Gość: anonim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.03, 12:52 Azaliż prawda ci to, prawda... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: UCZEŃ Re: Problemy finansowe szkół im. A. Stanowskiego IP: *.kul.lublin.pl 02.06.03, 13:06 Niestety, jest to prawda szczera, znam problem osobiście, winna jest dyrektorka, która terroryzuje kadrę, i traktuje wszystkich jak szmaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic pani dyrektor IP: kokosz:* / 10.0.0.* 03.06.03, 20:19 Problemy tej szkoły znam osobiście. Patrząc z zewnątrz na sytuacje w tej placówce "oświaty" zastanawiam się jak długo jeszcze można tolerować styl kierowania nią, przez obecną panią dyrektor. Rządy pani dyrektor przypominają najlepsze wzorce stalinowskie - zastraszanie młodej kadry nauczycielskiej, nieliczenie się z nikim i z niczym, terror psychiczny i inne tego typu rzeczy. Współczuje nauczycielom. Prawdopodobnie pieniędzy już od tej osoby nie ujrzą, a będą jeszcze musieli znosić wymówki, gróźby i szantarze związane z tym, że któryś lub któraś z nich "ośmielił(a) się" nagłośnić całą sprawę. Pani dyrektor umie "wykańczać" swoich przeciwników. Za jej kadencji w szkole miało miejsce kilka spektakularnych rozłamów, wyrzuceń z pracy kilku wicedyrektorów oraz nieustająca rotacja kadry nauczycielskiej. Część byłych wspólpracowników pani dyrektor do dzisiaj boryka się z procesami sądowymi, wytoczonymi im przez dyrektorkę na podstawie "wyssanych z palca" zarzutów. Dowiaduję się teraz, że zastraszeni i nieustannie poniewierani przez tą panią nauczyciele dostali wymówienia. Może najpierw pani ta uregulowałaby swoje należności względem nich. Uważam, że opinia wyrażona przez ucznia (patrz wyżej), choć napisana w mocnych słowach, nie odbiega od rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 51 Re: pani dyrektor IP: *.ltk.com.pl 03.06.03, 23:25 Gość portalu: rodzic napisał(a): > Problemy tej szkoły znam osobiście. Patrząc z zewnątrz na > sytuacje w tej placówce "oświaty" zastanawiam się jak długo > jeszcze można tolerować styl kierowania nią, przez obecną panią > dyrektor. Rządy pani dyrektor przypominają najlepsze wzorce > stalinowskie - zastraszanie młodej kadry nauczycielskiej, > nieliczenie się z nikim i z niczym, terror psychiczny i inne > tego typu rzeczy. Współczuje nauczycielom. Prawdopodobnie > pieniędzy już od tej osoby nie ujrzą, a będą jeszcze musieli > znosić wymówki, gróźby i szantarze związane z tym, że któryś lub > któraś z nich "ośmielił(a) się" nagłośnić całą sprawę. Pani > dyrektor umie "wykańczać" swoich przeciwników. Za jej kadencji w > szkole miało miejsce kilka spektakularnych rozłamów, wyrzuceń z > pracy kilku wicedyrektorów oraz nieustająca rotacja kadry > nauczycielskiej. Część byłych wspólpracowników pani dyrektor do > dzisiaj boryka się z procesami sądowymi, wytoczonymi im przez > dyrektorkę na podstawie "wyssanych z palca" zarzutów. Dowiaduję > się teraz, że zastraszeni i nieustannie poniewierani przez tą > panią nauczyciele dostali wymówienia. Może najpierw pani ta > uregulowałaby swoje należności względem nich. Uważam, że opinia > wyrażona przez ucznia (patrz wyżej), choć napisana w mocnych > słowach, nie odbiega od rzeczywistości. Drogi "rodzicu" ;-((( wyssane z palca, to sa Twoje zarzuty. Pani Dyrektor wiele pomogla "mlodej kadrze", bardzo wiele. Jakos dziwnie malo o tym... Wymowienia, wiaza sie z reorganizacja szkoly. Zastraszanie ?? A moze wiecej odpowiedzialnosci i pracy nauczycieli... Pewno "brak motywacji" ?? A moze po prostu etyki ?? Naleznosci wzgledem nich ? A czesne uregulowane ?? Smieszne to, zalosne i straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreTka Re: Problemy finansowe szkół im. A. Stanowskiego IP: *.ika.lublin.pl 04.06.03, 16:32 Nie wiem jak mozna się wypowiadac na temat o którym tak naprawdę nie ma sie pojęcia.... A może ktos zadałby pytanie nauczycielom szkoły czy wywiązują się z obowiązków jakie na nich ciążą??? Ile razy miałam okazję być w szkole im.Adama Stanowskiego to jakoś najbardziej rzucało mi sie w oczy brak kompetencji i wykształcenia pedagogicznego nauczycieli.A poza tym chylę czoła Panu redaktorowi który pisać uczył sie chyba jak na razie tylko w podstawówce, bo to jak zredagował artykuł może tylko świadczyć o jego poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Problemy finansowe szkół im. A. Stanowskiego IP: kokosz:* / 10.0.0.* 04.06.03, 21:36 Droga Pani, po przeczytaniu opinii jaką była Pani łaskawa zamieścić wydaje mi się, że to właśnie Pani nie ma pojęcia o czym pisze. Zaręczam, że znam całą sytuację panującą w tej szkole i wydaje mi się iż ostatnią rzeczą jaką można zarzucić kadrze nauczycielskiej jest brak kompetencji. To, że są to ludzie młodzi nie świadczy jeszcze o tym, że nie potrafią pracować z młodzieżą. Wręcz przeciwnie, może to działać wyłącznie na ich korzyść. Jestem zdania, że wszystkie te argumenty (m.in. ten na który Pani zwróciła uwagę) przytacza się głównie po to, aby odwrócić uwagę od sedna sprawy. Proszę wczuć się w rolę tych ludzi, którzy od kilku miesięcy nie dostają należnego im wynagrodzenia za pracę. Czy da się żyć bez pieniędzy? Nie mówię tu o życiu ponad stan, ale po prostu o płaceniu comiesięcznych należności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tchórzo freTka Re: Problemy finansowe szkół im. A. Stanowskiego IP: *.lublin.pl 04.06.03, 22:10 NA POCZĄTEK PARĘ SŁÓW DO NUMERU 51: CO TY WIESZ O KOMPETENCJACH NAUCZYCIELI TEJ SZKOŁY?? W JAKI SPOSÓB JE SPRAWDZAŁAS? UCZYLI CIĘ KIEDYŚ?? SKORO ZARZUCASZ KOMUS, ZE NIE MA POJĘCIA O JAKIMŚ TEMACIE, TO WYJASNIJ MI SKĄD TY TAK WIELE WIESZ O KOMPETENCJACH KADRY PEDAGOGICZNEJ Z TEJ SZKOŁY?? NO CHYBA, ŻE SAMA JESTEŚ UCZNIEM, TO SORRY. A MOŻE TO TY JESTEŚ PANIĄ DYREKTOR ŻE TAK DOSKONALE ZNASZ KOMPETENCJE NAUCZYCIELI? ZAŚ ICH WYKSZTAŁCENIE PEDAGOGICZNE JEST NIEPODWAŻALNE I NIE ROZUMIEM JAK "BRAK WYKSZTAŁCENIA" MOZE SIE W OGÓLE RZUCAĆ BĄDŹ NIE RZUCAĆ W OCZY. A TAKIEGO OKREŚLENIA UŻYŁAŚ, NASTEPNIE KRYTYKUJĄC STYL REDAKTORA Z "GAZETY"... PAN(I?) RODZIC MA ABSOLUTNĄ RACJĘ. TAK TO WSZYSTKO WYGLĄDA. ZALEGŁOŚCI W PŁACENIU NAUCZYCIELOM TRWAJĄ JUŻ PRAWIE DWA LATA. NATOMIAST PANI DYREKTOR WYKORZYSTUJE KATASTROFALNĄ SYTUACJĘ NA RYNKU PRACY. GDYBY CI NAUCZYCIELE MIELI SZANSE NA ZDOBYCIE INNEJ PRACY, WSZYSCY ODESZLIBY ZE SZKOLY BEZ CHWILI NAMYSŁU. WYOBRAŹCIE SOBIE SYTUACJĘ OSÓB, KTÓRE PRZEZ CZTERY-PIĘĆ MIESIĘCY NIE DOSTAJĄ ANI GROSZA ZA SWOJĄ PRACĘ. WIELE Z TYCH OSÓB UTRZYMUJE SIĘ TYLKO DZIĘKI POMOCY RODZIN (NO BO JAK INACZEJ??) WIEDZĄC JAK TRUDNO DOSTAĆ PRACĘ. DYR. WYKORZYSTUJE MŁODYCH NAUCZYCIELI, ISTOTNIE WPROWADZAJĄC TERROR PSYCHICZNY. POZA TYM ZALEGŁOŚCI RODZICÓW W PŁACENIU CZESNEGO NIE MOGĄ TŁUMACZYĆ WSTRZYMYWANIA PENSJI PRACOWNIKOM. MAM NADZIEJĘ, ŻE W KOŃCU WSZYSCY NAUCZYCIELE TEJ SZKOŁY OTRZYMAJĄ NALEŻNE IM PIENIĄDZE. OBY STALO SIE TO JAK NAJSZYBCIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 51 Re: Problemy finansowe szkół im. A. Stanowskiego IP: *.ltk.com.pl 04.06.03, 23:34 ** ZALEGŁOŚCI RODZICÓW W PŁACENIU CZESNEGO NIE MOGĄ TŁUMACZYĆ WSTRZYMYWANIA PENSJI PRACOWNIKOM. MAM NADZIEJĘ, ŻE W KOŃCU WSZYSCY NAUCZYCIELE TEJ SZKOŁY OTRZYMAJĄ NALEŻNE IM PIENIĄDZE. OBY STALO SIE TO JAK NAJSZYBCIEJ ** Typowe rozumowanie Lepera, ktory kursy ekonomii konczyl SMS-owo..;-(( On proponuje dodrukowanie pieniedzy. Ciekawostka przyrodnicza byloby zorganizowanie mennicy w szkole..Czy logika jest czyms az tak bardzo obcym ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Problemy finansowe szkół im. A. Stanowskiego IP: kokosz:* / 10.0.0.* 05.06.03, 00:11 Logika chyba jest czymś bardzo obcym, lecz nie TchórzoFretce, ale zdaje się, że Tobie "51". Mennica w szkole nie jest zupełnie potrzebna. Wystarczyłby ktoś, kto umie rozsądnie gospodarować pieniędzmi otrzymanymi z Urzędu Miasta, bo zaległości w czesnym, które płacą uczniowie nie są aż na tyle wielkie, żeby nie wypłacać pieniędzy od 5 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wstrząśnięty głupotą Re: Problemy finansowe szkół im. A. Stanowskiego IP: kokosz:* / 10.0.0.* 05.06.03, 22:39 Patrzac na ta dyskusje, ja jako czlowiek zupelnie z zewnatrz, jestem wstrzasniety argumentami "51" i "kreTki". Albo za tymi pseudnomami kryje sie sama p. dyrektor, albo ktos z jej rodziny albo jakis kompletny debil. Ludzie, trzeba byc idiota, aby w taki sposob bronic sprawy, ktora kwalifikuje sie pod dochodzenie prokuratora. Zasadniczym pytaniem, jakie postawil redaktor w tekscie o "Stanowskim", jest pytanie o to, co sie stalo z pieniedzmi z Urzedu Miasta? Prosty rachunek, w szkole jest okolo 50 dzieci, na kazde dziecko miasto placi (regularnie) po ponad 200 zl. To jest w skali miesiaca 10 tys zl., w skali 5 miesiecy pol dawnego miliarda. Poza tym, czy rzeczywiscie zadne z dzieci nie placi czesnego? Niech placi chocby 20 dzieci miesiecznie po 400 zl, to jest dodatkowo 8 tys. CO SIE DZIEJE Z TYMI PIENIEDZMI? DO CZYJEJ KIESZENI PLYNA? Sprawa druga. Kompetencje nauczycieli. Skoro sa tak niskie, to nalezaloby wszystkich nieodpowiadajacych standardom "KreTki" nauczycieli, albo w ogole do pracy nie przyjmowac, albo po jakims czasie usunac ich z niej, a na ich miejsce zatrudnic nowych - przynajmniej tak dobrych jak "KreTka". Skoro jednak juz pracuja - TO TRZEBA IM PLACIC. Zycze serdecznie pani dyrektor jak najszybszej kontroli z Inspekcji Pracy, Urzedu Miejskiego i innych instytucji tropiacych i karzacych zlodziei publicznych pieniedzy. "KreTce" zycze wzrostu IQ przynajmniej do poziomu obrazanego przez nia redaktora "GW". Wytlumaczenie Twojej glupoty droga "kreTko" moze byc tylko jedno, badz partycypujesz w zlodziejstwie, badz tak jak wczesniej napisalem jestes krewna dyrekcji. PS. Nauczycielom zycze powodzenia w ich slusznej walce. Bardzo mi was zal. Przykro, ze macie taka zlodziejska dyrekcje oraz tak malo inteligentnych adwersarzy, w toczonej tu dyskusji. Na koniec jeszcze jedna uwaga do "51". Tez jestes debilem. Czy uwazasz idioto, ze do obowiazkow nauczycieli nalezy sciaganie czesnego? Ja mysle, ze w kazdej cywilizowanej instytucji (ale co dyrekcja "Stanowskiego" moze wiedziec o standardach cywilizacyjnych) obowiazek ten spoczywa na pracodawcy. PODOBNIE JAK PLACENIE PENSJI PRACOBIORCOM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreTka Re: Problemy finansowe szkół im. A. Stanowskiego IP: *.ika.lublin.pl 05.06.03, 23:21 Jakos nie poczuwam sie do bycia debilem ani złodziejem... No cóz widzę że Tobie drogi " wstrząśnięty głupotą" tez brakuje kultury i ogłady podobnie jak redaktorowi "GW". Jeżeli jak sam podajesz jesteś osobą z zewnątrz to skąd wiesz jak duże są zaległości szkoły wobec nauczycieli i ile dostaje szkoła na ucznia miesięcznie???? MMMM Zastanawiające......A poza tym moja inteligencja to moja prywatna sparawa. Ja nie podważam tu niczyjej... A jeżeli chodzi o kompetencje nauczycieli. Właśnie za ich brak są teraz zwalniani, a jeżeli Ty kiedykolwiek zatrudniając człowieka od razu będziesz wiedział z kim masz do czynienia to gratuluję intuicji. To chyba tyle, chociaż idąc Twoim tropem powinnam tu użyc silniejszych argumentów i o wiele mocniejszych słów. A tak na marginesie jak już pisałam nie jestem ani Panią dyrektor, ani tez żadną jej krewną... Ale to czy w to uwierzysz to Twoja sprawa. Pozdrawiam i życze szybkiego powrotu do kulturalnego sposobu bycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykreTka Re: Problemy finansowe szkół im. A. Stanowskiego IP: *.tnn.lublin.pl 06.06.03, 19:42 Droga KreTko Po pierwsze, wytlumacz sie dlaczego obrazasz nauczycieli. Czy znasz ich osobiście, aby oceniać ich kompetencje. Ja wiem droga "najlepsza animatorko", ze prowadzenie świetlicy wymaga większych kompetencji niż nauka w liceum. Przepraszam za urazę. A propos redaktora. Czy aby Twój opinia o nim nie jest podyktowana tym, że "ośmielił" się ten "nieuk" wyjawniać to, czego ani Ty ani pani dyrektor byście sobie nie życzyły. Jak mniemam, według Ciebie, gdy się o problemie nie mówi to go nie ma. Co do nauczycieli. Ze szkoły przez ostatnie lata odeszły ich dziesiątki. Nie znam żadnego, któryby odszedł z tamtąd bez kłótni z dyrekcją, i nie zachował w swej pamięci tą szkołę jako totalny burdel. Wiedz, że nauczyciele ci odeszli do najlepszych lubelskich szkół, tak więc chyba nie byli zupełnymi "beztalenciami". Jezeli chodzi o to skąd znam finanse szkoły. Znowu Twoja słynna inteligencja o posmaku teorii spisku. Weź do ręki artykuł o szkole, przeczytaj go uważnie (zarzucasz redaktorowi nieuctwo, a ty sama chyba nie potrafisz czytać) - wtedy zobaczysz wszystkie liczby o których wspominam. Na koniec pomśl. Czy cieszyła byś się gdybyś nie dostawała pensji przez pół roku. A tak w ogóle kto ci dał prawo oceniać innych. Czekam na odzew drogi "Puchatku"... z "Chatki" i postaraj się nie kompromitować intelektualnie jak to czynisz do tej pory Twój wierny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreTka Re: Problemy finansowe szkół im. A. Stanowskiego IP: *.ika.lublin.pl 07.06.03, 00:07 Ech..... Nie wiem skąd tu tyle wrogości i zupełnego braku poszanowania drugiej osoby. Niewiele brakuje "antykretko" żebyś mnie zwyzywał. Ale cóż taka chyba moja rola prowokować idiotów do ataku. Skoro tak ufasz Panu redaktorowi to wiedz jedno: żadna z zamieszczonych przez niego infotmacji nie jest poparta wiedzą, konkretną wiedzą na ten temat. Uf Pan nie kontaktował się ani z dyrekcją, ani też z nikim z władz szkoły aby pozyskać informację, a telefoniczna rozmowa z Prezesem (zwłaszcza, że wyżej wymieniony zastrzegł, że nie życzy sobie cytownia bez autoryzacji, a takowej nie było), niczego nie wyjaśni. Poza tym wiem jak sie czuje człowiek bez wypłaty, bo sama od dwóch lat pracuje w światlicy bez dotacji... Ale Ty chyba o tym wiesz skoro jak mniemam wiesz o mnie i o szkołach wszystko. Pamiętaj o tym, że zawsze są dwie strony medalu.Ty uczepiłeś sie jednej, bez najmniejszej chęci poznania drugiej.Ja nie jestem obrońcą Pani dyrektor,staram się po prostu trzeźwo spojrzeć na sprawę. A myśle, że moja wiedza na ten temat jest nieco obszerniejsza i bliższa rzeczywistości niż Twoja. Nie mam ochoty na kolejne obraźliwe teksty z Twojej strony, więc jeżeli masz ochotę na wymianę poglądów ze mną to daruj sobie prosze tych "debili", "ludzi z niskim poziomem inteligencji" itp. Pozdrawiam. A i jeszcze jedno. Jeżeli myślisz, że jestem "Puchatkiem" z "Chaty" przy ul. Grygowej to sie nieco mylisz..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Problemy finansowe szkół im. A. Stanowskiego IP: *.lublin.mm.pl 07.06.03, 00:30 yhy....skoro ktos ma niskie kwalifikacje to dyrektor w ogóle nie powinien go zatrudniac..skoro już kogos zatrudnił i ktoś pracuje to powninien mu zapłacić..skoro zatrudnił kogoś a ktoś nie wywiązuje sie ze swoich obowiąków bądź jest niekompetentny to powinien go zwolnic a nie wykorzystywac jego trudna sytuacje na rynku praqcy ,,Twoje argumenty nie trzymaja sie kupy...wybacz mi mój debilizm ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreTka Re: Problemy finansowe szkół im. A. Stanowskiego IP: *.ika.lublin.pl 07.06.03, 11:50 Do "Ryżej Małpy" : I właśnie za brak kompetencji są nauczyciele zwalniani , a nie wykorzystywani. I nie zasłaniajmy ich tutaj trudnościami na rynku pracy... Nikt ich w szkole na siłe nie trzymał,a jeżli podpisujesz umowę o prace gdzie masz określoną ilośc godzin do odpracowania np. 8 a pracujesz 2 to chyba o czymś świadczy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Problemy finansowe szkół im. A. Stanowskiego IP: *.lublin.mm.pl 07.06.03, 16:53 To dlaczego Pnai Dyrektor ich po prostu nie zwolni i nie zatrudni na to miejsce kogoś kompetentnego? Z tego co zrozumiałam nauczyciele sa tam zatrudnieni, pracują a nie dostają za to zapłaty. Czy ty naprawde nie rozumiesz, ze sprawa nie rozbija się o kompetencje tylko o prawo pracy m.in. , które mówi o pracy i płacy? Jeżeli pani dyrektor jest niezadowolona z jakości pracy zawsze może zmienić pracownika na kompetetnego. Ciekawe czy mu zapłaci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreTka Re: Problemy finansowe szkół im. A. Stanowskiego IP: *.ika.lublin.pl 04.06.03, 22:22 Drogi Ktosiu. Tak sie niestety składa, że znam sytuację szkół Stanowskiego jask również nie raz byłam świadkiem "pedagogicznego" zachowania nauczycieli. Jeżlei uważa Pan, że normalnym jest rozmawianie z uczniami na termat dyrekcji szkoły, rzucanie uwag typu " Pani dyrektor to bieże pieniądze a ja tu dla was społecznie pracuję..." czy też publiczne obrażanie dyrekcji, plotkowanie z uczniami na temat problemów szkoły- to gratuluję Panu pedagogicznego podejścia. Nie neguje wieku kadry, zawsze uważałam, że młodzi nauczyciele są bardziej kompetentni, że bardziej im zależy, ale niestety zawiodłam się. A teraz do kolejnego listu do TchórzofreTki. Jak mniemam jesteś lub byłaś/ byłeś uczniem tej szkoły...Nie dziwi mnie zatem, że postawa nauczycieli jest/ była ci na ręke....Mam tylko pytanie? Czy kiedykolwiek próbowałeś/ałaś sprawdzić prawdziwość tego o czym mówią nauczyciele?( nie wszyscy oczywiście). I nie jestem Panią dyrektor...I chwała Bogu bo ja nie zniosłabym takiej nienormalnej sytuacji... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Problemy finansowe szkół im. A. Stanowskiego IP: *.ika.lublin.pl 04.06.03, 22:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: Problemy finansowe szkół im. A. Stanowskiego IP: 212.182.91.* 07.06.03, 19:51 Droga KreTko Po pierwsze przepraszam za obelgi. Zrozum, że ja po prostu nie mogę zrozumieć twojej argumentacji. Kogo ty bronisz i dlaczego. Jeżeli chcesz rozmawiać o konkretach to proszę bardzo odpowiedz na kilka zasadniczych pyań dotyczących problemu. 1. Czy uważasz, że nauczycielom należało by zapłacić, czy też nie? 2. Co się dzieje z dotacjami z UM i wpływami z czesnego? Czyż nie jest tak, że pierwszą powinnością pracodawcy jest uregulowanie należności pracobiorcom. 3. Co ci się nie podoba w artykule w „GW”. Napisz i nie obrażaj redaktora że jego poziom to szkoła podstawowa. Napisz co według ciebie jest nieprawdą w tym tekście. 4. Czy uważasz, że nauczyciele mają jeszcze szansę na odzyskanie swoich należności. 5. Skoro tak krytykujesz nauczycieli a stoisz po stronie dyrekcji, to znaczy że jej ufasz. Dlaczego zatem nie jesteś za kontrolą z UM. Niech przyjdą i wszystko sprawdzą. Jak jest OK. to przecież nie ma się czego bać. 6. Czy nie uważasz, że o problemie trzeba rozmawiać a nie denerwować się, że ktoś ośmielił się sprawę nagłośnić. 7. Czy zdajesz sobie sprawę z tego, że kto może to z tej szkoły ucieka. Ma już dość. Czy wiesz, że wbrew temu co twierdzisz większość byłych nauczycieli tej szkoły znalazła pracę w naprawdę dobrych szkołach i tam w normalnej atmosferze pracują, rozwijają się i jakoś nikt im nie zarzuca braku kompetencji. 8. Czy wiesz o procesach, które p. dyrektor wytacza niemal wszystkim swoim byłym współpracownikom i żadnej jeszcze nie wygrała. 9. Czy nie uważasz, że z panią dyrektor nie da się normalnie rozmawiać. Rozmowa z nią to nieustanny krzyk i ludzie się tego boją. 10. Czy wiesz, że nauczyciele nie mają wpływu na nic w tej szkole, Wszystkie sprawy, począwszy od przyjmowania uczniów po ich wydalanie to decyzje pani dyrektor. Mógłbym jeszcze mnożyć pytania, ale odpowiedz na te 10. DO 51. Lepper to żaden autorytet i dla mnie. Dlaczego piszesz że trzeba otworzyć mennicę w szkole. Inne zakłady pracy tego nie robią a jednak płacą regularnie pensje. Straszne i śmieszne jest twoje otumanienie. Czy uważasz, że do obowiązków nauczycieli należy ściąganie czesnego? Co ich to interesuje to nie ich sprawa. PROSZĘ WSZYSTKICH TYCH KTÓRZY BRONIĄ DYREKCJI I SYPIĄ INWEKTYWY NA NAUCZYCIELI – WEJSŹDZIE W ICH POŁOŻENIE. PÓŁ ROKU NIE BRA Ć PENSJI TO JEST NAPRAWDĘ TRAGEDIA. Nikt z nich chyba nie chce już pracować w tej szkole. Daliście im wymówienie i OK. Niech sobie idą. Ale najpierw uregulujcie należności względem nich. Tylko o to proszę. Skończy się wtedy problem. Pozbędziecie się ludzi niekompetetntnych, niepracowitych itd. Zapłaćcie im i do wiedznia. Otwierajcie sobie nową szkołe, przyjmijcie nowych nauczycieli, życzę wam jak najlepszych i działajcie dalej. Do następnych przekrętów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreTka Re: Problemy finansowe szkół im. A. Stanowskiego IP: *.ika.lublin.pl 09.06.03, 00:39 Do " Znudzonego". Przepraszam, ale nie dam Ci w tym momncie odpowiedzi na te wszystkie pytania.. Po prostu jest juz póxno i nie mam na to siły. Ale na jedno Ci dam. Jestem jak najbardziej za kontrolą z UM i nigdy nie mówiłam, że jestem przeciw. Szkoła nie ma się czego bać ani wstydzić. Pozdrawiam i jutro o jakiejś normalnej porze zasiądę przy kompie i dam Ci odpowiedź na resztę pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreTka Re: Problemy finansowe szkół im. A. Stanowskiego IP: *.ika.lublin.pl 11.06.03, 20:43 Mam nadzieję, że na wszystkie pytania dostałeś gościu " znudzony" odpowiedź w sprostowaniu... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiwaczek Re: Problemy finansowe szkół im. A. Stanowskiego IP: 212.182.4.* 09.06.03, 10:06 Ludzie, jak można w obecnym świecie kilka miesięcy pracować nie otrzymując w zamian nic!! Rachunki i inne płatności nie czekają!! Ci nauczyciele to chyba anioły, jeżeli pracują jeszcze dla idei!! Proponuję poprzyglądać się na ręce tych, którzy rozdzielają pieniążki!Nie sądzę, aby i oni pracowali tam dla idei i niech nikt tu nawet nie ma wątpliwości,że jest inaczej. Zupełnie nie trafiają do mnie argumenty i tych, którzy na tym forum twierdzą, że nauczyciele nie mają kwalifikacji. Przecież nie pracują tam ludzie po podstawówce czy ogólniaku? Śmiem twiedzić, że mają bardzo dobre kwalifilacke i na dodatek jeszcze bardzo dobre, stalowe nerwy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Problemy finansowe szkół im. A. Stanowskiego IP: *.ika.lublin.pl 10.06.03, 20:49 W "zeszłopiątkowym" wydaniu "GW" miało się ukazać sprostowanie do omawianego tu artykułu, jednakże z bliżej nie wyjaśnionych przyczyn nie pojawiło się. Czyżby było dla kogoś niewygodne??? Wszystkich zainteresowanych zapraszam na www.ika.lublin.pl/sprostowanie/sprostowanie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwaczek Re: Problemy finansowe szkół im. A. Stanowskiego IP: 212.182.4.* 13.06.03, 09:22 Myślę, że nikt nie kwestionuje słuszności istnienia szkoły w tak niewdzięcznej dzielnicy oraz jej zasług w pracy z młodzieżą "zdolną inaczej" ale tu chodzi o podstawowe prawo pracowników (nauczycieli) wynikające z obowiązującego Kodeksu Pracy. I tu odsyłam do przepisów w nim zawartych : - art. 13, art.85 paragraf 1 oraz art.94 p.5.Nadmieniam, iż Kodes jest nadrzędnym aktem w dziedzinie prawa pracy i należy go bezwzględnie przestrzegać. Wszelkie formy naruszania jego przepisów jest po prostu łamaniem prawa a to nie powinno mieć miejsca, szczególnie w szkole, która ma za zadanie kształcenie młodego pokolenia. To jest po prostu niegodziwe!! Odpowiedz Link Zgłoś