Gość: ewe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 13:06 www.e-teatr.pl/pl/artykuly/15420.html - porażające... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wampuka Re: Jerzy Nowak 21.08.05, 14:59 Prawda? Zwłaszcza, jak ogląda się go w leciutkim, wdzięcznym "Żydzie z >>Wesela<<", czy "Damach i huzarach" (najlepsza rola w tym spektaklu, zresztą). Trudno uwierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptb Re: Jerzy Nowak IP: *.chello.pl 22.08.05, 09:25 Ten artykuł, a właściwie wywiad z Jeryzm Nowakiem chyba wyjaśnia wszystko: www.e-teatr.pl/pl/artykuly/15431.html Długich lat życia Mistrzowi życzymy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magician Re: Jerzy Nowak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.05, 09:35 dziwna sprawa... mnie pomysł poraził pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micia_titipulka Re: Jerzy Nowak IP: *.acn.waw.pl 22.08.05, 10:24 bo ty magician mieszkowski krzysztofie to ciekawy gust w ogóle masz. juz zauważyłam. :-) brońmy wybrzeża jak niepodległości! nowak (maciej) musi nadejść! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama a byc moze to jest troche inaczej IP: *.acn.waw.pl 22.08.05, 18:27 www.e-teatr.pl/pl/artykuly/15431.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorgusek Re: Jerzy Nowak IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.08.05, 13:47 Zawsze się go bałem. Nawet teraz, chociaż wiem, że to całkiem sympatyczny gość, z poczuciem humoru na swój temat - wzbudza we mnie jakieś niejasne lęki. Ale sam pomysł ciekawy. Nowak odżegnuje się od choroby i raka, a nie od samej idei. Kiedyś na Discovery widziałem film dokumentalny o hospicjum. Dzień po dniu filmowano powolne umierania jednego z pacjentów. Jego agonia, która wyglądała jak usypianie niemowlęcia - z głaskaniem i nuceniem kołysanek, poruszyła mnie niezwykle- kilka dni trawiłem ten temat.Nie było w tym nic makabrycznego, tylko jakiś chłodny majestat śmierci i wielkie uspokojenie. Gdyby tak wyglądała śmierć Nowaka - to proszę bardzo. Ale obawiam się, że śmierć nie zawsze jest estetyczna, umiera się często brzydko - w bólu i strachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magician Re: do mici IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.05, 13:40 1)we Wrocławiu oprócz Mieszkowskiego mieszka jeszcze kilka osób, które się teatrem zajmują i to,że mam w IP napisane "wrocław" to nie znaczy,że nadaje z redakcji Notatnika, bo wg tej teorii Ty pewnie nadajesz z redakcji Teatru z tym warszawskim IP;) 2) myślisz, że chciałoby mi się ukrywać pod formami żeńskimi przez kilka lat pisząc na forum GW? bo jak znam siebie,to na pewno nie;) 3) on pewnie nawet nie wie o istnieniu tego forum. poza tym ja wyglądam inaczej niż on! w sumie to go lubię, więc nie to żeby mnie bolało, że mnie z nim utożsamiasz, ale mimo wszystko... a co do mojego gustu - pomijając całą niesmaczną atmosferę wokół tej informacji o śmierci Nowaka - gdyby aktor miał odwagę i ochotę podjąć się takiej ostatniej roli, to byłoby to bardzo wzruszające. Wcale nie makabryczne... pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micia_titipulka Re: do mici IP: *.acn.waw.pl 29.08.05, 17:02 to krzyniu życzę ci wszystkiego dobrego i miłego oglądania. ale lepiej zafunduj sobie wizytę w kostnicy. wyjdziesz b. wzruszony. :-) ale ty masz krzyniu gust! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magician Re: do mici IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.08.05, 21:08 hmm a swoją droga, to jesteście na "ty" ? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micia_titipulka Re: do mici IP: *.acn.waw.pl 29.08.05, 22:55 w necie wszyscy są na ty. nie ma różnic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magician Re: do mici IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.05, 21:47 Gość portalu: micia_titipulka napisał(a): > w necie wszyscy są na ty. nie ma różnic. to w sumie przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micia_titipulka Re: do mici IP: *.acn.waw.pl 30.08.05, 23:38 ja tak bym nie powiedziała. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magician Re: do mici IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.08.05, 10:38 Gość portalu: micia_titipulka napisał(a): > ja tak bym nie powiedziała. ;) przykre,że gdybym spotkała kogoś na ulicy to mowiłabym "proszę pani/pana", a w Necie można rzucać do wszystkich na "ty", nawet jeśli odzywa się tu taki Mościcki. Tylko dlatego,że się nie widzimy. Trochę paranoiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micia_titipulka Re: do mici IP: *.acn.waw.pl 31.08.05, 11:29 Jaki mościcki? a co on ma do rzeczy? A zresztą o nowaku miało być, a tu jak zwykle pyskówka się zaczyna. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magician Re: do mici IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.09.05, 10:13 Gość portalu: micia_titipulka napisał(a): > Jaki mościcki? a co on ma do rzeczy? ktoś go, zdaje się, zidentyfikował na tym forum. Padł jako przykład zatem. > A zresztą o nowaku miało być, a tu jak zwykle pyskówka się zaczyna. :( pyskówka? odmienne zdania to jeszcze nic złego, nie wydaje mi się, żebym kogokolwiek obraziła. o Nowaku ładnie napisał Zanussi! Szkoda,że cała sytuacja zakończyła się taką trupią pointą... Odpowiedz Link Zgłoś