Dodaj do ulubionych

juliusz cezar tvp

IP: 81.168.184.* 27.03.06, 22:57
szlangbaum w lalce: "gdybym pana nie znał, to bym powiedział, że pan robi zły
interes, ale że pana znam, to powiem, że pan robi dziwny interes".
Trawestując: gdybym nie znał englerta to bym powiedział że zrobił dziwny
spektakl, że go znam powiem że zrobił bardzo zły spektakl
Obserwuj wątek
    • Gość: Nina Re: juliusz cezar tvp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 08:48
      A czemuż to?
    • Gość: bomba Re: juliusz cezar tvp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 10:08
      argumenty!
      bo inaczej napiszę, żeś antoniuszu, np. złodziej i też nie rozwinę myśli.
    • Gość: buba Re: juliusz cezar tvp IP: 62.233.159.* 28.03.06, 10:18
      a ja sie całkowicie nie zgadzam! widać tu rękę p.Englerta, dodam nawet,że dość
      sprawną rękę! świetna obsada, prawdziwy kwiat DOBREGO aktorstwa, nowatorska
      reżyseria... spektakl porwał mnie i zachwycił! a rola p. Frycza...jestem pełna
      uznania:)
      • Gość: Nina Re: juliusz cezar tvp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 11:50
        Podpisuję się pod Bubą. Poza tym doceniam to, że Englert - tak przywiązany do
        tradycji - zdecydował się na umiejscowienie sztuki we współczesnych
        dekoracjach. Okazuje się, że można uwspółcześnić Szekspira bez gwałtu na
        tekście. Podobała mi się zwłaszcza scena debaty TV.
        • Gość: Dr.Azil Re: juliusz cezar tvp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:45
          A mi się podobała końcówka.
          Mój Boże, jakie to smutne, ale jakie prawdziwe, to ciągłe poszukiwanie wrogów
          aby utrzymać włądzę, ta gra na ideach i wartościach, skąd my to znamy. A
          Szekspir wielkim dramaturgiem był. I tyle.
          • Gość: Grzegorz B Re: juliusz cezar tvp IP: *.euv / *.euv-frankfurt-o.de 28.03.06, 16:40
            Spektakl był fajny. Banda polskich aktorów w średnim wieku o zachrypniętych głosach, ścigających się, kto zejdzie niżej w głosowych rejestrach (Radziwiłowicz, Frycz, Bonaszewski, Englert) zawsze jest trafiona. Nawet Maciej Kozłowski się silił, żeby mówić głosem trochę grubszym niż zwykle. Brakowało tylko, żeby zza rogu wyskoczył Zapasiewicz — no, ale przynajmniej odkurzyli Henia Talara, którego bardzo lubię a ostatnimi laty rzadko widuję.

G.
            • Gość: kir Re: juliusz cezar tvp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 21:39
              ??? wytłumaczę antoniusza:
              1. myślenie Englerta: próba udowodnienia, że że umiem jak w rozmaitościach,
              mimo ewidentnych absurdów - broń żołnierzy albo rewolwer, albo ...
              średniowieczny miecz (?), gadanie głowy z telewizora z klientami w galerii
              mokotów
              2. zrobienie głupiego bryka z mądrej , metafizycznej sztuki. jeśli nie da się
              zagrać trzygodzinnego przedstawienia w półtorej godziny to się tego nie robi!
              3. sceny w pubie i "rodzina przy stole" - no commends...
              ludzie kompletnie głuchną na szekspira, jesli komuś się to podoba
            • Gość: janusz Re: juliusz cezar tvp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 21:43
              Dla mnie nudny.Nie bardzo wiadomo po co to uwspółcześnienie.A jeżeli juz, to po
              co te miecze i zbroje(były i pistolety)Wg. mnie za bardzo deklaratywne w
              aktorstwie.No może oprócz Radziwiłowicza i Frycza momentami.Pomysł niezły
              wyjściowo-gorzej z realizacją
              • Gość: lekoni Re: juliusz cezar tvp IP: *.homedns.org / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 10:29
                Rany Boga jak wy lubicie bez sensu krytykować ! Byle dołożyć !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka