Gość: dota IP: *.dickensa.waw.pl / *.crowley.pl 01.06.05, 18:24 W jakim teatrze w Warszawie graja teraz albo beda grali jakies spektakle gdzie wystepuje Danuta Stenka? Oprocz "Poskromienia zlosnicy" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Waleria Re: GDZIE W WARSZAWIE STENKA? IP: *.future-net.pl 01.06.05, 19:10 Danuta Stenka występuje w "Krumie" w TR i jest w tej sztuce rewelacyjna! Byłam i widziałam! Występuje też na zmianę z Małgorzatą Hajewską-Krzysztofik jako Hekate w "Makbecie" w TR! "Kruma" w czerwcu nie będzie za to "Makbet" będzie grany kilka razy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dota Re: GDZIE W WARSZAWIE STENKA? IP: *.dickensa.waw.pl / *.crowley.pl 01.06.05, 19:34 O czym sa te spektakle i kogo gra stenka? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dota Re: GDZIE W WARSZAWIE STENKA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 20:16 I kto to w ogóle jest ta Stenka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicia Re: GDZIE W WARSZAWIE STENKA? IP: *.aster.pl 01.06.05, 20:59 Gra też w "Tamarze" w Pałacu na Wyspie w Lazienkach Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: GDZIE W WARSZAWIE STENKA? 01.06.05, 21:46 Najciekawsze jest to,że Stenka jest aktorką Teatru Narodowego,a gra w nim małą rólkę w najsłabszym chyba przedstawieniu narodowego kolosa.Czy Englert wiedział,po co ją angażuje? Obiło mi się o uszy,że ma zagrać w "Kosmosie" w reż. Jarockiego. Póki co,żeby zobaczyć Stenkę w naprawdę znakomitej formie,trzeba jechać do Wrocławia. W Warszawie najlepsza jest - obok Poskromienia złośnicy - w Uroczystości, ale nie robi tam za gwiazdę,tylko wtapia się w fenomenalny zespół aktorów. Rola w Krumie faktycznie robi wrażenie,choć może nie do końca takie,jakiego bym sobie życzył...chociaż...być może się mylę. No, w każdym razie pokazała,że zblazowaną kocicę także może zagrać z powodzeniem. Tamary niestety nie oglądałem - żadna kocica nie chciała zafundować mi biletu. No i jest chyba jeszcze na afiszu Bash w Rozmaitościach. Warto to zobaczyć właśnie dla monologu, który w ustach Stenki brzmi piorunująco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waleria Re: GDZIE W WARSZAWIE STENKA? IP: *.future-net.pl 01.06.05, 22:03 Jaśku, czy byłeś na "Makbecie"? Co sądzisz o tej sztuce, bo krytycy ją okrutnie zjechali i sama nie wiem - iść czy nie? Dotychczas kilka razy opierałam się na Twojej opinii w wyborze sztuki i bardzo mi to pomogło! A więc pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op Re: GDZIE W WARSZAWIE STENKA? IP: *.tele2.pl 02.06.05, 14:18 gra jeszcze w teatrze prezentacjez malajkatem-celimena i kardynal Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: GDZIE W WARSZAWIE STENKA? 02.06.05, 22:23 Ktoś próbuje zrobić ze mnie głupiego Jasia? He? No coż,niech będzie...Byłem na "Makbecie" i nie podobał mi się,co nie znaczy,że nie warto go zobaczyć. Warto choćby dla rozpalonych do czerwoności węgli w piecu,które od razu po zajęciu miejsca przyciągają wzrok. Dla mnie były jak magdalenka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waleria Re: GDZIE W WARSZAWIE STENKA? IP: *.future-net.pl 03.06.05, 11:58 Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: GDZIE W WARSZAWIE STENKA? 04.06.05, 18:32 swego czasu w Dramatycznym grala w MAGII GRZECHU i byla w tym genialna mogliby wznowic ten tytul Odpowiedz Link Zgłoś
bea_szu Re: GDZIE W WARSZAWIE STENKA? 15.06.05, 15:21 Nie pamietam tytulu ale KINO TEATR BAJKA z G.Kownacka i Scena Prezentacje z W.Malajkatem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś