01.05.23, 07:25
Najpiękniejszy miesiąc w najpiękniejszym kraju wita nas temp. 2 st.
Od rana słońce,wiec temperatura szybko się podniesie.
Majówka trwa.
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 02 Maj-23 Dzień Flagi i 02.05.23, 10:13
      i Dzień Polonii i Polaków za Granicą.
      • rena-ta49 Re: 03 Maj-23 03.05.23, 06:56
        https://pbs.twimg.com/media/FvLHDVUWcAEqwu_?format=jpg&name=small

Świąteczny poranek deszczowy.
        • al-szamanka Re: 03 Maj-23 03.05.23, 14:26
          Nie wiedzialam, ale rano przed wyjazdem do pracy slyszalam, ze od paru lat to swieto stalo sie tez swietem na Litwie.
          • rena-ta49 Re: 03 Maj-23 04.05.23, 08:46
            al-szamanka napisała:

> Nie wiedzialam, ale rano przed wyjazdem do pracy slyszalam, ze od paru lat to s
            > wieto stalo sie tez swietem na Litwie.
            >

"Litwo ojczyzno moja"....pisał Mickiewicz.
            Piękny koncert polskich artystów dla Polaków na Litwie pt: "Polska w sercu".
        • rena-ta49 Re: 04 Maj-23 04.05.23, 08:49
          Dziś Świętego Floriana.
          https://pbs.twimg.com/media/FvQvx_sWAAMUjpz?format=jpg&name=small
          • rena-ta49 Re: 05 Maj-23 05.05.23, 06:46
            Zapowiada się ciepły i słoneczny piątek,trzeba korzystać ze słońca.
            Sobota,niedziela pochmurna z deszczem?
            • rena-ta49 Re: 06 Maj-23 06.05.23, 09:24
              Wiosna w pełni,wszystko zakwita,chociaż trochę opóznione te kwitnienie.
              Rano tak pięknie pachnie ta wiosna.
              Sobota pochmurna,na razie bez deszczu.
              • rena-ta49 Re: 07Maj-23 07.05.23, 07:27
                Słońca dziś nie zobaczymy na Śląsku,a temp nie przekroczy 10 st?
                Ponura i chłodna niedziela się zapowiada.
                • rena-ta49 Re: 08 Maj-23 08.05.23, 06:37
                  Co przyniesie nowy tydzień?
                  W niektórych rejonach jeszcze poranne przymrozki, u mnie odczuwalna temp. 1 st.
                  • rena-ta49 Re: 08 Maj-23 08.05.23, 06:42
                    rena-ta49 napisała:

> Co przyniesie nowy tydzień?
                    > W niektórych rejonach jeszcze poranne przymrozki, u mnie odczuwalna temp. 1 st.

Przed nami jeszcze Zimni Ogrodnicy i Zimna Zośka ,co przyniesie?
                    • al-szamanka Re: 08 Maj-23 09.05.23, 07:51
                      Co przyniesie? Przymrozki! Wczoraj juz byly i boje sie, ze jak tak dalej pojedzie, to wszystko z mojej wisni opadnie, a tak sie obsypala....
                      • rena-ta49 Re: 08 Maj-23 10.05.23, 08:30
                        al-szamanka napisała:

> Co przyniesie? Przymrozki! Wczoraj juz byly i boje sie, ze jak tak dalej pojedz
                        > ie, to wszystko z mojej wisni opadnie, a tak sie obsypala....
                        >

Na działce obok mojej jest czereśnia,która była obsypana kwieciem,ale chyba przemarzła i kwiaty opadły,albo zbrązowiały.
                        Wiśnia na mojej działce jeszcze nie zakwitła ,może przymrozki jej nie zaszkodziły.
                    • rena-ta49 Re: 09 Maj-23 09.05.23, 08:03
                      Właśnie zaczynają kwitnąc kasztany i bzy.
                      https://pbs.twimg.com/media/FvqIvSrWIAI0m7Q?format=jpg&name=small
                      • rena-ta49 Re: 10 Maj-23 10.05.23, 08:32
                        Od rana piękne słońce,wreszcie trochę wiecej słońca i ciepła.
                        Wczoraj mimo słońca pólnocny porywisty wiatr nie dawał odczucia ciepła.
                        • rena-ta49 Re: 11 Maj-23 11.05.23, 07:17
                          Zapowiada się piękny słoneczny czwartek. Mam nadzieję ,że Zimni Ogrodnicy byli kilka dni wcześniej, niż wynika z kalendarza.
                          • al-szamanka Re: 11 Maj-23 11.05.23, 19:57
                            Odetchnelam, u mnie w ogrodzie tez zakwitly bzy.... ten sadzilam laaaaaata temu
                            • rena-ta49 Re: 11 Maj-23 12.05.23, 06:37
                              al-szamanka napisała:

> Odetchnelam, u mnie w ogrodzie tez zakwitly bzy.... ten sadzilam laaaaaata temu
                              >

Zapach kwitnącego bzu oszałamiającysmile
                            • rena-ta49 Re: 12 Maj-23 12.05.23, 06:40
                              Pankracego, Serwacego, Bonifacego oraz Zofii ,którzy chyba nawiedzili nas wcześniej ,czy będziemy mieli jeszcze przymrozki w maju?
                              • rena-ta49 Re: 13 Maj-23 13.05.23, 07:43
                                Sobota z chmurami i słońcem naprzemiennie.Odpoczywamysmile
                                • al-szamanka Re: 13 Maj-23 13.05.23, 21:21
                                  Przez ostatnie dni piekne slonce, byloby fajnie, ale ten zimny wiatr wszystko psuje.
                                  Pielenie utrudnione, bo co rusz dostaje porcje piachu w oczy.
                                  • rena-ta49 Re: 13 Maj-23 14.05.23, 06:56
                                    al-szamanka napisała:

> Przez ostatnie dni piekne slonce, byloby fajnie, ale ten zimny wiatr wszystko p
                                    > suje.
                                    > Pielenie utrudnione, bo co rusz dostaje porcje piachu w oczy.
                                    >

Najgorsze ,że ten wiatr jest zimny,najczęsciej jest pólnocny,albo pólnocno-wschodni.
                                    Kiedy się jest w ruchu to pół biedy,ale jak chcesz odpocząć na leżaku ,to odczuwa się chłód.
                                • rena-ta49 Re: 14 Maj-23 14.05.23, 07:02
                                  Od tygodnia nie padało,wiatr wysuszył ziemię ,wody trzeba lać sporo.
                                  Podobno od jutra deszczu nam niebo nie poskąpi.
                                  Maj powinien być ciepły i deszczowy,rośliny potrzebują wody.
                                  • rena-ta49 Re: 15 Maj-23 15.05.23, 06:50
                                    Poniedziałek deszczowy i w/g prognoz deszcz ma padać do środy.
                                    Dzisiaj Zimna Zośka,ktora zimną nie jest,ale kaloryfery u mnie jeszcze słabo grzeją w nocy.
                                    • rena-ta49 Re: 16 Maj-23 16.05.23, 07:55
                                      Deszczu zbyt mało ,dziś od rana słońce.
                                      • rena-ta49 Re: 17 Maj-23 17.05.23, 06:42
                                        Od wczorajszego popołudnia pada.Poranek pochmurny i deszczowy.

• rena-ta49 Re: 18 Maj-23 18.05.23, 06:44
                                          Po deszczowych dwóch dniach ,czwartek zaczyna się lekkim deszczem.

• rena-ta49 Re: 19 Maj-23 19.05.23, 06:27
                                            Weekend zapowiada się pogodowo ciepły.
                                            Jak będzie naprawdę okaże się w "praniu"

• a74-7 Re: 18 Maj-23 19.05.23, 12:15
                                            big_grinbig_grinbig_grin
                                            • rena-ta49 Re: 18 Maj-23 20.05.23, 10:37
                                              a74-7 napisał:

> big_grinbig_grinbig_grin

To nie jest śmieszne,ze zbliżamy się do końca maja ,a wciaż chodzimy w kurtkach.
                                              Ja bym sobie zyczyła spędza całe dnia na dzialce,a tu albo deszcz ,albo zimno.
                                            • rena-ta49 Re: 20 Maj-23 20.05.23, 10:41
                                              Sobota od rana pochmurna,temp. 14 st .
                                              Nie jest maj najpiękniejszy.
                                              • al-szamanka Re: 20 Maj-23 20.05.23, 15:21
                                                Wlasnie wyjrzalo slonce, jutro ponoc powyzej 20 stopni, mam nadzieje zalapac troche koloru... tak jak i moja glicynia, bo jakas bladawa w tym roku
                                                • rena-ta49 Re: 20 Maj-23 21.05.23, 06:31
                                                  al-szamanka napisała:

> Wlasnie wyjrzalo slonce, jutro ponoc powyzej 20 stopni, mam nadzieje zalapac tr
                                                  > oche koloru... tak jak i moja glicynia, bo jakas bladawa w tym roku
                                                  >

Późno wczoraj to słoneczko się pokazało,ale jak już wyszło to pięknie przygrzało.

• rena-ta49 Re: 21 Maj-23 21.05.23, 06:34
                                                    Najbliższe dni zapowiadają się słoneczne i ciepłe.
                                                    Można powiedzieć ,ze weekend na działce będzie udany.
                                                  • rena-ta49 Re: 22 Maj-23 22.05.23, 07:12
                                                    Poniedziałek zaczynam wycieczkowo,pogoda dopisuje.
                                                  • rena-ta49 Re: 23 Maj-23 23.05.23, 07:07
                                                    Długo czekaliśmy na piękną wiosenną pogodę,wczoraj taka była.Wycieczka bardzo udana.
                                                  • rena-ta49 Re: 24 Maj-23 24.05.23, 08:14
                                                    Wczoraj dopadła mnie na działce ulewa.Dziś od rana pochmurno,znacznie chłodniej.Spodziewany deszcz.
                                                  • rena-ta49 Re: 25 Maj-23 25.05.23, 06:55
                                                    Anomalia pogodowe ,jednego dnia 25 st ,a następnego już tylko 11 st i odczuwalne zimno.
                                                    Od wczoraj pochmurno i chłodno.
                                                  • rena-ta49 Re: 26 Maj-23 Dzień Matki 26.05.23, 07:03
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FxA_flEX0AExw5f?format=jpg&name=small

• rena-ta49 Re: 27 Maj-23 27.05.23, 08:09
                                                    Zapowiada się piękny,słoneczny weekend.
                                                    Korzystajmy z pięknej pogody.
                                                  • rena-ta49 Re: 28 Maj-23 28.05.23, 07:01
                                                    Końcówka maja ,a noce zimne.
                                                    Słoneczna pogoda się dziś zapowiada,niech będzie spokojna i miła.
                                                  • rena-ta49 Re: 29 Maj-23 29.05.23, 06:58
                                                    Wreszcie można cieszyć się ciepłą wiosną.
                                                  • al-szamanka Re: 29 Maj-23 29.05.23, 08:05
                                                    rena-ta49 napisała:

> Wreszcie można cieszyć się ciepłą wiosną.

O tak, nareszcie!
                                                    Czy Ty tez uwazasz, ze w tym ocipieniu klimatu dawno juz nie bylo tak zimnej wiosny?
                                                    Pare dni temu czytalam, ze 125tys. lat temu poziom morz byl wyzszy o 6 do 8 metrow niz dzisiaj... nie bylo fabryk, samochodow, pierdzacych ludzi, a jednak bylo cieplej - i nikt nie zastanowi sie dlaczego.
                                                  • rena-ta49 Re: 29 Maj-23 30.05.23, 06:40
                                                    al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                                    >
                                                    > > Wreszcie można cieszyć się ciepłą wiosną.
                                                    >
                                                    >
                                                    > O tak, nareszcie!
                                                    > Czy Ty tez uwazasz, ze w tym ocipieniu klimatu dawno juz nie bylo tak zimnej wi
                                                    > osny?
                                                    > Pare dni temu czytalam, ze 125tys. lat temu poziom morz byl wyzszy o 6 do 8 met
                                                    > row niz dzisiaj... nie bylo fabryk, samochodow, pierdzacych ludzi, a jednak byl
                                                    > o cieplej - i nikt nie zastanowi sie dlaczego.
                                                    >
                                                    Tak,ta wiosna była wyjątkowo zimna, koniec maja a jeszcze zdarzają się w nocy przymrozki.
                                                    Dokładnie ,uważam ,ze to wielka ściema i interesy koncernów.
                                                    Wygłupy ekologów i nic więcej!
                                                  • rena-ta49 Re: 30 Maj-23 30.05.23, 07:00
                                                    Dziś chyba wiele słońca nie zobaczymy,czy będzie ciepło?
                                                    Wyż Viola dyktuje pogodę w tym tygodniu.
                                                  • rena-ta49 Re: 31 Maj-23 31.05.23, 06:49
                                                    Ostatni dzień mają będzie słoneczny i ciepły.Mam nadzieję na udaną wycieczkę.
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FxbeXIRXsAgRyzx?format=jpg&name=small

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka