Gość: wojtusitomek Tańczyli i śpiewali dla zastrzelonego Maxa [wideo] IP: *.chello.pl 30.05.10, 18:44 patologia !!!kto tam był jacys anarchisci i zbuntowani palacze marihuany. i jeszcze za moje podatki policja chroni jakis marsz...WSTYD Polacy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Tańczyli i śpiewali dla zastrzelonego Maxa [wideo] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 18:53 wracać do afryki nieroby Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: Tańczyli i śpiewali dla zastrzelonego Maxa [w 31.05.10, 05:47 A Ty kiedy wracasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Tańczyli i śpiewali dla zastrzelonego Maxa [wideo] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 19:03 Facet wyrwał broń policjantowi. Policjanci mają dać się zastrzelić żeby nie być posądzonymi o rasizm? Co za banda oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Tańczyli i śpiewali dla zastrzelonego Maxa [w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 19:19 czy policjant nie mógł go obezwładnić w inny sposób: broń gazowa, paralizator dlaczego użył absolutnej ostateczności czyli broni palnej, Miał do czynienia z bezwzględnymi gangsterami, mafią, strzelali do niego?? jakbym ja strzelał do każdego co to próbuje się ze mna sprzeczać? Co to by było?? Być może w tej sytuacji rzeczywiście doszło do takiej szarpaniny, że strzał był juz konieczny. Ale dlaczego miał tylko broń palną do obrony? Żeby uzył broni gazowej, pistoletu na gumowe kule, paralizatora również by się obronił, a murzyn by żył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikeaa Tańczyli i śpiewali dla zastrzelonego Maxa [wideo] IP: 109.243.188.* 30.05.10, 19:11 A czemu mieli niby tam być? Zapytaj policjantów czemu nie zorganizowali marszu! Każdy na swój sposób opłakuje zmarłego. Odpowiedz Link Zgłoś
halfdan_czarny [...] 30.05.10, 19:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwak Tańczyli i śpiewali dla zastrzelonego Maxa [wideo] IP: *.acn.waw.pl 30.05.10, 19:26 Tak sobie czytam opinie o policji i śmiech mnie pusty ogarnia. Miałem wątpliwą przyjemność spędzenia nocki na komisariacie w Warszawie. Takiego buractwa, chamstwa i mentalności czystego trepa ze świecą szukać. Miałem wrażenie, że jestem w samym środku stanu wojennego. Na dole tej policyjnej drabinki są młodzi kolesie o mentalności dresa, którzy są zerowo przygotowani do jakiejkolwiek służby publicznej. Nie wiem, jako i Wy, jak tak na prawdę wyglądało zajście na stadionie, ale wiem jedno. Policja to PRL w czystym wydaniu i nie sądzę, abym dożył momentu, aby ich traktować podobnie jak np. policjanta w Anglii. I jeszcze jedno. Nie pitolcie o wielkim ryzyku jaki oni ponoszą. Jak ktoś nie chce to nikt go do policji siłą nie wciąga. Policja= milicja obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Tańczyli i śpiewali dla zastrzelonego Maxa [w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 20:02 Policja w Anglii strzela prosto w łeb. 7 razy... news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/4713753.stm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwak Re: Tańczyli i śpiewali dla zastrzelonego Maxa [w IP: *.acn.waw.pl 30.05.10, 22:07 Widzę, że żyjesz tabloidami, albo nie potrafisz odróżnić pomyłki od standardu. Poczytaj sobie trochę o zaufaniu społecznym do policji w Anglii i w Polsce. Miałem do czynienia z jednymi i drugimi. Różnica jest zasadnicza. Tam policjant ma służyć społeczeństwu, a w Polsce ma służyć udowodnieniu, że jestem śmieciem. I z pełnym zaangażowaniem młodzi, jurni, krzepcy i skretyniali policjanci polscy realizują swoje fobie i kompleksy. Jak zresztą większość naszego słodkiego społeczeństwa. Nie mam nic przeciwko buractwu, wszak ludzie tacy są i lepiej niech pozostaną sobą. Tylko nie ubierajmy tego w szatki służby publicznej czy jakieś misji. Misja jest jedna, zagarniać pod siebie ile się da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Tańczyli i śpiewali dla zastrzelonego Maxa [w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 22:28 Policja w Wlk. Brytanii w ogóle nie używa broni palnej. www.theargus.co.uk/news/5049573.No_charges_for_Sussex_police_officer_who_shot_OAP/ www.kentnews.co.uk/kent-news/Woman-shot-by-police-was-lawfully-killed---newsinkent35384.aspx www.dailymail.co.uk/news/article-1180728/Repossessed-man-shot-dead-police-firing-crossbow-wanted-suicide-cop.html www.getsurrey.co.uk/news/s/2040384_man_shot_dead_by_armed_police_in_guildford www.halifaxcourier.co.uk/news/Man-shot-by-police-in.4859497.jp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwak Re: Tańczyli i śpiewali dla zastrzelonego Maxa [w IP: *.acn.waw.pl 30.05.10, 22:52 spotkałeś (-aś) coś takiego kiedyś w Polsce? www.thepolicetreatmentcentres.org/en/cat/stgeorgehome.aspx a tu deko opinii z pierwszej ręki, a nie z prasy forum.gazeta.pl/forum/w,29377,77348498,0,Policja_w_Anglii_Wasze_wrazenia.html więcej realu, mniej wirtualu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwak Re: Tańczyli i śpiewali dla zastrzelonego Maxa [w IP: *.acn.waw.pl 30.05.10, 22:57 I jeszcze jedno, dotyczące bieżącej sprawy ze stadionu. Nie wiem jak to wyglądało, ale pan policjant w tv powiedział, iż "byli agresywni i zaczęli uciekać". To doprawdy zdumiewający akt przemocy polegający na uciekaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Tańczyli i śpiewali dla zastrzelonego Maxa [w 31.05.10, 03:31 Gość portalu: kiwak napisał(a): > Tak sobie czytam opinie o policji i śmiech mnie pusty ogarnia. Miałem wątpliwą > przyjemność spędzenia nocki na komisariacie w Warszawie. Takiego buractwa, > chamstwa i mentalności czystego trepa ze świecą szukać. Miałem wrażenie, że > jestem w samym środku stanu wojennego. Na dole tej policyjnej drabinki są > młodzi kolesie o mentalności dresa, którzy są zerowo przygotowani do > jakiejkolwiek służby publicznej. Nie wiem, jako i Wy, jak tak na prawdę > wyglądało zajście na stadionie, ale wiem jedno. Policja to PRL w czystym > wydaniu i nie sądzę, abym dożył momentu, aby ich traktować podobnie jak np. > policjanta w Anglii. I jeszcze jedno. Nie pitolcie o wielkim ryzyku jaki oni > ponoszą. Jak ktoś nie chce to nikt go do policji siłą nie wciąga. Policja= > milicja obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Tańczyli i śpiewali dla zastrzelonego Maxa [w 31.05.10, 03:35 Tak sobie czytam te opinie o plicji... Miewam wątpliwą przyjemność kontaktów z Afrykanami (Nigeryjczykami, Sudańczykami, Kameruńczykami itp.) Takiego buractwa, ciemnoty i nieuzasadnionej agresji ze świecą szukać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Tańczyli i śpiewali dla zastrzelonego Maxa [wideo] IP: *.2.140.5.tvksmp.pl 30.05.10, 19:27 Slyszałem wypowiedź tej młodej dziewczyny. Po prostu -to mnie oburza. Nie było jej tam na miejscu,a wypowiada takie bzdury.Sugeruje się wypowiedziami innych pieniaczy.Nie kieruje się własnym rozumem,albo jest wrogo nastawiona do policji, jak wielu innych krzykaczy.Pewnie by była zadowolona jak by zginął policjant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tabula rasa mundur niebieski,orzeł żelazny.... IP: *.jmdi.pl 30.05.10, 19:44 mundur niebieski,orzeł żelazny, zabiłeś bambo-jesteś odważny. zabiłeś bambo-jesteś bez winy-polska policja to sk****y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajcik Tańczyli i śpiewali dla zastrzelonego Maxa [wideo] IP: *.152.135.254.dsl.dynamic.eranet.pl 30.05.10, 19:47 Jak widać teraz nawet złodzieje i bydło spod stadionu ma szansę walczyć o swoje niepłacenie podatków i naruszanie prawa, chcą coraz więcej. Wydajmy im broń, niech oni strzelają na naszych ulicach, to i tak już nieuniknione. Dziwie się tym wynarodowieńcom co ich poprali, nic tylko życzyć szczęścia. Dopiero co spadli z bambusa i już strajkują. Co będzie jutro ? Odpowiedz Link Zgłoś
kumotrzysko A czym się różni Real i Karfur od stadionu? 30.05.10, 22:25 Gość portalu: lajcik napisał(a): > Jak widać teraz nawet złodzieje i bydło spod stadionu ma szansę walczyć o > swoje niepłacenie podatków i naruszanie prawa, chcą coraz więcej. Wydajmy im > broń, niech oni strzelają na naszych ulicach, to i tak już nieuniknione. > Dziwie się tym wynarodowieńcom co ich poprali, nic tylko życzyć szczęścia. > Dopiero co spadli z bambusa i już strajkują. Co będzie jutro ? A do pierdolonych supermarketów należących do żabojadów, angoli i szwabów chodzisz? Nastawiali robaczywych gównianych przybytków z blachy typu "Tesco" albo "Real" i nie płacą podatków dziesiątki lat to jest to coś lepszego od gości ze stadionu? Jasne, bo Polaczkom wydaje się że to jest luksus. A zresztą... Żryj "mielonki" z Tesco (robią je z rozjechanych psów i kotów) - to będziesz puszczał tylko bąki pachnące ich zawartością... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Dobrze, że tym razem mordy panienek pokazali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 19:48 z pożytkiem dla bezpieczeństwa serologicznego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1-23 Chyba zacznę rozumieć Ku-Klux-Klan... 30.05.10, 19:52 a hasło :"Żaden człowiek nie jest nielegalny. Otworzyć granice, zamknąć rządy" świadczy o niewyobrażalnej głupocie, aż się wierzyć nie chce. Och, jakbym chętnie zostawiła tych bezmózgowców na pastwę nielegalnych i kazała ich utrzymywać! Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Z tym KKK bym sie nie wyrywal... 30.05.10, 21:07 To organizacja jeszcze wiekszych szkodnikow, niz tych kilka zakutych lewackich lbow, ktorych ujadanie pokazano na filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmieciarka Re: Z tym KKK bym sie nie wyrywal... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 23:43 nie przesadzaj, akurat to jest takie MPO ale wśród chwastów ludzkich Odpowiedz Link Zgłoś
kibol.ze.salonu Jestescie jak dzieci 30.05.10, 19:53 Przeciez ta laseczka mowila do kamery, ze wspolorganizatorami jest srodowisko anarchistyczne. Widac tez bylo hasla firmowane przez Pracownicza Demokracje. I temu podobne badziewie. Te same osoby uczestnicza w pochodzie 1-majowym. Dajecie sie nabrac na "problematyke rasowa", a tu chodzi o to, ze lewactwo zwęszyło okazję, aby znow w kupie połazić, pokrzyczeć i opluc państwo. Dziwie sie tylko, że Wybiorcza tak wspiera anarchizm. Chyba co głowniejsze redaktory maja swieto i "małolaty rulez". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeciwny-bzdurom Jak to sie robi w Nigerii IP: *.ed.shawcable.net 30.05.10, 19:55 www.duncanfalconer.com/authorpage21.html "Driving was probably the most dangerous thing one could do in Warri at that time. Westerners in vehicles could fall foul of any number of dangers. Running into a pedestrian in a crowded street could be a death sentence if the driver was naive enough to stop. The vehicle would immediately be surrounded by a hysterical mob baying to tear the occupants apart. We often passed the charred skeleton of a VW van on one of Warri's major junctions on the edge of a market, a regular reminder of the danger. Four German engineers had been heading to a nearby steel plant when the driver accidentally hit a local in the busy street. I don't know how seriously the pedestrian was hurt. The Germans climbed out to see what they could do and were immediately surrounded by a hostile crowd. They quickly climbed back into the vehicle and locked the doors but were unable to move because of the crowd. A few minutes later, to their relief, several Nigerian soldiers arrived to investigate the scene. Instead of rendering assistance the soldiers placed tyres under the vehicle and set them alight. The Germans burned to death. To the Nigerians it was fair justice." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeciwny-bzdurom Jaki rasizm? IP: *.ed.shawcable.net 30.05.10, 20:11 Gosciu byl kontrolowany przez policje, zaczal uciekac, szarpac sie z goniacym policjantem. Policjant go postrzelil, kumple postrzelonego grupowo zaatakowali policjantow zamiast skupic sie na udzieleniu pomocy koledze. 1. Przed policja sie nie ucieka bo policja moze uzyc broni. 2. Z policja sie nie szarpie bo policja tym bardziej moze uzyc broni. 3. Jak juz policja uzyla broni, a jest sie przyjacielem postrzelonego, skupia sie na udzieleniu mu pomocy a nie rzuacaniu kamieniami w policje. Daleko mi do prawicowego oszoloma ale to co wyprawiaja lewako-anarchisci to sa jakies jaja. Mam wrazenie z nudow i braku innych sytuacji przeciwko ktorym moga protestowac rzucili sie na te aby w koncu "zadzialac" przeciwko wyimaginowanym "rasizmowi" i "policyjnej brutalnosci" i pokazac jacy sa fajni, poczuc sie wazni, walczacy. Niestety zupelnie i totalnie ignorujac cala logike zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakbyja Re: Jaki rasizm? IP: *.aster.pl 30.05.10, 20:35 >Mam wrazenie z nudow i braku innych sytuacji przeciwko ktorym moga > protestowac rzucili sie na te aby w koncu "zadzialac" przeciwko wyimaginowanym > "rasizmowi" i "policyjnej brutalnosci" i pokazac jacy sa fajni, poczuc sie waz > ni, walczacy. Niestety zupelnie i totalnie ignorujac cala logike zdarzenia. ------ Komuś się marzy rola wielkiego wodza o "sprawiedliwość", bo po Simonie Molu została nie dość niechlubna, to jeszcze wielka pustka w rasizmie. A tu taka gratka, można by ją przepuścić? Więc do walki o prawa narodu "mordowanego", pokazać jaka to polska policja zła, bezwzględna, tępią handelek podróbami i dragami czarnych wojowników o "wolność i równość"... Ciekawe, czyją narzeczoną okaże się być organizatorka dzisiejszego śmiesznego happeningu i jaką łzawą historię wciśnie nam za kilka miesięcy, albo lat, gdy narzeczony blask utraci. Odpowiedz Link Zgłoś
chimera03 Re: Jestescie jak dzieci 30.05.10, 20:01 Ty głupi prawicowy prymitywie, milcz jak do nas piszesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Jestescie jak dzieci 31.05.10, 08:55 chimera03 napisał: > Ty głupi prawicowy prymitywie, milcz jak do nas piszesz:) BO?? Tylko na takie argumenty cię stać? Żałosne.... Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Przeciez ten "reportaz" pisala Dubrowska. 30.05.10, 21:06 Naczelna GWniana piewczyni wszystkiego, co lewackie. Ta sama Paniusia o Niewielkim Rozumku propagowala Dni Cipska, Manife i inne wypryski lewackiej checi do dzialania. Tryudno zatem sie dziwic pochwalnemu tonowi opisu tej szopki, jak i calej aferze wokol zastrzelonego agresywnego, jak-zwykle-niewinnego Murzyniatka. Odpowiedz Link Zgłoś
kibol.ze.salonu Czy mówisz o tym autorytecie 30.05.10, 22:56 moralno-etycznym w GW? bi.gazeta.pl/im/7/6286/z6286557N,Magdalena-Dubrowska.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd O w morde... Osleplem... 30.05.10, 23:17 Bylo jakies ostrzezenie przed linkiem zamiescic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajcik NA WAWEL Z NIM !!! pochowajmy bydło na Wawelu a co IP: *.152.135.254.dsl.dynamic.eranet.pl 30.05.10, 19:56 jw. dosłownie brak słów! hołota protestuje, darmowe auto, mieszkanie i dożywotnia zapomoga dla tej hołoty. W tym kraju(naszym) to wszystko możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Tańczyli i śpiewali dla zastrzelonego Maxa [wideo] 30.05.10, 19:59 Nie bardzo rozumiem ideii marszu. Po pierwsze należy zauważyć, że całego incydentu by nie było gdyby handlujący cudzoziemcy nie stawiali oporu podczas czynności wykonywanych przez funkcjonariuszy. W Polsce jak również na świecie każdy incydent z użyciem policji, wojska wobec narodowości innych ras od razu spotyka się z ostrą krytyką. Poczekajmy na to, co wykaże śledztwo. Po drugie. Nauczymy się wreszcie jako obywatele i mieszkańcy RP szacunku do policji i funkcjonariuszy publicznych. Po to ich utrzymujemy z podatków, by strzegli prawa w naszym kraju. Po trzecie. Czy ktoś wie po co policja wykonywała czynności przy stadionie? Chyba nie trudno się domyśleć celu obecności funkcjonariuszy w tamtym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Facet był prawomocnie skazany!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 20:10 Tak więc był kryminalistą!!! A jego "pokojowi" koledzy wyglądają jak nasze rodzime dresy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precz Re: Facet był prawomocnie skazany!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 23:40 dokładnie, i jeszcze mają poparcie ciemnoty polskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta kłamie Tańczyli i śpiewali dla zastrzelonego Maxa [wideo] IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.10, 20:13 żałosne żony swoich czarnych mężów wraz z paroma ekologami i przedstawicielami mniejszości seksualnych rozkręciły zadymę z powodu śmierci przestępcy . wyborcza jak zwykle zajmuje się pierdołami. w strefie gazy z rąk izraelskich okupantów umierają codziennie ludzie . ciekaw jestem czy doczekam czasów kiedy obszernie i rzetelnie napiszecie o tym na pierwszej stronie.ŻE ŻYDZI ZABIJAJĄ NIEWINNYCH LUDZI. może ta komuna która dziś robiła hałas w warszawie pójdzie pod ambasadę izraela demonstrować ,a wyborcza to opisze obszernie i rzetelnie ,a nie jak zwykle pseudo obiektywnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XY Tańczyli i śpiewali dla zastrzelonego Maxa [wideo] IP: 188.33.199.* 30.05.10, 20:17 Maxwell Itoyi na zawsze pozostanie w pamięci ludzi, będę modlić się za Niego i jego żonę i dzieci, które zostały sierotami.A jeśli chodzi o policjanta- ma krew na swoich rękach i nic i nikt jej nie zmyje. Policjo STOP RASIZMOWI. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend a co by było gdyby tknęli geja-chuligana? 30.05.10, 21:08 żałosne próby manipulacji. Gość portalu: XY napisał(a): > Maxwell Itoyi na zawsze pozostanie w pamięci ludzi, będę modlić się > za Niego i jego żonę i dzieci, które zostały sierotami.A jeśli > chodzi o policjanta- ma krew na swoich rękach i nic i nikt jej nie > zmyje. > Policjo STOP RASIZMOWI. Odpowiedz Link Zgłoś
jeruzalem51 Re: Tańczyli i śpiewali dla zastrzelonego Maxa [w 30.05.10, 23:50 Gość portalu: XY napisał(a): > Maxwell Itoyi na zawsze pozostanie w pamięci ludzi, będę modlić się > za Niego i jego żonę i dzieci, które zostały sierotami.A jeśli > chodzi o policjanta- ma krew na swoich rękach i nic i nikt jej nie > zmyje. > Policjo STOP RASIZMOWI. nie rob bohatera z kryminalisty handlujacego narkotykami Odpowiedz Link Zgłoś
asiazlasu watek w ogromnej wiekszosci... 31.05.10, 00:00 podpada pod prawo. Mam wrazenie ze jestem na forum skrajnych nacjonalistycznych stron. Czas to skasowac bo zrobi sie nieladnie i dla Gazety. Wszelkie limity od dawna sa przekroczone. Mam mdlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-58 Tańczyli i śpiewali dla zastrzelonego Maxa [wideo] 30.05.10, 20:26 jak im się nie podoba w Naszym kraju to niech spadają na bambus do Afryki Odpowiedz Link Zgłoś
1976rs Murzyn 30.05.10, 20:37 Apeluję o używanie w języku polskim słowa "Murzyn", które od XIV wieku oznacza w Polsce człowieka o czarnym kolorze skóry i nie ma nic wspólnego z angielskim słowem "nigger", niemieckim "neger" itd. "Murzyn" w żadnym wypadku nie ma pejoratywnego znaczenia, jak próbują to wmówić zbyt poprawni politycznie osobnicy, którzy co gorsza tłumaczą to samym podmiotom sporu o tę nazwę. Jest wręcz dumnym określeniem, gdyż nazwa pochodzi od Maurów, mieszkańców Mauretanii. Abstrahując od "kwiatków" poprawności politycznej (prefiks Afro-, to może i Estończyków i Węgrów nazywajmy Azjo-?), w naszej semantyce "czarny" określa coś złego ("czarny charakter" itd.), więc określenia "czarny", "biały" też są nieszczęśliwe. "Ciemnoskóry" także. Bo co, opalony, Cygan? "Murzyn" jest jedynym neutralnym określeniem człowieka o czarnej skórze w naszym języku i naprawdę nie należy tego słowa się bać. O poglądach czy stosunku do ludzi świadczą zresztą czyny, nie durne powtarzanie idiotyzmów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Murzyn IP: *.aster.pl 30.05.10, 22:51 Nie musisz apelować. Słowo murzyn jest oficjalnie uznanym przez środowiska językoznawcze, nt było wiele dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex Re: Murzyn 31.05.10, 05:59 To uzywaj tego okreslenia - ale tylko wobec mieszkancow Mauretanii. Wszystkich innych najpierw zapytaj czy zycza sobie, abys ich tak okreslal. Bo Kenijczyk to nie Mauretanczyk. Po co w ogole w 21 wieku uzywac przestarzalych okreslen o chrakterze "rasowym"? Jest tylko jedna - ludzka - rasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakbyja Re: Murzyn IP: *.aster.pl 31.05.10, 06:56 W Polsce będę używać co jest zalecane przez językoznawców. Po co w 21 wieku murzyni tkwią w czasach kolonialnych i rażą rasizmem gdy im wygodnie? Po co w 21 wieku dodawać określeniom znaczenie, którego nie mają? Nie muszę pytać wszystkich innych, bo ci "wszyscy inni" nie są moim autorytetem. "est tylko jedna - ludzka - rasa." O tak, jak ładnie brzmi takie określenie - "rasowniku" albo "ludziu". Zastanów się, zanim pomyślisz, bo o pisaniu nie myśl w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarex007 Re: Murzyn 31.05.10, 11:34 "Zalecane przez jezykoznawcow"? Toz to sterowanie centralne rodem z PRL. Zaden jezykoznawca nie ma patentu na jezyk. Jezyk - dopoki jest zywy - zmienia sie nieustannia, i jezykoznawca moze co najwyzej starac sie za tym nadazac, ale nie moze niczego zalecac. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Murzyn 31.05.10, 09:08 jaguarex napisał: > To uzywaj tego okreslenia - ale tylko wobec mieszkancow Mauretanii. > Wszystkich innych najpierw zapytaj czy zycza sobie, abys ich tak > okreslal. Bo Kenijczyk to nie Mauretanczyk. > > Po co w ogole w 21 wieku uzywac przestarzalych okreslen o > chrakterze "rasowym"? Jest tylko jedna - ludzka - rasa. No właśnie : Biały policjant.... Odpowiedz Link Zgłoś
dersteuermann Tańczyli i śpiewali dla zastrzelonego Maxa [wideo] 30.05.10, 20:41 Policjant posiada broń służbową po to, by jej użyć w razie potrzeby. Wygląda na to, że został zaatakowany, a użycie broni odbyło się w zwarciu lub w nagłej sytuacji zagrożenia. Wskazuje na to postrzelenie w tętnicę udową. To nie był strzał mierzony. Cóż, poszkodowany miał pecha, równie mogło skończyć się na przestrzeleniu mięśnia. Nie powinien był uczestniczyć w ataku na policjanta, a atakując uzbrojonego funkcjonariusza musiał liczyć się z zagrożeniem własnego życia. Kolor skóry poszkodowanego, jak sądzę, nie miał wpływu na wydarzenia. Choć od ludzi, którzy są gośćmi w naszym kraju można byłoby oczekiwać poszanowania prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Tańczyli i śpiewali dla zastrzelonego Maxa [w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 21:09 > Policjant posiada broń służbową po to, by jej użyć w razie potrzeby. oczywiście, użycie broni w czasie sprzeczki z handlarzami skarpetek to jest uzasaniona potrzeba. Ja też cię postrzle z broni palnej jak będiesz ze mną się kłócił. Żeby napadł go z jakąś bronią czy narzędziem to co innego, ale czy naprawdę policja musi w takich sytuacjach sięgać po broń palną? > Kolor skóry poszkodowanego, jak sądzę, nie miał wpływu na wydarzenia. Choć od > ludzi, którzy są gośćmi w naszym kraju można byłoby oczekiwać poszanowania praw > a. widzisz miliony polaków łamią codziennie prawo od nich też można by oczekiwać poszanowania prawa, nie rozmumiem co różnica czy gość czy obywatel, obowiązki ma takie same i tak samo często zdarza mu się to prawo łamać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vatar Re: Tańczyli i śpiewali dla zastrzelonego Maxa [w IP: *.resnet.st-andrews.ac.uk 04.10.10, 11:43 Zgadzam się w 100%. Nienawidzę tego pieprzenia farmazonów, że ktoś został poszkodowany przez kolor skóry/religię/etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KMW Czarni i biali razem w marszu przez Warszawę IP: 94.254.138.* 30.05.10, 20:43 wylapac to dziadostwo zarowno biale jaki czarne. wyslac murzynow-bandytow i ich bialych obroncow do afryki. Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Idą w marszu tydzień po śmierci Maxwella 30.05.10, 20:58 To rzeczywiscie dziwne, to skoncentrowanie na forach netowych wszelkiego mozliwego plugastwa. Mam nadzieje, ze sprawa zostanie rzetelnie wyjasniona. Jezeli policjant przekroczyl swoje uprawnienia i uzyl broni nieadekwatnie do zagrozenia powinien poniesc surowe konsekwencje. Ta demonstracja byla legalna, a w demokratycznym panstwie prawa obywatele maja prawo do demonstrowania swoich pogladow. Jezeli sie to policji nie podoba, lub tego nie rozumie, nalezy ja gruntownie zmienic, od podstaw. Juz teraz widac, ze policja mataczy w sprawie. Niektorzy rzecznicy prasowi komend policyjnych, ktorzy formuluja daleko idace wnioski, mimo, ze nie maja do tego prawa, bo pstepowanie jest wciaz w toku, powinni wyleciec z pracy na zbity pysk. Tak jak i ich przelozeni, ktorzy przyzwalaja na takie skandaliczne wypowiedzi. Kilka dni temu byla mala pokojowa, ale nielegalna demonstracja. Policja wykorzystala ten fakt przeciwko demonstrujacym, fimowala ich, legitymowala i teraz zastanawia sie nad zlozeniem wniosku o wykroczenie. Po zamieszkach wywolanych zabiciem czlowieka przez niezrownowazonego psychicznie policjanta, ktory wczesniej miotal pod adresem handlarzy rasistowskie obelgi, zatrzymano i przewieziono na komisariat WYLACZNIE osoby ciemnoskore, zadnego bialego. Policja to potwierdza. W tlumie wscieklych handlarzy bylo wielu bialych, ale zaden z nich nie zostal zatrzymany. Wszystko wskazuje na to, ze kryterium byl kolor skory. To kompromituje policje. Cale szefostwo powinno zostac zdymysjonowane w trybie natychmiastowym, osobom, ktore wydaly taki haniebny rasistowski rozkaz powinno sie postawic zarzuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Idą w marszu tydzień po śmierci Maxwella IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 21:27 prawdziwą twarz policja pokazała właśnie przy tej demonstracji zaraz po śmierci. Ludzie w szoku po śmierci przyszli pokojowo pod komendę z protestem i nic więcej, po godzinie się rozeszli. natomiast policja podczas demokratycznej demonstracji nękała uczestników spisywaniem, funkcjonariusze odmawiali podania numerów służbowych na żądania demonstantów, niektórzy z policjantów byli pod wpływem alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
jeruzalem51 Re: Idą w marszu tydzień po śmierci Maxwella 31.05.10, 01:48 klosowski333 napisał: > To rzeczywiscie dziwne, to skoncentrowanie na forach netowych wszelkiego > mozliwego plugastwa. > > Mam nadzieje, ze sprawa zostanie rzetelnie wyjasniona. Jezeli policjant > przekroczyl swoje uprawnienia i uzyl broni nieadekwatnie do zagrozenia powinien > poniesc surowe konsekwencje. > > Ta demonstracja byla legalna, a w demokratycznym panstwie prawa obywatele maja > prawo do demonstrowania swoich pogladow. Jezeli sie to policji nie podoba, lub > tego nie rozumie, nalezy ja gruntownie zmienic, od podstaw. > > Juz teraz widac, ze policja mataczy w sprawie. Niektorzy rzecznicy prasowi > komend policyjnych, ktorzy formuluja daleko idace wnioski, mimo, ze nie maja do > tego prawa, bo pstepowanie jest wciaz w toku, powinni wyleciec z pracy na zbity > pysk. Tak jak i ich przelozeni, ktorzy przyzwalaja na takie skandaliczne wypowi > edzi. > > Kilka dni temu byla mala pokojowa, ale nielegalna demonstracja. Policja > wykorzystala ten fakt przeciwko demonstrujacym, fimowala ich, legitymowala i > teraz zastanawia sie nad zlozeniem wniosku o wykroczenie. > > Po zamieszkach wywolanych zabiciem czlowieka przez niezrownowazonego psychiczni > e > policjanta, ktory wczesniej miotal pod adresem handlarzy rasistowskie obelgi, > zatrzymano i przewieziono na komisariat WYLACZNIE osoby ciemnoskore, zadnego > bialego. Policja to potwierdza. W tlumie wscieklych handlarzy bylo wielu > bialych, ale zaden z nich nie zostal zatrzymany. Wszystko wskazuje na to, ze > kryterium byl kolor skory. To kompromituje policje. Cale szefostwo powinno > zostac zdymysjonowane w trybie natychmiastowym, osobom, ktore wydaly taki > haniebny rasistowski rozkaz powinno sie postawic zarzuty. nawiedzony idioto,bo tylko murzyni byli agresywni Odpowiedz Link Zgłoś
mk.i Czarni i biali razem w marszu przez Warszawę 30.05.10, 21:00 Mamy pretensje jak nas gdzieś źle traktują a my jak się zachowujemy jeszcze gorzej i ani trochę wstydu .A tu zginął człowiek o innym odcieniu skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEbastian Mol Czarni i biali razem w marszu przez Lagos! IP: *.chello.pl 30.05.10, 21:00 Jak im się tu nie podoba , to niech wracają do Afryki . Mnie się Lagos nie podoba , więc tam nie jeżdżę . A jak im się w Polsce nie podoba , to sp.... Niedługo i w naszym kraju zacznie się panowanie wyższej rasy . Już w przeszłości był tu naród Panów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Czarni i biali razem w marszu przez Warszawę IP: 188.33.43.* 30.05.10, 21:05 Ci lewacy są śmieszni, polecam wycieczkę do Belgi, na zwiedzanie czarnych dzielnic. Odpowiedz Link Zgłoś