Dodaj do ulubionych

Otoczeni przez radary. Nowa broń na drogowych p...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 16:31
Zaraz właściciele opli vectra, golfów, 15-letnich posklejanych bmw zaczną się wypowiadac jakie to wolne samochody kupiła policja a własciciele naprawdę szybkich bryczek w ogóle tu się nie ujawniają. Załosny polski narodzik.
Obserwuj wątek
    • Gość: Młody Otoczeni przez radary. Nowa broń na drogowych p... IP: 78.133.200.* 14.12.10, 16:46
      Ten przetarg to od początku farsa. Specyfikacja pod jedną markę. Wybrano najdroższy w serwisowaniu model. Sami policjanci wypowiadali się że to zły wybór począwszy od jakości zawieszeń, awaryjności odelu ii wielkości wnętrza. Jedyny plus to dobre prowadzenie. Lepszy wybór to Insignia albo Mondeo. Ktoś może powiedzieć jaki sens ma fotoradar w oznakowanym samochodzie ?
      • Gość: Izi drajwer Re: Otoczeni przez radary. Nowa broń na drogowych IP: 94.75.91.* 14.12.10, 19:55
        Alfy mają ABS! Co za historia! Ależ ci policjanci dostali sprzęt!
      • Gość: leh Alfa, czyli warsztat przy każdej komendzie! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 16.12.10, 11:12
        Zgadzam się z Młodym. Są naprawdę dobre powody dla których wołem roboczym policji drogowych tylu europejskich krajów są BMW 5 (UK, Holandia, Niemcy...) i 3 (Litwa!), a także Mercedesy lub Volvo T5 (UK).
        Zwłaszcza BMW 5 okazuje się 'no-brainer' czyli zakupem banalnie oczywistym i po prostu najrozsądniejszym w perspektywie cholernie ciężkiej eksploatacji wozu na służbie.

Alfa Romeo to legenda, która nadal robi wspaniałe i piękne samochody. Jeśli tylko będzie mnie kiedyś stać (na naprawy), nie będę się wahał przez moment przed kupnem. Ale już zakup tych samochodów dla Policji zakrawa na nieodpowiedzialność.
    • Gość: paczu Re: Otoczeni przez radary. Nowa broń na drogowych IP: 212.38.193.* 14.12.10, 16:53
      żałosne, to jest to, że dziś na ul. Połczyńskiej, o 9:00 rano, przed wyjazdem ze Straży Pożarnej (ograniczenie prędkości do bodaj 40km/h) stała straż miejska z radarem, a informacja o kontroli radarowej umieszczona była 30 m wcześniej, w zaspie.
    • Gość: Darek Otoczeni przez radary. Nowa broń na drogowych p... IP: 178.73.48.* 14.12.10, 16:55
      No pięknie Policja znowu dostała nowe maszynki do robienia kasy, jak sobie przypomne radiowozy jadące trasą AK po 120-140km/h, przypominam że policję też obowiązują przepisy, a teraz jeszcze cię nagrają i potraktują mandatem>
      • Gość: as Re: Otoczeni przez radary. Nowa broń na drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 21:25
        Dokładnie, mam nadzieję, że fotoradar rejestruje też przewinienia samego radiowozu, dziwne, że jeszcze nie zostało to wprowadzone. Jak widzę tych moralistów pożałowania godnych w mundurkach jak przecinają podwójną ciągłą, wyprzedzają na przejściu albo zaliczają dublecik prędkości (bez sygnałów) a potem karzą za to innych to krew zalewa.
    • Gość: freeman Współczuję... IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.10, 17:12
      No to mam nadzieję że Policja kupiła też pakiet na usługi serwisowe bo Alfa jak to Alfa więcej stoi w serwisie niż na ulicy....taka badziewna marka.
    • Gość: jaxa A ja wbrew. Może być Alfa. IP: 62.89.77.* 14.12.10, 17:20
      Wbrew powszechnemu narzekactwu w komentarzach powiem: mam w nosie, czym policja będzie łapać piratów drogowych, tylko niech w końcu zacznie to robić, bo tu nikt niczego się nie boi. W czasie 12-kilometrowej trasy z domu do pracy jestem w stanie wskazać z trzydzieści naruszeń przepisów (i to o banalnym przekroczeniu szybkości nie piszę). Nikt, literalnie nikt się nie boi policji, bo policja po prostu się przemieszcza tymi radiowozami, a nie pracuje nimi. Np. na Wilanowskiej koło GM dziś jacyś kolesie z jakimiś WWL czy innymi WPI po prostu przekroczyli podwójną ciągłą i jechali pod prąd, chyba z siedem samochodów, bo po co stać w korku. Mijali m.in. radiowóz stojący w korku. Same terenowe mazdy, bmw i volvo plus jeden jeep laredo. I co? I nic. Pojechali. Co mi za różnica, czy nie reagujący na łamanie prawa policjant wozi swoje leniwe dupsko lancią, alfą czy mondziakiem?
      • Gość: egon a czy to gó... z boku też mierzy prędkość? IP: 157.166.216.* 14.12.10, 18:10
        tak pytam, z ciekawości, a no i ile miesięcy tym włoskim szrotem pojeżdża jestem ciekaw
    • Gość: Rodowity Warszawia Zadam aby zostala skierowana do partolowania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.12.10, 18:32
      Modlinskiej i wyjazdu z Tarchomina w godzinach 7 -10. To co tam sie wyprawia wola o pomste do nieba.
      • Gość: (gość portalu) Re: Zadam aby zostala skierowana do partolowania IP: 212.180.160.* 14.12.10, 19:59
        Że jak?!

Ktoś przekracza 20 km/h?!

Toż to skandal!
      • Gość: k Re: Zadam aby zostala skierowana do partolowania IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.10, 21:58
        Gość portalu: Rodowity Warszawia napisał(a):

Tam i w okolicy nikt nie będzie patrolował, bo policjanci z Legionowa bardzo się śpieszą.
    • Gość: Asyt Prędkość, prędkość ... IP: 46.112.239.* 14.12.10, 18:35
      Proste nie skomplikowane i do udowodnienia. Trudno jednak jednoznacznie wskazać aby prędkość była przyczyną większości wypadków.
      Co do samej drogówki, to może Panowie Policjanci ruszyli by tyłeczki na skrzyżowania w godzinach szczytu i zaczęli kierować ruchem. Jakoś w największych metropoliach nadal jest to praktykowane i w dużym stopniu pomaga rozładować korki. Ja wiem, że pan komisarz karze karać i mandaty wypisywać, ale skoro tak to za sam wjazd na krzyżowanie bez możliwości zjazdu z niego też można... To można upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, a i ktoś bez pasów się znajdzie ;)
      • magic3 Re: Prędkość, prędkość ... 14.12.10, 19:47
        Na skrzyżowaniach są światła, a jak ich nie ma, to jest prawo o ruchu drogowym i ( powinna być ) logika i dobre wychowanie prowadzących pojazdy. Policjanci nie są od stania na każdym skrzyżowaniu. Są od pilnowania, by przepisów przestrzegano i karania tych, którzy znacznie przekraczają dozwoloną prędkość, jadą bus-pasem, zajeżdżają innym drogę, nie używają kierunkowskazów, poruszają się pojazdem, który powinien być na szrocie, a nie na drodze, itd.
    • Gość: Gość Otoczeni przez radary. Nowa broń na drogowych p... IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.10, 18:36
      Fajowo wygląda, a w akurat w 159 jest super zawieszenie.
    • Gość: ollie... A co z....???? IP: 94.75.121.* 14.12.10, 19:21
      A kiedy policjanci dostaną nowe "łapówkomaty"? Przy tych alfach i radarach nie nadążą przecież wystawiać mandatów...
    • Gość: przepisy Re: Otoczeni przez radary. Nowa broń na drogowych IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.10, 19:26
      rozumiem, że własnie ty jesteś jesteś jednym z posiadaczy naprawdę szybkiej bryczki, ale wolisz nie wspominać ile km pod maską? czuć jednak mały kompleksik, czyżby 'elastyczny i mocny' dizel? nie, traktorowi podziękuję.
    • Gość: chinique Chyba raczej te Alfy są jak Ople ;). IP: *.182.94.48.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.12.10, 19:37
      Te Alfy, to chyba właśnie do łapania Opli na przedmieściach, bo niestety w Warszawce RS6, M5, Kajenki turbo es, czy Mustanżek już nikogo nie dziwą, a to dopiero początek, bo i Korwetka i Czalendżerek i Kamarko i SLS-ik, a nawet 3-letnie nie śmigane Ferrerko, Maseracik czy Astonik się trafiają. To tylko potęguje rozwarstwienie społeczne i poczucie, że zamożniejsi obywatele zawsze się jakoś wymiarowi sprawiedliwości wywiną, w tym przypadku przy pomocy 500+ konnego wózka.
    • pi_rez Otoczeni przez radary. Nowa broń na drogowych p... 14.12.10, 19:57
      ojj niedobrze, te radary mi się nie podobają, trzeba teraz będzie tak "bardzo" jechać żeby nie zdążyli zawrócić i sczytać tablic.. ojj chyba pora kupić sobie CBRe...
    • Gość: pepe Otoczeni przez radary. Nowa broń na drogowych p... IP: *.home.aster.pl 14.12.10, 20:52
      a czy IQ kierowcy wystarczy do opanowania tego cudu techniki też ta elektronika mierzy...?
      • Gość: q nowe radary? a kiedy qrwa nowe drogi? IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.10, 21:14
        nowe radary? a kiedy qrwa nowe drogi?
        • Gość: o Re: nowe radary? a kiedy qrwa nowe drogi? IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.10, 21:31
          A od kiedy policja buduje drogi
    • Gość: T Na szczęście to Alfa Romeo IP: *.acn.waw.pl 14.12.10, 23:06
      Kiedy my będzemy pomykać, pałki będą w serwisie. :)
      • cillian1 Re: Na szczęście to Alfa Romeo 14.12.10, 23:12
        nie chodzi o policję, chodzi o kasę którą wyrywają - tyle jej jest i jakoś wsiąka, że ani wykształcony policjant, ani dróg nie widać.
    • Gość: kowalski Otoczeni przez radary. Nowa broń na drogowych p... IP: 46.113.100.* 22.12.10, 17:52
      I poco im te cuda, skoro i tak ich nie ma tam gdzie są potrzebni.
      Mają swietne wyczucie do zastawiania pułapek w miejscach najmniej istotnych z punktu widzenia bezpieczeństawa. Ustawiają się tak, że stwarzają dodatkowe niebespieczeństwo, dodatkowe utrudnienia, tarasując i tak zatkane ulice zatrzymywanymi za byle co samochodami, podczas gdy istotne i newralgiczne punkty Warszawy są przez nich olewane. Najwięcej drogówki widać o pierwszej w nocy na pustych uliczch gdzie każą za złamanie prawu nóżki.
      Od paru ładnych lat jedynym hobby to prędkość.
      Za to nieduuczonej straży miejskiej coraz więcej i coraz bardziej panoszącej się po ulicach i wtrącającej się do ruchu drogowego.
      Za sprzątanie by się lepiej wzięli to byłby większy porzytek, a nie za kierowanie ruchem.
      Ciekaw jestem kiedy to cudo techniki szpiegowskiej połamie podwozie na warszawskich dziurach??? Na to to pieniędzy nie ma, tylko na bzdury!
      Pozdrowienia dla wszystkich
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka