basia_b11 30.12.11, 16:40 Witam, czy ktoś może orientuje się jaki jest dostawca internetu w budynku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
areknwz Re: Internet 02.01.12, 13:30 basia_b11 napisała: > Witam, > czy ktoś może orientuje się jaki jest dostawca internetu w budynku? www.e-plan.pl/eplansite/html.run?_Instance=site Niestety nic ciekawego, jeżeli chodzi o tv. Odpowiedz Link Zgłoś
klient_ph Re: Internet 03.01.12, 12:37 Cześć, czy planujemy jako mieszkańcy zainstalować sobie ateny satelitarne ustawione na odp satelity i to wszystko spiąć te sygnały odbiorcze "switchem"? Chodzi o wyeliminowanie niepotrzebnych instalacji anten satylitarnych na elewacjach budynku dla każdego z mieszkań. Mam nadzieję, że instalacja w budynku jest gotowa na wpięcie takiego sygnału. Wtedy każdy by miał wybór pomiędzy zaproponowanym przez administratora dostawcą, o których szczerze nigdy nie słyszałem, a np. N, Cyfrą czy CP lub cokolwiek co odbiera z Hobirda. Odpowiedz Link Zgłoś
areknwz Re: Internet 03.01.12, 14:02 klient_ph napisał: > Cześć, > czy planujemy jako mieszkańcy zainstalować sobie ateny satelitarne ustawione na > odp satelity i to wszystko spiąć te sygnały odbiorcze "switchem"? > Chodzi o wyeliminowanie niepotrzebnych instalacji anten satylitarnych na elewac > jach budynku dla każdego z mieszkań. Mam nadzieję, że instalacja w budynku jest > gotowa na wpięcie takiego sygnału. Wtedy każdy by miał wybór pomiędzy zapropon > owanym przez administratora dostawcą, o których szczerze nigdy nie słyszałem, a > np. N, Cyfrą czy CP lub cokolwiek co odbiera z Hobirda. Witam, Jestem jak najbardziej za, trzeba by chyba rozmawiać o tym z administacją budynku. Udało mi się dowiedzieć, że inwestor negocjuje z drugim dostawcą usług internetowych i tv, ale nie wiem co to za firma. Ale pomysł z antenami i możliwością podłączenia sobie alternatywnych źródeł na własną rękę jest moim zdaniem bardzo dobry. Możesz dopytać administrację o taką możliwość i dać info? Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: Internet 20.01.12, 17:25 w okolicy (wyścigowa 4 i 8) jest już 4 operatorów kablówki więc nie będzie mieli żadnego problemu jak tylko administracja dotrze do nich i podpisze umowy na wprowadzenie ich sygnału na teren nieruchomości. Odpowiedz Link Zgłoś
pszemkov Re: Internet 17.02.12, 21:26 witam, ja obecnie mam upc i jestem zadowolony. nie chcialem zmieniac jednak na infolini powiedzieli mi ze nie maja mozliwosci swiadczenia tam uslug, nie wiem czy nie kwestia wlasnosci swiatlowodu. w e-planie ceny porownywalne, mierzi mnie jednak fakt, ze skoro maja " wylacznosc" poki co na media to daja cennik na wyscigowa taka jaki dla klienta z ulicy. koszty montazu/ uruchomienia i sprzetu, z kosmosu. Odpowiedz Link Zgłoś
aceton23 Re: Internet 20.02.12, 09:10 Instalacja wychodzi drogo (powinna być gratis), natomiast 69 zł za 20 MBitów/s download'u i 2 MBity/s upload'u to nie jest zła cena. Łącze mam już dwa tygodnie, działa w porządku, nie miałem na razie przestojów. Na plus możliwość dokupienia zewnętrznego IP za 5 zł miesięcznie. Na minus blokowanie transferu BitTorrent. Odpowiedz Link Zgłoś
schopen Re: Internet 21.02.12, 14:11 Obecna promocja w UPC za 30/3 Mb/s to 66zl (33zl przez pierwsze 3 miesiące) i instalacja za 1 zł... dodatkowo zewnętrzny adres IP w standardzie i brak blokad w ruchu sieciowym... można również zamówić szybsze łącze z zależności od potrzeb. Oferta E-Plan nie jest w żadnym wypadku konkurencyjna. Nie wiem kto dal firmie E-Plan "wyłączność" ale jestem za podłączeniem UPC do naszego budynku (obecnie korzystam z ich usług i jestem w pełni usatysfakcjonowany). Odpowiedz Link Zgłoś
areknwz Re: Internet 21.02.12, 14:20 schopen napisał: > Obecna promocja w UPC za 30/3 Mb/s to 66zl (33zl przez pierwsze 3 miesiące) i i > nstalacja za 1 zł... dodatkowo zewnętrzny adres IP w standardzie i brak blokad > w ruchu sieciowym... można również zamówić szybsze łącze z zależności od potrze > b. Oferta E-Plan nie jest w żadnym wypadku konkurencyjna. Nie wiem kto dal firm > ie E-Plan "wyłączność" ale jestem za podłączeniem UPC do naszego budynku (obecn > ie korzystam z ich usług i jestem w pełni usatysfakcjonowany). Z moich informacji wynika, że nie ma wyłączności na dostawy usług telekomunikacyjnych i sa prowadzone rozmowy z innymi dostawcami. Trzeba by było poddrążyć temat w administracji, w końcu to mają być usługi wygodne dla nas. Odpowiedz Link Zgłoś
scicho2 Re: Internet 05.04.12, 23:12 Witam, Dopiero co podpisałem umowę na zakup mieszkania w Point House, dlatego jeszcze bliżej nie przyglądałem się instalacjom, ale w załączniku do umowy jest podane, że są 3 instalacje - RTV, telefoniczna i Internet (pytanie czy Ethernet czy FTTH). Oznaczałoby to, że powinien być w ścienie koncentryk coby oznaczało dość łatwe okablowanie budynku przez operatora CATV. W tej okolicy jest chyba UPC. Także powinno sie u nas pojawić niedługo o ile nie będzie 'blokady' przez developera. Jesli chodzi o instalację zbiorczą pod satelitę ("n", cyfra, CP) lub odbiór naziemnej telewizji DVB-T (za kilkanaście miesięcy będzie już okolo 30 kanałów dostępnych cyfrowo naziemnie) to tu konieczne są znaczne inwestycje i modernizacje sieci. Niestety okablowania pod CATV nie da się w większosci wykorzystać. Tzn da się wykorzystać jedynie kabel koncentryczny od szachtu do gniazdka w mieszkaniu. Reszta instalacji musi być zrobiona od nowa. Koszt okolo 300 - 400 zł od lokalu (wiem bo robiliśmy przymiarke do czegos takiego w bloku w którym obecnie mieszkam - około 120 mieszkań). No i musi byc sporo miejsca w szachatch na nowe okablowanie koncentrykiem. Generalnie jest to ciekawa opcja (mimo stosunkowo wysokiego kosztu na wejściu), bo 1) nie zostanie oszpecona elewacja budynku talerzami satelit, 2) mieszkania z okanmi od pólnocy nie mają mozliwiści instalacji satelity, ale mozliwa do rozważenia dopiero po uformowaniu się Wspólnoty i przeglosowaniu budowy takiej instalacji na zebraniu Wspólnoty. No i sfinansowaniu tego przez mieszkańców. pozdrawiam Marian Odpowiedz Link Zgłoś
b6170821 Re: Internet 22.05.12, 07:58 Wiecie może coś więcej w sprawie Internetu? Czy ktoś z już mieszkających korzysta z E-planu? Jakie wrażenia? Niestety do UPC nasz blok nadal nie ma dostępu.. Odpowiedz Link Zgłoś
bakin Re: Internet 23.05.12, 09:04 Witam Ja czekam na supermedia, ze względu na korzystna ofertę, podobno mieli podpiąć się do końca maja. Odpowiedz Link Zgłoś
milan87 Re: Internet 28.05.12, 11:43 Witam. Dowiedziałem się dzisiaj od przedstawiciela SuperMedia ze podłączenie dopiero będzie możliwe w lipcu. Jako powód podał Euro 2012 i to ze TP zabronił podłączenia sie do światłowodu na czas Euro :( Odpowiedz Link Zgłoś
areknwz Re: Internet 28.05.12, 13:20 milan87 napisał(a): > Witam. > Dowiedziałem się dzisiaj od przedstawiciela SuperMedia ze podłączenie dopiero b > ędzie możliwe w lipcu. Jako powód podał Euro 2012 i to ze TP zabronił podłączen > ia sie do światłowodu na czas Euro :( Też z Nim rozmawiałem. Podłączają się od pół roku, także Euro ma z tym tyle wspólnego co nic. Najpierw był kwiecień, później, że początek maja, teraz jest lipiec. W lipcu będzie wrzesień. Oby nie... bo oferta E-plan to jest jakiś żart. W ogóle kto wybiera takich dostawców? Jest UPC, Vektra, firmy które mają dobrą ofertę, a my się bawimy w E-plan czy Supermedia. Ktoś dobrze wziął pod stołem za takie kombinacje... Odpowiedz Link Zgłoś
milan87 Re: Internet 23.01.13, 14:47 a ja tam wybrałem supermedia mam 20Mb/2Mb dla mnie warzniejsze jest wysyłanie a nie pobieranie, konkurencja(UPC czy Vektra) przy takiej cenie nie miało takich parametrów jak się rozglądałem na rynku. I powiem tak mam już ponad 6 miesięcy i nigdy nie spadło a wnocy to nawet 23 lub 24 wyciąga przy testach na speedtest.pl więc gitara. Odpowiedz Link Zgłoś
b6170821 Re: Internet 28.05.12, 13:41 nie orientujecie się może czy nie ma w tamtych okolicach jakiegoś internetu rozprowadzanego drogą radiową? Odpowiedz Link Zgłoś
scicho122 Telekomunikacja Polska już podlączyła budynek 17.11.12, 22:14 Witam, informuje ze mozna zamawiać Internet, TV i telefon (także komórkę) w TP S.A. / Orange Polska. Bo od kilku dni budynek jest podłączony. Gdyby ktoś z sąsiadów chcial kupic tam usługi to mogę mu przekazać specajalny kupon rabatowy, bo jestem pracownikiem TP -:). Proszę po prostu odpisać na posta z numerem mieszkania to wrzucę kupon do skrzynki pocztowej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś