Dodaj do ulubionych

Polska osłem trojańskim w UE

IP: 213.134.138.* 04.05.03, 19:36
W UE mówi ise że POlska będzie "osłem trojańskim UE". POlacy jako przydupasy
USA będą zagrozeniem dla jedności Europy. Czy Polska jest jeszcze nie
podkległa? czy mozę to dyrektywy przywożone są z waszyngtonu, a polskiego
nowego premiera musi namaścić USA jak w każdym podbitym przez Stany kraju
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik Do nieprzyjaciół szwabów. 04.05.03, 20:06
      Jak mniemam lepsze byłyby dyrektywy przywożone z Berlina? Dziękuję. Takie
      dyrektywy już były i kosztowały życie około 1/4 narodu polskiego. Więc
      wszystkie hitlersyny od****dolcie się od Polski!
      • brennton Dostales odpowiedz powyzej, niemiecki pacholku? 04.05.03, 20:43
        czy mam ja moze powtorzyc?
        • Gość: Prezes Re: Dostales odpowiedz powyzej, niemiecki pacholk IP: *.ces.clemson.edu 05.05.03, 17:29
          brennton napisał:

> czy mam ja moze powtorzyc?

powtorz amerykanski skurwysynu !

• brennton z najwyzsza przyjemnoscia 05.05.03, 21:57
            niemiecka pizdo
        • Gość: Schlesier Re: Dostales odpowiedz powyzej, niemiecki pacholk IP: 213.134.138.* 05.05.03, 21:49
          ja jestem Niemcem. i mam swój honor. a ty jesteś nędznym polaczkiem który lize
          amerykańskie tyłki. pachole amerykański

brennton napisał:

> czy mam ja moze powtorzyc?
          • wielki_czarownik Do szkopa 05.05.03, 21:51
            Wy najpierw lizaliście wujkowi adolfowi, a potem amerykańcom za plan
            Marschalla, więc lepiej siedź cicho.
            • Gość: Schlesier Re: Do szkopa IP: 213.134.138.* 05.05.03, 22:23
              ale być Niecmem to brzmi dumnie. a POlakiem to znaczy zdrajcą UE i Europy - po
              tym jak wasz rząd to kundle USA. Nie strasz adolfem - bo bush to taki sam
              skurwysyn

wielki_czarownik napisał:

> Wy najpierw lizaliście wujkowi adolfowi, a potem amerykańcom za plan
              > Marschalla, więc lepiej siedź cicho.
          • brennton owszem, jestem Polakiem 05.05.03, 21:59
            i pisze na polskim forum

won stad na fora niemieckie

Bund der Vertriebene za toba teskni!!!!!
            • tymon10 nie mów tego głośno!!! 05.05.03, 23:13
              nie mów tego głośno!!! bo wstyd że takie pachołki są wśród nas. wstyd przed
              Europą i Niemcami także. Schlesier chyba ma co do ciebie rację. Chociaż to
              szkop ale ma rację. Nie przyznwaj się więć że jestes sługusie Bushazę jesteś
              Polakiem bo nam wstyd

brennton napisał:

> i pisze na polskim forum
              >
              > won stad na fora niemieckie
              >
              > Bund der Vertriebene za toba teskni!!!!!
          • galaxy2099 Re: Dostales odpowiedz powyzej, niemiecki pacholk 06.05.03, 07:07
            A jaki ty masz honor volksdojczu.
            Mowisz i piszesz po polsku, za pare nedznych marek przypomniales sobie ze masz
            szwabskie pochodzenie i teraz jestes wielkim Niemcem.
            Ale do Polski jezdzisz zeby tansze zakupy robic, co szwabku.

Gość portalu: Schlesier napisał(a):

> ja jestem Niemcem. i mam swój honor. a ty jesteś nędznym polaczkiem który
            lize
            > amerykańskie tyłki. pachole amerykański
            >
            > brennton napisał:
            >
            > > czy mam ja moze powtorzyc?
            • Gość: Schlesier Re: Dostales odpowiedz powyzej, niemiecki pacholk IP: 213.134.138.* 06.05.03, 11:43
              dlaczego mnie obrażasz? pewnoie jesteś marną ameruykańska pliskwą to tak jak
              voldeutsch włąsnie. tyle że amerykański. ja jestem niemcem a nie polakiem. ale
              mam szacunek do Polski. ale do takich zdrajców jak ty i te amerykańskie
              volskdeutsche żądnego.

galaxy2099 napisał:

> A jaki ty masz honor volksdojczu.
              > Mowisz i piszesz po polsku, za pare nedznych marek przypomniales sobie ze
              masz
              > szwabskie pochodzenie i teraz jestes wielkim Niemcem.
              > Ale do Polski jezdzisz zeby tansze zakupy robic, co szwabku.
              >
              >
              > Gość portalu: Schlesier napisał(a):
              >
              > > ja jestem Niemcem. i mam swój honor. a ty jesteś nędznym polaczkiem który
              > lize
              > > amerykańskie tyłki. pachole amerykański
              > >
              > > brennton napisał:
              > >
              > > > czy mam ja moze powtorzyc?
      • Gość: johann Re: Do nieprzyjaciół szwabów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.03, 13:18
        zgadzam się ze Schlesierem. A wy zasrane polaczki liżecie tyłki Amerykasnom. A
        przeciez nie musicie lizać ani Berlnowi ani waszyngtonowi. Ale jak kundle to
        kundle. Najpierw lizały Moskwie tyłeczek, a teraz pachoły Waszyngotnu. W całej
        Europie sie teraz z Polaczków śmieją, że to prawdziwe "osły trojańskie" UE. Jak
        kochacie tak Wielkie Słońce Teksasu to wypier... do forse do Ameryki. A nie do
        UE. My Niemcy powiiniśmy was olać a nie popieerać wasze wejście do UE. Po co w
        Europie amerykańsdkie pachołki?

> Jak mniemam lepsze byłyby dyrektywy przywożone z Berlina? Dziękuję. Takie
        > dyrektywy już były i kosztowały życie około 1/4 narodu polskiego. Więc
        > wszystkie hitlersyny od****dolcie się od Polski!
        • Gość: Mazur Re: Do nieprzyjaciół szwabów. IP: *.dialup.optusnet.com.au 05.05.03, 13:58
          Gość portalu: johann napisał(a):

> zgadzam się ze Schlesierem. A wy zasrane polaczki liżecie tyłki Amerykasnom.
          A
          > przeciez nie musicie lizać ani Berlnowi ani waszyngtonowi. Ale jak kundle to
          > kundle. Najpierw lizały Moskwie tyłeczek, a teraz pachoły Waszyngotnu. W
          całej
          > Europie sie teraz z Polaczków śmieją, że to prawdziwe "osły trojańskie" UE.
          Jak
          >
          > kochacie tak Wielkie Słońce Teksasu to wypier... do forse do Ameryki. A nie
          do
          > UE. My Niemcy powiiniśmy was olać a nie popieerać wasze wejście do UE. Po co
          w
          > Europie amerykańsdkie pachołki?
          >
          Johann, nie bede sie znizal do Twojego poziomu umyslowego i uzywal podobnych
          epitetow, aczkolwiek w tym wypadku mam wielka ochote. Mam nadzieje, ze Ty ze
          swoim IQ, nie reprezentujesz poziomu przecietnego Niemca.

W sztuce lizania dupy Moskalom nigdy nie dorownamy mistrzom zza Odry. Chyba
          nie zaprzeczysz, ze to Twoi wschodni ziomkowie osiagneli w tej dziedzinie
          absolutne wyzyny !!!

Na marginesie chcialbym, jeszcze dodac, ze zupelnie mnie nie obchodzi czy
          nazywaja nas "oslem trojanskim" czy tez nie. W polityce licza sie rezultaty i
          ten sie smieje, kto sie sie smieje ostatni !!!

Mazur
          • Gość: Janek Re: Do nieprzyjaciół szwabów. IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.03, 20:04
            Gość portalu: Mazur napisał(a):

> Gość portalu: johann napisał(a):
            >
            > > zgadzam się ze Schlesierem. A wy zasrane polaczki liżecie tyłki Amerykasno
            > m.
            > A
            > > przeciez nie musicie lizać ani Berlnowi ani waszyngtonowi. Ale jak kundle
            > to
            > > kundle. Najpierw lizały Moskwie tyłeczek, a teraz pachoły Waszyngotnu. W
            > całej
            > > Europie sie teraz z Polaczków śmieją, że to prawdziwe "osły trojańskie" UE
            > .
            > Jak
            > >
            > > kochacie tak Wielkie Słońce Teksasu to wypier... do forse do Ameryki. A ni
            > e
            > do
            > > UE. My Niemcy powiiniśmy was olać a nie popieerać wasze wejście do UE. Po
            > co
            > w
            > > Europie amerykańsdkie pachołki?
            > >
            > Johann, nie bede sie znizal do Twojego poziomu umyslowego i uzywal podobnych
            > epitetow, aczkolwiek w tym wypadku mam wielka ochote. Mam nadzieje, ze Ty ze
            > swoim IQ, nie reprezentujesz poziomu przecietnego Niemca.
            >
            > W sztuce lizania dupy Moskalom nigdy nie dorownamy mistrzom zza Odry. Chyba
            > nie zaprzeczysz, ze to Twoi wschodni ziomkowie osiagneli w tej dziedzinie
            > absolutne wyzyny !!!
            >
            > Na marginesie chcialbym, jeszcze dodac, ze zupelnie mnie nie obchodzi czy
            > nazywaja nas "oslem trojanskim" czy tez nie. W polityce licza sie rezultaty i
            > ten sie smieje, kto sie sie smieje ostatni !!!
            >
            > Mazur

Jakie rezultaty?Bedziesz przez to jako Polak lepiej zyl?Wiecej bedziesz zarabial i wszystko bedziesz mial tansze?Ile Polacy eksportuja do RFN i USA?
            Dla Niemcow obrot z Polska to 5% calej wymiany handlowej.Dla Polski 70%.Jeszcze zbiedniejecie..
            • wielki_czarownik Mój drogi 05.05.03, 20:24
              Przestań uważać niemców za potęgę. Oni mają długi w wysokości porównywalnej z
              ich rocznym PKB i wciąż te długi im rosną! Rozwoju gospdarczego tam już nie ma.
              Jeśli szybko gruntownie się nie zreformują (a nie zanosi się na to) to najpierw
              staną się drugą Argentyną, a potem drugą Białorusią.
              I tak już nasze firmy przerzucają się na inne rynki.
              • Gość: Schlesier Re: Mój drogi IP: 213.134.138.* 05.05.03, 21:53

> Przestań uważać niemców za potęgę. Oni mają długi w wysokości porównywalnej z
                > ich rocznym PKB i wciąż te długi im rosną! Rozwoju gospdarczego tam już nie
                ma.
                >
                > Jeśli szybko gruntownie się nie zreformują (a nie zanosi się na to) to
                najpierw
                >
                > staną się drugą Argentyną, a potem drugą Białorusią.
                > I tak już nasze firmy przerzucają się na inne rynki.
                co ty człowieku bredzisz? chyba nie masz pojecia o czym mówisz. jestes
                opachołkiem amryki i pewnie anyniemieckim ksenofobem. a o Niemczech nic nie
                wiesz jak widać
                • wielki_czarownik Bueheheheheeeeeeeeee!!! 05.05.03, 22:02
                  Niemcy - 1,5 BILIONA Euro długów, starzejące się społeczeństwo, ujemny wzrost
                  gospdarczy, coraz więcej emigrantów, ujemny przyrost naturalny, wzrstające
                  bezrobocie i to ma być potęga? To jest pozłacana kupa próchna!
                  • Gość: Schlesier Re: Bueheheheheeeeeeeeee!!! IP: 213.134.138.* 05.05.03, 22:06
                    a co POlska nie chciał by byc Nuiemcami? teraz? nie kłam. Masz amtymniremiekcie
                    fobie. i prewnie jestes sługuskiem USA i niemiecka duma ci przeszkadza. Bo
                    Niemcy to nie prostytutka i jakieś zasrańce nie mogą jej dymać jak Polski. jak
                    chcą i kiedy chcą.

> Niemcy - 1,5 BILIONA Euro długów, starzejące się społeczeństwo, ujemny wzrost
                    > gospdarczy, coraz więcej emigrantów, ujemny przyrost naturalny, wzrstające
                    > bezrobocie i to ma być potęga? To jest pozłacana kupa próchna!
                    >
                    • wielki_czarownik wyluzuj się, bo ci żyłka pęknie. 05.05.03, 22:09
                      A argumenty możesz podać? Szkopki się dały dymać hitlerowi, potem ruskim (DDR)
                      i amerykańcom (Marschall). I co ty na to?
                      • Gość: Schlesier Re: wyluzuj się, bo ci żyłka pęknie. IP: 213.134.138.* 05.05.03, 22:12
                        ale teraz mają swój rozum i honor. mają odwagę powiedzieć Wirelkiemu
                        Ukoichanemu Wodzowi z TeksaSU - to chyba peawdziwy Prezydent Polski - żeby
                        pocałował sie w rzopę. Bo Kwaśniewski i Milller to marionetki waszyngtonu,. tak
                        tańczą jak im Bush zagra

> A argumenty możesz podać? Szkopki się dały dymać hitlerowi, potem ruskim
                        (DDR)
                        > i amerykańcom (Marschall). I co ty na to?
                        • wielki_czarownik Re: wyluzuj się, bo ci żyłka pęknie. 05.05.03, 22:23
                          Ale na tym dymaniu mamy wymierne zyski - np. jedna z naszych rafinerii prowadzi
                          rozmowy w sprawie kontraktu na 500000000$!! I co? A was krew zalewa z
                          zazdrości :P
                          • Gość: Schlesier Re: wyluzuj się, bo ci żyłka pęknie. IP: 213.134.138.* 05.05.03, 22:25
                            prostytutka dużo zarabia, ale jak. poza tym "prowadzic rozmowy" a mieć kontrakt
                            to co innego. po drugie więcej mozecie stracić bo teraz do UE was nie przyjmą.
                            i zobaczymy co wamn sie opłąci

> Ale na tym dymaniu mamy wymierne zyski - np. jedna z naszych rafinerii
                            prowadzi
                            >
                            > rozmowy w sprawie kontraktu na 500000000$!! I co? A was krew zalewa z
                            > zazdrości :P
                            • wielki_czarownik Re: wyluzuj się, bo ci żyłka pęknie. 05.05.03, 22:29
                              Obyśmy do tej waszej unii nie weszli. Widać jak wielka rzesza na tym wyszła. A
                              co do zysków, to my mamy realne perespektywy, a wy gówno!
                              • tymon10 Głupi jesteś 05.05.03, 22:39

> Obyśmy do tej waszej unii nie weszli. Widać jak wielka rzesza na tym wyszła.
                                A
                                > co do zysków, to my mamy realne perespektywy, a wy gówno!
                                Jakie POlska ma prespektywy bez UE? Bycie amerykańskim pajacem? Jezeli teraz UE
                                ( zresztą miałą by pęłne prawo po tym jak sie kundliliśmy z USA) nas nie
                                przyjmie stracimy dużo. A nie zyskamy nic. Nie masz argumentów a piepszysz
                                jakieś wasalskie androny. Musimy siedzieć cicho i wreszcie uwolnić sie od USA
                                jak kiedyś od ZSRR. Bo nasza przyszłośc to Europa a nie Teksas/ Schlesier ma
                                rację. Niestety
                              • Gość: do durnia Re: wyluzuj się, bo ci żyłka pęknie. IP: *.home.cgocable.net 05.05.03, 22:39
                                Gdzie trzeba
                                wejsc??????????????????????????????????????????????????????????????????????????
                                ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
                                ?????????????????????????????????????????? durniu
                              • Gość: Schlesier A mozę do Nebraski? IP: 213.134.138.* 05.05.03, 22:51
                                a gdzie ty durny amerykański oszłomie chcesz wejść? jak nie do UE? może do
                                nebraski. czy Białorusi? teraz wyszykowaliście polskie ciołki ( tylko
                                amerykańskie pociotki) swój kraj na 102. Taki Michnik pyszczył zawsze na
                                wszystko, a teraz kiedy sam wybrał USA zamist UE to co?

> Obyśmy do tej waszej unii nie weszli. Widać jak wielka rzesza na tym wyszła.
                                A
                                > co do zysków, to my mamy realne perespektywy, a wy gówno!
                                • wielki_czarownik Re: A mozę do Nebraski? 05.05.03, 22:58
                                  Ja nie chcę UE, bo ta instytucja się chwieje w posadach. Zaczekać i zobaczyć co
                                  będzie za 2-3 lata, a wtedy pomyśleć.
                                • Gość: Schlesier Re: A mozę do Nebraski? IP: 213.134.138.* 05.05.03, 23:03
                                  żał mi cię. POlska bez UE nie ma szans. No chyba Białoruś. I tak sie stanie po
                                  tym jak was amerykanie załtwili wciągająć was w wojnę. Przez nich stracicie
                                  historyczną szanse. Nawet jak wpełzacie do UE to przez Amerykanó zawsze
                                  będziecie gorzej traktowani. ale to wybór głupich wasalnych polityków

> a gdzie ty durny amerykański oszłomie chcesz wejść? jak nie do UE? może do
                                  > nebraski. czy Białorusi? teraz wyszykowaliście polskie ciołki ( tylko
                                  > amerykańskie pociotki) swój kraj na 102. Taki Michnik pyszczył zawsze na
                                  > wszystko, a teraz kiedy sam wybrał USA zamist UE to co?
                                  >
                                  > wielki_czarownik napisał:
                                  >
                                  > > Obyśmy do tej waszej unii nie weszli. Widać jak wielka rzesza na tym wyszł
                                  > a.
                                  > A
                                  > > co do zysków, to my mamy realne perespektywy, a wy gówno!
          • Gość: Schlesier Re: Do nieprzyjaciół szwabów. IP: 213.134.138.* 05.05.03, 21:51
            Gość portalu: Mazur napisał(a):

> Gość portalu: johann napisał(a):
            >
            > > zgadzam się ze Schlesierem. A wy zasrane polaczki liżecie tyłki Amerykasno
            > m.
            > A
            > > przeciez nie musicie lizać ani Berlnowi ani waszyngtonowi. Ale jak kundle
            > to
            > > kundle. Najpierw lizały Moskwie tyłeczek, a teraz pachoły Waszyngotnu. W
            > całej
            > > Europie sie teraz z Polaczków śmieją, że to prawdziwe "osły trojańskie" UE
            > .
            > Jak
            > >
            > > kochacie tak Wielkie Słońce Teksasu to wypier... do forse do Ameryki. A ni
            > e
            > do
            > > UE. My Niemcy powiiniśmy was olać a nie popieerać wasze wejście do UE. Po
            > co
            > w
            > > Europie amerykańsdkie pachołki?
            > >
            > Johann, nie bede sie znizal do Twojego poziomu umyslowego i uzywal podobnych
            > epitetow, aczkolwiek w tym wypadku mam wielka ochote. Mam nadzieje, ze Ty ze
            > swoim IQ, nie reprezentujesz poziomu przecietnego Niemca.
            >
            > W sztuce lizania dupy Moskalom nigdy nie dorownamy mistrzom zza Odry. Chyba
            > nie zaprzeczysz, ze to Twoi wschodni ziomkowie osiagneli w tej dziedzinie
            > absolutne wyzyny !!!
            >
            > Na marginesie chcialbym, jeszcze dodac, ze zupelnie mnie nie obchodzi czy
            > nazywaja nas "oslem trojanskim" czy tez nie. W polityce licza sie rezultaty i
            > ten sie smieje, kto sie sie smieje ostatni !!!
            >
            > Mazur
            To tym bardziej. Bo już mówi sie głośno aby Polski pachołka USA do Europy nie
            przyjmować. To będą "rezultaty".
        • brennton A co ty Q.... Hansi, w Polsce jeszcze robisz? 05.05.03, 15:09
          najadles sie zab i za bardzo popiles Cognac-kiem, tak ze zaszkoszilo
          i nie mozesz wyjechac?

Sio do Paris-a!
          (na drugie danie)
        • Gość: kecaw Re: Do nie- PISZĄ PRZEZ ŁZY IP: *.ols.vectranet.pl 05.05.03, 17:11
          Gość portalu: johann napisał(a):

> zgadzam się ze Schlesierem. A wy zasrane polaczki liżecie tyłki Amerykasnom.
          A
          > przeciez nie musicie lizać ani Berlnowi ani waszyngtonowi. Ale jak kundle to
          > kundle. Najpierw lizały Moskwie tyłeczek, a teraz pachoły Waszyngotnu. W
          całej
          > Europie sie teraz z Polaczków śmieją, że to prawdziwe "osły trojańskie" UE.
          Jak
          >
          > kochacie tak Wielkie Słońce Teksasu to wypier... do forse do Ameryki. A nie
          do
          > UE. My Niemcy powiiniśmy was olać a nie popieerać wasze wejście do UE. Po co
          w
          > Europie amerykańsdkie pachołki?
          >
          >
          > wielki_czarownik napisał:
          >
          > > Jak mniemam lepsze byłyby dyrektywy przywożone z Berlina? Dziękuję. Takie
          > > dyrektywy już były i kosztowały życie około 1/4 narodu polskiego. Więc
          > > wszystkie hitlersyny od****dolcie się od Polski!

KEC

Powyzszy tekst jest tekstem pisanym przez łzy.Widać u piszącego bezsilną złość
          na Polakow.Tak juz jest na świecie ,iz kazdy gra swój interes narrrodowy.W
          naszym polskim wydaniu uczestniczenie w budowie Pax Americana jest naszą racją
          stanu.Pragnę zauwazyć ze jest to nawet wyjscie na przeciw LPR w jej obawach
          wobec UE. Popieranie USA to tez wymiar marketingowy.Działania proamerykanskie
          pozwalające identyfikować Poskę jako sojusznika Ameryki sprawiają ze choć
          częśćc pozytywnego blasku gospodarki amerykanskiej spada na nas.Ponadtto Polacy
          wiedzą,iz niepodległość to odpowiedzialność i ze w naszym obecnym interesie
          (mierzelnym miliardami dolarów) jest to by Polska była niezatapialnym
          lotniskowcem Ameryki w tej tak "kochającej Polskę części Europy.Niestety mamy
          pamięć o Rosji i Niemczech. Tak więć popatrzmy iz głowne siły polityczne
          naszego Kraju dość jednym głosem akceptują naszą proamerykańskość.

Jest oczywiście alternatywa wobec takiej polityki.Tą alternatywą jest
          bliska współpraca z Niemcami lub Rosją.Jet zawsze wybór ja wybieram BOGATEGO
          SILNEGO I W DODATKU MAJACEGO DEMOKRATYCZNA TRADYCJĘ . A TY CZYTELNIKU????

proamerykansko nastawiony kecaw
    • Gość: misio Re: Polska osłem trojańskim w UE IP: *.telia.com 05.05.03, 17:21

Tacy jak Kwasniewski, Oleksy, Miller zawsze musieli dyrektywy skads przywozic.
      Jak nie z Moskwy to z Waszyngtonu. Tego typu rzady nie potrafia zapewnic
      niepodleglosci panstwa a jedynie istniec w wasalskim oparciu o inne mocarstwo.
      • Gość: Prezes Re: Polska osłem trojańskim w UE IP: *.ces.clemson.edu 05.05.03, 17:33
        Gość portalu: misio napisał(a):

>
        > Tacy jak Kwasniewski, Oleksy, Miller zawsze musieli
        dyrektywy skads przywozic.
        > Jak nie z Moskwy to z Waszyngtonu. Tego typu rzady nie
        potrafia zapewnic
        > niepodleglosci panstwa a jedynie istniec w wasalskim
        oparciu o inne mocarstwo.

taka ich zegarmistrzowska tradycja.
        Dawniej jezdzili po wskazowki do Moskwy teraz
        beda jezdzic do Waszyngtonu.

• Gość: kecaw Re: Polska osłem trojańskim w UE IP: *.ols.vectranet.pl 05.05.03, 17:54
          Gość portalu: Prezes napisał(a):

> Gość portalu: misio napisał(a):
          >
          > >
          > > Tacy jak Kwasniewski, Oleksy, Miller zawsze musieli
          > dyrektywy skads przywozic.
          > > Jak nie z Moskwy to z Waszyngtonu. Tego typu rzady nie
          > potrafia zapewnic
          > > niepodleglosci panstwa a jedynie istniec w wasalskim
          > oparciu o inne mocarstwo.
          >
          > taka ich zegarmistrzowska tradycja.
          > Dawniej jezdzili po wskazowki do Moskwy teraz
          > beda jezdzic do Waszyngtonu.
          >

kec

masz kilka kierunków Moskwa Berlin Waszyngton gdzie by polechał ś.p MARSZAŁEK ?

jaka jest twoja propozycja ja jadę do Ameryki a Ty?
          • Gość: abc Re: Polska osłem trojańskim w UE IP: *.sympatico.ca 05.05.03, 19:43
            Gość portalu: kecaw napisał(a):

> masz kilka kierunków Moskwa Berlin Waszyngton gdzie by polechał ś.p
            MARSZAŁEK
            >
            > jaka jest twoja propozycja ja jadę do Ameryki a Ty?

Twoja wypowiedz mój drogi Wacku jest bardzo tendencyjna gdyz mówiąc o Berlinie
            również mówisz i o Zjednoczonej Europie na która składa się wiele innych
            krajów.
            Inne przypadki to pojedyncze kraje w przypadku których relacja 1: 1 nie daje
            żadnych kompromisów ani demokracji.
          • Gość: do Osla Re: Polska osłem trojańskim w UE IP: *.home.cgocable.net 05.05.03, 22:06
            O jakim s.p. marszalku mowisz Durniu? Pilsudski to przeciez byl komuch!
            • wielki_czarownik ALE DEBIL!!! 05.05.03, 22:12
              Marszałek Piłsudski komuchem? Chyba się spiłeś! PPS to nie była partia
              komunistyczna, ale socjalistyczna tłuczku! Piłsudski tępił komuchów ile wlezie!
              Ale dla debili socjalizm i komunizm to to samo!
              • Gość: SP Re: ALE DEBIL!!! IP: *.home.cgocable.net 05.05.03, 22:43
                Zapomniales dodac duraku s.p.
              • Gość: nieuswiadomiony Re: ALE DEBIL!!! IP: *.home.cgocable.net 05.05.03, 23:36
                A na Zachodzie sie mowi ze socjalizm=komunizm.
                • Gość: misio Re: ALE DEBIL!!! IP: *.telia.com 06.05.03, 02:57

Na Dzikim Zachodzie zapewne.
        • Gość: Schlesier Re: Polska osłem trojańskim w UE IP: 213.134.138.* 05.05.03, 21:56
          Gość portalu: Prezes napisał(a):

> Gość portalu: misio napisał(a):
          >
          > >
          > > Tacy jak Kwasniewski, Oleksy, Miller zawsze musieli
          > dyrektywy skads przywozic.
          > > Jak nie z Moskwy to z Waszyngtonu. Tego typu rzady nie
          > potrafia zapewnic
          > > niepodleglosci panstwa a jedynie istniec w wasalskim
          > oparciu o inne mocarstwo.
          >
          > taka ich zegarmistrzowska tradycja.
          > Dawniej jezdzili po wskazowki do Moskwy teraz
          > beda jezdzic do Waszyngtonu.
          >
          już jeżdżą! pewnie premiera POlski bez zghody CIA nie mozna powołać. Polska
          jest amerykańską kolonią. ale to śmieszne ,ze niektórzy sami Polacy zdradzają
          wąłsny kraj na rzecz amryki
          • brennton Spadaj, idioto. 05.05.03, 22:54
            co , wlasnych kolonii ci brakuje?
            • Gość: kawok Re: Spadaj, idioto. IP: *.telia.com 05.05.03, 23:17
              Z hitlerowcami najpierw na Czechoslowacje, potem znow z bolszewikami.
              Teraz z jankesami na inne panstwo...

NIKT sie za Polska nie ujmie gdy Niemcy beda odbierac Slask.

Kto mieczem walczyl, od miecza zginie.
              • tymon10 Re: Spadaj, idioto. 05.05.03, 23:23
                Gość portalu: kawok napisał(a):

> Z hitlerowcami najpierw na Czechoslowacje, potem znow z bolszewikami.
                > Teraz z jankesami na inne panstwo...
                >
                > NIKT sie za Polska nie ujmie gdy Niemcy beda odbierac Slask.
                >
                > Kto mieczem walczyl, od miecza zginie.

ja bym nie dramatyzował. może Niemcy nie chcą obierać Ślaska. ale Polska nie
                będzie miałą teraz na kogo liczyć kiedy Niemcy rzeczywiście hccieliby w ten czy
                i nny sposółb z Polska sie zabawić. Stany prędzej czy później ponad naszymi
                głowami sie dogadają z nimi. tak jak USA sprzedało Polskę w Jałcie i Poczdamie
                to sprzed nas i teraz
                • Gość: kawok Re: Spadaj, idioto. IP: *.telia.com 05.05.03, 23:26
                  tymon10 napisał:

> Gość portalu: kawok napisał(a):
                  >
                  > > Z hitlerowcami najpierw na Czechoslowacje, potem znow z bolszewikami.
                  > > Teraz z jankesami na inne panstwo...
                  > >
                  > > NIKT sie za Polska nie ujmie gdy Niemcy beda odbierac Slask.
                  > >
                  > > Kto mieczem walczyl, od miecza zginie.
                  >
                  > ja bym nie dramatyzował. może Niemcy nie chcą obierać Ślaska. ale Polska nie
                  > będzie miałą teraz na kogo liczyć kiedy Niemcy rzeczywiście hccieliby w ten
                  czy
                  >
                  > i nny sposółb z Polska sie zabawić. Stany prędzej czy później ponad naszymi
                  > głowami sie dogadają z nimi. tak jak USA sprzedało Polskę w Jałcie i
                  Poczdamie
                  > to sprzed nas i teraz

No wlasnie... ot i to...
                  • tymon10 Re: Spadaj, idioto. 05.05.03, 23:35
                    Gość portalu: kawok napisał(a):

> tymon10 napisał:
                    >
                    > > Gość portalu: kawok napisał(a):
                    > >
                    > > > Z hitlerowcami najpierw na Czechoslowacje, potem znow z bolszewikami.
                    > > > Teraz z jankesami na inne panstwo...
                    > > >
                    > > > NIKT sie za Polska nie ujmie gdy Niemcy beda odbierac Slask.
                    > > >
                    > > > Kto mieczem walczyl, od miecza zginie.
                    > >
                    > > ja bym nie dramatyzował. może Niemcy nie chcą obierać Ślaska. ale Polska n
                    > ie
                    > > będzie miałą teraz na kogo liczyć kiedy Niemcy rzeczywiście hccieliby w te
                    > n
                    > czy
                    > >
                    > > i nny sposółb z Polska sie zabawić. Stany prędzej czy później ponad naszy
                    > mi
                    > > głowami sie dogadają z nimi. tak jak USA sprzedało Polskę w Jałcie i
                    > Poczdamie
                    > > to sprzed nas i teraz
                    >
                    >
                    > No wlasnie... ot i to...
                    tylko nie wszyscy chcą to widzieć. ślepa miłość nawet do USA nie jest niczym
                    dobrym. Moze okazać sie fatalna w skutkach dla Polski
      • Gość: kecaw Re: Polska osłem trojańskim w UE IP: *.ols.vectranet.pl 05.05.03, 17:35
        Gość portalu: misio napisał(a):

>
        > Tacy jak Kwasniewski, Oleksy, Miller zawsze musieli dyrektywy skads
        przywozic.
        > Jak nie z Moskwy to z Waszyngtonu. Tego typu rzady nie potrafia zapewnic
        > niepodleglosci panstwa a jedynie istniec w wasalskim oparciu o inne mocarstwo.

kec

Tak naprawdę wolisz być "przydupasem" Niemiec czy Ameryki Pamiętaj o historia
        est magistra vitae

Pośredniego wyjścia chyba brak ja wybieram Amerykę z
        całym jej dorobkiem i 10 milionową POLONIĄ
        • Gość: misio Re: Polska osłem trojańskim w UE IP: *.telia.com 05.05.03, 18:43

:))

Wiosna dla "przydupasow" !!!
    • Gość: Wuj Ingmar Strzelcie se sznapsa na ten smutek IP: *.client.attbi.com 05.05.03, 17:30
    • Gość: michal_pilot nie osłem trojańskim UE .... IP: *.rev.o1.com 05.05.03, 18:12
      po tej wypowiedzi Chiraca o osle trojanskim - juz dla zasady Polska nie powinna
      zostac oslem trojanskim Francji czy Niemiec. Bezczelne dwa narody ktore w
      dodatku maja *gowno* do zaoferwoania w sprawie bezpieczenstwa Europy i Polski.
      • Gość: Wuj Ingmar "A możebyśmy tak zamordowali Gomułkę" IP: *.client.attbi.com 05.05.03, 18:17
        ... jak miał przy flaszce zaproponować Kisiel. UE to twór paskudny, wejdźmy do
        niego, i rozwalmy. Mamy doświadczenie z blokiem komunistycznym - po Moskwie, co
        tam nam Bruksela. Tylko miejmy, dla bezpieczeństwa, te bazy amerykańskie. :-)
        Iiii-haaa! (to miał być odgłos wydawany przez osła).
        • Gość: as Wierszyk stary, a jak pasuje....bushewiki czytajta IP: *.pppool.de 05.05.03, 19:53
          Mieczysław Kalinowski
          NIE MASZ, BRACIE, JAK W KOMUNIE

Nie masz, bracie, jak w komunie,
          W gronie hartowanych dusz,
          Ogień buntu w duszy płonie
          Większy od zaciekłych burz.
          Nie zgnębią prowoki, szpicle
          Ducha, co się w masach tli.
          Choć się wścieka zgraja szpicli,
          Zwyciężymy jednak my.

Refren: Więc naprzód marsz, mimo przeszkody,
          Mimo wielu wrogich sił,
          Każdy z nas zapałem młody
          Walczy, by świat inny był.
          My, robocza awangarda,
          Wyzwolenia niesiem zew,
          Starym czasom - nasza wzgarda,
          A za nowe damy krew.

W bój idziemy rano, śmiało,
          Młoda, zetempowa brać,
          Życie nam naukę dało,
          W walce potrafimy trwać.
          My na naszych posterunkach
          Jak żołnierze w boju czas,
          Nam nie myśleć o frasunkach,
          Gdy się jest na czele mas.

Refren: Wiec naprzód marsz... itd.

Wiersz ukazał się w tomiku poezji robotniczej pt. "SERCE NARODU" w 1952 roku.
      • Gość: Schlesier Re: nie osłem trojańskim UE .... IP: 213.134.138.* 05.05.03, 22:00
        Gość portalu: michal_pilot napisał(a):

> po tej wypowiedzi Chiraca o osle trojanskim - juz dla zasady Polska nie
        powinna
        >
        > zostac oslem trojanskim Francji czy Niemiec. Bezczelne dwa narody ktore w
        > dodatku maja *gowno* do zaoferwoania w sprawie bezpieczenstwa Europy i Polski.
        A co dają wam ameryka? okrada was wciskająć swój złom latajacy. będziecie za to
        amrykańskie gówno płącic miliardy bo nas was zakuyp wymusili. albo wasi
        sprzedajni dupowąłzy zakupili
        • brennton powiedzialem ci zebys spadal. 05.05.03, 22:54
          • Gość: Schlesier Re: powiedzialem ci zebys spadal. IP: 213.134.138.* 05.05.03, 23:05
            ty amerykański pajacu spadać to ty mozesz. idź czyścić buty swoim amerykańskim
            panom
            • brennton a ty, niemiecka piczo 05.05.03, 23:07
              zamow dodatkowa porcje zab.
              znakomicie pomaga na trawienie i rozwolnienie.
              i wiele wiecej.

• Gość: Schlesier Re: a ty, amerykański pachołku IP: 213.134.138.* 05.05.03, 23:10
                sługusuie Busha nie masz argumentów to pleciesz jakieś brednie

brennton napisał:

> zamow dodatkowa porcje zab.
                > znakomicie pomaga na trawienie i rozwolnienie.
                > i wiele wiecej.
                >
                • brennton a ty co masz, niemiecka piczo? 06.05.03, 07:19
                  zaszkodzily te francuskie zaby na zoladek i myslenie, czy nie?
    • Gość: P-77 Re: Polska osłem trojańskim w UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.03, 22:24
      CZy Polska jest zależna od USA? No cóż, myślę, że jakiś rodzaj zależności
      (ekonomiczna, militarna) na pewno występuje i - co istotne - wielu uważa go za
      błogosławieństwo.
      Z tego punktu widzenia nasza sytuacja niewiele różni się od ojresu końcówki
      PRL. Wtedy naszym protektorem był ZSRR. O ile w latach 50 Polska była
      całkowicie zależna od Rosji radzieckiej a w polskim wojsku dowócami byli
      oficerowie radzieccy, z czasem ta zależność się zmniejszała a w czasach
      Gorbaczowa ZSRR niespecjalnie interesowal się wytuacją w Polsce, dlatego
      przymknął oko na okrągły stół i wybory czerwcowe.
      W stosunkach posko - amerykańskich były dwie groźne sytuacje świadczące o
      stopniowej wasalizacji Polski od Wielkiego Brata zza oceanu. Pierwsza to
      zablokowanie pod wpływem nacisków dyplomatycznych nominacji PRL-owskiego
      superszpiega na szefa polskiego wywiadu. Druga to rehabilitacja na żądanie
      władz USA pułkownika Kuklińskiego. Leszek Miller wielokrotnie chwalił się, że
      załatwił tą rehabilitację i że miał to być warunek naszego wpuszczenia do NATO.
      Sam Kukliński nigdy mu za to nie podziękował bo honor antykomunisty mu na to
      nie pozwalał(nie ma nic gorszego niz komuniści nawróceni na antykomunizm).
      W tej chwili rządzą nami ludzie, którzy robili kariery w czasach gdy Polska
      była wasalem ZSRR i ten model myślenia mają ukształtowany. Dlatego
      samodzielność Polski jest mocno wątpliwa. Chyba że wejdziemy do UE a tam możemy
      nawet tworzyć z Wielką Brytanią, Hiszpanią i Włochami sojusz przeciw dominacji
      Francji, która po prawdzie raczej blokowała rozszerzenie Unii. Ale na miły Bóg,
      najwięcej zawdzięczamy Niemcom, więc lepiej z nimi trzymać, bo jesteśmy za
      biednym krajem aby robić sobie wrogów. A geografii nie przeskoczymy - Ameryka
      zawsze będzie daleko.
      • Gość: schlesier Re: Polska osłem trojańskim w UE IP: 213.134.138.* 05.05.03, 22:28
        Gość portalu: P-77 napisał(a):

> CZy Polska jest zależna od USA? No cóż, myślę, że jakiś rodzaj zależności
        > (ekonomiczna, militarna) na pewno występuje i - co istotne - wielu uważa go
        za
        > błogosławieństwo.
        > Z tego punktu widzenia nasza sytuacja niewiele różni się od ojresu końcówki
        > PRL. Wtedy naszym protektorem był ZSRR. O ile w latach 50 Polska była
        > całkowicie zależna od Rosji radzieckiej a w polskim wojsku dowócami byli
        > oficerowie radzieccy, z czasem ta zależność się zmniejszała a w czasach
        > Gorbaczowa ZSRR niespecjalnie interesowal się wytuacją w Polsce, dlatego
        > przymknął oko na okrągły stół i wybory czerwcowe.
        > W stosunkach posko - amerykańskich były dwie groźne sytuacje świadczące o
        > stopniowej wasalizacji Polski od Wielkiego Brata zza oceanu. Pierwsza to
        > zablokowanie pod wpływem nacisków dyplomatycznych nominacji PRL-owskiego
        > superszpiega na szefa polskiego wywiadu. Druga to rehabilitacja na żądanie
        > władz USA pułkownika Kuklińskiego. Leszek Miller wielokrotnie chwalił się, że
        > załatwił tą rehabilitację i że miał to być warunek naszego wpuszczenia do
        NATO.
        >
        > Sam Kukliński nigdy mu za to nie podziękował bo honor antykomunisty mu na to
        > nie pozwalał(nie ma nic gorszego niz komuniści nawróceni na antykomunizm).
        > W tej chwili rządzą nami ludzie, którzy robili kariery w czasach gdy Polska
        > była wasalem ZSRR i ten model myślenia mają ukształtowany. Dlatego
        > samodzielność Polski jest mocno wątpliwa. Chyba że wejdziemy do UE a tam
        możemy
        >
        > nawet tworzyć z Wielką Brytanią, Hiszpanią i Włochami sojusz przeciw
        dominacji
        > Francji, która po prawdzie raczej blokowała rozszerzenie Unii. Ale na miły
        Bóg,
        >
        > najwięcej zawdzięczamy Niemcom, więc lepiej z nimi trzymać, bo jesteśmy za
        > biednym krajem aby robić sobie wrogów. A geografii nie przeskoczymy - Ameryka
        > zawsze będzie daleko.

masz sporo racji. ale czy to fdobrze dla Polski ,że teraz rządzą nią
        amerykańscy wasale?
    • brennton niedobrze dla Niemiec, ze 05.05.03, 23:01
      rzadza nimi
      antyamerykaccy idioci
      powiadam Ci.

Ave.
      • Gość: Schlesier Re: niedobrze dla POlski IP: 213.134.138.* 05.05.03, 23:07
        niemieccy poluitycy nie są antyamerykańscy. jak ktoś ma włąsne zdanie czasami
        inne niż wielki Umilowany Prezydent wszystkich polskich przydupasów Bush - nie
        jest antyamerykański,. To niedobrze dla pollski że starciła niepodległosc i
        stałą sie amerykańską kolonią

brennton napisał:

> rzadza nimi
        > antyamerykaccy idioci
        > powiadam Ci.
        >
        > Ave.
        • brennton wiem, ze wam szkoda. 05.05.03, 23:09
          Schliesien, ade
          nie?
          • Gość: Schlesier Re: wiem, ze wam szkoda. IP: 213.134.138.* 05.05.03, 23:39
            tacy jak ty lizali by i nam tyłeczki. Lizą teraz USA gdyby Niemcy wróćiły na
            Śchlesien lizali by i im tyłki. Kiedyś kundlili sie z Ruskami.......

brennton napisał:

> Schliesien, ade
            > nie?
            • brennton tak, szwaby z NRD z ruskimi sie kundlily 06.05.03, 07:17
              bo normalni Polacy, (oprocz komuchow) nigdy.
              Co nie, Szwabie.??
              • Gość: Schlesier Re: tak, szwaby z NRD z ruskimi sie kundlily IP: 213.134.138.* 06.05.03, 11:47
                brennton napisał:

> bo normalni Polacy, (oprocz komuchow) nigdy.
                > Co nie, Szwabie.??

masz rację norlani Polacy nie, ale teraz takzę normalni i pożadni polacy nie
                kundla sie z USA. ale takie amerykańskire volsdeutsche jak ty, itobie podobni
                to robią
    • Gość: kontra Schlesier tuba goebelsa IP: 205.189.175.* 05.05.03, 23:51
      Won ty Szwabska medo za Odre i Nyse a nie bredzic tu przeciw sojuszowi Polski z Ameryka. Pluc mozesz sobie w
      swoja Szwabska morde a nie na nas.
      • Gość: goebels Re: Schlesier tuba goebelsa IP: *.home.cgocable.net 06.05.03, 00:44
        Co to za dziwolag ten sojusz amerykasko-Polski?
        • galaxy2099 Re: Schlesier tuba goebelsa 06.05.03, 07:15
          Jak sie ma mozdzek pantofelka to sie nie dziwie, ze masz klopoty z kojarzeniem.
          Ale powiem ci, ze sojusz polsko-niemiecki to zakrawa wrecz na komedie z
          najwyzszej polki. Przez 1000 lat to sie nie udawalo i trzeba byc ostatnim oslem
          aby wierzyc, ze uda sie teraz.

Gość portalu: goebels napisał(a):

> Co to za dziwolag ten sojusz amerykasko-Polski?
          • brennton te francuskie pieski 06.05.03, 08:07
            jedza dzisiaj juz tylko zaby.
            ale lepiej jednak czasami na raczki (przerpraszam, nozki) im popatrzec
          • Gość: Schlesier Re: Schlesier tuba goebelsa IP: 213.134.138.* 06.05.03, 11:52
            cierpisz na antyniemiekcie fobie i jesteś służaczo nastwiony do amryki. to
            włąsnie z Niecmami POlska ma ostatnio największe tradycje wspólracy, jasne ze
            tacy ksenofobii tylko o wojnie,. ale stosunki polsko-niemeickie to nie tylko
            wojna ale wspólne interesy. A USA was wydyma jak kiedyś w Jałcie i Poczdamie
            sprzedała was zrobi to i teraz.

galaxy2099 napisał:

> Jak sie ma mozdzek pantofelka to sie nie dziwie, ze masz klopoty z
            kojarzeniem.
            > Ale powiem ci, ze sojusz polsko-niemiecki to zakrawa wrecz na komedie z
            > najwyzszej polki. Przez 1000 lat to sie nie udawalo i trzeba byc ostatnim
            oslem
            >
            > aby wierzyc, ze uda sie teraz.
            >
            >
            > Gość portalu: goebels napisał(a):
            >
            > > Co to za dziwolag ten sojusz amerykasko-Polski?
            • wielki_czarownik Schlesier przeczytaj to. 06.05.03, 12:46

> cierpisz na antyniemiekcie fobie i jesteś służaczo nastwiony do amryki. to
              > włąsnie z Niecmami

Ty zato cierpisz na antyamerykańską fobię.

POlska ma ostatnio największe tradycje wspólracy, jasne ze
              > tacy ksenofobii tylko o wojnie,. ale stosunki polsko-niemeickie to nie tylko
              > wojna ale wspólne interesy.

Jakie tradycje współpracy??? 10 lat w miarę normalnych stosunków, a teraz
              pruska buta znowu wychodzi i szwaby chcą nam dyktować co mamy robić. WON!!
              Polska jest krajem niepodległym, suwerennym i żaden hitlerowiec nie będzie nam
              mówił co nam wolno, a czego nie!
              Po tym, co żeście nam zrobili w czasie II wojny (i nie tylko) to przez następne
              1000 lat powinniście nas na kolanach przepraszać!

A USA was wydyma jak kiedyś w Jałcie i Poczdamie
              > sprzedała was zrobi to i teraz.

Wolę być sprzedany, ale żywy niż doświadczyć kolejnych dowodów polsko-
              niemieckiej "przyjaźni"

Weź pod uwagę, że UE to nie tylko francja i niemcy. To także inne kraje w tym
              bardzo proameykańska GB. W samej Unii trwa walka o przewodnictwo i przyszły
              kształt wspólnoty. Francja i niemcy kłócą się o to z GB. Teraz po wejściu
              nowych państw opcja proamerykańska będzie miała przewagę. Zarówno niemcy jak i
              francja zdają sobie z tego sprawę. Ale zamiast starać się Polskę jakoś
              przeciągnąć na swoją stronę usiłowały nas zastraszyć. Nie udało się to i nasz
              kraj wyraźnie wam pokazał, że waszym sługusem nie będzie i nie da sobą
              pomiatać. Chcecie coś, to dajcie coś w zamian (tak jak USA - strefę okupacyjną,
              korzystny kredyt na F-16 itd.).
              I teraz francja z niemcami stoją po szyję w gównie. Niemcy nie mogą
              podskakiwać, bo USA wycofa swoje bazy i stracicie kilka miliardów dolarów
              rocznie (co przy waszym długu was zabije). Francja też zauważyła swój błąd. Nie
              może nam za bardzo dogryźć z powodu popierania nas przez USA i GB. Zdaje sobie
              też sprawę, że ma z Polską wiele wspólnego (rolnictwo) i lepiej, by w Unii
              Polska wspierała francuską politykę pomocy dla rolników.
              Belgia szybko się zorientowała w sytuacji i wycofała się z tych niedorzecznych
              planów.
              Dlatego moi drodzy niemcy i francuzi PRZEGRALIŚCIE i teraz trzeba położyć uszy
              po sobie, przełknąć gorzką pigułkę i starać się naprawić to, coście zepsuli, a
              nie brnąć dalej w ślepą uliczkę.
              • Gość: xxxxxxxxxxxxxxx Re: Schlesier przeczytaj to. IP: *.home.cgocable.net 06.05.03, 13:37
                Ty naprawde jestes nie tylko wielki czarownik ale i czarujacym oslem
                trojanskim w jednej osobie
                • wielki_czarownik Jak mam to rozumieć? :) /nt 06.05.03, 15:23
              • Gość: heinrich Re: Schlesier przeczytaj to. IP: 80.51.29.* 08.05.03, 15:25

> Gość portalu: Schlesier napisał(a):
                >
                > > cierpisz na antyniemiekcie fobie i jesteś służaczo nastwiony do amryki. to
                >
                > > włąsnie z Niecmami
                >
                > Ty zato cierpisz na antyamerykańską fobię.
                >
                > POlska ma ostatnio największe tradycje wspólracy, jasne ze
                > > tacy ksenofobii tylko o wojnie,. ale stosunki polsko-niemeickie to nie tyl
                > ko
                > > wojna ale wspólne interesy.
                >
                > Jakie tradycje współpracy??? 10 lat w miarę normalnych stosunków, a teraz
                > pruska buta znowu wychodzi i szwaby chcą nam dyktować co mamy robić. WON!!
                > Polska jest krajem niepodległym, suwerennym i żaden hitlerowiec nie będzie
                nam
                > mówił co nam wolno, a czego nie!
                > Po tym, co żeście nam zrobili w czasie II wojny (i nie tylko) to przez
                następne
                >
                > 1000 lat powinniście nas na kolanach przepraszać!
                >
                > A USA was wydyma jak kiedyś w Jałcie i Poczdamie
                > > sprzedała was zrobi to i teraz.
                >
                > Wolę być sprzedany, ale żywy niż doświadczyć kolejnych dowodów polsko-
                > niemieckiej "przyjaźni"
                >
                > Weź pod uwagę, że UE to nie tylko francja i niemcy. To także inne kraje w tym
                > bardzo proameykańska GB. W samej Unii trwa walka o przewodnictwo i przyszły
                > kształt wspólnoty. Francja i niemcy kłócą się o to z GB. Teraz po wejściu
                > nowych państw opcja proamerykańska będzie miała przewagę. Zarówno niemcy jak
                i
                > francja zdają sobie z tego sprawę. Ale zamiast starać się Polskę jakoś
                > przeciągnąć na swoją stronę usiłowały nas zastraszyć. Nie udało się to i nasz
                > kraj wyraźnie wam pokazał, że waszym sługusem nie będzie i nie da sobą
                > pomiatać. Chcecie coś, to dajcie coś w zamian (tak jak USA - strefę
                okupacyjną,
                >
                > korzystny kredyt na F-16 itd.).
                > I teraz francja z niemcami stoją po szyję w gównie. Niemcy nie mogą
                > podskakiwać, bo USA wycofa swoje bazy i stracicie kilka miliardów dolarów
                > rocznie (co przy waszym długu was zabije). Francja też zauważyła swój błąd.

Al;eś ty durny cżłwoieku. Niemcy chcą aby te pastuchy wyszły z niemiec. a nie
                odwrotnie. jesteś żałosny mówiąc o miliardach. niemcy odejścia nawet nie
                poczują baranie. a te USA już tam nigdy nie wórci. nie masz pojecia o
                niemczech skoro takie brednie piszesz. pewnie jesteś pachołkiem Busza
                Nie
                >
                > może nam za bardzo dogryźć z powodu popierania nas przez USA i GB. Zdaje
                sobie
                > też sprawę, że ma z Polską wiele wspólnego (rolnictwo) i lepiej, by w Unii
                > Polska wspierała francuską politykę pomocy dla rolników.
                > Belgia szybko się zorientowała w sytuacji i wycofała się z tych
                niedorzecznych
                > planów.
                > Dlatego moi drodzy niemcy i francuzi PRZEGRALIŚCIE i teraz trzeba położyć
                uszy
                > po sobie, przełknąć gorzką pigułkę i starać się naprawić to, coście zepsuli,
                a
                > nie brnąć dalej w ślepą uliczkę.
      • Gość: Schlesier jesteś głupkiem IP: 213.134.138.* 06.05.03, 11:50
        Gość portalu: kontra napisał(a):

> Won ty Szwabska medo za Odre i Nyse a nie bredzic tu przeciw sojuszowi Polski
        z
        > Ameryka. Pluc mozesz sobie w
        > swoja Szwabska morde a nie na nas.
        skoro tak piszesz. nie zgadzam sielizać tak jak ty pachołku du.. ameryce i
        zaraz wyzywasz od goebelssa. sam jesteś amerykańskim volksdeutschem który za
        kilka dolarów sprzedał swój kraj, a pyskujesz. ja wiele tal miesxzkałem w
        Polsce i to moja druga ojczyzna. chociaż nie mam polskich przodków to mam prawo
        tu być
    • Gość: Kattowitzer Klapouch Europy IP: 203.115.108.* 06.05.03, 14:31
      Wstyd
      Oj Polacy, Polacy Tak sie yankeskim nafciazom zaprzedac. Smutne, ze narod
      tak doswiadczony przez wojny i okupacje dzisiaj staje sie okupantem.
      Przejdzmy do najciekawszego watku, zakompleksiony polaczek(mam nadzieje, ze
      wszyscy sympatyczni i rozsadni Polacy sie nie obraza)zaczyna przebakiwac cos o
      tym, ze UE mu juz nie potrzebna, ze Niemcy, Francja stoja na glinianych nogach
      jeden oszolom nawet przebakiwal cos o tym, ze za pare lat niemiecki rynek nie
      bedzie wazny dla Polski. Otoz baranie glowy chcialem zauwazyc, ze gdyby nawet
      Niemcy dzisiaj przestaly sie rozwijac ekonomicznie to i tak polski tygrys
      ekonomiczny nie osaignie poziom rozwoju Niemiec za 100 lat, co ja mowie 200!
      Niektorym sie na tym forum chyba w glowach poprzestawialo, zeby snic o potedze
      trzeba cos miec: jakis kapital, trzeba cos produkowac(poza ogorkami kiszonymi i
      podsuszana krakowska) trzeba miec jakas infrastrukture, trzeba miec za co kupic
      czolgi a nie wyciagac reke po niemiecki demobil, kupujac pozniej amerykanski
      przestazaly szmalc w offsece. itd itd. Przeciez wy juz nie macie ani jednego
      banku, ani jednej firmy ubezpieczenuiowej o fabryce nie wspomne.
      Smieszne jest to co mowi sie na tym forum o planie Marschalla, otoz Niemcy w
      ramach tego planu otrzymaly najmniejsza kwote sprosrod krajow zachodniej
      Europy, swoj sukces gospodarczy zawdzieczaja wlasnej pracy , te nedzne ochlapy
      i tak nie sa w stanie zrownowazyc zniszczen jakie yankesi, Rosjanie i
      brytyjczycy poczynili w trakcie drugiej wojny swiatowej. To nie Hiroshima i
      Warszawa byly najbardziej zniszczone w czasie ostatniej wojny tylko BErlin,
      Drezno, Hamburg. Oczywiscie zniszczenia byly kara za rozpetanie okropnej wojny,
      pozostana jednak faktem. Faktem pozostanie, ze w trakcie wojny niemiecka
      gospodarka (oczywiscie grabiac cala Europe)byla jednak w stanie konkurowac z
      imperium brytyjskim, Usa, ZSRR razem wzietym. Tak wiec drodzy polscy
      przyjaciele zimny prysznic na rozpalone glowy i chwila zastanowienia.
      • Gość: J.K. czytam z uwaga to przerzucanie sie argumentami... IP: 192.120.171.* 06.05.03, 14:38
        i inwektywami.

powiedz mi jednak, po zastanowieniu, gdzie znajduje sie dzisiaj gospodarka
        niemiecka w stosunku do amerykanskiej, pod wzgledem technologicznego
        zaawansowania...???

- Czy na przestrzeni ostatnich 20-tu lat dystans sie zmniejszyl,
        czy poglebil.?
        Oczywiscie, wiem, ze roznie, w roznych dziedzinach.

Ale jakas srednia mozna by wyciagnac...
        • Gość: Hero Re: czytam z uwaga to przerzucanie sie argumenta IP: *.dip.t-dialin.net 07.05.03, 00:34
          < Czy na przestrzeni ostatnich 20-tu lat dystans sie zmniejszyl,
          czy poglebil.?>

Mieszkajac w Niemczech powinienes wiedziec ile pieniedzy wydali Niemcy w ciagu
          ostatnich lat np. na ochrone srodowiska co jest dobre ale niestety hamuje
          gospodarke.
      • marcus_crassus byly w stanie konkurowac,ale koniec byl tej 06.05.03, 14:43
        konkurecnji marny:)))

znow jakis niemiach sie odezwal????

jakby nie amerykanska armia to bys dzis chodzil jak w zegraku pod okiem armii
        czerwonej,bo tylko amerykanskie garnizony uratowaly europe przed komuna:))))

a niemcy dlugo nie mogli miec armii i srodki na to przeznaczac na gospdarke,bo
        armie utrzymywala dla ochrony ich berlina USA:))))

i kto tu jest klapouchem????
        • Gość: jarek Re: byly w stanie konkurowac,ale koniec byl tej IP: *.fastres.net 06.05.03, 22:54
          Przykre jest , ze inni tez przejeli to sposob mowienia.

06.05.03 22:30 | Det Trojanske ?sel: Polen sagde hurtigt ja til USAs ?nske om at lede en multinational fredsstyrke i Irak. Men Polen har nu indset, at opgaven er for stor en mundfuld og ?nsker tyske og danske officerer med i en f?lles ledelse.
    • Gość: maurycy Re: Polska osłem trojańskim w UE IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 07.05.03, 00:24
      Srutututu .... z drutu
      Daleko na m do brytoli. Bez komentarza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka