Dodaj do ulubionych

Akcja:STRZEŻ SIĘ TYCH MIEJSC-miejsca niebezpieczne

28.05.04, 21:18
"Ciemnych przejść | Późnych pór | Zakamarków schodów wind | Baru Park | Końca
tras | Brudnych ulic gdzie jest mrok | Strzeż się tych miejsc"

Gdzie w naszym mieście jest niebezpiecznie, szczególnie wieczorem - których
miejsc, rejonów należy unikać? Gdzie słyszeliście, że jest nieciekawie, a
może niestety Was spotkało tam coś mało przyjemnego? Podzielcie się takimi
informacjami.
Obserwuj wątek
    • Gość: Peppers Jest niebezpiecznie IP: *.acn.pl 28.05.04, 21:42
      1. Niebezpieczna jest wlasciwie cala prawa strona Wisly.

2. Niebepiecznie jest w srodkach komunikacji miejskiej na Moscie
      Poniatowskiego. Tam wyrywjaj komorki i torebki.

3. Niebezpiecznie jest w autobusach na Nowym Swiecie- tam grasuja kieszonkowcy.

Pozdrawiam!
      • Gość: P.S.J. Re: Jest niebezpiecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 19:59
        > 1. Niebezpieczna jest wlasciwie cala prawa strona Wisly.

To przesąd i bzdura. Pewnie z prawej strony Wisły znasz stadion X-Lecia i
        Targową...
    • Gość: Feliczita Re: Akcja:STRZEŻ SIĘ TYCH MIEJSC-miejsca niebezpi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 22:18
      Ząbkowska i okoliczny syf strasznie niebezpieczne.
    • Gość: edek Re: Akcja:STRZEŻ SIĘ TYCH MIEJSC-miejsca niebezpi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.04, 22:47
      Prawdopodobnie wszelkiej maści blokowiska - slamsy. Niestety (dla tego wątku
      oczywiście tylko), ani ja ani nikt z moich znajomych nie mieszka w tych
      przybytkach, więc nie wiem.... Nigdy nie mieszkałem w blokowisku, nie mieszkam
      i nie mieszkac będę :)))))))))))))))))))))))))
    • slodkoslony Re: Akcja:STRZEŻ SIĘ TYCH MIEJSC-miejsca niebezpi 28.05.04, 23:48
      Jest taka ławeczka w Łazienkach , obok pewnego fauna , na której zakochałem się
      kiedyś niefortunnie .
      Bardzo niebiezpieczne miejsce , szczególnie w maju po zmroku .
    • Gość: Maja Re: Akcja:STRZEŻ SIĘ TYCH MIEJSC-miejsca niebezpi IP: *.chello.pl 29.05.04, 19:12
      Okolice akademika "na Kicu" (czyli na Kickiego).
      • wug1 Re: Akcja:STRZEŻ SIĘ TYCH MIEJSC-miejsca niebezpi 29.05.04, 21:31
        Niebezpiecznie jest na Ochocie, Śródmieściu i Woli. Niebezpiecznie jest na
        Gocławiu, Bemowie i innych blokowiskach.

Mieszkam od 1998 roku na Ząbkowskiej. Ani razu nie miałem żadnej niebezpiecznej
        sytuacji, wręcz przeciwnie - atmosfera przyjazna, sklepikarze witają nas zawsze
        z uśmiechem. Sąsiedzi jak wszędzie: jedni mili, inni przeciwnie.
        Fama Pragi Północ jako złej dzielnicy została z lat 60-tych i 70-tych. Teraz
        towarzystwo jest wymieszane i na Pradze (na plus) i w innych dzielnicach
        (niestety na minus).
    • j_karolak Re: Akcja:STRZEŻ SIĘ TYCH MIEJSC-miejsca niebezpi 31.05.04, 08:23
      Niebezpieczna jest właściwie cała lewa strona Wisły. Znaczy ta inna, niż praska.
      • Gość: pawo 1939 i 1944 IP: *.euronet.net.pl 31.05.04, 08:30
        Najniebezpieczniej jest w Warszawie 1939 i 1944. A poza tym to luz. Nie
        przesadzajcie z ta niebezpiecznoscia Warszawy. W innych , nawet malych
        miastach, mozna dostac w ryj za nic (szczegolnie w Lodzi)
        • sloggi Re: 1939 i 1944 31.05.04, 08:59
          Wszędzie można, ale w pewnych miejscach można dostać z o wiele większym
          prawdopodobieństwem - chyba się ze mną zgodzisz?
          • j_karolak Re: 1939 i 1944 31.05.04, 09:14
            Nie tylko w pewnych miejscach, ale również w pewne miejsca.

Może opisujmy, gdzie można dostać w jakich częściach Warszawy.
            • Gość: P.S.J. Re: 1939 i 1944 IP: *.itpp.pl 31.05.04, 10:17
              Ja byłem kiedyś na uniwersytecie i dostałem laske :))
              • sloggi Re: 1939 i 1944 31.05.04, 10:41
                Gość portalu: P.S.J. napisał(a):

> Ja byłem kiedyś na uniwersytecie i dostałem laske :))

W co dostałeś?
    • warzaw_bike_killerz Najbezpieczniejsze sa codzienne protesty kierowcow 31.05.04, 10:49
      setki tysiecy kierowcow codziennie prostestuja w Warszawie jezdzac powoli po
      ulicach. Jest to najbezpieczniejsza demonstracja w cyklu codziennnym - kierowcy
      domagaja sie autostrad, obwodnic, zielonej fali, braku dziur na drogach itp itd.

Dla kontrastu, bo o tym jest ten nacechwany zla energia i depresjonujacy post
      wzywajacy do akcji "strzez sie tych miejsc":

najniebezpieczniejszym miejscem w Warszawie jest kazde miejsce, gdzie
      rowerzysta wjezdza i rozpycha sie po jezdniach przeznaczonych do ruchu pojazdow
      spalinowych.

A tak BTW - co autor mial na mysli? Jak opiszemy wszystkie niebezpieczne
      miejsca, jak policja pojdzie w te wszystkie miejsca (praca spoleczna na rzecz
      podatkowej pracy policjantow i straznikow) i wygoni wszystkich niebezpiecznych
      typow. Oni pojda se gdzie indziej i od nowa trzeba bedzie pisac liste
      niebezpiecznych miejsc.
      • Gość: jacek logika warzyw-na IP: *.u.mcnet.pl 01.06.04, 14:17
        >setki tysiecy kierowcow codziennie prostestuja w Warszawie jezdzac powoli po
        >ulicach. Jest to najbezpieczniejsza demonstracja w cyklu codziennnym -
        >kierowcy domagaja sie autostrad, obwodnic, zielonej fali, braku dziur na
        >drogach itp itd.

w miescie kierowcy powinni raczej korzystac z komunikacji miejskiej - do pracy
        nie mozna dojechac z definicji ani autostrada ani obwodnica

w mojej okolicy dziury w jezdni powoduja gruszki z betonem jadace na budowy
        kolejnych wiaduktow i drog - budujac nowe - niszcza stare - bilans negatywny
    • czajek76 Re: Akcja:STRZEŻ SIĘ TYCH MIEJSC-miejsca niebezpi 31.05.04, 11:09
      Skrzyzowanie Marszalkowskiej ze Swietokrzyska.
      Chmielna kolo kina Atlantic.
      • d.z Re: Akcja:STRZEŻ SIĘ TYCH MIEJSC-miejsca niebezpi 31.05.04, 11:12
        Głownie niebezpieczne są miejsca, w których pojawia się bydło.
        Czyli kibole po meczach, pijani idioci po koncertach itp. itd.
        • j_karolak Re: Akcja:STRZEŻ SIĘ TYCH MIEJSC-miejsca niebezpi 31.05.04, 11:48
          Uważasz, że pijani inteligenci nie są groźni?
          • d.z Re: Akcja:STRZEŻ SIĘ TYCH MIEJSC-miejsca niebezpi 31.05.04, 12:16
            j_karolak napisał:

> Uważasz, że pijani inteligenci nie są groźni?

Napisałem, że "bydło" i tutaj kwestia bycia bądź nie inteligentem już nie ma
            znaczenia.
        • atob Re: Akcja:STRZEŻ SIĘ TYCH MIEJSC-miejsca niebezpi 31.05.04, 12:22
          d.z napisał:

> Głownie niebezpieczne są miejsca, w których pojawia się bydło.
          > Czyli kibole po meczach

Hmmm...
          A odpowiem Ci tak : GOWNO prawda .
          • sloggi Re: Akcja:STRZEŻ SIĘ TYCH MIEJSC-miejsca niebezpi 31.05.04, 13:12
            Gówno rozbija lampy w autobusach linii 155 i 162?
            • atob Re: Akcja:STRZEŻ SIĘ TYCH MIEJSC-miejsca niebezpi 31.05.04, 13:22
              To ze jakis [pojedynczy kibic] rozbija lampe to ma byc dowod na co ?
              Ja wystrzegam sie oceniania ludzi na podstawie jednostek ...
              • sloggi Re: Akcja:STRZEŻ SIĘ TYCH MIEJSC-miejsca niebezpi 01.06.04, 08:27
                Atob - to Ty jesteś wyjątkiem wśród kibiców, a nie łobuz bijący lampy.
                • j_karolak Re: Akcja:STRZEŻ SIĘ TYCH MIEJSC-miejsca niebezpi 01.06.04, 15:27
                  Wyjątkiem jest łobuz. Na stadiony przychodzą przede wszystkim normalni ludzie.
                  Ale fakt, że bydła jest na stadionach proporcjonalnie więcej niż w
                  filharmoniach.
                  • sloggi Re: Akcja:STRZEŻ SIĘ TYCH MIEJSC-miejsca niebezpi 01.06.04, 16:36
                    Nie ma kontroli, kto co wnosi.
                    Skoro wchodzą na stadion trzeźwi, a wychodzą pod wpływem - to skądś ten alkohol
                    wzięli (przenoszą go w nogawkach - po przecież po rozporku nikt nie sprawdza).
                    • jupikajjej Re: Akcja:STRZEŻ SIĘ TYCH MIEJSC-miejsca niebezpi 01.06.04, 17:11
                      sprawdza,sprawdza
                      wpadniesz kiedys?
                      • j_karolak Re: Akcja:STRZEŻ SIĘ TYCH MIEJSC-miejsca niebezpi 02.06.04, 08:19
                        I co z tego, że sprawdza, skoro wnieść można. Poza tym kibole mają alkohol
                        zakamuflowany już na stadionie.

Poza tym można wejść narąbanym.

A już inna sprawa, że spośród chuliganów, coraz mniej osób pije alkohol, a
                        coraz większa rzesza ćpa.
    • Gość: rsagan Re: Akcja:STRZEŻ SIĘ TYCH MIEJSC-miejsca niebezpi IP: *.man.polbox.pl 31.05.04, 12:46
      1) Chmielna - przescie pod domami Centrum - Marszalkowska: cały czas
      nieprzyjemne ryje: wygląda nie fajnie ale z kolei nic mi sie tam nie stalo
      2) nocą na terenie Skry (dyskoteki) i w okolicy: tam zdarzylo mi sie miec awanti
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka