Dodaj do ulubionych

Toruńska szkoła "z klasą"

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.03, 23:01
"Klasa" została zaprezentowana w programie Uwaga. Gazeto! Brawo - więcej
takich akcji a młodzież zupełnie zdziczeje i w końcu pozabija niewygodnych
nauczycieli tak jak to robi młodzież np. w USA.
To nie jest tanie szukanie sensacji tylko nareszcie ktoś odważył się pokazać
jakie sceny dzieją się w szkołach.

Obserwuj wątek
    • Gość: jot Re: Toruńska szkoła 'z klasą' IP: frodo:* / 192.168.5.* 05.09.03, 20:57
      Faktycznie to jest szkoła z klasą.
      • Gość: vulgata Re: Toruńska szkoła 'z klasą' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.03, 22:19
        Istotnie jest to szkoła z "klasą". Ta"klasa" da swoje wyniki w przyszłości.
        Uczestnicy tej "klasy" to w przyszłości potencjalni gwałciciele, liderzy grup
        mafijnych, banndyci napadający w biały dzień i katujący słabszych, a
        dziewczyny to napewno mają zadatki na "dziewczynki z klasą" jeśli nie
        tirówki.Cała ta chołota powinna byc napiętnowana przez społeczeństwo / bez
        ukrywania twarzy/. Jeśli są tacy cacy niech się nam telewidzom odsłonią. Niech
        wlepia swoje zdjęcia w album przyszłych bandytów. Nikt przy zdrowych zmysłach
        i nikt nawet w momencie sporu nie przedstawia takich zachowań. To zwykła
        patologia i degeneracja. Mamusiom i tatusiom gratulujemy " udanych córeczek" .
        Miejsce pracy mają zapewnione. Rodzicom broniących swych "ułożonych" chłopców
        sprawiłabym taki łomot bo to jest jajo ich kury.
        • Gość: Matka Re: Toruńska szkoła 'z klasą' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.03, 10:57
          Cała debata w tej materii jak i inne jest żenująca. Wszyscy bez wyjątku
          wskazują iż szkoła oprócz właściwego nauczania ma wychowywać. I tu
          zaprotestuję. Kto urodził - niech chowa. To na rodzicach spoczywa obowiązek
          wychowania. Szkoła w dalszym etapie może tylko wspomóc rodziców. Urodzić to
          nie oznacza iż podać tylko michę z żarciem, zmienić pampersa itp. Urodzić - to
          decyzja ważna na całe życie. To decyzja o zapewnieniu potrzeb własnych młodego
          człowieka, edukacja w domu i inwestycja w zależności od kieszeni. To dom
          kształtuje młodego człowieka. Do szkoły trafia już ulepiony materiał. Przy
          właściwej dalszej obróbce uzyskujemy efekty pozytywne.To w domu poprzez
          zabawę - wychowujemy dziecko przekazując właściwe treści. To w trakcie
          spacerów uczymy je właściwego podejścia do przyrody i zwierząt. W miarę
          wzrostu nasze dyskusje pogłebiają się i poruszamy inne tematy. Tematy etyki,
          dobrego zachowania w różnych sytuacjach. Ukazujemy jako przykład jednostki
          negatywne w sym zachowaniu. Uczulając młody umysł na to jak wygląda leżący
          pijany mężczyzna na ulicy, jaką szkodę czyni osoba kopiąca w lesie muchomora -
          bo zajączki nie będą miały co jeść. I tak w nieskończoność. Niestety-
          urodzenie dziecka to wzięcie na siebie ogromnego ciężaru zobowiązań. Zwalając
          to wszystko na szkołę - ludzie czyście zwariowali? Piętnastolatka o cechach
          sadystycznych ma zmienić szkoła? A kto go tak ukształtował? D O M.!!!Ci co
          uważają że szkoła ma wychowywać - mają żle pod włosami. Może jeszcze dorzucimy
          do szkoły pampersy a ci co urodzili niech dalej się rozmnażają bez wszelkich
          konsekwencji ich decyzji. MAm - Dwóch Fantastycznych / choć swe dziurki w
          nosie mają napewno/ FQACETÓW, czułych, grzecznych,niosących pomoc bedącemu w
          potrzebie, osiągających sukcesy w szkole jeszcze, yteraz sukcesy zawodowe,
          szanujący innego człowieka, przyrodę. Jestem dumna ze swojego dzieła. Warto
          było na czas wzrastania dzieci przerwać spełnianie się w zawodzie. Matka która
          urodziła świadomie i wychowywała.
          • Gość: nel Re: Toruńska szkoła 'z klasą' IP: *.net.pl / 192.168.1.* 07.09.03, 11:29
            Gość portalu: Matka napisał(a):

> Cała debata w tej materii jak i inne jest żenująca. Wszyscy bez wyjątku
            > wskazują iż szkoła oprócz właściwego nauczania ma wychowywać. I tu
            > zaprotestuję. Kto urodził - niech chowa. To na rodzicach spoczywa obowiązek
            > wychowania. Szkoła w dalszym etapie może tylko wspomóc rodziców.

Trudno dziś w ogóle mówić o istnieniu instytucji zwanych szkołami. Teraz to są
            ośrodki opiekuńczo-wychowawcze z elementami edukacji.

Pozdrawiam
            • Gość: Matka Re: Toruńska szkoła 'z klasą' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.03, 21:39
              Ze zdumieniem i zgorszeniem przeczytałam następny list w debacie. List ten
              jest napisany zaraz po mnie i podpisany Gość-portalu. Cztery pierwsze wersy z
              listu Gościa są żywcem prze[pisane z listu mojego / patrz list Matki/. Oj
              nieładnie. Gdy nie ma się pomysłu i właściwej dla siebioe oceny faktów nie
              popełnia się plagiatu co zostało uczynione. Matka / list poprzedni/
              • Gość: jot Re: Toruńska szkoła 'z klasą' IP: frodo:* / 192.168.5.* 07.09.03, 21:59
                Czy my się nie zagalopowaliśmytrochę. Mówimy tylko o prawach ucznia, o jakichś
                konwencjach. A niech nauczyciele się odezwą jak to jest z obowiązkami uczniów.
                Dyrektor woli zrąbać nauczyciela,żeby tylko nie zrazić ucznia ,czy jego
                rodzica. Na miejsce nauczyciela przyjdzie 10 innych. A jak nie zrobi się
                naboru ,albo jak uciekną uczniowie ze szkoły i pani wizytator pogrozi, że w
                szkole źle się dzieje. A może dyrektorowi organ prowadzący obniży dodatek.
                Z belfra zrobiono gnojka , nieudacznika.A buźki tych zbirów zostały osłonięte .
                Ludzie system jest chory.TE akcje "Szkoła z klasą".Ten bzdurny awans zawodowy/
                oj nasłuchałem się o nim /a nauczyciele milczą.Rzygać się chce.
              • Gość: nel Re: Toruńska szkoła 'z klasą' IP: *.net.pl / 192.168.1.* 07.09.03, 23:09
                Gość portalu: Matka napisał(a):

> Ze zdumieniem i zgorszeniem przeczytałam następny list w debacie. List ten
                > jest napisany zaraz po mnie i podpisany Gość-portalu. Cztery pierwsze wersy z
                > listu Gościa są żywcem prze[pisane z listu mojego / patrz list Matki/. Oj
                > nieładnie. Gdy nie ma się pomysłu i właściwej dla siebioe oceny faktów nie
                > popełnia się plagiatu co zostało uczynione. Matka / list poprzedni/

O Matko!
                Masz na myśli mój post? Zapewne, bo jest po Twoim. Cztery pierwsze wersy są
                cytatem z Twojego postu, treścią do której się odnoszę. A przed tymi wersami
                jest napisane: "Gość portalu: Matka napisał(a):". To jedna z możliwości pisania
                postów - "odpowiedz cytując".
                Również teraz zamieszczam treść Twojego postu w swoim. Ale widać wyraźnie, co
                kto napisał.

Pozdrawiam
              • Gość: mafiu torunskie ziomki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 14:33
                no i co z tego ja bym przedewszystkim nie radzil na drugi raz potwierdzac
                informacji o dokurwianiu nauczycielowi.teachers bedzie mial ladnie przejebane
                jak oni wyjda lub uciekna z poprawczaka
      • Gość: Matka Re: Toruńska szkoła 'z klasą' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 09:19
        Do "Gościa". Serdecznie przepraszam. Wczytując się ponownie w tekst zauważyłam
        nagłowek. Wówczas rzecz jasna wiedziałam że cztery wersy to nic innego jak
        cutaty do Pana/i tekstu.Ogromnie mi przykro że nie wyprzedziłam tej wymiany
        korespondencji.Ufam, że okaże Pan/i wyrozumiałość. Z Pana/i tekstem zgadzam
        sie całkowicie co potwierdza również następna po nas korespondencja. Z
        przeprosinami Matka.
    • Gość: toruńczyk Re: Toruńska szkoła "z klasą" IP: *.acn.pl 29.09.03, 17:59
      Program uwaga przedstawił bardzo obiektywnie całą sprawę i uważam że jest to
      zaniedbanie ze strony dyrektora

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka