Dodaj do ulubionych

Yamaha YZF-R1 - Rewolucja

IP: 82.177.36.* 05.06.09, 09:53
NO! Takich artykułów oczekiwałem! :D
Obserwuj wątek
    • Gość: gryczon Yamaha YZF-R1 - Rewolucja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 00:17
      o ile pamiętam to Kawasaki też ma nie mniejsze doświadczenie w budowie
      4cylindrowca rzędowego w trybie 'big bang'. Kto wie, zwiali z motogp, są mega
      konserwatystami (nie ma sportowej Kawy V2 albo V4) ale możliwe, że zaskoczą
      przyszłoroczne World Superbike czymś a la R1, właściwie pierwszy rzut oka na
      nową R1 skojarzył mi się wyglądem właśnie z Kawasaki model ZX-7R :)
    • Gość: R1der Trakcja IP: 195.114.161.* 09.11.09, 14:50
      Świetnie napisany artykuł. Przeniesienie mocy jest w tej chwili najważniejsze
      szczególnie na polskich drogach gdzie przyczepność jest naprawdę słaba.
      Planuję teraz zamianę rocznika '05 na '09 właśnie z tego powodu, wygląd
      bardziej mi się podoba '05 i mocy mi nie brakuje choć trochę już wpakowałem
      siana w tuning ale przeniesienie mocy jest dla mnie ważniejsze :)
      • Gość: nik-kodem Re: Trakcja IP: *.piotrkow.pilicka.pl 09.11.09, 15:16
        Gość portalu: R1der napisał(a):
        > Przeniesienie mocy jest w tej chwili najważniejsze
        > szczególnie na polskich drogach gdzie przyczepność jest naprawdę > słaba.
        > Planuję teraz zamianę rocznika '05 na '09 właśnie z tego powodu,

A nie lepiej zmienić kraj zamieszkania?
        Będzie bezpieczniej i może nawet taniej.
        Widzę,że ludzie ostatnimi czasy stają się coraz bardziej wymagający.
        Ulice to nie tor wyścigowy,żeby łapać uślizgi podczas przyspieszania to trzeba
        już "trochę" odkręcać.
        A co na to przepisy o ruchu drogowym????
        • Gość: Szymon_R6 Re: Trakcja IP: *.nat.student.pw.edu.pl 12.11.09, 21:04
          etam...w jedynce dużo nie potrzeba aby opona doznała poślizgu nawet na 4 biegu;]
        • Gość: Kierowca Re: Trakcja IP: 195.114.161.* 16.11.09, 20:33
          Przepisy? powiedz mi kto jeździ przepisowo w tym kraju? nikt. Wszyscy kierowcy
          samochodów jadą te 20km/h więcej niż na znakach a jeśli ktoś jedzie przepisowo
          to wiadomo że to dziadek w berecie i wszyscy traktują go jak zawali drogę. Nawet
          policja nie przestrzega przepisów - nie raz jechałem za radiowozem który miał na
          liczniku za dużo o 20-30km/h
          • Gość: nik-kodem Re: Trakcja IP: *.piotrkow.pilicka.pl 16.11.09, 22:02
            To co piszesz Kierowco, to wszystko prawda.
            Siebie za wzór też niestety nie mogę postawić.
            Ale irytuje mnie z lekka,gadka że trzeba by zmienić moto z tego względu, żeby na
            ulicy móc lepiej wykorzystywać jego maksymalne osiągi.
            Jak na mój głupi rozum,to zmiana kolejności zapłonu w nowej R1 ma na celu
            uzyskiwanie lepszych czasów na torze i jak piszą, umożliwia to wcześniejsze
            danie ognia na wyjściu z zakrętu.Moto jest mniej podatne na zrywanie
            przyczepności w tych warunkach.Ale jest tu mowa o ekstremalnym wykorzystywaniu
            motocykla. I nijak się to ma do polepszenia przyczepności R1 na naszych drogach.
            Przynajmniej nie wydaje mi się żeby przeciętny motocyklista był w stanie to
            zauważyć.
            Ale człowiek to istota omylna ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka