bob-budowniczy 08.03.07, 14:21 Co sądzicie? Bo tu całkiem dobrze: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,45628,3971519.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annafox Re: Pan Kleks Roma 08.03.07, 21:21 Ja jestem ciekawa - jeszcze trochę wstrzymuje mnie cena za bilety. Zastanawiam sie czy można wchodzić na wejsciówki - tzn. przed samym spektaklem. Albo czy sa jakieś dostawki. Obawiam się jednak że w przypadku dostawek albo "spadów" możemy nie do końca wszystko zobaczyć a podobno jest warto. Dużo się naczytałam - w "Przekroju" (nr 7 /3217 *14 lutego* wydanei w rozmiarze XXL) czytałam fajna recenzję "Nawet proteza potrafi zrobic zeza". I czekam na przypływ gotówki --- Odpowiedz Link Zgłoś
steffa Re: Pan Kleks Roma 08.03.07, 22:04 Znajoma 4-latka usnęła po 1/3 spektaklu. Czyli nie jest to przedstawienie dla maluchów. Odpowiedz Link Zgłoś
annafox Re: Pan Kleks Roma 08.03.07, 22:17 O dobra uwaga - bo by sie może zaczęły (nawróciły) moczenia nocne i starchy na lachy.... bezsenne noce mamy :) czyli oszczędność jednym słowem. Szkoda, że autorka artykuły przywołanego przez boba :) nie pisze w jakim to pisemku dostała tą magiczną CD. Odpowiedz Link Zgłoś
aeiou2 Re: Pan Kleks Roma 09.03.07, 14:31 240 zl-tyle musi wydac 4osobowa rodzina,zeby odwiedzic rome. a ja powiem jedno. Roma na mapie teatrów to jak tvn na mapie telewizji. komercja i jeszcze raz komercja. Jesli chcesz ,żeby teatr uwrażliwiał twoje dziecko, rozwijał wyobrażnie, żeby dziecko poczulo magię, to nie prowadz go do romy. Jesli chcesz zobaczyc show, kolorowe kostiumy , swiatła i nie wynieść po spektaklu jakichś przemyślen-idz do romy. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia15 Re: Pan Kleks Roma 09.03.07, 17:28 Absolutnie nie jest to spektakl dla maluchów- obok mnie na preierze siedziała mama z trzylatką- Kiedy pojawił się Filip Golarz dziecko trzęsło sie i płakało- jak się domyślacie mimo tego mama nie wyszła z dziewczynką... Jak dla mnie spektakl jest za bardzo filmowy- wspaniałe projekcje Bagińskiego- są jednak mało teatralne, zgadzam się ze kompletnie nie rozwijają dziecięcej wyobraźni- bo dzicko ma wszystko wprost podane!W scenie ZOO- zwierząta- lalki giną w zetnkneciu z przytłaczającymi grafikami skaczących małp, palm, i latającego dzika.. Odpowiedz Link Zgłoś
michulanka Re: Pan Kleks Roma 19.03.07, 23:49 Bylam z czteroletnia corka, ktora bez problemu wytrzymala caly spektakl i byla zachwycona! Kompletnie nie rozumiem opowiesci, ze bogata scenografia i efekty specjalne nie rozwijaja wyobrazni! To przeciez absurd! Przy takim podejsciu kino jako rozrywka odpada, nie mowiac np. o operze ( tak a propos polecam W krainie Czrodziejskiego fletu w Tetrze wielkim). Dla mnie problem z Kleksem byl taki, ze troche nieczytelna jest sama opowiesc - trudno sie zorientowac kto jest kto i dlaczego. Najwazniejsze sa pojedyncze wystepy. No ale to tez nie jest najgorsze bo po spektaklu musialam sobie przypomniec oryginalnego Kleksa, aby moc opowiedziec dziecku o co chodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cafe Re: Pan Kleks Roma 19.06.07, 12:41 Jestem faką Romy i bardzo podobają mi się ich spektakle, niestety odkąd nie ma Tańca Wampirów przestałam jeździć, bo nie mam na co, na APK nie byłam, bo jeszcze nie mam dziecka :P Jak urodzi się i podrośnie, to na pewno odwiedzimy Romę. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: Pan Kleks Roma 19.06.07, 17:54 Nie martw się - niedługo będzie "Upiór w operze". Moja córki już się nie mogą doczekać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
natalajj Re: Pan Kleks Roma 16.04.07, 22:05 Udało nam sie obejrzeć przedstawienie w ostatnią niedziele. Cóż, powiew, że wyszłam troche zmeczona. Na sali panował zaduch, było dużo ludzi, siedzieli nawet w przejściach. No i nam sie pechowo trafiło, bo przed nami zasiadły trzy rosłe panie, a po przerwie przed nimi wyrósł ogromny pan. W rezultacie dzieci co chwila wstawały, żeby coś widzieć. Efekty specjalne rzeczywiście niesamowite, ale miałam wrażenie, że za dużo sie dzieje. Na scenie aktorzy tańczyli, jednocześnie podrzucali pilki i skakali na skakance. Działo sie tyle, że dzieci gubiły co chwila wątek (lepiej znać tekst bajki wcześniej, to bardzo ułatwia). Najbardziej podobała mi sie scena z chińskim doktorem dzieki pieknej scenografii i choreografii, a także pomysł na zwierzeta z lekcji zoologii - to były wielkie figurki origami. Poza tym miło było usłyszeć znane przeboje. Dzieciom raczej sie podobało, ale narzekali, że długo. Odpowiedz Link Zgłoś
soemi Re: Pan Kleks Roma 18.05.07, 12:08 Nam tez się baaaardzo podobało. Córka 3,5 r, jest fanką Pana kleksa, zaczęło się jak miała 2,5 roku i tak cały czas. Przyznam, że spektakl jest dłuuuugi i jak dziecko nie zna bajki i postaci to może być ciężko wytrzymać. Nie zwracałam uwagi na niedogodności, o któych pissali poprzednicy; mała sala, dużo ludzi itd Poszliśmy pełni ciekawości z nastawieniem, że zobaczymy naszego ukochanego Kleksa, cała reszta była bez znaczenia Dobrej zabawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: Pan Kleks Roma 08.06.07, 00:07 Moje starsze córki (14 i 11 lat) były ze szkołą i wróciły zachwycone. One są specyficzną widownią, bo same tańczą i pasjonuje je właśnie musical. Koniecznie chcą iść jeszcze raz, więc w przyszłym tygodniu wybieramy się z Julką. Odpowiedz Link Zgłoś
konop Re: Pan Kleks Roma 12.06.07, 14:51 A w najbliższą sobotę (tj. 16.06) piosenki z PANA KLEKSA będą śpiewane na pikniku CJG w Królikarni. Wstęp wolny! Więcej szczegołów tutaj: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34861,4214150.html Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: Pan Kleks Roma 19.06.07, 00:10 Byłyśmy w piątek - ja z moimi dziewczynami i moja przyjaciółka ze swoim synem. Ania (14 lat) i Zosia (11 lat), jak juz pisałam, same tańczą i musicale są ich pasją. Były na "Kleksie" juz drugi raz i patrzyły na to okiem "fachowców" ;-) Całą drogę do domu słuchałam potem dyskusji o tym, kto i gdzie nie trafił w odpowiednia nutę, oraz jakiego rodzaju figury taneczne pojawiały się w poszczególnych numerach. Teraz zyją nadzieją, że po wakacjach bedzie casting do obsady dziecięcej ;-))) Julka i Aleks - siedmiolatkowie, fachowcami nie są i po prostu oglądali spektakl z zachwytem. aeiou2 napisała: > Roma na mapie teatrów to jak tvn na mapie telewizji. komercja i jeszcze raz > komercja. Jesli chcesz ,żeby teatr uwrażliwiał twoje dziecko, rozwijał > wyobrażnie, żeby dziecko poczulo magię, to nie prowadz go do romy. Jesli >chcesz zobaczyc show, kolorowe kostiumy , swiatła i nie wynieść po spektaklu >jakichś przemyślen-idz do romy. sonia15 napisała: > Jak dla mnie spektakl jest za bardzo filmowy- wspaniałe projekcje Bagińskiego- > są jednak mało teatralne, zgadzam się ze kompletnie nie rozwijają dziecięcej > wyobraźni- bo dzicko ma wszystko wprost podane!W scenie ZOO- zwierząta- lalki > giną w zetnkneciu z przytłaczającymi grafikami skaczących małp, palm, i > latającego dzika.. Nie giną - Julka zauważyła każde z tych zwierząt z origami. Wołała: "O, żyrafa !!!", "Struś, widzisz strusia ??!!", także wtedy, gdy pojawiały się w finale. Ogromnie podobał jej się Kleksolot, latajacy nad widownią i sceny podwodne. Piosenki o zwierzętach, wyspach Bergamutach i Kaczce Dziewczce śpiewa do dziś. Ania i Zosia zachwycały się sceną z Nibytymi - niesamowity nastrój osiągniety przy pomocy dymów i laserów. Moje wrażenia ??? Po pierwsze - kiedy dowiedziałam się, że w Akademii są dziewczyki, od razu się "zjeżyłam", bo nie lubie tak daleko idących ingerencji w orginał. Tymczasem to nie razi - dziewczynki są córkami ogrodnika Akademii i ich obecność jest naturalna, a równocześnie wnoszą tam trochę życia (i zdecydownie lepiej tańczą niż chłopcy ;-) Po drugie - jak na moją wytrzymałość działo się za dużo, ale podobnie czułam się ostatnio w kinie na "Rodzince Robinsonów". Dzieje się dużo, szybko i wielopłaszczyznowo ;-) Zdecydowanie nie jest to spektakl dla przedszkolakow !!! Pierwsza część jest wyraźnie lepsza - spójna i w dobrym tempie. Druga - robiła wrażenie komponowanej trochę na siłę. A pojawienie się Alojzego Bąbla Julka skwitowała: "Wygląda zupełnie jak Piotr Rubik" :-))) W porównaniu z "Piotrusiem Panem", na którym byłysmy kilka lat temu, tu się dzieje więcej. Tamten spektakl był wolniejszy, bardziej wysmakowany i zdecydowanie mniej filmowy. Za to nie została nam z niego w pamięci żadna melodia :-( Odpowiedz Link Zgłoś
barbaram1 Re: Pan Kleks Roma 24.06.07, 20:24 Byłam i jestem zachwycona. fakt, bilety drogie, ale osobiście nie żałuję tego wydatku, choć początkowo się zastanawiałam, czy to nie jest wykorzystywanie mojej naiwności. Sześcioletnia córka zachwycona, ja cofnęłama się o 20 lat i z przyjemnością pod nosem nuciłam sobie piosenki, które w moim dzieciństwie znała cała Polska. Dziewięcioletni syn moich znajomych całą powrotną drogę błagał swoich rodziców, aby załatwili mu jakoś występy w tym przedstawieniu, bo chciałby tam występować. Córka siedziała z otwrta buzią przez cały spektakl. Piski zachwytu słychać było(gdy latała maszyna latająca i był pokaz laserowy). Ja polecam, choć zgodze się z poprzedniczką, iz druga część zdecydowanie słabsza od pierwszej. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorko Re: Pan Kleks Roma 28.06.07, 19:54 Moim dzieciom sie podobało, choć zdecydowanie bardziej 5,5latce ( siedziała z otwartą buzią, miejscami reagowała spontanicznymi okrzykami) niz dziewieciolatkowi- bardziej podobały mu sie rok temu "Koty":) Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Pan Kleks Roma 16.07.07, 14:19 Mój 12-latek zastanawiał sie, czy nie wyjść w polowie. Nie wyszedł i żałował. Chaotyczne, ez mysli przewodniej, za dużo efektów - za malo tresci. I moim zdaniem wyłacznie dla maluchów. Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: Pan Kleks Roma 14.01.08, 06:09 Temat nieco przebrzmiały ale nam właśnie udało się dotrzeć do teatru Roma na Akademię Pana Kleksa. Wrażenia: drogie bilety ale przy tej ilości efektów specjalnych ceny zaczynają mieć sens. Spektakl przy nadprogramowym komplecie widzów: wykorzystane dostawki, dzieci na kolanach rodziców. Treści niewiele ale za to fajerwerki efektów specjalnych: lasery, fontanny ognia, Kleksolot. Grająca razem z aktorami scenografia, rekwizyty. Córce lat 7 bardzo się spektakl podobał, nie mogła sie doczekać końca przerwy między jednym a drugim aktem. Trudno to do końca nazwać teatrem raczej powiedziałabym, że jest to widowisko. Niemniej jednak warto było zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lazareva Re: Pan Kleks Roma 25.02.14, 17:06 Zachęcam i do zapoznania się z ofertą spektakli Teatru Pana O.: Kaczka Dziwaczka, Przygody Koziołka Matołka, Savore Vivre przy stole z Sezamkami, Akademia Pana Kleksa i inne. Repertuar dostępny na stronie www.teatrpanao.pl. Jesteśmy teatrem objazdowym. Odpowiedz Link Zgłoś