Dodaj do ulubionych

Isle of Man Tourist Trophy 2007

15.02.07, 18:20
Witam, ciekaw jestem czy ktoś sie wybiera na TT w tym roku??
Zostało 100 dni do setnej edycji najsłynniejszego chyba wyścigu drogowego.
Wiem ze pewna eskadra wyrusza z Opola...
Obserwuj wątek
    • Gość: Pablo-SE Re: Isle of Man Tourist Trophy 2007 IP: *.18.185.213.se-ld.res.dyn.perspektivbredband.net 15.02.07, 18:48
      Póki co to nie mogę się tam wybrać, ale dla zainteresowanych lub nie znających tematu www.scigacz.pl/Tourist,Trophy,%20Wyspa,Man,576.html#cena Warto poczytać. Mam cichą nadzieję, że ktoś się podzieli wrażeniami z wyjazdu?
      • Gość: Potas A ja jadę :)))) IP: *.chomiczowka.waw.pl 16.02.07, 09:12
        Ja się wybieram!!!! Ale bilety na prom, camping itp. dla 6 motocykli
        rezerwowaliśmy we wrześniu '05. I już wtedy nie było tak łatwo. W tym roku to
        jest setna edycja wyścigów i nie sądzę, zeby jeszcze chociaż jedno miejsce na
        promie czy campingu było wolne!!! Więc jeżeli ktokolwiek mówi, że się
        zastanawia, albo byc może się wybierze, to może nawet nie próbować. We
        wrześniu '05 chcieliśmy rezerwować na rok '06, ale już się nie dało, więc
        wzieliśmy na '07 i okazało się że to nawet lepiej (ze względu na rocznicę)
        Jedziemy w składzie: HD VL 1200, HD VL 1300, Spuchlak,Indian Scout 101, Indian
        Chief,Indian Sport Scout. I nawet mamy zamiar ścignąć się w odpowiedniej klasie
        wiekowej. Ze wstępnych rozmów wynika, ze byćmoże nawet dopuszczą nam ze 3
        motocykle do wyścigu, ale wolę nie zapeszać.
        Nigdy nie wiadomo, co człowieka jeszcze w życiu spotka, więc nie piszę że to
        jest "wyprawa życia", ale wygląda na to, ze jak dotej pory będzie to moja
        najważniejsza podróż, bo coś mi się wydaje, że do dwusetniej rocznicy IOM, mimo
        szczerych chęci nie dożyję.
        • deviant.rr Re: A ja jadę :)))) 16.02.07, 09:34
          Rezerwację chłopcy zrobili w zeszłym roku, więc z tym problemów nie ma.
          Maszyny jakimi jadą są znacznie odmienne od waszych (VTR, ZRX) - pewnie od tego
          będą bolały ich 'części Maryny'...
          • Gość: Potas Re: A ja jadę :)))) IP: 195.136.141.* 16.02.07, 11:47
            Podejrzewam, że nas też będą bolały. Do samego kanału to wlec się bedziemy ze 3
            dni. a potem jeszcze przez pół GB, drugi prom itp... to się chyba
            nazywa "wczasy w siodle".
        • ocx Re: A ja jadę :)))) 16.02.07, 11:50
          Dla mnie to zdecydowanie wyprawa życia ;). Rezerwacje zrobilismy w listopadzie
          05, i od tamtego czasu odliczam dni... Gdzie rezerwowaliście nocleg?
          Quarterbridge? Z noclegiem mamy mały problem, ale staram się monitorować
          campingi i nawet w samym Douglas można coś jeszcze znaleźć, a co do promu to już
          w grudniu 05 nie było miejsc na 07. Jeżeli uda Wam się wystartować, kibiców
          macie zagwarantowanych! Ciekawi mnie wspomniana "klasa wiekowa"? Może uchyl
          rąbka tajemnicy, nie chodzi chyba o "Lap of honour"? pzdr
          • Gość: Potas Re: A ja jadę :)))) IP: *.chomiczowka.waw.pl 16.02.07, 13:59
            Noclegi rezerwował nam na campingu jeden Bryt i nawet nie wiem na jakim, bo na
            razie mi to wszystko jedno. A rezerwowaliśmy je też we wrześniu '05.
            A co wyścigu - chodzi własnie o ten"Lap" który jest zwieczeniem Nostalgia
            weekend. To jeszcze nic pewnego, bo moto musi przejść na miejscu badania, ale
            zobaczymy...
            Napisz ilu was jedzie, to zbadam, czy mamy mozliwość "ściesnienia się trochę na
            campingu.
            • zaloo Re: A ja jadę :)))) 16.02.07, 14:13
              jedzie nas całe 5 osób. 3 motocykle.
              Jakby udało się coś dorezerwować byloby super!
              A o kibicowaniu na miejscu "podczas" zwieńczającego wyścigu nie musicie sie
              martwic!!!
              • Gość: Potas Re: A ja jadę :)))) IP: *.chomiczowka.waw.pl 16.02.07, 14:44
                OK zbadam sprawę zakwaterowania :)
                • Gość: mrmisquamacus Re: A ja jadę :)))) IP: *.eversheds-birmingham.co.uk 16.02.07, 15:25
                  Potas, nie dajcie sie na badaniach technicznych, bierzcie przyklad z Burta
                  Munroe :)

Pozdrawiam.

PS bedziecie sie zatrzymywac moze w ACE Cafe po drodze albo z powrotem?
                  • Gość: Potas Re: A ja jadę :)))) IP: 195.136.141.* 16.02.07, 16:09
                    :)))))) Na IOM jest troszkę inaczej niż w Hameryce. I pewnie z tego powodu
                    wyspa jest trochę bardziej ceniona przez wyścigowców.
                    • Gość: mrmisquamacus Re: A ja jadę :)))) IP: *.eversheds-birmingham.co.uk 16.02.07, 17:39
                      ja sie wybieram na IOM TT w 2008 lub 2009. Chce wziac udzial w "Mad Sunday" tak
                      to sie chyba nazywa, na koniec rajdu kazdego wpuszczaja i mozna niezle sobie
                      polatac, ale to na razie plany.

Nie napisales, czy zatrzymacie sie w Ladku, fajnie by bylo zobaczyc te zabytki
                      w akcji :)
                      • ocx Re: A ja jadę :)))) 16.02.07, 18:27
                        Mad Sunday, to dzien w którym obowiązyje zasada "ONE WAY", pomiędzy
                        poszczególnymi wyścigami trasa otwierana jest na kilkadziesiąt minut, w których
                        cała wyspa porusza sie w jednym kierunku. Z tego co wiem w tym takze dniu
                        odbywa się "RAMSEY SPRINT" czyli cos a'la 1/4 mili organizowane w Ramsey +
                        występ PURPLE HELMETS przezabawnych pseudokaskaderów. Jednak w tym roku całe
                        dwa tygodnie sa wypełnione atrakcjami po brzegi. Nie ma jeszcze ostatecznego
                        planu, jednak wiadomo ze Suzuki zaprosiło Kevina Schwantza oraz ze organizuje
                        cos w rodzaju imprezy markowej. MVAgusta powraca z fabrycznym teamem
                        przygotowanym przez stajnię Klaffi. Jak co roku głównym miejscem imprez bedzie
                        promenada w Douglas, w tym roku jednak "dziać" się bedzie w innym jej miejscu:
                        Villa Marina complex.
    • ocx Re: Isle of Man Tourist Trophy 2007 19.02.07, 17:47
      www.7is7.com/otto/countdown.html?year=2007&month=5&date=28&hrs=0&min=0&sec=0&tz=local&title=Countdown%20To%20TT%
      202007&lang=en&show=dhms&mode=t&cdir=down&bgcolor=%23CCFFFF&fgcolor=%23000000
      • Gość: yamasz Panie Lechu a jak z discovery? będzie relacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 16:00
        tzn. czy udało ich się przekonac do Pana pomysła? :o)
        PZDR Yamasz
        :::Puścui klamę, ruszy i na horyzoncie zniknie:::
        • Gość: Potas Re: Panie Lechu a jak z discovery? będzie relacja IP: 195.128.228.* 20.02.07, 16:05
          Jakoś nie bardzo, ale jeszcze nie trace nadziei. Myslę sobie, że ludzi nie z
          branży cięzko jest przekonac, ze na jakiejs małej wyspie, nie wiadomo gdzie,
          dzieją się rzeczy, które potem ktoś chce oglądać w TV
          • ocx Re: Panie Lechu a jak z discovery? będzie relacja 20.02.07, 20:19
            Czy dostaliście już ostateczne faktury ze Steam Packet Company?? Do nas jeszcze
            nic nie dotarło, mamy wyłącznie booking
            • zaloo Re: Panie Lechu a jak z discovery? będzie relacja 21.02.07, 08:23
              do Potasa:
              mam pytanko odnośnie Waszej propozycji rozeznania w kwestii dorzucenia nas do
              Waszej rezerwacji na campingu, czy coś się może ruszyło w tej sprawie???
              • Gość: Potas Re: Panie Lechu a jak z discovery? będzie relacja IP: 195.128.228.* 21.02.07, 10:01
                Ruszyło! Zadałem pytanie naszemu Angolowi, który rezerwował camping żeby się
                dowiedział, czy mozemy się nieco zaciesnić z namiotami. Myślę, ze niedługo da
                znać
                Wersja 2: pewna moja znajoma ma koleżanke na wyspie co ma dom z ogródkiem. Nie
                trudni sie co prawda wynajmowaniem powierzchni mieszkalnych (co podobno robią
                wszyscy), ale może dla rodaków zrobi wyjątek?
                • zaloo Re: Panie Lechu a jak z discovery? będzie relacja 21.02.07, 11:46
                  super informacja!
                  dzieki za zangazowanie!
                  Czekamy na szczegóły, np. gdzie macie camping ew. gdzie mieszka koleżanka...?
                  • Gość: Potas Re: Panie Lechu a jak z discovery? będzie relacja IP: 195.128.228.* 21.02.07, 16:29
                    Gdzie mamy camping to nie wiemi, bo z Angolami jesteśmy umówieni w Bristolu i z
                    tamtąd jedziemy razem na wyspę. A co do koleżanki, to trudno mi powiedziec, bo
                    ten pomysł dopiero dzisiaj wpadł mi do głowy i jeszcze nie rozpocząłem
                    pertraktacji, ale jutro z pewnością coś już bede wiedział.
                • Gość: mrmisquamacus Re: Panie Lechu a jak z discovery? będzie relacja IP: *.eversheds-birmingham.co.uk 21.02.07, 12:14
                  Potas, skoro discovery nie jest zainteresowane, to moze chociaz "biednoslad" by
                  sie zainteresowal?
                  w sumie rzadko kiedy tam mozna bylo obejrzec cos ciekawego.
                  • Gość: Potas Re: Panie Lechu a jak z discovery? będzie relacja IP: 195.128.228.* 21.02.07, 16:25
                    A to nie zauważyleś, ze "jednosladu" już nie ma od dawna i niekiedy tylko
                    pojawiają sie powtórki?
                    • Gość: mrmisquamacus Re: Panie Lechu a jak z discovery? będzie relacja IP: *.eversheds-birmingham.co.uk 21.02.07, 16:39
                      oczywiscie ze zauwazylem, myslalem jednak, ze to tylko przerwa zimowa.
                      logika mi to podpowiadala, bo w sumie ciezko testowac motocykle na sniegu :)

w zeszla zime przez caly czas byl Olek (ktorego zreszta lubie za Antyradio) ale
                      siedzial caly czas w Liberatorze, wialo nuda i myslalem, ze w tym roku robia
                      sobie przerwe.

no to jedyne co pozostalo, to zrobic fachowa relacje w "SM"
                      powodzenia
                      • ocx Re: Panie Lechu a jak z discovery? będzie relacja 21.02.07, 17:28
                        Pewne amatorskie doświadczenie w filmowaniu wyścigów drogowych jest...

video.google.pl/videoplay?docid=-1848349569010022348&q=ocx
                        video.google.pl/videoplay?docid=-9123958559259370434&q=ocx
                        • Gość: spiwor. Re: Panie Lechu a jak z discovery? będzie relacja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.07, 19:40
                          Fajne te filmiki. Orientujesz się może kiedy w tym roku będą wyścigi w Horice?
                          • Gość: spiwor. Re: Panie Lechu a jak z discovery? będzie relacja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.07, 19:56
                            ok. dobra mam.
                            www.amkhorice.cz/
    • fazero509 Re: Isle of Man Tourist Trophy 2007 23.02.07, 16:27
      Witam a mianowicie to w tym roku kiedy zaczyna sie impreza,i kiedy
      konczy .JAKktos moze to niech odpisze ,dzieki
      • ocx Re: Isle of Man Tourist Trophy 2007 23.02.07, 16:29
        Od 26 maja do 9 czerwca
        • sarawi Isle of Man Tourist Trophy 2007 24.02.07, 00:19
          Ja sie wybieram !!! ale mam troche blizej, niz Wy - bo z Irlandii
          • Gość: Potas Re: Isle of Man Tourist Trophy 2007 IP: 195.128.228.* 26.02.07, 09:56
            To jak gdzieś zobaczysz na wyspie ok. 6 Indianów i H-D z lat 30 na polskich
            rejestracjach - to my!
            • ocx Re: Isle of Man Tourist Trophy 2007 26.02.07, 20:43
              video.google.co.uk/videoplay?docid=5070304496319668370&hl=en-GB
              Relacja z TT-Launch(01.02.07) wstępnej prezentacji najsilniejszych teamów oraz
              planowanego zarysu imprezy w tym roku. Zabrakło co prawda mojego faworyta ale
              liczę ze po tegorocznym TT bedzie głośno o Finnegan'ie i MvAgusta na której
              wystartuje w superstockach. Może mniej wybitny, ale napewno bardzo egzotyczny
              sprzęt pojawi się w wyścigu Senior TT. Fabrice Miguet wystartuje na Voxanie.
              W tym roku z racji setnego jubileuszu organizatorzy sporo uwagi poświęcają
              historii TT. 28 maja odbędzie na pierwotnej trasie TT wyścig maszyn klasycznych
              (???w którym zobaczymy mam nadzieje Polską reprezentację???)W tzw. "Lap Of
              Honour" zapowiedział swoją obecność Giacomo Agostini, Phil Redman, Nick Jeffries
              oraz wielu innych równie utalentowanych jeźdźców sprzed lat...wygląda na to że
              następne takie TT naprawde bedzie dopiero za 100 lat.

do Potasa:
              Czy są już może jakieś wieści odnośnie campingu??
              pzdr
              • Gość: Potas Re: Isle of Man Tourist Trophy 2007 IP: 195.128.228.* 01.03.07, 14:23
                Pani co mieszka na wyspie, jeszcze nie dała odpowiedzi. Angol, z którym
                jedziemy na IOM bedzie u nas 16.03 i do tej pory ma dać odpowiedź co ustalił.
    • Gość: Marcellon Re: Isle of Man Tourist Trophy 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 13:55
      Znaczy się co?
      Nawet jako kibic, coby popatrzeć tylko, się nie zmieszczę w tym roku?
      Cała wyspa od końca 2005 zarezerwowana?
      • Gość: Potas Re: Isle of Man Tourist Trophy 2007 IP: 195.128.228.* 01.03.07, 14:21
        Cała wyspa to może nie, ale wszystkie promy dojazdowe , hotele, motele,
        hostele, campingi oraz B&B niestety tak! jezeli dysponujesz własnym yahtem, to
        wogóle nie ma problemu. Chyba, ze w portach też wszystko zarezerwowane.
        • Gość: Marcellon Re: Isle of Man Tourist Trophy 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 14:27
          Choroba... chwilowo nie dysponuję żadną łajbą.
          Może uda się w przyszłości.
          Tak czy inaczej, powodzenia życzę wszystkim, którzy jadą!
          • zaloo Re: Isle of Man Tourist Trophy 2007 01.03.07, 15:26
            dziki za info,
            czekamy na wieści po 16 marca
            • Gość: Potas Re: Noclegownia na wyspie IP: 195.136.141.* 16.03.07, 01:16
              Oj masz ty dużo szczęścia, że się poznaliśmy. Laska z wyspy Man dała znak
              życia. Napisała, ze ma miejsce do przenocowania 3 osób i mały brytyjksi
              ogródeczek, w którym zmieszczą się ze 3 motocykle.Lepsze to niz nic.
              Daj jakiś namiar mailowy, to będzie wygodniej koresponodować, a poza tym już
              niechce mi się pośredniczyć w ewentualnym dogadywaniu detali noclegowych. Acha!
              Pani jest polska i męża też ma polskiego, więc dogardacię się bez problemu!!
              • ocx Re: Noclegownia na wyspie 18.03.07, 11:36
                Wielkie dzięki za pomoc, jednak w międzyczasie udało nam sie znaleźć
                lokalizację(Braddan Bridge). Tak czy innaczej naprawde bardzo dziekujemy bo z
                noclegiem na Man jest naprwde na chwilę obecną baAardzo cięzko.

Tak czy innaczej, przydadzą sie jakies na Was namiary, mam nadzieję ze spotkamy
                się na miejscu. Czy sa juz jakies wieści odnośnie waszego startu w Lap of Honour?
                pzdr
                Maciek
                swiderrr@go2.pl
                • sarawi :) 19.03.07, 18:44
                  Potas: jak gdzies Was zobacze, na pewno sie ujawnie :)

PS: nie ma sie co martwic, ze brak juz miejsc na promach. Bede uruchomione
                  dodatkowe polaczenia w swoim czasie. Wiem to na 100%. Ja tez nie mam jeszcze
                  biletow :)
                  • ocx Re: :) 19.03.07, 21:42
                    Cena tych biletów na bank bedzie wyjatkowa. Rezerwując 2 lata wczsniej
                    zapłaciłem prawie 400euro...
                    • Gość: Potas Re: :) IP: 195.128.228.* 20.03.07, 09:21
                      Ja się nie martwię o bilety, bo mam je już od września 2005!
                      a poza tym sa dostępne cały czas! w chwili obecnej u konika za 1500 Ł. Myslę że
                      za miesiąc dojadą do 2000 Na dodatkowe połaczenia promowe nie ma co liczyć bo
                      przecież angole doskonale wiedzą ilu jest chętnych. My mamy prom ok 3 wnocy, bo
                      one chodzą w tym czasie na okrągło! Poza tym wyspa tez ma ograniczoną pojemność
                      i organizatorzy zdaja sobie z tego sprawę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka