Gość: Fradi IP: *.ab.hsia.telus.net 25.01.03, 09:00 Pieknie k...., pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: smok Re: Izraelska operacja wojskowa w Strefie Gazy IP: *.gwarant.bytom.pl 25.01.03, 09:10 tak, teraz, kiedy palestynczycy nie maja juz mostu, zadna rakieta nie spadnie na glowy izraelczykow. te dwa narody stoja nad przepascia i chyba maja zamiar razem sie w nia rzucic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trojan Bojkot "Ich Troje" ! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.01.03, 11:48 Przepraszam i z góry informuję, że treść mojej wypowiedzi nie ma nic wspólnego z komentowanym artykułem. Na czym polega problem ? Otóż dzisiaj po raz pierwszy otrzymamy możliwość bezpośredniego wyboru reprezentanta, który będzie naszą wizytówką na koncercie EUROWIZJI 2003. Dzisiaj po godzinie 20stej w programie TVP1 zostanie zaprezentowanych 14 utworów pretendujących do zaszczytnej funkcji reprezentowania Nas Polaków na europejskiej scenie muzycznej. Po tej prezentacji przez kolejne 15 minut będzie można (najprawdopodobniej poprzez Audiotele oraz SMS) oddawać głosy na swojego faworyta - najlepszy utwór. Problem polega na tym, że boję się, iż funkcja ta zostanie przyznana zespołowi "Ich Troje". Skąd moje przypuszczenia ? Po pierwsze może zadziałać psychologiczna zasada "znane czyli dobre". W tym przypadku najbardziej znany, czyli ostatnimi czasy najbardziej na topie jest właśnie zespół "Ich Troje". Dobre czyli uznane za najlepsze przez widzów. Po drugie przeraża mnie ogrom PROPAGANDY, który istnieje wokół utworu "Bez granic" oraz samej grupy "Ich Troje". Stacja TVN, która nigdy nie była stacją muzyczną, od około tygodnia 'non stop' w czasie okienek pomiędzy swoimi programami puszcza tenże właśnie utwór. Zupełnie nie wiem (a chciałbym wiedzieć) jaki interes ma ta właśnie stacja w tym aby to "Ich Troje" reprezentowało nas na Eurowizji. Sam zespół zatroszczył się też o to, aby wokół niego zrobiło się głośno, startując w eliminacjach równolegle w Polsce i Niemczech. Nawet w Onecie z tego też powodu pojawiło się kilka artykułów. Dlaczego jestem przeciwny temu utworowi ? To proste: Uważam, że nie będzie on miał szans w starciu z europejskimi propozycjami. Chciałbym w tym miejscu jasno podkreślić, że nie mam nic przeciwko zespołowi "Ich Troje" - moja krytyka skierowana jest wyłącznie pod adresem utworu "Bez granic". Moim zdaniem zwycięski utwór powinien być wesoły, pełen życia - tak aby w słuchaczach budził pozytywne odczucia i zrywał ich z foteli. Ja mam takiego faworyta, nie zdradzę go jednak, chcę bowiem aby moja wypowiedź nie została odebrana jako propaganda, której powyżej byłem przeciwny. W tym miejscu pragnę zamieścić apel do wszystkich internautów: "Wybierzcie dzisiaj utwór, który Wam się naprawdę podoba - pod względem wokalnym, muzycznym - a nie ten, który posiada jedynie ładne 'opakowanie' i jest 'sprzedawany' pod znaną już marką". Wierzę, że dokonacie właściwego wyboru i nie porwie Was 'owczy pęd'. Serdecznie pozdrawiam ! ---------------------- Trojan PS: Zarówno dzisiaj jak i wczoraj moja powyższa wypowiedz jest skrzętnie blokowana przez moderatora Onet.pl - a sądziłem, że czasy cenzury dawno już odeszły - dziwi tym bardziej cenzura w Internecie, które niby jest najbardziej liberalnym środkiem przekazu. (Onet.pl należy do grupy ITI tak jak i stacja TVN) Odpowiedz Link Zgłoś
^she 'Ich Troje' ! 26.01.03, 16:18 ftp://ftp.ichtroje.pl/ichtroje/real_video/zadnych_granic.rm Żadnych Granic ich wär so gerne mal ein astronaut der von dort oben auf die erde runterschaut denn alle, die dort oben einmal war´n sie alle sagen, es ist wunderbar poczujesz tu płynący wolniej czas ciszę i spokój, którego tak brakuje nam i u nas też tak mogłoby dziś być jesteśmy mali, lecz nie koniecznie źli keine grenzen, keine fahnen von dort oben ist die welt einfach nur schön keine lander, keine völker keine kriege kann man von dort oben seh´n każdy z nas powinien dotrzeć tam by zrozumieć, że w tej walce sensu brak vielleicht nimmt uns das unser´n dummen größenwahn, und statt zu labern, fangen wir zu lieben an. żadnych granic, żadnych flag nie ma głupich waśni, nie ma różnych ras żadnych wojen, żadnych państw keine kriege kann man von dort oben seh´n безграничный мир без флагов с высоты границы вовсе не видны безграничный , непривычный без раздоров, взрывов, злости и войны (biezgranicznyj mir biez flagow, s wysoty granicy wowse nie widny, biezgranicznyj, niepriwycznyj, biez razdorow, wzrywow, zlosti i wojny) von dort oben ist die welt einfach nur schön Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omar Re: Izraelska operacja wojskowa w Strefie Gazy IP: *.net.autocom.pl 25.01.03, 09:42 Agresja Izraela nie tylko była w Gazie ..także bochaterowie armii Szarona i Mofaza wczoraj zabili koło Nablus Kobieta mając 40 lat i jej sayn 19 letnie..a innych miastach ponad 5 palestyńczykow polegli ..ranny w sumie zostało 25 osob..taka polityka Izraela wzmacnia tylko nie nawieśc i pogąbia podziałów i oddala jakie kolwiek myśl o pokoju..w tym czasie gdzie w stolicy Egipietu -Kaier spotka wszystkie organizacja palestynskie .gdzie maja zgodzieć na propozcja o zaprzestani walk na okres jeden rok..i o reforma autonomia i ustalać zasady wyboru i projekt konstutcja ..zbrodniarze Mofaz i Szaron prowadzą atakow żeby uzyskać jak najwięcej głosow wwyborach..i specjalny dazą pretekst do prowadzenia nowego zamachu . rozwiązania jest wjedna prowadzic do rokowan ale wczesny trzeba zaprzestac mordowania..to jest rola Busha i Ameryka ..ale niestety on dał zielony światła Szaronowi..już wiecie dlaczego wzrasta nastrojów anty amerykanskich i Izraeliskich wśrod arabów zjedny strony Bush wysła dzisiątki tyś.żołnierze żeby zmusieć sadama do realizacji rezolucji ONZ i z drugij strony zachęca Szarona i Izraela do ignorowania rezolucji tej samej ONZ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nik Re: Izraelska operacja wojskowa w Strefie Gazy IP: *.proxy.aol.com 25.01.03, 09:50 Gość portalu: Omar napisał(a): >w tym czasie > gdzie w stolicy Egipietu -Kaier spotka wszystkie organizacja > palestynskie .gdzie maja zgodzieć na propozcja o zaprzestani > walk na okres jeden rok.. No to niech sie zgodza i zaprzestana. Na razie tylko "maja zgodzic". To za malo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bnadem Re: Izraelska operacja wojskowa w Strefie Gazy IP: 149.156.234.* 25.01.03, 13:11 Kilkukrotnie już w przeszłości moje wypowiedzi były blokowane przez moderatora "Gazety" - jak również wypowiedzi mojej żony. Oboje spędziliśmy sporo czasu na Bliskim Wschodzie - ponadto jestem orientalistą. Nie używałem inwektyw ani nie siałem nienawiści rasowej - po prostu opisywałem sytuację Palestyńczyków inaczej niz podaje to zazwyczaj "Gazeta", opierając się głównie na serwisach amerykańskich. Nie wiem, co się stało z "Gazetą", którą z przyjemnością czytałem w pierwszej połowie lat 90-tych. Przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
^she Re: Izraelska operacja wojskowa w Strefie Gazy 25.01.03, 15:57 Drogi Omarze, Szkoda, ze widzisz tylko agresje Izraela na narod palestynski a nie potepisz ani slowem dzialan "bohaterow" samobojcow-zamachowcow, czyzbys widzial tylko na jedno oko? Czy nie widzisz, ze dzialania Izraela sa jakoby odpowiedzia na terror palestynski i spotykaja sie wsrod wielu z nas tak naprawde ze zrozumieniem? Przyjrzyj sie w jakiej kolejnosci zostaly wykonane dzialania z ostatniej nocy: ostrzelanie Izraela przez palestynczykow a dopiero pozniej pacyfikacja miejsca z ktorego oddano strzaly! Czy nie widzisz,ze palestynczycy sami na siebie kreca bicz i tym samym wzrasta poparcie dla konserwatywnej parti Szarona a bicz sie jeszcze bardziej zakreca, wzrasta takze poparcie swiatowej opinii publicznej nie wywodzacej sie z Izraela/Palestyny (w tym mojej). Tylko czekac, az bicz z ich WLASNEJ GLUPOTY uderzy! Tak juz ten swiat jest urzadzony, Omarze! Nie mniej jednak, zycze palestynczykom aby nabrali choc troche rozumu. Zycze im aby ich konferencja w Kairze nie byla czczym gadaniem a rzeczywistym krokiem w kierunku pokoju i przyszlej demokratycznej autonomii. Jesli chodzi o rezolucje ONZ to mijasz sie z prawda, powiedz wszystkim do konca o wszystkich rezoluczja dot. tych ziem! Strasznie niepodobaja mi sie Twoje niedomowienia, choc mam nadzieje, ze nie jestes zwyklym kretaczem a poprostu brakuje Ci wiedzy na ten temat (jak jest naprawde?) Na poczatek przypominam o najwazniejszej rezolucji ONZ znanej 242, przyjetej po wojnie w Izraelu w 1967. Rezolucji ktora pozniej byla punktem wyjscia porozumien z Oslo! Rezolucja PODKRESLA szeroko zakrojone warunki ewentualnego wycofania sie z niektorych (zwroc uwage: nie wszyskich!) wspomnianych terenow: - prawnie ustanowiony i dlugotrwaly pokoj - zakonczenie wszelkich pogrozek wojennych - uznanie suwerennosci Izraela i jego terytorium - zaprestanie wszelkich grozb i wszelkich aktow przemocy, utanowienie m.in. stref zdemilitarizowanych - wolny przeplyw dla statkow - prawo do zycia w pokoju w bezpiecznych i uznanych granicach! Omarze radze Ci na przyszlosc zastanowic sie zanim cos napiszesz o nie przestrzeganych rezolucjach i bez wspomnienia chociazby slowem o najwazniejszej z nich oraz o porozumieniach z Oslo. Jak wszyscy rozumieja konferencja w Kairze ma wiele do zrobienia, zycze aby uznala rezolucje 242 a takze zaczela respektowac porozumienia z Oslo i stala sie poczatkiem drogi do pokoju i suwerennosci OBU panstw!!! > Agresja Izraela nie tylko była w Gazie ..także bochaterowie > armii Szarona i Mofaza wczoraj zabili koło Nablus Kobieta mając > 40 lat i jej sayn 19 letnie..a innych miastach ponad 5 > palestyńczykow polegli ..ranny w sumie zostało 25 osob..taka > polityka Izraela wzmacnia tylko nie nawieśc i pogąbia > podziałów i oddala jakie kolwiek myśl o pokoju.. Bez zlosliwosci mozna tu dodac cala liste zabitych w samobojczych atakach mordercow-idiotow (wierzacych w 72 dziewice) ofiar w tym dzieci i kobiet po stronie Izraelskiej. Ale co Cie to obchodzi, nieprawdaz. Liczy sie zycie czlowieka, moj drogi, a nie tylko palestynczyka!!!!!! w tym czasie > gdzie w stolicy Egipietu -Kaier spotka wszystkie organizacja > palestynskie .gdzie maja zgodzieć na propozcja o zaprzestani > walk na okres jeden rok..i o reforma autonomia i ustalać > zasady wyboru i projekt konstutcja Oby nie skonczyla sie na blabla bla ale na podjeciu konkretnych dzialan prowadzacych w strone pokoju! poduskutujcie o: - prawnie ustanowionym i dlugotrwalym pokoju - zakonczeniu wszelkich pogrozek wojennych - uznaniu suwerennosci Izraela i jego terytorium - zaprestaniu wszelkich grozb i wszelkich aktow przemocy, utanowienie m.in. stref zdemilitarizowanych - wolnym przeplywie dla statkow - prawie do zycia w pokoju w bezpiecznych i uznanych granicach ..zbrodniarze Mofaz i Szaron > prowadzą atakow żeby uzyskać jak najwięcej głosow > wwyborach..i specjalny dazą pretekst do prowadzenia nowego > zamachu . Bzdury gadasz, przeczytaj ten artykul jeszcze raz! Bicz kreci sie na zyczenie palestynczykow, niestety! rozwiązania jest wjedna prowadzic do rokowan ale > wczesny trzeba zaprzestac mordowania. Madrze mowisz: koniec atakow samobojcow-idiotow!!! .to jest rola Busha i > Ameryka ..ale niestety on dał zielony światła Szaronowi. Uhahaha hahahaha Szanowny Panie Bush niech pan oswieci Palestynczykow! Niech im Pan pokoj wysle expresem, uhahahhahaha Pomylilo Ci sie: Najwazniejsza role do spelnienia ma nie Bush, co wiecej nic nie musi robic jak mu sie nie bedzie chcialo ( o!) ale sami zainteresowni czyli Palestynczycy!!! Ponadto zauwaz, ze zielone swiatlo otrzymal Pan Sharon od samych Palestynczykow! .już > wiecie dlaczego wzrasta nastrojów anty amerykanskich i > Izraeliskich wśrod arabów zjedny strony Bush wysła dzisiątki > tyś.żołnierze żeby zmusieć sadama do realizacji rezolucji ONZ i > z drugij strony zachęca Szarona i Izraela do ignorowania > rezolucji tej samej ONZ... Niedomowienia (rezolucja 242, Oslo), krecenie, miesznie kapusty z grochem i brak logiki cechuje Twoja ostatnia wypowiedz!!!! Zirytowales mnie, ^she Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enemy Re: Izraelska operacja wojskowa w Strefie Gazy IP: *.dip.t-dialin.net 25.01.03, 09:51 czy IDF prrzjmuje cudzoziemcow i czy musialbym sie nauczyc hebrajskiego? ja tez chce walczyc z islamska holota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapski Na wlasne zyczenie IP: *.utp.pl / 10.10.9.* 25.01.03, 09:54 Trudno bylo pojsc dalej z ustepstwami niz zrobil to Ehud Barak, ale Arafat odrzucil te propozycje. Sam jest teraz winny obecnej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 przeciez wiedza.. IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 25.01.03, 10:46 nu, moga sie zbierac w kairze, damaszku czy gdziekolwiek. po pierwsze wiemy, ze na tych spotkaniach ne dochodza do zadnych wspolnych decyzji: juz przed tym spotkaniem w kairze hamas oglosil, ze on nie przestanie walki przeciw israelowi az do jego zniszczenia i "oswobodzenia" palestyny od jordanu do morza, podkreslam do morza, nie do granic 1967. arabscy "przywodcy" z arafatem na czele wiedza dokladnie, jakie sa konsekwencje ich postepowania. wiedza to nie od dzisiaj i maja na to chyba dosyc dowodow. maja tez dosyc dowodow na to, ze jesli nie ma z ich strony aktow terrorystycznych, nie ma z naszej strony aktow odwetowych. wybor jest po ich stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omar do: czapski IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.03, 12:24 To jest kłamestwa Izraela i jej propaganda Barak dał propozcja wycofania sie zZachodnego Brzegu i Gazy ale pod warunkiem że osiedle zydowskie zostaja..wyobraż sobie ze Jeden milion palestynczykóe mieszka na terenie 40 km i kło nich 800 żydów maja więcej terenie i jeszcze armia do ochrony..my chcemy przwiedziwego Panstwa żadna autonomia i panstwka .chcemy normalny już zyć w naszym panstwie jak wszystkich wtedy niema powodów do żadnych zamachow..i wtedy będą wybory demokraczne..jestśmt w stanie budowac panstwa..mamy najwięcej poziom wyksztacenia ..przestan pan kłamliwy mowiesz o oferty Baraka..nich Izrael wycofa i natychmiast..bez tego any zydzi any palestynczyce niebędą mogli żyć normalny i pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do: czapski IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 25.01.03, 12:48 Gość portalu: Omar napisał(a): > To jest kłamestwa Izraela i jej propaganda Barak dał propozcja wycofania sie > zZachodnego Brzegu i Gazy ale pod warunkiem że osiedle zydowskie > zostaja..wyobraż sobie ze Jeden milion palestynczykóe mieszka na terenie 40 km > > i kło nich 800 żydów maja więcej terenie i jeszcze armia do ochrony..my chcemy > przwiedziwego Panstwa żadna autonomia i panstwka .chcemy normalny już zyć w > naszym panstwie jak wszystkich wtedy niema powodów do żadnych zamachow..i wtedy > > będą wybory demokraczne..jestśmt w stanie budowac panstwa..mamy najwięcej > poziom wyksztacenia ..przestan pan kłamliwy mowiesz o oferty Baraka..nich > Izrael wycofa i natychmiast..bez tego any zydzi any palestynczyce niebędą mogli > > żyć normalny i pokoju > nu, omar, ty nawet nie widzisz, co ty piszesz... przede wszystkim barak powiedzial, ze zlikwiduje osiedla, ale nie wszystkie, tak ze gadanie o ogromnych terenach pozostajacych u zydow jest po prostu glupie. po drugie wielki przywodca palestynczykow, wielki general arafat (ciagle jeszcze nie wiem kiedy i gdzie skonczyl jakakolwiek akademie wojskowa)obiecal, ze po powstaniu panstwa palestynskeigo, zydzi moga tam mieszkac w pelnym bezpieczenstwie (nie, ze ktos w israelu w to uwierzyl). po trzecie negujesz kompletnie oswiadczenie israela, ze ten kraj jest tylko dla zydow, ale jakos palestyne chcesz tylko dla palestynczykow, z czym sie notabene zgadzam. wiec jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: do: czapski IP: *.acn.pl 25.01.03, 13:12 > omar, ty nawet nie widzisz, co ty piszesz... przede wszystkim barak > powiedzial, ze zlikwiduje osiedla, ale nie wszystkie, tak ze gadanie o > ogromnych terenach pozostajacych u zydow jest po prostu glupie. Nie jest glupie, bo te osiedla bedzie ochraniala polowa izraelskiej armii, a co za tym idzie ogromne tereny (bo przeciez do osiedli musza jakies drogi prowadzic, ktore tez by byly pod "ochrona", prawda?) beda patrolowane przez uzbrojonych Zydow. Na to nikt normalny zgodzic sie nie moze. I na koniec: te osiedla powstaly z pogwalceniem prawa miedzynarodowego i powinny zostac zlikwidowane calkowicie i bez zadnych warunkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omar Do:Dana IP: *.net.autocom.pl 25.01.03, 13:28 Jesteś namolna..nie nawiedzieć Arafata..mimo uważany jest najbardziej umierkowany przewoda palestynskie..nie zapominaj że on podpisał z Rabinem porozumienia pokowego..on ma ponadc 70 lat siedzi ja w więzieniu wiesz ze on any iny perzydent nie moze kontrolowac całego narodu specjalny że twoj kochany Szaron sdemolował wszystkie instucji palestynskie arsztował a i zabiajał wieśzkość plicjantów.. przy okazji Szaron nienawiedzi Arabów chyba wiesz dlaczego..jest uraz osobisty ..podobno został zgwałcony przez jakieś araba w wieku 13lat stąd cały jego stosunek..on jest tygries z papieru jego mijesce jest na śmiec historii i mam nadziję niedługo będzie miał miejsce kolo Meslowicza w Hadze..i mimo wszystko nie jest kwestia any Arafata any Szarona.. są dwa narody musią miec swojch praw..czy znasz historia Polski wiesz była podzaborami 123 lata..mamy podobną sytuację ..już wiele razy ci powiedziałem obu narode mają prawo do samoistnienia..pokoj jest potrzebny dla wszystkich..i sąsiadów też.. czemu nie chcesz rozumiec? tak samo kiedy mnie namawiasz do powrotu doskonaly wiesz że skoro mam tylko dokumnet jako ochodzca nie mam prawo nawet wsiadac so waszego samalotu...ty powtarzac i powtarzac kłamestwa..nigdy tam niebyłem mowiłem ci że urodziłem w obozie na granicy miedzy Palestyną i Syria na wzgorze Golan.. jestem gotow z tobą rozmawiac i prowdziec dialog z reszta robie to na codzienn z powaznymi ludzi z Izraela..mam nadzije ze będzie niedługo incyjatwa wspolna..ale musiesz zmieniac twoj cyniczny pusty styl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Do:Dana IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 25.01.03, 14:39 Gość portalu: Omar napisał(a): > Jesteś namolna..nie nawiedzieć Arafata..mimo uważany jest najbardziej > umierkowany przewoda palestynskie.. nu, omar, na moich wrogow taki "umiarkowany przywodca", ktory oplaca terrorystow >nie zapominaj że on podpisał z Rabinem porozumienia pokowego.. nu,, naprawde, jak mozna o tym zapomniec? HISTORIA tego nie zapomni, omar, twoja i moja historia... on ma ponadc 70 lat siedzi ja w więzieniu wiesz ze on any iny perzydent nie moze kontrolowac całego narodu nu, siedzi w wiezieniu? aleway, omar, aleway, tamto wiezienie, omar, z telefonami, faxami, konferencjami prasowymi, przyjmowaniem miedzynarodowych delegaccji dziennikarzy, ktorzy potem szmugluja na zewnatrz terrorystow, i nie zapomnij o dziennej liscie prowiantu, jaki arafat posyla izraelczykom i tez dostaje zamowienie prosto do kuchni: swieze pity, humus, thina, sardynki, jarzyny, owoce, co wyboru i do koloru, wiezienie...... a ze nie moze pojechac do paryza i do londynu i jeszcze paru ladnych miejsc? nu, ostatecznie jest w wiezieniu, nie? a co do kontrolowania, to przeciez kontrolowal nie? wybrano go jednoglosnie 90%, nie pamietam takiej zgodnosci nigdy.... a ze teraz troche kontroli stracil? nu, ma hamas... c o powiedziales? ze stracil duzo kontroli? nu, to niech przestanie byc generalem i odda wladze komu innemu, kto moze kontrolowac. > specjalny że twoj kochany Szaron sdemolował wszystkie instucji palestynskie arsztował a i zabiajał wieśzkość plicjantów.. nu, omar, ile instytucji palestynskich bylo na terenach autonomii???? a wiekszosc policjantow to nie zabil, jeszcze jest ich kupa i wiekszosc policjantow to terrorysci w oficjalnych mundurach, niewielu wsrod tych policjantow to rzeczywiscie porzadni ludzie. >przy okazji Szaron nienawiedzi Arabów chyba wiesz dlaczego..jest uraz >osobisty ..podobno został zgwałcony przez jakieś araba w wieku 13lat stąd cały >jego stosunek.. nu, to nowosc, gdzie to wyczytales? czy to moze tak sie "obraca" wsrod arabow? ale przynajmniej moge teraz spokojnie powiedziec, ze sharon wie co robi, nie....? >on jest tygries z papieru nu, jak na tygrysa z papieru, to on sie niezle sprawuje, musze powiedziec... mozesz sobie wyobrazic, omar, co to by bylo, jakby on nie byl z papieru? > jego mijesce jest na śmiec historii i mam nadziję niedługo będzie miał miejsce kolo Meslowicza w Hadze..i mimo wszystko nie jest kwestia any Arafata any Szarona.. są dwa narody musią miec swojch praw.. nu, musia miec prawa, ja to w swoim narodzie mam, a ty zapytaj sie arafata, jaki prawa ci dal? >czy znasz historia Polski wiesz była podzaborami 123 lata..mamy podobną sytuację .. nu, czy ja znam historie polski? nu, nie tak dobrze jak ty, ale znam. ah, mamy podobna historie? nu, to do 123 lat jeszcze arabom palestynskim troche brakuje, omar, cierpliwosci, przeszlo dopiero 35 lat. i wiesz co, to niezly pomysl, jeszcze te male 90 lat i moze arafat nabierze troche rozumu. >już wiele razy ci powiedziałem obu narode mają prawo do samoistnienia..pokoj jest potrzebny dla wszystkich..i sąsiadów też.. czemu nie chcesz rozumiec? tak samo kiedy mnie namawiasz do powrotu doskonaly wiesz że skoro mam tylko dokumnet jako ochodzca nie mam prawo nawet wsiadac so waszego samalotu...ty powtarzac i powtarzac kłamestwa..nigdy tam niebyłem mowiłem ci że urodziłem w obozie na granicy miedzy Palestyną i Syria na wzgorze Golan.. jestem gotow z tobą rozmawiac i prowdziec dialog z reszta robie to na codzienn z powaznymi ludzi z Izraela..mam nadzije ze będzie niedługo incyjatwa wspolna..ale musiesz > zmieniac twoj cyniczny pusty styl pozdrawiam nu, ja juz zrozumialam, omar, juz cie nie namawiam na przyjazd, miedzy palestyna a syria, na wzgorzach golan, nu, kuneitra? n u, nie musisz wsiadac do naszego samolotu, jest jeszcze pare innych. nu, sluchaj, nie powtarzam zadnych klamstw, bo ja tym zyje dzien w dzien od lat ale jak ty tu nie byles, to ty powtarzasz za kims straszne glupstwa... bo zrozumialam z twoich postow, ze tu byles i na wlasnej skorze sie przekonales, jacy to my jestesmy barbarzyncy, nu, uspokoles mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: Do:Dana 25.01.03, 17:06 Omar najwyraźniej wie że gdzieś dzwoni, tylko nie wie w którym kościele. Faktem jest, że w społecznościach arabskich dewiacje seksualne są bardzo częste (nie jest tajemnicą, że kluby gejowskie w Tel Avivie uczęszczane są głównie przez arabów), w tym wykorzystywanie seksualne dzieci. Dotyczy to bardzo często i chłopców: dziewczynki jako nieczyste bywają pogardliwie odrzucane. Częściowo daje się to wyjaśnić faktem zawierania małżeństw w obrębie rodziny, co powoduje występowanie różnego rodzaju wad genetycznych, niskiej inteligencji itp. Wiadomo też ,że sam Noblista został jeszcze za komuny sfilmowany w hotelu przez rumuńskie służby specjalne jak zabawiał się z małymi chłopcami i swoimi ochroniarzami. Suha też nie przypadkiem siedzi w Paryżu: wydawanie kasy to jedno, a to ze nie jest do niczego potrzebna to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapski do: Omar IP: *.utp.pl / 10.10.9.* 25.01.03, 17:55 Nie twierdze ze propzycja Baraka byla idealna, ale byla zdecydowanie najkorzystniejszą dla Palestynczykow propozycja zlozoną kiedykolwiek przez izraelskiego premiera (z tym sie chyba zgodzisz). Na tym polega kompromis ze 2 strony ustepuja ze swoich zadan i spotykaja sie w srodku drogi. Dla Palestynczykow mam wrazenie kompromis polega na tym ze pozwola Zydom ewakuowac sie z Izraela. Co wiecej rozumiem ze Izraelczycy nie chca juz ustepowac. Bo oni sa w stanie swoje ustepstwa realizowac, Palestynczycy nie- no bo co z tego ze Arafat podpisze porozumienie, wojska wyjada, a Hamas dalej swoje. Powiedz szczerze Omar, czy myslisz ze jest jakas granica ustepstw po ktorych spelnieniu Hamas nie bedzie przeprowadzal atakow terrorystycznych? Nie wydaje mi sie. Ciesze sie ze mimo faktu iz jak sie domyslam temat ten dotyczy cie bardzo bezposrednio mozemy rozmwiac w miare merytorycznie, a nie przerzucac sie wyzwiskami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłość Ratujmy ludzi przed ludobójstwem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.03, 11:22 Oni tam umierają. Jasera Arafata nawet nigdzie nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #Enej# Re: Ratujmy ludzi przed ludobójstwem IP: 62.233.185.* 25.01.03, 12:18 Gość portalu: Miłość napisał(a): > Oni tam umierają. Jasera Arafata nawet nigdzie nie widać.Rozpoczol sie kolejny holokaust wobec Arabow w wykonaniu jak zwykle bardzo pokrzywdzonych Zydow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teka Re: Izraelska operacja wojskowa w Strefie Gazy IP: *.sulechow.eu.org / 192.168.0.* 25.01.03, 12:39 Przez caly 2002 rok pracowalem w Izraelu. Wiem ,co to znaczy strach przed wyjsciem z domu do np. sklepu , czy na spacer. Strach przed zatrzymujacym sie , zatloczonym autobusem itp. Naprawde - nie dziwcie sie Izraelczykom , ze zwalczaja Arabow. Palestynczycy sa zawistni i okrutni.Najgorsze , ze wysylaja swoje dzieci na smierc. To najwieksi na swiecie fanatycy religijni i najokrutniejsi terrorysci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alik Re: Izraelska operacja wojskowa w Strefie Gazy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.03, 12:58 Jest na to prosta rada - wycofać się na granice sprzed 1967 r - i po strachu... A propos tematu: Hymn sołdatów żydowskich pochodzących z Polski (na melodię "Jak dobrze nam zdobywać góry"): JAK DOBRZE NAM UPALNĄ NOCĄ PACYFIKOWAĆ JAKĄŚ WIEŚ WODZIĆ PO SZYBACH Z AUTOMATU I POD CHAT STRZECHY OGIEŃ KŁAŚĆ... GANCE GAL, GANCE GAL, GANCE GAL, GANCE GAL GANCE - GANCE - NOCH AINMAL! NOCH AINMAL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Izraelska operacja wojskowa w Strefie Gazy IP: *.mmj.pl / 192.168.0.* 25.01.03, 13:48 Izrael to okupant, wiec co tu wiecej dodawac... Narod wybrany jest katem wobec mniejszego narodu, smutne to ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Izraelska operacja wojskowa w Strefie Gazy IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 25.01.03, 14:44 Gość portalu: Alik napisał(a): > Jest na to prosta rada - wycofać się na granice sprzed 1967 r - i po strachu... > > A propos tematu: Hymn sołdatów żydowskich pochodzących z Polski (na > melodię "Jak dobrze nam zdobywać góry"): > > JAK DOBRZE NAM UPALNĄ NOCĄ > PACYFIKOWAĆ JAKĄŚ WIEŚ > WODZIĆ PO SZYBACH Z AUTOMATU > I POD CHAT STRZECHY OGIEŃ KŁAŚĆ... > > GANCE GAL, GANCE GAL, GANCE GAL, GANCE GAL > GANCE - GANCE - NOCH AINMAL! NOCH AINMAL! nu, a przed 1967, to co? nie bylo zamachow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Izraelska operacja wojskowa w Strefie Gazy IP: *.net 25.01.03, 14:44 Na naszych oczach pada mit Ameryki - gwaranta demokracji, wolności, sprawiedliwości i porządku międzynarodowego opartego na prawie. Wyraźnych kształtów nabiera za to obraz amerykańskiej nagiej pięści. Co prawda, prezydent Bush uparcie twierdzi, że jego wojska będą wyzwalać iracki naród spod buta ciemiężycielskiej opresji Saddama Husajna, jednak byle smarkacz na Bliskim Wschodzie wie, że gdyby Amerykanie rzeczywiście chcieli kogoś wyzwalać, to mogliby w pierwszej kolejności zacząć od Palestyńczyków, którym pewne atomowe mocarstwo okupuje ziemie, burzy domy, strzela do dzieci i których zabija bez wyroku sądowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Izraelska operacja wojskowa w Strefie Gazy IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 25.01.03, 15:31 Gość portalu: Tadeusz napisał(a): > Na naszych oczach pada mit Ameryki - gwaranta demokracji, > wolności, sprawiedliwości i porządku międzynarodowego opartego > na prawie. Wyraźnych kształtów nabiera za to obraz amerykańskiej > nagiej pięści. Co prawda, prezydent Bush uparcie twierdzi, że > jego wojska będą wyzwalać iracki naród spod buta > ciemiężycielskiej opresji Saddama Husajna, jednak byle smarkacz > na Bliskim Wschodzie wie, że gdyby Amerykanie rzeczywiście > chcieli kogoś wyzwalać, to mogliby w pierwszej kolejności zacząć > od Palestyńczyków, którym pewne atomowe mocarstwo okupuje > ziemie, burzy domy, strzela do dzieci i których zabija bez > wyroku sądowego. nu, jeszcze jeden, ktory zna problem od poszewki. ale widze, ze to ze mamy bombe atomowa, to was dosyc wcieka, co? nu..... co robic, bogu dzieki, ze mamy. rowniez bogu dzieki, ze twoj bojater arafat jej nie ma. bo posiadanie pomby atomowej, to odpowiedzialnosc, a do tej arafat i jego klika jeszcze nie dorosli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi _________Iraelska antyoperacja niewojskowa_______ IP: *.rasserver.net 25.01.03, 15:58 Gość portalu: dana33 napisał(a): > Gość portalu: Tadeusz napisał(a): > > > Na naszych oczach pada mit Ameryki - gwaranta demokracji, > > wolności, sprawiedliwości i porządku międzynarodowego opartego > > na prawie. Wyraźnych kształtów nabiera za to obraz amerykańskiej > > nagiej pięści. Co prawda, prezydent Bush uparcie twierdzi, że > > jego wojska będą wyzwalać iracki naród spod buta > > ciemiężycielskiej opresji Saddama Husajna, jednak byle smarkacz > > na Bliskim Wschodzie wie, że gdyby Amerykanie rzeczywiście > > chcieli kogoś wyzwalać, to mogliby w pierwszej kolejności zacząć > > od Palestyńczyków, którym pewne atomowe mocarstwo okupuje > > ziemie, burzy domy, strzela do dzieci i których zabija bez > > wyroku sądowego. > > nu, jeszcze jeden, ktory zna problem od poszewki. ale widze, ze to ze mamy > bombe atomowa, to was dosyc wcieka, co? nu..... co robic, bogu dzieki, ze mamy. > rowniez bogu dzieki, ze twoj bojater arafat jej nie ma. bo posiadanie pomby > atomowej, to odpowiedzialnosc, a do tej arafat i jego klika jeszcze nie dorosli > . No... z waszej strony Dana33 to raczej nie odpowiedzialnosc. Znajac was to byscie jej juz dawno uzyli. Problem w tym ze musielibyscie ja sobie spuscic na glowe. Nieprawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: _________Iraelska antyoperacja niewojskowa___ IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 25.01.03, 17:53 Gość portalu: ixi napisał(a): > Gość portalu: dana33 napisał(a): > > > Gość portalu: Tadeusz napisał(a): > > > > > Na naszych oczach pada mit Ameryki - gwaranta demokracji, > > > wolności, sprawiedliwości i porządku międzynarodowego > opartego > > > na prawie. Wyraźnych kształtów nabiera za to obraz > amerykańskiej > > > nagiej pięści. Co prawda, prezydent Bush uparcie twierdzi, > że > > > jego wojska będą wyzwalać iracki naród spod buta > > > ciemiężycielskiej opresji Saddama Husajna, jednak byle > smarkacz > > > na Bliskim Wschodzie wie, że gdyby Amerykanie rzeczywiście > > > chcieli kogoś wyzwalać, to mogliby w pierwszej kolejności > zacząć > > > od Palestyńczyków, którym pewne atomowe mocarstwo okupuje > > > ziemie, burzy domy, strzela do dzieci i których zabija bez > > > wyroku sądowego. > > > > nu, jeszcze jeden, ktory zna problem od poszewki. ale widze, > ze to ze mamy > > bombe atomowa, to was dosyc wcieka, co? nu..... co robic, bogu > dzieki, ze mamy. > > rowniez bogu dzieki, ze twoj bojater arafat jej nie ma. bo > posiadanie pomby > > atomowej, to odpowiedzialnosc, a do tej arafat i jego klika > jeszcze nie dorosli > > . > No... z waszej strony Dana33 to raczej nie odpowiedzialnosc. > Znajac was to byscie jej juz dawno uzyli. Problem w tym ze > musielibyscie ja sobie spuscic na glowe. Nieprawda? nu, pojawil sie ktos nowy, znajacy sytuacje, a wiec dlaczego uwazasz, ze musielibysmy sobie spuscic na glowe? myslalam ze samobojcy to sie mnoza u arabow a nie u zydow, przynajmniej to tak do dzisiaj wylada.... a co, miales na mysli, ze jak spuscimy na arabow, to pyleczek dotrze tez do nas? nu, tak malo wiary w israelczykow i ich rozum? nieladnie, nieladnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: _________Iraelska antyoperacja niewojskowa___ IP: *.rasserver.net 25.01.03, 22:15 Gość portalu: dana33 napisał(a): > Gość portalu: ixi napisał(a): > > > Gość portalu: dana33 napisał(a): > > > > > Gość portalu: Tadeusz napisał(a): > > > > > > > Na naszych oczach pada mit Ameryki - gwaranta demokracji, > > > > wolności, sprawiedliwości i porządku międzynarodowego > > opartego > > > > na prawie. Wyraźnych kształtów nabiera za to obraz > > amerykańskiej > > > > nagiej pięści. Co prawda, prezydent Bush uparcie twierdzi, > > że > > > > jego wojska będą wyzwalać iracki naród spod buta > > > > ciemiężycielskiej opresji Saddama Husajna, jednak byle > > smarkacz > > > > na Bliskim Wschodzie wie, że gdyby Amerykanie rzeczywiście > > > > chcieli kogoś wyzwalać, to mogliby w pierwszej kolejności > > zacząć > > > > od Palestyńczyków, którym pewne atomowe mocarstwo okupuje > > > > ziemie, burzy domy, strzela do dzieci i których zabija bez > > > > wyroku sądowego. > > > > > > nu, jeszcze jeden, ktory zna problem od poszewki. ale widze, > > ze to ze mamy > > > bombe atomowa, to was dosyc wcieka, co? nu..... co robic, bogu > > dzieki, ze mamy. > > > rowniez bogu dzieki, ze twoj bojater arafat jej nie ma. bo > > posiadanie pomby > > > atomowej, to odpowiedzialnosc, a do tej arafat i jego klika > > jeszcze nie dorosli > > > . > > No... z waszej strony Dana33 to raczej nie odpowiedzialnosc. > > Znajac was to byscie jej juz dawno uzyli. Problem w tym ze > > musielibyscie ja sobie spuscic na glowe. Nieprawda? > > nu, pojawil sie ktos nowy, znajacy sytuacje, a wiec dlaczego uwazasz, ze > musielibysmy sobie spuscic na glowe? myslalam ze samobojcy to sie mnoza u > arabow a nie u zydow, przynajmniej to tak do dzisiaj wylada.... a co, miales na > > mysli, ze jak spuscimy na arabow, to pyleczek dotrze tez do nas? nu, tak malo > wiary w israelczykow i ich rozum? nieladnie, nieladnie.. No tak, masz racje. Izraelici nie sa na tyle glupi aby spuscili sobie wlasna bron na glowe. Na tyle to az nie. Haha! (mam nadzieje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi _______________Mofar = palant IP: *.rasserver.net 25.01.03, 15:55 Skoro pan Mofaz uwaza ze np most to 'infrastruktura terrorystow', i wczesinej: drogi czy lotnisko, to ja temu palantowi podziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: _______________Mofar = palant IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 25.01.03, 17:55 Gość portalu: ixi napisał(a): > Skoro pan Mofaz uwaza ze np most to 'infrastruktura > terrorystow', i wczesinej: drogi czy lotnisko, to ja temu > palantowi podziekuje. nu, ixi, nie musisz sie wysilac, on wie co robi i nie czeka akurat na ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: _______________Mofar = palant IP: *.rasserver.net 25.01.03, 22:06 Gość portalu: dana33 napisał(a): > Gość portalu: ixi napisał(a): > > > Skoro pan Mofaz uwaza ze np most to 'infrastruktura > > terrorystow', i wczesinej: drogi czy lotnisko, to ja temu > > palantowi podziekuje. > > nu, ixi, nie musisz sie wysilac, on wie co robi i nie czeka akurat na ciebie... No to dobrze. Zwracaj tylko uwage aby przypadkiem sie nie przejadl. Dobrze Dana33 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosiek Re: Izraelska operacja wojskowa w Strefie Gazy IP: *.utc.com 25.01.03, 16:09 Gość portalu: Fradi napisał(a): > Pieknie k...., pieknie. Pieknie,pieknie.Teraz Palestynczycy musza spieprzac z Jerozolimy. Wyobrazcie sobie,ze ta swolocz wybudowala swoje meczety na miejscu gdzie stala swiatynia Salomona.Co za profanacja.Kto tu zabudowal i kogo???? -----------------Bueeeeeeee :-))))))))))))))))))))))))) -------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wetr Re: Izraelska operacja wojskowa w Strefie Gazy IP: *.rasserver.net 25.01.03, 16:13 Gość portalu: mosiek napisał(a): > Gość portalu: Fradi napisał(a): > > > Pieknie k...., pieknie. > > Pieknie,pieknie.Teraz Palestynczycy musza spieprzac z Jerozolimy. > Wyobrazcie sobie,ze ta swolocz wybudowala swoje meczety na miejscu gdzie > stala swiatynia Salomona.Co za profanacja.Kto tu zabudowal i kogo???? > -----------------Bueeeeeeee :-))))))))))))))))))))))))) ------- ------- Pytanie tylko na czym zostala wybodowana swiatynia Salomona. Odpowiedz Link Zgłoś
^she Re: Izraelska operacja wojskowa w Strefie Gazy 25.01.03, 16:12 Drogi Omarze, Szkoda, ze widzisz tylko agresje Izraela na narod palestynski a nie potepisz ani slowem dzialan "bohaterow" samobojcow-zamachowcow, czyzbys widzial tylko na jedno oko? Czy nie widzisz, ze dzialania Izraela sa jakoby odpowiedzia na terror palestynski i spotykaja sie wsrod wielu z nas tak naprawde ze zrozumieniem? Przyjrzyj sie w jakiej kolejnosci zostaly wykonane dzialania z ostatniej nocy: ostrzelanie Izraela przez palestynczykow a dopiero pozniej pacyfikacja miejsca z ktorego oddano strzaly! Czy nie widzisz,ze palestynczycy sami na siebie kreca bicz i tym samym wzrasta poparcie dla konserwatywnej parti Szarona a bicz sie jeszcze bardziej zakreca, wzrasta takze poparcie swiatowej opinii publicznej nie wywodzacej sie z Izraela/Palestyny (w tym mojej). Tylko czekac, az bicz z ich WLASNEJ GLUPOTY uderzy! Tak juz ten swiat jest urzadzony, Omarze! Nie mniej jednak, zycze palestynczykom aby nabrali choc troche rozumu. Zycze im aby ich konferencja w Kairze nie byla czczym gadaniem a rzeczywistym krokiem w kierunku pokoju i przyszlej demokratycznej autonomii. Jesli chodzi o rezolucje ONZ to mijasz sie z prawda, powiedz wszystkim do konca o wszystkich rezoluczja dot. tych ziem! Strasznie niepodobaja mi sie Twoje niedomowienia, choc mam nadzieje, ze nie jestes zwyklym kretaczem a poprostu brakuje Ci wiedzy na ten temat (jak jest naprawde?) Na poczatek przypominam o najwazniejszej rezolucji ONZ znanej 242, przyjetej po wojnie w Izraelu w 1967. Rezolucji ktora pozniej byla punktem wyjscia porozumien z Oslo! Rezolucja PODKRESLA szeroko zakrojone warunki ewentualnego wycofania sie z niektorych (zwroc uwage: nie wszyskich!) wspomnianych terenow: - prawnie ustanowiony i dlugotrwaly pokoj - zakonczenie wszelkich pogrozek wojennych - uznanie suwerennosci Izraela i jego terytorium - zaprestanie wszelkich grozb i wszelkich aktow przemocy, utanowienie m.in. stref zdemilitarizowanych - wolny przeplyw dla statkow - prawo do zycia w pokoju w bezpiecznych i uznanych granicach! Omarze radze Ci na przyszlosc zastanowic sie zanim cos napiszesz o nie przestrzeganych rezolucjach i bez wspomnienia chociazby slowem o najwazniejszej z nich oraz o porozumieniach z Oslo. Jak wszyscy rozumieja konferencja w Kairze ma wiele do zrobienia, zycze aby uznala rezolucje 242 a takze zaczela respektowac porozumienia z Oslo i stala sie poczatkiem drogi do pokoju i suwerennosci OBU panstw!!! > Agresja Izraela nie tylko była w Gazie ..także bochaterowie > armii Szarona i Mofaza wczoraj zabili koło Nablus Kobieta mając > 40 lat i jej sayn 19 letnie..a innych miastach ponad 5 > palestyńczykow polegli ..ranny w sumie zostało 25 osob..taka > polityka Izraela wzmacnia tylko nie nawieśc i pogąbia > podziałów i oddala jakie kolwiek myśl o pokoju.. Bez zlosliwosci mozna tu dodac cala liste zabitych w samobojczych atakach mordercow-idiotow (wierzacych w 72 dziewice) ofiar w tym dzieci i kobiet po stronie Izraelskiej. Ale co Cie to obchodzi, nieprawdaz. Liczy sie zycie czlowieka, moj drogi, a nie tylko palestynczyka!!!!!! w tym czasie > gdzie w stolicy Egipietu -Kaier spotka wszystkie organizacja > palestynskie .gdzie maja zgodzieć na propozcja o zaprzestani > walk na okres jeden rok..i o reforma autonomia i ustalać > zasady wyboru i projekt konstutcja Oby nie skonczyla sie na blabla bla ale na podjeciu konkretnych dzialan prowadzacych w strone pokoju! poduskutujcie o: - prawnie ustanowionym i dlugotrwalym pokoju - zakonczeniu wszelkich pogrozek wojennych - uznaniu suwerennosci Izraela i jego terytorium - zaprestaniu wszelkich grozb i wszelkich aktow przemocy, utanowienie m.in. stref zdemilitarizowanych - wolnym przeplywie dla statkow - prawie do zycia w pokoju w bezpiecznych i uznanych granicach ..zbrodniarze Mofaz i Szaron > prowadzą atakow żeby uzyskać jak najwięcej głosow > wwyborach..i specjalny dazą pretekst do prowadzenia nowego > zamachu . Bzdury gadasz, przeczytaj ten artykul jeszcze raz! Bicz kreci sie na zyczenie palestynczykow, niestety! rozwiązania jest wjedna prowadzic do rokowan ale > wczesny trzeba zaprzestac mordowania. Madrze mowisz: koniec atakow samobojcow-idiotow!!! .to jest rola Busha i > Ameryka ..ale niestety on dał zielony światła Szaronowi. Uhahaha hahahaha Szanowny Panie Bush niech pan oswieci Palestynczykow! Niech im Pan pokoj wysle expresem, uhahahhahaha Pomylilo Ci sie: Najwazniejsza role do spelnienia ma nie Bush, co wiecej nic nie musi robic jak mu sie nie bedzie chcialo ( o!) ale sami zainteresowni czyli Palestynczycy!!! Ponadto zauwaz, ze zielone swiatlo otrzymal Pan Sharon od samych palestynczykow! .już > wiecie dlaczego wzrasta nastrojów anty amerykanskich i > Izraeliskich wśrod arabów zjedny strony Bush wysła dzisiątki > tyś.żołnierze żeby zmusieć sadama do realizacji rezolucji ONZ i > z drugij strony zachęca Szarona i Izraela do ignorowania > rezolucji tej samej ONZ... Niedomowienia (rezolucja 242, Oslo), krecenie, miesznie kapusty z grochem i brak logiki cechuje Twoja ostatnia wypowiedz!!!! Zirytowales mnie, ^she Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omar Do:She IP: *.net.autocom.pl 25.01.03, 17:40 Znatury nie jestem chamem ..i nie moge być .dlatego bez względu na roznicy zdan uważam ze dialog w sposob kulturalny jest dla mnie akceptowany..czasem jeżeli ktos nie ma argumentów zaciena używac roznych aluzja i ironiczny gada She ..ja dokładny wiem co mowi znam rezolucji ONZ od 1947 podział palestyny na panstwa żydowski i Arabski także rezolucja 194 o powrot uchodżców palestynskich..także i 242,338 itd..problem w tym że ty nie rozumieć ..skoro masz prawo do panstwa Izraeliskiego ktorego powstał na skutek atakow terrorystyczynch doknanych przez organizacji żydowski terrorystyczne jak argun ,Shteren czy Hagana nie w ktorej z nich jesteś członek. mamy mamy prawo żeby zyć wolne i w panstwie palestynskiem..oczywieście był wielki błąd arabow wtedy nie akceptownia tego i stworzenia panstwa..problem ze tych marionetek tzw przewodców arabskich całkowiecie pracowali na rzecz Wielki Beyt. i Izrael w imieniu wyzwolenia palestyny dokonali największy represja na ich narodów jak i na nas.. cały system arabski przezywa wielki kryzes po tez nie ma demokracja ale jest taka sytuacja sa dwa narody żydowski i arabski musią życ obok siebie po żaden z nich nie jest w stanie zlikwdowac drugiego..oczywieście macie poparia amerykanów ..macie doświadczenia od Hitlera mozecie robić wielki oboz koncetracyjny jak Oświęciem i po problemie. miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Do:She IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 25.01.03, 18:07 Gość portalu: Omar napisał(a): > Znatury nie jestem chamem ..i nie moge być .dlatego bez względu na roznicy > zdan uważam ze dialog w sposob kulturalny jest dla mnie akceptowany..czasem > jeżeli ktos nie ma argumentów zaciena używac roznych aluzja i ironiczny gada > She ..ja dokładny wiem co mowi znam rezolucji ONZ od 1947 podział palestyny > na panstwa żydowski i Arabski także rezolucja 194 o powrot uchodżców > palestynskich..także i 242,338 itd..problem w tym że ty nie rozumieć ..skoro > masz prawo do panstwa Izraeliskiego ktorego powstał na skutek atakow > terrorystyczynch doknanych przez organizacji żydowski terrorystyczne jak > argun ,Shteren czy Hagana nie w ktorej z nich jesteś członek. mamy mamy prawo > żeby zyć wolne i w panstwie palestynskiem..oczywieście był wielki błąd arabow > wtedy nie akceptownia tego i stworzenia panstwa..problem ze tych marionetek > tzw przewodców arabskich całkowiecie pracowali na rzecz Wielki Beyt. i Izrael > w imieniu wyzwolenia palestyny dokonali największy represja na ich narodów jak > i na nas.. cały system arabski przezywa wielki kryzes po tez nie ma demokracja > ale jest taka sytuacja sa dwa narody żydowski i arabski musią życ obok siebie > po żaden z nich nie jest w stanie zlikwdowac drugiego..oczywieście macie > poparia amerykanów ..macie doświadczenia od Hitlera mozecie robić wielki oboz > koncetracyjny jak Oświęciem i po problemie. > miłego dnia nu, omar, ty nie jestes chamem, zgadzam sie, ale co do "nie moge" to sie nie zgadzam, bo kazdy moze jak chce. oprocz tego historii poslki to ja oczywiscie nie znam tak dobrze jak ty, najprawdopodobniej rozwniez historii israela, ale wiem ze israel nie powstal z powodu atakow terrorystycznych sterna, hagany itd. powstal w wyniku rezolucji onz. musze przyznac, ze zrobiles duzy postep od chwili twoich pierwszych postow, ze jestes w stanie przyznac tu i tam, ze rowniez i bledy arabow graly role w stworzeniu obecnej sytuacji, ale byloby dobrze, zebys jeszcze oprocz obrzucania szarona i mofaza zlowami jak morderca i zbrodniarz, uzyl dokladnie tych samych slow w stosunku do przywodcow arabskich, ktorzy wg cebie tez popelnili bledy. ty oczywiscie uwazasz, ze za bledy "zbrodniarzy" israelskich musza odpowiadac niewinni obywatele ze sbarro i niewinna mlodziez z dyskoteki tel avivskiej, ale sam rozumiez, ze w taki sam sposob musi odpowiadac niewinna ludnosc arabow palestynskich, prawda? (czy sie myle?)chociaz oczywiscie z twoich bardzo objektywnych postow wynika, ze niewinna ludnosc izraela musi odpowiadac, natomiast arabowie palestynscy nie. wiec jak to jest z twoim poczuciem objektywizmu i sprawiedliwosci??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi __________Dana33... more relax IP: *.rasserver.net 25.01.03, 22:11 Gość portalu: dana33 napisał(a): > Gość portalu: Omar napisał(a): > > > Znatury nie jestem chamem ..i nie moge być .dlatego bez względu na roznic > y > > zdan uważam ze dialog w sposob kulturalny jest dla mnie akceptowany..czase > m > > jeżeli ktos nie ma argumentów zaciena używac roznych aluzja i ironiczny ga > da > > She ..ja dokładny wiem co mowi znam rezolucji ONZ od 1947 podział > palestyny > > na panstwa żydowski i Arabski także rezolucja 194 o powrot uchodżców > > palestynskich..także i 242,338 itd..problem w tym że ty nie rozumieć ..sko > ro > > masz prawo do panstwa Izraeliskiego ktorego powstał na skutek atakow > > terrorystyczynch doknanych przez organizacji żydowski terrorystyczne jak > > argun ,Shteren czy Hagana nie w ktorej z nich jesteś członek. mamy mamy pr > awo > > żeby zyć wolne i w panstwie palestynskiem..oczywieście był wielki błąd > arabow > > wtedy nie akceptownia tego i stworzenia panstwa..problem ze tych marionete > k > > tzw przewodców arabskich całkowiecie pracowali na rzecz Wielki Beyt. i Izr > ael > > w imieniu wyzwolenia palestyny dokonali największy represja na ich narodów > > jak > > i na nas.. cały system arabski przezywa wielki kryzes po tez nie ma demokr > acja > > ale jest taka sytuacja sa dwa narody żydowski i arabski musią życ obok > siebie > > po żaden z nich nie jest w stanie zlikwdowac drugiego..oczywieście macie > > poparia amerykanów ..macie doświadczenia od Hitlera mozecie robić wielki o > boz > > koncetracyjny jak Oświęciem i po problemie. > > miłego dnia > > nu, omar, ty nie jestes chamem, zgadzam sie, ale co do "nie moge" to sie nie > zgadzam, bo kazdy moze jak chce. oprocz tego historii poslki to ja oczywiscie > nie znam tak dobrze jak ty, najprawdopodobniej rozwniez historii israela, ale > wiem ze israel nie powstal z powodu atakow terrorystycznych sterna, hagany itd. > powstal w wyniku rezolucji onz. musze przyznac, ze zrobiles duzy postep od > chwili twoich pierwszych postow, ze jestes w stanie przyznac tu i tam, ze > rowniez i bledy arabow graly role w stworzeniu obecnej sytuacji, ale byloby > dobrze, zebys jeszcze oprocz obrzucania szarona i mofaza zlowami jak morderca i > > zbrodniarz, uzyl dokladnie tych samych slow w stosunku do przywodcow arabskich, > > ktorzy wg cebie tez popelnili bledy. ty oczywiscie uwazasz, ze za > bledy "zbrodniarzy" israelskich musza odpowiadac niewinni obywatele ze sbarro i > > niewinna mlodziez z dyskoteki tel avivskiej, ale sam rozumiez, ze w taki sam > sposob musi odpowiadac niewinna ludnosc arabow palestynskich, prawda? (czy sie > myle?)chociaz oczywiscie z twoich bardzo objektywnych postow wynika, ze > niewinna ludnosc izraela musi odpowiadac, natomiast arabowie palestynscy nie. > wiec jak to jest z twoim poczuciem objektywizmu i sprawiedliwosci??? No, pani Dano33... Prosze sobie troche odpoczac. Za bardzo pani wszystko przezywa i zatraca poczucie zdrowego rozsadku. Piszesz o obiektywizmie a caly czas wieszasz psy na palestynczykach, idealizujac swoich ziomkow. Just relax... Odpowiedz Link Zgłoś
^she Re: Do:She 25.01.03, 18:13 Gość portalu: Omar napisał(a): > Znatury nie jestem chamem ..i nie moge być .dlatego bez względu na roznicy > zdan uważam ze dialog w sposob kulturalny jest dla mnie akceptowany..czasem > jeżeli ktos nie ma argumentów zaciena używac roznych aluzja i ironiczny gada > She ..ja dokładny wiem co mowi znam rezolucji ONZ od 1947 podział palestyny > na panstwa żydowski i Arabski także rezolucja 194 o powrot uchodżców > palestynskich..także i 242,338 itd..problem w tym że ty nie rozumieć . Czego niby nie rozumiem???? Czy o uzywaniu "roznych aluzji", "ironia" i "brak argumentow" dot. mojego poprzedniego postu??? Przeczytaj wiec go jeszcze raz!!! .skoro > masz prawo do panstwa Izraeliskiego ktorego powstał na skutek atakow > terrorystyczynch doknanych przez organizacji żydowski terrorystyczne jak > argun ,Shteren czy Hagana nie w ktorej z nich jesteś członek. Alez ja nie mam zadnych praw do panstwa Izrealskiego, nie bylam nie jestem i nie bede jego obywatelka - skad taki wniosek? Przeczytaj jeszcze raz moj post - jestem osoba spoza Izrael/Palestyna, obserwatorem tylko i wylacznie!!! mamy mamy prawo > żeby zyć wolne i w panstwie palestynskiem. Dodaj: a Zydzi w Izraelu!!!! .oczywieście był wielki błąd arabow > wtedy nie akceptownia tego i stworzenia panstwa..problem ze tych marionetek > tzw przewodców arabskich całkowiecie pracowali na rzecz Wielki Beyt. i Izrael > w imieniu wyzwolenia palestyny dokonali największy represja na ich narodów jak > i na nas.. cały system arabski przezywa wielki kryzes po tez nie ma demokracja PRAWDA: bledy, brak demokracji, ogolny balagan!!!! Czyja to wina??? > ale jest taka sytuacja sa dwa narody żydowski i arabski musią życ obok siebie > po żaden z nich nie jest w stanie zlikwdowac drugiego. A slynne haslo: zepchnac zydow do morza? .oczywieście macie > poparia amerykanów ..macie doświadczenia od Hitlera mozecie robić wielki oboz > koncetracyjny jak Oświęciem i po problemie. Dalczego tak uparcie sadzisz, ze jestem Izraelka/zydowka? Czy jak ktos ma inna opinie niz Twoja to widocznie z Izraela pochodzi. BLAD, blad, blad!!!! Twoje zarty z holokaustu oraz sugerowanie ze jestem faszystka uwazam za karygodne i nieograniczenie glupie!!! Chyba jednak jestes CHAMEM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omar Re: Do:She I Dana IP: *.net.autocom.pl 25.01.03, 18:49 Pani She przepraszam że myślałem że jesteś żydowka uważam żadna hanba nie jest poprostu od kilku dni wymieniamy poglądy z kuzenami z Izraela jak Dana i Tomek dlatego myślałem że jestes jedna z nich...ale przesadziłas ostatniem zdaniem...z co do Holukaustu uwazam że krzywda palestynczyków spowodowana agresjii Izraela jest rowna do holukaustu hitlera na nich..dlatego często pytam mich rozmowcow z Izraela jak możecie tak robić? jak mozna stosować zbiorowa kara? Dana...dla mnie Amiera Has czy UAfenery czy Noam Chomsky są dużo blizszy niż wszyskich arabskich krolów i dyktatorów.. oni jeszcze bądą rozliczone jak Shashysko w Rumienie..po przezich metod rzadzenia i filosofia mamy co mamy... nie zapominej też że obcnosc palestynczyków w roznych krajów arabskich .też są pod presja i traktowane jak druga kat.np w Libanie dlatego ja jak prof.Edward Saed czy Prof.Hanan Asharawi lub Dr Mustaf Bargouthi a ..mamy innego punktu wiedzenia..chcemy budować panstwa demokracznego rozny calkowicie o dmodelów arabskich reżiemów..warunek jednak jest zakonczenia okupacja pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Do:She I Dana IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 25.01.03, 19:48 Gość portalu: Omar napisał(a): > Pani She przepraszam że myślałem że jesteś żydowka uważam żadna hanba nie > jest poprostu od kilku dni wymieniamy poglądy z kuzenami z Izraela jak Dana i > Tomek dlatego myślałem że jestes jedna z nich...ale przesadziłas ostatniem > zdaniem...z co do Holukaustu uwazam że krzywda palestynczyków spowodowana > agresjii Izraela jest rowna do holukaustu hitlera na nich..dlatego często > pytam mich rozmowcow z Izraela jak możecie tak robić? jak mozna stosować > zbiorowa kara? > Dana...dla mnie Amiera Has czy UAfenery czy Noam Chomsky są dużo blizszy niż > wszyskich arabskich krolów i dyktatorów.. oni jeszcze bądą rozliczone jak > Shashysko w Rumienie..po przezich metod rzadzenia i filosofia mamy co mamy... > nie zapominej też że obcnosc palestynczyków w roznych krajów arabskich .też są > pod presja i traktowane jak druga kat.np w Libanie > dlatego ja jak prof.Edward Saed czy Prof.Hanan Asharawi lub Dr Mustaf > Bargouthi a ..mamy innego punktu wiedzenia..chcemy budować panstwa > demokracznego rozny calkowicie o dmodelów arabskich reżiemów..warunek jednak > jest zakonczenia okupacja > pozdrawiam nu, omar, ja ci tu cos powiem, to moze w koncu zrozumiesz: dla mnie amira haas i uri avineri sa tak ode mnie oddaleni, jak arafat, z ktorym sie ciagle spotykaja. i jak ty masz poglady jak hanan ashrawi, to tez daleko nie zajdziemy, jako ze ona ma poglady arafatowskie i tez takie pieniadze (chociaz to sa jej a nie jak arafata kradzione), ale nie gadaj tu historii, ze "okupacja" israelska nie pozwala wam budowac demokracji, bo mieliscie dosyc czasu na to, zeby przynajmniej zaczac budowac demokracje i przed 1967 rokiem i zaraz po ukladach oslo. a to co zrobiliscie, to dzisiaj i twoj narod i moj musi "jesc". powiedz sobie w koncu jeden raz prawde w oczy: dopoko sami nie zrzucicie arafata, tak dlugo bedziecie wygladac, jak wygladacie. israel chetnie by wam pomogl w tym dziele, ale juz slysze wrzaski arabskie i europejskie, jak my to biednego arafata traktujemy. i moze twoje tez. ale gdzie ten typ nie byl, tam zawsze byl balagan, przemoc, strzelanie i mordy, bo to jest jedyne, co on dobrze umie robic. i z kazdego miejsca go wyrzucali. o tym tez dobrze wiesz. i przestan z tym holocaustem. mam rodzicow, ktorzy to przezyli, ty nawet nie wiesz o czym mowisz. israel nie wybudowal obozow koncentracyjnych, israel nie wybudowal piecow, w israelu zaden arab nie idzie do wiezienia, nie zostaje zabity tylko dlatego ze jest arabem. poniewaz nie bylo tu cie nigdy, to tez nie zabieraj glosu, jak to arabom z israelskim obywatelstwem,jest w israelu zle, bo tak zle to im nie jest: jakby nie bylo maja prace, a ci co dzisiaj jej nie maja, z powodu cudownej polityki wielkiego generala arafata, dostaja przynajmniej zadatek dla bezrobotnych, dokladnie tak samo jak kazdy israelczyk, maja zadatek dla dzieci i starcow, maja kase chorych i ubezpieczenie od panstwa na starosc. i jak slysza o rzadach arafata, to tylko sie modla, zeby sie tam NIE dostac. naprawde, z ta idiotyczna obrona terrorystow i arafata, to juz lekko przesadzasz, na israelczykow i widze, ze tez na czesc polakow, ta propaganda nie dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
^she Do Omara i Dany 25.01.03, 20:31 > Gość portalu: Omar napisał(a): > > > Pani She przepraszam że myślałem że jesteś żydowka uważam żadna hanba nie > > jest poprostu od kilku dni wymieniamy poglądy z kuzenami z Izraela jak Da > na > i > > Tomek dlatego myślałem że jestes jedna z nich...ale przesadziłas ostatni > em > > zdaniem...z co do Holukaustu uwazam że krzywda palestynczyków spowodowana > > > agresjii Izraela jest rowna do holukaustu hitlera na nich..dlatego często > > > pytam mich rozmowcow z Izraela jak możecie tak robić? jak mozna stosować > > zbiorowa kara? Oczywiscie to zadna hanba bycie zydowka. Chodzi o to, ze niedokladnie przeczytales moj pierwszy post w ktorym literalnie napisalam, ze jestem osoba z zewnatrz. Nie odniosles sie do zawartych w nich argumentow tylko do mojej osoby. Naskoczyles na mnie, ze jestem zydowka/izraelka i dlatego mam inna niz Ty opinie; a gdybys przeczytal dokladnie wiedzialbys ze widze ten konflikt poprostu zupelnie inaczej, ze staram sie byc obiektywna. W przeciwienstwie zreszta do Ciebie, ktory widzi drzazge w oku Izraela a nie widzi klody w oczach Palestyny! Gość portalu: dana33 napisał(a): > nu, omar, ja ci tu cos powiem, to moze w koncu zrozumiesz: dla mnie amira haas > i uri avineri sa tak ode mnie oddaleni, jak arafat, z ktorym sie ciagle > spotykaja. i jak ty masz poglady jak hanan ashrawi, to tez daleko nie > zajdziemy, jako ze ona ma poglady arafatowskie i tez takie pieniadze (chociaz > to sa jej a nie jak arafata kradzione), ale nie gadaj tu historii, ze "okupacja > " > israelska nie pozwala wam budowac demokracji, bo mieliscie dosyc czasu na to, > zeby przynajmniej zaczac budowac demokracje i przed 1967 rokiem i zaraz po > ukladach oslo. a to co zrobiliscie, to dzisiaj i twoj narod i moj musi "jesc". > powiedz sobie w koncu jeden raz prawde w oczy: dopoko sami nie zrzucicie > arafata, tak dlugo bedziecie wygladac, jak wygladacie. israel chetnie by wam > pomogl w tym dziele, ale juz slysze wrzaski arabskie i europejskie, jak my to > biednego arafata traktujemy. i moze twoje tez. ale gdzie ten typ nie byl, tam > zawsze byl balagan, przemoc, strzelanie i mordy, bo to jest jedyne, co on > dobrze umie robic. i z kazdego miejsca go wyrzucali. o tym tez dobrze wiesz. > i przestan z tym holocaustem. mam rodzicow, ktorzy to przezyli, ty nawet nie > wiesz o czym mowisz. israel nie wybudowal obozow koncentracyjnych, israel nie > wybudowal piecow, w israelu zaden arab nie idzie do wiezienia, nie zostaje > zabity tylko dlatego ze jest arabem. poniewaz nie bylo tu cie nigdy, to tez nie > > zabieraj glosu, jak to arabom z israelskim obywatelstwem,jest w israelu zle, bo > > tak zle to im nie jest: jakby nie bylo maja prace, a ci co dzisiaj jej nie > maja, z powodu cudownej polityki wielkiego generala arafata, dostaja > przynajmniej zadatek dla bezrobotnych, dokladnie tak samo jak kazdy israelczyk, > > maja zadatek dla dzieci i starcow, maja kase chorych i ubezpieczenie od panstwa > > na starosc. i jak slysza o rzadach arafata, to tylko sie modla, zeby sie tam > NIE dostac. naprawde, z ta idiotyczna obrona terrorystow i arafata, to juz > lekko przesadzasz, na israelczykow i widze, ze tez na czesc polakow, ta > propaganda nie dziala. Propaganda Omara rzeczywiscie nie dziala!!!! Dana - podpisuje sie pod Twoim postem obiema rekami, dzieki, she :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omar Re: Do Omara i Dany IP: *.net.autocom.pl 25.01.03, 21:37 Uważam że już nie ma sensu na konytunowanie naszej dyskusja po Dana ma bardzo czanry serce i nienawieśc do nas ..ja tam nie byłem ale zyłem o obozach dla ochodżców bez warunków do życia dzięki izraelowi..to nie pozbawia mi prawo do powrotu w naszym domu w Safad mieszka Imegrant z Rumunii juz wiem . pewnego dnia wracam tam ..wiedze mimo czarnego tunelu światła na koncu..a co do Arafata..bez wzgledu na blądów i otoczenia koło niego jest symbolem walki narodowo wyzelencza naszego narodu..ja z znim rożniu ale on jest i będzie miał miejsce należety w naszej histori..popkoj związa sie miedzy wrogami on był na tle odważny że podpisał z SP.Rabienem ten układ ..niestety zapłacił życiem gdy jeden skrajny pewny bliski pani Dana mordował go..ludzie jak Dana tylko tak mogą ..powiem ci dana ze nie warto tak czarno i nie ludzki paczyć..jeżeli twoje rzadkowie byli w Obozie to powienasz wiedzieć tzn cierpienia innych..pamietaj że tylko dialog i kompromis z obu stron prowadzi do pokoju ido przerwania łazinia krew obu narodów..pamietaj moje słowa.ze nie jesteś ws tanie nawet mając cały arysnał USA likwdować całego narodu pamietaj koniec rządu białych i polityka Apartheidu ..i Mandela ..pamietaj że Intifada jest opor - przeciwko polityce aperthidu Izraela i co do naszych obywatele idzi tam to miast iwsi arabskich tak zwany wewntątrz zielony linia zobacz jak rożnica mają z wami..pamietaj jak 13 arabów Izraeliskich zostałi zabity z żiemną krew.. napewno nasze Dr.Azmi Beshara i jego koledzy wchodzą do Kenesetu..i tam też będą obronic naszych praw..i kiedyś też będzie w naszym parlamenci żydzi palestyn y gdzie razem z nami będą budowac państwa palestynskiego pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Do Omara i Dany IP: *.proxy.aol.com 26.01.03, 02:09 I tak ta dyskusja duzo nieda .Szkoda tych wszystkich zabitych tam ludzi a smutniejsze jest to ze zydzi popieraja tego extrimistycznego Szarona.Szaron popsul image dobrego zyda.Teras przez jego polityke zydzi znow musza ukrywac swoja tozszamosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Do Omara i Dany IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 26.01.03, 08:31 Gość portalu: Arek napisał(a): > I tak ta dyskusja duzo nieda .Szkoda tych wszystkich zabitych > tam ludzi a smutniejsze jest to ze zydzi popieraja tego > extrimistycznego Szarona.Szaron popsul image dobrego zyda.Teras > przez jego polityke zydzi znow musza ukrywac swoja tozszamosc. nu, kto ci powiedzial takie glupstwa? nie zauwazylam zadnego zyda, ktory ukrywa swoja tozsamosc, nie mowie o tych, co zawsze ukrywali. nu, w kazdym razie ja mojej nie ukrywam, i jesli ktos ma z tym problem, nu, to ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Do Omara i Dany IP: *.proxy.aol.com 26.01.03, 02:10 I tak ta dyskusja duzo nieda .Szkoda tych wszystkich zabitych tam ludzi a smutniejsze jest to ze zydzi popieraja tego extrimistycznego Szarona.Szaron popsul image dobrego zyda.Teras przez jego polityke zydzi znow musza ukrywac swoja tozszamosc. Odpowiedz Link Zgłoś
_fuego Grotjes 25.01.03, 20:07 ^she napisała: > Dalczego tak uparcie sadzisz, ze jestem Izraelka/zydowka? Czy jak ktos ma inna > opinie niz Twoja to widocznie z Izraela pochodzi. BLAD, blad, blad!!!! > Twoje zarty z holokaustu oraz sugerowanie ze jestem faszystka uwazam za > karygodne i nieograniczenie glupie!!! Chyba jednak jestes CHAMEM!!!! Napewno !!! Ale wastawanie pod domem Anny Frank daje sie juz we znaki. Odpowiedz Link Zgłoś
^she Groetjes 25.01.03, 20:19 Chcialbys odniesc sie do mojego postu czy skrytykowac moja mila osobe na podstawie jakiejs bezsensownej glupoty: stanie pod domem Anny Frank (skad Ci to przyszlo do glowy?) powoduje zapomnienie o rezolucji 242, Oslo i wielu innych szans ktorzy mieli palestynczycy by zyc w pokoju z Izraelem? Ale moze jednak odnioslbys sie do postu i moglibysmy zaczac nawet jakas dyskusje? Wymienic poglady? groetjes, she Odpowiedz Link Zgłoś
_fuego Re: Groetjes 25.01.03, 20:33 ^she napisała: > Chcialbys odniesc sie do mojego postu czy skrytykowac moja mila osobe na > podstawie jakiejs bezsensownej glupoty: stanie pod domem Anny Frank (skad Ci > to przyszlo do glowy?) powoduje zapomnienie o rezolucji 242, Oslo i wielu > innych szans ktorzy mieli palestynczycy by zyc w pokoju z Izraelem? Ale moze > jednak odnioslbys sie do postu i moglibysmy zaczac nawet jakas dyskusje? > Wymienic poglady? > > groetjes, she Nie unos sie. Umowilas sie tam kiedys z moim przyjacielem i tylko tyle ma to wspolnego z Twoja mila osoba. Teraz ciagnie mnie tam przy kazdej okazji. Nie moja sprawa. Juz mnie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
^she Re: Groetjes 25.01.03, 20:39 _fuego napisała: > > Nie unos sie. > > Umowilas sie tam kiedys z moim przyjacielem i tylko tyle ma to wspolnego z > Twoja mila osoba. > > Teraz ciagnie mnie tam przy kazdej okazji. > > > Nie moja sprawa. Juz mnie nie ma. Ach, przepraszam nie zrozumialam. Prowok jest Twoim przyjacielem? No... przyjaciele naszych przyjaciol sa naszymi przyjaciolmi. Co do domu Anny Frank to bardzo dawno mnie tam nie bylo. Mieszkam zreszta pare km poza Amsterdamem i pracuje w Haarlemie, zrozum wiec ze bywam w Amsterdamie tylko od czasu do czasu i na pewno w tym czasie nie odwiedzam tego domu. Nie szukaj mnie tam.... Groetjes, she Odpowiedz Link Zgłoś
_fuego Re: Groetjes 25.01.03, 20:55 ^she napisała: > _fuego napisała: > > > > Nie unos sie. > > > > Umowilas sie tam kiedys z moim przyjacielem i tylko tyle ma to wspolnego z > > > Twoja mila osoba. > > > > Teraz ciagnie mnie tam przy kazdej okazji. > > > > > > Nie moja sprawa. Juz mnie nie ma. > > > Ach, przepraszam nie zrozumialam. Prowok jest Twoim przyjacielem? No... > przyjaciele naszych przyjaciol sa naszymi przyjaciolmi. > Co do domu Anny Frank to bardzo dawno mnie tam nie bylo. > Mieszkam zreszta pare km poza Amsterdamem i pracuje w Haarlemie, zrozum wiec > ze bywam w Amsterdamie tylko od czasu do czasu i na pewno w tym czasie nie > odwiedzam tego domu. Nie szukaj mnie tam.... > > Groetjes, > she Wszystkiego dobrego na przyszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
^she Re: Groetjes 25.01.03, 21:00 Dzieki, dla Ciebie tez wszystkiego co najlepsze, she Odpowiedz Link Zgłoś
puls Ja tez pytam naszych dyzurnych arabkow ??? 25.01.03, 16:13 • ))))CO___JEST__POWODEM__ZE__UCIEKAJA__??(( arabki muzulmanki ze swojego smrodu-raju i zarazaja caly swiat swoim islamskim syfem ???????? wojo!!!! 15-09-2002 06:49 V kolumna muzulmanska drazy Europe i caly Swiat . Wylaza ze swoich smierdzacych i prymitywnych panstw i roznosza zaraze do nas. Jak robaki niszcza dobra zywnosc swoja obecnoscia. Czy chcesz meczet za sasiada !!!!!!!!!!!!! Dlaczego uciekaja ze swojego "raju islamskiego " ?????? CZY DLATEGO , ZE ISLAM NIESIE ZE SOBA CIERPIENIE ,PRYMITYWIZM , BRAK WSZELKICH PRAW OBYWATELSKICH , PRZESLADOWANIE KOBIET I INNYCH RELIGI TYRANIE I DYKTATURY KAMIENIOWANIE MORDOWANIE TO JEST OBLICZE ISLAMU-------BO TAK JEST WE WSZYSTKICH KRAJACH MUZULMANSKICH)))))))))))) I TO CHCA ZAPROWADZIC U NAS !!!!!!!!!!!!!!! WON DO SWOICH PRYMITYWNYCH MUZULMANSKICH PANSTW , WON ARABSTWO WON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! • Re: ))))CO___JEST__POWODEM__ZE__UCIEK adres: *.proxy.aol.com Gość: jojo 15-09-2002 06:57 odpowiedz na list odpowiedz cytując wojo!!!! napisał: ) V kolumna muzulmanska drazy Europe i caly Swiat . ) Wylaza ze swoich smierdzacych i prymitywnych panstw i roznosza zaraze ) do nas. ) Jak robaki niszcza dobra zywnosc swoja obecnoscia. ) Czy chcesz meczet za sasiada !!!!!!!!!!!!! ) ) Dlaczego uciekaja ze ) swojego "raju islamskiego " ?????? ) ) CZY DLATEGO , ZE ISLAM NIESIE ZE SOBA ) CIERPIENIE ,PRYMITYWIZM , ) BRAK WSZELKICH PRAW OBYWATELSKICH , ) PRZESLADOWANIE KOBIET I INNYCH RELIGI TYRANIE I DYKTATURY ) KAMIENIOWANIE MORDOWANIE ) ) TO JEST OBLICZE ISLAMU-------BO TAK JEST WE WSZYSTKICH KRAJACH ) MUZULMANSKICH)))))))))))) ) I TO CHCA ZAPROWADZIC U NAS !!!!!!!!!!!!!!! ) ) WON DO SWOICH PRYMITYWNYCH MUZULMANSKICH PANSTW , WON ) ARABSTWO WON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ) Won robaki zeschniete,won skurwysyny zylaste,won psy niedozywione,won smierdziele ,won nieLUDZIE !!! • arabki pytanie do was-Dlaczego nie chcecie zyc wojo!!!! 15-09-2002 07:30 odpowiedz na list odpowiedz cytując U siebie ???????????????????????????????? BRAWO IZRAEL BRAWO SHARON=SOBIESKI MOCNIEJ SZYBCIEJ WIECEJ CHCEMY !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: My Humanizm po żydowsku IP: *.client.attbi.com 26.01.03, 06:09 Poniższa wypowiedź pulsa zasługuje, żeby ją czytano każdej wycieczce pod koniec zwiedzania Auschwitz. Ludziom musi się wtedy nasuwać pytanie "dlaczego?". Zasługują na odpowiedź, no nie? puls napisał: > ) WON DO SWOICH PRYMITYWNYCH MUZULMANSKICH PANSTW , WON > ) ARABSTWO WON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > ) > Won robaki zeschniete,won skurwysyny zylaste,won psy > niedozywione,won > smierdziele ,won nieLUDZIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LoLo Re: Izraelska operacja wojskowa w Strefie Gazy IP: *.ruh / 212.70.54.* 26.01.03, 16:27 Gość portalu: Fradi napisał(a): > Pieknie k...., pieknie. A gazeta ani slowo na ten temat,ci co gina to nie ludzie wedlug szanownej redakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Intelektualista Re: Izraelska operacja wojskowa w Strefie Gazy IP: *.proxy.aol.com 26.01.03, 17:20 Moi drodzy rodacy jestem pod duzym wrazeniem waszych wszystkich opini na tenat tego konfliktu. Szesc Boze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alik Re: Izraelska operacja wojskowa w Strefie Gazy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 18:24 Na tym wątku śmierdzi czosnkiem i śledziami. Nu, Dana33, ty sobie daj siana, nu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Izraelska operacja wojskowa w Strefie Gazy IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 26.01.03, 18:31 Gość portalu: Alik napisał(a): > Na tym wątku śmierdzi czosnkiem i śledziami. > Nu, Dana33, ty sobie daj siana, nu nie? ojwej, ale sie narazilam niektorym, nie tylko tobie, ale co robic? specjalnie sie nie przejmuje i bede sie dalej narazac. a to ze was denerwuje, to tez mi cos mowi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Izraelska operacja wojskowa w Strefie Gazy IP: proxy / *.inter.net.il 26.01.03, 18:33 Gość portalu: Alik napisał(a): > Na tym wątku śmierdzi czosnkiem i śledziami. > Nu, Dana33, ty sobie daj siana, nu nie? Gdybys sie odzywial czosnkiem i sledziami, bylbys zdrowszy i madrzejszy. Sledzie nalezy jesc z glowa, a czosnek oczyszcza arterie, rowniez w mozgu. Zastanow sie dlaczego brak ci rozumu i czym predzej pobiegnij do sklepu, moze jeszcze nie jest za pozno. Jak chcesz dam ci troche przepisow jak jesc czosnek i sledzie. Dodaj jeszcze cebule. Moze lepiej smierdziec niz byc idiota? A tak propos Izrael ma doskonale metody na zabicie tego smrodu. W koncu mamy wieloletnie doswiadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś