Dodaj do ulubionych

Ugoda podpisana: Ratusz szuka lokalu dla squatt...

IP: *.elartnet.pl 16.04.12, 20:24
Lewactwo ma się dobrze pod rządami Bufetowej, ale kIm są "spadkobiercy właścicieli"? Niczego nie sugeruję, aby nie być posądzonym o jakieś niegodne człowieka przyzwoitego przypadłości...
Obserwuj wątek
    • Gość: wawik Ugoda podpisana: Ratusz szuka lokalu dla squatt... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 20:35
      A co z tymi co płacą regularny czynsz... im też za złamanie prawa... Paszyński da minimalny czynsz... kxxxa co to jest... Bufet dla sondaży ma w dupie prawo!
      • Gość: gość m Re: Ugoda podpisana: Ratusz szuka lokalu dla squa IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 21:08
        Ja się nie zgadzam!
        i też chcę darmowe lokum!
        A co z uczciwymi ludźmi? normalnie jak bym dostała w twarz.

• Gość: głupcy z ratusza! Nie zgadzam się!!! IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 20:42
      2012 będzie ostatnim rokiem kiedy płacę podatki w Warszawie.
      Wymeldowuję się.
      Bujajcie się z brudasami. Ale nie za moje pieniądze.
      • podniebny_warchlak Re: Nie zgadzam się!!! 16.04.12, 20:46
        To ja się dla odmiany wreszcie zamelduję, bo jak najbardziej popieram takie akcje i nie mam nic przeciwko, żeby Państwo je wspierało.

A że nieskromnie przypuszczam, że moje podatki są wyższe niż Twoje to Warszawa na tym nie straci :)
        • Gość: wawik Re: Nie zgadzam się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 21:02
          szkoda że dopiero teraz się zameldujesz, bo dzięki Twoim wysokim podatkom, byłoby już w Warszawie STO SQT, a tak dopiero będą powstawać. Ciekawe, z której gminy tu przyjechałeś... i pewnie studiowałeś markieting i rieklamę w jakiejś prywatnej "elitarnej" uczelni...
          • Gość: gość m Re: Nie zgadzam się!!! IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 21:09
            Nie trzeba być zameldowanym, żeby płacić podatki
            • Gość: normalny Re: Nie zgadzam się!!! IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 21:13
              Brudy ze skłotu tego nie wiedzą.
          • podniebny_warchlak Re: Nie zgadzam się!!! 16.04.12, 23:58
            Pudło :) Ciekawe skąd wiesz co byłoby dzięki moim podatkom skoro nawet nie wiesz jak długo tu mieszkam. Ale cieszę się że dostarczyłem Ci okazji żeby upuścić trochę jadu - pozdrawiam i życzę dużo uśmiechu :)
        • Gość: normalny Re: Nie zgadzam się!!! IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 21:06
          Nie odróżniasz państwa od miasta. Pewnie ze skłotu jesteś, brudzie.
        • rlnd Re: Nie zgadzam się!!! 17.04.12, 04:12
          To moze wykup jakis lokal i udostepnij go squaterom ?
          Skoro placisz taaaakie podatki i popierasz takie akcje to moze zademonstruj.
    • Gość: :D Świetnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 20:48
      Bardzo się cieszę! Jako przedsiębiorca płacący czynsz mam czarno na białym precedens, dzięki któremu będę mogła olać te wysokie stawki :-)
      W sumie też robię kulturę, więc zaraz sobie wysmaruję pisemko do ZGN'u, a jak nie, to może pie...ę symbolicznego Rejtana i GW o mnie napisze? :-)))
      Kurfa, co za kraj.
      • warzaw_bike_killerz Re: Świetnie! 16.04.12, 22:03
        W Polsce nie istnieje prawo precedensowe.
        Sa ugody i jelonki do skrojenia.
    • Gość: Zyzio Dubrowska, Karpieszuk kolejne grupy czekają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 20:55
      Dzieci Elby zostały nobilitowane przez wystąpienia przed kamerami ich przedstawicieli w telewizji publicznej oraz na łamach prasy codziennej. Czekam na równie interesujących gości ze strony kiboli oraz rzecznika np. grupy mokotowskiej, czy mafii paliwowej. Przecież nie może być tak, że prawo stanowione w imieniu ogółu jest jedynym słusznym!
      Włamywacze, bandyci, oszuści też mają coś do powiedzenia. Mają swoją wizję prawa, która jest odmienna od ogólnej; dlatego jako mniejszość zasługują na atencję ze strony mass-mediów.
      Krauze w imieniu poparcia czegokolwiek, co siedzi przed nim, bełkotliwie skonstruuje opinię, która niczemu nie wadzi, nic nie zmienia, ale zostanie podpisana jego nazwiskiem. Jakiś socjolog z boku dopowie, że tak się rodzi świadomość inny bąknie o potrzebie wyedukowania mass, na temat, jakie to ich szczęście kopnęło, że jedna, czy druga mniejszość może im uświadomić w jakim ułomnym systemie żyjemy i już jest "światowo" i "kulturowo".
      To jak tam Dubrowska, Karpieszuk... czekamy na serię artykułów o bolączkach stołecznych kiboli, łamaniu ich praw i słuszności dostosowania linii władz miasta do potrzeb stadionowych watażków.
    • Gość: as z naszych pieniedzy bandzie meneli IP: 94.75.122.* 16.04.12, 21:14
      funduja meline
      • extrafresh Re: z naszych pieniedzy bandzie meneli 16.04.12, 21:18
        A brakuje na stołówki w szkołach... :|
    • extrafresh Skandaliczna decyzja ratusza! 16.04.12, 21:17
      Jak czują się ci, którzy płacą czynsz, ew. nie wyrabiają na jego zapłacenie.

Miasto dyma ich bez mydła i daje lokal ćpunom pod przykrywką alternatywnej kulturwy.

Ale dno!

Dno dna.
    • Gość: traktor Jak to się ma do równości wobec prawa? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.04.12, 21:17
      Jeżeli miasto zamierza dać za symboliczny czynsz lokal na działalność kulturalno-artystyczną (abstrahując od tego, czy powinno i na co konkretnie - załóżmy na chwilę, że ma dać) to elementarną zasadą państwa prawa będzie zachowanie równości różnych podmiotów, które o taki lokal mogą się ubiegać.
      Czyli - trzeba ogłosić zasady przydziału, w tym według jakiego kryterium wybierze się najemcę, jeżeli zgłosi się więcej niż jeden, dać czas na złożenie wniosków, rozpatrzeć według kryteriów, wydać decyzję, z mozliwością odwołania, itd. Cały ten urzędowy proces, nudnawy, ale zbliżający nas do sprawiedliwości jakiej-takiej.
      A tu - wielkopański gest wobec grupy wymuszaczy. Oni są jak widać równiejsi od innych; tyle co do złudzeń, że system nam się zmienił.
    • warzaw_bike_killerz "ugoda" 16.04.12, 22:01
      Takie ugody to sobie wladzo moja kochana wiesz, gdzie schowaj.

Ta ugoda to spluniecie w twarz ciezko pracujacym, uczciwym ludziom.
      • asperamanka Re: "ugoda" 17.04.12, 02:00
        Kuźwa. Ostanio w zębach zaniosłem do Urzędu Dzielnicy Praga Południe 1032,45 zł za "użytkowanie wieczyste". Hanka, ja proszę o dotację na "kulturę alternatywną".
      • asperamanka Re: "ugoda" 17.04.12, 02:15
        warzaw_bike_killerz napisał:

> Takie ugody to sobie wladzo moja kochana wiesz, gdzie schowaj.
        >
        > Ta ugoda to spluniecie w twarz ciezko pracujacym, uczciwym ludziom.

Mieszkałem sporo lat w Rio de Janeiro. Kasę na podatki lokalne też w zębach do Urzędu Miasta nosiłem. W zamian dostawałem na wyjściu ulotkę, z informacją co zarząd Miasta zrobił dla mnie. Jednym z elementów tej informacji było, jak dziś pamietam, że zastrzelono coś koło 2 tysięcy "favelados" w poprzednim roku, którzy sie kręcili po mieście. Podatki od tego niższe nie były, ale z tą wiedzą "żyło mi sie lepiej".
    • Gość: wawiak Jaka ugoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 22:25
      Ugoda jest wówczas, gdy obie strony mają pewne podstawy prawne dla swoich żądań! A tutaj mamy dyktat bandy włamywaczy, któa nie ma najmniejszego prawa do czegokolwiek! Kończ już Bufetowa i wstydu oszczędź! Pluję sobie w brodę, że dwa razy na Ciebie zagłosowałem. Najwidocznie odbiłą Ci palma po ostatnim (łatwym) zwycięstwie. Z drugieej strony na kogo teraz głosować...?
    • Gość: filut z Pragi Bufetowa na sluzbie bandytow i terorrystow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 23:33
      natomiast normalni warszawiacy moga liczyc na podwyzke wieczystego o 1500% albo inne kontrybucje zeby utrzymac szajke Bufeciarzy okupujaca Warszawe

natomiast wystarczy byc brudasem, zlodziejem i bandyta oby tylko wywiesic czerwona flage zeby liczyc na pelne wsparcie ferajny z ratusza

ot taka pulaDNA - Bufeciarnia wywodzi sie z taborow sowieckiej armii i kalmukow wiec czerwone brudne i agresywne lewactwo cieszy sie w tych kregach wielkim powazaniem

• asperamanka Re: Bufetowa na sluzbie bandytow i terorrystow 17.04.12, 02:46
        Wiesz, rzecz polega na tym, że każdy z nas miał kiedyś 20 lat. W latach 1980-tych myśmy w towarzystwie mieszanym koczowali w Skaryszaku. I OK, tylko psiarnia z Cyryla przychodziła wtedy spisać, bo taka była ich rola, ale nikt z nami umowy nie podpisywał. Po roku nam przeszło, i tyle ;-)
        • tom_aszek Re: Bufetowa na sluzbie bandytow i terorrystow 17.04.12, 18:26
          asperamanka napisał:

> W latach 1980-tych
          > myśmy w towarzystwie mieszanym koczowali w Skaryszaku. I OK, tylko psiarnia
          > z Cyryla przychodziła wtedy spisać, bo taka była ich rola, ale nikt z nami
          > umowy nie podpisywał.

Nie podpisywał, bo i tak płaciliście regularnie czynsz (w mandatach)? :)
    • Gość: obywatel hgw nie ma pieniędzy na biblioteki i szkoły IP: *.1and1.pl 16.04.12, 23:41
      hgw ma zaś forsę z naszych podatków na melinę dla lemingów - ćpunów na gigancie z ościennych wiosek.
    • Gość: mały sklepik Ugoda podpisana: Ratusz szuka lokalu dla squatt... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 07:10
      Co takiego wiedzą ci ludzie, że władza się ich boi? Nasi urzędnicy nic nie rozdają obcym i słabym. Nasi urzędnicy nie mają serca. Oni mają interesy. Widocznie bardzo chcą pozbyć się młodych z tej nieruchomości. Młodzi pewnie dużo wiedzą i mogą zrobić urzędnikom i ich interesom jakieś spore kuku. Władza próbuje sprawę skanalizować. Z bezdomnych buntowników zrobią doradców w sprawie reprywatyzacji!? Bierze się młodych na smycz.
      Ciekawe jak sprawy smyczy zostaną uregulowane w umowie najmu nowego locum? Bo to pewnie będzie najem? Jak zostanie zapisana prosta zależność " posłuszeństwo albo won z budy ". A reprywatyzacja ma się dobrze. Zabójczy projekt reprywatyzacji nieruchomości warszawskich leży sobie w Sejmie i czeka na dogodny moment. Urzędnicy z branży nieruchomości nie popuszczą. Oni muszą dostać w łapy pozostałe nieruchomości warszawskie. Stworzyć ten swój wymarzony fundusz nieruchomości warszawskich i kupczyć resztkami tego miasta. Nie potrzebują teraz squattersów na barykadach. Potrzebują załatwić interesy.
    • Gość: wa Ugoda podpisana: Ratusz szuka lokalu dla squatt... IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 08:01
      górnicy biorą od lat o wiele większe kwoty i nikomu nie przeszkadza? :)
    • Gość: kilof Zgadzam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 08:38
      ze Stanisławem Lemem i jego maksymą dotyczącą internetu kiedy czytam komentarze z tego forum
      • rlnd Re: Zgadzam się 17.04.12, 09:29
        Hmm, uwazasz zatem, ze miasto slusznie robi dajac wlamywaczom i dzikim lokatorom lokal po preferencyjnych stawkach ?
    • jestem-z-miasta Ugoda podpisana: Ratusz szuka lokalu dla squatt... 17.04.12, 09:54
      na szczęście miasto podniosło podatki, opłaty za media, bilety MZK, sprzedało SPEC więc starczy kasy na finansowanie bandy nierobów.
    • Gość: 102 Ugoda podpisana: Ratusz szuka lokalu dla squatt... IP: *.home.aster.pl 17.04.12, 13:39
      i co psy ogrodnika, to może zróbcie u siebie w domach warsztaty darmowe posiłki dla biednych pokazy filmowe i koncerty a potem krzyczcie że też nie chcecie płacić za czynsz. Słoma wam z butów wyłazi...
      • rlnd Re: Ugoda podpisana: Ratusz szuka lokalu dla squa 17.04.12, 20:46
        > i co psy ogrodnika, to może zróbcie u siebie w domach warsztaty darmowe posiłki
        > dla biednych pokazy filmowe i koncerty a potem krzyczcie że też nie chcecie pł
        > acić za czynsz. Słoma wam z butów wyłazi...

i co psy ogrodnika, to może wlamcie sie do kogos i zróbcie w cudzym domu warsztaty darmowe posiłki
        dla biednych pokazy filmowe i koncerty, a potem klamcie ze nie bylo ostrzezen jak wlasciciel sie upomni o swoje i poprosi o pomoc policje; krzyczcie że wam sie nalezy lokal zastepczy

Masz, poprawilem za Ciebie, zgodnie ze stanem faktycznym.
    • tom_aszek Prosimy o konkrety 17.04.12, 18:30
      " Wiceprezydent Paszyński mówił, że czynsz będzie symboliczny. "

Konkretnie - ile?

"mówi Karol Haratyk, jeden z działaczy Kolektywu Przychodnia. Przygotowali projekt zarządzenia o powołaniu wspólnego zespołu ds. mieszkaniowych. Chodzi m.in. o problemy związane z reprywatyzacją."

Że co proszę? Squattersi w zespole rozwiązującym problemy reprywatyzacji?!
      • rlnd Re: Prosimy o konkrety 17.04.12, 20:43

> Że co proszę? Squattersi w zespole rozwiązującym problemy reprywatyzacji?!

No przeciez ze tak. Sa strona zainteresowana z postulatem "dajcie nam, bo inaczej bedziemy drzec twarz, pojdziemy do GW, i bedzie musieli zawierac ugode".
    • Gość: sciema obczajcie to,jaka sciema tu puszczona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 22:14
      cia.media.pl/jaka_ugoda_gdzie_okragly_stol_mieszkaniowy
    • Gość: AAA Ugoda podpisana: Ratusz szuka lokalu dla squatt... IP: 109.246.160.* 18.04.12, 01:31
      Warunkiem opuszczenia Przychodni jest podjęcie przez miasto rozmów z grupami reprezentującymi lokatorów wyrzucanych na bruk z reprywatyzowanych kamienic. Raport ze spotkania : www.przychodnia.bzzz.net/
      Na każdym kroku ci ludzie podkreślali i upominali się o prawa wykluczonych i pokrzywdzonych przez politykę miasta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka