Dodaj do ulubionych

Najlepsze kino w Warszawie

04.10.10, 14:36
Jakie jest według Warszawiaków najlepsze kino pod względem ceny biletów, przystosowania dla niepełnosprawnych i różnorodności jeśli chodzi o repertuar?
Obserwuj wątek
    • Gość: kinomaniak Re: Najlepsze kino w Warszawie IP: *.centertel.pl 06.10.10, 12:44
      samochodowe bo bezpłatne jest w wola parku przy górczewskiej lub na giełdzie samochodowej przy płochocińskiej
      • Gość: ladypiglet Re: Najlepsze kino w Warszawie IP: *.chello.pl 06.10.10, 21:22
        Wolałabym raczej takie normalne kino nie samochodowe. Ma ktoś może info na ten temat?
    • bebiak Re: Najlepsze kino w Warszawie 08.10.10, 22:32
      Moje kino to Muranów - przede wszystkim z uwagi na repertuar i atmosferę ale i to, że w barku można przed seansem zamówić kawę w filiżance:) Naprawdę to dla mnie ważne - nie cierpię kawy w plastikach, kubkach itp. a Muranów jest chyba jedynym takim kinem gdzie chętnie umawiam się wcześniej a i zostaję po filmie w barze by poplotkować o tym co widziałam
      Dalej z kin u mnie:
      - Atlantic;
      - Luna;
      - Alchemia;
      - Femina.
      Od razu mówię: nie wiem jak z udogodnieniami dla niepełnosprawnych, bom gapowata, choć wydaje mi się w 95%, że w Muranowie jest po prawej stronie zjazd dla wózków.

Nie lubię kin w centrach handlowych - drażnią mnie z kilku przyczyn i jak mogę unikam, choć do kina chadzam w sezonie jesienno-zimowym co tydzień.
      Z dużych kin uznaję jedynie Kinotekę.
      Pozdrawiam. B.
    • nowymm Re: Najlepsze kino w Warszawie 09.10.10, 22:02
      heeeeeeeeeeeej a w arkadii jest promocja, 10 zł!!! więc się wybieram, zakupię popcorn cole i będziemy się nieźle bawić...
      • Gość: kolo Re: Najlepsze kino w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.10, 22:26
        Nowymm, znasz bajkę o smokach , ty ,madry inaczej.
        • nowymm Re: Najlepsze kino w Warszawie 10.10.10, 17:25
          10 urodziny Cinema City!
          a to dla tych co mnie od głupich zwyzywali
      • Gość: tos Re: Najlepsze kino w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.10, 22:27
        Obyś się nie udławił.
        • nowymm Re: Najlepsze kino w Warszawie 09.10.10, 22:58
          piszcie co chcecie, ale zanim to zrobicie...a zreszta...
          Cinema City 10 zł w niedzielę
          • ladypiglet Re: Najlepsze kino w Warszawie 11.10.10, 09:51
            Bebiak masz rację, takie wielkie multipleksy są okropne. Dla mnie to zero relaksu tylko tłumy. Jeszcze sprawdziłąm że Kino Praha na warszawskiej Pradze ma miejsca dla niepełnosprawnych. Co ciekawe bilety są tam bardzo tanie. Chodzicie do tego kina?
            • Gość: he he he Re: Najlepsze kino w Warszawie IP: *.chello.pl 11.10.10, 10:48
              nie, bo tam chodzą niepełnosprawni
    • Gość: sloggi Polecam kino Bizzariusz IP: *.opera-mini.net 11.10.10, 17:46
      Dla mnie najlepsze w stolicy, hehe
      • ladypiglet Re: Najlepsze kino 22.10.10, 14:37
        No na pewno pod względem repertuaru się wyróżnia. Jak porównałam repertuar z kina Praha z multipleksami to na prawde jest sie czym szczycić. Ambitne seanse, cykle dla kobiet. Nie w kazdym kinie mozna spotkac sie z taka roznorodnoscia.
        • mariko8 Re: Najlepsze kino 23.10.10, 01:28
          Dokładnie i też polecam kino Muranów:)
          Co do Multipleksów to nic tak nie odstrasza jak zapach popcornu ale co kto lubi ;)
          • ladypiglet Re: Najlepsze kino 25.10.10, 09:19
            To fakt z tym popcornem. W dodatku cysto potrafi byc rozsypany po całym kinie:P plusem w tych mniejszych kinach jest jeszcze to ze czesto jest tak ze mozna wykupic sobie karte znizkowa tak jak na przyklad w kinie Praha na bilety i produkty na barze. To taki jakby program lojalnościowy dla stałych klientów:D
            • anmanika Re: Najlepsze kino 25.10.10, 12:02
              Tylko Muranów nie śmierdzi wściekle popkornem. Nigdzie indziej staram się nie chodzić.
              • ladypiglet Re: Najlepsze kino 26.10.10, 12:40
                a byłaś kiedykolwiek w Kinie Praha?
                • bebiak Re: Najlepsze kino 28.10.10, 22:46
                  ladypiglet napisała:

> a byłaś kiedykolwiek w Kinie Praha?

Ja jako dziecko byłam prowadzana przez mamę tamże, bo pochodzę z Saskiej Kępy i po miejscowej tzw mojej "Sawie" , "1-szym Maju" i chyba "Sokole" - było to nam najbliższe kino, ale to czasy.. och... jakieś 35 lat temu.
                  Jako dorosła persona chyba w Pradze nie byłam, a na pewno nie byłam po przeobrażeniu.
                  Pozdrawiam. B.
                  • ladypiglet Re: Najlepsze kino 05.11.10, 11:43
                    To polecam na pewno cykle dla kobiet w kinie Praha. Mało jest kin w Warszawie, które na prawdę az tak bardzo staraja się dotrzec do każdego odbiorcy.
    • 1-buc Re: Najlepsze kino w Warszawie 24.09.13, 13:52
      Ty już wiesz, które to kino? Bo ten sam link wklejasz wszędzie, gdzie popadnie, gdzie tylko się da:
      "Autor: zakl2 20.09.13, 15:27
      Ja ostatnio byłam w kinie w Wawce Arkadii bodajże,"
      co wyczerpuje znamiona SPAMU
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka