goldbaum007 26.03.08, 22:39 Dwie ikony technologii imperium kolonialnego Jaguar i Land Rover zostaly kupione przez hinduski koncern Tata. Byla kolonia wykupuje klejnoty imperium..... Co to sie dzieje na tym swiecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
absztyfikant Re: Hindusi kupili Jaguara i Land Rovera! 26.03.08, 22:49 Polacy handluja, Zydzi wygrywaja wojny, a Niemcy sa najbardziej pacyfistycznym narodem w Europie. Tylko Arabowie sa tacy sami jak zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Juz w latach 50-tych Anglicy zapowiedzieli 27.03.08, 00:03 ze beda siac herbate (w koncu nazywa sie : Angielska) nie zartuje. pamietam te scenariusze. a zatem - mustafa-goldbaum: MUR (ten izraelski) juz istnieje... wiec na sianie herbaty angielskiej w Anglii nastal czas :))) Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum007 Witaj mosiek :-) 27.03.08, 00:11 Jak tam pejsy? Rosna ci po herbatce, etniczny ekonomisto? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Alez mustafa-g, ja Índii sie nie boje... 27.03.08, 22:03 mustafa-goldbaum007 napisała: > Jak tam pejsy? Rosna ci po herbatce, etniczny ekonomisto? alez mustafa-goldbaum, ja Indii sie nie boje boja sie ich islamuski, takie , jak ty :))) - w koncu Hindusi maja z nimi swoje rachunki. przykro byc islamuskiem na tym swiecie, co? PS. Nie jestem Moskiem, a jedynie etnicznym Polakiem. - nobody is perfect. Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Alez mustafa-g, ja Índii sie nie boje... 27.03.08, 22:15 PS. Nie jestem Moskiem, a jedynie etnicznym Polakiem. - nobody is perfect. ------ tracisz rowniez poczucie humoru,wciaz zapewniajac ze.... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Alez mustafa-g, ja Índii sie nie boje... cd... 27.03.08, 22:20 melord napisała > tracisz rowniez poczucie humoru, wciaz zapewniajac ze.... dziecie/dziewcze* (* - niepotrzebne skreslic) to forum nie jest od poczucia humoru, lecz od POLITYKI poczucie humoru sluzy tu tylko do wysmiewania islamskiej glupoty i niczego wiecej. liczy sie MEROTYKA. Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Alez mustafa-g, ja Índii sie nie boje... cd 27.03.08, 22:45 wraz z brakiem poczucia humoru tracisz kontakt z rzeczywistoscia merytorycznie??/...rozumiesz znaczenie tego slowa?? jesli wsadzanie herbaty miedzy jaguara i land rovera jest podejsciem merytorycznym ......to albo zdrowo popiles albo masz wysoka goraczke forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=77469254&a=77472638 Odpowiedz Link Zgłoś
j-k hlloopcze/dziewcze *) 27.03.08, 22:50 *) - niepotrzebne skreslic - ten post nie byl do Ciebie :))) w koncu budowa Izraelskiego MURU nie Zydow martwi :) i nie islamuskow smieszy :))) Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
melord nie potrzebnie sie wysilasz...zylka ci.. 27.03.08, 22:59 nie wazne go kogo..forum jest otwarte dla kazdego watek dotyczy samochodow a ty wciskasz badziewie o murze i herbacie merytorycznie ofkors na wzor tych z erecu nie wymagaj od innych czegos,czego sam nie potrafisz Odpowiedz Link Zgłoś
insidon hlloopcze/dziewcze *)- pogubilas sie iwona? 28.03.08, 09:15 Znow nie wiesz jakiej jestes plci? Czy ciagle jeszcze jako iwona334 dzielisz sie na "forum kobieta" dswymi doswiadczeniami z okresu menopauzy? Odpowiedz Link Zgłoś
insidon poczucie humory iwony334? 28.03.08, 09:12 melord napisała: > wraz z brakiem poczucia humoru tracisz kontakt z rzeczywistoscia Poczucie humory malego.jasia vel iwony 334 bylo zawsze niezamierzone. Odpowiedz Link Zgłoś
insidon Ale boisz sie salowej etniczny mosku 28.03.08, 09:10 Choc jej lewatywy tak dobrze ci robia - nobody is perfect. I zawsze za darmo wytarmosi twoje pejsy. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Hindusi kupili Jaguara i Land Rovera! 27.03.08, 00:09 absztyfikant napisał: Tylko Arabowie sa tacy sami jak zawsze... > ze zlotymi sedesami,ale te nie dla ciebie bido..polska:) Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum007 Re: Hindusi kupili Jaguara i Land Rovera! 27.03.08, 00:13 vicky17 napisała: > ze zlotymi sedesami,ale te nie dla ciebie bido..polska:) Pasowalby mu taki sedes do cekinow na trampkach. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Hindusi kupili Jaguara i Land Rovera! 27.03.08, 00:24 goldbaum007 napisał: > > > Pasowalby mu taki sedes do cekinow na trampkach. > jemu musza wystarczyc zlote zeby..no coz nie kazdy jest arabem:) Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Hindusi kupili Jaguara i Land Rovera! 27.03.08, 00:38 Ford pozbyl sie wreszcie tego badziewia marki Jaguar ktory prestiz uzyskal jedynien dzieki dostawom dla rodziny krolewskiej gdzie nad jego stanem technicznym czuwalo dziesiatki mechanikow i kierowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Hindusi kupili Jaguara i Land Rovera! 27.03.08, 07:13 "badziewia marki Jaguar" Marka to 30-50 % wartosci produktu. Jak masz marke (i pieniadze), to kupisz podzespoly u dostawcow, dobrych inzynierow, i zrobisz samochod. I jeszcze jedna sprawa, w byznesie samochodowym pieniadze robi sie na drogich markach. Koszt wlasny Jaguara i duzego Forda nie jest zbyt rozny a ich cena moze sie roznic z 2, 3x... PF Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Hindusi kupili Jaguara i Land Rovera! 27.03.08, 09:24 polski_francuz napisał: > Marka to 30-50 % wartosci produktu. tak jest wypadku Mercedesa,BMW,Audi paru innych w wypadku Jaguara pozostala tylko nostalgia...glownie za E-Type gdyz seria XJ to ciagle problemy nabywvcow nawet tak potezna firma jak Ford nie mogla sobie poradzic ze spadajaca popularnoscia(sprzedaza) > Koszt wlasny Jaguara i duzego Forda nie jest zbyt rozny a ich cena moze sie roznic z 2, 3x... tak jest w markach j.w co rowniez placzone jest z jakoscia Jaguar produkowany w Anglii jakoscia nie zachwycal Kiedy placi sie ciezkie pieniadze za samochod, od "marki" sie wymaga nikt nie sprzedaje kury ktora znosi zlote jajka pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Hindusi kupili Jaguara i Land Rovera! 27.03.08, 09:34 Ford tez raczej ma problemy z imagem A Jaguar jakby nie bylo byl nosnikiem imageu. na Slasku w kazdym razie popularne jest powiedzenie "Ford g... wort". Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: tylko+ 27.03.08, 13:21 To moze Hindusi cos w koncu zrobia z tych samochodow bo to byly dwa super drogie smiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: tylko+ 27.03.08, 13:29 "Volvo" to juz nie to Volvo.Ja cos o tym wiem.Mam dwa 240.Nowego bym nie kupil.Slabo sie tu sprzedaje.A jak sie ludzie dowiedza ze nalezy do Forda to traca ochote kupna. Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Re: "Ford g... wort" 28.03.08, 11:43 > na Slasku w kazdym razie popularne jest powiedzenie "Ford g... wort" Powiedzial mi to kiedys Pewien twardy "chlop slaski" Co mial szeroka szczeke Ale w czole byl waski Czyli mowil, ze ze Slaska, a godol i wygladal jak "gorol". Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: "Ford g... wort" 28.03.08, 18:53 Kupilem raz Forda w 72 roku.Jeszcze nie wiedzialem ze samochody amerykanskie to smiecie. Ale szybko sie dowiedzialem.Dyferencjal polecial po 20 tysiacach km. Odpowiedz Link Zgłoś