geograf 11.10.10, 08:59 Ciekawe czy miasto zadba o rezerwę terenu pod szkoły/inne miejsca potrzebne mieszkańcom, czy będzie to taka pustynia jak na Skarbka z Dziur. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GOŚĆ Re: Zbudują wielkie osiedle z własną stacją kolej IP: 193.111.166.* 11.10.10, 09:17 Tylko dlaczego nie piszą o porotestach mieszkańców!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: screem Re: Zbudują wielkie osiedle z własną stacją kolej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 15:23 Ciekawe kto protestuje i przeciwko czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arktur a własny tabor kolejowy IP: 193.105.35.* 11.10.10, 09:25 posiadają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kudlaty bedzie parking IP: 82.177.11.* 11.10.10, 09:46 70% mieszkancow nowego osiedla bedzie jezdzilo do Wawy samochodami. bedzie nowy parking na radzyminskiej. podejrzewam, ze stojacy korek bedzie sie zaczynal w okolicach radzymina i ciagnal przez marki i zacisze do targowej. proponuje jeszcze wiecej takich wspanialych inwestycji - terenu niezagosopdarowanego w tych okolicach jest jeszcze duzo! obecnie przejazd radzyminska od m1 w markach do czterech spiacych (10km) w godzinach porannych zajmuje 40-50 min. ile bedzie jak to osiedle bedzie ukonczone? 2 h???! dla mnie jedynym rozwiazaniem jest metro, ktore bedzie zaczynac bieg w radzyminie, i oczywiscie obwodnica marek + nowy most na tarchominie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Re: bedzie parking IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 11.10.10, 10:23 a dla mnie jedynym rozwiązaniem jest bezpośrednia teleportacja z Radzymina do Centrum Warszawy, która jest równie prawdopodobna co metro Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: bedzie parking 11.10.10, 15:41 A fuj, ale z ciebie brutal. Nie można tak ludziom prawdą po oczach. Bo nie kupią mieszkania i pan deweloper nie zarobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: bedzie parking IP: *.cable.smsnet.pl 11.10.10, 14:15 do może Bufetowa zajmie się drogami a nie stadionami dla ITI? chyba to że wawa się korkuje to nie powód żeby nic nie budować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: bedzie parking IP: *.cable.smsnet.pl 11.10.10, 14:15 nic oprócz stadionów oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxi Re: bedzie parking IP: *.chello.pl 11.10.10, 20:32 >>do może Bufetowa zajmie się drogami a nie stadionami dla ITI? stadion jest własnością miasta,tłuku wsiowy. Odpowiedz Link Zgłoś
pomysl.po.wypiciu teraz mieszkańcy będą kupowac 11.10.10, 10:20 drezyny zamiast samochodów Odpowiedz Link Zgłoś
dow_jones Zbudują wielkie osiedle z własną stacją kolejową 11.10.10, 10:00 "Mieszkańcom zafunduje nawet stację kolejową - pisze "Puls Biznesu" - fundowanie w mojej ocenie to coś za darmo, czyli Dom Dev stanie się organizacją dobroczynną ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajko Zbudują wielkie osiedle z własną stacją kolejową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 10:31 Tak się składa że mieszkam w bliskiej okolicy tej inwestycji, z okien pewnie będę widział te bloki. Mieszkańcy tego osiedla nie będą jeździć do centrum ul. Radzymińską, bo z ul. Bukowieckiej która dochodzi do Radzymińskiej nie da się skręcić w kierunku centrum - kilka lat temu skasowano taką możliwość. A nawrotka na kolejnym skrzyżowaniu już teraz potrafi zając kilka minut. Będą jeździć Swojską i ks. Ziemowita, które są wąskie i już teraz rano zakorkowane przez ludzi z Ząbek, Zielonki itd. próbujących dostać się do centrum. Rondo w ciągu tej ulicy nie przyspiesza ruchu... Jednym słowem - będzie k*.* ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sal o święta naiwności... IP: 212.160.172.* 11.10.10, 10:41 tak, tak oczywiście - jak było budowane miasteczko Wilanów to naiwniakom pokazywano zimowe ogrody. Jak już ludzie kupily mieszkznia, to ogrody zamieniły się w kolejne bloki. Jak budowano osiedle Derby na Białołece to dweloper mówił że będą wodoloty (!) do centrum. Jak już sprzedano mieszkania to jakos o pomyśle zapomniano. Jak było budowane osiedle Krzyżówki koło Żerania to mieskzańcy mieli miec własny port. Takie przykłady mozna mnożyc. A teraz przed następnymi naiwniakami roztacza się wizję własnej stacji kolejowej... Ludzie, jeśli chcecie gdzieś kupić mieszkanie i sprzedawca opowiada wam takie bzdury (stacja kolejowa, port, wodolot), to zapytajcie się, czy będzie to pwisane w umowie. Jeśli nie to już wiecie, że to tylko PR... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piss Re: o święta naiwności... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 21:51 "...Jeśli nie to już wiecie, że to tylko PR..." raczej marketing Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Zbudują wielkie osiedle z własną stacją kolejową IP: *.chello.pl 11.10.10, 11:03 Metro z Radzymina powinno być uzupełnione kolejką linową z Wyszkowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREG Halo,halo IP: 109.243.237.* 11.10.10, 11:11 Tylko żeby mi potem nie było że podkłady śmierdzą ! Odpowiedz Link Zgłoś
avadoro Duży mnateriał o tym na TVN Warszawa: 11.10.10, 11:21 www.tvnwarszawa.pl/-1,1676514,0,,chca_wybudowac_osiedle_przystanek_pkp_gratis,wiadomosc.html A tutaj "jak dowiaduje się gazeta"... Odpowiedz Link Zgłoś
dickers niemcy też już kiedyś zbudowali miasto ze stacją 11.10.10, 13:50 Auschwitz to się nazywało.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toro Wybacz, ale złe porównanie IP: 83.238.103.* 11.10.10, 14:04 bo Naziści nie wybudowali tego za darmo. Tysiące ton mydła, bezcenny wkład w rozwój przemysłu chemicznego obecnych Niemiec (Farben AG) - ta "inwestycja" zwróciła się juz dawno z nawiązką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sheaereaer dotarłem do wizualizacji osiedla! polecam IP: 212.75.114.* 11.10.10, 13:49 www.youtube.com/watch?v=ccJp6C1xdZ8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uh Re: dotarłem do wizualizacji osiedla! polecam IP: 212.75.114.* 11.10.10, 13:54 Gość portalu: sheaereaer napisał(a): > www.youtube.com/watch?v=ccJp6C1xdZ8 Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Zbudują wielkie osiedle z własną stacją kolej 11.10.10, 13:54 Dla miasta firma budująca osiedla to wredny prywaciarz i obszernik. Zbudowanie szkoły na nowo powstałym osiedlu spowoduje, że urzędasom spadną korony z głów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agt JAsne hehehe IP: *.zyrardow.vectranet.pl 11.10.10, 14:14 Jest maly problem otoz jak sama nazwa mowki to jest Targowek Przemyslowy gdzie jest miejscowy plan zagospodarowania terenu, nie zakazuje ona budownictwa mieszkaniowego ale jak pewnie niewiele wie znajduje sie tam spalarnia odpadów (jedyna w Polsce) ktora sie wlasnie rozbudowauje o kolejne piece plus kompostownia i liczne firmy ktore skladuja odpady hehehe i pewnie dla polepszenia wynikow sprzedazy deweloper powie "nie martw cie sie oni zlikwiduja dla was te wszystkie firmy aby wam sie zylo dobrze" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: screen Re: Zbudują wielkie osiedle z własną stacją kolej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 15:23 Ale szkół w okolicy dostatek. Po co nowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk Re: Zbudują wielkie osiedle z własną stacją kolej IP: *.centertel.pl 11.10.10, 15:49 mam nadzieję że przedszkola i szkoły też??? no i co najwazniejsze : zakłady pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zbudują wielkie osiedle z własną stacją kolej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.10.10, 17:50 Przecież każdy wie że ta firma (notowana na giełdzie) ma najtańsze mieszkania i marżę ponad 40%. I nie zatrudnia ani jednego robola. Do roboty ma podwykonawców - poszukajcie w sieci jak im (nie)płaci. Jakość roboty jest adekwatna do pensji roboli. Czyli mierna, najgorsza w W-wie... W sieci legendy krążą o ich fuszerkach. A teren to faktycznie rewelacja tuż obok spalarni śmieci, właśnie rozbudowywanej. (przy okazji menadżerom DD podpowiem następną lokalizację - obok Czajki). Tak że oprócz niskich cen za metr gwarantowane niskie opłaty za śmieci (daleko ich nie będą wywozić). DD fundnie stację? Mam to rozumieć przez to że uliczki będą wąskie bez miejsc parkingowych i parkingów pod budynkami?? Ale mieszkania i tak się sprzedadzą. Jak pisałem mają najtańszy metr w W-wie. I ludzie którzy chcą poczuć że już dorobili się czegoś w mieście(można się w swojej rodzinnej miejscowosci pochwalić "kupiłem NOWE mieszkanie w Warszawie" i oszczędzić na koszmarnie drogim wynajmie) - kupią. Jako przejściowe, pierwsze, ale kupią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulgot Osiedle "Pod Spalarnią" Targówek IP: *.home.aster.pl 12.10.10, 15:29 No nareszcie ruszyła WIELKA kampania reklamowa. Długo na to czekałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slavenius Zbudują wielkie osiedle z własną stacją kolejową IP: *.derby.waw.pl 13.10.10, 08:40 Na osiedlu Derby DD obiecał basen i korty. Oczywiscie było to kłamstwo. Dokładnie przyjrzałbym się ofercie i umowom z Developerem. Jesli w umowie nie jest ujęta stacja - to nie ma na co liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś