konop 20.04.11, 15:29 Jak można wywoływać panikę takim tytułem? Były jakieś przypadki w Łazienkach? Idąc dalej tym tropem można napisać artyykuł "Uwaga na samoloty rozbijające się w Łazienkach" bo przecież też może się zdażyć że jakiś się rozbije... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wdr errata: boreliozy nie można wyleczyć IP: *.Router.Korbank.pl 20.04.11, 15:36 kilku moich znajomych ma to g.... można to zaleczyć, ale nie wyleczyć. choroba ma dość częste nawroty. jeden ze znanych mi chorych wylądował nawet na kilka tygodniu w szpitalu, bo borelia przeszła mu do płynu mózgowo-rdzeniowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Uwaga na groźne kleszcze w Łazienkach. Gdzie IP: *.efnet.at 20.04.11, 16:33 potwierdzam, kleszcze są w Lesie Kabackim :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumburak Uwaga na groźne kleszcze w Łazienkach. Gdzie je... IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 16:36 W Warszawie uważajcie na cmentarz żydowski na Okopowej. Przynieśliśmy z żoną stado kleszczy po zwykłym zwiedzaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borelioza.org Uwaga na groźne kleszcze w Łazienkach. Gdzie je... IP: *.era.pl 20.04.11, 17:10 Polecam leczenie wg. ILADS - www.borelioza.org/artykuly/poradnik.pdf Jeśli kleszcz ma bakterie w śliniankach to zaraża niestety od razu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumburak Milcz, idiotko. IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 17:16 Wiedziałem, że jakiś troll wypełznie z nory... Odpowiedz Link Zgłoś
dwabrowary Uwaga na groźne kleszcze w Łazienkach. Gdzie je... 20.04.11, 18:13 Niestety trzeba też uważać na psy i koty. Mój pies już kilka razy przyniósł ze spaceru takiego właśnie "pasażera na gapę". Kleszcze czasem same odpadają z psa i później można je znaleźć np. na podłodze. Dlatego pies ma zakaz wchodzenia na fotele i kanapy. Nie mówiąc już o włażeniu do łóżka. W tym roku bardzo dużo zwierząt łapie babeszjozę - bardzo niefajna choroba. Niestety krople, czy specjalnie obroże na kleszcze nie zawsze są skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
radzido Re: Uwaga na groźne kleszcze w Łazienkach. Gdzie 20.04.11, 19:41 Kleszcze z pewnością są w Lasku Lindego (spotkałam) i w Lasku na Kole (dopadł mnie jeden nawet). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rty Re: Uwaga na groźne kleszcze w Łazienkach. Gdzie IP: 178.73.49.* 20.04.11, 20:00 kopnop, owszem, znam osobiscie dwie osoby, ktore zlapaly kleszcza w ogrodzie botanicznym, tuz przy lazienkach. w obu przypadkach skonczylo sie na serii antybiotyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajajajajaja Uwaga na groźne kleszcze w Łazienkach. Gdzie je... IP: *.ptim.net.pl 20.04.11, 21:00 Uwaga również na Sielcach. Przy Trasie Siekierkowskiej roi sie od nich. Ostatnio pies przyniosl na sobie 11 sztuk, oblazily tez nas. Oczywiscie pies zachorowal na bebeszioze. Zatem na Dolnym Mokotowie ostrzegam sa bardzo niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Uwaga na groźne kleszcze w Łazienkach. Gdzie IP: *.aster.pl 30.06.11, 07:50 Wczoraj byłam w Łazienkach, po dwóch godzinach, siedząc na ławce zauważyłam kleszcza na skórze pod kostką, na szczęście był to początek jego wkręcania się w skórę, więc jeszcze byłam w stanie go wyjąć, choć w pierwszym momencie zupełnie nie mogłam go uchwycić - był malutki. Początkowo pomyślałam, że to paproch z alejki, ale gdy próbowałam go strzepnąć, okazało się, że to właśnie okropny kleszcz. Uwaga!!! należy koniecznie zabezpieczyć się jakimiś chemicznymi środkami, szczególnie dzieci. Ja nie wchodziłam na trawę, chodziłam tylko po alejkach, siedziałam na ławeczce niespełna 10 minut!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: passionplace2 Re: Uwaga na groźne kleszcze w Łazienkach. Gdzie IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.11, 22:04 mają rację... mój pies już 2 razy w ciągu tygodnia kleszcza złapał. --- śmieszne zdjęcia z warszawy Odpowiedz Link Zgłoś