Dodaj do ulubionych

help ! drag star czy Shadow ?

12.11.05, 10:13
Witam
Chce kupić choppera. Wizyalnie podoba mi się Yamaha Drag star i Honda Shadow.
Oba 650 cm3. Rocznik od 1997 w górę. Mam 190 cm wzrostu. Co polecacie ? Drag
star ma jedną zaletę, ma wał a nie łańcuch czyli łatwiej utrzymać. Ale co z
polskimi drogami, macie jakieś doświadczenia ? Pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • szynszyll Re: help ! drag star czy Shadow ? 12.11.05, 12:27
      yo!

hłe, hłe, hłe...

czy mamy jakies doswiadczenia z polskimi drogami powiadasz...
      powiedzcie mi Panowie co Wami powoduje, że tak bardzo zależy wam na motocyklu,
      który:

- nie skreca
      - nie przyspiesza
      - nie chamuje
      - jest niewygodny dla Was
      - jest kKOSZMAREM dla pasażera

nie kumam, no po prostu nie kumam.

Wiec szanowny kolego - kup sobie coś co pasuje do Twoich wymiarów a legende o
      Easy Riderze uskutecznij przy pomocy kurtki z fredzlami i flagi na kasku ;)

pzdr

szynszyll
      xlv750r
      viertarka 1.6

p.s. ale zaraz łomot zbiore od 'armaturowcow'.
      p.p.s. jak chcesz piekny klasyczny motocykl ktory tu i tam ocieka chromem to
      kup jakiegoś sensownego nakeda: xjr 1200 na ten przyklad czy duzego Bandzte.
      • szynszyll Re: help ! drag star czy Shadow ? 12.11.05, 12:43
        jeszcze raz...

hamuje oczywiscie przez H bo mnie tu zaraz jakaś młoda Rusałka Amelka zgani ;)

no sam powiedz - czy to nie są motocykle dla prawdziwego faceta:

www.bikepics.com/pictures/199389/
        www.bikepics.com/pictures/014478/
        www.bikepics.com/pictures/009928/
        www.bikepics.com/pictures/061533/
        www.bikepics.com/pictures/433845/
        i tak dalej i tak dalej... przemysl sprawe ;)

szynszyll
        xlv750r
        viertara 1.6
        • Gość: wsokol Re: help ! drag star czy Shadow ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 12:51
          No to pojechałeś po całości :) Z drugiej strony jak to jest, że jeździ
          tych "easy riderów" po kraju tyle i nie narzekają ? Jelsi już to taki dramat to
          wybierzmy mniejsze zło ! :)
        • carina79 Re: help ! drag star czy Shadow ? 12.11.05, 13:02
          po 1. dziękuję, ze nie pozwoliłeś mi stracić wiary w sens mojego postu o Hamowaniu
          po 2. to chyba jednak nei są motocykle dla prawdziwego faceta, bo ja Carinka
          jeden z nich ujeżdżam i mimo jaj nie jestem samcem!!
          • Gość: szynszyll Re: help ! drag star czy Shadow ? IP: 62.93.36.* 12.11.05, 13:58
            yo!

kwestie genitalne pozostawmy - staram się po prostu uchronić kolege od jednego
            z większych błędów w życiu polegających na kupnie małego japońskiego niby - to
            czopera. nikomu nie życzę, nikomu...

szynszyll
            xlv750r
            viertara 1.6
    • Gość: szynszyll Re: help ! drag star czy Shadow ? IP: 62.93.36.* 12.11.05, 15:39
      ...i na koniec, jezeli juz postanowilem wziasc udzial w tej jedynie slusznej
      krucjacie na rzecz otrzezwienia bliznich przedstawiam niezawodny sposob mojego
      autorstwa (copy right reservet) na wyleczenie sie z g...n typu VT 600 XV 535 i
      pochodnych. podaje przepis:

1. znalezc w/w motocykl
      2. poprosic swojego przyszlego pasazera i kolege/kolezanke o pomoc
      3. zasiasc za sterem 'bestii', pasazera usadowić na 'miejscu dla pasazera'
      4. poprosic kolege/kolezanke o zrobienie temu czemuś w czym uczestniczycie
      zdjęcia
      5. obejrzenie zdjecia
      6. przerwa techniczna na tarzanie sie ze smiechu po ziemi
      7. przerwa techniczna na doprowadzenie sie do porzadku
      8. przerwa techniczna na bicie sie w piers
      9. zakup czteropaku z Żywcem i wyslanie go pod mój jedynie słuszny adres.

ja nie żartuje - żartuje ten kto mając 190 cm miewa powyższe pomysły ;)

szynszyll
      xlv750r
      viertara 1.6
      • Gość: wsokol Re: help ! drag star czy Shadow ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 16:27
        W takim razie pytanie zadam inne. Że chopper to jest pewne. Nie kręci mnie
        jedynie byle jaki motocykl tylko podobają mi się właśnie takie modele. Po
        drugie, nie kręci mnie prędkość (mam rodzinę i lubie to co robię). Jeśli nie
        wymienione przeze mnie modele to co ? Prosze o propozycji z tego przedziału.
        • cien1100 Re: help ! drag star czy Shadow ? 12.11.05, 16:34
          Jeszcze napisz za jakie pieniądze.
          Szynszyll ma oczywiście wiele racji,ale jedni wolą ogórki,drudzy ogrodnika
          córki.Mi też bardzo się podobają te motocykle,które wymienił,ale bardziej mi się
          podoba moja honda shadow.
          Rozejrzyj się jeszcze za virago 750,intruderem 800
          • edwin.sk Re: help ! drag star czy Shadow ? 12.11.05, 16:45
            sławek a ty swoich kół już nie sprzedajesz?
        • Gość: szynszyll Re: help ! drag star czy Shadow ? IP: 62.93.36.* 12.11.05, 16:44
          yo!

no jak juz tak koniecznie musisz sobie zrobić krzywde to poszukaj ładnego XV
          750 - wieksze to-to, mocniejsze i na podwojnej tarczy z przodu, no i
          kardaniaste. nie proponuje Ci VT 700/750 bo pewnie masz obsesje rocznikowo-
          przebiegową ;)

pzdr

szynszyll
          xlv750r
          viertara 1.6

p.s. ja nie mam rodziny i nie lubie tego co robie co nie oznacza ze planuje
          szybkie zejście
    • Gość: dzakas Ja bym wzioł dragstera ale takiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 16:48
      Który pali 4 lurty na sekunde metanolum, a przy ruszaniu przeciązenia są takei,
      że ludzie mdleja. Nie ma to jak kilkanascie tysiecy koni mechanicznych.
      • Gość: wsokol Re: Ja bym wzioł dragstera ale takiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 19:37
        Mowa o kwocie max 16 tyś PLN
        • Gość: rysiek24 Re: Ja bym wzioł dragstera ale takiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 20:43
          www.bikepics.com/pictures/441101/ tylko wersyje 1800 :D
          • Gość: wsokol Re: Ja bym wzioł dragstera ale takiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 16:01
            niedostępne cenowo :(
    • Gość: Maniek Op Re: help ! drag star czy Shadow ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 10:40
      Witam

Kup Drag Stara nie zastanawiaj sie nad niczym

Sam chce go kupić na przełomie lutego marca
      • ziemovit Re: help ! drag star czy Shadow ? 14.11.05, 11:25
        No w sumie fajne maszynki ale ja i tak pozostaję wierny intruderom 800 lub jak
        Bóg da i kasa pozwoli 1400. Narazie mozolnie zbieram hajc.
        • soleski Re: help ! drag star czy Shadow ? 14.11.05, 13:48
          Już drugi raz wypowiadama się na ten temat. I myślę że nie ostatni... ;-)
          Choper to motocykl który ładnie wygląda i .... tyle. A na motocyklu się jęździ.
          Sam sprawdziłem. Pożyczyłem w wakacje Virago 1100 i po jednym dni zamieniłem na
          Suzuki Bandit 600. Miałem dość czucia się flagą łopocącą na wietrze przy
          prędkości 90 km/h i poczucia że w zakręcie nie ma czucia.
          Reasumując: Też mam dla kogo żyć, mam dobrą pracę i jestem odpowiedzialny.
          Też marzyłem o choperze...
          Ale ze względu na pracę i rodzinę nie mam czasu na zloty i zjazdy, a nie
          posiadam grupy znajomych z choperami z którymi pyrkalibyśmy długimi prostymi
          wprost w zachodzące słońce......
          Dlatego wybrałem Ducati Monster. Radochy jazdy tego rodzaju motocyklem nie
          zastąpi moim zdaniem nic. Wiem, drogi serwis. Ale p*****lę, stać mnie.
          Pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka