Dodaj do ulubionych

TR/PL - nowe otwarcie

IP: *.crowley.pl 15.02.06, 14:58
O ile mnie pamieć nie myli program TR/PL został ogłoszony na poczaku sezonu.

A nagle wszyscy odryli, że jest coś takiego. I nagle idzie święte oburzenie
nidoinformowanych recenzentów.

Ba, w Wyborczej Jarzyna od nowa ogłasza program TR/PL.
Rozumiem, że w TR teraz bryndza - nic się nie dzieje - i dobre układy z GW
pozwalają na dodatkową promocję.
Poza tym Jarzyna sam sobie zaprzecza w manifeście TR/PL
stwierdzono "urwaliśmy łeb orłu, żeby zobaczyć co jest w środku", a dziś
mówi, ze orzeł od dawna łba nie ma. No trochę konsekwencji.

Jako kibic chciałbym być traktowany nieco poważniej.

Obserwuj wątek
    • Gość: jola Re: TR/PL - nowe otwarcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 15:42
      A co w tym złego? Widać warto o tym przypomnieć...
      • Gość: p Re: TR/PL - nowe otwarcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:12
        glupia jola
    • jasiek_natolin Re: TR/PL - nowe otwarcie 16.02.06, 00:59
      No,chyba chodzi tu o to,że Jarzyna ze swoimi kompanami urwał łeb orłu na
      początku sezonu,a wywiadu udzielił przed kilkoma dniami,więc z czystym
      sumieniem mógł powiedzieć,że orzeł od dawna juz łba nie ma,bo przecież kilka
      miesięcy już upłynęło,a dla Jarzyny to szmat czasu.
      • Gość: mayacze Re: TR/PL - nowe otwarcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 09:12
        I to jest piękna logika, Jaśku. Szczerze mówiąc-jestem zachwycona!!!
        • jan_telecki Re: TR/PL - nowe otwarcie 16.02.06, 11:32
          a moze jednak chodzi o to ze TR robi własnie premiere "helena s" Moniki
          Powalisz w nowym cyklu? i tez o to, ze własnie wyklarowały sie plany wspólpracy
          teatru z Masłowska i Witkowskim? i że jest sie właśnie czym pochwalic?

bo moim zdaniem jest.
          • jasiek_natolin Re: TR/PL - nowe otwarcie 18.02.06, 09:15
            To się okaże,kiedy będzie można zobaczyć efekty tej współpracy.Gdzieś
            napisałeś,że Jarzyna jest dyrektorem najlepszego teatru w Polsce. Dobrze,tylko
            przypomnij sobie,kiedy ten dyrektor po raz ostatni zrobił udane
            przedstawienie...No? Mogę Ci przypomnieć...Premiera "Uroczystości" odbyła się
            jakieś pięc lat temu.
            Ja wiem,że Jarzyna próbuje robić w teatrze rzeczy świeże,że nie chce kopiować w
            nieskończoność dobrze znanego językla teatralnego,ale chwilami mam wrażenie,że
            za całym jego postępowaniem kryje się najzwyklejsza chęć przypodobania się
            młodej publice. A czy to jest sposób na zgłębienie ducha naszych czasów? To ja
            wolę oglądać fimy Chaplina,one - mimo że powstały juz blisko sto lat temu,
            więcej mi mówią o naszych czasach niż jarzynowy "Makbet" czy skądinąd zabawna
            komedyjka na Dworcu Centralnym.
    • iglas2 Nowe otwarcie to scena w Fabryce Trzciny. 18.02.06, 15:49
      Pietkiewicz onegdaj załatwił z góry dochód swojemu koledze Trzcińskiemu
      wynajmując na 3 lata scenę i wkładając publiczne pieniądze w remont Trzcinowych
      pomieszczeń. Teraz po załatwieniu na dobre Teatru Nowego wpuszcza tam Jarzynę i
      spółkę, żeby z gołymi kutasikami biegali za państwowe pieniądze. Pietkiewicz
      kolega PiSowatego Urbańskiego jest kryty ze wszech stron. Teraz pewnie zostanie
      Preziem TVP...Ot zmieniają się partie rządzące, a niektórzy tacy sami.
      I jeszcze cytata z znakomitego litewskiego reżysera (GW) o awangardzie
      teatralnej za jaką uważa się Jarzyna, Warlikowski:
      "Perspektywa i przyszłość teatru to zawsze przeszłość. Jeśli chcesz iść do
      przodu - idź do tyłu. Mnie interesują ci ludzie, których nie ma, bo są dla mnie
      żywsi niż dzisiejsi. Ale na szczęście wszędzie, gdzie pojadę, jest kryzys. W
      kulturze, polityce.

I to jest wspaniałe. Nie daj Boże, żeby nie było kryzysu albo cenzury. Człowiek
      jest swołoczą. Potrzebna jest mu cenzura i to jeszcze surowsza. Nie wolno sr..
      i sikać na scenie. Teraz plują i rzygają."
      • jan_telecki Re: Nowe otwarcie to scena w Fabryce Trzciny. 20.02.06, 11:06
        jaśku
        mowilem o Jarzynie jako o dyrektorze teatru,
        w tej roli ten pan moim zdaniem sie sprawdza,
        a reżyseria to insza inszość i nie ten wątek.

igal
        a ty co z tymi kutasikami tak męczysz, zrobiłes juz z tego
        osobny watek, juz mi sie miesza, chcesz więcej gołych
        kutasikow na scenie czy mniej? i powiedz dlaczego?

• bumier1 Re: Nowe otwarcie to scena w Fabryce Trzciny. 20.02.06, 12:40
          Kutasików i cipeczek, onanistów i pierdzących, bełkotliwych i
          bylejakich...chamstwa w teatrze nie chcę wcale. Nawet jak taki kanon zachowań
          trafił na scenę to należy go piętnować nie wychwalać. I już...czego tu nie
          rozumiesz? Kutasików chcesz?
          • bumier1 Re: Nowe otwarcie to scena w Fabryce Trzciny. 20.02.06, 12:50
            Iglasie napisz jaki teatr w Warszawie czy Polsce nie używa prostactwa na scenie
            bez jakichkolwiek komentarzy?
          • potworny Re: Nowe otwarcie to scena w Fabryce Trzciny. 15.03.06, 16:12
            bumier1 Twoim idolem kazia szczeka i gminny więc rozumiem, że to co komentujesz
            to poniżej poziomu twoich idoli? A to może być coś poniżej szczeki i gminnego ;-
            )) Żenada
            • dedalus1 Bumiera problem z ocenami. 16.03.06, 12:27
              Nie zawsze ludzie, których z góry oceniłeś jako bezwartościowych i niezdolnych
              takimi są w rzeczywistości. Mniej ekstremalizmu i kaczyzmu ( to taki rodzaj
              lokalnej grypy ), a wyjdziesz na ludzi.
              • Gość: lenin Re: Bumiera problem z ocenami. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 00:49

Grzesiu, wyjdź i przeproś orła białego naszego jedynego!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka