Dodaj do ulubionych

Majówka...

28.04.12, 20:02
Rozpoczął się długi weekend...Obserwuję, jak w czasie obchodu ochroniarz zamyka kolejne drzwi wejściowe do klatek zablokowane podpórkami. Budynek pustoszeje, lokatorzy wyjeżdżają na wypoczynek...Wchodzących i wychodzących nic nie intryguje.
Ciekawi mnie bardzo, czy w poprzednim miejscu zamieszkania cześć Państwa dysponowała grupą "piętaszków" lub służących, którzy za ich każdym wyjazdem (sic! wózkiem lub rowerem)
zamykali drzwi wejściowe do klatek ? Dlatego proszę, dbajmy wspólnie o nasze mienie, bo jak coś zginie, lub zostanie wyniesione przez otwarte na oścież drzwi, wówczas podniesie się larum.
Tylko kto będzie winien powstaniu do tego przesłanek ? Zapewne - oni...
Obserwuj wątek
    • duke_piotr Re: Majówka... 04.05.12, 15:31
      ja to nie kapuje idei otwierania tych drzwi, blokowania i zostawiania. moze mi ktos to wytlumaczy?
      • catherine70 Re: Majówka... 05.05.12, 09:36
        Dokładnie to samo, co : parkowanie pod schodami ( bo do drugiego parkingu za daleko lub do garażu się nie chce wjeżdżać , bo jak to ktoś stwierdził, że mu wolno wszędzie stanąc. owszem, tylko gdzie życzliwość dla innych, którzy garażu nie mają ), palenie pod klatką i wrzucanie petów do "kratki" ( bo do kosza za daleko, aż 5 kroków), rzucanie petów i pustych paczek po papierosach przez okno (bo ktoś posprząta) itp.- czyli czyste żywe BURACTWO.
        pozdrawiam wszystkich, którzy się buntują przeciw takiemu zachowaniu
    • sasiadka012 Re: Majówka... 23.05.12, 13:00
      Zgadzam sie gdy ktoś zostawia otwarte drzwiśrodkowe, te które trzeba otworzyć kluczem lub domofonem, ale co wam przeszkadzają otwarte drzwi wejściowe - te pierwsze od zewnątrz. Jak ktoś idzie z głębokim wózkiem albo rowerem to nie mieści się w przedsionku między jednymi drzwiami a drugimi (tu projektant powinien codziennie wchodzić z wózkiem i zakupami, to by zobaczył jak trzeba te drzwi otwierać...) Uważam ze drzwi zewnętrzne powinny być otwarte!!!! Idiotyczny projekt!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka