Dodaj do ulubionych

Jaki cross dla młodego?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 20:43
Mam 16 lat i chcę zacząć jeździc w terenie.
Motor może byc bez świateł itp. nie wiem jakiej pojemności i nie wiem który
model byłby dobry motor ma być nowy.
myślałem nad Kawasaki KX 125 czy byłby dobry na początek? a może coś innego w
podobnej cenie lub tańszy.
z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • saracen1608 Re: Jaki cross dla młodego? 06.06.05, 20:46
      Chcesz nówke czy używke ??
      • saracen1608 Re: Jaki cross dla młodego? 06.06.05, 20:54
        O O , sorka , nie doczytałem :/ . Na twoim miejscu nie zaczałbym od 125 tylko
        rozglądnąbym sie za jakas uzywana 85 . Na początek wystarczy ,bo zwykle mają
        pod 20 KM , a na pewno zaoszczedzisz troche kasy. Jeśli kupisz wyżyłowany moto
        to musisz liczyc sie z czestymi serwisami ( tłok, pierscienie, korba - to sie
        szybko zużywa w wysilonym dwusuwie ). Ogolnie przejżyj sobie parametry
        techniczne i nie patrz na moc maksymalna tylko przede wszystkim na wage - to
        sie liczy w jezdzie terenowej.
        • Gość: robak Re: Jaki cross dla młodego? IP: *.szczecinek.net.pl / *.szczecinek.net.pl 06.06.05, 22:07
          na poczatek kup enduro a nie crossa! duuuuzo nizszy koszt utrzymania i
          spokojniejsza charakterystyka silnika. no chyba ze masz zamiar jezdzic
          wyłacznie po torze- wtedy mozesz myslec nad crossem. jesli po lesie to
          zdecydowanie enduro !

ps. enduro mają swiatła, crossy nie - to tak na wszelki wypadek, jakbys był
          laikiem i totalnie ich nie rozróżniał. oczywiscie róznice miedzy nimi są o
          wiele głebsze...
          • Gość: olek Re: Jaki cross dla młodego? IP: 195.205.97.* 07.06.05, 16:17
            Zacznij od małej pojemnosci góra 125 u nas jast taki młody co zaczynał od cr
            500- 2 miesiace w szpitalu to- nie bajka
            • Gość: ec Re: Jaki cross dla młodego? IP: 195.117.245.* 07.06.05, 21:27
              A ja bym polecił CZ 125 CROSS, super maszynka do nauki jazdy w terenie, chociaz
              to jest full cross tak jak YZ czy CR tyle, ze starszej generacji to nadaje się
              w sam raz. Każdy początkujacy, nie zbyt bogaty crossowiec powinien zacząć
              właśnie od tefgo sprzęta. Raz, że tani (ok. 1500zł), tani w utrzymaniu,
              dostepne części no i moc i moment obrotowy jak to na crossa przystało.3

No chyba, ze masz wiecej kasy no to oczywiscie wybieraj w japończykach, albo w
              KTM. Chyba, ze jeszcze chcesz enurko jakies, ale jak nie masz zamiaru tego
              rejestrowac tylko szaleć po lasach, polach i torach to CZ jest idealna.

PZdR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka