Gość: scotch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 18:08 co sie czepiacie tych co chodza na komedie, to tez teatr...... co sie czepiacie tych co chodza na duszy szarpanie?, to też teatr.... skocz na wszystko!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brokatisdead Re: na smieszno czy smutno IP: *.chello.pl 09.12.03, 18:26 eee i kto to mowi.... @))))) a o co Ci tak wogle chodzi? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
axur Re: na smieszno czy smutno 10.12.03, 11:50 widzisz... wczoraj poszłam na komedię. Była pełna sala, chociaż to wtorek, pełna niedomytych, a jednak wystrojonych ludzi, którzy zachwyceni patrzyli na scenę. Na scenie natomiast panował niepodzielnie paskudny, grafomański tekst i granie specjalnie dla tej śmierdzącej publiczności. Rzecz pozbawiona najprostszej choćby mysli. Komedia jest dużo trudniejszym rodzajem niz tragedia czy dramat. I trzeba jej niestety poświęcić więcej pracy i namysłu. To nie sa moje odkrycia, to znane fakty. Jesli się już czepiamy - a nie zauwazyłam jakiejś agresywnej ingerencji w czyjekolwiek gusta, dyskutujemy tylko - to tych, co bezmyślnie łykająe najgorsza teatalną robotę, co dają sie oszuiwac chałturze, co bez mrugnięcia okiem przyjmują popisy pseudo-gwiazd za dobrą monetę. Ja bardzo chętnie obejrzałabym komedię w teatrze. Może być najprostsza, ale taka, żebym nie musiała czuć się zażenowana, że patrzę na hucpę. Aha. I niedomytych też się czepiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mel Re: na smieszno czy smutno IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.pl 14.01.04, 13:01 czyli w/g ciebie nie ma zadnej dobrej komedii obecnie w teatrach? Odpowiedz Link Zgłoś
axur Re: na smieszno czy smutno 15.01.04, 14:40 Nie wiem. Za rzadko chodze do teatru. Wypowiem się po obejrzeniu chociaż paru sztuk reklamowanych jako komedie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scotch Re: na smieszno czy smutno IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 00:33 axur, zgadzam sie co do niedomytych i hucpy. Ale czemu mowisz w liczbie mnogiej? kółko macie tu jakies? Ciekawe jakie według Ciebie komedie to hucpiarskie popisy gwiazd?? pa s. Odpowiedz Link Zgłoś
axur Re: na smieszno czy smutno 14.12.03, 16:30 ostatno byłam na "Frederick czyli bulwar zbrodni" - i musze przyznać, co następuje - tekst jest straszny, po prostu jakiś licealny koszmar - aktorzy w cześci grają nieźle, w reszcie słabo - chwilami się popisują, ale poza tym mają tak mało do grania, że nic innego im chyba nie zostaje - całoś jst nudna, może z jednym momentem, ale wydaje mi się, że reżyser po prostu zrobił spektkal oparty na nazwiskach, wejścia i wyjścia, w miarę sprawne - tylko tak narpawde nic się nie dzieje, stuprocentowa przewidywalność, ckliwe zakończenie, itd. - muzyka mi się podobała. i ta baletnica w czerwonym. i suknie miały piękne. i garnitury też Popisy gwiadzd zdaje się można oglądać w Komedii - jeszcze tam nie dotarłam, za daleko dla moich małych nózek, ale wieść gminna niesie... Odpowiedz Link Zgłoś