21.11.09, 19:50
Po raz drugi będę tatą. 8 tydzień, planowany termin na 4 lipca :-) Ale fajnie!
Trzeba będzie się za jakiś czas rozglądać za boksem dachowym do Focusa!
Obserwuj wątek
    • sven_b Re: Drugi raz 21.11.09, 20:02
      Urodzony 4 lipca:)
      Gratulacje.
    • bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 20:08
      moja też ma termin na początek lipca - wychodzi więc na to, że chyba
      symultanicznie zapładnialiśmy!

ale obciach... ;-(((
      • crannmer Re: Drugi raz 21.11.09, 20:38
        Symultanicznie czy nie (nawet w jednym pomieszczeniu), to nie problem.
        Najwazniejsze, coby nie na krzyz :->

Znaczy, trzeba bylo sie postarac o lepsze oswietlenie :->
        • bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 21:00
          na krzyż nie było, a raczej po bożemu - przodem do krzyża!
          • lobuzek1 Re: Drugi raz 21.11.09, 21:21
            Jak widać, wtrysk bezpośredni ma przed sobą świetlaną przyszłość:-) Bass, ale
            żeśmy poszaleli...
            • bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 21:29
              ano!
              • wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 22:05
                Gratulacje dla obu!!

zaraz bedziecie zakladac wątki jak Edek, szukając autobusów.
                • bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 22:16
                  ja nie... dwa foteliki z tyłu, a żona z przodu - choć szczerze przyznam nie
                  widzę tego... ;-(((

ale wszystko co widzę oczami wyobraźni (druga pociecha) napawa mnie
                  przerażeniem. tak już mam. zresztą chyba nie tylko ja boję się ojcostwa. tak też
                  było cztery lata temu, za pierwszym razem.

i znowu kupy, pieluchy, zarwane nocki, dowóz na karmienie do żony do pracy itd.,
                  a w pracy odpoczynek.

jak byłem na sardynii na wakacjach przyjechało miłe sąsiedztwo włochów z
                  turynu... autem...
                  z tyłu trzy foteliki z dziećmi (bliźniaki wciąż płaczące + jeden starszy)i ich
                  dwójka - jakoś dawali radę, choć dzieciaki wciąż się grzmociły, tłukły i
                  beczały... myślę, że mieli na tę częstotliwość założony w mózgu jakiś filtr i
                  nie słyszeli tych beków i zawodzeń.

później dołączyła do nich jeszcze tośka i w ogóle była kołomyja... ;-)))
                  • edek40 Re: Drugi raz 22.11.09, 10:30
                    > jak byłem na sardynii na wakacjach przyjechało miłe sąsiedztwo włochów z
                    turynu... autem...
                    > z tyłu trzy foteliki z dziećmi

Jak u mnie...

Ale trzeci to chlopak, wiec idzie przezyc ;)
                  • typson Re: Drugi raz 22.11.09, 12:52
                    Moj już jezdzi w foteliku - podkładce, zapinam go pasem samochodowym
                    bezpośrednio. Ma 4.5 roku i z takiego dziecięcego juz niestety wyrósł
    • t-tk Re: Drugi raz 21.11.09, 22:22
      lobuzek1 napisał:

> Po raz drugi będę tatą. 8 tydzień, planowany termin na 4 lipca :-) Ale fajnie!

Gratulacje, najszczersze, naprawdę ;)

> Trzeba będzie się za jakiś czas rozglądać za boksem dachowym do Focusa!

Chcesz malucha w boksie wozić?
      Wiesz, pytam, bo dzisiaj w pracy przyszedł facet i chciał kupić żarówkę. Do światła stop, w omedze. Kombi. I pytam go, jedno czy dwuwłókowa. A on na to, że nie wie i weźmie obie. A ja, że możemy podejść do auta i zobaczyć, nawet mu pomogę wymienić, bo mi się w sumie nudzi, a po co ma dwie kupować. A on na to, że nie, bo w bagażniku ma dziecko i nie chce otwierać, żeby tego dziecka nie przewiało.
      W boksie Ci nie przewieje, ale wiesz, zawsze to spalanie wyższe....
      • wujaszek_joe Re: Drugi raz 21.11.09, 22:34
        Jak można przewozić dziecko w bagażniku zamiast w foteliku? Przecież takie
        dziecko może np. tapicerkę pogryźć!
        Gratulacje i chylę czoła, mój jedynak jest tak żywy że nie wyobrażam sobie dwóch
        takich. Poza tym mamy konflikt jak kiepski z paździochem. Jemu się wtedy chce
        (do mamy) właśnie wtedy kiedy mi się chce. Jest naszym antykoncepcjonistą
        • lobuzek1 Re: Drugi raz 21.11.09, 22:36
          Boks będzie na graty, nie na dziecko, szydercy. Już odwykłem od dużego wózka,
          który po złożeniu skutecznie zapełnia bagażnik. Ale cieszymy się jak nie wiem
          co, choć zapewne będzie ciężko, Inga łatwo pola nie odda.
          • wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 22:54
            egészségedre za Wasze pociechy;)

wlasnie wpadlem na genialny pomysl wypicia Jacka Danielsa.
            • bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 22:59
              ja też piję!
              • bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:00
                ale ja passport whiskey - 39 zyla za zero sewen w tesko!
                • wujaszek_joe Re: Drugi raz 21.11.09, 23:03
                  pij pij, jeszcze cię stać ;)
                • wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:12
                  passport nie jest zly, jutro sie wybiorę :)
              • wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:02
                więc wyznam Ci w zaufaniu, że dostałem na niedawne urodziny trąbkę.

prawdziwą trąbkę, niezłej ponoć firmy. Bo zawsze chciałem się nauczyć grać na
                tym cudzie, bo to dla mnie bardzo ekspresyjny instrument.

Sąsiedzi nie są szczęśliwi.
                • bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:04
                  Bacha? Conn'a? Yamachę!
                  • wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:08
                    Bach. Wybierało pół orkiestry wiesz jakiej :)

• bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:12
                      no no! ale wiesz bach sam nie zagra... ;-(((

ćwicz, ćwicz - powiem ci w zaufaniu, że ja z bassoonem pierwszy kontakt miałem
                      po pierwszym stosunku seksualnym, czyli w wieku lat 18 ;-)))
                      • bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:12
                        czyli b.późno!
                      • wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:16
                        wiem, ku.wa, na razie potrafię wydobyć różne dźwięki.

ja nie będę nigdy grał na jakimkolwiek dobrym poziomie, chcę kiedyś dmuchnąć
                        kilka fajnych tematów i będę zadowolon.

Do kompletu byla tez plyta Cheta Baker'a
                        • bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:18
                          no to i tak ladnie!

ja twierdzę, że na trąbce zrobiłbym większą karierę ;-)
                          • wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:22
                            tak myślisz? Twoj bass to chyba bardziej Cię niszowo pokierował?
                            • bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:25
                              niszowo to też. ale bardziej myslę o technice, bo język mi szybciej lata niż
                              rąsie - żona wie!

a na trąbce - sam wiesz - palcami się za dużo nie przebiera
                              • wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:26
                                Tej, na żonę się nie powołuj :0

znasz tego gościa?

www.youtube.com/watch?v=BUwNKE0hZc4
                                • bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:29
                                  nie znam... ;-(((

ale widzę flugehorn i bas akustyczny i brzmi zajebiście!
                                • bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:30
                                  nie nie znam ;-(((

ale widzę flugehorn i bas akustyczny! i to mi się podoba!

a swoją drogą to na pigalaku jest?
                                  • wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:33
                                    Działa na Akademii Muzycznej.

Nie potrafie tak nazwać jak Ty, ale Maciek brzmi dla mnie zajebiście, ostatnio
                                    byłem z innym Maciejem i ekipą pod Pretekstem na koncercie.

Ladne brzmienie, tak dla laika.
                                    • wiktor_l A mial to byc wątek 21.11.09, 23:36
                                      o radosnej nowinie, nawet dwóch.

To skasztaniliśmy z Bassem tworząc wątek pijacki.
                                    • wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:37
                                      chyba pigalak
                                      • bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:38
                                        ano! chyba pójdę po 3 dolewkę
                                        • bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:39
                                          przeca pisałem na pigalaku - pigalak - pigalaku
                                          • wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:40
                                            bassooner napisał:

> przeca pisałem na pigalaku - pigalak - pigalaku

sam jesteś pigalaku
                                        • wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:39
                                          bassooner napisał:

> ano! chyba pójdę po 3 dolewkę

ja przyniosłem już flaszkę tutaj, nie chce mi się.

poza tym, cieknie mi spluczka w kiblu, taka zabudowana w ścianie. Rozbroilem
                                          pokrywę, ale nie kumam co dalej. Kiedyś było łatwiej. tu nic nie widać.
                                          • bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:41
                                            odetnij dopływ!
                                            • bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:41
                                              ja nie odciąłem i mam termin na lipca ;-)))
                                              • wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:42
                                                łe, ale przynajmniej będzie kto miał na Ciebie pracować, a ja mimo starczego
                                                wieku wydaję się być bezdzietny
                                                • bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:44
                                                  starczego?! chybaś oszalał?! ja byłem 1 raz ojcem w wieku lat 36!
                                                  • wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:46
                                                    No tak, ale Ty potrafisz do teraz na ślubną z pawlacza skoczyć.
                                                  • bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:48
                                                    z pawlacza nie skaczę! łóżko aktualnie pęknięte jest - co najwyżej z zydelka
                                                  • wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:51
                                                    a propos pękniętego łożka, ostatnio idąc tym tropem napisalem piękne pismo do
                                                    jednej z platform cyfrowych, jak to się zje.al dekoder i nie mogę piłki oglądać
                                                    w odpowiedniej jakości.
                                                    Zwolniły mnie z abonamentu na miesiąc i przywiozły dekoder.
                                                    Znaczy święta idą.
                                                  • bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:54
                                                    no święta to ci panią mikołajową oddelegują ;-)
                                                  • wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:56
                                                    o nie, rachunek przyjdzie poźniej.
                                                    i nie będzie za co do Afryki jechać.
                                                  • bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:58
                                                    w bonusie!
                                                  • wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:59
                                                    w bonusie to Wy z lobuzkiem macie;)
                                                  • bassooner Re: Drugi raz 22.11.09, 00:04
                                                    he he he...

idę na dół, bo mnie ssanie wzięło i się wyłączam, bo mi moja marudzi, że spędzam
                                                    wieczór przy kompie zamiast z nią - i ja ją rozumiem!
                                                  • wiktor_l Re: Drugi raz 22.11.09, 00:08
                                                    i ja ją rozumiem!
                                                  • t-tk Uwielbiam to forum:-) 22.11.09, 05:52

bass, Tobie także gratuluję:-)
                                                  • sven_b Re: Drugi raz 22.11.09, 17:11
                                                    To dlatego Wam się ta Ikea tak psuła:)
                                                  • bassooner Re: Drugi raz 22.11.09, 19:31
                                                    wyro z IKEA popsuło się już 2 raz - właśnie czekam na odpowiedź po kolejnym listo - opowiadaniu, bo znowu nie posiadam paragonu ;-)
                                                  • wiktor_l Re: Drugi raz 22.11.09, 19:56
                                                    Z okazji wynikow pilkarskiej ekstraklasy, znow zasiadam do Jacka :)
                                                  • franek-b Re: Drugi raz 22.11.09, 20:57
                                                    Na początek gratulacje:-) nieprzespane noce, kolki to małe piwo z radości jakie daje bobas :-)

> starczego?! chybaś oszalał?! ja byłem 1 raz ojcem w wieku lat 36!

bo 36 to najlepszy wiek na posiadanie potomka, wiem to po sobie :-)
            • edek40 Re: Drugi raz 22.11.09, 10:34
              > wlasnie wpadlem na genialny pomysl wypicia Jacka Danielsa.

To zawsze jest genialny pomysl :)
    • edek40 Re: Drugi raz 22.11.09, 10:32
      > Po raz drugi będę tatą. 8 tydzień, planowany termin na 4 lipca :-) Ale fajnie!
      > Trzeba będzie się za jakiś czas rozglądać za boksem dachowym do Focusa!

Trza bylo uwazac. Teraz beda wydatki :)

Ja nie uwazalem i teraz musze kupic caly samochod. Box to wciaz maly koszt.

Gratulacje!
    • lexus400 Re: Drugi raz 22.11.09, 11:12
      Dołączam się do gratulacji dla szczęśliwców:))
      .....a odnośnie raczenia się to ja wczoraj raczyłem się Finlandią w ilości
      raczej sporej, póki co nie mogę samochodem jechać jeszcze:))
    • kaqkaba Re: Drugi raz 22.11.09, 13:44
      No to kongratulejszyn. Dla obu oczywiście.
      PS. Pomysł Automobilożłobka zaczyna mieć coraz więcej sensu. Niedługo się skład
      na jedną grupę uzbiera.
      • lobuzek1 Re: Drugi raz 22.11.09, 20:05
        O ile się nie mylę, to kolejny mały Sherlock także jest in progress, więc jak
        najbardziej pomysł żłobka jest aktualny. Ale by było fajnie!
        • franek-b Re: Drugi raz 22.11.09, 20:49
          Wspaniały news :-) super czas oczekiwania, zwłaszcza w towarzystwie już jednego malucha.
          W życiu bym nie przypuszczał, że forumowe życie aż tak się 'rozkręci' :-)
          btw przy okazji polecam, dodatek tematyczny jaki ukazał się w czwartek, na temat ojcostwa!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka