Dodaj do ulubionych

Śródmiejska powinna wziąć się za siebie!

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.12, 14:25
Ho ho ho! Zważywszy na to, że na stole pojawił się też paneer szpinak bez paneeru a w masali zabrakło orzechów nerkowca Wielki Krytyk potraktował mnie z dużą sympatią. Niestety serce i szef mojej kuchni - Karan - poprzedniego dnia wracając z pracy został po raz kolejny tak pobity przez Prawdziwych Polaków, że wylądował na tydzień w szpitalu. W tych okolicznościach pojawienie się w pracy i jakiekol...wiek próby gotowania pozostałych przerażonych Tamilów uważam za akt odwagi ( a przyjście Macieja Nowaka za wielki pech ;-)) bo na ich miejscu ( mimo szczerej sympatii do mrożonek, których w mojej kuchni nie używam;-)) spakowałabym walizki i wyjechała z naszego pięknego kraju. Dalej wierząc w wyższość curry nad mielonym wycieram zwisającego u nosa smarka, poprawiam sukienkę i biorę się za siebie
Obserwuj wątek
    • nulek74 Śródmiejska powinna wziąć się za siebie! 10.02.12, 14:55
      A mnie tam artykuł zachęcił, a powyższy komentarz jeszcze bardziej pewnie niebawem się pojawię:-) Gilem proszę się nie przejmować, w tym obszarze klimatycznym smark pojawia się ok. pażdziernika i zanika ok. kwietnia chyba że przechodzi w fazę alergiczną:-) Super że coś się w tym miejscu pojawiło, sukcesow życzę!
    • tym-oteusz LOL :-) 12.02.12, 11:28
      Dobra odpowiedź, choć i nieco smutna.
    • Gość: józef z józefowa Śródmiejska powinna wziąć się za siebie! IP: *.ip.netia.com.pl 12.02.12, 11:56
      wystrój jak - nie przymierzając - asortyment w krytykowanym sąsiednim szmateksie.
      żarcie - drogie.
      więc w czym tu halo?
    • Gość: BartM Re: Śródmiejska powinna wziąć się za siebie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 12:16
      Byłem 2 razy, za każdym razem kłuły w oczy mnie 3 rzeczy:
      1. Mimo przebywania w lokalu 5 klientów osób, obsługa nie pojawiała się z menu przy stoliku w mniej niż 15 minut. Raz, nie doczekawszy się, wyszedłem.
      2. Porcje curry, mimo dość wysokiej ceny, są dość smaczne, ale zdecydowanie za małe! Proszę się przejść do hinduskiej knajpy typu Ganesh, India Express i zobaczyć jak wygląda solidna porcja hinduskiego jedzenia. To co Wy podajecie jest wielkości startera w w/w knajpach i średnio postawny facet wychodzi z knajpy z lekkim głodem. Czy naprawdę warto tak oszczędzać na kliencie, by następnym razem poszedł do konkurencji?
      3. Na stołach i w ich okolicy brak serwetek. Może coś przegapiłem, ale czy przestały być trendy?

Poza tym - lokal ma potencjał:)
    • Gość: PętlaPotok Re: Śródmiejska powinna wziąć się za siebie! IP: *.acn.waw.pl 12.02.12, 12:47
      Jak to "kolejny raz pobity przez Prawdziwych Polaków"? O tym powinno być głośno chyba
    • Gość: max Śródmiejska powinna wziąć się za siebie! IP: *.play-internet.pl 12.02.12, 14:15
      i tak padnie. wszystkie lokale w tym miejscu padały. najdłużej po komunie był chycba wietnamczyk.
    • Gość: aaaa Śródmiejska IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.12, 15:03
      a ja tam śródmiejską lubię, choć ponad coco w mym rankingu nie przeskoczy :-) trzymam kciuki i wierzę, że przetrwacie, nawet w pechowym miejscu na wilczej. wszak nie wszyscy lubią jeść w sfinksach. no i życzę szybkiego powrotu do zdrowia, a dla radości podniebień także do gotowania, nieszczęsnemu Kucharzowi!
    • Gość: n Re: Śródmiejska powinna wziąć się za siebie! IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.02.12, 15:11
      >> Dalekowschodnia dieta zachwyca warszawską studenterię i klasę średnią, jest wytchnieniem od mamusinych obiadków. Nie podzielam tego gustu (za soczystego mielonego oddam każde curry), ale rozumiem mechanizm aspiracji i społecznej dystynkcji. <<

Oczywiście, każdy gust niepodzielany przez Szanownego Autora to na pewno moda, aspiracja albo inny snobizm. Bo przecież to, co lubi Szanowny Autor, jest Obiektywnie Dobre i w związku z tym niemożliwe jest, aby innym - zwłaszcza wstrętnej "studenterii", która ośmiela się być od Szanownego Autora młodsza i tym samym naraża go na ryzyko depresji - coś innego tak zwyczajnie, po ludzku, smakowało.

Chyba zrobię sobie jutro curry. Sama, w domu, po kryjomu, żeby nie narażać się na uprzedzenia i osądy tych, którzy mają jedynie słuszny gust. A do Śródmiejskiej pewnie warto się przejść swoją drogą, chociaż wystrój na zdjęciach nie zachwyca - ciekawa jestem, jak opinia ma się do rzeczywistości.
    • Gość: dinozaur Śródmiejska powinna wziąć się za siebie! IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.02.12, 15:59
      Lata świetności tego lokalu to były lata 70 XXw. Co prawda w menu był do jedzenia tylko żółty ser z papryką, ale za to jaka klientela... :)
      • Gość: Michał Re: Śródmiejska powinna wziąć się za siebie! IP: *.aster.pl 12.02.12, 18:21
        Wygląda zachęcająco, świetnie że takie lokale na Marszałkowskiej powstają, a nie tylko banki. I koniecznie powinno się przywrócić elewację tej pięknej kamienicy! Gazeto, może jakaś porządna akcja?
    • mayta Śródmiejska powinna wziąć się za siebie! 12.02.12, 19:18
      Problem tej knajpy jest głównie ten, że czeka się GODZINAMI na jedzenie.

Ogólnie obsługa do bani.

A druga sprawa: jakoś tak w sumie brakuje stylu chociaż niby wszystko jest ok ale czuje się pewną nienaturalność czy dziwne luzackie sztywniactwo. Co chyba jest z kiepskim żarciem powiązane - chodzi o pewien generalny brak radości życia u właścicieli albo obsługi.
    • Gość: sraka sraka IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 21:15
      sraka
    • Gość: ADAM Śródmiejska powinna wziąć się za siebie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.12, 06:05
      Wspolczesne restauracje maja wspolne wysokie ceny. Jedzenie raczej kiepskie. Brak troski o stalego klienta. Red.Nowak opisuje te wynalazki jednego sezonu bo one nie maja racji bytu bez udzialu mieszkancow okolicznych domow tak jak to ma miejsce we Francji i Niemczech. Gdzie sa restauracje dla ludzi panie NOWAK ?
    • diablica66 Śródmiejska powinna wziąć się za siebie! 21.02.12, 09:54
      Byłam W Śródmiejskiej i zgadzam się z autorem - kuchnia do poprawy, bo jest przeciętna, a szkoda, bo miejsce przyjemne.
    • Gość: gosc Szmateksy są plagą tej reprezentacyjnej ulicy! IP: *.acn.waw.pl 22.02.12, 15:20
      Szmateksy są plagą tej reprezentacyjnej ulicy! Hoho! Jakbym czytał naszego "elitarnego" burmistrza Bartelskiego.
    • ania_aniakow Śródmiejska powinna wziąć się za siebie! 29.02.12, 10:23
      Kuchni azjatyckiej faktycznie jakoś dużo ostatnio w Warszawie; byłam jednak w Śródmiejskiej i nie miałam wrażenia przeciętności… Może za mało wiem na temat kulinariów, MOŻE mam kiepski smak… W każdym razie dla mnie było OK.

Alkoholowo jest fajnie, lany kormoran (!) Ktoś pisał o obsłudze – dla mnie rewelacyjna, pierwszy raz taką spotkałam, w tym stylu. Może nieogarnięci nieco, ale przezabawni.. A że się długo czeka – wyraźnie JEST napisane w menu.
    • Gość: fiki Re: Śródmiejska powinna wziąć się za siebie! IP: *.home.aster.pl 29.02.12, 19:49
      Mężowi właścicielki chyba cały czas coś dolega, bo podobna wymówkę słyszałam już trzy razy. Każde moje podejście do tego miejsca kończyło się takim samym scenariuszem: zamawiam, rozsiadam się, kiszki mi marsza grają, po czym pojawia się kelnerka tłumacząca brak głównych składników w potrawie niedyspozycją szefa. Więcej podejść nie robię, a Pani właścicielce radzę nauczyć się obsługi kasy fiskalnej, bo nawet zwrotu ostatnio nie potrafiła zrobić....
      • Gość: Esmi Re: Śródmiejska powinna wziąć się za siebie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.12, 22:42
        Miałam nieprzyjemność spędzić dziś w tym miejscu trochę czasu. Wszystkie zamówione przez nas 4 dania okazały się niejadalne, więc ok. 30 zł każda z nas wywaliła w błoto. Hitem były wielkie zębole czosnku w kurczaku curry. Ja miałam coś z wołowiną - za dużo jej nie było. Obsługa kiepska...
        Herbaty sypią tak mało, że nie daje rady zaparzyć...
        a na wejściu wita nas zapaszek - potem okazuje się, że z kibla. A w kiblu taki syf, że nasz kolega stwierdził, że skorzysta w pociągu, bo tu nie da rady...
    • Gość: K Śródmiejska powinna wziąć się za siebie! IP: 212.180.165.* 22.03.12, 16:33
      Nie rozumiem tych narzekań.
      Przecież to nie jest restauracja!

To działa podobnie jak Coco, czyli miejsce na piwo, do pogadania czy potańczenia, gdzie tez przy okazji można coś zjeść niezłego. Byłem z dwa razy, wcześniej wiele razy w Coco i za każdym razem żarcie było w porządku.
      Nie wiem o co chodzi.
    • Gość: marek Śródmiejska powinna wziąć się za siebie! IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.12, 16:02
      Wreszcie ta podła knajpa wynosi się z dniem 27.11.2012 i tak trzymać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka