franek8 Zwykłe potrzeby: A PART; Najlepszy, Rewelacja 15.11.06, 21:38 To najlepszy w kontekście nagości spektakl, na którym byłem. Rewelacyjnie małopruderyjne aktorki pozwalały na degustowanie się ich wszystkimi wdziękami. Głównym rekwizytem była nylonowa torba. Zakładana na głowę, zawijana na biodra, służąca jako gąbka do mycia, udająca płód, opatrunek. Trzy aktorki były albo ubrane w proste czarne sukienki, albo w suknie ślubne albo nagie. Bielizny nie zauważyłem. Spektakl wyróżnia najdłuższy i najbardziej namiętnych pocałunek między kobietami jaki widziałem na scenach. Jest zdecydowanie sympatyczniejszy od pocałunku Magdaleny Cieleckiej z ... w Psychozis. W pamięci widzów pozostanie scena podobna do tej z „Nagiego instynktu" ale zdecydowanie dłuższa i lepiej przygotowana. Według mnie (z czym się również zgadza moja żona) należy lepiej przygotować fryzury. Nie chodzi przy tym o włosy na głowach. Ich bardziej staranne podstrzyżenie lepiej podkreślałoby niewinność jaka grana jest w kilku scenach. Moim gustom bardziej odpowiada miejsce po prawej stronie widowni. Spektakl pod względem ruchu jest bardzo symetryczny czyli wdzięki zobaczymy te same a kwestią jest jedynie czy to będzie blondynka czy brunetka. Spektakl jest zdecydowanie dla męskiej widowni. Jedynemu aktorowi nie pozwolono rozwinąć skrzydeł pozostawiając mu jedynie potarganie zdjęcia, umycie podłogi i udawanie krzyża. O przedstawieniu w Mazowiecki Centrum Kultury dowiedziałem się z ładnej strony A PARTu. Można na niej oglądnąć długie fragmenty ze spektakli. Smutna jest strona biznesowa tego przedsięwzięcia. Brak informacji w prasie i mała sala (może max. 40 widzów) powoduje, że o tej młodej grupie raczej mało słychać. Spektakl polecam paniom, które chcą zrobić miłą niespodziankę swoim sympatiom i mieć materiał od rozmowy o fryzurach. Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: Nagość w teatrze 19.11.06, 12:45 "Baal" w Kochanowskim w Opolu. Goły tyłek Maćka Namysło, rozebani: Leszek Malec i Maciej Majnicz, oraz Iwona Głowińska i Ola Cwen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wab Re: Nagość w teatrze IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.06, 12:58 Mistrz i Małgorzata w T.Zagłębia w Sosnowcu - Małgorzata (J.Litwin) się nie wstydzi.......... Odpowiedz Link Zgłoś
frooza Re: Nagość w teatrze 16.12.06, 11:01 Kamienie w kieszeniach w Teatrze Nowym Praga lub na Scenie Graffiti w Lublinie - goła pupa Bartka Kasprzykowskiego bo ręcznik mu spada... Kobiety tam nie grają, więc piersi brak:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bęc Re: Nagość w teatrze IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.07, 14:23 Niestety obecnie Małgorzata się wsydzi. W spektaklu zmieniono parę rzeczy w porównaniu do premiery (dotyczy to też nagiej Małgorzaty). Ciekawe czy spotkał się ktoś już z takim przypadkiem że ocenzurowano sztukę po kilku przedstawieniach ???? Wydaje mi się że takie coś możliwe jest tylko na prowincji w IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
franek8 Tiramisu - Laboratorium Dramatu - wersja soft? 19.12.06, 21:56 Zachęcony relacją NINY z 07.11.05 wybrałem się na to przedstawiane grane w ramach II Przeglądu Laboratorium Dramatu. I się rozczarowałem. Czy trafiłem na wersję dla dzieci? Sztuka jest o kobietach sukcesu zawodowego, świadomych swoich kompetencji, wyzwolonych. W najważniejszej (dla mnie) scenie udawadniają sobie nawzajem, że noszą firmowe ubrania nie tylko te wierzchnie ale również bieliznę. I wprawiają mnie w zakłopotanie. Czułem się jak w damskiej szatni klasy gimnazjalnej. Aktorki jakieś takie skrępowane, zasłaniały się, ustawiały do widowni tyłem, jedna drugiej jakby siłą ściągała bieliznę. Żenada. Zamieszanie na scenie spowodowało, że mi nic znaczęcego z tego fragmentu nie pozostało w pamięci. Przykry dla mnie był również fakt, że w sztuce aktorki grają kobiety sukcesu, mówią, że ubrane są w markowe ubrania a ze sceny wieje powszedniością i to zarówno tą wierzchnią jak i tą bieliźnianą. Dyrektorzy firm, których marki przewijają się na scenie! Arkadiusu! Zasponsorujcie swoimi produktami to przedstawienie. Jest tego warte. Myślę, że wtedy aktorki odwdzięczą się prezentując z dumą i ze szczegółami wasz asortyment na tle swoich walorów. PS. Nie noszę moherowego beretu ale bardzo kiepski był dla mnie dowcip kojarzący przyjmowanie komunii do miłości oralnej. Odpowiedz Link Zgłoś
franek8 Rafał Kmita AJ WAJ! Czyli Historie z cynam.: Brak 04.01.07, 19:55 Miły spektakl bez konsekwecji. Poleciłbym w szczególności małżeństwom, które chcą się przekonać, że jak komiczne są ich pseudo-problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: Nagość w teatrze 03.02.07, 00:15 KingaIlgner na zmianę z Paulą Kinaszewską w roli Albertynki w nieitniejącej już "Operetce" Gombroicza w reżyseriiGrzegorzewsiego. Ilgner pod każdym względem ciekawsza, choć w ostatnim spektaklu, 1 II, zagrała Ilgner. Byliście? Wstaliście? Miałem wrażenie, że stoimy i klaszczemy nie tyleaktorom,co Grzegorzewskiemu, którego malowidła powoli ciemnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
franek8 Operetka. Żałuję, że nie byłem na ostatnim 03.02.07, 23:00 przedstawieniu. Żałuję, że nie zobaczyłem Kingi w roli Albertynki (ach tak finałowa scena ...). Ja nie mam nic do zarzucenia Paulinie i tym bardziej żałuję, że nie mogę podjąć z Tobą merytorycznej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
mitra0 Nagość w teatrach 3m 11.02.07, 20:46 Na wstępie pozdrawiam Franka8 i gratuluję niezmołności w dążeniu do wykrycia i opisania tych wyjątkowych sztuk. Czy znacie jakieś obecnie wystawiane sztuki z Trójmiasta? Oczywiście chodzi o sztuki gdzie nasze piękne aktori uwzniaślają je swoją nagością. Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: Operetka. Żałuję, że nie byłem na ostatnim 01.06.07, 10:29 Masz szansę!!! Wznawiają "Operetkę" na trzy ostatnie spektakle. Tanie bilety. Niestety, terminy mi nie pasują :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zypcio Re: Operetka. Żałuję, że nie byłem na ostatnim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 10:30 Obecnie można oglądać inne "Operetki". W Krakowie w STU w roli Albertynki Joanna Kulig. Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: Operetka. Żałuję, że nie byłem na ostatnim 01.12.07, 01:36 A, byłem, widziałem. Oprócz Albertynki w finale wszyscy mają jakąś półnagość ;) na sobie, Franek8 byłby rad. Odpowiedz Link Zgłoś
franek8 Uwaga, pilnie poszukuję sponsora aby móc ... 01.12.07, 16:01 napisać fachową relację z Operetki Teatru STU. Sceny warszawskie! Zaproście natychmiast ten spektakl do stolicy. Wszedłem na stronę Teatru STU i muszę potwierdzić, że plakat przedstawienia jest zachęcający i filmik też dobrze rokuje. Dlaczego ten film nie ma choćby migawki z finału sztuki?!!!!!!!!! PS. Wampuka, dziękuję za pamięć. Ta "półnagość ;)" jest uczciwą i rzetelną rekomendacją. Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: Uwaga, pilnie poszukuję sponsora aby móc ... 08.12.07, 00:32 www.e-teatr.pl/pl/repertuar/34967,szczegoly.html Tyle e-teatr Odpowiedz Link Zgłoś
franek8 Miłość Fedry, Teatr Wytwórnia - dla młodych dziew- 31.05.07, 22:09 cząt. Informacja, że "... spektakl tylko dla widzów dorosłych, występuje nagość, brutalność, wulgarny język ..." zmobilizowała mnie na tyle, że po dłuższej przerwie wybrałem się na spektakl. Wybierając to przedstawienie należy uzbroić się w bardzo dużą dozę wyrozumiałości. Teatrzyk uczniowski, młodzieńcze wygłupy, można oberwać jajkiem, sztuczny tłok przy wejściu będący elementem przedstawienia. Ale widać, że aktorzy bardzo dobrze się bawią. Wracając do głównego wątku to kulminacyjnym momentem spektaklu były pląsy naokoło głównej bohaterki 5 młodzieńców wysmarowanych olejkiem J&J ubranych w obcisłe białe bokserki. Dziewczyny nie wykazały się niestety podobnym zaangażowaniem. A wejście do brodzika aktorki w pełnym rynsztunku w celu uwiedzenia chłopca stanowi swoisty szczyt pruderii, który i tak został przekroczony, gdy młodzieńcy zerwali z niej suknię, pod którą ukazała się długa halka. Może jestem zepsuty, może zbyt dużo rodziny było na widowni ale ten zespół nie dojrzał do rodzaju sztuki, którą grał. Należy poćwiczyć jeszcze w spokoju pocałunki, umiejętność zagrania miłości fizycznej i obnażenia ciała. Ale myślę, że te ćwiczenia nie będą nieprzyjemne. Chłopcy swoim tańcem uratowali na szczęście humor mojej żony. Miejsca nie są numerowane i bilety są "za cegiełkę". Odpowiedz Link Zgłoś
franek8 Czas Matek; Teatr Ósmego Dnia w czasie Festiwalu 04.07.07, 22:07 Sztuka Ulicy. Deszcz niestety spowodował, że w chwili gdy na scenie pojawiły się trzy aktorki przewiązane jedynie w pasie białymi opaskami opuściłem widownię. Również z obnażonymi piersiami wcześniej były one podwieszone na gumach w pozycji poziomej na ruchomych stelażach i poruszały się konwulsywnie. To miotanie było zakończone polaniem się wodą z pojemników umieszczonych u góry stalaży. Wywołało to u niektórych widzów dwuznaczne pomruki, bo asystenci asekurujący aktorku pod koniec sceny wyraźnie doprowadzili ich ruchy do takich typu góra-dół. A może to tylko mi się tak wydawało? Nie wiem czy potem coś jeszcze było ciekawego bo deszcz mnie przegonił. Odpowiedz Link Zgłoś
franek8 Polowanie na szczury, Teatr Wytwórnia proszę o ... 05.12.07, 00:18 zwrot za bilety. Do pójścia na spektakl zachęciła mnie następująca recenzja: Łukasza Drewniaka "...Kiedy w finale dwójka nagich, spoconych aktorów próbowała przytulić się do siebie pośród gruzu i brudu, połamanych mebli, podartej pościeli, porzuconych butów i bielizny,...”. Tego nie było!!!! Aktorzy w finale byli w bieliźnie!!! Rozumiem, że było dość zimno. Ale to nie usprawiedliwia tak poważnej ingerencji w przedstawienie. Czy jak na sali jest recenzent to idziemy na całość a w inne dni już nie???? Sztuka i gra aktorów podobały mi się. Wspaniale budziły widownię co 15 minut wystrzały z pistoletu. Ona ma bezbłędną figurę i jest na scenie ładniejsza niż na fotosach do spektaklu. On powinien popracować nad sylwetką. Miejsca nienumerowane. Czy Drewniak pisał prawdę czy fantazjował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula r. Re: Polowanie na szczury, Teatr Wytwórnia proszę IP: 212.160.91.* 03.11.08, 10:06 byłam 30 października 2008. rozebrali sie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zypcio Re: Nagość w teatrze IP: *.blast.pl 12.01.08, 21:56 Lulu w Teatrze Starym w Krakowie. Marta Ojrzyńska prezentuje biust całkiem odważnie. Czy na premierze była całkiem nago? Teraz gra w majteczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zypcio Re: Nagość w teatrze IP: *.blast.pl 19.05.08, 19:32 Wątek umiera? A nie słusznie! Oto w Krakowie w Teatrze Nowym grają "Kuszenie cichej Weroniki". Oboje bohaterowie występują nago, całkiem odważnie. Karolina Sokołowska i Tomasz Nosiński - młodzi aktorzy krakowscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwa Re: Nagość na festiwalu ciało/umysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 06:24 cos chyba sie zapowiada na tym festiwalu ... www.cialoumysl.pl/index_glowna.html w każdym razie widac na filmiku i jest na www.ticketonline.pl/portal/start.jsp?lg=PL&m=3&c=stage-festival&sid=&affilateid=&lid=&wid=5 napisane w przypadku Big in Bombay "UWAGA! Spektakl zawiera odważne sceny obyczajowe", a przy 12.06 / godz. 19.00 Magdalena Chowaniec (Polska/Austria)Hold Your Horses "UWAGA! Spektakl przeznaczony dla widzów dorosłych" Odpowiedz Link Zgłoś
franek8 Magdalena Chowaniec, Hold Your Hourses, wprawia 22.06.08, 00:43 w zakłopotanie. Zachęcony zapowiedziami, że spektakl jest dla widzów dorosłych i mając nadzieję, że w dniu meczu Polska-Niemcy będę jedynym widzem zasiadłem intuicyjnie na najlepszym miejscu: w drugim rzędzie za niskim reflektorem. Magdalena Chowaniec w swoim 35 minutowym przedstawieniu dwoiła się abym zapomniał o wdziękach jej imienniczki z Psychosis 4.44. O ile Magdalena Cielecka potrzebowała godziny aby stanąć przede mną w odległości 2 metrów jedynie w cielistych majtkach, tak Magdalena Chowaniec już w ciągu pierwszych 15 minut pokazała mi jak dłonią sprawiać jej przyjemność i w bieliźnie wykonała sportowy taniec z szarfą. Następnie kokietując stanęła odwrócona do mnie tyłem przy tym niskim reflektorze. Będąc pod wrażeniem jej dotychczasowych dokonań nie pospieszyłem się wystarczająco i sama rozpięła sobie stanik uwalniając ładne piersi (rocznik 1983). Ale na tym nie koniec. W tym stroju odśpiewała jeszcze piosenkę i potem znowu przede mną powabnie kręciła biodrami gotowa do ściągnięcia ostatniej zasłony. Zrobiła to ostatecznie idąc na czworakach i wczołgując się do niskiego otworu w słomianej ścianie. Uff. Widziałem wszystko… Jestem rozdarty. Z jednej strony wiadomo: było ok. Ale z drugiej strony trwało to tak szybko i było takie komercyjne. Magdaleno, ja potrzebuję trochę więcej uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czechor Zwykłe potrzeby, Stowarzyszenie Teatralne A PART IP: *.telpol.net.pl 26.06.08, 09:38 Wspaniały, głęboki, poetycki spektakl performace z perfekcyjnym użyciem nagości jako środka artystycznego wyrazu. Występują nago, lub skąpo ubrane: Monika Wachowicz, Joanna Pyrcz i Marta Kadłub. Spektakl wystawiany w Teatrze Korez w Katowicach w ramach 14. Międzynarodowego Festiwalu Teatrów A PART Na stronie internetowej A PART jest do ściągnięcia skrócona 16 minutowa wersja spektaklu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blask Hamlet we Wrocławiu IP: *.chello.pl 01.07.08, 22:05 W Hamlecie Moniki Pęcikiwicz widać biust Anny Ilczuk, a zupełnie nago przechadza się Mariusz Zaniewski. Jest na co popatrzeć, oj jest! Odpowiedz Link Zgłoś