Dodaj do ulubionych

Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy obur...

04.09.12, 14:54
To straszne, zaciągnięty ogromny kredyt na "apartament" w "ekskluzywnym" osiedlu, a tu Biedronka.
Obserwuj wątek
    • wolfgang87 Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy obur... 04.09.12, 14:55
      Niech nie marudzą. Mogło być gorzej, bo Biedronką dzisiejszych czasów jest bardziej Lidl niż Biedronka :))
      • sloik_spod_radzynia Problem jest gdzie indziej 04.09.12, 15:00
        Problem jest gdzie indziej. U mnie na wiosce też mieszkały takie, co jeździły do Radzynia do Biedronki albo rowerem do GS-u, a teraz chcą to wymazać z pamięci, dlatego przepłacają za zakupy w Almie i stoją samochodem w korku, żeby odreagować. Bo one to teraz wielkie warszawiaki i udają, że zapomniały, skąd pochodzą :)

W Wilanowie jest pełno takich "warszawiaków", co to muszą odreagować, że babcia chodzi do kościoła, a ojce robią zakupy w Biedronce w Radzyniu czy Parczewie. Nie każdy ma tyle odwagi, aby z dumą nazywać siebie słoikiem :) Większość zgrywa wielkich panów z dużego miasta.
        • Gość: J Re: Problem jest gdzie indziej IP: 178.73.10.* 04.09.12, 15:14
          I to jest cała prawda!
          • asperamanka Re: Problem jest gdzie indziej 04.09.12, 15:34
            Zgrywać jaśnie pana można, ale realiów się nie oszuka. W "apartamętowcach" na Bukowińskiej był sklep Bomi. Zapewne właściciele sieci myśleli, że nowo upieczonym członkom "klasy średniej" trzeba dostarczać codziennie świeży kawior z Astrachania i foie-gras ze Strasbourga, ale się przeliczyli, i ten przybytek był mało oblegany przez klientów jęczących pod jarzmem drożejącego franka i rosnących rat, aż się wyniósł na kilka miesięcy przedtem, zanim całe Bomi zbankrutowało.

Od pewnego czasu jest tam Biedronka, i ciągle są kolejki do kasy. W końcu portugalskie wino za 10 zł. też się da przelać do dekantera, a butelkę wyrzucić zanim przyjdą goście, i zresztą ono wcale złe nie jest, a ser Bursztyn jest ser Bursztyn, nieważne czy z Biedronki, czy dwa razy droższy z Almy :-)

I dlatego uważam, że gdyby Biedronka zainstalowała się w Wilanowie, pewnie zrobiłaby niezły interes.
            • gregsmile Re: Problem jest gdzie indziej 04.09.12, 15:52
              no właśnie niekoniecznie. często robię zakupy w Żabce osiedlowej i tutaj kolejek nie ma, a i obsługa marudzi, że klientów jak na lekarstwo. tutaj nawet pizzeria Da Grasso niedawno się zwinęła z braku klientów.
              do Polski zjechałem może 2 lata temu i akurat mnie się Miasteczko Wilanów spodobało, bo jest właśnie zrobione na taki zachodni styl bezpiecznych blokowisk-apartamentowców. w poście poniżej napisałem, że większość mieszkańców robi tutaj zakupy w hipermarketach i delikatesach internetowych. sam też tak robię :) to bardzo wygodna sprawa i oszczędza dużo czasu i zdrowia. kurierzy w weekendy mają po 15-20 dostaw w 2 godz właśnie w Miasteczku Wilanów. i nie jest to tylko Alma, P&P ale często jest to Tesco czy Auchan.
              dlatego uważam, że jakikolwiek duży market, nawet Biedronka, nie ma szans bytu w Miasteczku Wilanów.
              • ciotka_od_wuja_zdzicha Re: Problem jest gdzie indziej 04.09.12, 18:11
                gregsmile napisał:

> dlatego uważam, że jakikolwiek duży market, nawet Biedronka, nie ma szans bytu
                > w Miasteczku Wilanów.
                taaa, bo w Miasteczku Wilanów tylko sushi żrą
                zdziwisz się jeszcze
                • rydzyk_fizyk Re: Problem jest gdzie indziej 04.09.12, 23:00
                  Moim zdaniem Biedrona idealnie się komponuje z drożejącym franciszkiem.
                  • professional_scoffer Re: Problem jest gdzie indziej 05.09.12, 00:00
                    Niestety, ludziom trudno przychodzi pogodzić się z myślą, że deweloper zrobił ich jak małego Jasia sprzedając im marzenia o eksluzywnym, prestiżowym osiedlu dla elit. Często spaceruję po MW i to co widzę, to ogromnie nieudana inwestycja - mnóstwo 'apartementów' czekających od wielu lat na właściciela, straszący szkielet świątynii, nieliczne sklepy z koszmarnymi cenami i ubogim asortymentem.

Akurat Biedronka w tym miejscu byłaby dobrym pomysłem, bo ułatwałiby życie wielu mieszkańcom - prestiżu to nie obniżu, bo tego prestiżu nie ma.
                    • Gość: mzb BIEDA w miasteczku Wilanów, ale jaja IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.12, 00:18
                      • Gość: jmal "wielkomiejskich lemingów" IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.12, 01:27
                        " "wielkomiejskich lemingów" (tak prawica określa wyborców Platformy, zarzucając im bezrefleksyjność i bezideowość)"

jakia sprytna manipulacja. od razu wskazuje lemingowi wroga, zeby nie musial sie zastanawiac i przsejmowac, co to znaczy, ze jest lemingiem. ciekawe jest tez to, ze od razu kazdemu kto nazywa leminigi po imieniu implikuje prawicowe poglady ("afeee! prawicowe..."). tymaczasem ja nie mam prawicowych pogladow, a leminigi nazywam lemingami, bynajmniej nie tylko z powu ich "bezrefleksyjności i bezideowości" ale przedwe wszystkich z powodu ich podatnosci na manipulacje, glupoty i slepego konsumpcjonizmu. leminga wystarczy postraszyc pisem i zapomni o tym, ze PO nie splenilo prawie zadnych obietnic przedwyboprczych. wystarczy haslo PiS i takie osoby tocza piane z pysk. wlasciwie tak jak byly psy pawlowa, to teraz sa lemingi michnika.... zal.
                        • Gość: czerep Re: "wielkomiejskich lemingów" IP: *.vectro.com 05.09.12, 05:00
                          A ja widzę, że to ty świetnie pasujesz do definicji bezrefleksyjnego leminga.
                          Samo wmawianie sobie samodzielności myślenia, wcale tego myślenia takim nie czyni.
                          Natomiast to stadne wmawianie sobie, bez uzasadnienia, to czyność całkowicie lemingowa.
                          • nrozsklov Re: "wielkomiejskich lemingów" 05.09.12, 08:47
                            Dosyc! Tak dalej nie mozna! Zawrocic z falszywej drogi!
                            Wladza niezdolna jest do urzeczywistniania demokracji zgodnie ze spolecznymi oczekiwaniami i potrzebami!
                            • Gość: wer co media robią z ludźmi... IP: *.cable.smsnet.pl 05.09.12, 10:25
                              k.wa czytać ze zrozumieniem nie umiecie?

jeden łoś na innym forum napisał, że mu biedronka w Wilanowie nie pasuje, inny łoś napisał, że mu biedronka w Wilanowie pasuje, a wszystko opisał 3 łoś z wybiórczej

a na forum wybiórczej 200 wpisów o wyższości jedzenia ze słoików od marketowego, pięcioletnia analiza wartości franka szwajcarskiego i wyścigi na rowerach (kto ma dalej Wilanów na Powiśle czy Bielany do Kampinosu)

k..va ludzie ogarnijcie się, jedyne co z tego wynika to kliknięcia dla portalu gazeta.pl a co za tym idzie piniędze
                            • rikol Re: "wielkomiejskich lemingów" 05.09.12, 10:29
                              A mnie dziwi, ze mieszkancy nic nie maja do powiedzenia. Czemu nie ma konsultacji spolecznych na ten temat? Ja tez nie chce biedronki - ma obrzydliwe kolory elewacji i nie komponuje sie z otoczeniem. A mnostwo osiedlowych sklepow ceny ma podobne i lepsze produkty w dodatku. Biedronki po prostu nie znosze, obsluga klienta jest tam fatalna.
                              • Gość: wer Re: "wielkomiejskich lemingów" IP: *.cable.smsnet.pl 05.09.12, 10:36
                                nie ma konsultacji społecznych bo Biedronka nie ma zamiaru tam inwestować co jest opisane w artykule

ja nie chce, żeby takie osoby jak Ty miały prawa wyborcze, co Ty na to?
                              • czlowiek.epoki Re: "wielkomiejskich lemingów" 05.09.12, 14:42
                                spokojna twoja, przy najbliższej modernizacji ocieplenia bloków, przepraszam, apartamentowców, się wszystko wyrówna. na tle fioletowego z zielonymi i brązowymi wstawkami żółta Biedra będzie wyglądać całkiem sympatycznie :D
                              • Gość: rg Re: "wielkomiejskich lemingów" IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.12, 20:23
                                rikol napisała:

> A mnie dziwi, ze mieszkancy nic nie maja do powiedzenia. Czemu nie ma konsultac
                                > ji spolecznych na ten temat? Ja tez nie chce biedronki - ma obrzydliwe kolory e
                                > lewacji i nie komponuje sie z otoczeniem. A mnostwo osiedlowych sklepow ceny ma
                                > podobne i lepsze produkty w dodatku. Biedronki po prostu nie znosze, obsluga k
                                > lienta jest tam fatalna.

He he, wydaje mi się,że paniusia biega do biedronek, stonek, czy innych lidli, ale poza miejscem zamieszkania-bo to przecież obciach:)
                    • Gość: XXX Re: Problem jest gdzie indziej IP: *.aster.pl 05.09.12, 06:46
                      Prestiż osiąga się przede wszystkim swoim zachowaniem a nie tym w jakich sklepach się kupuje. Można kupować w Almie, jeździć najnowszym modelem Ranga i ciągle być burakiem. A mozna też odwrotnie
                      • Gość: fasggsag Re: Problem jest gdzie indziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 17:44
                        Odwrotnie? Znaczy jeździć Almą i kupować w Rangu?
            • swan_ganz off topic... 04.09.12, 15:58
              "asperamanka"

być może to niedokształcenie ale gnębi mnie jedno pytanie; skąd kurna wziąłes tego nicka? Jakiś głupi zakłąd przegrałeś i ten nick jest jego realizacją? Cierpisz na biedronizm i zadziałało tu Twoje poczucie estetyki? Co w ogóle oznacza to słowo?
              • asperamanka Re: off topic... 04.09.12, 17:11
                He he, ja już to kilka razy na forum potwierdzałem akurat tym, którzy orientowali się, o co chodzi.

Lubię czytać science fiction dla rozrywki. Nick jest wzięty z dość znanej kiedyś trylogii brytyjskiego autora Briana W. Aldissa o Helikonii, a konkretnie z trzeciej części "Zima Helikonii", i jest to męskie imię dość nieciekawego typa, ale konto w GW i tak miało być śmieciowe, a nic innego do głowy mi nie przychodziło.

Potem mi się nie chciało nicka zmienić, a potem zaczęło mnie śmieszyć, kiedy różni genialni "forowicze" nie mając merytorycznych argumentów wyzywają mnie od gó...ar, głupich ci... blondynek, itp., więc tak zostało, a jeszcze potem się zorientowałem, że sporo kobiet pisze tu pod męskimi nickami, więc dla równowagi w ramach "parytetów" ja będę pisał pod takim, który uchodzi za żeński i grał rolę blondynki do bicia:-D

Pozdro.
                • rydzyk_fizyk Re: off topic... 04.09.12, 22:59
                  A już myślałem, że to jakieś indiańskie imię męskie :P
                • megasceptyk Re: off topic... 05.09.12, 12:54
                  dobra książka, dla ludzi.
                • samsung_treble_bass Re: off topic... 05.09.12, 13:10
                  @aspermanka
                  Fenomenalne komentarze. Jestem zachwycony "lekkością pióra" i merytorycznością. To jak Pani potraktowała tego quasi-trolla, tfu, zwykłego buraka napawa szacunkiem - jego słowa nie docierają, jest zbyt głupi i ułomny by mógł zachwiać Pani poczucie wartości. Rozkosz. Jeśli prowadzi Pani jakiegoś bloga chcę zostać Pani najwierniejszym fanem, jeśli nie - chciałbym zostać Pani najwierniejszym fanem!
            • bolek_i_jego_worek Re: Problem jest gdzie indziej 04.09.12, 19:56
              Ogólnie bym podsumował Twoją wypowiedź tytułem książki "Puc Bursztyn i goście".

• krystin9 Re: Problem jest gdzie indziej 05.09.12, 17:38
              Niech na tym osiedlu pobudują same PEWEXY, gdzie płaci się obcą walutą - zobaczymy jaki będzie "tłok"
        • Gość: swan Miasteczko Palantów (copyright Olga Lipińska) IP: 89.174.254.* 04.09.12, 15:27
          zasiedlają dziwni ludzie o dość mocno sponiewieranej logice.. Prawdą jest, że padł tam rekord poparcia dla Bronisława K. oraz Hanny G-W. bo głosowanie za PO było to zdaniem Palantów elitarnym wyborem.. Ale równocześnie z włąsnego najbliższego otoczenia pogonili swoim wyborczymi głosami ferajnę z PO bo dostali dowód, ze jak oni rządzili ich dzielnicą to nawet chodnika dookoła domu nie potrafili im wybudować...
          I tu pojawia się problem dla psychiatrów; co siedzie we łbie ludzi, którzy wiedzą już, ze chodnika im ta partia nie wybuduje ale równocześnie liczy taki ktoś, ze obwodnicę dookoła miasta już da radę zrobić? Na podstawie czego wiec oni podejmują swoje decyzje wyborcze ? Jak przebiega u nich proces logicznego myślenia skoro podejmują takie a nie inne decyzje wyborcze?
          • Gość: szmal Re: Miasteczko Palantów (copyright Olga Lipińska) IP: *.unknown.vectranet.pl 04.09.12, 17:12
            to raczej rozprawka dla socjologów o wpływie mediów na kształtowanie poglądów poprzez zakrzywianie rzeczywistości. Sposób na wyparcie własnych doświadczeń czytelników i telewidzów i przeniesienie oczywistej odpowiedzialności rządzących na osoby trzecie.

Kiedyś winni wszystkiemu byli żydzi, teraz PIS, pielęgniarki, górnicy, kościół, homofoby, opozycja i kibice.
            • Gość: gari Re: Miasteczko Palantów (copyright Olga Lipińska) IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.12, 21:08
              a nie Tusk na spółkę z synem?
            • Gość: rufii Re: Miasteczko Palantów (copyright Olga Lipińska) IP: *.227.net-kontakt.com.pl 05.09.12, 00:45
              Więc może wystarczylo by wybudować same sklepy renomowanych firm np. Gucci,Prada,salony Rolls Royce`a, a sklepy z żywnością przenieść poza obręb tegoż "elitarnego miasteczka" ,( i wprowadzić zakaz zakupów poza MW),wtedy jego mieszkańcy poczuli by się jeszcze bardziej " elitarni' :)
          • Gość: czerep Re: Miasteczko Palantów (copyright Olga Lipińska) IP: *.vectro.com 05.09.12, 05:03
            No to gdzie są ci, którzy tą obwodnicę zrobią? Niiii maaaa!

I tu pojawia się problem dla psychiatrów: Dlaczego z dwóch takich, którzy nie potrafią
            wybudować obwodnicy wybierać tego głupszego i brutalniejszego?
        • tom_aszek Re: Problem jest gdzie indziej 04.09.12, 16:49
          sloik_spod_radzynia napisał:

> Nie każdy ma tyle odwagi, aby z dumą nazywać siebie słoikiem :)

A co, "Słoik" to brzmi dumnie? No chyba, że taki spod Radzynia, wtedy to co innego... :)
          • sloik_spod_radzynia Re: Problem jest gdzie indziej 04.09.12, 18:49
            > A co, "Słoik" to brzmi dumnie? No chyba, że taki spod Radzynia, wtedy to co inn
            > ego... :)

O to to to! Ten Radzyń nadaje takiej szlachetności :)
        • Gość: Warszawski leming Re: Problem jest gdzie indziej IP: 46.31.32.* 04.09.12, 23:24
          Święta prawda, całe to osiedle to jedna wielka Biedronka, niby takie wielkie pany, a większość na kredytach. Wcisnęli im kit, bloki jeden przy drugim, a jeszcze to wszystko kupowali na górce mieszkaniowej, no ale mieszkają w miasteczku wylanów...
        • michaelm3 Re: Problem jest gdzie indziej 05.09.12, 00:37
          Po prawie 5 latach zycia w najzamozniejszym panstwie UE powiem tak: na parkingach Lidla, Aldi czy innych dyskontow w tym kraju stoja samochody marek, ktorych zawistne polaczki nie uswiadcza pod Teatrem Wielkim w Warszawie w Sylwestrowa noc... I to chyba tyle w tym temacie... Za 10 lat bedziecie sie smiac z tego co piszecie teraz...
          • Gość: Rufi Re: Problem jest gdzie indziej IP: *.227.net-kontakt.com.pl 05.09.12, 00:51
            Dokladnie,na codzień szlachta a w weekend heja do Biedony he,he.
          • rikol Re: Problem jest gdzie indziej 05.09.12, 10:31
            W Niemczech ludzie z duma kupuja najtansze, to fakt. Ale tez w Niemczech plany zagospodarowania przestrzennego sa doskonale w porownaniu z Polska. Watpie, zeby pozwolili na ohydny zolty budynek w srodku gustownego osiedla.
            • tymon99 Re: Problem jest gdzie indziej 07.10.12, 18:25
              być może słowa "gustownego osiedla" są tu kluczowe.
          • usasoldat Re: Problem jest gdzie indziej 06.09.12, 08:59

> Po prawie 5 latach zycia w najzamozniejszym panstwie UE powiem tak: na parkinga
            > ch Lidla, Aldi czy innych dyskontow w tym kraju stoja samochody marek, ktorych
            > zawistne polaczki nie uswiadcza pod Teatrem Wielkim w Warszawie w Sylwestrowa n
            > oc... I to chyba tyle w tym temacie... Za 10 lat bedziecie sie smiac z tego co
            > piszecie teraz...

Pewnie do dziś sie śmieją albo wola przemilczeć co poniektórzy jak do pierwszych MC Donaldów w gajerach,z wypudrowanymi żonami na kolacje chodzili....

teraz w domach z silki mieszkają i nazywać się każą ELYTĄ...
        • rikol Re: Problem jest gdzie indziej 05.09.12, 10:40
          Masz niesamowite kompleksy, jesli uwazasz, ze kupowanie w almie to 'odreagowywanie'. Po prostu maja tam smaczniejsze produkty i tyle. A nie kazdy musi liczyc kazda zlotowke.

Kto to jest pan z miasta? Przeciez teraz panuje snobizm na domy na wsi lub odrestaurowane palace?
        • planespotter Re: Problem jest gdzie indziej 05.09.12, 10:46

> Problem jest gdzie indziej. U mnie na wiosce też mieszkały takie, co jeździły d
          > o Radzynia do Biedronki albo rowerem do GS-u, a teraz chcą to wymazać z pamięci
          > , dlatego przepłacają za zakupy w Almie i stoją samochodem w korku, żeby odreag
          > ować. Bo one to teraz wielkie warszawiaki i udają, że zapomniały, skąd pochodzą
          > :)
          >
          > W Wilanowie jest pełno takich "warszawiaków", co to muszą odreagować, że babcia
          > chodzi do kościoła, a ojce robią zakupy w Biedronce w Radzyniu czy Parczewie.
          > Nie każdy ma tyle odwagi, aby z dumą nazywać siebie słoikiem :) Większość zgryw
          > a wielkich panów z dużego miasta.

Nic dodać nic ująć:)) Pierwsza promocja będzie na tanie skrobaczki do grzyba ze ścian;)
        • Gość: Katowiczanka Re: Problem jest gdzie indziej IP: *.centertel.pl 05.09.12, 11:46
          Haha dobre! Usmiałam się do łez, ale w koncu ktos prawde napisał) U nas tez na osiedlach "nowobogackich" widac takie zachowania. Male zakompleksione kundelki ze swoich wioch probuja udawac miastowych. Ale sloma wciaz wystaje.
        • megasceptyk jaki kraj taka "ekskluzywność" 05.09.12, 12:48
          i pełna zgoda co do reszty.

Trochę jednak Almę muszę obronić
          bo jako pierwsza miała anyż gwiazdkowy w "gwiazdkach",
          cynamon w patyku, koper włoski w nasionach,
          baraninę i papryki ostre habanero.
          No i niezłą wołowinę, przynajmniej w Gdyni
          (choć na Hali mozna dostac najlepszą).
          Co do ogółu jednak zgoda, padlinożerne bydło
          i tak nie umie kupić mięsa
          więc żrą co im w ręce wpadnie
          i faktycznie chodzą do Almy dla lansu.
        • Gość: b Re: Problem jest gdzie indziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 13:01
          Popieram! ;)
      • Gość: maciej ..nie wypada,..,bo co sąsiedzi pomyślą.....!!! IP: *.opera-mini.net 04.09.12, 19:12
        taaaa,....polaczki,polaczki....
    • dealer.krokodyla Biedronka jest za ekskluzywna dla mieszkańców MW 04.09.12, 14:56
      na co dzień wyjadających bigos ze słoików przywiezionych od mamy.
      • Gość: nie ma jak u mamy Re: Biedronka jest za ekskluzywna dla mieszkańców IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.12, 15:31
        Nie rozumiem, co jest złego w jedzeniu pysznych domowych obiadów od mamy właśnie...
        • asperamanka Re: Biedronka jest za ekskluzywna dla mieszkańców 04.09.12, 17:24
          He he, i nie zrozumiesz, dopóki nie zrobisz sobie badań krwi na cholesterol, trójglicerydy, próby wątrobowe, itd., itp. Wtedy dojdziesz do wniosku że sałata z pomidorem i oliwą i rybka na parze na kolację mają swoje niezaprzeczalne zalety. Dieta właściwa do zasuwania przez cały dzień przy łopacie nie bardzo pasuje do pracy za biurkiem :-)))
          • Gość: LeMingrad_Cowboy Re: Biedronka jest za ekskluzywna dla mieszkańców IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.12, 22:37
            twoja rekomendacja odnosnie beznadziejnie nudnej diety i hiperaktywnosc na miernej jakosci forum internetowym wpisuja sie profil typowej "łofis inteligientki", ktora 2/3 czasu pracy spedza przed fletskrinem w sredniej jakosci korporacji, wykonujac czynnosci przewidziane dla osoby z conajwyzej "maturo" a pozostale 1/3 w korporacyjnej kuchni narzekajac na nawal obowiazkow sluzbowych jaki ja spotkal.

• Gość: jdfjls Re: Biedronka jest za ekskluzywna dla mieszkańców IP: *.tnsglobal.pl 05.09.12, 18:35
              jego, bo to chłop jest, panie kochany :P
        • tymon99 Re: Biedronka jest za ekskluzywna dla mieszkańców 07.10.12, 09:04
          nic, pod warunkiem, że się z mamą mieszka.
          na ratę za "partamęt" też co miesiąc mamusia dokłada z emerytury?
    • intransigent Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy obur... 04.09.12, 14:59
      Nie ma to jak odgrzać temat sprzed iluś tygodni i zrobić z niego artykuł o sensacyjnym tytule.
    • gregsmile Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy obur... 04.09.12, 15:00
      mieszkam w Miasteczku Wilanów i jak dla mnie ten sklep nie sprawdzi się tutaj. tutaj większość robi zakupy w różnych hipermarketach lub delikatesach internetowych z dostawą do domu. jak czegoś zabraknie to od tego są sklepy Żabka. jest kilka piekarni i sklepów z wędliną. i moim skromnym zdaniem wystarczy.
      to nie chodzi o to czy sklep pasuje czy nie, po prostu nie będzie miał sprzedaży i się zwinie po kilku miesiącach.
      • sloik_spod_radzynia I stąd to oburzenie? 04.09.12, 15:03
        > to nie chodzi o to czy sklep pasuje czy nie, po prostu nie będzie miał sprzedaż
        > y i się zwinie po kilku miesiącach.

I stąd to oburzenie mieszkańców, że sklep się zwinie? To chyba zmartwienie sklepu, a nie mieszkańców?
        • gregsmile Re: I stąd to oburzenie? 04.09.12, 15:09
          mieszkańcy mogą komentować i wyrażać swoje zdanie, ale to właściciel i urząd gminy decydują. osobiście uważam, że zamiast dużego sklepu bardziej jest tu potrzebne kolejne prywatne przedszkole z monitoringiem internetowym, bo właśnie się wszystkie miejsca w innych prywatnych przedszkolach na ten rok skończyły w Miasteczku Wilanów.
          a co do sklepu, to mnie to grzeje, nie moja kasa i nie moja strata ...
          • gsu-76 Re: I stąd to oburzenie? 04.09.12, 21:46
            "kolejne prywatne przedszkole z monitoringiem internetowym"

To żart jest? Mam nadzieję
            Ło dżizas, łot de fak?
            • tymon99 Re: I stąd to oburzenie? 07.10.12, 14:59
              to taka specjalna przechowalnia - dzięki niej można w pracy koleżankom pokazać swoje dzieci, a nie trzeba się brukać osobistym kontaktem z nimi.
        • bun01 Wyszło szydło, że mieszkają tam mentalne wieśiaki 04.09.12, 15:23
          które wstydzą się, ze mogą kupić coś taniej, bo przeca tak nie uchodzi, trza się pokazać i kupować konserwy w marks&spencer ;-)
      • wolfgang87 Re: Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy ob 04.09.12, 15:11
        Jak na Muranowie otworzyli biedronę to też było oburzenie, że nie pasuje, i że padnie.

Nie padła, a to już ładnych parę lat ;)

• Gość: La Camisa Negra Re: Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy ob IP: *.lot.pl 04.09.12, 15:13
          gdzie ta Biedra na Muranowie?
          • sloik_spod_radzynia Re: Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy ob 04.09.12, 15:18
            Na Dzikiej, koło osiedla Inflancka.
      • bartdab Biedronka dla biednych? To czym jest tesco lub car 04.09.12, 15:41
        Biedronka sprawdzi sie wszedzie, zreszta od kiedy biedronka to "sklep dla biednych" ? Przecież tam już nie ma towarów za złotówkę. Taki Carrefour przy biedronce to żenada - smród, zero wyboru towaru, połowa rzeczy przeterminowana i wielkie kolejki. Wole jednak biedronkę, zresztą w tej sieci dużo się zmieniło - a ceny w sumie przez ostatnie 2 lata sporo wzrosły (w tym jakość produktów).

Moim zdaniem najgorsza sieć to carrefour (niestety czasem "musze" tam jezdzic bo mam najbliżej - Arkadia, ale robie to gdy jestem zmuszony (maja dlugo czynne to jeden z plusów).
        • tymon99 Re: Biedronka dla biednych? To czym jest tesco lu 07.10.12, 18:29
          to dziwne, ale nie wszystkie carrefoury tak śmierdzą jak ten w arkadii albo na czyżynach.
      • Gość: Maras Re: Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy ob IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.12, 20:46
        Biedronka się zawinie bo wszyscy będą robili zakupy w Żabce i online w Piotr i Paweł?! Dziewczyno czy ty sama robisz zakupy czy mamusia za Ciebie robi?!
    • sloik_spod_radzynia Problem nie w tym, że jeżdżą po słoiki 04.09.12, 15:01
      Problem nie w tym, że jeżdżą po słoiki. Problem w tym, ze udają, że nie jeżdżą, udają wielkomiejskich. Nie każdy ma tyle jaj, żeby po słoiki jeździć z dumą i otwartą przyłbicą :)
      • Gość: leming Re: Problem nie w tym, że jeżdżą po słoiki IP: 212.160.172.* 04.09.12, 15:14
        • zaplutykarzelreakcji2 No i leming wykazał się inteligencją 06.09.12, 09:38
          PiS to biedronka polskiej polityki.

Czyli jest najpopularniejszy. Juhu...
    • Gość: Z Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy obur... IP: 193.201.36.* 04.09.12, 15:03

Też bym się wkurzył. Kredyt na 35 lat na apartmą wzięty? Wzięty. Spłacam zapieprzając po 12 godzin na dwa etaty, bo drugi kredyt na wyposażenie? Spłacam. Więc chyba mam prawo wymagać delikatesów z pieczywem za 18 zł / bochenek, a nie "Biedronki" od której spada mi samoocena i lajki na fejsie.
      • Gość: maciej Re: Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy ob IP: *.ip.netia.com.pl 04.09.12, 15:10
        Śmieszy mnie to o tyle, że sam mam mieszkanie w Śródmieściu, kupione drożej za metr, niż mieszkania w Wilanowie - a jednak lubię Biedronkę. Mieszkańcy Wilanowa to chyba bardzo specyficzna grupa, z kompleksami.
        • Gość: yanko Re: Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy ob IP: 31.178.124.* 04.09.12, 23:50
          Mieszkam w miasteczku wilanów i do biedronki muszę jeździć aż na nałęczowską róg sobieskiego. Szkoda, że nie planują nic na terenie miasteczka bo tam jednak mam kawałek, towarzystwo nieciekawe (w sensie żuleria) tłumy i kolejki. Niestety fundują nam jakąś almę niewiadomo po co.
      • Gość: Roslina Re: Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy ob IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.09.12, 15:12
        Ano. Święta prawda. Później nie można wrzucić zdjęć apartamentu po remoncie bo zza firanek przebija logo Biedronki a nie Almy. Kumpli z wioski co na ojcowiźnie zostali szlag nie trafi i jak tu się dowartościować? Jak żyć?
        • Gość: Z Re: Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy ob IP: 193.201.36.* 04.09.12, 15:29
          Jak to jak - na kredyt. Za pożyczone. Zastawsie, a postawsie :D Łojcowie wyuczyli tak łod dzieciaka :)
        • rikol Re: Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy ob 05.09.12, 10:43
          Kurcze, kto robi zdjecia, na ktorych jest jedzenie z LOGO?
          • wymiatator1 Re: Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy ob 05.09.12, 21:13
            A o czytaniu ze zrozumieniem słyszoł?
      • Gość: Slec Re: Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy ob IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.12, 00:52
        Piękne. Gdyby nie było takie długie to bym sobie to wytatuował :)

Klasa sama w sobie
    • Gość: Ron Słoiki brzęczą IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.12, 15:10
      Dają im Biedronkę bo z badań wyszło im, że to ich klienci. Tylko tacy trochę śmieszni - z tym ich adresem. Będą pewnie rozgladać się dookoła przed wejsciem do Biedronki żeby przypadkiem sąsiad nie zauważył ;)
      • sloik_spod_radzynia Słoiki kupują w Biedronce u siebie 04.09.12, 15:13
        Już wyjaśniam - słoiki kupują w Biedronce, ale u siebie. W Radzyniu, Parczewie, Lubartowie, Garwolinie, Łukowie, Włodawie... W Wilanowie faktycznie będą się rozglądać. Słoik spod Włodawy będzie zatrwożony patrzył, czy nie widzi go sąsiad, słoik spod Kraśnika. A ten spod Kraśnika będzie się chował przed z tym z Włodawy. Czyli wszyscy będą się wzajemnie czaić i przemykać chyłkiem. Ale będzie cyrk :)
        • Gość: Roslina Re: Słoiki kupują w Biedronce u siebie IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.09.12, 15:14
          Proponuje wszystkim nosić ze sobą reklamówki z Almy i przepakowywać zaraz po odejściu od kasy ;)
          • Gość: Zet Re: Słoiki kupują w Biedronce u siebie IP: 193.201.36.* 04.09.12, 15:26
            Tam z Almy. Z "Piotra i Pawła", maja nieco wyższe ceny :) Albo z jakichś "ekskluzif" delikatesów "ekologicznych" - z miejsca +10 do szacunu na dzielni.
            • Gość: Roslina Re: Słoiki kupują w Biedronce u siebie IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.09.12, 15:31
              i od razu zdjecia na FB z podpisem "takie tam na zakupach".
              A tak na poważnie to teraz mówią nie, ale jak franek skoczy jeszcze w góre to i Biedronka będzie kultowa.
            • polskirozlamacz "Szacunku na dzielni"? 04.09.12, 20:04
              Nikt tam nie zna sąsiadów. Tym bardziej nie robi dla sąsiadów rankingów.
    • ravenheart1 Re: Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy ob 04.09.12, 15:10

> To straszne, zaciągnięty ogromny kredyt na "apartament" w "ekskluzywnym" osiedl
      > u, a tu Biedronka.

Ano ... i jak tu się rodzinie i znajomym z wygwizdowa pokazać ?

A tak na serio: sklep jak każdy inny i osiedle jak każde inne, a ludziom wszędzie bardziej potrzeba chleba niż kolejnych salonów kosmetycznych, fryzjerskich, czy innego spa.
    • ukos Biedoronka bardzo naz obóża!!! 04.09.12, 15:11
      Kuci siem z naszom ekzklózywnom, korporacyjnom godnoźciom!
    • marco35 Przerażające 04.09.12, 15:12
      jak ogromne są kompleksy niektórych ludzi. Boję się takich którym tani spożywczak nie pasuje do osiedla bo jutro dojdą do wniosku że niepełnosprawny na wózku też im nie pasuje a pojutrze że murzyn...
      • sloik_spod_radzynia Już dawno doszli do takiego wniosku 04.09.12, 15:15
        > jak ogromne są kompleksy niektórych ludzi. Boję się takich którym tani spożywcz
        > ak nie pasuje do osiedla bo jutro dojdą do wniosku że niepełnosprawny na wózku
        > też im nie pasuje a pojutrze że murzyn...

Już dawno doszli do takiego wniosku. Stąd selekcja w "trendy-klubach", Właśnie po to, aby nie wszedł tam niepełnosprawny i murzyn.
    • Gość: Dziki Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy obur... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.12, 15:15
      aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      kulam się ze śmiechu i nie mogę przestać !!!!!!!!!!!
      Mieszkańcy oburzeni bo w tej "oazie luksusu" ma otworzyć się BIERDOLONKA a nie ARMANI :)

I całą elitarność szlag trafił ! Osiedle tekie jak wszystkie i nie ma czym przylansować.
      I PEWNIE NAWET NIE MA "KULTOWEGO" KLUBU. Moznaby wtedy olać Biedronę i lansić na "klultowość" klubu. A to NIC !

BANDA PIEP*RZONYCH SNOBÓW
    • Gość: Anka Gdzie mieszkasz? IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.12, 15:15
      Gdzie mieszkasz? W WYLANOWIE.- Gdzie?- NO.. miasteczku wilanów. - aaaa... tam, w tym blokowisku.... myslałem że w Wilanowie.
    • intransigent Oburzenie to zapanowało na Zawadach 04.09.12, 15:15
      jak poszła plotka, że będą budować Lidla.

Sponsorem oburzenia było lokalne lobby delikatesowe ze znajomymi ;)
    • Gość: Dziki Re: Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy ob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.12, 15:18
      @dickers:
      zauważyłeś że ci się klawisze P i O zablokowały ?
      A poza tym to spoko luz, możesz poprosić dochtora o silniejsze tabletki.
    • Gość: Wiatrak Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy obur... IP: *.tvn.pl 04.09.12, 15:26
      proponuję zamianę. Niech im przeniosą pod dom wspaniały pub dworzec powiśle, a mi zamiast tej mordowni biedronkę
    • dd_heretyk Skąd tyle złośliwości? 04.09.12, 15:30
      Ja np. chciałbym bardzo tam mieszkać, a biedronki wprost nienawidzę za beznadziejną obsługę, brak możliwości płacenia kartą i beznadziejną jakość sprzedawanych towarów!

Zaś wszyscy, którzy wyzywają mieszkańców Miasteczka, to zwykli zawistnicy i kmiotki, których po prostu zżera zawiść i zazdrość. Nigdy nie dorobią się takich pieniędzy, żeby mogli tam mieszkać. Ja np. podziwiam ludzi sukcesu i staram się także do czegoś w swoim życiu dojść. Ale wkurza mnie, gdy jakiś debil określa mnie mianem "leminga", jakby on sam pozjadał wszystkie rozumy! Skoro taki mądry, to czemu się niczego w swoim życiu nie dorobił?! NIEUDACZNICY!
      • Gość: Roslina Re: Skąd tyle złośliwości? IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.09.12, 15:35
        to nie chodzi o to, żeby wyżyć się na wszystkich mieszkańcach, tylko tych, którzy są przeciwko Biedronce, bo nie pasuje do ich wizji "ekskluzywnej" okolicy. Gubisz sens..... To taki specyficzny rodzaj ludzi, którzy będą wpierdzielać suchy chleb, ale muszą mieć odpowiedni adres, "prestiżowy " samochód itp. itd. Obnażanie ich śmieszności to zdrowy odruch normalnego społeczeństwa.
      • sloik_spod_radzynia Żeby jeszcze było czego zazdrościć 04.09.12, 15:38
        Ja mieszkam sobie w nowym budynku na pięknych Bielanach 400 m od stacji metra, 500 metrów obok Lasek Bielański, blisko Puszcza Kampinoska. Uważasz, że miałbym ochotę zamienić to na komunikacyjne zadupie i plac budowy o nazwie Miasteczko Wilanów?

Złośliwe komentarze biorą się stąd, że ktoś uważa za ekskluzywne coś, co ekskluzywne nie jest. Miasteczko Wilanów to klasyczny przykład.
        • sloik_spod_radzynia A, jeszcze jedno 04.09.12, 15:39
          Jeszcze jedno - 300 m ode mnie jest Biedronka :) Nie śpię przez to po nocach :)
          • Gość: też z Bielan Re: A, jeszcze jedno IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.12, 21:40
            toć to okolice Trójkąta Bermudzkiego;)
            Biedronka - Lidl - Wolumen

• sloik_spod_radzynia Re: A, jeszcze jedno 05.09.12, 08:13
              Mieszkam poza tym trójkątem, więc do Lidla mam ładny kawałek, ale na bazar faktycznie jest ode mnie blisko. Ciekawi mnie, co by powiedzieli mieszkańcy MW, jakby im chcieć otworzyć taki bazar :)
        • Gość: spm jedno pytanie... IP: *.xdsl.centertel.pl 05.09.12, 02:03
          Kto uważa MW za ekskluzywne coś? Ci co tam mieszkają, czy ci co tam nie mieszkają? Mieszkańcy chyba zdają sobie sprawę że nie mieszkają w żadnych luksusach. Z kolei nie-mieszkańcy są chyba świadomi że określenia "prestiżowa lokalizacja, ekskluzywne wykończenie, 5 minut do centrum" są domeną WSZYSTKICH deweloperów, od Ursusa, przez Łomianki po Białołękę?
          Chciałbym poznać przyczynę niechęci do MW, to przecież tylko skupisko nowych domów. Czym różni się od Białołęki, Kabat czy fragmentów Bemowa?
        • Gość: czerep Re: Żeby jeszcze było czego zazdrościć IP: *.vectro.com 05.09.12, 05:06
          Słoik, ale cię trzęsie. Chyba w rezonans wpadłeś z jakąś flachą albo kieliszkiem.
      • Gość: hox Re: Skąd tyle złośliwości? IP: *.30.1.231.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.09.12, 15:39
        Dorobili się spłacania rat na 30..40 lat. Pozazdrościć :)
      • Gość: kokoszanel Re: Skąd tyle złośliwości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 00:13
        myślałam że padnę gdy to przeczytałam, ze śmiechu oczywiście. My biedacy chodzimy sobie do Biedronki i cieszymy się życiem. Natomiast ty do końca zycia będziesz marzył o bogactwie i umrzesz ze zgryzoty, marząc nadal o tych milionach.
    • Gość: byslaf Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy obur... IP: *.free.aero2.net.pl 04.09.12, 15:30
      "co niedziela brzęczą im w bagażnikach słoiki z wałówą z rodzinnego pierdziszewa"

jasne, lepiej wpie...ć ochłapy z makdonalda niżeli regionalne ekologiczne potrawy
      • Gość: Zet Re: Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy ob IP: 193.201.36.* 04.09.12, 15:33
        Taaa, maminy bigos i schabowe, zapas na dwa tygodnie - fhuj ekologiczne i zdrowe :D
        • Gość: gość Re: Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy ob IP: *.play-internet.pl 05.09.12, 12:41
          flaki - tylko od mamy - innych nie tknę
          • professional_scoffer Re: Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy ob 05.09.12, 13:26
            Zjadasz flaki mamy? Szkoda mamusi.
      • Gość: 13f Re: Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy ob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.12, 23:16
        Ale mamina regionalna ekologiczna potrawa to właśnie mielone z Biedronkowego MOMu smażone w najpodlejszym głębokim smalcu, wiezione z Kaczych Dołów do Miasteczka Wilanów w "dostawczym", lizingowanym PorszKajen z kratką przez 30-letniego korposzczurka z aparycją i tuszą 50-letniego knura, mój ty tytanie ekologii i intelektu... A teraz wyprowadź grzecznie czekoladowego labradorka na wieczorny spacer, pocałuj Andżelikę czy Oliwię na dobranoc, pomódl się o pomyślny kurs Frania przez najbliższe 3 dekady i idź grzecznie spać obok Mariolki, co to ją na sztachotece zapoznałeś, tylko rączki na kołderce!
        • Gość: byslaf Re: Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy ob IP: *.free.aero2.net.pl 05.09.12, 13:44
          O, odezwał się ten co wpie... co dzień ścierwo z sieciówek marząc o potrawach o których może se co najwyżej poczytać w internecie. Regionalnych z własnego chowu i hodowli.
        • nazikomunista_back Re: Biedronka w Miasteczku Wilanów? Mieszkańcy ob 05.09.12, 16:54
          Chyba usłyszeliśmy głos cieszących się życiem klientów Biedronki.
          Sama życzliwość się przez nich przelewa.
    • three-gun-max Marketoidzi Jeronimo Martins się zapłaczą :D 04.09.12, 15:40
      Tyle kasy w kampanie reklamowe, które miały przekonać że do biedasklepu niby przychodzą bogaci a tu taka wtopa - Biedronka nadal kojaży się z tandetą i nędzą :D No nic, trzeba będzie zatrudnić jeszcze więcej bezrobotnych kucht do pisania pochwalnych komentarzy na forach :)
      • kinskyart Re: Marketoidzi Jeronimo Martins się zapłaczą :D 04.09.12, 15:57
        Tyle kasy w edukację, tyle godzin w ławce szkolnej, a ty ortografii nie znasz i już :)
        A Biedronka rządzi :)
      • Gość: xxxxxxxxxxxxx Re: Marketoidzi Jeronimo Martins się zapłaczą :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.12, 18:35
        kojarzy
      • stefanpajonk Re: Marketoidzi Jeronimo Martins się zapłaczą :D 04.09.12, 23:03
        słoiki nie lubią biedronki bo mają uprzedzenie do GSu w wypierdziewie dolnym osada
      • Gość: sokole oko Re: Marketoidzi Jeronimo Martins się zapłaczą :D IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.12, 07:23
        kojarzy się
      • tygrysio_misio Re: Marketoidzi Jeronimo Martins się zapłaczą :D 05.09.12, 11:01
        a gdzie to sie mozna zatrudnic do pisani komantarzy??... marze o jakiejs lajtowej pracy przy piwku i TV
    • Gość: Jasio Może i będzie biedronka, ale ceny jak u P&P. IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.12, 15:45
      Nie ma się więc co denerwować.
    • Gość: gh67 MW elitarne? Z metrem po 6500? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.12, 15:46
      Toż to na Białołęce czy w Ursusie niewiele taniej. Elyta jak cholera :)
    • Gość: Z miasta do miasta bałwan a nie dziennikarz IP: 195.85.249.* 04.09.12, 15:48
      Co za bzdurny artykuł? Autor niech nie próbuje nawet nazywać się dziennikarzem. Jak można pisać w poważnej gazecie artykuł na zasadzie jedna pani drugiej pani? To nie politycy zeszli na psy, to "dziennikarze" sprowadzili ich do swojego poziomu.
      Jacy oburzeni, widział gdzieś bał...n demonstracje ? Pikiety? A sklep również gdzieś widział? Ludzie gdzie my żyjemy.
    • Gość: Xytras MiasteczkoWilanów+Białołęka to najtańsze dzielnice IP: *.home.aster.pl 04.09.12, 15:51
      Ceny mieszkań na peryferiach północnych i południowych są najniższe w całej Warszawie, a więc w Miasteczku i na Białołęce - więc o co chodzi ?
      • Gość: x Re: MiasteczkoWilanów+Białołęka to najtańsze dzie IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.12, 20:08
        zorientuj się może, po ile jest metr mieszkania w MW, a potem się wypowiadaj...
        • ypsilonplus Biedronka tania nie jest ! Bez obaw! 05.09.12, 12:31
          Większość produktów w Biedronce jest droższa niż tej samej kategorii w Tesco, Carrefourze czy innych sieciach. Podobnie mylnie oceniamy Lidla. Wędliny, owoce, warzywa są tam przeciętnie 15%-20% droższe niż gdzie indziej a wąski asortyment pozbawia możliwości wybrania tańszej alternatywy bo jej nie ma... Od jakiegoś czasu Biedronka postawiła na jakośc a co za tym idzie i wyższa cena. Pojawiły sie też pozycje delikatesowe z wyższej półki.
          Tak więc bez obciachu japiszony z słomą w butach:) Bedziecie mieli calkiem drogi sklep na swoim polnym osiedlu, na który was prawie bezie stać po spłaceniu wszystkich rat:))
          Cieszcie się, że wam Almy nie otwierają bo byście musieli workami kartofle zwozić z swoich wiosek.
        • ypsilonplus Biedronka tania nie jest ! Bez obaw! 05.09.12, 12:32
          Niestety, Większość produktów w Biedronce jest droższa niż tej samej kategorii w Tesco, Carrefourze czy innych sieciach. Podobnie mylnie oceniamy Lidla. Wędliny, owoce, warzywa są tam przeciętnie 15%-20% droższe niż gdzie indziej a wąski asortyment pozbawia możliwości wybrania tańszej alternatywy bo jej nie ma... Od jakiegoś czasu Biedronka postawiła na jakośc a co za tym idzie i wyższa cena. Pojawiły sie też pozycje delikatesowe z wyższej półki.
          Tak więc bez obciachu japiszony z słomą w butach:) Bedziecie mieli calkiem drogi sklep na swoim polnym osiedlu, na który was prawie bezie stać po spłaceniu wszystkich rat:))
          Cieszcie się, że wam Almy nie otwierają bo byście musieli workami kartofle zwozić z swoich wiosek.
    • Gość: Kszczę cie Jarzomp Kocham miasteczko Wilanów IP: 193.194.132.* 04.09.12, 15:52
      Kocham miasteczko Wilanów. Gdyby nie ono, wszystkie te matoły zanieczyszczałyby nasze miasto.
      A tak, siedzą sobie w swoim getcie na uboczu, koło tego idiotycznego betonowego Potwora Opaczności.
      Tak. Budowa Miasteczka Wilanów to był zdecydowanie doskonały pomysł.
    • kinskyart Biedronka RZĄDZI! :) 04.09.12, 15:59
      hehehe, klasa średnia, zmarniała zanim się na dobre pojawiła nad śmierdzącą Wisełką
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka