Dodaj do ulubionych

A ja myślałem że mamy globane ocieplenie :)

11.02.10, 00:29
co tu duzo gadac, poprostu wkur... mnie ta zima a jeszcze zeby bylo
ciekawiej zapowiadaja zawieje i zamiecie sniezne , zajebiscie :) tak
sobie mysle czy moze na przyszly sezon nie kupic skuterka...
snieznego! przynajniej mozna by bylo skorzystac z zimowej aury...

pozdro
jagiel
Obserwuj wątek
    • Gość: nd Re: A ja myślałem że mamy globane ocieplenie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 02:40
      cos ci sie pomyliło albo nałykałes się propagandy w tv... przecież mamy do
      czynienia z globalnym oziębieniem - jak widac na załączonym obrazku za oknem.
      a ja nie myslałem o skuterku na gąsienicach tylko o quadzie ze spychem do
      odgarniania śniegu, bo juz mam szczerze dosyć codziennego zapier*olu przy
      odśnieżaniu podjazdu i chodniczka...
      • Gość: Potas Re: A ja myślałem że mamy globane ocieplenie :) IP: *.stacje.agora.pl 12.02.10, 10:36
        Chciałem przypomnieć, że "zima jest to jest zimno pani kierowniczko!
        takie jest odwieczne prawo natury"
        Ludzie, przeciez to połowa lutego! W naszym klimacie to
        najzimniejszy miesiąc, więc o co kaman?
        • Gość: nik-kodem Re: A ja myślałem że mamy globane ocieplenie :) IP: *.piotrkow.pilicka.pl 12.02.10, 11:18
          Gość portalu: Potas napisał(a):

> Ludzie, przeciez to połowa lutego! W naszym klimacie to
          > najzimniejszy miesiąc, więc o co kaman?

Słusznie prawisz Potas.
          Ale teraz życie nabrało takiego tempa,że ludzie, wiosny wyglądają już w lutym.
          Jako kilkunastoletni chłopak w taką pogodę jak teraz ganiałem "pancerną Jawką" i
          bylem zadowolony.
          Teraz można sobie 'Ęduro'sprawić i też "będzie pan zadowolony".
        • dr.krisk No właśnie.... 12.02.10, 11:33
          Zima oznacza śnieg i mróz. I tak ma być.
          Zawsze w końcu kwietnia wyciągało się sprzęt po zimie, robiło
          przegląd i odpalało. A teraz ludzie zrobili się rozkapryszeni:
          pomidorki w styczniu, zima bez sniegu.... To tylko Australia!
          • Gość: ZoSo. Re: No właśnie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 12:45
            ..i wyglądam dnia, kiedy zrozumiemy, że globalne ocieplenie powoduje ów
            oziębienie, gdzie jest to sprawa natury samej w sobie, a nie emisji spalin,
            rewolucji przemysłowej czy innych bredni mających 5% wpływu na nasz klimat.
            Myślę, że już po 10 marca wystartujemy.
        • Gość: nd @Potas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 01:47
          nie no zima to jest zimnno... -sie zgadzam,
          ale kolega pytał o globalne ocieplenie, bo jest podobnie jak ja zdezorientowany
          przez media.
          i tu pytanie o co kaman z tym global warmingiem?
          to chyba jakaś ściema...

• Gość: spiwor Re: A ja myślałem że mamy globane ocieplenie :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.10, 09:08
      Na to wygląda, że już nigdy nie będzie ciepło...
      • Gość: szpak Re: A ja myślałem że mamy globane ocieplenie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 09:21
        Wbrew pozorom - globalne ocieplenie charakteryzowaloby sie globalnym
        oziebieniem, (podobnie jak zlodowacenia i okresy interglacjalne) co ma niewiele
        wspolnego z tym co mowia w mediach i wplywie ludzi na to ocieplenie- na
        wspomnianym "ociepleniu" grupa ludzi zarabia mnostwo pieniedzy i to im zalezy
        aby ludzie wierzyli, ze jest to spowodowane przemyslem, spalinami itd, bo wtedy
        "oni" jako zbawcy i dobroczyncy za pewne sumy pieniedzy "bede mogli swoim
        pomyslem to powstrzymac", chociazby sprzedajac limity emisji co2.
        Co nie zmienia faktu, ze te skuter sniezny bylby wiecej niz wskazany :))
        • Gość: Adaś. Re: A ja myślałem że mamy globane ocieplenie :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.10, 11:10
          Ale smutami pociskacie xD. Zima to zima i jest fajnie :D. Ulepcie se bałwana i
          będzie od razu raźniej :D. Możecie to zrobić w kasku i kombi to będzie po
          motocyklowemu :D.
          • Gość: nd Re: A ja myślałem że mamy globane ocieplenie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 11:15
            nie no zima w tym roku jest super! duzo zabawy nawet przy jeździe autkiem!! ale
            z przyjemnościa wyjadę z garażu na dwóch kółkach jak tylko warunki pozwolą!!!!
            aha, bałwany stoją juz 2, a oprócz tego igloo dla dzieciaków... :)
            • Gość: woo Re: A ja myślałem że mamy globane ocieplenie :) IP: 193.254.246.* 13.02.10, 15:30
              :)odp. www.youtube.com/watch?v=IOqMoS6yccw&feature=related
          • Gość: wu-e Re: A ja myślałem że mamy globane ocieplenie :) IP: *.icpnet.pl 13.02.10, 23:37
            Ja tam pomykam na (tł)uczelnię w tę i z powrotem rowerkiem co drugi dzień (sesja) w kurtce motocyklowej...
    • Gość: do.ki bo mamy IP: 62.235.178.* 13.02.10, 18:18
      To nie wiesz, ze wedle ostatnich tlumaczen tych, pozal sie Boze, klimatologow, globalne ocieplenie objawi sie tym, ze prad zatokowy sie zatrzyma, co spowoduje, ze wschodnie wybrzeze USA i Europa beda mialy takie zimy, ze epoka lodowcowa wysiada?
      • Gość: siekiera77 ludzie! to zwykła literówka jest! IP: 94.254.239.* 14.02.10, 04:15
        mamy globalne OCIPIENIE!

ocipienie ;)

sprawcy!

a ci... też!

dajemy radę. też!
        • Gość: nik-kodem Re: ludzie! to zwykła literówka jest! IP: *.piotrkow.pilicka.pl 14.02.10, 10:35
          Jak już tak bardzo zależy co niektórym na wcześniejszej wiośnie, to podpowiem co
          trzeba zrobić.
          Ale najpierw pewna teoria.
          Dlaczego zimą jest zimno a latem gorąco?
          Bo latem w domu nikt nie pali w piecu i z tej przyczyny powietrze ochładza się i
          stąd mamy zimę, a z kolei zimą z powodu chłodów ludzie palą w piecach i
          powietrze ogrzewa się, ogrzewa się i latem jest ciepło.
          Teraz Ci co chcą mieć wcześniejszą wiosnę powinni więcej dorzucać do pieca, ja
          już to zrobiłem ;)
          Trzeba działać a nie siedzieć i marudzić na forum.
    • mariusz-ef Re: A ja myślałem że mamy globane ocieplenie :) 14.02.10, 21:54
      ja tam nie narzekam
      Tekst linka
      raptor co prawda musial byc odrobine wspomagany przez grizzly (w duzym sniegu)
      ale ogolnie b. dzielanie dawal rade podczas jazdy bokami i wogole wygladalo to
      tak ze rzadko przod wskazaywal kierunek jazdy
      szkoda ze i 700 to za malo...
      • mariusz-ef Re: A ja myślałem że mamy globane ocieplenie :) 14.02.10, 22:07
        nawet był mini-kulig
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eb54ad5ab6e3537f.html
        ale najwiecej frajdy jest gdy...
        www.fotosik.pl/usun_zdjecie.php?dCode=bc0e6f52223d4eb9db8050a31c428b
        a wogole to sam wyjazd z podworza powoduje banana na gebie
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6f5632896e8648e6.html
        nastepnym razem jedyne co zmienie to stroj - znaczy lepiej sie ubiore 8-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka