Gość: myślący IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.10, 11:02 160 biskupów,1000 kapłan ow i 100 oo powodzian Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szokez 100 Biskupów,1600 kapłanów..Tylu nierobów. 06.06.10, 11:09 którzy żyją w luksusach z krwawicy Polaków... A ilu z nich ma na sumieniu dzieci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: 100 Biskupów,1600 kapłanów..Tylu nierobów. IP: *.146.215.197.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.06.10, 12:02 hehehe, wysłannik watykańskiej mafii ma na czapce wianuszek z gwiazd dawida. ciekawe co na to moherowe oszołomstwo? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (.)(.) kolejny swiety do kolekcji IP: 109.255.153.* 06.06.10, 12:18 generalnie w ich duzej liczbie popieluszko wyroznia sie nawet na plus - nie ma na sumieniu krwi niewiernych lub heretykow co jest czeste wsrod zasiadajacych po prawicy pana z laski kk. do tego swietnie sie bedzie sprzedawal - msze, tace, intencje, obrazki, medaliki - kk robi swietny interes Odpowiedz Link Zgłoś
rozpredatorez Re: To znaczy jacy?? 06.06.10, 13:39 Tacy: niepoprawni.pl/blog/164/gruppenfuehrer-kat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumcyk Re: Tak naprawde to tacy jak wy go zamordowali IP: *.range86-163.btcentralplus.com 06.06.10, 13:45 zapomniales dodac, ze tacy jak oni ukrzyzowali chrystusa i glosowali na reagana... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiujp Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełuszki 06.06.10, 11:18 Ja mysle ze powinno byc wiecej takich ludzi jak Popieluszko i dobrze ze sie onim mowi teraz dzieki temu poswieceniu, bo znajda sie nastepcy prawdziwi patrioci tacy jak Papiez! Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełus 06.06.10, 11:23 Wszystkie partie powinny uczyc sie propagandy od Koscioła.Ci,to naprawde umieją ją robić! Odpowiedz Link Zgłoś
rozpredatorez ZŁO dobrem zwyciężaj! 06.06.10, 13:12 Polecam obejrzyjcie sobie ostatni program z cyklu "Warto rozmawiać", szczególnie od 10-tej minuty do 18-tej. www.tvp.pl/publicystyka/tematyka-spoleczna/warto-rozmawiac/wideo/po-co-nam-blogoslawieni-03062010/1865039 I odpowiedzcie sobie wykształciuchy sami na pytanie w jakim kraju żyjecie? Warto też przeczytać: www.rp.pl/artykul/172329_Wojciech_Sumlinski__Nie_prosze_o_lito sc__prosze_o_sprawiedliwosc.html pl.wikipedia.org/wiki/Wojciech_Sumli%C5%84ski Odpowiedz Link Zgłoś
masakra_teksanska :D a jakieś inne, nie mniej obiektywne żródła ? 06.06.10, 14:46 Nasz Dziennik, T(owarzysz)R(ydzyk)WAM, wiadome radyjo, co mówią ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schwarzenegger Re: ZŁO dobrem zwyciężaj! IP: *.connecta.pl 06.06.10, 14:51 no i co wysnułeś z tej propagandowej szczekaczki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: ZŁO dobrem zwyciężaj! IP: *.opera-mini.net 06.06.10, 21:37 Dajesz link do niepublicznej (publicznej telewizji), "Aby obejrzeć ten program należy wnieść opłatę techniczną Opłata wynosi 12 złotych za dostęp na 30 dni lub 120 złotych za dostęp na rok". To nie koniec wymagań, bo dochodzi do tego zmuszanie do oprogramowania Microsoftu, a my takiego wykształciuchy nie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
piegrza Re: Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełus 06.06.10, 19:17 cleryka napisała: > Wszystkie partie powinny uczyc sie propagandy od Koscioła.Ci,to > naprawde umieją ją robić! Zwłaszcza klamać w żywe oczy że Popiełuszko zginął za wiarę. Faktycznie zginął za sprzeciw przeciw PRL i głoszenie tego wśród ludzi. To sprawa czysto polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełus IP: *.e-wro.net.pl 06.06.10, 11:27 Festiwal hipokryzji Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełus 06.06.10, 11:28 Myślisz że Benedykt XVI jest polskim patriotą?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiujp Re: Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełus IP: *.chello.pl 06.06.10, 12:22 kato28 napisał: > Myślisz że Benedykt XVI jest polskim patriotą?? Mowa była o Papieżu, a nie o jakimś, tfu, Benedykcie Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełus 06.06.10, 12:40 Ale to B XVI jest papieżem właśnie! No chyba że coś przeoczyłem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bialemalzenstwo Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełuszki 06.06.10, 11:20 co za głupota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JEJ Głupota kroczy przez Warszawe IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.10, 15:01 ale jakby już mniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 3 kanały telewizji publicznej 06.06.10, 11:25 transmitują uroczystości, wśród zebranych na placu Piłsudskiego premier, p.o. prezydenta, marszałek senatu, ministrowie... Znaczy się neutralne światopoglądowe państwo mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Re: 3 kanały telewizji publicznej 06.06.10, 13:03 kato28 napisał: > transmitują uroczystości, wśród zebranych na placu Piłsudskiego premier, p.o. > prezydenta, marszałek senatu, ministrowie... Znaczy się neutralne > światopoglądowe państwo mamy! Przecież motłoch głosuje na tych POPiSowych kundelków na watykańskiej smyczy. Do kogo więc pretensje? A jeśli ci "politycy" są aż takimi pobożnymi katolikami, to tym gorzej dla nich. Pokazują bowiem, czego się po nich można spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: 3 kanały telewizji publicznej 06.06.10, 13:35 Nie potrafisz czegoś napisać nie obrażając przy okazji kogoś? Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz Re: 3 kanały telewizji publicznej 06.06.10, 13:35 kato28 napisał: > Znaczy się neutralne światopoglądowe państwo mamy! A kto ci tak powiedzial? Wiara katolicka jest wpisana w dzieje panstwa polskiego bardziej niz jakakolwiek inna. Nie jestem ortodoksyjnym katolikiem, ale nie przeszkadzaja mi krzyze i koscioly. Przeszkadzaja mi natomiast meczety budowane w Polsce, bo nie widze dla nich zadnego uzasadnienia, wpisania ich w tradycje panstwa polskiego. A Popieluszko oddal zycie za nasza wolnosc, za to, bys mogl pisac swoje nedzne wypociny, i zeby nikt nie namierzal ciebie po ip i nie wsadzil na kilka lat do wiezienia za to co piszesz lub o czym myslisz. Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: 3 kanały telewizji publicznej 06.06.10, 13:51 Powiedziała mi to Konstytucja RP dlatego dla mnie nie ma miejsca dla przedstawicieli najwyższych władz państwowych na takich uroczystościach w pierwszym rzędzie i na eksponowanym miejscu. Chcą - proszę bardzo, wśród reszty uczestników (zapewnia to też konstytucja). Co do mediów to katolicy mają ich tyle ze niekoniecznie chciałbym oglądać to co oglądam za swoje własne pieniądze w TV publicznej. No na jednym kanale, ale na trzech? A Popiełuszko jak dla mnie oddał życie za politykę w kościele (czyli w Polsce nic nowego) bo gdyby ołtarz nie służył mu za trybunę żyłby zapewne do dzisiaj. Myślę też że komunizm odszedł by i bez niego. W końcu Czesi, Rumuni, Niemcy itd nie mieli swoich Popiełuszków a jakoś pozbyli się tego świństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz Re: 3 kanały telewizji publicznej 06.06.10, 14:15 kato28 napisał: > nie służył mu za trybunę żyłby zapewne do dzisiaj. Myślę też że komunizm > odszedł by i bez niego. W końcu Czesi, Rumuni, Niemcy itd nie mieli swoich > Popiełuszków a jakoś pozbyli się tego świństwa. Z takimi jak ty na pewno nie pozbyliby sie niczego. Twoi rodzice byli po drugiej stronie baryady, prawda? To czuje sie w twoich wypowiedziach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steve69 W twoich wypowiedziach czuje się fanatyzm... IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.10, 14:22 Lecz się... Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: 3 kanały telewizji publicznej 06.06.10, 14:35 Nie wiem. oboje należeli do pierwszej Solidarności a dziadkowie w Powstaniu Warszawskim walczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOjo Re: 3 kanały telewizji publicznej IP: *.home.aster.pl 06.06.10, 16:58 A odniesiesz się może do pierwszej części wypowiedzi twojego przedpiścy? Bardzo proszę! Nie mam nic przeciwko beatyfikacji, uroczystościom, ba, nawet przedpiśca z tymi trzema kanałami TV przegiął, więc uważam, że się czepia - ale jak czytam takie wuypowiedzi jak twoje, to womitować mi się chce... Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Re: 3 kanały telewizji publicznej 06.06.10, 14:21 odchudzacz napisała: > kato28 napisał: > > > Znaczy się neutralne światopoglądowe państwo mamy! > > A kto ci tak powiedzial? Wiara katolicka jest wpisana w dzieje > panstwa polskiego bardziej niz jakakolwiek inna. Nie jestem > ortodoksyjnym katolikiem, ale nie przeszkadzaja mi krzyze i > koscioly. Przeszkadzaja mi natomiast meczety budowane w Polsce, bo > nie widze dla nich zadnego uzasadnienia, wpisania ich w tradycje > panstwa polskiego. A Popieluszko oddal zycie za nasza wolnosc, za > to, bys mogl pisac swoje nedzne wypociny, i zeby nikt nie namierzal > ciebie po ip i nie wsadzil na kilka lat do wiezienia za to co > piszesz lub o czym myslisz. Niedouczony biedaku! Nawet nie zdajesz sobie sprawy, jak olbrzymi wkład w polską kulturę a nawet tradycję wniosły inne religie, w tym właśnie islam. Nie można także zapomnieć o zasługach cywilizacji przedchrześcijańskich. Katolicyzm dał Europie ciemnotę, pogardę człowieka, brud, smród i zarazy. Zatrzymał rozwój wszelkiej nauki, zwłaszcza medycyny (i pokrewnych) na setki lat w mrokach średniowiecza. A ty bajdurzysz o "zasługach"??? Ad rem: Topiełuszko wcale za niczyją wolność nie stracił życia. Sądzisz, że bez politykierów przebranych w sukienki rozwój Europy zatrzymałby się w miejscu? Klechów nikt nie prosił o ich wstawiennictwo w rozwój internetu, a przecież takowy pokrywa całą kulę ziemską, bez względu na ustrój i światopoglądy. Więc puknij się w swoją pustą makówkę, zanim zaczniesz powielać moherowe bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz Re: 3 kanały telewizji publicznej 06.06.10, 15:04 puchacz_sceptyk napisał: > Ad rem: Topiełuszko wcale za niczyją wolność nie stracił życia . Sądzisz, > że bez politykierów przebranych w sukienki rozwój Europy zatrzymałby się w miej > scu? > Klechów nikt nie prosił o ich wstawiennictwo w rozwój internetu, a przecież > takowy pokrywa całą kulę ziemską, bez względu na ustrój i światopoglądy. Gdyby nie tacy ludzie, jak ks. Popieluszko czy Nasz Papiez, do dzis nie mialbys internetu w Polsce, biedny robaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: 3 kanały telewizji publicznej 06.06.10, 15:38 Czas, byś wyszedł z kruchty i wziął się za naukę. Głoszenie bredni nie jest zakazane, ale chluby głoszącemu nie przynosi. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Zacofany kraj IP: *.kampsys.3s.pl 06.06.10, 11:28 Skąd jest kasa na budowe kosciołów, organizacje nikomu nie potrzebnych beatyfikacji? Dlaczego państwo ma na to płacić? A durny naród stoi na tym placu w warszawie i gapi sie na facetów w sukienkach... Polska to 3 świat i tak juz zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marajka Re: Zacofany kraj IP: *.ghnet.pl 06.06.10, 12:59 Kościoły buduje się ze składek wiernych. A Polska 3 swiatem nie jest i nie była, sprawdź co to w ogóle znaczy. Ciekawe kto mi pierwszy zarzuci, że jestem moherem albo katolickim oszołomem:D Odpowiedz Link Zgłoś
guyritchie nie jest tak prosto jak piszesz 06.06.10, 13:57 kosciołow nie buduje się ze składek wiernych, ale w sporej cześci z dotacji samorzodów przekazujących działki i gotowe budynki (vide nowa parafia w Tarnobrzegu na oś. Przywiśle) i budżetu państwa - komisja majątkowa (twór tak niekonstytucyjny, że aż na dzieło szatana mi wygląda). Wierni niech sobie wydają pieniądze na co chcą ale dlaczego tacy i wszelakich datków nie mozna opodatkować (i nie mowię tu o jakiś smiesznych ryczałtach i zwolnieniach podatkowych!)? Wciąż marudzi się, ze adwokaci, lekarze nie maja kas fiskalnych ale dlaczego kas mieć nie mogą księża! Jaka jest różnica, pomiędzy wizytą u lekarza ratującego zdrowie czy nawet życie a wizyta u ksiedza przy zamawianiu slubu czy chrzcin? Kasy fiskalne w parafiach! To jest hasło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Zacofany kraj IP: *.sotn.cable.ntl.com 06.06.10, 14:04 z wiernych ? naiwna ty jak te stare bereciary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steve69 Ja ci zarzucę... IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.10, 14:15 40 mln zł dla świątyni zamiast dla ZUS: http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3875054.html Jak nie masz pojęcia, to się nie wypowiadaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Uszaszowski Dosyc tego!!! IP: *.VIC.netspace.net.au 06.06.10, 13:20 Rozejsc sie lebiegi!TYLE GODZIN ZANUDZANIA TRUDNO WYTRZYMAC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mili Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełuszki IP: *.chello.pl 06.06.10, 11:31 co tam ,że powodzianom domy zalewa. Zamiast rzeczywiście im pomóc machając łopatą to oni wiedzą jak sobie czas zając. Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Re: Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełus 06.06.10, 12:54 Gość portalu: mili napisał(a): > co tam ,że powodzianom domy zalewa. Zamiast rzeczywiście im pomóc machając > łopatą to oni wiedzą jak sobie czas zając. Rzeczywiście, w czasie imprezy jakoś nikt się nawet nie zająknął o tym dopuście bożym i tragedii setek tysięcy ludzi. O zaistniałych (i przyszłych) śmiertelnych ofiarach nikt oczywiście nie pamiętał. Widocznie poszkodowani przez los chrześcijanie, jako biedacy i nędzarze, dla kleru nie istnieją. Bo i po co, skoro to im trzeba byłoby dawać, a tu doić nie ma z kogo i z czego. Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Re: Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełus 06.06.10, 13:32 puchacz_sceptyk napisał: > Gość portalu: mili napisał(a): > > > co tam ,że powodzianom domy zalewa. Zamiast rzeczywiście im pomóc machają > c > > łopatą to oni wiedzą jak sobie czas zając. > > Rzeczywiście, w czasie imprezy jakoś nikt się nawet nie zająknął o tym dopuście > bożym i tragedii setek tysięcy ludzi. > O zaistniałych (i przyszłych) śmiertelnych ofiarach nikt oczywiście nie pamięta > ł. > Widocznie poszkodowani przez los chrześcijanie, jako biedacy i nędzarze, dla > kleru nie istnieją. > Bo i po co, skoro to im trzeba byłoby dawać, a tu doić nie ma z kogo i z czego. POPRAWKA: Na zakończenie przedstawienia, pomiędzy podziękowaniami dla sponsorów i politykierów wszelkiej maści, Nycz w dwóch zdaniach wspomniał o powodzianach. Oczywiście napomknął, że ładna pogoda powstała właśnie na czas celebracji, rodzi nadzieję na rychłą ulgę powodzianom. Hipokryta, nawet potrafił zaprząc pogodę w nowy kult z jednoczesną obłudą o nadzieji dla tych nieszczęśliwców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elf Niezła impreza... a w kraju powódź... IP: *.icpnet.pl 06.06.10, 11:31 bawcie się dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldona Re: Niezła impreza... a w kraju powódź... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 10:04 Impreza? Język używany do określenia beatyfikacji, przypomina mi język pewnego pana, który tak wyrażał się o Mszach za Ojczyznę prowadzonych przez Księdza Popiełuszkę. Imprezą są imieniny, urodziny czy dyskoteka.Msza jest Mszą, a beatyfikacja beatyfikacją.J ta beatyfikacja należała się Księdzu Jerzemu i była prędzej zaplanowana z pewnością niż POlska staneła przed faktem powodzi.Przecież Ksiadz Jerzy wstawia się za nami u Boga i za swoim krajem.To niezwykłe cwaniakowanie, chcieć odebrać Komuś coś co Mu się słusznie należy.A beatyfikacja się Jemu należała i należy się Mu kanonizacja, czyli uznanie za świętego.Był to niezwykły człowiek.Takiego pokroju ludzi już nie ma.A jeśli są to gdzie, ze ich nie widać?...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Zacofany naród IP: *.kampsys.3s.pl 06.06.10, 11:33 Skąd jest kasa na budowe kosciołów, organizacje nikomu nie potrzebnych beatyfikacji? Dlaczego państwo, czy ja, mam na to płacić? A durny naród stoi na tym placu w warszawie i gapi sie na facetów w sukienkach... Polska to 3 świat i tak juz zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Uszaszowski Pomylency! IP: *.VIC.netspace.net.au 06.06.10, 13:26 Niedlugo co tydzien beda takie siupy koscielne i piecio-godzinne msze. Odpowiedz Link Zgłoś
totus.tytus Nieco arytmetyki: 06.06.10, 11:33 Załóżmy, że przyjdzie jakieś 10.000 ludzi. 75% z nich da na tacę, średnio jakieś 5 zł, co daje 7500*5 zł = 37.500 zł (równowartość kiepskiego samochodu z salonu, w wersji zubożonej). Jakieś 5000 zł Kościół przeznaczy na powodzian (jeśli w ogóle cokolwiek przeznaczy). Prasa napisze, a telewizja (szczególnie Po-spiesza-lska) ogłosi, że Kościół OFIAROWAŁ 5000 zł ofiarom powodzi. Pieniądze trafią do Caritas, gdzie zostanie z nich jakieś 600 zł. Za zabezpieczenie imprezy (policja, straż miejska, straż pożarna, służby medyczne) zapłaci kto? Pan płaci, pani płaci, społeczeństwo płaci. Za wywóz śmieci, kału i moczu uczestników i księży, za zużyty prąd do nagłośnienia... zapłaci kto? Takie cuda możliwe są tylko w Polsce. Polska to bogaty kraj, stać ją na utrzymywanie takich "cudów". I kompletnie nie rozumiem, w jaki sposób pan P. był "charyzmatycznym kapłanem"? Odpowiedz Link Zgłoś
totus.tytus no dobra, przyszło 250 tysięcy (?) 06.06.10, 11:37 jak ktoś chce, to niech sobie przeliczy na nowo. Odpowiedz Link Zgłoś
strzeles5 Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełuszki 06.06.10, 11:35 ludzi woda zalewa a te kecuny sobie świeto robia--lepiej te 1600 leniów pojechałoby i ludziom pompgli wały budować...ale po co przeciez od cięzkiej pracy jest chołota a świta musi świętowac i pieniadze na tace zbierać...ale to my szarzy ludzie przyzwyczailismy ich do tego luxusowego zycia -waląc im na tace, wypominki, msze, kolędy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marajka Re: Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełus IP: *.ghnet.pl 06.06.10, 13:01 A ty ilu ludziom pomogłeś i ile worów z piaskiem napełniłeś w ten weekend? Nie podoba mi się to święto, bo dla mnie czczenie ludzikch szczątków jest niechrzećsijańskie, a KK uważa się za najważniejszy wśród Kościołów chrześcijańskich. Ale nie rozumiem co wam tak przeszkasza, że ludzie się modlą, co wam przeszkadza, że płacą składki itp.? Czy po prostu tak sobie chlapiecie ozorami? Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Re: Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełus 06.06.10, 13:11 Gość portalu: marajka napisał(a): > A ty ilu ludziom pomogłeś i ile worów z piaskiem napełniłeś w ten weekend? > > Nie podoba mi się to święto, bo dla mnie czczenie ludzikch szczątków jest niech > rzećsijańskie, a KK uważa się za najważniejszy wśród Kościołów chrześcijańskich > . Ale nie rozumiem co wam tak przeszkasza, że ludzie się modlą, co wam przeszka > dza, że płacą składki itp.? Czy po prostu tak sobie chlapiecie ozorami? Niech się modlą, ale w kościołach i na koszt watykańskiego zaborcy. Ale nie w w miejscach, za utrzymanie których płacą podatki ludzie dalecy od uczestnictwa w religijnych szopkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 13:24 To że Kościół kogoś ogłasza błogosławionym czy świętym nie oznacza że trzeba czcić jego szczątki.Taka osoba jest stawiana za przykład wiary,moralności,samozaparcia w dążeniu do obranych ideałów.Można również modlić się ZA przyczyną takiej osoby.A że ludziom bardzo pomaga coś namacalnego,coś co można zobaczyć,dotknąć więc Kościół udostępnia relikwie takiej osoby.Jednak wcale nie musisz czcić szczątków żeby być blisko Boga.Można i należy im okazywać szacunek jak wszystkim szczątkom ale wiara jest tutaj najważniejsza.Dla wierzącego głównym centrum zawsze powinien pozostawać Chrystus natomiast święci,błogosławieni,relikwie,obrazy,przedmioty kultu są tylko jednym z narzędzi dojścia do głębokiej więzi z Bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajek Brak słów IP: *.kampsys.3s.pl 06.06.10, 11:39 Panowie w kieckach zamiast zajmować się głupotami wzieliby łopaty i pomogli powodzianom. Ale niee... lepiej zająć sie najmniej istotną rzeczą jaka można sobie w tym momencie wyobrazić. Przynajmniej zbierze sie kasę na tace, będzie za co utrzymywać dzieci panów księży. Ten naród nigdy nie zmądrzeje. Zbudujcie jeszcze kilka kościołów - będzie sie gdzie modlić, żeby nie było następnej powodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: Brak słów IP: *.teoc.pl 06.06.10, 13:15 Jajek-sam weź się do roboty, jak taki jesteś "mądry" Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Przeciez pomagaja 06.06.10, 14:23 Wystawili relikwie na Wawelu i modla sie kilka razy dziennie. No i zbiorka pieniedzy, ale z tego nic chyba nie trafi sie powodzianom. Odpowiedz Link Zgłoś
strzeles5 Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełuszki 06.06.10, 11:40 120 tys ludzi na placu którzy niestety musza kilka godzin stać w tym tłumie a świta sobie wygodnie siedzi na krzesełkach--gdzie tu równośc wśród ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ich Re: Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełus IP: 109.243.205.* 06.06.10, 12:55 No widzisz- trzeba być Duchowieństwem, a nie partaczami, m.in tacy jak wy (nie obrażając NIKOGO Spośród tam uczestniczących) z tamtejszych ludzi. Na szczęście jest nas najwięcej (osób wierzących i Najjaśniejszego Chrystusowego Duchowieństwa) w całej Polsce... Hahahah A cha i jeszcze jedno- wczoraj XIV Ogólnopolskie Spotkanie młodych na Lednicy- ok. 85 tysięcy młodzieży i 1000 księży- tu jest "Moc" Polskiego Narodu- w nas młodych Chrześcijanach !!! a nie w "kRETYNACH", ateistycznych polskich świniach... hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzeles5 Re: Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 13:09 zobaczymy panie DUCHOWNY jak ci głod i ból dokuczy (jak ludziom co ich woda zalała) czy wtedy będziesz taki zjednoczony z tymi swoimi świętymi kretynami..ciekawe czy taki w czarnej sutannie udzieli ci wtedy pomocy. dlaczego żeście sie nie zjednoczyli i całe te 85 tys ludzi nie pojechało pomóc powodzianom?? gdzie jest ta wasza moc?? banda zacofanych fanatyków Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Re: Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełus 06.06.10, 13:18 Gość portalu: strzeles5 napisał(a): > zobaczymy panie DUCHOWNY jak ci głod i ból dokuczy (jak ludziom co > ich woda zalała) czy wtedy będziesz taki zjednoczony z tymi swoimi > świętymi kretynami..ciekawe czy taki w czarnej sutannie udzieli ci > wtedy pomocy. dlaczego żeście sie nie zjednoczyli i całe te 85 tys > ludzi nie pojechało pomóc powodzianom?? gdzie jest ta wasza moc?? > banda zacofanych fanatyków "Nim tłusty bogacz schudnie, to wygłodzony biedak zdechnie". Im bidy nie było i nigdy nie będzie. Przynajmniej w tym zakłamanym, zacofanym umysłowo i gospodarczo kraiku. Odpowiedz Link Zgłoś
dalacin4 Re: Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełus 06.06.10, 13:21 fiu fiu, 85 tysięcy plus tysiąc naprawdę musiało tam być dużo "moczu", prawdziwy "mocz" polskiego narodu Odpowiedz Link Zgłoś
dalacin4 Re: Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełus 06.06.10, 13:33 ale my (horda przeklętych, zakała tego świętego narodu) też się odlewamy HaHa, na Lednicę to dołączę w przyszłym roku, będzie Was 85.001, słyszałem, że tam mnóstwo łatwych dziewczyn przyjeżdża i uwielbiają się opiekować grzesznikami, do zobaczenia bracia w wierze (: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Uszaszowski Swita musi siedziec... IP: *.VIC.netspace.net.au 06.06.10, 13:32 bo ma ciezkie dupy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SKANDAL nieroby księża urządziły szopkę na koszt państwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 11:42 a ludzie przeżwyają pragedie pooddziowe Odpowiedz Link Zgłoś
wicur Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełuszki 06.06.10, 11:43 Myslalem, ze do beatyfikacji potrzebne sa dowody dokonania cudu. Jakiego cudu wiec dokonal Popieluszko bo jakos nie pamietam... Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Re: Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełus 06.06.10, 13:44 wicur napisał: > Myslalem, ze do beatyfikacji potrzebne sa dowody dokonania cudu. Jakiego > cudu wiec dokonal Popieluszko bo jakos nie pamietam... Dobrze myślałeś, jest to niezbędny wymóg spisany w ichnich "najmądrzejszych księgach". Tyle, że raczej trudno dostępnych dla pospolitej gawiedzi. Ale ciemnogrodzki motłoch o tym nie wie, bo i wiedzieć nie musi. Im wystarczy, że ksiunc tako rzekł i kazał wziąć udział w masowym spędzie. Tej tłuszczy wystarczy zachwyt wiernego kundelka patrzącego na dostojeństwo i przepych swych panów i właścicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
ju-li1 Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełuszki 06.06.10, 11:47 "matkę brata"??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
allessane Trwa msza beatyfikacyjna ks. Jerzego Popiełuszki 06.06.10, 11:48 Komuchy zrobili OGROMNĄ przysługę kościołowi kasując jednego z ich szeregów, chyba nic lepszego nie mogli dla KK zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zboczeniec czy znany pedofil biskup Petz z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 11:49 zaszczycił uroczystość. Na Wawelu u Kaczyńskich był w I rzędzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: czy znany pedofil biskup Petz z Poznania IP: *.chello.pl 06.06.10, 12:25 Gość portalu: zboczeniec napisał(a): > zaszczycił uroczystość. Na Wawelu u Kaczyńskich był w I rzędzie nie pedofil, tylko pederasta, trzymajmy się faktów Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Lubię takie imprezy. 06.06.10, 11:50 Prowincjonalnych gąsek, odpicowanych i chętnych aź do zawstydzenia, do wyboru - do koloru, od nastolatek po szacowne "mamuśki". I to nierzadko z kasą i gestem, tylko "kosić" (i to bez rydzyjkowego nakazu wcześniejszego siania). Hulaj dusza, piekła nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
antymichnik5 GW Diabeł ubiera ornat i ogonem na mszę dzwoni !!! 06.06.10, 11:53 Sługusy SB na pierwszej stronie "transmitują" uroczystości beatyfiakcji ks.J.Popiełuszki.... Czyżby się nawrócili? Czyżby Michnikowi stanęła wódka w gardle, którą pił z Kiszczakiem ??? Nie...nie, na pewno nie... to tylko chwilowy PR !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumcyk Re: GW Diabeł ubiera ornat i ogonem na mszę dzwon IP: *.range86-163.btcentralplus.com 06.06.10, 13:44 zmykaj do naszego dziennika, zamiast tu gardlowac. Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Stan błogosławiony. Hmmm, jakoś dziwnie brzmi. 06.06.10, 11:56 Mnie uczyli, a słyszałem także od starych księży i takichże parafian, że takim mianem określa się...kobiety w ciąży! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max komunisci -ateisci IP: 109.243.29.* 06.06.10, 11:58 komunisci dostali do tak zabawke internet i sie wyzywaja w wolnym swiecie na forach a madrzy ludzie ich maja gdziex i nawet nie reaguja.biedni ateisci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tfu Re: komunisci -ateisci IP: *.chello.pl 06.06.10, 12:10 Biedni to tacy jak ty, co to móżdżki mają przenicowane przez wielką sekte z siedzibą w watykanie. Obłudnicy i pedofile!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apateistka Re: komunisci -ateisci IP: *.chello.pl 06.06.10, 13:06 Obaj siebie godni. Uwielbiam czytać dyskusje pod tekstami o religii, są takie zabawne... Jedni wrzeszczą, że kościół to pedofile, obłudnicy i złodzieje, drudzy, że ateiści to dzieciaki, komuchy i prostaki. A absolutnie wszyscy "mają klapki na oczach i są otumanieni przez sektę". Do wyboru, do koloru jaką. Odpowiedz Link Zgłoś
blumm Pozdrowienia dla kaczora !!!! 06.06.10, 12:12 Gość portalu: max napisał(a): > komunisci dostali do tak zabawke internet i sie wyzywaja w wolnym swiecie na forach a madrzy ludzie ich maja gdziex i nawet nie reaguja.biedni ateisci. O JEZU , Kaczka to TY pisales ???? Pozdrowienia dla kandydata !!!! "Nie jestem entuzjastą tego, żeby sobie młody człowiek siedział przed komputerem,oglądał filmiki, pornografię, pociągał z butelki z piwem i zagłosował, gdy mu przyjdzie na to ochota." Kaczka Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Re: komunisci -ateisci 06.06.10, 12:59 Gość portalu: max napisał(a): > komunisci dostali do tak zabawke internet i sie wyzywaja w wolnym swiecie na > forach a madrzy ludzie ich maja gdziex i nawet nie reaguja.biedni ateisci. Czegoś biedny? - Bom głupi, A czegoś głupi? - Bom biedny. A ty maxiu, nadajesz z cudzego czy swojego kompa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kur Re: komunisci -ateisci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 13:24 Biedny fanatyku, reprezentancie ciemnogrodu, gdyby nie komuniści z ZSRR Hitler by cię spalił w Auschwitz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: komunisci -ateisci IP: 109.243.29.* 06.06.10, 14:12 zylo by miliony ludzi ktorzy zgineli w zsrr w wyniku terroru i glodu i nie napadl by hitler ze stalinem na polske.i nie zamordowaliby by komunisci mojego pradziatka Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Re: komunisci -ateisci 06.06.10, 14:31 Gość portalu: xxx napisał(a): > zylo by miliony ludzi ktorzy zgineli w zsrr w wyniku terroru i glodu i nie > napadl by hitler ze stalinem na polske.i nie zamordowaliby by komunisci mojego > pradziatka Pewnie pradziatek był niepoprawnym hżeścijaninem, prawda matołku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: komunisci -ateisci IP: 109.243.29.* 06.06.10, 15:10 nie nie prawda biedny cioleczku . Odpowiedz Link Zgłoś
arbdahrba Czy płacą za zajęcie pasa drogowego? 06.06.10, 11:59 Kto zapłacił za projekt zmiany organizacji ruchu? To prywatna impreza kościoła katolickiego, na jakich zasadach rozliczają się za zabezpieczenie? Straż, policja, medycy, toi-toi'e...Kto za to płaci? PS> A Popiełuszko? To był niewygodny działacz polityczny. Niewygodny dla ówczesnych władz świeckich i kościelnych. To nie był człowiek porozumienia tylko człowiek konfrontacji. Może wszyscy go mieli dosyć? To był zwykły radykał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Czy płacą za zajęcie pasa drogowego? IP: *.chello.pl 06.06.10, 12:28 arbdahrba napisał: > Kto zapłacił za projekt zmiany organizacji ruchu? > To prywatna impreza kościoła katolickiego, na jakich zasadach rozliczają się > za zabezpieczenie? > Straż, policja, medycy, toi-toi'e...Kto za to płaci? Kpisz czy o drogę pytasz? Przecież RP to prywatna kolonia Watykanu, chłopaki tu są u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Re: Czy płacą za zajęcie pasa drogowego? 06.06.10, 14:40 arbdahrba napisał: > Kto zapłacił za projekt zmiany organizacji ruchu? > To prywatna impreza kościoła katolickiego, na jakich zasadach rozliczają się > za zabezpieczenie? > Straż, policja, medycy, toi-toi'e...Kto za to płaci? Ja zapłacę, ty zapłacisz, tamta pani i ten pan zapłacą. Zapłacą słono wszyscy mieszkańcy Stolicy, ale także i reszta polskich podatników. A bo co? Nie wolno? Watykańska mafia jest przecież u siebie, a służalcze politykierstwo tańczy wokół nich na dwóch łapkach na każde skinięcie. Ale żeby było jeszcze śmieszniej to przypominam, że to społeczeństwo samo sobie wybrało tych kolaborujących decydentów. Odpowiedz Link Zgłoś