Gość: rozsądny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.03, 13:56 Po jaką cholerę nasi chłopcy zostali tam wysłani? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcus_crassus Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w strz... 28.09.03, 13:56 nasi zolnierze nie beda sie cackac z terrorystami i bandytami...bedzie porzadek i cisza az milo,a jak islamisci albo saddamowcy podniosa glowke to im ja utniemy ;))))) a teraz niech lewactwo placze ze nasi zolnierze sa okupantami,na lewactwo nikt nie zwraca juz w normalnym swiecie uwagi ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek_us Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: 62.181.161.* 28.09.03, 14:04 Zosatli tam wyslani dlatego ze sa zolnierzami .Niech lepieja siedza w Iraku i nabieraja doswiadczenia [a widac ze zaczynaja sie chlopaki rozkrecac]pomagajac normalnym Irakijczykom zbudowac normalne panstwo, niz leza w koszarach i chleja wóde czy co gorsza cpaja . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whiskeyprint Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.09.03, 14:07 Czy nie lepiej byloby dla nich pomagac w budowie Polski, bo tam podobno prawie jak w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.qc.sympatico.ca 28.09.03, 15:06 Gość portalu: whiskeyprint napisał(a): > Czy nie lepiej byloby dla nich pomagac w budowie Polski, bo tam podobno prawie > jak w Iraku. Ty to dawno nie byles w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Takie informacje masz napewno z Radyja Matwarz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.03, 16:23 Sam się weź za "odbudowę" Polski, a nie oczekuj tego od naszych żołnierzy. Narobili się dosyć fizycznie za komuny przy budowie róznych Gierkówek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haaanes Nie bede robil...bo sie narobilem :-) IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.03, 19:13 Gość portalu: Zbyszek napisał(a): > Sam się weź za "odbudowę" Polski, a nie oczekuj tego od naszych > żołnierzy. Narobili się dosyć fizycznie za komuny przy budowie > róznych Gierkówek. Nie bede nic robil , bo sie juz narobilem :-) ... oto postawa Polakow mieszkajacych w kradzionych domach i zyjacych z odszkodowan niemieckich podatnikow. Nic dodac nic ujac .... FUJJJJJ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.unknown.tele.dk 28.09.03, 18:06 Kiedys ludzi broniacych swoj kraj nazywano partyzantami i bohaterami. Teraz - to terrorysci i bandyci ? Raczej amerykanie to terrorysci i bandyci, malo kto wymordowal tyle ludzi co oni w ostatnim stuleciu, chyba tylko Hitler i Stalin. A teraz Polacy dolaczja sie do mordercow, juz zapomnielismy, jak wyglada wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.gazelle.dialup.pol.co.uk 29.09.03, 00:51 Jedz do KRLD tam zostaniesz partyzantem i bohaterem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irakijczyk Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.dpg.devry.edu 29.09.03, 22:07 Te gowniarze juz zapomnieli jak ruscy wprowadzili "rzad lubelski" wspierany sowieckimi tankami i agentami NKWD. Tak jak teraz american tanks and CIA agents. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoni Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.chr31.1000lecie.pl 28.09.03, 14:15 Za Chiny nie potrafię zrozumieć w czyim imieniu wypowiadasz się tak kategorycznie, kogo reprezentujesz Rzad RP, Prezydenta, władze wojskowe polskiej misji stabilizacyjnej-okupacyjnej czy tylko własne chore przekonania o wyższości białej rasy. Z deklaracji polskich prominentów wysyłających nasze wojsko wynikało, że mają pomóc w odbudowie struktur państwowych powojennego Iraku a nie w eliminowaniu żywych Irakijczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaa Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.musicport.sopot.pl 28.09.03, 14:47 Gość portalu: antoni napisał(a): > Za Chiny nie potrafię zrozumieć w czyim imieniu wypowiadasz się > tak kategorycznie, kogo reprezentujesz Rzad RP, Prezydenta, > władze wojskowe polskiej misji stabilizacyjnej-okupacyjnej czy > tylko własne chore przekonania o wyższości białej rasy. > Z deklaracji polskich prominentów wysyłających nasze wojsko > wynikało, że mają pomóc w odbudowie struktur państwowych > powojennego Iraku a nie w eliminowaniu żywych Irakijczyków. Obojętnie jakie są poglądy to i tak sprawa jest prosta : POLSCY ŻOŁNIERZE ZOSTALI OSTRZELANI czyli o czym tu snuć dywagacje - skoro ktoś do Ciebie strzela a Ty masz broń w ręku to chyba oczywiste , że aby przeżyć musisz także zacząć strzelać. Nie rozważam zasadności i problemów społ-moralno-polity-itd. to zupełnie sprawa nie do rozstrzygania w momencie kiedy ktoś do naszych żołnierzy strzela. Nawet w tak nielogicznym kraju jak nasz istnieje broń do ochrony osobistej: można jej użyć ( dość ryzykowne prawnie ), gdy padają strzały. Z pewnością w tym irackim przypadku, nikomu nic by się nie stało gdyby irakijczycy nie użyli broni : nie zostawili bowiem żadnego wyboru żołnierzom pol. - albo przeżyją nasi albo staną się pierwszymi ofiarami w tej misji. Cieszę się , że nasi byli na tyle profesjonali, że nie dali się zabić ( czy nawet zranić ). Może dorobią się polscy żołnierze opinii, że lepiej naszych nie ruszać , bo o wiele łatwiej zabić np. innej narodowości sołdata - dałoby to plotki, że nasi są po prostu za dobrze wyszkoleni i za bardzo czujni aby bezkarnie dać się podejść. Wciąż słyszymy o jakimś amerykańskim żołnierzu ( albo żołnierzach ), zabitym w zasadzce itp. Polacy nie będą strzelać jeśli nie będą padać strzały w ich kierunku. Pozdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEWACTWO Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.home.cgocable.net 28.09.03, 16:17 Gość portalu: kaa napisał(a): > Gość portalu: antoni napisał(a): > > > Za Chiny nie potrafię zrozumieć w czyim imieniu wypowiadasz > się > > tak kategorycznie, kogo reprezentujesz Rzad RP, Prezydenta, > > władze wojskowe polskiej misji stabilizacyjnej-okupacyjnej czy > > tylko własne chore przekonania o wyższości białej rasy. > > Z deklaracji polskich prominentów wysyłających nasze wojsko > > wynikało, że mają pomóc w odbudowie struktur państwowych > > powojennego Iraku a nie w eliminowaniu żywych Irakijczyków. > > Obojętnie jakie są poglądy to i tak sprawa jest prosta : POLSCY > ŻOŁNIERZE ZOSTALI OSTRZELANI czyli o czym tu snuć dywagacje - > skoro ktoś do Ciebie strzela a Ty masz broń w ręku to chyba > oczywiste , że aby przeżyć musisz także zacząć strzelać. Nie > rozważam zasadności i problemów społ-moralno-polity-itd. to > zupełnie sprawa nie do rozstrzygania w momencie kiedy ktoś do > naszych żołnierzy strzela. Nawet w tak nielogicznym kraju jak > nasz istnieje broń do ochrony osobistej: można jej użyć ( dość > ryzykowne prawnie ), gdy padają strzały. Z pewnością w tym > irackim przypadku, nikomu nic by się nie stało gdyby irakijczycy > nie użyli broni : nie zostawili bowiem żadnego wyboru żołnierzom > pol. - albo przeżyją nasi albo staną się pierwszymi ofiarami w > tej misji. Cieszę się , że nasi byli na tyle profesjonali, że > nie dali się zabić ( czy nawet zranić ). Może dorobią się polscy > żołnierze opinii, że lepiej naszych nie ruszać , bo o wiele > łatwiej zabić np. innej narodowości sołdata - dałoby to plotki, > że nasi są po prostu za dobrze wyszkoleni i za bardzo czujni aby > bezkarnie dać się podejść. Wciąż słyszymy o jakimś amerykańskim > żołnierzu ( albo żołnierzach ), zabitym w zasadzce itp. Polacy > nie będą strzelać jeśli nie będą padać strzały w ich kierunku. > Pozdr :) >>>>MOZNA SOBIE PRZECIEZ POSTRZELAC PO POLSCE, PO CO JECHAC AZ DO IRAKU? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Brawo kaa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.09.03, 18:36 Super odpowiedz. Mam wrazenie ze wielu z tego forum nie przeczytalo, co sie naprawde stalo. Juz widze jak sie beda Ci sami cieszyli gdy zginie jeden z naszych chlopcow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: technik Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.75.89.78.Dial1.Weehawken.Level3.net 28.09.03, 15:06 no do tego czasu jechali na ulgowych papierach.po tym wszystkim irakijczycy beda walic do nich jak do kaczek.i dobrze,bo mojego zadnego interesu te wojsko nie reprezentuje,a nawet odwrotnie,bo kilka lat temu z polskim paszportem moglem sie w takiej syrii bez problemu pokazac.teraz wole sie raczej nie pokazywac,choc i nie mam juz po co.za chore urojenia postkomnuny zaplacimy juz wkrotce.niech no tylko nastana demokraci i pogodza sie z niemcami i francuzami.ktos nie zrozumial tu ,na czym polityka polega(amerykanska tylko na doczesnych korzysciach,a nikt oprucz nich nigdy nie wyszedl na tym dobrze).no ale komuchy nigdy nie robia nic dla kraju,a zawsze dla siebie.czyzby za darmo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.mweb.co.za 28.09.03, 22:14 Gość portalu: technik napisał(a): > no do tego czasu jechali na ulgowych papierach.po tym wszystkim > irakijczycy beda walic do nich jak do kaczek.i dobrze,bo mojego > zadnego interesu te wojsko nie reprezentuje,a nawet odwrotnie,bo > kilka lat temu z polskim paszportem moglem sie w takiej syrii > bez problemu pokazac.teraz wole sie raczej nie pokazywac,choc i > nie mam juz po co.za chore urojenia postkomnuny zaplacimy juz > wkrotce.niech no tylko nastana demokraci i pogodza sie z > niemcami i francuzami.ktos nie zrozumial tu ,na czym polityka > polega(amerykanska tylko na doczesnych korzysciach,a nikt oprucz > nich nigdy nie wyszedl na tym dobrze).no ale komuchy nigdy nie > robia nic dla kraju,a zawsze dla siebie.czyzby za darmo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.gazelle.dialup.pol.co.uk 29.09.03, 00:57 Jezeli to wojsko nie reprezentuje Twojego interesu to sie nie wypowiadaj i ... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To uzywaj w Syrii paszportu USA -sam ten nowy kraj 28.09.03, 22:56 sobie wybrales, bez "komuchow". Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Straszna "zbrodnia" - zastrzelic uzbrojonego 28.09.03, 22:48 szabrownika czy bandyte... Bohaterow irackich sobie lewactwo znalazlo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Straszna 'zbrodnia' - zastrzelic uzbrojonego IP: *.home.cgocable.net 29.09.03, 13:26 gabrielacasey napisała: > szabrownika czy bandyte... Bohaterow irackich sobie lewactwo znalazlo! tWOJA UBESWLASNOWOLNIONA GLUPOTA I NIENAWISC PORAZA. TFU STARA QRWO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis uszatek Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.zeelandnet.nl 28.09.03, 14:40 marcus_crassus napisał: > nasi zolnierze nie beda sie cackac z terrorystami i > bandytami...bedzie porzadek i cisza az milo,a jak islamisci > albo saddamowcy podniosa glowke to im ja utniemy ;))))) > > a teraz niech lewactwo placze ze nasi zolnierze sa > okupantami,na lewactwo nikt nie zwraca juz w normalnym swiecie > uwagi ;)))) Nie masz racji. Lewactwo jest mile widziane i ma posluch we Francji. Od zawsze. A zolnierze sa po to aby strzelac, zwlaszcza gdy zostana zaatakowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis uszatek Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.zeelandnet.nl 28.09.03, 14:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEWACTWO Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.home.cgocable.net 28.09.03, 16:38 Gość portalu: mis uszatek napisał(a): > marcus_crassus napisał: > > > nasi zolnierze nie beda sie cackac z terrorystami i > > bandytami...bedzie porzadek i cisza az milo,a jak islamisci > > albo saddamowcy podniosa glowke to im ja utniemy ;))))) > > > > a teraz niech lewactwo placze ze nasi zolnierze sa > > okupantami,na lewactwo nikt nie zwraca juz w normalnym swiecie > > uwagi ;)))) > ....ROZUMIEMY TEN POWAZNY PROBLEM ALE STRZELAC MOZNA TEZ W POWIETRZE > Nie masz racji. Lewactwo jest mile widziane i ma posluch we > Francji. Od zawsze. > A zolnierze sa po to aby strzelac, zwlaszcza gdy zostana > zaatakowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to was czeka ... hahaha Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.fiz.univ.szczecin.pl 28.09.03, 14:54 Popatrzcie sobie kotki jakie sa skutki Zydowsko-Bushowskiej wojny w Iraku: www.web-light.nl/VISIE/extremedeformities.html Tak dziala kontakt przyszlych rodzicow ze zubozonym uranem, ktorego tam pelno z pociskow przeciwczolgowych wystrzelonych przez naszych kochanych Amerykanow. Jezeli droga kobieto masz meza zolnierza w Iraku to ciebie tez to moze czekac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swał Podobnie zdeformowane niemowlaki były w Polsce IP: *.acn.pl / *.acn.pl 28.09.03, 15:12 Po wojnie, w Warszawie, przy zakładzie Foton, działało laboratorium, gdzie naświetlano promieniami Roentgena (jakiś aparat starego typu). Pokój otoczony był normalnymi ścianami. Dzieci osób pracujących w pokojach do kilkunastu metrów od aparatu rodziły się straszne. Podobno najgorsze było żywe, wielkie jajo tylko z ustami. Wiem to od faceta, który tam w tym czasie pracował. Całą sprawę okryto tajemnicą. Żadne z dzieci nie przeżyło. Pracownię szybko zabudowano we właściwy sposób, ludzi przeniesiono w inne miejsca, dalej od pracowni, a po pewnym czasie wymieniono aparat na nowszy. Tych wypadków było zaledwie kilka, wszystkie z młodych małżeństw ludzi, którzy tam pracowali. Co było potem, to nie wiem, bo gość zmienił pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Re: Podobnie zdeformowane niemowlaki były w Polsc IP: *.solnet.ch 28.09.03, 16:09 Gość portalu: swał napisał(a): > Po wojnie, w Warszawie, przy zakładzie Foton, działało laboratorium, gdzie > naświetlano promieniami Roentgena (jakiś aparat starego typu). Pokój otoczony > był normalnymi ścianami. Dzieci osób pracujących w pokojach do kilkunastu > metrów od aparatu rodziły się straszne. Podobno najgorsze było żywe, wielkie > jajo tylko z ustami. Wiem to od faceta, który tam w tym czasie pracował. Całą > sprawę okryto tajemnicą. Żadne z dzieci nie przeżyło. Pracownię szybko > zabudowano we właściwy sposób, ludzi przeniesiono w inne miejsca, dalej od > pracowni, a po pewnym czasie wymieniono aparat na nowszy. Tych wypadków było > zaledwie kilka, wszystkie z młodych małżeństw ludzi, którzy tam pracowali. Co > było potem, to nie wiem, bo gość zmienił pracę. ---- To sa absolutnie nieporownywalne konzentracje i czas oddzialywania, naswietlania w porownaniu do pojedynczych pociskow, jak dlugo nie spisz na takim pocisku przez pol roku. Ci, pracujacy w takich warunkach, jak opisales, pracowali w warunkach zblizonych becnie di tych w Tschernobylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fizyk Re: Podobnie zdeformowane niemowlaki były w Polsc IP: *.fiz.univ.szczecin.pl 28.09.03, 16:11 Gość portalu: swał napisał(a): > Po wojnie, w Warszawie, przy zakładzie Foton, działało laboratorium, gdzie > naświetlano promieniami Roentgena (jakiś aparat starego typu). Pokój otoczony > był normalnymi ścianami. Dzieci osób pracujących w pokojach do kilkunastu > metrów od aparatu rodziły się straszne. Podobno najgorsze było żywe, wielkie > jajo tylko z ustami. Wiem to od faceta, który tam w tym czasie pracował. Całą > sprawę okryto tajemnicą. Żadne z dzieci nie przeżyło. Pracownię szybko > zabudowano we właściwy sposób, ludzi przeniesiono w inne miejsca, dalej od > pracowni, a po pewnym czasie wymieniono aparat na nowszy. Tych wypadków było > zaledwie kilka, wszystkie z młodych małżeństw ludzi, którzy tam pracowali. Co > było potem, to nie wiem, bo gość zmienił pracę. To znana sprawa - wplyw promieniowania na wady genetyczne potomstwa. Z lektury prasy zagranicznej wiem, ze wielu zolnierzy amerykanskich, ktorzy obecnie stacjonuja w Iraku, postanowilo nie miec dzieci z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.fastres.net 28.09.03, 19:57 Gdzie bylo to leawactwo jak naszych chlopcow wysylano do Pragi , do Egiptu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.DU1.srv.t-online.de 28.09.03, 14:21 żebys bucu mógł spokojnie spać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyz alex Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.home.cgocable.net 28.09.03, 14:23 Gość portalu: alex napisał(a): > żebys bucu mógł spokojnie spać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Mam nadzieję,że pogrzeby nie będą na mój koszt IP: *.acn.waw.pl 28.09.03, 14:46 Oczywiście chodzi mi o pogrzeby polskich najemników, z których każdy mógł odmówić i nie jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: nie pierwszy i nie ostatni, honeymoon finished IP: *.nsw.bigpond.net.au 28.09.03, 14:50 to jest ciezka i niebezpieczna robota, nikt nie bedzie ryzkowal wlasnego zycia gdy realne zagrozenie istnieje. ... ale zawiezli chociaz do szpitala, humanitarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .......... Re: nie pierwszy i nie ostatni, honeymoon finishe IP: *.home.cgocable.net 28.09.03, 15:54 Gość portalu: Matt napisał(a): > to jest ciezka i niebezpieczna robota, nikt nie bedzie ryzkowal wlasnego zycia > gdy realne zagrozenie istnieje. > > ... ale zawiezli chociaz do szpitala, humanitarnie. .....CZYLI ZOSTAL HUMANITARNIE ZBOMBARDOWANY............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: nie pierwszy i nie ostatni, honeymoon finishe IP: *.nsw.bigpond.net.au 29.09.03, 08:36 czy ty tez bys sztrzelal pierwszy do patrolu gdybys byl zapytany o identyfikacje?. nikt normalny by tego nie robil, prawda?. ... chyba ze masz cos do ukrycia albo cos "przeskrobales" ale nie dziw sie ze patrol odpowie ogniem na twoj ogien. ponial!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.sympatico.ca 28.09.03, 14:59 Gość portalu: rozsądny napisał(a): > Po jaką cholerę nasi chłopcy zostali tam wysłani? Jak zakwalifikowac takie zabojstwo? Obcy zolnierz na obcej ziemi, poza wojna (?), zabija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paka Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 28.09.03, 15:13 nie dotarło do ciebie jeszcze, że został zaatakowany? strzelał w obronie własnej gdyby nie strzelał sam zostałby zabity a tak naprwdę to ci co strzelają do żołnierzy nie sa zwyklymi Irakijczykami, to bandy saddama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.home.cgocable.net 28.09.03, 15:57 Gość portalu: paka napisał(a): > nie dotarło do ciebie jeszcze, że został zaatakowany? strzelał w > obronie własnej gdyby nie strzelał sam zostałby zabity a tak > naprwdę to ci co strzelają do żołnierzy nie sa zwyklymi > Irakijczykami, to bandy saddama >>MOZNA GRZECZNIE POPROSIC O ZRODELKO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lakiluk Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.acn.waw.pl 28.09.03, 15:25 To sie nazywa zabojstwo w obronie własnej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram interwencję w Iraku Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.03, 15:20 wiesz mam kolege ktory tam jest . i on twierdzi ze są tam potrzebni... może nie odpowadaj za tych którzy tam są? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polscy okupanci sa potrzebni? Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka IP: *.tulane.edu 28.09.03, 15:39 Gość portalu: popieram interwencję w Iraku napisał(a): > wiesz mam kolege ktory tam jest . i on twierdzi ze są tam > potrzebni... może nie odpowadaj za tych którzy tam są? ============================================================= Ja tez mam kolege i on twierdzi, ze sa tam ZUPELNIE niepotrzebni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.09.03, 18:39 A moze podasz jak sie nazywa Twoj kolega, ktory twierdzi ze jest niepotrzebny. Mysle, ze poprostu klamiesz. Pozdrawiam. Gość portalu: Polscy okupanci sa potrzebni? napisał(a): > Gość portalu: popieram interwencję w Iraku napisał(a): > > > wiesz mam kolege ktory tam jest . i on twierdzi ze są tam > > potrzebni... może nie odpowadaj za tych którzy tam są? > ============================================================= > Ja tez mam kolege i on twierdzi, ze sa tam ZUPELNIE > niepotrzebni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.sympatico.ca 28.09.03, 20:59 Fajowe uzasadnienie. CCCP idac to Pragi tez tak gadal (inni zreszta tez) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.proxy.aol.com 28.09.03, 15:28 Gość portalu: rozsądny napisał(a): > Po jaką cholerę nasi chłopcy zostali tam wysłani? Bo obecny prezydent, ktorego wybraliscie w wolnych i demokratycznych wyborach Zyd Stolzman (obecne nazwisko Kwasniewski chcac po drugiej kadencji dostac stanowisko szefa NATO wlazi w ten sposob do d... Zydom i Amerykanom aby mu zalatwili ta synekure. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.z251-93-67.customer.algx.net 28.09.03, 16:15 Gość portalu: polonus napisał(a): > Gość portalu: rozsądny napisał(a): > > > Po jaką cholerę nasi chłopcy zostali tam wysłani? > > Bo obecny prezydent, ktorego wybraliscie w wolnych i > demokratycznych wyborach Zyd Stolzman (obecne nazwisko > Kwasniewski > chcac po drugiej kadencji dostac stanowisko szefa NATO > wlazi w ten sposob do d... Zydom i Amerykanom aby mu zalatwili ta > synekure. Polonus, Twoj idiotyzmem zawsze rozweseli w deszczowy poranek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Należało się z tym liczyć.Popieram. IP: 213.17.239.* 28.09.03, 15:33 Ci uzbrojeni mogli wysadzić w powietrze jakiś meczet i mogło zginąć wielu ludzi!Jeśli nie chcieli się dać skontrolować to znaczy że mieli cos na sumieniu. Z bandytyzmem i terroryzmem trzeba walczyć bezwzględnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sukinsyn Brawo polscy mordercy w mundurach!!! IP: *.dtvk.tpnet.pl 28.09.03, 16:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: Brawo polscy mordercy w mundurach!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 16:32 Faktycznie, prawdziwy z ciebie sukinsyn!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bydle Re: Brawo polscy mordercy w mundurach!!! IP: *.uia.ac.be 28.09.03, 17:40 Gość portalu: ex napisał(a): > Faktycznie, prawdziwy z ciebie sukinsyn!!!!!!!!!!!!!! Oby Irakijczycy wytlukli teraz caly polski kontygent. Do ostatniego NAPLETKA !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: Brawo polscy mordercy w mundurach!!!,bydle IP: *.nsw.bigpond.net.au 29.09.03, 08:47 bydle to ty jestes niezle. tym samym zakwalifikowales sie poza lige normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TORATORA Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.pppool.de 28.09.03, 16:31 Mam wieksze problemy.W lodowce brak piwa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.home.cgocable.net 28.09.03, 16:35 Gość portalu: TORATORA napisał(a): > Mam wieksze problemy.W lodowce brak piwa !!! >>NAWAZ SOBIE SAM PIWA I JEDZ DO IRAKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: 213.227.70.* 28.09.03, 16:37 Gość portalu: rozsądny napisał(a): > Po jaką cholerę nasi chłopcy zostali tam wysłani? Zostali wysłani aby podbudować naszą dumę narodową. Jak to pięknie brzmi Wojsko Polskie wraz z Wojskiem Stanów Zjednoczonych walczy z terroryzmem światowym. Poza tym jak poprzemy USA to oni zawsze będą popierać nas i szybko staniemy się potęgą światową. Z przewiezieniem wojska nie było kłopotów. Ostatecznie jak Amerykanie chcą żeby im pomóc to niech zapewnią transport wojska. Są problemy z kamizelkami kuloodpornymi przez które przelatuja kule ale Amerykanie wymienią nam je na najlepsze na świecie kamizelki amerykanskie. Ale to wszystko nic. Amerykanie dadzą nam samoloty F16. Będzie niesamowity transfer technologi w ramach offsetu na kilkadziesią miliardów dolarów USA!. Polska będzie zarządzała dużą częścią Iraku. W Iraku powstanie pełno polskich firm. Nie wspomnę już polskich szybach naftowych, które spowodują, że benzyna w Polsce będzie niesamowicie tania. Co mało? wymieniać dalej? A naród iracki mężczyzni, kobiety, dzieci, starcy to wzystko brudne tępe szmaciarze do których można strzelać jak do kaczek. Nistety tak rozumują prymitywy jak Marcus, Alex i inni. A jak wygląda sytuacja obecnie. W Iraku nie znaleziono żadnej broni masowego rażenia co było pretekstem do ataku na Irak. Wynika stąd, że Polska wzięła udział w bezprawnej napaści na niezawisłe państwo lekceważąc zalecenia ONZ i jest obecnie państwem okupacyjnym. Sadama nie znaleziono. Zoastał on tam zainstalowany przez USA ale zaczął być zły gdy przestał słuchać Amerykanów. Co było faktyczną przyczyną ataku wszyscy już wiedzą. Ropa naftowa, która jest strategicznym surowcem USA, a sami jej mają za mało. Drugą przyczyną było podporządkowanie sobie krajów arabskich i wprowadzenie tam "kultury" amerykanskiej przychylnej dla Izraela. Bardzo pomogło w tym lobby żydowskie w otoczeniu Busha. A jak Polska wychodzi na poparciu USA. Kiedy będą przestarzałe F16 (zdanie amerykańskiego pilota z lotniskowca Abraham Lincoln) nikt nie wie. Wartość offsetu w dzień przed podpisaniem umowy zmieniała się miedzy 12mld$ a 3mld$. Czy ktoś wie jaka kwota została w końcu uzgodniona?. Realizacja offsetu jest obecnie niemożliwa bo USA mają poważne problemy finansowe i wszędzie żebrają o pomoc. Proszą również OPEC o niezmniejszanie wydobycia ropy.Polskie firmy i szyby naftowe w Iraku są obecnie czystą absrakcją. Bush ma w USA małe poparcie (chyba mniejsze niż w Polsce). A amerykanie mylą Polskę z Holandią a Polaków znają z dowcipów w których występują jako głupki. Tymczasem w Polskiej Telewizji redaktorzy oburzają się żę Bush uśmiecha się do Niemiec i Rosji, którzy nie poparli USA tak jak Polska. Przecież Bush na Wawelu poklepał po plecach Kwaśniewskiego i chyba wystarczy. Coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu,że głupota jest niestety nieuleczalną chorobą w Polsce a amerykańskie kawały o Polakach chyba są prawdziwe. Zawiedziony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulos Jeśli Amerykanom chodziło o ropę... IP: 213.17.239.* 28.09.03, 16:50 Nie zgadzam się z twierdzeniem że Amerykanom w Iraku chodziło tylko o ropę: 1)Miliardy dolarów które władaowali i ładują w kampanię i odbudowę Iraku ropa nie zwróciłaby przez wiele, wiele lat, 2)Nawet USA nie może pozwolić sobie na czerpanie wszystkich korzyści płynących ze sprzedaży i wydobycia ropy - ta takie złodziestwo nawet Stany się nie odważą, 3)Życie żołnierzy amerykańskich jest bezcenne nawet w USA rozumieją to dobrze, 4)USA obawiały sie powiązań Saddama z Al-Kaidą - nie chieli by powtórzył się 11 września, 5)Broni masowej zagłady na razie nie znaleziono, ale kto przed inwazją mógł zagwarantować że jej tam rzeczywiście nie ma? Saddam??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawiedziony Re: Jeśli Amerykanom chodziło o ropę... IP: 213.227.70.* 28.09.03, 17:34 Gość portalu: Paulos napisał(a): > Nie zgadzam się z twierdzeniem że Amerykanom w Iraku chodziło > tylko o ropę: > 1)Miliardy dolarów które władaowali i ładują w kampanię i > odbudowę Iraku ropa nie zwróciłaby przez wiele, wiele lat, > 2)Nawet USA nie może pozwolić sobie na czerpanie wszystkich > korzyści płynących ze sprzedaży i wydobycia ropy - ta takie > złodziestwo nawet Stany się nie odważą, > 3)Życie żołnierzy amerykańskich jest bezcenne nawet w USA > rozumieją to dobrze, > 4)USA obawiały sie powiązań Saddama z Al-Kaidą - nie chieli by > powtórzył się 11 września, > 5)Broni masowej zagłady na razie nie znaleziono, ale kto przed > inwazją mógł zagwarantować że jej tam rzeczywiście nie ma? > Saddam??? Moim zdaniem: 1)Dochód z ropy jest niesamowicie wielki (miliony baryłek ropy płynie dziennie przez rurociąg, wystarczy je pomnożyć przez dolary).Irak posiada złoża ropy znacznie większe niż bogaty Kuwejt. Bush prawdopodobnie nie przewidywał takich problemów w Iraku po "zakończeniu" wojny. Dlatego teraz błaga Kongres o dodatkowe pieniądze. 2)Nie przeczę. Prawdopodobnie podzieliłby się dochodami z niektórymi państwami, żeby im zamknąć gębę. 3)Tu mam wątpliwości.Gdyby Amerykanom bardzo zależalo na życiu ich żołnierzy Kongres napewno uruchomoił by rezerwy federalne aby wspomóc wojska USA. Ale byłoby to politycznie niepoprawne bo opozycji zależy na pokazaniu fiaska polityki Busha. 4)Wiele krajów mogło mieć powiązania z Al-Kaidą ale w Iraku było najwięcej ropy. 5)Dowody na istnienie BMR były preparowane zarówno w USA jak i UK. Pewien profesor w UK popełnił samobójstwo z powodu wyrzutów sumienia, że brał udział w tej mistyfikacji. A czy może ktoś zagwarantować,że nie ma BMR na antarktydzie? Pozdrowienia Zawiedziony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulos Re: Jeśli Amerykanom chodziło o ropę... IP: 213.17.239.* 28.09.03, 18:11 1)Zanim przez te rurociągi zacznie płynąc ropa trzeba je wyremontować i udoskonalić - dotyczy to zresztą całego przemysłu naftowego. USA liczyły się ze znacznie większymi uszkodzniami podczas działań wojennych (patrz Kuwejt'91) i to uwzględniali w swoich planach... Pieniądze na kampanię trzeba wydać od razu i dużo, a zysk z wydobycia ropy odległy i niepewny... 2)USA nie mogłyby brać bezkarnie ropę w obawie przed reakcją samych Irakijczyków. Przy dzisiejszej sytuacji w Iraku jest to tym bardziej nieprawdopodobne. Wystarczyłaby jedna informacja o "przekrętach" Amerykanów z ropą a w tedy dopieroby się w Iraku działo... 3)W przypadku zbyt wielkiej liczby poległych żołnierzy amerykańska opinia publiczna obróciłaby się przeciw Bushowi (już się tak dzieje), i trzeba byłoby wycofać się z kampani. A wtedy ewentualne korzyści z wydobycia ropy, spełzłyby na niczym. Iraku nie dałoby się okraść bez osłony armii. 4)W Afaganistanie nie ma ani trochę ropy, a jednak Amerykanie też tam byli. Nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo zmieniła się mentalnośc Amerykanów po 11 września. To był dla nich taki szok, że jakakolwiek ropa przy tym się nie liczy. 5)Wystarczającym dowodem jest los setek tysięcy Kurdów i "Chemiczny Ali"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz Re: Jeśli Amerykanom chodziło o ropę... IP: *.sympatico.ca 28.09.03, 21:00 Punkt pierwszy argumentacji jest wyjatkowo nieprawdziwy. radze przyjrzec sie zyskom z ropy. To nie woda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: Jeśli Amerykanom chodziło o ropę... IP: *.cable.mindspring.com 29.09.03, 06:10 Gość portalu: msz napisał(a): > Punkt pierwszy argumentacji jest wyjatkowo nieprawdziwy. > radze przyjrzec sie zyskom z ropy. To nie woda. Irak posiada 15 % zasobow ropu naftowej w swiecie jest to okolo 300 miliardow barylek pomnozyc przez cen barylki okolo 30 $ to prawie trylion jak sie nie myle. Jest to olbrzymi ochlap na ktory Busz i jego sponsorzy sie parszywie rzucili, nie przewidzieli tylko w ich tepych umyslach jakie beda konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.hultz-73.ndsu.NoDak.edu 28.09.03, 16:51 Niestety, obawiam sie ze masz racje. Do tej pory sam przed soba udawalem... Ciekawe przez ile lat bedziemy ponosic kosekwencje tu w US i w Polsce? Gość portalu: zawiedziony napisał(a): > Gość portalu: rozsądny napisał(a): > > > Po jaką cholerę nasi chłopcy zostali tam wysłani? > Zostali wysłani aby podbudować naszą dumę narodową. Jak to > pięknie brzmi Wojsko Polskie wraz z Wojskiem Stanów > Zjednoczonych walczy z terroryzmem światowym. Poza tym jak > poprzemy USA to oni zawsze będą popierać nas i szybko staniemy > się potęgą światową. Z przewiezieniem wojska nie było kłopotów. > Ostatecznie jak Amerykanie chcą żeby im pomóc to niech zapewnią > transport wojska. Są problemy z kamizelkami kuloodpornymi przez > które przelatuja kule ale Amerykanie wymienią nam je na > najlepsze na świecie kamizelki amerykanskie. Ale to wszystko > nic. Amerykanie dadzą nam samoloty F16. Będzie niesamowity > transfer technologi w ramach offsetu na kilkadziesią miliardów > dolarów USA!. Polska będzie zarządzała dużą częścią Iraku. W > Iraku powstanie pełno polskich firm. Nie wspomnę już polskich > szybach naftowych, które spowodują, że benzyna w Polsce będzie > niesamowicie tania. Co mało? wymieniać dalej? A naród iracki > mężczyzni, kobiety, dzieci, starcy to wzystko brudne tępe > szmaciarze do których można strzelać jak do kaczek. > Nistety tak rozumują prymitywy jak Marcus, Alex i inni. > A jak wygląda sytuacja obecnie. > W Iraku nie znaleziono żadnej broni masowego rażenia co było > pretekstem do ataku na Irak. Wynika stąd, że Polska wzięła > udział w bezprawnej napaści na niezawisłe państwo lekceważąc > zalecenia ONZ i jest obecnie państwem okupacyjnym. > Sadama nie znaleziono. Zoastał on tam zainstalowany przez USA > ale zaczął być zły gdy przestał słuchać Amerykanów. > Co było faktyczną przyczyną ataku wszyscy już wiedzą. Ropa > naftowa, która jest strategicznym surowcem USA, a sami jej mają > za mało. Drugą przyczyną było podporządkowanie sobie krajów > arabskich i wprowadzenie tam "kultury" amerykanskiej > przychylnej dla Izraela. Bardzo pomogło w tym lobby żydowskie w > otoczeniu Busha. > A jak Polska wychodzi na poparciu USA. Kiedy będą przestarzałe > F16 (zdanie amerykańskiego pilota z lotniskowca Abraham Lincoln) > nikt nie wie. Wartość offsetu w dzień przed podpisaniem umowy > zmieniała się miedzy 12mld$ a 3mld$. Czy ktoś wie jaka kwota > została w końcu uzgodniona?. > Realizacja offsetu jest obecnie niemożliwa bo USA mają poważne > problemy finansowe i wszędzie żebrają o pomoc. Proszą również > OPEC o niezmniejszanie wydobycia ropy.Polskie firmy i szyby > naftowe w Iraku są obecnie czystą absrakcją. Bush ma w USA małe > poparcie (chyba mniejsze niż w Polsce). A amerykanie mylą > Polskę z Holandią a Polaków znają z dowcipów w których > występują jako głupki. > Tymczasem w Polskiej Telewizji redaktorzy oburzają się żę Bush > uśmiecha się do Niemiec i Rosji, którzy nie poparli USA tak jak > Polska. Przecież Bush na Wawelu poklepał po plecach > Kwaśniewskiego i chyba wystarczy. > Coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu,że głupota jest > niestety nieuleczalną chorobą w Polsce a amerykańskie kawały o > Polakach chyba są prawdziwe. > Zawiedziony > Odpowiedz Link Zgłoś
korespondent.wojenny Polscy okupanci zastrzelili Irakijczyka w jego kraju 28.09.03, 16:46 Lewactwo pograza sie coraz bardziej ze swa polityka poparcia dla neobolszewika Busha, hanba i wstyd towarzysza udzialowi polskich najemnikow w tej bezpodstawnej i niczym nieusprawiedliwionej agresji. Nowy, obciazajacy administracje Busha raport komisji senackiej pod przewodnictwem republikanina Portera J. Gossa, bylego wspolpracownika CIA, i w wiekszosci zlozonej z republikanow swiadczy o tym, ze prawica w USA odzyskuje rownowage po szoku lewackich metod Busha i zdecydowala sie zdystansowac od tego politycznego hochsztaplera. Prawica amerykanska otrzasnie reke po usciskach z lewactwem typu Miller czy Cimoszewicz, ktorzy nie maja tez juz co liczyc na wyciagnieta reke ze strony prawicowej, praworzadnej czesci chrzescijanskiej Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEWACTWO Re: Polscy okupanci zastrzelili Irakijczyka w jeg IP: *.home.cgocable.net 28.09.03, 16:57 korespondent.wojenny napisał: > Lewactwo pograza sie coraz bardziej ze swa polityka poparcia dla > neobolszewika Busha, hanba i wstyd towarzysza udzialowi polskich > najemnikow w tej bezpodstawnej i niczym nieusprawiedliwionej > agresji. > Nowy, obciazajacy administracje Busha raport komisji senackiej > pod przewodnictwem republikanina Portera J. Gossa, bylego > wspolpracownika CIA, i w wiekszosci zlozonej z republikanow > swiadczy o tym, ze prawica w USA odzyskuje rownowage po szoku > lewackich metod Busha i zdecydowala sie zdystansowac od tego > politycznego hochsztaplera. > Prawica amerykanska otrzasnie reke po usciskach z lewactwem typu > Miller czy Cimoszewicz, ktorzy nie maja tez juz co liczyc na > wyciagnieta reke ze strony prawicowej, praworzadnej czesci > chrzescijanskiej Europy. > > TO CZY ON TEZ JEST NASZYM CZLONKIEM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Polscy okupanci zastrzelili Irakijczyka w jeg IP: *.97-200-24.mtl.mc.videotron.ca 28.09.03, 18:47 Przypominam ze wojne w Iraku popieral np. prawicowy rzad Hiszpani i chrzescjansko-demokratyczna partia CDU w Niemczech... A i u nas cala prawica byla za, nie liczac pseudo-prawicy typu LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PM PO JAKA CHOILERE? IP: 68.147.108.* 28.09.03, 17:10 A WLASNIE BARANIE, PO TAKA. Gość portalu: rozsądny napisał(a): > Po jaką cholerę nasi chłopcy zostali tam wysłani? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: PO JAKA CHOILERE? IP: *.telia.com 28.09.03, 17:23 Kto mieczem wojuje ten od miecz ginie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slazak bravo nasze chlopaki-szkoda ze tak pozno IP: *.client.attbi.com 28.09.03, 17:35 chlopaki jestem z wami od samego poczatku jestem wdzieczny wam za to co robicie i to co robi armia amerykanskia jestem dumny ze polacy u boku amerykanow bronia wolnego swiata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez_slazak Re: bravo nasze chlopaki-szkoda ze tak pozno IP: 213.227.70.* 28.09.03, 17:45 Gość portalu: slazak napisał(a): > chlopaki jestem z wami od samego poczatku > jestem wdzieczny wam za to co robicie i to co robi armia > amerykanskia jestem dumny ze polacy u boku amerykanow bronia > wolnego swiata Mam do Ciebie wielką prośbę. Pisz za siebie a nie za Slązaków i Sląsk. Ja akurat wstydzę się za udział Polski w tej wojnie. tez_slazak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Ja tez zycze naszym chlopakom wszystkiego dobrego ! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.09.03, 18:41 Przeciez on pisze za siebie. O co Ci chodzi??!! Gość portalu: tez_slazak napisał(a): > Gość portalu: slazak napisał(a): > > > chlopaki jestem z wami od samego poczatku > > jestem wdzieczny wam za to co robicie i to co robi armia > > amerykanskia jestem dumny ze polacy u boku amerykanow bronia > > wolnego swiata > Mam do Ciebie wielką prośbę. Pisz za siebie a nie za Slązaków i > Sląsk. > Ja akurat wstydzę się za udział Polski w tej wojnie. > tez_slazak > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: bravo nasze chlopaki-szkoda ze...,tez slazak IP: *.nsw.bigpond.net.au 29.09.03, 08:43 jesli twoja liczna reprezentacja anty nowemu irakowi cos mowi , to raczej ty nalezysz do extremalnej mniejszosci. 500 czy nawt 700 osob ostatnio demonstrujacych w warszawie przeciwko ingerencji w iraku to 0.002% calego spoleczenstwa. w tym ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: bravo nasze chlopaki-szkoda ze tak pozno IP: *.97-200-24.mtl.mc.videotron.ca 28.09.03, 18:48 Gość portalu: slazak napisał(a): > chlopaki jestem z wami od samego poczatku > jestem wdzieczny wam za to co robicie i to co robi armia > amerykanskia jestem dumny ze polacy u boku amerykanow bronia > wolnego swiata Zgadzam sie z toba slazak :) (tez dolno-slazaczka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: you-know-who Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka IP: *.telia.com 28.09.03, 17:35 Polska strefa byla z pocztku spokojna.... W Falluja tez przez pierwsze 2 miesiace byl spokoj, az uznano obecnosc wojsk za wysoce niepozadana. Obecnie 2 na 3 konwoje przejezdzajace przez to miasto sa atakowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: champ nie zabijac kobiet i dzieci- nawet jak nie mowia po po IP: *.new.rr.com 28.09.03, 17:54 Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Hańba! 28.09.03, 18:00 Okupanci w polskich mundurach zabili irakijczyka w jego własnym kraju. Hańba!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek A co mieli dac sie zabic ???!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.09.03, 18:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ACHA Re: A co mieli dac sie zabic ???!! IP: *.home.cgocable.net 28.09.03, 18:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo Daje $1000 za kazdego zabitego araba. IP: 128.187.28.* 28.09.03, 18:01 Bravo nasi! Daje $1000 za kazdego zabitego araba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Daje $1000 za kazdego zabitego araba. IP: 213.227.70.* 28.09.03, 18:09 Gość portalu: bravo napisał(a): > Bravo nasi! > Daje $1000 za kazdego zabitego araba. Jesteś dobrym przykładem prymitywa o których pisałem wcześniej. zawiedziony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Polska juz zwansowala do ligi mordercow IP: *.eyrkonaeac01.dialup.ca.telus.com 28.09.03, 18:03 No to Polska juz zwansowala do ligi mordercow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: Polska juz zwansowala do ligi mordercow,adam IP: *.nsw.bigpond.net.au 29.09.03, 08:50 zrobil bys dokladnie to samo widzac ogien w twoim kierunku, zaloze sie o wszystko ze tak samo bys postapil, hipokryto. Odpowiedz Link Zgłoś
annapanna MORDERCY 28.09.03, 18:09 Tak nazywa sie bandytow, ktorzy wpierw wkraczaja sila do czyjegos domu, a potem zabijaja jego mieszkancow, gdy ci probuja sie bronic przeciwko bezprawnej napasci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cpm Zapomnielismy o Afganistanie IP: *.proxy.aol.com 28.09.03, 18:31 Nie zapominajmy iz pare lat temu w Afganistanie muzulmanie zdetonowali historyczne pomniki buddy, nie chrzescjanie nie zydzi nie swiadkowie jechowy tylko wlasnie islam jest problemem dla swiata. Pokazali wowczas swoja prawdziwa twarz, wojna praktycznie przeciwko nim powinna byla sie zaczac od tego wlasnie momentu. Bog otworzyl oczy calemu swiatu poswiecajac 3 tysiace ludzi 11-go wrzesnia 2001 na potencjalne zagrozenie dla ludzkosci jakie czycha wlasnie w muzulmanach.....przemyslcie to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulos Re: Zapomnielismy o Afganistanie IP: 213.17.239.* 28.09.03, 18:36 Daj spokój. Takie myślenie to prosta droga do rasizmu, ksenofobii i fanatyzmu właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haaanes Zapomnieliscie o Bogu IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.03, 19:18 Gość portalu: cpm napisał(a): > Nie zapominajmy iz pare lat temu w Afganistanie muzulmanie > zdetonowali historyczne pomniki buddy, nie chrzescjanie nie > zydzi nie swiadkowie jechowy tylko wlasnie islam jest problemem > dla swiata. Pokazali wowczas swoja prawdziwa twarz, wojna > praktycznie przeciwko nim powinna byla sie zaczac od tego > wlasnie momentu. Jak sie z kims nie zgadzysz .... to najlepiej go zabic !! ... typowe katolskie myslenie polskich rasistowskich przyglupow >Bog otworzyl oczy I do tego jeszcze te bzdury o Bogu ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: Zapomnieliscie o Bogu IP: *.sympatico.ca 28.09.03, 19:29 Gość portalu: haaanes napisał(a): > Gość portalu: cpm napisał(a): > > > Nie zapominajmy iz pare lat temu w Afganistanie muzulmanie > > zdetonowali historyczne pomniki buddy, nie chrzescjanie nie > > zydzi nie swiadkowie jechowy tylko wlasnie islam jest > problemem > > dla swiata. Pokazali wowczas swoja prawdziwa twarz, wojna > > praktycznie przeciwko nim powinna byla sie zaczac od tego > > wlasnie momentu. > > Jak sie z kims nie zgadzysz .... to najlepiej go zabic !! > ... typowe katolskie myslenie polskich rasistowskich przyglupow > > > >Bog otworzyl oczy > > I do tego jeszcze te bzdury o Bogu ..... Tobie to by najbardziej odpowiadaly bzury o furerze, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Zapomnieliscie o Bogu IP: *.97-200-24.mtl.mc.videotron.ca 28.09.03, 19:41 Gość portalu: haaanes napisał(a): > > Jak sie z kims nie zgadzysz .... to najlepiej go zabic !! > ... typowe katolskie myslenie polskich rasistowskich przyglupow > Jak on nie lubi Islamu to zle, ale jak ty bluzgasz na wszystkich katolikow to jest, OK? Tak? Choc nawet nie masz pojecia czy to katolik? Tfu, szkoda gadac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haaanes Re: Zapomnieliscie o Bogu IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.03, 01:25 Gość portalu: Nath napisał(a): > Gość portalu: haaanes napisał(a): > > > > > Jak sie z kims nie zgadzysz .... to najlepiej go zabic !! > > ... typowe katolskie myslenie polskich rasistowskich przyglupow > > > > Jak on nie lubi Islamu to zle, ale jak ty bluzgasz na wszystkich > katolikow to jest, OK? Tak? Choc nawet nie masz pojecia czy to > katolik? > > Tfu, szkoda gadac... > Jezeli chce zabijac kogos tylko dlatego , ze inaczej mysli niz on - ..to kim mialo by byc to rasistowskie scierwo jak nie POLSKIM KATOLIKIEM ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: MORDERCY IP: *.97-200-24.mtl.mc.videotron.ca 28.09.03, 18:58 annapanna napisała: > Tak nazywa sie bandytow, ktorzy wpierw wkraczaja sila do > czyjegos domu, a potem zabijaja jego mieszkancow, gdy ci probuja > sie bronic przeciwko bezprawnej napasci. Mieszkancy sie specjalnie nie bronili biorac pod uwage jak szybko przegrali. Wiec teraz niech siedza cicho - to ich wlasny interes. Zadne z panstw okupujacych Irak nie ma zamiaru siedziec tam wiecznie. Czym szybciej zrobi sie spokojnie tym predzej wyjda. Irakijczycy ktorzy teraz strzelaja do wojsk koalicji to albo idioci, albo szabrownicy lub zwykli bandyci, albo przedstawiciele jakichs okreslonych grup ktore chca wzniecic ogien zeby na nim upiec swoja pieczen (fundamentalisci, zwolennicy poprzedniego rezimu) itd. To nie jest ogolnonarodowa partyzantka jaka byla np. AK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek brawo Nath, sa jeszcze trzezwo myslacy ludzie IP: *.cable.mindspring.com 29.09.03, 02:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: brawo Nath, sa jeszcze tacy jak ty? 0.002% IP: *.nsw.bigpond.net.au 29.09.03, 09:10 calego spoleczenstwa liczac na reprezentacje ostatniej demonstracji w w -wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ................ Re: brawo Nath, sa jeszcze tacy jak ty? 0.002% IP: *.home.cgocable.net 29.09.03, 13:44 Gość portalu: Matt napisał(a): > calego spoleczenstwa liczac na reprezentacje ostatniej demonstracji w w -wie ,,,,,,,,,,,,,,,MATT TO PO POLSKU CHYBA MATOL?.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: ja nic nie mowie, figury mowia za sie? 0.002% IP: *.nsw.bigpond.net.au 29.09.03, 16:18 500 do 700 demonstrantow przeciwko "agresji" amerykanskiej w iraku , jaka ostatnio odbyla sie w w-wie, mowi samo za siebie o tej "wiekszosci" spoleczenstwa ktora jest w opozycji do interwencji w iraku. to stanowi ok.0.002% spolecznosci polskiej. imponujace!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: MORDERCY?, nath ty hipokryto!!! IP: *.nsw.bigpond.net.au 29.09.03, 09:05 zrobilbys dokladnie to samo na miejscu zolnierzy patrolu. nikt normalny poproszony o identyfikacje nie odpowiada ogniem. chyba ze to taki normalny jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: MORDERCY?, nath ty hipokryto!!! IP: *.97-200-24.mtl.mc.videotron.ca 29.09.03, 15:26 To nie ja ich nazwalam mordercami! Odpowiadalam tylko na topic o takim tytule :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: MORDERCY?, im sorry,i feel stupid, nath IP: *.nsw.bigpond.net.au 29.09.03, 16:28 identity mistake. czytalem jeszcze raz co napisales: jest w nich duzo skladu i ladu i sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwweert Re: MORDERCY IP: 80.48.129.* 28.09.03, 19:41 JASNE! a Saddam i jego pochlebcy to obroncy Iraku, golabki pokoju! Taki gatunek, ktory lubi wymordowac gazem chemicznym cały narod (tu: Kurdów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re:Czyste sumienie Prezydenta ? IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 28.09.03, 18:53 Teraz trzeba robic rachunek sumienia. Albo to jest kraj katolicki , albo nim nie jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re:Czyste sumienie Prezydenta ? IP: *.97-200-24.mtl.mc.videotron.ca 28.09.03, 19:00 Gość portalu: Stefan napisał(a): > Teraz trzeba robic rachunek sumienia. Niby za co? Dlatego ze sie nasi chlopcy bronili? A pewnie bronili tez zwyklych Irakijczykow bo to mogli byc pospolici przestepcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as dlaczego tylko jednego ranili? IP: *.client.attbi.com 28.09.03, 19:00 rozwalic wszystkich, przesluchac z torturami, wykrywac, niszczyc, likwidowac. Panowie zolnierze wy nie jestescie tam na wakacjach. Likwidowac terrorystow, bandytow, pro sadamowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SA Re: dlaczego tylko jednego ranili? IP: *.home.cgocable.net 28.09.03, 19:05 Gość portalu: as napisał(a): > rozwalic wszystkich, przesluchac z torturami, wykrywac, > niszczyc, likwidowac. Panowie zolnierze wy nie jestescie tam na > wakacjach. Likwidowac terrorystow, bandytow, pro sadamowcow. >>TY MUSIAL CZESTO JEZDZIC NA KOLONJE Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: dlaczego tylko jednego ranili? 28.09.03, 19:22 zamomniales o obozach koncentracyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: dlaczego tylko jednego ranili? IP: *.96.41.161.unregistered.k.pl 28.09.03, 20:20 no ktos rozsadny sie odezwal wreszcie;) twardych bandziorow twarda lapa trzeba:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: 1 : 0 Tyfus ,gdzie go umiescisz...!!! IP: *.fastres.net 28.09.03, 22:18 W twojej podwojnej ksiegowosci, proponujw umiescic go jako zysk po stronie Sil Wyzwolenczycg a jako strate po stronie okupantow arabskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamietnik Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.ipt.aol.com 28.09.03, 19:47 pare lat temu maly kraj francja odmowila zajecia malego kraju niemcy ! bo nie bylo dowodow na komory cyklon b masakry na wschodzie katyn wysylke paru milionow polakow na wschod kierunek sibir okupacji przez kilkadziesiat lat pol europy - brak dowodow ZERO dlateko maly zabojat nie strzelal do malego fryca nawet w obronie wlasnej i tak trzymac z nowym maly czyrakiem i jego juz rosnacym frycem schroderem czy jakos tam .... chlopaki trzymajcie sie w babilonie i nie dajcie zabic niech bog bedzie z wami Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st 28.09.03, 19:51 broni masowego razenia poszukuje sie w Iraku bezustannie walka o dusze uposledzonego narodu trwa dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.97-200-24.mtl.mc.videotron.ca 28.09.03, 19:55 Kogo teraz obchodzi bron masowego razenia! Popatrz lepiej ile masowych grobow odkryto w Iraku!! Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st 28.09.03, 20:26 Gość portalu: Nath napisał(a): > Kogo teraz obchodzi bron masowego razenia! Popatrz lepiej ile > masowych grobow odkryto w Iraku!! dlaczego teraz bron masowego razenia przestala ludzi obchodzic? moze dlatego ze CNN przestalo o tym trabic i zmienilo temat na groby masowe? ile jeszcze trzeba zeby pojac wreszcie jak pierze sie mozgi i jak ludzie to lubia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy bmr IP: 5.2.1R1D* / *.ym.rnc.net.cable.rogers.com 28.09.03, 20:48 Pewni ludzie jak sobie cos wbija do glowy, to juz i glusi i slepi i sam nie wiem z czego sie ciesza. Tej Broni Panie kyle to moze nigdy nie znajda, moze i nawet lepiej. Lepiej gonic zlodziejA I GO NIE ZLAPAC NIZ PRZESTAC GONIC, ZEBY KRADL DALEJ. Ta Bron zostala zniszczona lub schowana dobrze, no i co z tego? Wiadomo, ze byla, wiadomo, ze nie ma dowodow na zniszczenie, wiadomo, ze Saddam nie mial oporow w jej uzywaniu - o co jeszcze chodzi? Trzeba byc naprawde pozbawionym odrobiny rozsadku i woli samozachwawczej, by godzic sie z takim stanem rzeczy i jeszcze miec pretensje do ludzi, ze chca zyc w bezpieczniejszym swiecie. Widocznie tacy Kyle dopuki nie zagazowane to nie uwierza. Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: bmr 28.09.03, 21:00 ta bmr tak jak napad na radiostacje gliwicka wiele lat wczesniej byly przyczynami wojen. po co sie oszukiwac czy lepiej powiedziec ze wojny potrzebne sa by zrobic na nich kase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: bmr IP: *.97-200-24.mtl.mc.videotron.ca 28.09.03, 21:20 Jezeli Ameryka zrobi na tym kase (choc sie na to nie zanosci bo narazie ja traci) a zachod dostanie dostep do taniej ropy to tym lepiej. Tak nawiasem mowiac to przez cale wieki robiono wojny o takie cele strategiczne i nie byly one tak mordercze jak pierwsza czy druga swiatowa. Ale tak naprawde to nie wierze zeby ropa byla pierwszym motywem Amerykanow. Raczej liczylo sie bezpieczenstwo i chec "zrobienia porzadku" na bliskim wschodzie. Tak czy inaczej, dla Irakijczykow to lepiej ze rezim Husejna sie skonczyl. Jakie by nie byly motywy Amerykanow. To tak jak z ZSRR. Amerykanie mieli wlasne powody zeby walczyc z ZSRR - ale przy okazji pomogli i nam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: bmr IP: 5.2.1R1D* / *.ym.rnc.net.cable.rogers.com 28.09.03, 21:37 Dobre jest bezpieczenstwo. Od niepamietnych dziejow osiagano je budujac umocnienia i fortyfikacje, doskonalac narzedzia walki i taktyke wojenna. Czy to moja wina, ze przyroda nie zna zycia bez przemocy i wojen? Wojna nie jest do lubienia tylko do wygrania, bo przegranie niknie w zapomnieniu bolu i cierpieniach. Kto dzis pamieta potege Cartaginy. I kto wtedy mial racje? PS. Nie doczytalem sie u Orwella, ze wojna jest dobra - sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: bmr 28.09.03, 21:58 i co zyje sie na bezpieczniej teraz? www.online-literature.com/orwell/1984/1/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: bmr IP: 5.2.1R1D* / *.ym.rnc.net.cable.rogers.com 28.09.03, 22:23 Sa ludzie wrecz rozbrajajacy i Pan do nich z pewnoscia nalezy. Nie wiem jak prowadzic dialog z kims, kto chce jesc ale nie chce zabijac nawet salatki, chce byc uczciwym ale musi zajac miejsce na ziemi, ktore moglo by nalezec do kogos innego itd. "Wojna to pokoj" - czyzby. A moze to tylko po to by nas pozbawic logiki myslenia dokladnie w tym samym celu, dla ktorego pan tak sie poswieca. Czy nie lepiej miec swoj wlasny niepodlegly rozum? i tam mechanizmy wywazania obiektywnego sytuacji i wypadkow stosowac. Czy Trybuna Ludu, czy Prawda, czy Orwell to ... czyjes manipulacje. M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: bmr IP: *.97-200-24.mtl.mc.videotron.ca 28.09.03, 21:53 kyle_broflovski napisał: > czyli wojna jest dobra Czasem. Sa takie sytuacje w ktorych ludzie wola wojne niz np. niewole. Mysle ze jest w Iraku wielu ludzi ktorzy powitali wojne z radoscia (a przynajmniej jej wynik). Nawet jezeli nie palaja miloscia do Amerykanow. Zreszta niedawno zrobiono sondaz w Bagdadzie. Ok. 60% mieszkancow stwierdzilo ze sa zadowoleni z upadku rezimu. Poza tym nie zapominaj ze ten "milujacy pokoj" narod Iracki tlukl sie przez dziesiec lat z Iranem i zaatakowal Kuwejt. To byly pomysly Husejna, ale jezeli Irakijczycy znosili tamte ofiary (po stokroc wieksze niz te ostatniej wojny) to moga zniesc i obecne - dla wlasnego dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: bmr IP: 5.2.1R1D* / *.ym.rnc.net.cable.rogers.com 28.09.03, 21:28 Uszanowanie, oszukiwac to sie wogole nie warto. Swiat jest niedoskonaly, argumentacje sa nieoskonale i polityka to nie zabawa karnawalowa, choc z maskami. Chcialbym tylko podkreslic, ze nie warto koncentrowac sie na tylko na ... naprzyklad Zawiszy Czarnym obserwujac "Grunwald" Matejki. Dla mnie wystarczajace jest, ze wiem (odcxzytuje) jakie byly czyje intencje. Choc napewno sie myle w tym drobiazgu, czy w innym. Choc wolal bym jasniejsze sytuacje i skuteczniejsze rozwiazania to jest to moje chciejstwo i jak chciejstwo czy Busha czy Chiraca tak samo nie ma wartosci konstruktrywnej. Ja wcale nie chce tej BMR a to znaczy, ze jest mi wszystko jedno, czy ja znajda, czy nie, byle nie mogla byc uzyta. Oczywiscie, ze lepiej ja znalezc a przynajmniej znalezc dowody jej zniszczenia, czlowiek sie robi spokojniejszy. Ale argumentowac, ze skoro nieznaleziono to wojna niewazna i trzeba ja odwolac nijak nie pasuje, bo wedlug chociazby samych przeciwnikow interwencji amerykanie te bron dostarczyli jeszcze nascie lat temu i gdzies musi byc, no nie? Jesli zostala zniszczona potajemnie ot dla kawalu to tym gorzej, bo trudniej znalezc slady zniszczenia niz sama bron. Komu to jest na reke? Czy chce Pan tego czy nie to jest na reke wrogom i ameryki i europy, czyli tym co chca nas ponizyc, sterroryzowac i okrasc. M Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Serdecznie witam, panie Piotrze. Dawno Pana tu nie 28.09.03, 23:12 bylo. Sorki - praca czy wakacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ire` Re: Serdecznie witam Mrs O`Casey IP: *.lodz.dialog.net.pl 28.09.03, 23:56 Bez Pani to forum bylo jak komputer bez monitora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Serdecznie pozdrawiam Pania Gabriele IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.09.03, 01:16 gabrielacasey napisała: > bylo. Sorki - praca czy wakacje? ---Ani jedno, ani drugie. Po prostu choroba. Nie bardzo tez jest o czym pisac, ludzie jakos sie ucywilizowali ciupinke. Ja jestem bardzo duzym optymista, moze niepoprawnym,ale czuje i widze bardzo ciekawa role Polski w ciagle zmieniajacych sie okolicznosciach miedzynarodowych. Naprawfe malo jest ta ciekawie i orginalnie myslacych jak nasi polonusi. To co wiekszosc ludzi denerwuje to mnie raczej cieszy i poniewaz potrafie wyobrazic sobie wszystko to samo tylko, ze bez biadolenia i marudzenia, narzekania i wyzywania, ciaglego narzekania na pecha i cieszy mnie niezmiernie wscieklosc i brak argumentow naszych wrogow, jak niektorzy szwaby na tym forum. Ciekawe jak tam Pani przemyslenia i prace nad charakterem polakow? Miala Pani niewatpliwie ciekawy material. serdecznie pozdrawiam i buzka Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: Serdecznie pozdrawiam Pania Gabriele IP: *.cable.mindspring.com 29.09.03, 06:26 Gość portalu: obcy napisał(a): > gabrielacasey napisała: > > bylo. Sorki - praca czy wakacje? > ---Ani jedno, ani drugie. > Po prostu choroba. > Nie bardzo tez jest o czym pisac, ludzie jakos sie ucywilizowali > ciupinke. Ja jestem bardzo duzym optymista, moze niepoprawnym,ale > czuje i widze bardzo ciekawa role Polski w ciagle zmieniajacych > sie okolicznosciach miedzynarodowych. > Naprawfe malo jest ta ciekawie i orginalnie myslacych jak nasi > polonusi. To co wiekszosc ludzi denerwuje to mnie raczej cieszy > i poniewaz potrafie wyobrazic sobie wszystko to samo tylko, ze > bez biadolenia i marudzenia, narzekania i wyzywania, ciaglego > narzekania na pecha i cieszy mnie niezmiernie wscieklosc i brak > argumentow naszych wrogow, jak niektorzy szwaby na tym forum. > Ciekawe jak tam Pani przemyslenia i prace nad charakterem > polakow? Miala Pani niewatpliwie ciekawy material. > serdecznie pozdrawiam i buzka > Piotrek a co wy tak sie jak golabki cmokacie i po polsku, juz fucken jidische sprache vergessen !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: Polscy żołnierze zastrzeli.., kyle twoj cynizm IP: *.nsw.bigpond.net.au 29.09.03, 09:02 cynizm jest nie do powtorzenia. ... co mi tam jakies masowe groby cywilow, ale nie ma b m r co na to usa i spolka?. no comments. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo Niech Broflovski gacie zmieni, bo sie do nich... IP: *.28.221.203.acc11-dryb-mel.comindico.com.au 29.09.03, 12:23 wyproznil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shejk Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: 207.191.227.* 29.09.03, 05:34 Caly czas pokazuja te same groby w kolko tak jak walenie pomnikow Hussajna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.cable.mindspring.com 29.09.03, 06:21 Gość portalu: Nath napisał(a): > Kogo teraz obchodzi bron masowego razenia! Popatrz lepiej ile > masowych grobow odkryto w Iraku!! moze cos powiesz o mieszkancach Iraku i zolnierzach okolo 1991, w wyniku tamtejszej interwencji zginelo ich okolo 100 tysiecy, tylko jedna "mundra" bomba rozwalila schron gdzie znajdowalo sie okolo 500 kobiet, dzieci i starcow zostawiajac z nich strzepy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.97-200-24.mtl.mc.videotron.ca 29.09.03, 15:31 Gość portalu: bk napisał(a): > Gość portalu: Nath napisał(a): > > > Kogo teraz obchodzi bron masowego razenia! Popatrz lepiej ile > > masowych grobow odkryto w Iraku!! > > moze cos powiesz o mieszkancach Iraku i zolnierzach okolo 1991, > w wyniku tamtejszej interwencji zginelo ich okolo 100 tysiecy, > tylko jedna "mundra" bomba rozwalila schron gdzie znajdowalo > sie okolo 500 kobiet, dzieci i starcow zostawiajac z nich > strzepy Nie wiem czy podales prawdziwe liczby. Ale to malo wazne. Bo o ile interwencja w 2003 mogla byc uwazana za kontroworsejna to ta w 1991 roku absolutnie nie...Nie pamietasz juz kto i jak zaczal tamta wojne? Irak sie sam podlozyl - nawet kraje arabskie byly w koalicji przeciw niemu. Co, uwazasz ze spolecznosc miedzynarodowa miala Irakijczykow poglaskac po glowce za to ze napadli na sasiedni kraj?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grg Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.jawnet.pl 29.09.03, 16:42 Gość portalu: Nath napisał(a): > > moze cos powiesz o mieszkancach Iraku i zolnierzach okolo > 1991, > > w wyniku tamtejszej interwencji zginelo ich okolo 100 tysiecy, 100-200 tys. zolnierzy w 1991, prawie milion w wojnie z Iranem. > > tylko jedna "mundra" bomba rozwalila schron gdzie znajdowalo > > sie okolo 500 kobiet, dzieci i starcow zostawiajac z nich > > strzepy > > Nie wiem czy podales prawdziwe liczby. Ale to malo wazne. Irackie dane oficjalne to 407, z tego schronu wystawala antena, a pod nim bylo centrum dowodzenia. Incydent przyspieszyl zakonczenie kampanii powietrznej przeciwko Irakowi i rozpoczecie ofensywy ladowej (48-godzinnej): BOMBING OF BUNKER HASTENS LAND WAR Well-informed administration sources in Washington also said that the military success and the propaganda disaster of the Baghdad bombing pointed towards an acceleration in the course towards a ground war. Asked if the difficulty of avoiding civilian deaths was a factor in the military timetable, the White House spokesman, Marlin Fitzwater, said "everything is a factor." At the same time, America is reassessing its targeting to try to avoid a similar public relations disaster. One idea being considered is publicizing attacks on certain "dual use" targets in advance. Defense Department officials say it was perhaps inevitable that Saddam would show the political ruthlessness to turn the allies' technological advantage against them, purposely putting civilians in the path of laser-guided bombs. Senior planners admit that this tactic boosts the argument for diversionary tactics and an earlier start for the ground war. "World Reaction to Shelter Deaths and Success of Air Attacks Means Land War Near," The (London) Times, February 14, 1991 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Whoy Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.03, 20:01 Gość portalu: rozsądny napisał(a): > Po jaką cholerę nasi chłopcy zostali tam wysłani? Co z Toba, koorva, nie czytasz gazet, z hooya sie urwales? Zostali tam wyslani, bo tak zdecydowal rzad wybrany w demokratycznych wyborach - czyli, frajerze, wyslales ich tam ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LILO Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.ipt.aol.com 28.09.03, 20:18 Gość portalu: rozsądny napisał(a): > Po jaką cholerę nasi chłopcy zostali tam wysłani? popatrz w oczy tym tysiacom matek z kurdystanu ktore stracily dzieci w swietym gazie sadama , powiedz im patrzac prosto w oczy ze nasi zolnierze sa tam po cholere tylko mow i patrz w oczy tym tysiacom matek i ojcow a potem pomysl i poblogoslaw w imie allacha te male istotki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawiedziony Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: 213.227.70.* 28.09.03, 21:22 Gość portalu: LILO napisał(a): > Gość portalu: rozsądny napisał(a): > > > Po jaką cholerę nasi chłopcy zostali tam wysłani? > popatrz w oczy tym tysiacom matek z kurdystanu ktore stracily > dzieci w swietym gazie sadama , powiedz im patrzac prosto w oczy > ze nasi zolnierze sa tam po cholere tylko mow i patrz w oczy tym > tysiacom matek i ojcow a potem pomysl i poblogoslaw w imie > allacha te male istotki Bardzo mnie wzruszyłeś. Zapomniałeś tylko dodać parę szczegółów. Gaz którym Sadam zatruł Kurdów dostał od swoich przyjacieli Amerykanów w czasie wojny z Iranem. Niestety potem nie słuchał Ameryki i stał się ich wrogiem. Dlatego Amerykanie nie mogą uwierzyć ze w Iraku nie ma BMR bo przecież sami mu ją dali. Nie wiem dokładnie ile Irakijczyków razm z kobietami, dziećmi i starcami zginęło w wojnie rozpętanej przez Amerykanów (chyba więcej niż Sadam zagazował w Kurdystanie). Czy Amerykanie mogą im popatrzec w oczy i powiedzieć tym matkom, że zabili ich dzieci dla ich dobra. Czy będą pałać sympatią do Amerykanów i Polaków, ktorzy zamiast pomagać robią to samo. Polacy strzelali do bandytów? Wojska okupacyjne partyzantkę zawsze nazywają bandytami. Hitlerowcy też nazywali AK polskimi bandytami. Zawiedziony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.97-200-24.mtl.mc.videotron.ca 28.09.03, 22:00 Gość portalu: Zawiedziony napisał(a): > Bardzo mnie wzruszyłeś. Zapomniałeś tylko dodać parę > szczegółów. Gaz którym Sadam zatruł Kurdów dostał od swoich > przyjacieli Amerykanów w czasie wojny z Iranem. Nie wazne skad mial, wazne ze uzyl i jak uzyl. > Nie wiem dokładnie ile Irakijczyków razm z kobietami, dziećmi i > starcami zginęło w wojnie rozpętanej przez Amerykanów (chyba > więcej niż Sadam zagazował w Kurdystanie). Nie sadze. Nie zapominaj tez ze Saddam wywolal dwie wojny - z Iranem i z Kuwejtem w ktorych Irakijczycy padali ofiara. Czy Amerykanie mogą > im popatrzec w oczy i powiedzieć tym matkom, że zabili ich > dzieci dla ich dobra. Czy będą pałać sympatią do Amerykanów i > Polaków, ktorzy zamiast pomagać robią to samo. > Polacy strzelali do bandytów? Wojska okupacyjne partyzantkę > zawsze nazywają bandytami. Hitlerowcy też nazywali AK polskimi > bandytami. No i co z tego? "Bandyci" moga byc porzadna partyzantka ale w cale NIE MUSI tak byc. Moga tez byc po prostu bandytami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Nath, to beznadziejne przypadki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.09.03, 22:45 Wielu na tym formum to beznadziejne przypadki antyamerykanizmu. Tak bylo podczas wojny w Kosowie i tak jest teraz. Dla nich Amerykanie i tak sa gorsi od Sadama, ktory przeciez tak naprawde nie byl taki zly.....Ci ludzie sa odporni na wszelkie faktym i argumenty. Notabene jak Sadam rozpiepszyl gopspodarke iracka i mordowal to nikt sie nie odzywal. Nie wiem czy wiesz przed dojsciem do wladzy Sadama GNP na glowe w Iraku byl na poziomie Australii, teraz jez nizszy niz w Kongo. Australia ma obecnie GNP per capita nawet ciut wieksze od Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: 213.227.70.* 28.09.03, 23:22 Do Nath Dlaczego Ameryka nie zaatakowała Saddama bezposrednio po tym jak użył BMR w Kurdystanie. Dopiero po wielu latach Ameryce zrobilo się żal Kurdów? Wojna Iraku z Iranem była prowadzona pod skrzydłami USA. Własnie wtedy USA wypromowały Saddama i dały mu broń masowego rażenia. Sam przyznałś, że bandyci mogą byc porządną partyzantką. A zadaniem partyzantki jest obrona Ojczyzny przed okupantem jeżeli inne metody walki są niemożliwe. Wydaje mi się, że Polacy w Iraku traktowani byli ulgowo, teraz prawdopodobnie będziemy traktowani tak samo jak Amerykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.97-200-24.mtl.mc.videotron.ca 28.09.03, 23:38 Gość portalu: zawiedziony napisał(a): > Do Nath > Dlaczego Ameryka nie zaatakowała Saddama bezposrednio po tym > jak użył BMR w Kurdystanie. Ameryka mogla zalatwic Husejna po 1991 roku. Tyle ze wtedy ONZ tez stawalo okoniem a na swiecie pelno bylo manifestacji pt. "no war for oil"... > Dopiero po wielu latach Ameryce > zrobilo się żal Kurdów? Lepiej pozno niz wcale. Zreszta powtarzam. Nie chodzi o to czy Amerykanom zal jest Kurdow. Chodzi o to ze Kurdom (i wielu innym) bedzie lzej bez Sadama OBOJETNIE od tego co mysla Amerykanie. > Wojna Iraku z Iranem była prowadzona pod skrzydłami USA. > Własnie wtedy USA wypromowały Saddama i dały mu broń masowego > rażenia. Saddam byl u wladzy na duzo przed. A to ze Amerykanie woleli wtedy jego niz Iran to tez moge zrozumiec. > Sam przyznałś, że bandyci mogą byc porządną partyzantką. A > zadaniem partyzantki jest obrona Ojczyzny przed okupantem > jeżeli inne metody walki są niemożliwe. Absolutnie tego nie mowilam. Bandyci nie moga byc porzadna partyzantka. Ale partyzanci sa czasem oskarzani o "bandytyzm". > Wydaje mi się, że Polacy w Iraku traktowani byli ulgowo, teraz > prawdopodobnie będziemy traktowani tak samo jak Amerykanie. Pozyjemy, zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grg Re: Polscy żołnierze zastrzelili Irakijczyka w st IP: *.jawnet.pl 29.09.03, 16:51 Gość portalu: zawiedziony napisał(a): > Do Nath > Dlaczego Ameryka nie zaatakowała Saddama bezposrednio po tym > jak użył BMR w Kurdystanie. Dopiero po wielu latach Ameryce > zrobilo się żal Kurdów? Iraccy przywodcy i ludnosc jakos nie narzekaja i sie ciesza, ze sie jednak w ogole doczekali. Czy ty koniecznie musisz byc "zawiedziony" za nich? > Wojna Iraku z Iranem była prowadzona pod skrzydłami USA. Co? To miala byc szybka korekta spornych linii granicznych, wykorzystujac porewolucyjne oslabienie Iranu i opierajaca sie na blednych ocenach sympatii iranskich Arabow. > Własnie wtedy USA wypromowały Saddama i dały mu broń masowego > rażenia. Chybas zglupial. Saddam "wypromowal" sie sam, posuwajac sie w gore drabiny wladzy likwidujac konkurencje w stalinowskim stylu (lacznie z zalatwieniem irackiego odpowiednika Lenina wraz z rodzina). > Wydaje mi się, że Polacy w Iraku traktowani byli ulgowo, teraz > prawdopodobnie będziemy traktowani tak samo jak Amerykanie. Czyzby przeoczylem jakies straszne polowanie na Ukranicow? Odpowiedz Link Zgłoś