africa21 Re: co za dzien. 17.06.07, 23:29 za szybko enter poszedl. Wracalem dzis kolo 21 od dziewczyny i na odcinku 50km o maly wlos 2 krotnie nie zostalem zdjety na czolowke przez wyprzedzajace puszki. Akcja pierwsza: Dluga prosta za mna czysto z przodu widze 2 puszki lece 110km/h za miastem, nagle dwie puszki jadace na przeciwko mnie zaczynaja sie wyprzedzac,kolo leci jak by mnie nie widzial, mrygniecie dlugimi, widze ze sie nie zmieszcze,hamuje, tylny hamulec zblokowany przod na granicy przyczepnosci, lece 10cm od pobocza w ostatniej chwili puszka chowa dupe za wyprzedzanym autem. w lusterku tylko widze jak baran skreca na najblizszym skrzyzowaniu do jakiejs wioski. Akcja druga mniej hardcorowa kolo na trasie wyprzedzal busem z laweta 3 puszki na raz, tez ostre hamowanie ale juz bez filmu z zycia przd oczami. masakra jeszcze nigdy w mojej 5 letniej karierze motocyklowej nie mialem tak ciezkiego powrotu do domu. Pozdro wszyskim i szerokiosci. Odpowiedz Link Zgłoś
mejson.e Re: co za dzien. 17.06.07, 23:39 Ożeszku...! Współczuję. Widzimy to samo, ale nie tak samo. Codziennie cieszę się, że dawno zamieniłem dwa na cztery kółka. Pozdrawiam, Mejson -- Automobil Forum pozytywnie zakręconych automaniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: co za dzien. 17.06.07, 23:47 czyli życie zawdzięczasz prawdopodobnie temu, że pierwszy wyprzedzający skumał, że kontynuując "manewr" może przejechać to skrzyżowanie i nie zdążyć skręcić do tej jakiejs wioski nic Ci innego nie pozostaje (oczywiście, kiedy już będziesz obrzydliwie bogaty), tylko zafundować tej wiosce jakiś gustowny drobiazg - szkołę dla dzieci, dom opieki albo muzeum sztuki - z wdzięczności, że wioska w ogóle istnieje, i to akurat w tym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
africa21 Re: co za dzien. 18.06.07, 00:03 fora internetowe i demokracje kocham za to ze kazdy moze plesc co chce i nikt mu nie moze nic zrobic szkoda mi tylko sfrustrowanych debili przy komputerach ktorzy swojimi chorobami zalewaja to medium. Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: co za dzien. 19.06.07, 00:21 africa21 napisał: > fora internetowe i demokracje kocham za to ze... > ... swojimi chorobami zalewaja to medium. a nie "medjum"? nie tylko nie umiesz bezpiecznie jeździć, ale nawet czytać i pisać, więc co byś zrobił z bardziej zrozumiałym wpisem? nic Odpowiedz Link Zgłoś
mihugs2 Re: co za dzien. 19.06.07, 10:39 do Ireo: znów ktoś próbuje komuś pokazać że jeden nie umie "bezpiecznie jeździć", nie o to chodzi.... Jeżdzę już na 2 kółkach 9 lat i często się spotykalem z takimi sytuacjami że "kierowcy" w autach widząc motocykl z przeciwka biorą sie za wyprzedzanie wjeżdzając na pas ktorym leci motocykl... bo przecież on może zjechać na pobocze.... wygląda to tak że chcąc czy nie chcąć trzeba ustąpić.... Panowie i Panie więcej kultury na drogach a będzie nam wszystkim lepiej Odpowiedz Link Zgłoś