Dodaj do ulubionych

filtry k& n

15.01.05, 03:05
witam!
czy ktos moze mi powiedziec czy nowe filtry powietrza K&N trzeba nasaczyc jeszcze tym specjalistycznym olejem?? bo po czyszczeniu to wiadomo ze tak...
pytam sie dlatego ze zamowilem wlasnie taki filtr ale narazie nie kupilem tych sprayow do czyszczenia i nasaczania...
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: MJ Re: filtry k& n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 10:21
      Jak sprowadzą filtr to będzie w istrukcji.
    • Gość: a Re: filtry k& n IP: *.icpnet.pl 15.01.05, 11:21
      Z reguły jest taki zwyczaj iż mili sprzedawcy w cenie sprzedaży mogą zamontować
      taki filterek lub przygotować do montażu.To kwestia odpowiedniej negocjacji.
      Mnie nasuwa się inne pytanie: po co ci taki filter?
      Ale to już inny temat.
      • kojotkurier Re: filtry k& n 15.01.05, 11:46
        po co mu taki filter? jest bardzo traly z tego co pamietam to 80tys km to nie
        malo ale i cena nie jest niska raczej trzeba go osprejowac:) kojot
      • k_t_l Re: filtry k& n 15.01.05, 13:39
        Gość portalu: a napisał(a):

> Z reguły jest taki zwyczaj iż mili sprzedawcy w cenie sprzedaży mogą zamontować
        >
        > taki filterek lub przygotować do montażu.To kwestia odpowiedniej negocjacji.
        > Mnie nasuwa się inne pytanie: po co ci taki filter?
        > Ale to już inny temat.

ha a po to mi wlasnie bo do mojego sprzeta (dominator) nie spotkalem filtra gabkowego, a przy moejej jezdzie - dosc szybko zawalam kurzem filtry papierowe ktore starczaja mi na niezbyt długo a sa dosyc drogie... dlatego zamowilem K&N ktory przezyje (wg producenta) moj silnik...
        • Gość: a Re: filtry k& n IP: *.icpnet.pl 15.01.05, 14:06
          Jeśli używasz motocykl w kurzu i często wymieniasz filrty tradycyjne to tym
          bardziej dziwi mnie fakt zmiany na K&N.
          Chyba się nie rozumiemy, lub nie wiemy na czym polega użycie filtra sportowego.
          I jakie są tego uboczne efekty.
          Może prościej wyciągnij filter i nie wkładaj nic.

p.s. jeśli producent nie przewidział filtra który jest przeznaczony do twego
          motocykla (obudowa filtra) to pewnie nie uważa za uzasadnione używanie jego
          produktu w tego typu maszynie.
          Gratuluje uporu w dewastacji silnika! Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka