Dodaj do ulubionych

Zebranie Wspólnoty Anłuk

26.10.10, 08:52
W związku ze zbliżającym sie dniem odbycia Zebrania Wspólnoty tj.
27.10.2010r.
zapraszam wszystkich zainteresowanych, a zwłaszcza właścicieli lokali
na naszym osiedlu
na spotkanie które odbędzie sie we wtorek o godz. 19.00 (parking
podziemny -1 pod blokiem Wiosenna 7)
Spotkanie powyższe ma na celu:
- przedyskutowanie najistotnieszych aspektów zawartych w uchwałach w
celu ich zmiany lub odrzucenia w głosowaniu na Zebraniu
- poinformowanie członków współnoty o konieczności zebrania 20%
udziałów (czyli ok. 31 właścicieli lokali) w celu złożenia
wniosku na piątkowym Zebraniu o sposobie oddawania głosów wg zasady 1
właściciel to 1 głos. W przeciwnym wypadku Anłuk będzie posiadać powyżej
połowy głosów na Zebraniu.
- przekonanie tych z właścicieli, którzy na pewno nie będą mogli
uczestniczyć w Zebraniu o potrzebie wystawienia upoważnienia do
wykonywania prawa głosu na Zebraniu dla osoby która na nim będzie (np.
właściciela innego lokalu - sąsiada lub innej osoby nawet spoza grona
właścicieli - godnej Państwa zaufania).
Obserwuj wątek
    • karwos7 Re: Zebranie Wspólnoty Anłuk 26.10.10, 12:12
      to zebranie jest 27.10 czy w piątek (29.10)? I w jaki sposób została przkazana informacja o Zebraniu Wspólnoty?
      • lokatorka199 Re: Zebranie Wspólnoty Anłuk 26.10.10, 15:59
        Z tego co ja zrozumialam to w środe 27.10 jest zebranie organizowane przez mieszkancow w celu ustalenia jak powinien wyglądac przebieg zebrania organizowanego przez Anłuka 29.10

ale mam inne pytanie
        czy ktoś z państwa otrzymał odpowiedź na pismo ze zwrotem faktury za zaliczki? oraz konto na ktore mają być dokonywane wpłaty? czy tylko ja wysłałam to pismo?
        • mariapolo Re: Zebranie Wspólnoty Anłuk 26.10.10, 16:18
          Ktos wam płaci za wprowadzanie w blad mieszkancow osiedla wiosenna czy jak????? Mam pismo od firmy Anluk z dnia 08.10.2010 w ktorym firma anluk zawiadamia ze zwoluje zebranie wlascicieli lokali wspolnoty mieszkaniowej z ul Wiosenna 5,7,9 na dzien 27.10.2010 o godzinie 17min 30 a biurze Anluku w warszawie ul Okrzei 22 lok 3a w pismie jest tez podany porzadek zebrania .
        • marenza Re: Zebranie Wspólnoty Anłuk 27.10.10, 09:36
          My nie płacimy już dwa miesiące.Czekamy na nowy numer konta.Pismo oczywiście zanieśliśmy.
          • ulazmuda Re: Zebranie Wspólnoty Anłuk 27.10.10, 21:01
            Co się działo na zebraniu wspólnoty ??
            • mariapolo Re: Zebranie Wspólnoty Anłuk 27.10.10, 22:13
              Bylo podpisac akt notarialny i sie na nim stawic to by sie pani dowiedziala z tego co wiem nieciekawie:). Z informacji jaki posiadam jak zwykle deweloper chce zrobic mieszkancow w przyslowiowe jajo i czyli doprowadzic do zalozenia wspolnoty z zerowym kontem a nadwyzki pieniazkow ktore powinny byc na koncie administracyjnym powstale z zaliczek czynszow w okresie letnik w ktorym osiedle nie generowalo wysokich kosztow schowac do swojej kieszeni. Prezesi dazyli do prawnego zalozenia wspolnoty podobno nawet byla pani notariusz ale nie potrafili odpowiedziec na pytania dotyczacyce nawet punktow ktore mieli w uchwalach. Miedzy innymi podobno przedstawiciele anluka byli zdziwieni tym ze przy zawiazaniu wspolnoty wlasciciele mieszkan ktore posiadaja akty notarialne chcieli by anluk jako wlasciciel mieszkan na ktore lokatorzy nie maja aktow notarialnych jako prawny wlasciciel tych mieszkan ponosil koszty zaliczek na poczet czynszow jako sa placone na konto administracyjne / zreszta wg mnie slusznie sa wszak prawnymi wlascicielami tych mieszkan i to oni jako wlasciciele powinni wplacac na konto zaliczki/ bo co to obchodzi wspolnote to ze ktos anlukowi nie placi jesli to anluk jest prawnym wlascicielem mieszkania. Pan administrator i ksiegowi firmy zarzadzajacej tez podobno byli nieprzygotowani i nie potrafili nawet powiedziec ile jest obecnie na koncie administracyjnym i jak duzo firma anluk ma zaleglosci z czynszow/ poniewaz wlasciciele mieszkan ktorzy maja akty notarialne maja uregulowane na bierzaco czynsze/ Podobno w emocjach pani z biura anluk przyznala sie ze anlukowi zalezy na powstaniu wspolnoty przed sezonem ogrzewczym by nie ponosic kosztow ogrzewania choc przez caly okres od wiosny do jesieni anluk pobieral zaliczki na poczet czynszu lacznie z ogrzewaniem. Hitem bylo podobno to ze w planie gospodarczym przedstawionym dla nowej wspolnoty przez obecnego zarzadce stawka czynszu obejmujaca nawet fundusz remontowy wynosila 3,50gr gdy obecna jaka placimy wynosi 4 zlote bez funduszu remontowego i jak twierdzil anluk brakuje pieniedzy na koncie administracyjnym wnioski zostawiam czytelnikom do oceny. Informacja zaciagnieta z pierwszej reki od osoby ktora byla na zebraniu.
              • mariapolo Re: Zebranie Wspólnoty Anłuk 27.10.10, 22:29
                Moje skromne niedokladne wyliczenia jesli wspolnota powstaje w momencie podpisania 1 aktu notarialnego to z tych samych powodow pobranie na konto administracyjne 1 zaliczki na poczet czynszu rowna sie z tym ze od tej chwili ciazy obowiazek placenia takowych zaliczek. Obowiazek taki powstal od maja 2009 roku i to niezaleznie czy mieszkania zostaly odebrane wtedy za takie mieszkanie czynsz powinnna placic osoba ktora je odebrala czy mieszkanie nie zostalo odebrane lub jest niesprzedane w takim wypadku zaliczki na poczet czynszu wplacac powinien anluk. 4 zl x 9405,6metrow = 37622,4 zlotych miesiecznie to razy 18 miesiecy od maja 2009 do pazdziernika 2010 roku = 677203,2zl do tego dochodza oplaty za garaze 27 zlotych X172 sztuki razy 12 miesiecy bo czynsz zaczeto za nie pobierac pózniej =55728zl Lacznie do pazdziernika 2010 roku na konto administracyjne powinno wplynac 732931,2 zlotych I TO Z SAMYCH OPLAT ZA ZARZADZANIE BEZ UWZGLEDNIANIA MEDIOW KTORE SA JAK PANSTWO MACIE NA FAKTURACH CALKOWICIE INNA POZYCJA i odzielnie rozliczana. ciekawa jestem czy w ciagu 18 miesiecy anluk faktycznie wydal 732931zlotych za sprzatanie administrowanie osiedlem wywoz smieci drobne naprawy ubezpieczenie budynku konserwacje i to wszystko co wchodzi w to zarzadzanie bo kwoty wydane na ogrzewanie wode stanowi odzielna pozycje i jest liczona odzielnie i jaka kwote z tej nadwyzki przekazana zostanie na konto nowej wspolnoty Zycze panstu dobrych snow:)
                • ulazmuda Re: Zebranie Wspólnoty Anłuk 27.10.10, 23:05
                  Bylo podpisac akt notarialny i sie na nim stawic to by sie pani dowiedziala .....

BEZ KOMENTARZA
                  • mariapolo Re: Zebranie Wspólnoty Anłuk 27.10.10, 23:29
                    ulazmuda napisała:

> Bylo podpisac akt notarialny i sie na nim stawic to by sie pani dowiedziala ...
                    > ..
                    >
                    > BEZ KOMENTARZA
                    No wlasnie w pani przypadku komentarz jest zbedny bo dzieki takim osobom jak pani oraz ci ktorzy nie podpisali aktow bo maja jakies widzi mi sie firma anluk ma wiekszosc glosow i moznosc przeforsowania wszystkich projektow uchwal jaki jej sie tylko podobaja, oraz zablokowania tych ktore sa jej nie na reke, amen.
                    • lokatorka199 Re: Zebranie Wspólnoty Anłuk 28.10.10, 08:34
                      Powyższa wypowiedź była zbędna, to czy coś podpisujemy to jest nasz wolny wybór.
                      Dla dużej większości treść aktów nie była korzystna.
                      A jakby tak w akcie między słowami było napisane że zrzekamy się lewej nerki bądź prawego płuca to też by Pani podpisała? Zwróćmy uwagę że gdyby nikt nie podpisał aktu w pierwszej formie to pole do walki było by dużo większe, a nie tak jak w tym momencie zapis dotyczący służebnści czy też zarządu są już nie do ruszenia.
                      • mariapolo Re: Zebranie Wspólnoty Anłuk 28.10.10, 08:54
                        pani lokatorko i w ten sposob firma anluk majaca wiekszosc glosow moze dowolnie uchwalac uchwaly o podwyzce czynszu o tym by zaleglosci czynszowe z tytulu mieszkan bedacych wlasnoscia anluka podarowac :)i umozyc:) podjac uchwale by mieszkancy nie mieli wgladu do dokumentacji tech. budynku nie mieli wgladu w dokumentacje ksiegowa, skutecznie zablokowac uchwale mowiaca o skierowaniu przez wspolnote jakiej kolwiek sprawy sadowej przeciwko anlukowi moze podjac tez uchwale o tym by na konto nowej wspolnoty nie przelewac kwot nadwyzek z obecnego konta administracyjnego tylko podjac uchwale by z tych pieniedzy ufundowac nowe autko dla preziow:). i tak dalej i tak dalej w porownaniu z tym sluzebnosc na czas budowy nowego osiedla to male miki .
                        • kriis.borowski Re: Zebranie Wspólnoty Anłuk 28.10.10, 09:10
                          Już myślałem że "niewierny tomasz" (czyt. mariapolo) przejrzała na oczy po jej wczorajszych wypowiedziach nt. anłuku. Przecież wcześniej anłuk był najlepszy, najwspanialszy, zalane klatki już dawno są zrobione, bo przecież pan prezes tak powiedział... itp, itd. Ale widzę że się myliłem, szkoda strzępić sobie języka na dalsza dyskusję.
                          A może rzeczywiście mariapolo nie przeszkadza że cokolwiek developer wymyśli sobie w akcie notarialnym to ona to podpisze. Ale to jej wola.
                          Nie wiem jaki akt mariapolo podpisała, ale służebność to najmniejszy problem (która i tak wynika z tego że pierwszy akt notarialny został podpisany z takim właśnie zapisem...). Także szkalowanie osób które chcą tej sytuacji uniknąć nie podpisując akt stworzony na potrzeby developera jest zupełnie bez sensu.
                          Po drugie, czemu na zebraniu nie stawiło się odpowiednio dużo osób (ok 30 właścicieli) dzięki którym można było przepchnąć uchwałę 1 właściciel - 1 głos? Przecież już około 60 osób podpisało akty?
                          • mariapolo Re: Zebranie Wspólnoty Anłuk 28.10.10, 09:34
                            panie borowski ja mam dobre serce i potrafie wiele wybaczyc ale nie lubie byc OKRADANA z moich pieniedzy na ktore pracuje. Ja nie moglam byc na zebraniu ale dalam pelnomocnictwo sasiadowi mysle ze obecnie wszystko to co robi anluk jest swiadomym dzialaniem lacznie z tym by zebrania organizowac w warszawie a nie zabkach liczac na to ze ludzie nie dojada albo w godzinach w ktorych wszyscy sa w pracy. Jedyna mozliwoscia wiec na uzyskanie 20% glosow i przepchniecie ustawy by jeden wlasciciel mial 1 glos jest indywidualne chodzenie po mieszkaniach i tu nastepny problem bo nie wierze by firma anluk udzielila informacji ktrzore osoby maja juz akty notarialne.
                            • kriis.borowski Re: Zebranie Wspólnoty Anłuk 28.10.10, 12:29
                              Odpowiadasz na:
                              mariapolo napisała:

panie borowski ja mam dobre serce i potrafie wiele wybaczyc ale nie lubie byc OKRADANA z moich pieniedzy na ktore pracuje.

To niech Pani zrozumie osoby które nie podpisały aktów. One (w tym i ja) też nie lubią być OKRADANE. A wypominanie że przez te osoby anłuk ma większość głosów jest co najmniej nie na miejscu.

mariapolo 27.10.10, 23:29

No wlasnie w pani przypadku komentarz jest zbedny bo dzieki takim osobom jak pani oraz ci ktorzy nie podpisali aktow bo maja jakies widzi mi sie firma anluk ma wiekszosc glosow i moznosc przeforsowania wszystkich projektow uchwal jaki jej sie tylko podobaja, oraz zablokowania tych ktore sa jej nie na reke, amen.
                              • rafalfloyd1 Re: Zebranie Wspólnoty Anłuk 28.10.10, 12:57
                                Jednym słowem: Podpisać akt- źle, niepodpisywać- też nie dobrze. AMEN.
                        • mp_nl Re: Zebranie Wspólnoty Anłuk 28.10.10, 15:55
                          przecież zawsze można taką uchwałę zaskarżyć
                    • marenza Re: Zebranie Wspólnoty Anłuk 28.10.10, 10:08
                      mariapolo napisała:

> ulazmuda napisała:
                      >
                      > > Bylo podpisac akt notarialny i sie na nim stawic to by sie pani dowiedzia
                      > la ...
                      > > ..
                      > >
                      > > BEZ KOMENTARZA
                      > No wlasnie w pani przypadku komentarz jest zbedny bo dzieki takim osobom jak pa
                      > ni oraz ci ktorzy nie podpisali aktow bo maja jakies widzi mi sie firma anluk m
                      > a wiekszosc glosow i moznosc przeforsowania wszystkich projektow uchwal jaki je
                      > j sie tylko podobaja, oraz zablokowania tych ktore sa jej nie na reke, amen.
                      Tylko idioci podpisali w takiej formie akty.Chyba, że są to osoby nie potrafiące czytać ,że zrozumieniem
              • taras.m Re: Zebranie Wspólnoty Anłuk 29.10.10, 00:26
                Ja bardzo chcę spotkać się z ANŁUK u notariusza i od początku października wymieniam korespondencję mailową (nie wspominając o telefonach) z ANŁUK i kancelarią notarialną w tej sprawie (głównie moje przypomnienia), ale do chwili obecnej żaden termin nie został ustalony. Może skoro mariapolo ma dobre serce to pomoże sąsiadowi w potrzebie i pomoże umówić mnie z deweloperem u notariusza?
                • mariapolo Re: Zebranie Wspólnoty Anłuk 29.10.10, 08:42
                  panie taras m jesli pan jest taki niezaradny zyciowo to moze pan wystapi do sadu o ubezwlasnowolnienie pana i wyznaczenia do opieki nad panska osoba oraz rodzina kuratora sadowego, nastepnie pan sie uda do miejskiego osrodka pomocy spolecznej w Zabkach i tam panu pomoga ewentualnie juz dzis moze pan szukac pomocy w caritasie rozumiem ze niezaradnosc zyciowa panska wynika z tego ze panska mlodosc przypadala na czasy realnego socjalizmu z tym ze czasy panstwa socjalistycznego czyli socjalnego i opiekunczego niestety dla pana skonczyly sie 20 lat temu z powazaniem. A teraz dam panu rade za free jesli nie moze pan z firma anluk doczekac sie podpisania aktu notarialnego skieruj pan sprawe do sadu w w/w sprawie i wszak istnieje mozeliwosc sadowego przymuszenia dewelopera do podpisania aktu.
                  • taras.m Re: Zebranie Wspólnoty Anłuk 29.10.10, 09:50
                    Dorzuć coś jeszcze mariapolo, proszę. Mamy niezły ubaw z twoich postów (nie mogę się doczekać następnego). Czy możemy poprosić o jakiś występ na żywo? :-)

PS pozew składałem kilka miesięcy temu.
                  • lokatorka199 Re: Zebranie Wspólnoty Anłuk 29.10.10, 10:12
                    poziom, elokwencja i kultura Pani są powalające.... za do tej pory jestem w szoku po przeczytaniu Pani postu.... to są jawne powówienia...

a w temacie, anłuk ostatnio podczas rozmowy przekazał ze akt mogę podpisać następnego dnia od rozmowy w godz 10-12 lub nastepny wolny termin w rozsadenej popoludniowej godzinie to połowa grudnia (podobno)

Wiec TarasM nie jest odosobniony w próbie kontaktu z nszym developerem....
                  • kriis.borowski Re: Zebranie Wspólnoty Anłuk 29.10.10, 11:45
                    Żal... nie warto karmić trolla.
                    Skuteczne, konstruktywne i nieagresywne rozmowy bez wtrącania się niedorozwiniętych trolli można prowadzić na forum zamkniętym :> google.groups
                    EOT
                  • gharde Re: Zebranie Wspólnoty Anłuk 31.10.10, 10:12
                    masakraaa, ze tacy ludzie nie majacy nic istotnego do wniesienia w sprawie, zawsze najgłosniej krzyczą.... gratuluję pani zdrowego rozsądku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka