1979 ha! wygralismy! postepowcy sie wycofuja! 30.10.05, 16:44

• antyhomofob Re: ha! wygralismy! postepowcy sie wycofuja! 31.10.05, 10:09
          Pewnie ze wygraliscie, przeciez macie waszego prezydenta:). A dyskutowac z
          takimi jak ty to strata czasu bo nie jestem w stanie ci udowodnic ze kolor
          bialy jest kolorem bialym.
      • shygay Re: KONIEC DYSKUSJI 30.10.05, 16:47
        Co, nikt się ze mną nie pożegna? ;)
        • gekon1979 no dobra, papa i nie wracaj, bez buzi 30.10.05, 16:48

• shygay Re: no dobra, papa i nie wracaj, bez buzi 30.10.05, 16:51
            Jesli coś szczególnie mnie zainteresuje, zainspiruje bądź zbulwersuje, to wrócę :p
            • mao111 Re: no dobra, papa i nie wracaj, bez buzi 31.10.05, 13:48
              Obejrzałem tę stronkę dla homo i;

Honorowy homofob
              Minister kultury Włoch prof. Rocco Buttiglione otrzymał w niedzielę tytuł
              honorowego obywatela Lublina.

Honorowy homofob... śmiechu warte. Facet powiedział, że homoseksualizm jest
              grzechem, a tu już tolerancyjni, światli homo napadają na niego...
              • shygay Re: no dobra, papa i nie wracaj, bez buzi 31.10.05, 15:49
                Samo stwierdzenie że coś jest grzechem może stanowić początek dyskryminacji i piętnowania... To na tej podstawie homoseksualiści mieli kiedyś przerąbane.
        • wiewiorzasta Re: KONIEC DYSKUSJI 30.10.05, 16:55
          shygay napisał:

> Co, nikt się ze mną nie pożegna? ;)

No to pa :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka