Gość: behemott IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.05, 22:43 Czy ktoś z Was dziwiał jakieś teatralne adaptacje tej świetnej książki? Piszcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: behemott Re: MISTRZ I MAŁGORZATA IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.05, 22:44 miałem oczywiście na mysli - czy ktoś widział :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekoni Mistrz i Małgorzata IP: *.76.classcom.pl 28.01.05, 10:46 A jakże ! W Starym Teatrze, w Krakowie. W reżyserii K. Lupy. Spektakl trwa wiele godzin - od 14 do północy ( mniej więcej ) Totalna magia, dużo pięknych doznań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: MISTRZ I MAŁGORZATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 13:50 WITKACY w Zakopanem ma w repertuarze, dobre przedstawienie, choc sposrod "witkacowskich" nie moje ulubione kiedyś (15 lat temu) widziłam we Współczesnym bardzo dobrą adaptację w wyśmienitej obsadzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orestes Re: MISTRZ I MAŁGORZATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 15:09 Wszystko to świetnie, ale czemu podajecie tak mało szczegółów?:) Mbie zawsze najbardziej interesuje jak rozwiązano lot nagiej Małorzaty i postać Behemota:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wifik Re: MISTRZ I MAŁGORZATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 06:20 Lotu nie było, jest tylko przygotowanie do uroczystości. A Behemot jest uroczy, chociaż chwilami za bardzo pedalski. Mimo to , jest to dobry aktor. Aaaaa....miał świetną sukienkę. Małgorzata w wykonaniu Sandry korzeniak przereklamowana, widziałem ją w lepszych rolach ( chociażby epizod w "Niewinie" ), ale nie mam wątpliwości, że to niesamowita aktorka. Możliwe, że widziałem przeciętny spektakl, bo tuż po premierze, a dłuuuugo był przygotowywany. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: MISTRZ I MAŁGORZATA 03.02.05, 00:29 Jak to nie było! Służąca Małgorzaty lata aż miło. No i w finale jest ten swoisty nieruchomy lot ze wszystkimi postaciami na scenie. Chyba że coś się pozmieniało ostatnio? Behemot pedalski? Kokieteryjny po prostu,jak to dokazujący diabeł. A Małgorzata wcale nie jest przereklamowana. Zresztą na tym forum nieźle jej się juz dostało od krakusów... Moim zdaniem jest to aktorka...jak by to powiedzieć...niepokojąca,jakaś nieprzenikniona. Chyba dużo ją kosztuje aktorstwo. No i jest gotowa na wiele,a reżyserzy chętnie to chyba wykorzystują. Żałuję,że tak rzadko mogę ją zobaczyć na scenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: MISTRZ I MAŁGORZATA IP: *.provider.pl / *.provider.pl 09.02.05, 23:49 Tak, "Mistrz i Małgorzata" Lupy to świetny spektakl, Behemot jest uroczy, jak i Asasello i Korowiow. Sandra Korzeniak też mnie nie przekonała, bardziej denerwowała niż intrygowała. Występ Wolanda w Variete świetny, czułam się jakbym była w Variete. Super są też te wszystkie odgłosy dochodzące w z drugiego planu - jęki w szpitalu wariatów, widzowie w sekretariacie teatru... Widziałam też "Bal u Wolanda" w Chorzowie - niezły, dużo fajnych pomysłów, choć ten z zaangażowaniem Maćka Maleńczuka niezbyt trafiony. To znaczy na pewno przyciąga widzów, ale jak on "gra", to jest okropne, a poza tym wychodzi zaledwie kilka razy. Dla mnie niepotrzebny zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: MISTRZ I MAŁGORZATA 09.02.05, 23:54 Kto jeszcze skrytykuje Małgorzatę w tym spektaklu będzie miał ze mną do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: MISTRZ I MAŁGORZATA IP: *.provider.pl / *.provider.pl 10.02.05, 00:12 :-) wzbudza emocje, a to dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: MISTRZ I MAŁGORZATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 08:39 Czy nikt z Was nie widział BALU U WOLANDA w reż. Łukasza Czuja w Teatrze Rozrywki w Chorzowie? Wroli Wolanda Maciej Maleńczuk-jest to najsłabszy element przedstawienia,ale Behemot-E.Okupska i Korowiow-Artur Święs to jest odlot... Odpowiedz Link Zgłoś
lucja_4 Re: MISTRZ I MAŁGORZATA 25.02.05, 18:22 Ja widziałam w Łodzi w Teatrze Nowym. Super! Behemota grała Anna Majcher - SUPER. A lot był a jak nad głowami widzów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młodzież szkolna BAL U WOLANDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 20:45 Bal u Wolanda to mały koszmarek - niby jest parę fajnych pomysłów (Małgorzata nie lata, ale jest "naćpana"), ale ogólnie przedstawienie bez łądu i składu - Maleńczuk momentami żenujący - zwłąszcza na końcu - z gołym torsem karmiony winogronem. Bułhakow w grobie się przewraca. Behemot i Korowiow rzeczywiście nieźli. Hella jako spiderwoman - hmm... Azazello epizodyczny. Tak smao Mistrz. Małgorzata rozebrana, ale na balu. Ot tyle. Odpowiedz Link Zgłoś