Dodaj do ulubionych

prosba do forumowiczow

IP: *.acn.pl 22.07.04, 23:55
Szanowni Forumowicze, od kilku tygodni opiekuje sie stronami internetowymi
www.teatrstudio.pl
Czesc podstawowych prac zostala zrobiona, reszta stron bedzie zmieniana przez
najblizsze 2 miesiace. Jest min. forum dyskusyjne, jestem ciekawa co zdaniem
Panstwa warto tam dodac. Jesli znajda Panstwo czas i uwage, bede wdzieczna,
za wpis i komentarze. Z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: Lola Re: prosba do forumowiczow IP: *.client.comcast.net 23.07.04, 04:53
      Fajnie by bylo gdyby w miare mozliwosci byly rowniez podawane daty i miejsca w
      ktorych odbeda sie dane spektakle zarowno w Polsce jak i za granica.
      • Gość: kubu Re: prosba do forumowiczow IP: *.chello.pl 23.07.04, 10:57
        ja bym dorzucil wiecej zdjec
        • Gość: MICHAL warto zmienic dyrekcje IP: *.skane.se 23.07.04, 21:26
          Teatr Studio to pod dyr p.Brzozy jedna z najgorszych scen warszawskich.
          Gorzej jest tylko w Nowym.Szkoda, ze nie wraca Grzegorzewski.
    • Gość: NEOspasmin strona Studia IP: *.acn.pl 23.07.04, 18:56
      Dziendobry!
      Ponizej refleksje nt.strony teatru.Zero zlosliwosci,sama zyczliwosc.
      A forma?Delikatniejsza bylaby znacznie mniej kontaktowa.
      Jesli uzna pani ze to co ponizej jest do wykorzystania to chcialbym "w uznaniu
      zaslug dla Teatru Studio"dostac dubletowe zaproszenia na premiery tego sezonu.
      Stoi?
      Wiec do konkretow:

1.z kilkudziesieciu lat teatru pozostala tylko nazwa i logo.
      Nie ma odniesienia do historii.
      Liczy sie tylko dzis bo nawet nie spektakle ktore zeszly z afisza pol roku temu.
      Jesli to jest swiadome to szkoda(mnie szkoda),jesli nie to fruuuu do roboty:
      a/spis wszystkich premier od poczatku istnienia(wraz z tym kto to robil).Knoty
      tez.
      b/zdjecia
      c/cytaty z prasy owczesnej
      d/plakaty(tu dawniej byly szczegolne)
      e/istotne dla teatru osoby(np.Szajna?-jesli bedzie pani szukac w encyklopedii
      to nie chodzi mi o tego gimnastyka)
      f/jesli teatr jest imienia Witkacego, Wyspianskiego czy Wyszynskiego to
      wypadaloby go choc raz ucalowac w dupe.Sie mu nalezy...albo wogole nie
      wspominac o tej podegidzie.

To o czym pisze powyzej to jest tzw.tozsamosc miejsca(bym zapomnial-nalezy sie
      choc kilka slow kuriozalnosci budynku w ktorym wszystko to sie
      miesci.kuriozalnosc to wcale nie jest slowo pejoratywne).

2.Jesli chodzi o biezacy repertuar to mozna wlozyc po 2-3 minuty filmu lub choc
      nagranie kawalka dialogu.Tak zeby ten kto posluguje sie gazeta do podjecia
      decyzji czy wlasnie w studiu wydac swe pieniadze czy np.w teatrze komedia czy
      buffo na www.teatrstudio mogl znalezc cos wiecej niz w gazecie.

3.mozna tez(pewnie z za zgoda autora)opublikowac wlasnie tu pelne texty granych
      sztuk.

4.nie ma kontextow dzialania teatru.Linkow do autorow,aktorow,festiwali czy
      chocby bufetu.

5.dzis ta strona to sklepik z biletami i zupelnie zle wabienie sponsorow.
      Ta moja opinia wynika z proporcji podstron(tak to sie chyba nazywa)na stronie
      glownej-wiekszosc(subiektywna)wiedzie do kasy.
      Wabienie zle bo wyglada jak rozkracznie sie tirowki przy drodze, a nie
      propozycje powaznej instytucji kulturalnej(to nie miejsce na szczegoly!).
      A przede wszystkiem zle dlatego bo nieskuteczne.Bo podejzewam ze nikogo nie
      udalo sie zwabic ta wlasnie oferta.Idac dalej-oznacza brak koncepcji szukania
      sponsorow.Czy sie myle?

6.Link do tej strony jest pewnie obecny w "co jest grane" GW.Ciekawe gdzie
      jeszcze?na stronie CSW? innych polskich teatrow?a festiwali i teatrow
      zagranicznych?a na stronach polskich pism teatralnych?

7.co z innymi wersjami jezykowymi?Angielska oki-taka ma pewnie nawet i
      Selfdefence RP.
      Ale co bardziej mi sie wydaje istotnym:
      czeska/slowacka,niemiecka,rosyjska/ukrainska i litewska.
      A w przypadku grania obcych kawalkow chocby notki w jezyku oryginalu.Np.w
      przypadku sztuk Villquista po szczecinsku(czy sie myle czy on jest ze
      Szczecina?)

pozdrawiam ciekawy czy dostane te swoje bilety czy tez znow skonczy sie na
      puszczaniu kaczek kamieniami obrazy?
      m.
      • jasiek_natolin Re: strona Studia 25.07.04, 12:01
        To by dopiero było!
        Szkoda,że żaden teatr nie wprowadzi prędko w życie Twoich pomysłów.Trzeba by
        chyba zaangażować kompetentne osoby do takiego projektu,bo to zupełnie tak,jak
        napisanie pokaźnych rozmiarów książki.A przecież dochody z tytułu napisania
        tysięcy zdań niewydrukowanych w formie książki,którą ktoś musi kupić,byłyby
        żadne.Komu więc będzie się chciało?
        Ale jeśli Teatr Studio zrealizuje choć część tych pomysłów,to ręce same będą
        się składały do oklasków.
        • Gość: NEOspasmin a ty masz jakies pomysly? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.07.04, 12:17
          Pozytywnosci a nie wyliczanie problemow jakie stoja na drodze?
          Zrobienie tej strony to jest etat p.Ruszpel.
          Jesli bedzie zainteresowana to jej opowiem jak to zrobic bez pieniedzy,albo w
          ramach jej obecnego budzetu.Ale pewnie sama to wie.
          Zauwaz ze te literacko/historyczno/pixowe prace moze zrobic sama p.Ruszpel w
          ramach swoich obowiazkow.Kwestia finansowa powstaje tylko wtedy gdy trzeba
          np.nagrac kawalek filmiku czy dzwieku.
          Tlumaczenia sa do zrobienia w mig i free of charge.
          m.
          • jasiek_natolin Re: a ty masz jakies pomysly? 25.07.04, 12:27
            No nie wiem,czy przygotowanie strony internetowej należy do obowiązków
            rzecznika prasowego,chociaż...zdaje się ,że p.Ruszpel ma przygotowanie
            teatrologiczne - a przecież nie każdy rzecznik prasowy teatru musi je mieć -
            więc mogłaby faktycznie sama taką stronę przygotować.Ale przecież to wymagałoby
            ogromnej ilości czasu,więc chyba jedna osoba to za mało.
            Można tylko poczekać,aż p.Maja sama napisze,co o Twoim pomyśle sądzi.
            Ja natomiast nie mam żadnego pomysłu,bo Twój plan jest chyba
            kompletny,aczkolwiek wręcz niewykonalny w takiej postaci.
            • Gość: NEOspasmin "nie da sie"- mam uczulenie na ten zwrot IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.07.04, 13:09
              Z tego co wyczytalem ze strony teatru to obowiazki pani Ruszpel,sa b.rozlegle.
              Twierdze ze prace jakie opisalem moze wykonac rowniez osoba bez przygotowania
              teatrologiczego,a nawet,excusez le mot,ksiegowy.Nawet taki jak wwww.
              Jesli piszesz o ogromnej pracy to sporobuj rozbic to na poszczegolne
              punkty,zadania.I oszacowac ile czasu potrzeba na kazde z nich.
              Miesiac, czyli 20x8 h. Twierdze ze w ciagu takiego czasu moznaby wykonac calosc
              z tych moich propozycji.Bez tych gdzie konieczne zdjecia czy nagrania z
              przedstawien boo to wymaga rozpoczecia sezonu.
              A ty juz zalamujesz rece ze sie nie da,ze za duzo,ze przerasta.Ze lepiej nie
              zaczynac bo ogromem przygniecie.Czy ty jestes emerytem ze starego portfela?
              Calkiem tego nie rozumiem.
              m
              • Gość: Maja Ruszpel Re: "nie da sie"- mam uczulenie na ten zwrot IP: *.acn.pl 28.07.04, 21:51
                Bardzo dziekuje za komentarze. Chetnie bym wzbogacila www. ale nie tylko ode
                mnie to zalezy. A poza tym:
                1. ja nie mam etatu :-))
                2. na strony www. nie posiadam prawie wcale budżetu (poza oplaceniem
                informatyka) , więc wszelkie informacje dotyczace tego jak wzbogacic strone nie
                placac, przyjme z wdziecznoscia
                • Gość: NEOspasmin oplotkami IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.07.04, 22:37
                  Pani?Dziecko?Towarzyszko?
                  trudno piszac w necie znalezc odpowiednia forme wiec bede tak bezosobowo.
                  1.etat rozumialem jako zakres obowiazkow widniejacy na stonie www. teatru.
                  2.wiekszosc prac archiwalnych w tym wskanowanie plakatow czy zdjec z archiwum
                  teatralnego zrobiliby chocby za wpis do indeksu albo list polecajacy studenci-
                  malkontenci wotow czy innych awuefow.Albo klas huma co bardziej snobistycznych
                  wawskich liceow.Ci ostatni za to ze jeszcze ktos by im pozwolil prawdziwa scene
                  pozamiatac.
                  3.tlumaczenie textow na jezyki miejscowe zrobia studenci polonistyki
                  uniwersytetow odpowiednio pradze,wilnie,moskwie...Za ulgowe bilety co im sie i
                  tak naleza.A znalezc ich to praca dla internety.
                  A wzbudzajac ich zainteresowanie tym konkretnym teatrem mozna liczyc ze zrobi
                  sie z nich widzow wlasnie tej sceny kiedy pojawia sie we Wszawie.
                  Wiec takie bajdelejem rozszerzenie widowni.i to jeszcze o osoby potencjalnie
                  opiniotworcze.
                  4.a co na temat poszukiwania sponsorow.Mialem racje czy mylilem sie zupelnie?
                  5.czy nadal uwazasz pani rzecznik(Pani Rzecznik)ze strona www to miejsce na
                  definiowanie swiadczen na rzecz przyszlego sponsora?
                  6.i wreszcie- co z moja nagroda?
                  7.w przyszly weekend moze nas(forumowiczow)pani rzecznik zaprosic do siebie do
                  gabinetu na kawe to moze cos wiecej z tego wyniknie-burza mozgow, albo burza w
                  szklance wody....
                  W przyszly, bo w ten jade do Bialowiezy.
                  pozdroovka
                  m
                  • Gość: Maja R Re: oplotkami IP: *.acn.pl 29.07.04, 23:59
                    he he. 1. za darmo (np. za bilety, nie pieniadze:-)) chca robic wszyscy.
                    ostatnio stalo sie to modne. stazysci, praktykanci... To powoduje, ze kontrakt
                    miedzy mna a ewentulanym studentem jest niejasny i tak naprawde nic od niego
                    nie moge wymagac. moze cos zrobic, moze w ogole sie nie pojawic... to jest
                    strata mojego czasu.
                    2. ja mam problem z umieszczaniem na stronie, redakcja moge sie zajac sama :-)
                    • Gość: NEOspasmin a ja znow o tych moich biletach :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.07.04, 01:39
                      masz juz pomysl jak internetowo zaanonsowac nastepna premiere?
                      m.
                      • Gość: Maja Re: a ja znow o tych moich biletach :) IP: *.acn.pl 30.07.04, 10:50
                        w tej chwili sa wakacje. w ogole o tym nie mysle. jestem na urlopie
                        • Gość: Mazut Re: a ja znow o tych moich biletach :) IP: *.chello.pl 01.08.04, 17:29
                          Gość portalu: Maja napisał(a):

> w tej chwili sa wakacje. w ogole o tym nie mysle. jestem na urlopie

A gdzie? i z kim?
                          • Gość: maja Re: a ja znow o tych moich biletach :) IP: *.acn.pl 05.08.04, 20:27
                            a jakie to ma znaczenie:-)?
                            • Gość: BAJOR Grzegorzewski jednak wraca to i stronke zmieni. IP: *.skane.se 09.08.04, 04:39
                            • Gość: Mazut z kim wakacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 10:14
                              Są pewne sugestie z kim te wakacje się odbywają...
                              • Gość: maja Re: z kim wakacje IP: 212.76.39.* 10.08.04, 22:27
                                mysle, ze lepiej bedzie jak sobie Mazut poczytasz ksiazeczke jakąś ciekawą...
                                To chyba korzystniejsze dla Ciebie... A moze zacznij pisac, skoro nie masz
                                gdzie prezentowac swojej wyobrazni? :-))
                              • Gość: maja Re: z kim wakacje IP: 212.76.39.* 10.08.04, 22:27
                                mysle, ze lepiej bedzie jak sobie Mazut poczytasz ksiazeczke jakąś ciekawą...
                                To chyba korzystniejsze dla Ciebie...
                                • Gość: Mazut książeczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 11:53
                                  Ta książka do czytania to ma być o brzozach?
                                  • Gość: maja Re: książeczki IP: *.acn.pl 18.08.04, 17:10
                                    tak. najlepiej niech to bedzie w ogole o caaaaalym lesie. :-)
                                    • Gość: Mazut Re: książeczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 15:37
                                      A w tym lesie pszczólka Maja siada sobie na brzozie....
                                      • Gość: Dominik Re: książeczki IP: *.proxy.aol.com 29.12.04, 07:35
                                        Brawo Mazut,super trafnie ujmujesz symbioze pszczolki Mai z brzoza Zbigniewem.
                                        Pszczolka wiedziala,ze siadywamie na brzozie zaowocuje tzw.ciepla posadka,a
                                        przy okazji nie straci kontaktu z Brzoza.Moze Grzegorzewski przewietrzy ten
                                        smrodek.Oby jak najszybciej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka