Dodaj do ulubionych

Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na te...

• Gość: Krass POJEDNANIE!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.07.03, 11:14
      A ja jestem członkiem Rotaract Club Wrocław zrzeszonego z
      klubami z ukrainy z Kijowa, Charkowa, Rovnego, z Krymu.
      Spotykamy się regularnie kilka razy w roku w celach kulturalno-
      towarzyskich. Ukraińcy to nasze bratnie dusze!!!
      • Gość: ficino Re: POJEDNANIE!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 20:03
        Gość portalu: Krass napisał(a):

> A ja jestem członkiem Rotaract Club Wrocław zrzeszonego z
        > klubami z ukrainy z Kijowa, Charkowa, Rovnego, z Krymu.
        > Spotykamy się regularnie kilka razy w roku w celach kulturalno-
        > towarzyskich. Ukraińcy to nasze bratnie dusze!!!

Przy tych spotkaniach gracie pewnie na pilach i spiewacie dumki co???
    • Gość: Rezun Re: Po co to wybaczenie? IP: *.radiolux.com / 192.168.91.* 11.07.03, 11:28
      Szanowni Polacy - a po co wam wogole to wybaczenie? o co w
      zasadzie chodzi?
      i ciekawy jestem dla czego to Wy przed wszystkimi sie
      wybaczacie? przed Zydami za Jedwabne, przed Ukraincami za Wisle
      nawet przed Niemcami (!!!) nie wiadomo za co. a przed Wami
      jeszcze nikt. moze macie jakies kompleksy z tego powodu?
      • Gość: Janek To nie Polacy wybaczają tylko POLITYCY. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 12:46
        Politycy europejscy się obawiają, ża Ukraina wpadnie znowu w ręce Rosji. Chcą
        ją przed tym ratować nie tyle w imię interesów Ukrainy czy Polski, ale w imię
        interesów politycznych Europy. Rosja pilnie śledzi politykę wewnętrzną
        Ukrainy. Raduje się, że Ukraina nie dojrzała by mówić o ludobójstwie OUN-UPA.
        Niedojrzałość ta świadzcy o niedojrzałości politycznej społeczeństwa i państwa
        ( kraj w którym rzadzi kłamstwo to kraj słaby - podatny na korupcję ). Niemcy
        i Rosja przeprosiły ( cynicznie ) Polskę nie dla Polski. Pokazały swoim
        przeciwnikom politycznym, a przede wszystkim własnemu społeczeństwu, że są
        silne wewnetrznie i silne politycznie. Ukraińcy tego jescze nie rozumieją. To,
        że Ukraińcy nie chcą przeprosić to nawet dobrze o nich świadzczy, bo
        przynajmniej nie są cyniczni. Co do obaw polityków europejskich to są w pełni
        uzasadnione. Rosja jak skończy z Czeczenią to wyciągnie rękę po niedojrzałą
        politycznie Ukrainę ( o czym Rosja wie ). Oczywiście będzie okrutna tak jak w
        Czeczeni ( o czym Ukraina wie ).
        • Gość: ANka Janek pierwszy czytam cos niekoniecznie glupiego IP: *.ifn-magdeburg.de 11.07.03, 14:43
          Z twojej strony.. Jestem pod wrazeniem. Masz w tym duzo
          racji. Czyzbys ewoluowal?
          Pamietaj tylko ze z ta Czeczenia to pulapka w obie
          strony.. Tak jak z Irakiem.. czy Jerozolima. Szkoda ze
          nie wszyscy to rozumieja...
          • Gość: ANka OJ mialo byc pierwszy raz czytam IP: *.ifn-magdeburg.de 11.07.03, 16:35
            Przepraszam - jeszcze jednak jestem kobieta:))))
          • Gość: ficino Re: Janek pierwszy czytam cos niekoniecznie glup IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 17:20
            Gość portalu: ANka napisał(a):

> Z twojej strony.. Jestem pod wrazeniem. Masz w tym duzo
            > racji. Czyzbys ewoluowal?
            > Pamietaj tylko ze z ta Czeczenia to pulapka w obie
            > strony.. Tak jak z Irakiem.. czy Jerozolima. Szkoda ze
            > nie wszyscy to rozumieja...

Czys ty kobieto zmysly postardala???? Pulapka z Jerozolima....jaka pulapaka???/
            prawda jest taka ze Jerozolima bedzie stolica Izraela...a jak Araby beda
            chcialy wyciagac lapy po Jerozolime to je sobie tylko niemilosiernie poparza.
        • Gość: Tomasz Tak sie dzieje gdy rzadza krajem matoly IP: *.ibch.poznan.pl 11.07.03, 17:27
          Europie na Ukrainie srednio zalezy. Europa, czyli Niemcy i Francja nie zamierzaja wchodzic w sfere wplywow
          rosyjskich. To jest gra miedzy Rosja a Ameryka, a my jestesmy w niej jedynie pomagierem. Te tzw. polska polityke
          trzeba tlumaczyc jedynie w kontekscie interesow amerykanskich. To one zmuszaja nas do falszowania historii i
          robienia z bulbowcow bohaterow walczacych z komunizmem. Problem w tym ze ci idealni antykomunisci bestialsko
          wymordowali kilkadzisiat tysiecy naszych rodakow (bynajmniej nie komunistow).
        • Gość: lemko Re: HLUPYJ POLSKYJ IWAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.03, 23:16
          OJ TY HLUPYJ IWANE ROZUMU NYCZ NE MAJESZ ZWIDKY TY WZIAWSIA TAM TAKI POLAK WE
          WROCLAWIU PRZECIERZ TO NIMECKE MISTO???BEDZIESZ ZE WSCHODU I PEWNIE W ZYLACH
          TWOJICH PLYNIE UKRAINSKA KREW JANYCZARU JANYCZARU PERESTAN!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Janek Re: HLUPYJ POLSKYJ IWAN IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 01:11
            A nie żal Ci tych polskich rodzin co mieszkali obok Was a może i z Wami na na
            Ukrainie ? Mieszkali tam może nawet i kilka pokoleń. Jaki sens było ich
            zabijać ? Dlaczego w tak okrutny sposób ? Ani Polska ani Ukraina nie
            decydowały o swoich granicach. Przecież znaliście Rosję i Stalina - może nawet
            lepiej niż Polacy. Wiedzieliście, że batiuszka nie kocha Polaków bardziej niż
            Ukraińców. Polska zniszczona przez Hitlera nie była na tych terenach dla Was
            żadnym zagrożeniem - ani politycznym ani etnicznym ani kulturowym. Przecież
            wiedzieliście, że o niepodległość będziecie musieli toczyć krwawy bój z Rosją
            a nie z Polską. Mnie najbardziej denerwuje bezsensowność tego co się
            wydarzyło.
          • Gość: Janek Janczarzy. Brudy. Prawda., IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 09:16
            (1)Wśród moich przodków zdołałem naliczyć aż 5 narodowości. Więc mówienie o
            janczarach jest bez sensu. Polska przez wieki oferowała wolnośc religijną,
            więc przyjeżdżali uciekinierzy i wygnańcy z całej Europy. Po powstaniu
            styczniowym w Polsce rozpoczął się klasowy, narodowościowy i religijny
            magiel - w zawieranych małżeństwach pozrywano wszelkie dotychczasowe zasady. I
            wojna światowa i rewolucja jeszcze bardziej wymieszała. II wojna światowa
            również. Polska, bez swojej woli, zmieniała granice z prawa na lewo.
            Podam przykład : Powstańców styczniowych zsyłano na Syberię. Jeńców z armii
            austiackiej, przeróżnych narodowości, równiż zsyłano na Syberię. Ludzi o obco
            brzmiących nazwiskach i poglądach lewicowych carat zmuszał do wyjazdu w głąb
            Rosji. Tam wszyscy, lub ich potomkowie, się spotkali.
            (2)Brudy nie ja wymyśliłem. Przepisałem z ostatnich numerów "Niedzieli". Nikt
            mi nie zaprzeczył. Nikt mi nawet nie wypomniał żródła informacji.
            (3) Mnie nie chodzi o poniżanie kogokolwiek. Mnie chodzi o mówienie PRAWDY.
            Jest ona wszystkim potrzebna. W Polsce obserwuję wzrost korupcji. Króluje
            kłamstwo - we wszystkich dziedzinach życia społecznego, gospodarczego,
            kulturalnego a nawet naukowego. Fałszowanie lub ukrywanie prawdy demoralizuje
            wszystkie strony. Jednym i drugim odbiera wiarę, nadzieję i miłość.
        • Gość: LEMKO Re: JANEK SKAD JESTES W NIEMECKIMWROCLAWIU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.03, 23:19
          SKAD BEDZIESZ I TAK BRUDEM OBLEWASZ UKRAINCOW ????CO ROBISZ NA NIEMECKIJ ZIEMIE
          PRZECIERZ NIE JESTES NA POLSKIEJ ZIEMI TO JEST NIEMIECKA CZLOWIEKU NIE ZNASZ
          TEGO !!!!SIEDZ CICHO I DZIEKUJ BOGU ZE WROCLAW JEST TERAZ POLSKI
          • Gość: ficino Re: JANEK SKAD JESTES W NIEMECKIMWROCLAWIU IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 23:37
            Gość portalu: LEMKO napisał(a):

> SKAD BEDZIESZ I TAK BRUDEM OBLEWASZ UKRAINCOW ????CO ROBISZ NA NIEMECKIJ
            ZIEMIE
            >
            > PRZECIERZ NIE JESTES NA POLSKIEJ ZIEMI TO JEST NIEMIECKA CZLOWIEKU NIE ZNASZ
            > TEGO !!!!SIEDZ CICHO I DZIEKUJ BOGU ZE WROCLAW JEST TERAZ POLSKI

znowu ty????...
            company: TELEKOMUNIKACJA POLSKA SA OBSZAR TELEKOMUNIKACJI W PIOTRKOWIE
            TRYBUNALSKIM
            street: UL. SIENKIEWICZA 9
            city: 97-300 PIOTRKOW TRYBUNALSKI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka