lobuzek1 21.11.09, 19:50 Po raz drugi będę tatą. 8 tydzień, planowany termin na 4 lipca :-) Ale fajnie! Trzeba będzie się za jakiś czas rozglądać za boksem dachowym do Focusa! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 20:08 moja też ma termin na początek lipca - wychodzi więc na to, że chyba symultanicznie zapładnialiśmy! ale obciach... ;-((( Odpowiedz Link
crannmer Re: Drugi raz 21.11.09, 20:38 Symultanicznie czy nie (nawet w jednym pomieszczeniu), to nie problem. Najwazniejsze, coby nie na krzyz :-> Znaczy, trzeba bylo sie postarac o lepsze oswietlenie :-> Odpowiedz Link
bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 21:00 na krzyż nie było, a raczej po bożemu - przodem do krzyża! Odpowiedz Link
lobuzek1 Re: Drugi raz 21.11.09, 21:21 Jak widać, wtrysk bezpośredni ma przed sobą świetlaną przyszłość:-) Bass, ale żeśmy poszaleli... Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 22:05 Gratulacje dla obu!! zaraz bedziecie zakladac wątki jak Edek, szukając autobusów. Odpowiedz Link
bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 22:16 ja nie... dwa foteliki z tyłu, a żona z przodu - choć szczerze przyznam nie widzę tego... ;-((( ale wszystko co widzę oczami wyobraźni (druga pociecha) napawa mnie przerażeniem. tak już mam. zresztą chyba nie tylko ja boję się ojcostwa. tak też było cztery lata temu, za pierwszym razem. i znowu kupy, pieluchy, zarwane nocki, dowóz na karmienie do żony do pracy itd., a w pracy odpoczynek. jak byłem na sardynii na wakacjach przyjechało miłe sąsiedztwo włochów z turynu... autem... z tyłu trzy foteliki z dziećmi (bliźniaki wciąż płaczące + jeden starszy)i ich dwójka - jakoś dawali radę, choć dzieciaki wciąż się grzmociły, tłukły i beczały... myślę, że mieli na tę częstotliwość założony w mózgu jakiś filtr i nie słyszeli tych beków i zawodzeń. później dołączyła do nich jeszcze tośka i w ogóle była kołomyja... ;-))) Odpowiedz Link
edek40 Re: Drugi raz 22.11.09, 10:30 > jak byłem na sardynii na wakacjach przyjechało miłe sąsiedztwo włochów z turynu... autem... > z tyłu trzy foteliki z dziećmi Jak u mnie... Ale trzeci to chlopak, wiec idzie przezyc ;) Odpowiedz Link
typson Re: Drugi raz 22.11.09, 12:52 Moj już jezdzi w foteliku - podkładce, zapinam go pasem samochodowym bezpośrednio. Ma 4.5 roku i z takiego dziecięcego juz niestety wyrósł Odpowiedz Link
t-tk Re: Drugi raz 21.11.09, 22:22 lobuzek1 napisał: > Po raz drugi będę tatą. 8 tydzień, planowany termin na 4 lipca :-) Ale fajnie! Gratulacje, najszczersze, naprawdę ;) > Trzeba będzie się za jakiś czas rozglądać za boksem dachowym do Focusa! Chcesz malucha w boksie wozić? Wiesz, pytam, bo dzisiaj w pracy przyszedł facet i chciał kupić żarówkę. Do światła stop, w omedze. Kombi. I pytam go, jedno czy dwuwłókowa. A on na to, że nie wie i weźmie obie. A ja, że możemy podejść do auta i zobaczyć, nawet mu pomogę wymienić, bo mi się w sumie nudzi, a po co ma dwie kupować. A on na to, że nie, bo w bagażniku ma dziecko i nie chce otwierać, żeby tego dziecka nie przewiało. W boksie Ci nie przewieje, ale wiesz, zawsze to spalanie wyższe.... Odpowiedz Link
wujaszek_joe Re: Drugi raz 21.11.09, 22:34 Jak można przewozić dziecko w bagażniku zamiast w foteliku? Przecież takie dziecko może np. tapicerkę pogryźć! Gratulacje i chylę czoła, mój jedynak jest tak żywy że nie wyobrażam sobie dwóch takich. Poza tym mamy konflikt jak kiepski z paździochem. Jemu się wtedy chce (do mamy) właśnie wtedy kiedy mi się chce. Jest naszym antykoncepcjonistą Odpowiedz Link
lobuzek1 Re: Drugi raz 21.11.09, 22:36 Boks będzie na graty, nie na dziecko, szydercy. Już odwykłem od dużego wózka, który po złożeniu skutecznie zapełnia bagażnik. Ale cieszymy się jak nie wiem co, choć zapewne będzie ciężko, Inga łatwo pola nie odda. Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 22:54 egészségedre za Wasze pociechy;) wlasnie wpadlem na genialny pomysl wypicia Jacka Danielsa. Odpowiedz Link
bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:00 ale ja passport whiskey - 39 zyla za zero sewen w tesko! Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:02 więc wyznam Ci w zaufaniu, że dostałem na niedawne urodziny trąbkę. prawdziwą trąbkę, niezłej ponoć firmy. Bo zawsze chciałem się nauczyć grać na tym cudzie, bo to dla mnie bardzo ekspresyjny instrument. Sąsiedzi nie są szczęśliwi. Odpowiedz Link
bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:12 no no! ale wiesz bach sam nie zagra... ;-((( ćwicz, ćwicz - powiem ci w zaufaniu, że ja z bassoonem pierwszy kontakt miałem po pierwszym stosunku seksualnym, czyli w wieku lat 18 ;-))) Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:16 wiem, ku.wa, na razie potrafię wydobyć różne dźwięki. ja nie będę nigdy grał na jakimkolwiek dobrym poziomie, chcę kiedyś dmuchnąć kilka fajnych tematów i będę zadowolon. Do kompletu byla tez plyta Cheta Baker'a Odpowiedz Link
bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:18 no to i tak ladnie! ja twierdzę, że na trąbce zrobiłbym większą karierę ;-) Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:22 tak myślisz? Twoj bass to chyba bardziej Cię niszowo pokierował? Odpowiedz Link
bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:25 niszowo to też. ale bardziej myslę o technice, bo język mi szybciej lata niż rąsie - żona wie! a na trąbce - sam wiesz - palcami się za dużo nie przebiera Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:26 Tej, na żonę się nie powołuj :0 znasz tego gościa? www.youtube.com/watch?v=BUwNKE0hZc4 Odpowiedz Link
bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:29 nie znam... ;-((( ale widzę flugehorn i bas akustyczny i brzmi zajebiście! Odpowiedz Link
bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:30 nie nie znam ;-((( ale widzę flugehorn i bas akustyczny! i to mi się podoba! a swoją drogą to na pigalaku jest? Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:33 Działa na Akademii Muzycznej. Nie potrafie tak nazwać jak Ty, ale Maciek brzmi dla mnie zajebiście, ostatnio byłem z innym Maciejem i ekipą pod Pretekstem na koncercie. Ladne brzmienie, tak dla laika. Odpowiedz Link
wiktor_l A mial to byc wątek 21.11.09, 23:36 o radosnej nowinie, nawet dwóch. To skasztaniliśmy z Bassem tworząc wątek pijacki. Odpowiedz Link
bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:39 przeca pisałem na pigalaku - pigalak - pigalaku Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:40 bassooner napisał: > przeca pisałem na pigalaku - pigalak - pigalaku sam jesteś pigalaku Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:39 bassooner napisał: > ano! chyba pójdę po 3 dolewkę ja przyniosłem już flaszkę tutaj, nie chce mi się. poza tym, cieknie mi spluczka w kiblu, taka zabudowana w ścianie. Rozbroilem pokrywę, ale nie kumam co dalej. Kiedyś było łatwiej. tu nic nie widać. Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:42 łe, ale przynajmniej będzie kto miał na Ciebie pracować, a ja mimo starczego wieku wydaję się być bezdzietny Odpowiedz Link
bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:44 starczego?! chybaś oszalał?! ja byłem 1 raz ojcem w wieku lat 36! Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:46 No tak, ale Ty potrafisz do teraz na ślubną z pawlacza skoczyć. Odpowiedz Link
bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:48 z pawlacza nie skaczę! łóżko aktualnie pęknięte jest - co najwyżej z zydelka Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:51 a propos pękniętego łożka, ostatnio idąc tym tropem napisalem piękne pismo do jednej z platform cyfrowych, jak to się zje.al dekoder i nie mogę piłki oglądać w odpowiedniej jakości. Zwolniły mnie z abonamentu na miesiąc i przywiozły dekoder. Znaczy święta idą. Odpowiedz Link
bassooner Re: Drugi raz 21.11.09, 23:54 no święta to ci panią mikołajową oddelegują ;-) Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Drugi raz 21.11.09, 23:56 o nie, rachunek przyjdzie poźniej. i nie będzie za co do Afryki jechać. Odpowiedz Link
bassooner Re: Drugi raz 22.11.09, 00:04 he he he... idę na dół, bo mnie ssanie wzięło i się wyłączam, bo mi moja marudzi, że spędzam wieczór przy kompie zamiast z nią - i ja ją rozumiem! Odpowiedz Link
bassooner Re: Drugi raz 22.11.09, 19:31 wyro z IKEA popsuło się już 2 raz - właśnie czekam na odpowiedź po kolejnym listo - opowiadaniu, bo znowu nie posiadam paragonu ;-) Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Drugi raz 22.11.09, 19:56 Z okazji wynikow pilkarskiej ekstraklasy, znow zasiadam do Jacka :) Odpowiedz Link
franek-b Re: Drugi raz 22.11.09, 20:57 Na początek gratulacje:-) nieprzespane noce, kolki to małe piwo z radości jakie daje bobas :-) > starczego?! chybaś oszalał?! ja byłem 1 raz ojcem w wieku lat 36! bo 36 to najlepszy wiek na posiadanie potomka, wiem to po sobie :-) Odpowiedz Link
edek40 Re: Drugi raz 22.11.09, 10:34 > wlasnie wpadlem na genialny pomysl wypicia Jacka Danielsa. To zawsze jest genialny pomysl :) Odpowiedz Link
edek40 Re: Drugi raz 22.11.09, 10:32 > Po raz drugi będę tatą. 8 tydzień, planowany termin na 4 lipca :-) Ale fajnie! > Trzeba będzie się za jakiś czas rozglądać za boksem dachowym do Focusa! Trza bylo uwazac. Teraz beda wydatki :) Ja nie uwazalem i teraz musze kupic caly samochod. Box to wciaz maly koszt. Gratulacje! Odpowiedz Link
lexus400 Re: Drugi raz 22.11.09, 11:12 Dołączam się do gratulacji dla szczęśliwców:)) .....a odnośnie raczenia się to ja wczoraj raczyłem się Finlandią w ilości raczej sporej, póki co nie mogę samochodem jechać jeszcze:)) Odpowiedz Link
kaqkaba Re: Drugi raz 22.11.09, 13:44 No to kongratulejszyn. Dla obu oczywiście. PS. Pomysł Automobilożłobka zaczyna mieć coraz więcej sensu. Niedługo się skład na jedną grupę uzbiera. Odpowiedz Link
lobuzek1 Re: Drugi raz 22.11.09, 20:05 O ile się nie mylę, to kolejny mały Sherlock także jest in progress, więc jak najbardziej pomysł żłobka jest aktualny. Ale by było fajnie! Odpowiedz Link
franek-b Re: Drugi raz 22.11.09, 20:49 Wspaniały news :-) super czas oczekiwania, zwłaszcza w towarzystwie już jednego malucha. W życiu bym nie przypuszczał, że forumowe życie aż tak się 'rozkręci' :-) btw przy okazji polecam, dodatek tematyczny jaki ukazał się w czwartek, na temat ojcostwa! Odpowiedz Link