Gość: Koeś IP: *.stacje.agora.pl 30.09.04, 20:31 Co sądzicie o tegorocznych nominacjach do Feliksów? kogo zabrakło a kogo obstawiacie do nagród? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monika Re: FEliksy - wasze typy? IP: 81.21.195.* 01.10.04, 08:59 Sorry,ale jakie są nominacje?Jakos nic mi się o uszy nie obiło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pas Re: FEliksy - wasze typy? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 12:40 www.e-teatr.pl/cocoon/teatr/artykuly/4742.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helix Nominacje IP: *.bumerang.univcomp.waw.pl 01.10.04, 18:10 Najlepszy reżyser: Maciej Englert za "Porucznika z Inishmore" Mc Donagha (Teatr Współczesny) Gustaw Holoubek za "Króla Edypa" Sofoklesa(Teatr Ateneum) Jerzy Jarocki za "Błądzenie" wg Gombrowicza (Teatr Narodowy) Ondrej Spišák za "Merlina" Słobodzianka (Teatr Narodowy) obstawiam Spisaka ale pewnie dostanie Holobek czy inny Jarocki Najlepsza pierwszoplanowa rola kobieca Teresa Budzisz Krzyżanowska za rolę Jokasty w "Królu Edypie" (T.Ateneum) Aleksandra Konieczna za rolę Lili w "Zaryzykuj wszystko" (Teren Warszawa) Małgorzata Kożuchowska za role Alicji, Albertynki i Rity w "Błądzeniu" (T.Narodowy) Ewa Wiśniewska za role Matki, Cioci, Królowej i Hrabiny w "Błądzeniu" (T.Narodowy) i Mlle George we "Frédéricku czyli Bulwarze Zbrodni" (T.Ateneum) Widziałem tylko Konieczną i dlatego jestem za Nią... Najlepsza pierwszoplanowa rola męska Mariusz Bonaszewski za role Witolda II, Filipa i Szarma w "Błądzeniu" (T.Narodowy) Jan Englert za rolę R w "Duszyczce" (T. Narodowy) Piotr Fronczewski za role: Edypa w "Królu Edypie" i Frédéricka Lemaître we "Frédéricku czyli Bulwarze Zbrodni" (T. Ateneum) Janusz Gajos za rolę Willy Lomana w "Śmierci komiwojażera" (T.Narodowy) Gajos rulez! Najlepsza drugoplanowa rola kobieca Ewa Konstancja Bułhak za role Żony Wyspiańskiego w "Hamlecie Stanisława Wyspiańskiego", Teresy Paluch w 2 Maja i Kobiety w "Śmierci komiwojażera" (T. Narodowy) Dominika Kluźniak za role Jaruszki w "Obsługiwałem angielskiego króla" i Jadwisi w "Pamiętniku" (T. Dramatyczny) Halina Łabonarska za rolę Wdowy w "Balladynie" (T. Polski) Monika Pikuła za rolę Skierki w "Balladynie" (T. Polski) Kluźniak powinna już dostać w zeszłym roku za debiut, więc może teraz się uda... Najlepsza drugoplanowa rola męska Damian Damięcki za rolę Donny'ego w "Poruczniku z Inishmore" (T. Współczesny) Ignacy Gogolewski za role Ojca, Konstantego, Hrabiego i Króla Ignacego w "Błądzeniu" (T. Narodowy) Wojciech Malajkat za rolę Biffa w "Śmierci komiwojażera" (T. Narodowy) Grzegorz Małecki za rolę Walka w "Błądzeniu" (T.Narodowy) Damięcki był OK, Malajkat taki sobie.... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Nominacje 02.10.04, 22:19 Dlaczego nie ma Danuty Stenki,a jest Aleksandra Konieczna?Nie mówię,że Konieczna jest marną aktorką,o nie,wręcz przeciwnie - jest aktorką znakomitą,tylko że akurat w dworcowym przedstawieniu Jarzyny nie ma jej za co nagradzać.No bo za co? Za parę wygłupów,które dla aktorki były pewnie - i ciągle są - fantastyczną zabawą?Dla widzów zresztą też,ale bez przesady. Nieporozumienie. Szanowna komisja nie widziała Danuty Stenki w "Bash"? A gdzie Dominika Ostałowska? A gdzie Jarosław Gajewski za "Merlina"? A nagrody? Jarocki,Bonaszewski,Wiśniewska,Kluźniak,Małecki Eee,trochę za dużo tego "Błądzenia" mi wyszło...No nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazut Re: Nominacje IP: *.chello.pl 05.10.04, 13:03 Obawiam się że dostaną raczej zasłużeni dziadkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
axur Re: Nominacje 05.10.04, 13:45 Oczywiście, że za dużo Błądzenia, ale skądinąd wiem, że się bardzo przewodniczącemu jury podobało. Wyciagam może zbyt łatwe wnioski, ale nie chce mi się rozmyślać. (szeptem: Kluźniak nie gra w Błądzeniu) I Narodowego w ogóle trochę za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
konstatacja Re: Nominacje 08.10.04, 17:23 A tak w ogole to jak to jest - Feliksy tylko Warszawe obejmuja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Nominacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 18:44 Bo to są Feliksy warszawskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Grzegorzewski bez nominacji do nagrody?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 11:22 Zadziwiające jest, że nie ma choć nominacji dla Jerzego Grzegorzewskiego - każdy kto widział "Hamleta St. Wyspiańskiego" czy "Duszyczkę" przyzna, że są to przedstawienia, których nie można nie zauważyć. Nie trzeba od razu nagradzać. Mój główny typ: Englert (i będę bardzo rozczarowany,jeśli to nie on dostanie tę nagrodę.) Może Fronczewski pokazał klasę w tym roku, więc do niego trafi nagroda. Potem: Feliks dla Kożuchowskiej. Trudno wybrać między Kluźniak (całuski) a Haliną Łabonarską. Tak samo jak między Gogolewskim a Małeckim. Uwaga ogólna: dziwi mnie, że Ewa Wiśniewska siedząc w jury Feliksów dała się nominować, a jesli się dała to nie zrezygnował z pracy w tymże gremium. Ale już od kilku lat widac, że środowisko nie z apowąznie podchodzi do tych nagród. Najważniejszy jest bankiet. Jeśli Radziwiłowicz grając "morderczo" trudną rolę Kalibana przegrał w zeszłym rokiu z Janem Matyjaszkiewczem, który gra w Syrenie Mazurkiewicza w Żołnierzu Królowej Madagaskaru, to wszystko jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: Grzegorzewski bez nominacji do nagrody?! IP: *.bumerang.univcomp.waw.pl 09.10.04, 15:43 Uwaga ogólna: dziwi mnie, że Ewa Wiśniewska siedząc w jury Feliksów dała się > nominować, a jesli się dała to nie zrezygnował z pracy w tymże gremium. Ale już > > od kilku lat widac, że środowisko nie z apowąznie podchodzi do tych nagród. > Najważniejszy jest bankiet. No niezupełnie - już za same nominacje są pieniędze (bodaj 5 tyss. zł) a nagroda główna to chyba 20 tys. zł - to już nawet nie do pogardzenia dla "artystów". Odpowiedz Link Zgłoś
voytashek Re: Grzegorzewski bez nominacji do nagrody?! 09.10.04, 20:47 Ach, zajrzałem tu bo myślałem, że chodzi wam o europejskie nagrody filmowe. Cosik mi się pomieszało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magician Re: Grzegorzewski bez nominacji do nagrody?! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.04, 10:01 hmmmmm czyżby wyklęto Rozmaitości...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolak Re: FEliksy - wasze typy? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.01.05, 18:23 Obstawiam Jacka Króla! Odpowiedz Link Zgłoś