Dodaj do ulubionych

Jakie studia???

22.08.04, 17:12
Interesuje się motocyklami na tyle że chciałbym im poświęcić reszte życia.
Wiem że nie ma studiów o typowo motocyklowej tematyce (fajnie było by na
wykładach rozkręcać najnowszego bladego na części ;) ). Co proponujecie?
Tylko nie piszcie skrótami bo to nic mi nie mówi. POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • sunshine600 Re: Jakie studia??? 22.08.04, 19:02
      Hmmm... rozkrecac Bladego Franka na czesci na wykladzie????
      W Polsce nic takiego nie znajdziesz, przynajmniej o niczym takim nie
      słyszalem... a szkoda, sam bym zdawal.
      Najlepszym kierunkiem bedzie cos co zawiera z w nazwie mechanika, automatyka
      albo ekstremalnie robotyka(?).
      Wiekszosc uczelni technichnych ma podobne wydzialy. Informator w lape i
      sprawdzac po kolei czego i gdzie ucza.

Na upartego zanjdziesz pelno kierunkow gdzie bedziesz mogl zajmowac sie
      motocyklami... ja znalazlem.

PZDR

• polokokt Re: Jakie studia??? 22.08.04, 19:24
        Dokladnie. Trza poszukac cos podobnego a po skonczeniu szkoly do[iero zajac sie
        tym co Cie interesuje (znaczy sie obrac jakis kierunek rozwoju).
        Na Politechnice Warszawskiej jest np kierunek "Samochody i Maszyny Robocze".
        Jest to kierunek przedluzajacy jakby technikum samochodowe (a od samochodu do
        motocykla droga bardzo krutka). Jest tez kierunek "Transport" co tez mozna
        podciagnac pod jakas motoryzacje. Generalnie na pewno trzeba wziac informator w
        lape, poszukac jakie kierunki ktora szkola proponuje, a potem w tej szkole
        wziac dokladny opis danego kierunku i zobaczyc co w trakcie studiow jest
        wykladane i o czym ucza. moze dni otwarte zaliczyc w miedzy czasie? Przejsc sie
        do tej szkoly (wejsc na strone WWW szkoly) i popytac studentow co i jak?
        Pozdrawiam i powodzenia
        • uncledonken Re: Jakie studia??? 23.08.04, 00:30
          "[...] Jest to kierunek przedluzajacy jakby technikum samochodowe [...]"

Kłopot w tym, że nie ucze się w technikum. Zacząłem średnią jeszcze przed
          odkryciem moich zainteresowań :/. Dzięki za wypowiedzi. Rok czasu chyba
          wystarczy żeby coś znaleść :) POZDRAWIAM
          • akira77 Re: Jakie studia??? 23.08.04, 15:05
            Mam 2 znajomych - obaj skończyli Wydział Mechaniczny Politechniki Wrocławskiej,
            kierunek pojazdy lądowe. Obaj czynnie interesują się motocyklami (jeżdżą).
            Obaj kończyli też liceum ogólnokształcące - nie ma reguły że musi to byc
            technikum. Jeden z nich pracuje we Wrocławiu w niemieckiej firmie produkującej
            ABS-y i układy hydrauliczne dla przemysłu motoryzacyjnego, natomiast drugi ma
            jeszcze więcej wspólnego z moto - pracuje we Wrocławiu w redakcji jednej z
            gazet motocyklowych wychodzących w naszym kraju... Jak widać branża moto jest
            szeroka i pozwala zajmować się wieloma rzeczami...
            Pozdrawiam i życzę powodzenia z wyborem kierunku studiów.

Michał
            • polokokt Re: Jakie studia??? 23.08.04, 15:44
              Dokladnie
              Nie ma wiekszego znaczenia jaka szkole srednia skonczyles. Liczy sie to czym
              sie interesujesz i co chcesz w zyciu robic.
              ja skonczylem technikum samochodowe a potem studia informatyczne i obecnie
              pracuje jako informatyk-programista (a w technikum linijki kodu nie napisalem)
              Pozdrawiam
              • wojtekk1000 Re: Jakie studia??? 24.08.04, 09:45
                "akira" - czym jezdza twoi znajomi? - a zwlaszcza ten "redaktor" - ciekawi mnie
                to bo tez jestem z Wroclawia!!

---------------------------
                Kawasaki ZXR 750 94r. (sprzedam - Wrocław)
                www.bikepics.com/kawasaki/zxr750/94/pics.asp?i=188835&s=0
                (zielony - Ninja)
                ---------------------------
                • akira77 Re: Wojtekk1000 27.08.04, 13:07
                  Witam - redaktor jest chłopakiem, może już narzeczonym, kumpeli z liceum i
                  dawno ich już nie widziałem, ale inny kumpel, co niedaleko niego mieszka
                  twierdzi że widział go na BMW - zdaje sie GS 650, no chyba że 1150...
                  Ten drugi natomiast jeździ na Maruderze 800...

pozdrawiam
    • uncledonken Re: Jakie studia??? 27.08.04, 17:17
      Dzięki, dzięki. Coś się wymyśli. POZDRAWIAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka