Dodaj do ulubionych

Czy wlasnie zaczela sie wojna domowa w iraku?

24.02.06, 06:55
nawiazujac do watku o tym co "wynalezli amerykanie", chyba odpowiedz stala sie
jasna: maszyny czasu.

zeby na przyklad wykasowac pare kardynalnych bledow (w istocie zbrodni) przy
uzyciu hi-tech maszynki. niech nawet bedzie powered by intel and
microsoft (wtedy wielu uzytkownikow z pentagonu i bialego domu nie
wroci ze swych podrozy w czasie, wciskajac do konca zycia ctrl-alt-del).

zanosi sie na poczatek trzeciego aktu amerykanskiej sztuki teatralnej pt.
demokracja wpychana butem w gardlo. (ta 'demokracja' to taki tylul, sztuka
jest o czym innym oczywiscie :-)
akt 3 nosi tytul: wojna domowa. wszyscy ktorzy byli chocby tylko
dwa razy w teatrze przewidzieli dawno rozwoj akcji i nie sa zaszokowani
niczym, nawet scenografia.
czysto polityczna w swej istocie, sztuka ta grana jest w wynajetym do
odwolania teatrze-opertce "Religia".

Przypominam, ze zgodnie z prawem miedzynarodowym usa jako okupant
odpowiedzialne sa za bezpieczenstwo widzow i aktorow. juz ok dwustu widzow
przyplacilo spektakl zyciem, od kiedy zaczela sie na dobre wojna domowa. a to
dopiero czwartek! jutro tradycyjnie zaczynaja sie wieczorne przedstawienia po
kazaniu.

news.yahoo.com/fc/world/iraq
news.independent.co.uk/world/middle_east/article347140.ece
Obserwuj wątek
    • you-know-who Re: Czy wlasnie zaczela sie wojna domowa w iraku? 24.02.06, 08:19
      o juz mamy malutka roznice w doniesieniach

amerykanski rzecznik w buciorach: spoko, tylko 7 meczetow uszkodzonych, 2
      immamow zabitych, zadna wojna domowa.
      news.yahoo.com/s/afp/20060223/pl_afp/iraqunrestus
      A. Loyd donosi z bagdadu za orgnizacja sunnicka: 168 kosciolow zaatakowanych,
      10 immamow zamordowanych + 15 uprowadzonych, info nie zweryfikowane ale raczej
      wiarygodne
      www.timesonline.co.uk/article/0,,7374-2056199,00.html
      news.independent.co.uk/world/middle_east/article347384.ece
      albo wszystko sie juz rozleci, albo sie na razie uspokoi a obie strony,
      szyici i sunnici, obciaza wina amerykanow. o, nawet wlasnie pojawil sie nat ten
      temat artykulik:
      famulus.msnbc.com/famulusintl/ap02-23-113344.asp?reg=mideast&vts=22320061150
      znowu: racja, bo prawnie usa odpowiada za zapobieganie temu co sie dzieje.
      (oczywiscie nie ma co dawac wiary oszustwu, ze irak jest niezaleznym panstwem
      mogacym zapewnic spokoj na ulicach - w tym przypadku to wladze iraku bylyby
      odpowiedzialne (mieszkancy zielonej strefy nie majacy pojecia co sie dzieje w
      iraku.)

tak czy inaczej czarne bojowki armi mahdi sadra sa juz na ulicach z bronia,
      patroluja ulise sard city wspolnie z irackia armia.

• you-know-who Re: Czy wlasnie zaczela sie wojna domowa w iraku? 25.02.06, 09:48
      godzina policyjna w dzien - piatkowe seanse odwolane, wzgledny spokoj.
      a co po jej zniesieniu?

news.yahoo.com/s/ap/20060225/ap_on_re_mi_ea/iraq
    • maureen2 Re: Czy wlasnie zaczela sie wojna domowa w iraku? 25.02.06, 12:19
      niestety nie zaczęła się, kreatywność mediów nie jest tak znowu wielka.
      • you-know-who Re: Czy wlasnie zaczela sie wojna domowa w iraku? 26.02.06, 07:28
        no moze sie nie zaczela ale i nie skonczyla, w usa wolno to nazywac
        "wave of violence" - musze sie szybko nauczyc odpowiedniej terminologii.
        news.yahoo.com/s/ap/20060226/ap_on_re_mi_ea/iraq
    • you-know-who Re: Czy wlasnie zaczela sie wojna domowa w iraku? 26.02.06, 23:49
      www.postchronicle.com/news/security/article_2128176.shtml
      Iraq On The Brink

www.timesonline.co.uk/article/0,,2089-2058790,00.html
      Fears over a 'new Saddam' as Iraq battles to avert civil war

fairuse.100webcustomers.com/nws/nytimes7.htm
      What Civil War Could Look Like
      • bam_buko Re: Czy wlasnie zaczela sie wojna domowa w iraku? 27.02.06, 00:39
        hmm dwa lata ciezkiej pracy(prowokacji) zaczyna przynosic efekty,najwyzszy czas
        zeby sami zaczeli sie wyzynac.......ku uciesze wybranych tego swiata.
        • you-know-who Re: Czy wlasnie zaczela sie wojna domowa w iraku? 27.02.06, 01:03
          z punktu widzenia usa moze rozpad iraku nie jest to najlepszy, ale z puntu
          widzenia pewnego malego panstwa tak.

Violence killed at least 29 people Sunday, including three American soldiers,
          and mortar fire rumbled through the heart of Baghdad
    • you-know-who pisza ze zaczyna sie wojna domowa w iraku 28.02.06, 23:57
      no tak, 40-130 trupow dziennie ostatnio, ostrzal z lekkiej artylerii, bomby,
      jesli to nie jest wojna domowa to nie wiem jak to nazwac.
      news.yahoo.com/s/nm/20060228/wl_nm/iraq_dc_113;_ylt=AlOi3Qr1UftuAEyQ08Fq5WxX6GMA;_ylu=X3oDMTBiMW04NW9mBHNlYwMlJVRPUCUl
      • jennifer5 Re: pisza ze zaczyna sie wojna domowa w iraku 01.03.06, 00:05
        you-know-who napisał:

> no tak, 40-130 trupow dziennie ostatnio, ostrzal z lekkiej artylerii, bomby,
        > jesli to nie jest wojna domowa to nie wiem jak to nazwac.

news.yahoo.com/s/ap/20060228/ap_on_re_mi_ea/iraq_060228211650;_ylt=AousPC6BGch3RysAf3v20IhX6GMA;_ylu=X3oDMTBiMW04NW9mBHNlYwMlJVRPUCUl
    • jennifer5 'fuc' mial wizje 01.03.06, 03:26
      ... sluchajac szumu wody w klozecie stwierdzil co nastepuje:

"I don't buy your premise that there's going to be a civil war."

The decline in Bush's public approval ratings came as he told Iraqis they faced
      a choice between "chaos or unity"

news.yahoo.com/s/nm/20060301/ts_nm/iraq_usa_bush_dc_3;_ylt=AkDOyZMpME9M8giOCceMYqhX6GMA;_ylu=X3oDMTBiMW04NW9mBHNlYwMlJVRPUCUl
      • you-know-who Re: 'fuc' mial wizje 06.03.06, 07:33
        now you see it now you don't, to co w koncu?

Expert on Iraq: 'We're In a Civil War'

www.abcnews.go.com/WNT/IraqCoverage/story?id=1689688&page=1
        • aroden Grozba wojny domowej jest na reke Amerykanom 06.03.06, 08:31
          Gdyz daje im dodatkowy atut do pozostania w Iraku, jako rozjemca stron
          i "balance of power" dla calego regionu.
          Z czym masz wiec jakies pojeciowe problemy?
          • you-know-who Re: Grozba wojny domowej jest na reke Amerykanom 07.03.06, 06:01
            np z tym ze wojna domowa moze byc tez zaslona dymna do wyniesienia sie z iraku
            bez utraty twarzy (w pojeciu politbiura amer., oczywiscie). przy okazji zostawiajac
            kilka stalych mega-baz wojskowych.
            a to byloby kolejnym cynicznym rozegraniem gry pionkami, gambitem z poswieceniem
            nastepnych kilkudziesieciu tysiecy cywilow.
            • j-k 2 lata temu pisalem juz o tym 05.08.06, 14:05
              ze Amerykanie planuja wyniesienie sie z miast irackich i pozostanie tylko w
              kilkunastu duzych bazach ( z dala od osiedli) i ograniczenie sie do pilnowania
              sieci rurociagow i ew. pomocy w akcjach pacyfikacyjnych rzadowi Irackiemu.

A gdy Arabowie bija i zabijaja sie miedzy soba, to kogo to dzis na Swiecie
              obchodzi?
    • captain.america Jak tam wasza wojna domowa w iraku, lewaki? 07.03.06, 06:33
      Zaczela sie juz czy nie? O cholera, niestety Irakijczycy znowu was rozczarowali
      i sie nie wyrzynaja jak za Saddama. Better luck next year, bitches!
    • felusiak1 Zabijcie mnie 07.03.06, 13:50
      Dlaczego antywojennikom taka radość sprawia mozliwosc wybuchu wojny domowej?
      Bo wtedy bedzie mozna znowu dołożyc Bushowi jeszcze jeden raz wskazujażc jaki
      jest durny i jaką bryndzą uchodował. Raduje się serce..........
      • you-know-who Re: Zabijcie mnie 08.03.06, 10:35
        czy prowadzenie praktyki psychoanalitycznej bez dyplomu i zezwolenia jest
        legalne w stanie NY? ('Dlaczego antywojennikom taka radość sprawia...')

i te emocje ('zabijcie mnie') - cos ty nie jestes dzis soba felusiak.
        • jennifer5 Re: Zabijcie mnie 15.03.06, 08:33
          you-know-who napisał:

> i te emocje ('zabijcie mnie') - cos ty nie jestes dzis soba felusiak.

---

wczesniej czy pozniej cos co zostalo okaleczone falszem, zaczyna gnic tworzac
          gangrene. To nie bycie soba, to slabosc charakteru okresla jego obecny stan.
          Samo stwierdzenie, "Dlaczego antywojennikom taka radość sprawia...' jest
          falszowaniem rzeczywistosci. f... dobrze wie ze nie to jest celem i trescia,
          ale w swojej slabosci nie potrafi przyjac rzeczywistosci jaka jest. Przegral i
          stad slowa... "zabijcie mnie"

news.yahoo.com/s/ap/20060315/ap_on_re_mi_ea/iraq
        • felusiak1 Re: Zabijcie mnie 19.03.06, 03:44
          To nie psychoanaliza a obserwacja znamion zewnetrznych. Na to nie trzeba miec
          licencji az do 30 dni przed wyborami.
          Chyba nie umkneła twojej uwadze płonna nadzieja mediów, że wreszcie zacznie sie
          wojna domowa. Teraz spotkał ich zawód. Nie wybuchła. No niech to jasna cholera
          wezmie tych irakijczyków, nawet wojny domowej nie potrafia zacząć>
          • you-know-who Re: Zabijcie mnie 19.03.06, 04:13
            hmm to jakby w nowym jorku zabijano kilkudziesieciu murzynow dziennie i podobna
            liczbe bialych, a pod presja rzadu kostnice nie ujawnialyby ze pozbywaja sie juz
            trupow wysylajac je na prowincje (bo moce przerobowe slabe, zupelnie tak jak w
            pewnym odbudowanym wlasnie przez usa kraju), to jakbys to nazwal?

irakijczycy nie kupuja twojej ani busza wersji wydarzen. komu mam wierzyc, im
            czy tobie?
            • felusiak1 Widzę, że i ty nie możesz się doczekać upragnionej 20.03.06, 17:52
              wojny domowej. Ach jak pieknie zabijają sie nawzajem, ile krwi, a jakie zacięcie
              do walki. Kiedy juz ta upragniona wojna domowa wybuchnie wtedy z satysfakcją
              bedziesz mógł powiesic jeszcze jednego psa, jeśli znajdziesz miejsce.
    • you-know-who Re: Czy wlasnie zaczela sie wojna domowa w iraku? 15.03.06, 08:13
      news.yahoo.com/s/ap/20060315/ap_on_re_mi_ea/iraq
      po paru dniach czarowania rzeczywistosci znowu tony minorowe, wojna domowa
      zawitala znow w tytule artykulu. :-(

przy okazji, donasza dzis ze produkcja elektrycznosci osiagnela w iraku nadir
      nie spotykany od 3 lat, czyli mniej wiecej od daty rozpoczecia projektu
      "odbudowy iraku" przez jedyne supermocarstwo. a nie byla zbyt wielka i przed wojna.

na pewno ktos niedlugo przemowi w usa prime time i wszystkie klopoty mina
      • you-know-who "This is truly a civil war now. " 17.03.06, 18:03
        www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2006/03/15/MNG6MHOD1T1.DTL
        • you-know-who Iraq is no longer headed for civil war. It’s there 19.03.06, 01:42
          www.tompaine.com/articles/2006/03/16/civil_war_is_here.php
      • you-know-who Some Say Civil War Already Started 20.03.06, 16:42
        ta rozpoczynajaca side wojna domowa brzydko popsula buszystowskie uroczystosci 3
        rocznicy ciaglego postepu:

Bush, Vice President Dick Cheney, Defense Secretary Donald H. Rumsfeld and Army
        Gen. George W. Casey, the senior U.S. military commander in Iraq, declared that
        the United States was making progress toward stabilizing Iraq and defusing
        sectarian tensions.

no ladnie go ustabilizowali, ciekawe na ile lat

www.latimes.com/news/nationworld/world/la-fg-usiraq20mar20,0,121080.story
        Civil war fears grip Iraq on 3rd anniversary

news.yahoo.com/s/nm/20060320/wl_nm/iraq_dc_249;_ylt=AmuWQerni_ExheCl5xu_XuNX6GMA;_ylu=X3oDMTBiMW04NW9mBHNlYwMlJVRPUCUl
      • you-know-who jak nazwalibysmy 130,000 ofiar rocznie w usa? 05.04.06, 04:22
        www.wpherald.com/storyview.php?StoryID=20060403-030211-9401r
        po uwzglednieniu liczebnosci populacji iraku, morderstwa polityczno-sekciarskie
        (zwane religijnymi) odpowiadalyby 130,000 zabitych na rok w usa, a
        przekroczylyby pon. 5-krotnie straty w konflikcie w irlandii pln. 1968-98.

• you-know-who "Is there a civil war? Yes, there is an undeclared 09.04.06, 06:48
        "Is there a civil war? Yes, there is an undeclared civil war..."

news.yahoo.com/s/ap/20060409/ap_on_re_mi_ea/iraq
        a jednak, jednak.
        why am i not surprised
    • ghotir Re: Czy wlasnie zaczela sie wojna domowa w iraku? 09.04.06, 08:46
      "wojna domowa" w krajach trzeciego swiata przyciagajacych uwage US jest "given"
      w/g dokumentow Pentagonu. Ostatnio nic sie nie zaczelo w Iraku, rozwalanie tego
      spoleczenstwa zaczelo sie z momentem US agresji na ten kraj.

To nie sprawa "maszyny czasu", to sprawa bardzo "calculated" wynikow badan
      zleconych przez Pentagon. Jezeli ktokolwiek z Was czuje sie czlowiekiem i/lub
      chrzescijaninem to wiedzialby, ze tak zwana "wojna domowa" w Iraku
      jest "abominable" w terminach Waszej wiary/narodowosci.
    • you-know-who wojsko US: wojna domowa faktem. brawo neokoni! 05.08.06, 08:46
      www.realcities.com/mld/krwashington/15201701.htm
      aha, to jednak ta nie-wojna nie-domowa dotarla do lbow amrykanskich
      grunts? swietnie. a ich plan?
      "There's no plan - we are constantly reacting," said a senior American military
      official, who spoke on the condition of anonymity. "I have absolutely no idea
      what we're going to do."

gratulacje dla neokonow - to jedyna rzecz ktora zrealizowali w iraku!
      • felusiak1 Cukier krzepi 05.08.06, 14:00
        Za to hasło Melchior Wańkowicz zainkasował swego czasu 5 tysięcy złotych polskich.

Rozumiem twoja awersje do Żydów i upatrywanie ich winy zawsze i wszędzie.
        Rozumiem też twoja przemożną chęć ujrzenia hektolitrów spływajacej ulicami krwi.
        Taki obraz sprawiłby ci wewnętrzna radość i zaspokoił twoje ego. Wtedy mógłbys
        duzymi literami stwierdzić: MIAŁEM RACJĘ.

Wcześniej, jeszcze w lutym napisałeś: "z punktu widzenia usa moze rozpad iraku
        nie jest to najlepszy, ale z puntu widzenia pewnego malego panstwa tak."
        Rzecz jasna owo małe państwo to Izrael, który jak wiadomo winny jest wszystkiemu
        co złe na świecie. Ciekaw jestem jakie korzyści przyniósłby Izraelowi rozpad
        Iraku? Lubusz rzucać na boki stwierdzeniami, a to wojna domowa juz sie zaczęła a
        to korzyści dla małego państwa a to mrówki. Inni z podobnym zacieciem wykazują
        globalne ocieplenie i strasza mnie woda w piwnicy, morska wodą.
        A ja mówię, że cukier krzepi. Że niebo jest bezchmurne i że jutro niedziela.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka